1994 model civic si sahibiyim. D16a9 motora Vti ust kapak montaji mumkun mu. Yada ekstra masrafi ne oluyor. Yardimci olur musunuz. Ve performans amacli yapilabilecek seyler nelerdir.
1994 model civic si sahibiyim. D16a9 motora Vti ust kapak montaji mumkun mu. Yada ekstra masrafi ne oluyor. Yardimci olur musunuz. Ve performans amacli yapilabilecek seyler nelerdir.
D16 üzerine gitmek yerine B16 swap düşünmenizi tavsiye ederim maddi gücünüz var ise ..
Sağolun arkadaslar tsk.ederm
Yağ pompasını orjinali ile değiştirip, kompresyonunu, yataklarını kontrol edip ağır bakımlar sonrası F/H/E yapapıp wideband alıp safc vb üniteler ile afr sini elden geçirince yürürü nispeten daha iyi olacaktır. Ama ciddi güç isteniyorsa bu motordan vazgeçmek konusundaki tavsiyelere katılıyorum, 0.5 bar turbo yapayım, 200 - 220 hp civarı alayım deseniz düzgün olması için 10.000 lira gidecek, fizibilitesini siz yapın...
swap için vereceğin paraya sıkıştırmayı biraz düşürüp el yapımı bir manifold ile 10 psi basınç safc enj. pompa regülator bence motor sağlıklı ise atmosferik bi yerde yetmicek ilerde stage 1 2 3 4 gidersin![]()
Bugün bizim için 11 Kasım 1938 dir
Peki swap için en uygun motor hangisidir arkadaslar. vti motoru takmayi düşünsek maliyeti ne olur. Benm bildigim motor ayaklari değişecek ve elektirik tesisati değişecek. Başka bir masrafi ne olur
En mantıklısı b16 swap olur sağ ve sol motor kulakları uyuyor arka kulağa ufak bi işlem gerekiyor diye biliyorum. Bulabilirseniz b18c swap ile nokta olur.
BA 830 Civic Eg Sİ
RS 297 Megan Coupe F7R
NH 473 Vw Golf 5 Midline
AR 544 Vw Golf 7 R-Line
Butcen ne ?istedigin guc ne? Soylersen daha iyi yardimci olabilir onu koy bunu koy denir ama mesele birazda duygusal
Si da chipleye bilecegin bi beyin ver enjektor maf sensoru falani filaniyla 7ooo tlye motorun icine girmeden cok rahat uzerine 5o hp koyarsin ve ilerde bu setupi gelistirip kol pistonla 3oo pslere cikabilirsin dostum bi vti motoru aldin diyelim ilerde tetmedigi zaman sil bastan bi vti motorundan fazla paran gidicek ama 7ooo tlye gt25 emsali bi kit alirsan kaliteli bi kit alir yakit biraz buyuk enjektorle pompaya bile girmeden kalin conta ile 7 psi ile asagi yukari zaten 180ps guc alirsin zaten hemde ileriye donuk olur ben olsam 3o ps icin motor swaplayip 7ooo tl verecegime 3oo ps destekleyecek bi kit le motora girmeden ilk baska o.5bar sonra ilerdede kol piston basinc yakit ve atesleme basinc derim
En sonunda kararimi verdim ve arabamin buna degecegini dusunerek swap yapmaya karar verdim. Kisa sure sonra projeye baslayacagim. Motor olarak b18c Ve b18c4 arasinda kaldim. Sizce hangisi daha iyidir farklari nelerdir hangisini secmeliyim?
D16a9 da ki f1 racing stg 3 bronz baskı b18c veya b18c4 e uymaz ama volanti uyarsa olma ihtimali var mi bilginiz var mi
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)