2 3 ay içinde kendime bir tane şahin almak istiyorum ne gibi atmosferik besleme yapabilirim fazla bir bilgim yok yardımcı olabilirmisiniz ?
2 3 ay içinde kendime bir tane şahin almak istiyorum ne gibi atmosferik besleme yapabilirim fazla bir bilgim yok yardımcı olabilirmisiniz ?
egzantrık takabilirsin tanıdıklarımda var büyük karbiratör piston krank vs. değiştirebilirsin ama tüpte randıman vermıyor benzındede içiyorr arkadasım yaptı
komple egzantrık piston krank 4lü benzınde 30 lira ile 40 50 km anca yapıyor
bunlar ile kaç beygir elde edebilirim ?
Düz 1.6 motor ise rahat 110-130 arası alırsınız.Koyacağınız malzemeninizin kalitesi ve motoronuzun kompresyon değerlerine bağlı
2.8 granada karbütatör hafifletilmiş volan dereceli eksantrik 48 lik düz boru msd ateşleme sistemi ve geniş tepeli piston headers la izmirde 120 bg alan var
d16y4 haklı bıraz![]()
tofaşta atmosferik besleme biraz maddiyata bakar arkadasım. sadece arabayı doldurmak mesele değil yakıt durumuda çok önemli. bu işe illa olsun yapıcam diyosan bunlar araştır derim. km de atmosferik olarak bir şahin ortalama 15 lt yakar ve mecburen benzin kullanmak zorundasın. ama lpg power turbo tofaş yapsan kmde 25 krş yakıyor ve maaliyeti atmosferikten daha az ve turboda parça bulman daha kolay. (kendim 99 1.6 şahinde gördüğüm yakıt tüketimidir ve parça bulmam en kolay aşırı besleme idi.)![]()
bana kalırsa s motor al derim çünkü düz motor s kadar iyi devir çevirmiyor. düz motor için şunları yap derim üst kapagın emiş we çıkışlarını actır ve parlak olsun pütürlü olmasın ama bunu iyi bir ustada yaptırman sart. forget tepeli piston ( biraz pahalı) yada slx piston kısa biyel kolları , karng , slx karbiratör , volanttan tornacıda biraz aldır ve sıfır baskı balata kullan. birde 316 egzantirik bu alltan egzantirikli düz motor tofaşı cıldırttır. kaç bg alırsın bılmem ama stok 106 cıvıc 1.6 ies vb araclarla 0-400 çekinmeden kalk .
s motor için ise karbiratör ayarı ama işin uzmanı olsun dereceli egzantirik ( benım arabamda 308 derece war cok agresif) yıne kapak yüzeyinden 0.5 m aldır emiş we cıkıslar acılsın opel 2.3 piston kısa biyel kolları fiat bravo 2.0 5 milim stronklu karang , dereceli egzantirik ıcın ayarlı kasnak yine iyi bir ustanın timing ayarı yapması lazım, volattan aldır sıfır baskı balata kullan makına cok agresif olur. yıne ne 106 gti ne honda sana yetısemez bmw 320 325 onları saymıyorum bıle
bana ulasırsan sana daha cok yardımcı olabılırım
atmosferik işi zengin işi şahinlerde amaç yürütmekse![]()
atın iyisine ''Doru'' yiğidin iyisine ''Deli'' derler.
aynen öle ne kadar yaparsan hepsini yer sınır yok gazlamaya dewamm![]()
hıc ugrasmadan tempra motoru koysam onu modlasam bu sahın motoru su motoru gıbı ne yapsan sıkıntı bırde o yanan sahınde benzın atıyor dısarı resmen ayarlamak lazım slx ıle s motor arasında farkı cozemedım ?
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)