User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
39 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: honda civic fd6 için modifiye parçaları tavsiyesi

polo34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

honda civic fd6 için modifiye parçaları tavsiyesi

2011 honda civic aldım, fd6, sohc vtec, b16a benim araç için mi söyleniyor önce onu bilmek isterdim

bu araca hangi parçaları takarsak ne alırız sorusunun cevabını bilenleri bekliyorum, mümkünse dyno çıktılarınızı da koyarsanız iyi olur...

turbo kit yerine atmosferik olarak ucuza (max 2000 tl gibi) dereceli ile başlasam ne alırım merak ediyorum, illa ayarlı kasnak gerekir mi? illa sıkıştırma ile oynamak gerekir mi?

eski araçtan çıkan 48 mm girişli 101 mm çıkışlı geniş kazanlı sebring son susturucu, 51 mm giriş-çıkışkı sebring orta ve kat iptali de var, onları kullanabilirmiyim acaba?

ayrıca bu aracı modlayan arkadaşlar yol bilgisayarınızda benzin-lpg tüketim olarak hangi değerleri görüyorsunuz...
    Milletindenim Diyen İnsan, Her Şeyden Evvel ve Mutlaka Türkçe Konuşmalıdır. Türkçe Konuşmayan Bir İnsan Türk Kültürüne, Topluluğuna Bağlılığını İddia Ederse Buna İnanmak Doğru Olmaz. M. KEMAL ATATÜRK

cnzdmr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    diğer konuda da yazmıştım burayada yazayım

yapacağınız en güzel kombinasyon cai+kat iptali+komple exhaust sistemi olacaktır.

şimdi cai için injen tavsiye ederim aem de olabilir.

kat iptali bir çok marka var fakat otto spec kolay bulursunuz bende onu kullanıyorum memnunum

exhaust içinde komple 51 mm düz boru orta susturucu ve kaliteli bir son susturucu ile bitirirsiniz size kalmış ne olacağı

bu işlemlere 10-15 hp max alırsınız ben kendi aracımda da bu setup ı kullanıyorum

bunun haricinde bu motora yapacaklarınızın karşılığını alamazsınız turbo da çok gereksiz benim fikrim hafif bi jant takıp güzel bi body kitle yolunuza devam edersiniz...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    düşük ve orta devirler için buddy club 3+, yüksek devirler için skunk 2 stage 1 yurt dışı forumlarda var, bc tercih edebilirim ama verdiği gücü bilmem gerekiyor, bir dyno çıktısı olsa iyi olacak...

- buddy club 3+, adjustable cam gear, ince conta = 2150 tl+gönderi parası bc'nin resmi sitesinde görünüyor ...
    üzerine 400-500 tl remap olur, bir de montaj parası 100-200 tl gider diye düşünüyorum...

yakıtı ne kadar coşturuyor onu bilmem lazım, kullanan birine denk gelsem süper olacak ....
    Milletindenim Diyen İnsan, Her Şeyden Evvel ve Mutlaka Türkçe Konuşmalıdır. Türkçe Konuşmayan Bir İnsan Türk Kültürüne, Topluluğuna Bağlılığını İddia Ederse Buna İnanmak Doğru Olmaz. M. KEMAL ATATÜRK

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Buddy club den cevap geldi, hüsran oldu ben cadde tipi birşey arıyordum

bizim motor kodu k20 galiba, önerilen ürün linkteki
    http://www.buddyclub.eu/acatalog/Bud...Train_K20.html

Hi These are track race products, they are not fuel efficient

BC-FCK20-N+ cams

BC-FCMP-K20 pulleys

Special student price £660.00 inc VATDelivery £55.00 inc VAT

Power is down to your tuning company competence.
    Regards
    Guy WalshExport & SalesBuddy club EUTel: 0044(0)1772 299825

We do not automatically offer or include insurance for loss or damage,please include insurance on your order.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bizim motor r16 kodluymuş galiba, sadece TR'de varmış, çok komik di mi bu sebepten mod parçaları da yok

AhmetKadir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    http://www.techturkey.com/forum/vide...60-200kmh.html

