User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
33 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Lokal boyadan önce mi sonra mı ?

Shadow_Dancer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    37 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Lokal boyadan önce mi sonra mı ?

Yaklaşık 2 ay kadar önce, otoparkta arabanın arka çamurlugunu sürttüm. Dün yıkatırken de arabanın boyasının gerçekten matlaştıgını fark ettim. Boyanması gereken yeri boyattıktan sonra mı detailing yaptırmalıyım yoksa sonra mı? Boyanacak yer yaklaşık bir karış.
    Tango-1 never dies.

B.Koçer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    52 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu detayling konusunda bir bilgim yok ama bence sonra yapmalısın abi
    boyanan yüzeye dikkat ederek .

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Boyanan yüzeyin işlemi bittikten sonra yani tamamıyla kuruduktan sonra hiçbir sıkıntı olmaz, bence ilk önce boyatın ondan sonra aracınızı detaylı temizliğe götürün...

Blackbird - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Boyattıktan sonra yapılsa daha iyi olur, hatta yeni boyanın tamamen kuruması hava alması için 30 gün kadar beklemek lazım boya koruma yapmadan.

Eğer taze boyaya boya koruma yapılırsa hava almadığı boyadaki gazları atamadığı için kaparmalar dökülmeler yapabilir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    37 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Teşekkürler cevaplar için.. 1 ay kadar bekleyebilirim sorun degil. Ton farkı olur mu diye düşünüyorum açıkçası, boyanın geri kalan kısmı matlaştıgı için..
    Tango-1 never dies.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Blackbird Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Boyattıktan sonra yapılsa daha iyi olur, hatta yeni boyanın tamamen kuruması hava alması için 30 gün kadar beklemek lazım boya koruma yapmadan.

Eğer taze boyaya boya koruma yapılırsa hava almadığı boyadaki gazları atamadığı için kaparmalar dökülmeler yapabilir.
    Kardeşim yanlış anlama ama yuh diyorum Akşam vaktine dogru boya atarım ardına vernik atarım, yarın sabah gelirim zımpara gerekiyorsa yaparım ardına pasta geçerim üstüne cilasını yaparım onun üstüne istenirse boya koruma uygularım...Boya atma gibi saçma hurafelerde söz konusu bile olmaz yanlış bilgi edinmişsiniz.

Alıntı Shadow_Dancer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Teşekkürler cevaplar için.. 1 ay kadar bekleyebilirim sorun degil. Ton farkı olur mu diye düşünüyorum açıkçası, boyanın geri kalan kısmı matlaştıgı için..

Lokal boya yapılcak yere atılan boya aracınızın boyasıyla tutuyorsa ton farkı olmaz, burda önemli olan yapılan boyanın aracınıza en yakın olanının yapılması ve dediğim gibi boyanız atılır ardına verniğini atar boyacı vernik tamamiylen kuruduktan sonra isterseniz üstünü buzla ovalayın hiç bir sıkıntı olmaz pastasını cilasını boya korumasını atın...

63owen63 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi sen önce boyat.. Ton farkı oluşup oluşmaması boyacının hazırlattıgı boyayla ve sıkışıyla alakalı.
    Polo TDI WRC İsot Edition / Powered by İsot

Instagram : mehmetguliaytar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    37 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nihayetinde yetkili serviste yaptıracam ben bu iş, e arabanın boya kodu belli.. Bahsetmek istedigim olay şu, arabanın boyası kirlenip matlaştıgı için taze boya haliyle daha parlak görünecek ardından yapılacak detailing ile bu farkı ortadan kaldırırız degil mi ?
    Tango-1 never dies.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nihayetinde yetkili serviste yaptıracam ben bu iş, e arabanın boya kodu belli.. Bahsetmek istedigim olay şu, arabanın boyası kirlenip matlaştıgı için taze boya haliyle daha parlak görünecek ardından yapılacak detailing ile bu farkı ortadan kaldırırız degil mi ?

Evet kalkıcaktır, yeni atılan vernik ile eski verniğin arasında fark olucaktır illaki tabi haliyle pasta ve cila yapılarak vernik düzgünleştirilince fark %90 ortadan kalkar...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    37 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Fatih41 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Evet kalkıcaktır, yeni atılan vernik ile eski verniğin arasında fark olucaktır illaki tabi haliyle pasta ve cila yapılarak vernik düzgünleştirilince fark %90 ortadan kalkar...
    Sagolasın alakan için, bu pasta cila aracın tamamına mı atılıyor yoksa sadece boyanan bölgeye mi ?
    Tango-1 never dies.

