kanka header güzel olur aracına![]()
www.honda-tech.com
yaptır headersi sonra farkını görürsün roll'de titahtitahtitah
![]()
kapakla motor hacimi büyümezki 7a-fenin krankı daha strokelu boreları aynı 81mm 4a nın storku 77mm, 7a-fenin 85.5
ama sıkıştırmayı düşürmekmek için 7a-fe kapağı 4agzelerde kullanılabilir
ki hacim arttırmak en güzel modiiyedir bence cem için 7a-fe krankı aradım bi ara bulamadım
Bosphorus Innovations - Water/ Methanol Injection Kits
http://tr.bosphorusinnovations.com/
facebook.com/BosphorusInnovations
instagram.com/bosphorus_innovations/
7a-fe nin bloğu (Crank kollar ve pistonları kullanarak) 4ageleri frankestein 7age yapıyorlar, 128 hp lik smallport 4age 140hpleri görüyor ve tork manyağı oluyor. toyotada a serisi motorlarda en sağlam krank 7anınki 4age den bile sağlamdır ve iyi balanslanmıştır.
Ayrıca 4afe genelde orta devir torku için üretilmiş bir makinedir. 22 derecelik subap açıları, dar portları, ince uzun runnerlarıyla. Şehir içi kullanımı için üretilimiş çift eğrili tork grafiğinden kurtulmak gerekir. Eğer atmosferik birşeyler yapılırsa aşağıdaki gibi bir liste oluşur ve doğru uygulamalarla değil 130lar 140+ lar zorlanabilir.
Header + 51mm Komple Düz Boru
Port Polish, Port matching. (Oversize subapları tavsiye etmiyorum, port polish üstüne 7000 rpm çevirsen bile yeterli sübap boyu, büyükleri alt devirlerde türbülans etkisi yapabilir.)
İnce Conta, Kapak Taşlama veya Pistonla Sıkıştırmanın 9.5:1 den 10.5 + ya çekilmesi
En fenası ITB
Doğru ellerde bir yazılım.
bunların üstüne + Egzantirik ve kısa yapılabilir.
Yanında da bir benzin istasyonu olursa dertsiz tasasız binilir gayet te güzel olur. Kafam atmoya dönüyor düşündükçe, hadi hayırlısı
98 model efsaneler fabrika çıkışlı headersli diye biliyordum yanlışmı biliyorum acaba
evet yanlış biliyorsunoyle derler hep ama hikaye bu? 98'ler 96'larla yürüyemiyor bile nedeni de katalizör olması ve 70kg fazladan ağırlık Abs+Srs+Ac+katalizör fln gibi fazladan eksra özellikler..
Peki ben bu uygulamayı 97 model efsaneme uygularsam ne gibi sonuçlar alablirim ?
Efsanemiiilem Ae86 levin desen tamam efsane diyecemde Ae101'in neresi efsane
sana tavsiyem bu arabaların motorları gerçekten performanslı bir motor ama parça sıkıntısı çok o yüzden hiç uğraşma derim.eğer ki performans istiyorsan Civic Si yada Integra al bak keyfine..corolla ile alcağın performansın kat be kat üstünü alırsın bu iki araçla..![]()
Evet 98 lerde Headers çıkıyor ama bir işe yaramıyor salakça bi headers..iş görmüyor yani anlıcağın..onu da denedim ama yalan oldu sonra Topkapıda Egzozcu Selçuğa 1200Tl ye komple egzoz ile Krom Headers yaptırdık![]()
1. sayfada "sıkı pazarlıkla 1000 TL' ye taktırdık" dediğiniz headers son sayfada 1200 TL oldu.
Performans konusundan bahsederken Corolla' ya 17" Momo corse taktığınızı söylediniz.
Corolla' nın parçasının olmadığını söylüyorsunuz fakat kullandığınız integra' nın Allah korusun arka camı patlasa parça bulamayacağınızdan Pleksi malzeme kullanacağınızı biliyor musunuz?
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)