http://www.techturkey.com/forum/vide...preza-wrx.html

http://www.techturkey.com/forum/vide...x-2deneme.html

bı ınceleyın ıstersenız bu baslıkları, bence de vtec karakterıne sahıp olmayan bı motorla atmosferık olarak ugrasmak cok mantıksız.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    eyvallah, linkleri inceledim, 200hp lafı geçmiş ölçüldü mü acaba? bir de yol bilgisayarında yakıt tüketimi öncesinde kaç lt idi sonrasında ne oldu merak ediyorum, yoğun trafikte akşamları epey kalıcam, yakıt da önemli, toplamda maliyet ne oldu, 10000'i buldu mu? ...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı polo34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    eyvallah, linkleri inceledim, 200hp lafı geçmiş ölçüldü mü acaba? bir de yol bilgisayarında yakıt tüketimi öncesinde kaç lt idi sonrasında ne oldu merak ediyorum, yoğun trafikte akşamları epey kalıcam, yakıt da önemli, toplamda maliyet ne oldu, 10000'i buldu mu? ...
    guzel bı dyno olmadıgı ıcın olcmedık, olcemedıgımız ıcın standart 200hp cıvarı olan standart wrx ıle denedık, videoları cektık. 2 denemede de wrx 'de downpıpe dahıl komple egzoz var. orda da wrx 230-240hp falandır.
    turbo oncesınde ne yakıyodu hatırlamıyorum. suan 440cc enjektorler takılı. sehır ıcı - gazlama karısık ortalamamız 10-11litrelerde. sakın kullanımda 9 lıtrelere cok rahat ınılıyor. standart debrıyaj ıle kullanıyoruz bız bu yuzden sehır ıcınde de gayet guzel kullanılıyor. yaptıgımız km yı bakıp yazarım ama zage nın sıtesınde 0.4 barda sorunsuz kullanılır yazıyor, bız 0.5-0.6 gibi gazlıyoruz. sımdıye kadar mekanık bı sıkıntı yasanmadı.
    2 bın lıraya egzantrık falan yapıp 15 hp alınacagına , 4 mılyar cıvarına kıt alınıp, 200hp gezmek cok daha mantıklı. kırılma rıskı yazdıgım basınclarda cok az; ancak gaza gelır de standart motora bır bar basacam dersen o zaman forged motor o arabanın hakkı

bilalMW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Motor serisi R'dir. R16,R18 ve R20 adına 3 farklı hacimle üretilir. Türkiye mısır ve singapurda pazarlarda satılıyor.emme maifoldu plastik diye biliyorum pek uygun değildir modifiyede verimli değildir pek.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı AhmetKadir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    turbo oncesınde ne yakıyodu hatırlamıyorum. suan 440cc enjektorler takılı. sehır ıcı - gazlama karısık ortalamamız 10-11litrelerde. sakın kullanımda 9 lıtrelere cok rahat ınılıyor. standart debrıyaj ıle kullanıyoruz bız bu yuzden sehır ıcınde de gayet guzel kullanılıyor. yaptıgımız km yı bakıp yazarım ama zage nın sıtesınde 0.4 barda sorunsuz kullanılır yazıyor, bız 0.5-0.6 gibi gazlıyoruz. sımdıye kadar mekanık bı sıkıntı yasanmadı.
    2 bın lıraya egzantrık falan yapıp 15 hp alınacagına , 4 mılyar cıvarına kıt alınıp, 200hp gezmek cok daha mantıklı. kırılma rıskı yazdıgım basınclarda cok az; ancak gaza gelır de standart motora bır bar basacam dersen o zaman forged motor o arabanın hakkı
    tüketim gördüğüm kadarıyla uçmamış, kiti nereden satın aldınız? 4000 tl üzerine montaj dahil ekstraların ücretleri ne oldu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı polo34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tüketim gördüğüm kadarıyla uçmamış, kiti nereden satın aldınız? 4000 tl üzerine montaj dahil ekstraların ücretleri ne oldu
    ıstanbuldan otomatık olarak aldıgımız cıvıc ın uzerınde geldı kıt, otm vıteste memnun kalmadıgımız ıcın bı de manuel vıteste kulanmak ıstedık kıtı ve suan gayet memnunuz. tavsıye derım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    nette 6600 tl civarında aem fic'li kitler var, montaj ve ıvır zıvırla max 9000-10.000 tl olur heralde, neyse hedefimiz belli oldu, eski poloda dereceliden gitmiştik demek ki ileride civic turbolayacağız işim gereği tayland'a senede bir gidip gelebiliyorum, orada trd'li toyotalar, modlu civicler, yarisler çok popüler, belki orada kiti ucuza denk getiririm, nasılsa kit tüm civic'lere oluyor di mi?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    zage nın sayfasındakı kıt ve aem fıc r18 lere gore zaten ama r16 ya uyuyor bı problem olmuyor. ama işbilen kişilerle calısmak sart, bizim ıstanbuldan aldıgımız atmosferıgın beyın tesısatı pek ıyı degıldı ugrastırdı baya

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cnzdmr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    diğer konuda da yazmıştım burayada yazayım

yapacağınız en güzel kombinasyon cai+kat iptali+komple exhaust sistemi olacaktır.

