User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
26 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: yatak sarma

KAAAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

yatak sarma

Herkeze selam..
    Bugun aracımın rutin bakımlarını yaptırmak için servisime götürdüm.Ustamın dediğine göre aracım yakında yatak sarıcakmış..(yatak sarmasıda bildiğim kadarıyla motorun komple gitmesi diye biliyorum,emin değilim..)Sesini dinledi felan,yağı azaldığı için de yapar dedi bu sesi(artık ne sesiyse) biraz yağ ekledik araca,ses azaldı ama yakında yatak sarıcak felan dedi.Şimdi ben sizlere sormak istiyorum kendim bir şekilde anlayabilirmiyim motorum ne durumda,gerçekten yakında yatak saracak haldemi,bunun pratik veya farklı bir yöntemi varmıdır.Usta çok korkuttu beni,yardımlarınızı bekliyorum.
    Motor jdm b16 yaklaşık 80-90 bın milde,yani 130 bin kmde felan olması lazım.
    şimdiden teşekkürler.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yatak sarma'nin ingilizcesi rod knock, motorda yag'in hep minimum seviyede bulunmasindan dolayi meydana gelen, krank milinin surtunen satihlarinin, yagsiz kalmasi sonucu deforme olmasi, tam yuvarlak ozellgini kaybetmesi ve sonucta ses yapmasi. krank mili taslanabilir piston kollarinin baglanti yerleri dahil butun baglanti noktalari tamir edilebilir taslanarak ama ustasina bagli. yani komple motor sokulecek. rod knock olainin en gicik yeride o bazi ustalar ugrasmadan swap yaparlar. Ama seninki belki rod knock degil, lifter sesidir. tam olarak yatak sarmadak sokme tamir islemenie girmek mantiksiz. Yagin her zaman bol olsun, uygunsa biraz daha kalin yag.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aklima geldi azcik, lucas oil stabilizer koy, sonra elinden cikar "amerikadaysan tabi"

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    jetlag bilgiler ve ilgin için çok teşekkürler.
    lucas oil stabilizer ne oluyor acaba?
    birde benim merak ettiğim motor gerçekten yatak sarıcakmı,yoksa bir terslik yokmu.

brutal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yağ varsa sarmaz, yataklar yıpranıp boşluk yapar. Yağ varken sarma durumu ya aşırı hararette yada çatlak krankta yapabilir. Ama dediğim gibi yağ olduğu sürece kolay kolay yatak sarmaz. Vuruntu varsa motorda yataklarda boşluk vardır zaten, boşluk olan yerde sarma olmaz doğal olarak.

Başka bir ustaya göster.
    FastCare.com.tr
    detailing & mini onarım

_cAgdAsH_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    az seviyede yağla kullandıysan yataklar bozmaya baslamıstır vuruntu sesini ondan yapar,yaptırırım diyorsan komple motorla eşdeğer yataklar deişir krank fitil çekilir vs,masraf etmek istemiosan temiz yagla az sesle satmaya bak

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı _cAgdAsH_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    az seviyede yağla kullandıysan yataklar bozmaya baslamıstır vuruntu sesini ondan yapar,yaptırırım diyorsan komple motorla eşdeğer yataklar deişir krank fitil çekilir vs,masraf etmek istemiosan temiz yagla az sesle satmaya bak
    Fitil çekmek nedir acaba?
    FastCare.com.tr
    detailing & mini onarım

rapture - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benim fikrim karterin sökülüp yatakların kontrol edilmesinden yana üstü kapalı iş yapma derim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı KAAAN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    jetlag bilgiler ve ilgin için çok teşekkürler.
    lucas oil stabilizer ne oluyor acaba?
    birde benim merak ettiğim motor gerçekten yatak sarıcakmı,yoksa bir terslik yokmu.
    bi cesit yag kalinlastirici, metaller arasi bosluk doldurmaya yariyor, 1 litrelik satilir, once yarisini koyardim hepsini degil

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı brutal Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yağ varsa sarmaz, yataklar yıpranıp boşluk yapar. Yağ varken sarma durumu ya aşırı hararette yada çatlak krankta yapabilir. Ama dediğim gibi yağ olduğu sürece kolay kolay yatak sarmaz. Vuruntu varsa motorda yataklarda boşluk vardır zaten, boşluk olan yerde sarma olmaz doğal olarak.

