User Tag List

19 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Koltuk Bakımı (Deri - Nubuk)

fasterhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Koltuk Bakımı (Deri - Nubuk)

Arabamda yarı nubuk yarı deri koltuklar mevcut (Passat kullanıcıları bilir) benden önceki sahibi gercekten iyi bakmış nerdeyse yıpranma sıfır gibi koltuklarda bende bunun devamı için ne yapmam gerektigi konusunda google'dan ve buradan yaptıgım ufak çaplı araştırmalar sayesinde şu iki üründe karar kıldım....Sadece deriyi besleyip koruyup gündelik oluşan kirleri temizleyip dokusunu uzun yıllar muhafaza etmek... Kullanmak istedigim ürünler şunlar nedenleri ise bulunmaları ve temini diğer yurtdışı ürünlere nazaran daha kolay olması... Uygun mudur birde sizlerin yorumları almak istedim...Ürünler aşagıda :

-Meguiars Gold Class Rich Leather Deri Temizleyici/Koruyucu : ( Birde burda anlamadıgım bu ürünün bir jeli var birde losyonu var farkı nedir acaba ? )

http://www.meguiars.com.tr/product_i...ucts_id=220#vd

-Sonax Xtreme Döşeme ve Nubuk Temizleme Köpüğü

http://www.sonax.com.tr/urun-detay.php?ID=8
    Çıkar at acıları , Giy hadi cicileri ; Herşeyi unutturur Ankara Geceleri...

Mr.K - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    acikcasi soyliyim.
    pislikleri arindirmak icin
    kosla vanish hali
    ustune en dandiginden de olsa deri kumaslar icin bakim losyonu. oldu bitti gitti.
    - K -

________
    Dr.Ecu

Detailing Bölüm Başkanı imprezaWRC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Meguiars'ın deri ürünü jel tipi ve ne hikmetse deriyi yumuşatmak yerine yapış yapış bir hale getiriyor. Ürünün fazlasınıda silsen para etmiyor, koltuklardan gacur gucur seslerde gelmeye başlıyor, nefret bir ürün.

Sonax iyidir, fiyatıda keseye uygundur, üzmezde, o yüzden Sonax'ın temizlik ürünün ile deri ürününü al derim.

karsiyakaliozi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sonax kullanıyorum memnunum
    ''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e..." DANIEL DUMOULIN

Yılmaz Burak
    Misafir
    deri ve nubuk için würth ün aktif clean elma aromalı sprey ürünü ve ardından deri besleyici bakım kremi üzerine tanımam... würth aktif marketlerinde satılıyor.

fasterhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    o zaman yorumlardan yola çıkarak meg i eledim önce hangisi marketlerde karşıma çıkarsa onu alacam ya sonax yada würth... Birde uygulama şekli felan yok degil mi bunların direk sık sil modunda ürünler heralde yanılmıyorsam.... Öyle sıkıp beklenen ürünlerden degiller heralde ?
    Çıkar at acıları , Giy hadi cicileri ; Herşeyi unutturur Ankara Geceleri...

Yılmaz Burak
    Misafir
    Alıntı fasterhan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    o zaman yorumlardan yola çıkarak meg i eledim önce hangisi marketlerde karşıma çıkarsa onu alacam ya sonax yada würth... Birde uygulama şekli felan yok degil mi bunların direk sık sil modunda ürünler heralde yanılmıyorsam.... Öyle sıkıp beklenen ürünlerden degiller heralde ?
    aktiv clean de bekleme yapmaya gerek yok sıktığında köpürüyor zaten köpük sıvıya dönmeden temiz bir havlu ile deri kısımları, ince zarar vermeyecek fırça ile de nubuk kısımları silebilirsiniz. Küçük çüçük su lekelerini falan ortadan çok rahat kaldırıyor. Ardında deri besleyiciyi bir süngerle deriye yedire yedire heryere eşit olucak şekilde uguladğında işlem tamam olucak.

HaTToRi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu tarz deri/nubuk bakım ve temizleme ürünlerini bmwlerde kullanılan sensatec çakma derilerde kullanabilirmiyiz?
    Yamaha DSP-AX1 varsa gerisi teferruattır...

tropheus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı HaTToRi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu tarz deri/nubuk bakım ve temizleme ürünlerini bmwlerde kullanılan sensatec çakma derilerde kullanabilirmiyiz?
    Bende merak ettim +1

Yılmaz Burak
    Misafir
    Sprey halindeki ürünü kullanabilirsiniz. Ancak sıvı haldeki konsantre ürünleri 1/5 oranında seyreltip koltuğun görünmeyecek bir yerinde alt kısımlarında test edin. Bazı döşemelerde kuvvetli ürünler boyayı çıkarabiliyorlar. Ama sprey ürünlerde bu sıkıntıyı yaşamazsınız.