şimdi cai için injen tavsiye ederim aem de olabilir.

kat iptali bir çok marka var fakat otto spec kolay bulursunuz bende onu kullanıyorum memnunum

exhaust içinde komple 51 mm düz boru orta susturucu ve kaliteli bir son susturucu ile bitirirsiniz size kalmış ne olacağı

bu işlemlere 10-15 hp max alırsınız ben kendi aracımda da bu setup ı kullanıyorum

bunun haricinde bu motora yapacaklarınızın karşılığını alamazsınız turbo da çok gereksiz benim fikrim hafif bi jant takıp güzel bi body kitle yolunuza devam edersiniz...
    kardeş senin dediklerini bizim araca yapmış dyno çıktısı olan biri var mı, biliyormusun?

simota CBII-111 bakıyorum, nasıldır acaba? sitesinde herhangi bir hp kazancından söz edilmemiş
    SIMOTA Racing Sports

bir de cb-111 çıkan ilk seri var, bu da heralde aem injen vs cai'lere göre ucuz alternatif olsun diye çıkarılmış, bunda kazanç için 3-10hp yazmışlar
    SIMOTA Racing Sports

simota ucuz diye tercih edesim geliyor, alta kadar uzanan kitlerin su çekme riski var deniyor çok ses çıksın ortalık inlesin istemiyorum, yakıt sizde çok farkediyor mu? bir arkadaş 1-2 lt fazla yakıyor demiş, yol bilgisayarındaki tüketim göstergesi olmasaydı çok umrumda olmazdı ama göz görüyor işte alt devirde tork kaybı istemem, keşke chip tuning de yapılabilse, 125hp den 140hp'ye gelse bana yetecek

arfy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    zage kitle benim dynom vardı .. serp doyno 195 hp .. 0.55 barda

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı arfy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    zage kitle benim dynom vardı .. serp doyno 195 hp .. 0.55 barda
    valla hanım araçlarla oynamama acayip kızıyor, yeni araç aldık, tabiki ben duramıyorum, bu aracı şimdilik fazla kurcalamamam gerekiyor

ilk etapta kafamda şekillenen işler:
    - orta susturucu: orjinalini bendeki universal 51 mm giriş-çıkışlı sebring ile değişmek
    - hava filitresi: simota cb2-111 takmak

son susturucunun görüntüsü güzel, kıyamıyorum, ayrıca onu değişirsem eşim görür çürüdüğü ya da şartlar olgunlaştığı zaman bendeki sebring 48 mm girişli 101mm çıkışlı son susturucuyla değişirim diyorum, kat iptali için özel parça lazımmış galiba, artısı çok olur mu kafamda soru işareti...

yukarıdaki 2 soft mod ile artı hp gelir mi? kaş yaparken göz çıkarmak istemem, alt devirlerin ölmesini de istemem, başka fikri olan varsa beklerim ....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    turbo da lpg fakirde kalıyormuş, lpg'siz hayat bana haram olduğu için turboyu unutucam galiba...

ilk modifiyem sprint booster ve simota cb2-111 veya cb-111 olacak, hangisi olmasına sizin yorumlarınıza göre karar vericem, orta susturucuyu sebring 51mm giriş çıkışlı olanla değişsem mi? sprint booster güzel bir şeye benziyor, birkaç video izledim, işe yarıyor galiba, gaz pedalının ağır hareketi gidiyormuş ...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dear sir, i have got a 2011 honda civic fd6 r16a car, i ** willing to buy a filter from your company, how much gain (power and torque) can my car gain from cb-111 or cb2-111? which one should i buy for the best performance? thanks selim

simotaya yazdığım yazıya cevap

Dear Mr. ....

Thank you for writing the email to SIMOTA and asking for the Honda civic fd6 r16a car,

You can reference as attached Maha Dyno test chart for CBII-111.We only make a test for the CBII series.

In generally, the performance CBII is better than CB, our engineering dept. created a special design to add more torque for the acceleration of the beginning.

Pls contact us Turkish distributor. The contact person is Mr. Cagri. You can check with Mr. Cagri and see if he still have the stock. If you purchasing directly from SIMOTA, and shipping cost is very expensive ship to Turkey.

Here is Mr. Cagri contact information:

Cagri SOLAK (Mr.)

DP Grup Otomotiv Ltd. Sti. | 0090-212-4227070 (ext.144) | info@prensoto.com

dinamometre çıktıları enteresan gibi:
    1- honda civic VIII 1.8 stock: 123,6 hp - 138,9 nm
    2- aynı araç simota cb2-111: 139,3 hp - 189,7 nm

honda civic 1.8 stock dedikleri güçte mi? böyle bir fark mümkün mü?

bilalMW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    demek ki stock filtresi oldukça kötü bir tasarıma sahipmiş.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)