Başka bir ustaya göster.
    bilgilendirme için teşekkürler.
    çatlak krank demişssin,motoru açmadan çatlak olup olmadığını anlama yöntem varmıdır acaba?
    birde vuruntu var mı yok mu ondanda emin değilim.aslında video çekip buraya yüklesem anlaşılırmıki?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı jetlag Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bi cesit yag kalinlastirici, metaller arasi bosluk doldurmaya yariyor, 1 litrelik satilir, once yarisini koyardim hepsini degil
    ona bi bakayım burada.yarısını koyardım dediğin,yağı koyduğum yere değil mi.

mmustu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yurtdışındasın sanırım orada ustalarına anlatabilirsen eğer karteri söküp yataklarını kontrol ettirebilirsin.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı KAAAN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bilgilendirme için teşekkürler.
    çatlak krank demişssin,motoru açmadan çatlak olup olmadığını anlama yöntem varmıdır acaba?
    birde vuruntu var mı yok mu ondanda emin değilim.aslında video çekip buraya yüklesem anlaşılırmıki?
    Hocam krank çatlamasını bir örnek olarak verdim. Dışardan çok fazla anlama şansın yok. NJ yakınlarındaysan seni biryere yönlendirebilirim.

Kafana çok takma, zaten motorunda ciddi bir problem olsa kullanamazsın aracı.
    FastCare.com.tr
    detailing & mini onarım

TechTurkey Maxi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    eğer şu anda motordan yatak sesi geliyorsa ,
    (nasıl bir ses olduğunu usta anlar, mekanik bir sestir)
    en doğrusu acil olarak alt karter sökülerek kurtarıyorsa yatakların değiştirilmesidir.
    Motor yağının tam olması motorun sarmayacağını garanti etmez !

eğer böyle devam edilirse "yatak sarma" fiilen gerçekleşir ,
    sonuç şansa göre çeşitli zararlar bırakır.

sonunda motor kitler sıkışır ve muhtemelen krank zarar görecektir,değişmesi gerekebilir, bir ilerki safha da sıkışma sonrası piston kolunun kırılarak motor bloğunu kırıp dışarı çıkmasıdır ki, bundan daha kötüsü motorun patlayarak havaya uçmasıdır denebilir .

FakirAli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bencede en mantıklısı karterini sökün ve sadece yatakların değişmesiyle kurtarılabiliyormu bakın bence..
    hayat acımasız.

tender06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    top sana gelmeden sen topa git bence motoru açtır ana kol yatakları değiştir bunları değiştirirkende segmanları yenilet daha sonra 2000 3000 kaçacağına en fazla 700-1000 lira ile kurtar

fsunnetci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yatak sesi duyulmuyacak bir ses değilki bunu sende anlayabilirsin hangi ülkede olduğun hiç önemli değil her türlü bu sorununu halletmen için motor komple revizyondan geçmesi lazım çünkü ana yatak ve kol yatakların değişmesi demek motor altblok üstblok ayrılcak ve krank rektefiye görcek..Sabahları ilk marşa bastığında 3sn ile 5sn arasında tak tak tak diye bir ses duyarsın ve bu ses sonra kesilir.fakat her gaza bastığında bu sesi daha belirgin duyarsın eğer kulağını motora verirsen..Sana tavsiyem Bor at motorun içine sesi bir süre kesiyor denedim çünkü.. Bi arkadaşın dediği gibi alt karter kapağını sök ve ana yatakları bi kontrol ettinmi sorunun ne derecede olduğunu anlarsın..sana tavsiyem arabanı seviyorsan sadece yatkları değiştirip kapak kapatma.krank milini ölçtür ve kol yataklarına bir göz at yoksa ilerde aynı sorun tekerrür edebilir..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bilgiler için çok teşekkürler..Şuan aracım satılık bakalım.Biraz beklicem eğer satılmaz ise belki motoru sıfırlarım çünkü aracımı satmak istemiyorum hiç.tekrar teşekkürler.

bladerk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    öncelikle kartelinize baktırın ezlime var mı sonra yağ süzgeçine ezlime varsa motora yağ koymanız bi anlam ifade etmeyecektir yağı pompa alamaz çünkü onun haricince sadece motoru altdan sökerek yaptırabilirsiniz ama pompanızı da gözden geçirin b16 kolay yatak sarmaz öyle yani sarmaya yönelten sıkıntıyı bulmanız gerekir önce
    ECUTECH İstanbul

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)