Detailing Bölüm Başkanı imprezaWRC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Kardeşim yanlış anlama ama yuh diyorum Akşam vaktine dogru boya atarım ardına vernik atarım, yarın sabah gelirim zımpara gerekiyorsa yaparım ardına pasta geçerim üstüne cilasını yaparım onun üstüne istenirse boya koruma uygularım...Boya atma gibi saçma hurafelerde söz konusu bile olmaz yanlış bilgi edinmişsiniz.

Lokal boya yapılcak yere atılan boya aracınızın boyasıyla tutuyorsa ton farkı olmaz, burda önemli olan yapılan boyanın aracınıza en yakın olanının yapılması ve dediğim gibi boyanız atılır ardına verniğini atar boyacı vernik tamamiylen kuruduktan sonra isterseniz üstünü buzla ovalayın hiç bir sıkıntı olmaz pastasını cilasını boya korumasını atın...
    Bu konuda ne kadar tecrüben var bilmiyorum ama tahminim en fazla %1 tercüben olduğudur. Yanlış bilgi edinmişsin dediğin Gökhan'da, yurt dışından ürün getirmiş, detailing forumlarını takip eden tecrübeli biridir.

Yeni boyanmış panelde boyanın nefes alması gerekir, yeni boyanmış bir panele sen cila uygularsan boya nefes alamaz, çıkması gereken gazlar dışarı çıkamaz.

Polish after paint job, what is the waiting period? - Auto Geek Online Auto Detailing Forum

http://www.autopia.org/forum/machine...long-wait.html

Detailing Bölüm Başkanı imprezaWRC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Sagolasın alakan için, bu pasta cila aracın tamamına mı atılıyor yoksa sadece boyanan bölgeye mi ?
    Yeni boyanmış panel ile hiç pasta işlemi görmemiş ve özensiz bakılmış bir panelde arada çok fark olacağından genelde aracın tümüne pasta uygulanır. Cila dediğinde son kat yani korumasıdır. Cila ve pasta ikilisinde özellikle yeni boyanmış panelde mümkün olduğunca silikonsuz ürünler seçmen lazım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Burda önemli olan tecrübe kendinizde değinmişsiniz, yurt dışından ürün getirmekle veya forumları takip etmekle olmuyormuş demek ki, ben 30 senelik tecrübenin verdiği bilgilerle yazıyorum...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    37 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı imprezaWRC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yeni boyanmış panel ile hiç pasta işlemi görmemiş ve özensiz bakılmış bir panelde arada çok fark olacağından genelde aracın tümüne pasta uygulanır. Cila dediğinde son kat yani korumasıdır. Cila ve pasta ikilisinde özellikle yeni boyanmış panelde mümkün olduğunca silikonsuz ürünler seçmen lazım.

sagolasın Hakan abi, aslında senin gibi işi bilen birisinin görmesi lazım arabayı. Bu iş için önerecegin bi yer var mı ?
    Tango-1 never dies.

Ufuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Fatih41 saçmalama..Gerek Gökhan abi gerekse Hakan abi bu konularda seni beni katlar geçer.

Low-Rider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    50 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Burda önemli olan tecrübe kendinizde değinmişsiniz, yurt dışından ürün getirmekle veya forumları takip etmekle olmuyormuş demek ki, ben 30 senelik tecrübenin verdiği bilgilerle yazıyorum...
    +10 avans'ı nerden aldın?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Neyse tamam herkesin bilgisi kendine ben arabayı boyarım ardına pastasını cilasını atarım gerekirse boya korumasını ve o boya 20 sene sıkıntısız durur...Kimisi 30 gün sonra ister 300 gün sonra herkesin tarzı farklıymış demek ki...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Low-Rider Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    +10 avans'ı nerden aldın?
    Bu meslekde 30 seneyi deviren insana danıştım bu konuyu ve kendisi 30 senelik boyacıyım bir Allahın kuluda gelip usta senın attıgın boya soyuldu gibi bir şikayet gelmediğini söyledi...

Enes-x - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Soner abi yetkili serviste, tanıdığın-güvendiğin bir usta yoksa bence boyatma.Maslak aziz ustayı tavsiye ederim pahalı gelmezse.

Pasta-cila konusunda detailing uzmanlarına katılıyorum bende beklemiştim bir 45 gün.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)