tropheus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yılmaz Burak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sprey halindeki ürünü kullanabilirsiniz. Ancak sıvı haldeki konsantre ürünleri 1/5 oranında seyreltip koltuğun görünmeyecek bir yerinde alt kısımlarında test edin. Bazı döşemelerde kuvvetli ürünler boyayı çıkarabiliyorlar. Ama sprey ürünlerde bu sıkıntıyı yaşamazsınız.
    Teşekkürler

mfk1980 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konuyu acan arkadas veya konuya vakif bir arkdas bilgilendirme yaparsa cok makbule gecer nubuk koltugu nasil temizleyecegiz?

karsiyakaliozi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sonax sprey ürünü vardı nubuk için kullanmış dım uygulama silme kolaydı tavsiye ederim.
    ''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e..." DANIEL DUMOULIN

grkm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mfk1980 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Konuyu acan arkadas veya konuya vakif bir arkdas bilgilendirme yaparsa cok makbule gecer nubuk koltugu nasil temizleyecegiz?
    Genel Temizleyicileri direkt olarak yüzeye değil ancak beze püskürtüp hafif baskı ile temizleyebilirsiniz. Bunun dışında süet ve nubuk için temizleme kimyasalları mevcut. Örneğin Swissvax Alcanta ve Dr. Beasley's Microsuede ürünleri var. Temin etmek isterseniz bana direkt yazabilirsiniz.

300E - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende arexouns deri temizleyici ve bakım kremi vardı, o çok güzel yapıyodu fakat bitti, bende şimdi elimize sürdüğümüz arko nem kremden kullanıyorum, oda gayet güzel yumuşatıyor, tavsiye ederim.
    2004 Mercedes-Benz W203 C230K
    1994 Opel Astra F GSi

mfk1980 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı grkm Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Genel Temizleyicileri direkt olarak yüzeye değil ancak beze püskürtüp hafif baskı ile temizleyebilirsiniz. Bunun dışında süet ve nubuk için temizleme kimyasalları mevcut. Örneğin Swissvax Alcanta ve Dr. Beasley's Microsuede ürünleri var. Temin etmek isterseniz bana direkt yazabilirsiniz.
    Kumaş nubuk karışımı koltuklarım geçenlerde sonax ın ürünü ile sildim kumaşdan lekeleri çıkartamadığı mı gördüm çıkarsam da pek içime sinmeyecek sanırım çünkü beden önce ki dahibi çok pis kullanmış prof. Uylama yapan bir yere götürüp temizletmeye karar verdim daha sonrası için ürün temin edebilirim teşekkür ederim ilginiz den dolayı.

Uzaklaştırılmış Kullanıcı
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konuya güncel cekelim..

Aracımın koltukları yarı Deri Bej renkli. Aracım 3 Aylık olmasına ragmen Gozle fark edilir bej oldugu için kirlenme oluyor. Meguiars'ın Gold Class Deri temizleme ve Koruma Ürününü almayı düsünüyorum Kullanan arkadaslar nasıldır ? Jel'imi iyi yoksa Losyon Olanımı ?

Dedigim ürün bu : http://www.hepsiburada.com/meguiar-s...14-p-OTM857214

sagi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı RedELite Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Konuya güncel cekelim..

Aracımın koltukları yarı Deri Bej renkli. Aracım 3 Aylık olmasına ragmen Gozle fark edilir bej oldugu için kirlenme oluyor. Meguiars'ın Gold Class Deri temizleme ve Koruma Ürününü almayı düsünüyorum Kullanan arkadaslar nasıldır ? Jel'imi iyi yoksa Losyon Olanımı ?

dostum yukarda açıklanmış biraz
    bende aynı ürünü kullandım meg'in hiç hoşuma gitmedi koltuklardan gacur gucur ses geliyor gerçekten başka ürün kullanmanı tavsiye ederim.

Bu arada ben o gacırtıyı nasıl geçiricem sonax kullansam düzelir mi ?
    35 KU 606- Outlander MT Turbo
    34 ENP 29 - TypeR
    34 VTE 64 - S2000
    34 VG 3670 - Type-R
    10 E 6622 - Civic vti

grkm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı RedELite Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Konuya güncel cekelim..

Alıntı sagi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    dostum yukarda açıklanmış biraz
    bende aynı ürünü kullandım meg'in hiç hoşuma gitmedi koltuklardan gacur gucur ses geliyor gerçekten başka ürün kullanmanı tavsiye ederim.

Bu arada ben o gacırtıyı nasıl geçiricem sonax kullansam düzelir mi ?
    Tecrübeler her zaman iyidir. Deri konusunda daha iyi firmalar ve ürünler mevcut.

Tavsiyemizdir :
    http://www.detail-box.com/Deri-Temiz...ML,PR-612.html

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)