User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
29 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Getz 1.4 Dohc Performans hakkında

sinan teker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Getz 1.4 Dohc Performans hakkında

w
    Merhaba arkadaşlar.

Adım sinan. Mobil yazılımcıyım. 2-3 hafta önce aldığım getz 1.4 aracımın performansını arttırmak için sizden yol istiyorum.

Turbolama harici çoğu işlemi yaptırabilirim. Şuan 210 kuruş falan yakıyor şehir içinde. Bunun 35 kuruşa kadar çıkmasındada sıkıntı yok. Hatta çok giderli olucaksa 40 kuruşta yaksın

Şuan stock olarak 95 Hp.

- Performans egzoz
    - Orta susturucu iptali
    - Hava filtre kiti
    - Çip

Bunlar ile araç kaç hp olur? Birde yol tutuşunu arttırmak için ne yapmam gerekli?

Bu hafta yeni lastik alıcam, üzerinde kış lastiği var yol tutuşu berbat ve sinir bozucu bir sesi var. Hangi boyutlarda lastik önerirsiniz?

Eğer varsa aramızda mekanikçi,tamirci, dükkanınada gelebilirim.

ercan26esk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aracın dyno ya çıkıp ölçülmesi gerek 90 civarı gelir yere verdiği güç dediğin şeyler yapılırsa alacağın max güç 10 beygiri geçmez yol tutuşu iyileştirebilirsin bunun için aracına göre coilover bulursan on numara olur fakat konfordan ödün vermen gerekecek lastik için özel birşey diyemem en uygunu neyse onu taktır...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    getz 1.4 ün ilk defa 21 krs yaktıgını duydum
    yiyemeyeceğin obamanın altına yatmayacaksın

leader_T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben şehirdışı LPG ile o değeri görüyorum. (araç otm)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Performans istiyorsaniz satip dizelini alin

B!Rtan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1.4 dohc bende de var. aracım sıkıştırmadan 40 krş yakıyor. sizin hesabınızda bir yanlışlık olmasn?

yol tutuşta ben eibach pro kit 3.5 cm yaylar ile ve 205x40x17 taban lastiklerle bayağı bi iyileştirmiştim.
    viraj çıkışındaki kafadan kaymayı gayet kontrollü bi şekilde bertaraf edebiliyordum. ve inanılmaz konforluydu.

şuanda orjinal yaylarını 5cm preslettim. üzerinde 195x50x15 potenza r002 lastiklerle viraja girişte gayet kontrollü fakat saçma sapan anlarda arkayı koparabiliyor. o yüzden viraj hiç kasmıyorum. ani şerit değiştirmelerde ve slalomlarda mükkemel diyebilirim. presletmeyi hiç tavsiye etmiyorum.

performans konusunda da eskiden çok paralar harcadım. motora girmeden o saydıklarının hepsi hava civa. performans bekleme. aracın ses çıkartır,sen psikolojik olarak yürüyor sanarsın

kazasız belasız kullan kardeşim

92Sİ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    21 kuruş hesabında bencede bi yanlışlık var..
    34 EVH 16 CİVİC Sİ (94) 26 KZ 693 CİVİC Sİ (92)
    34 RBM 72 CİVİC Sİ (93)
    52 AZ 885 CİVİC Sİ (92)
    34 JA 3602 CİVİC Sİ (92)
    39 TC 045 CİVİC Sİ (94)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşlar değerli yorumlarınız için teşekkürler.

Öncelikle yakıt meselesine deyiniyim. Aracımda lpg var. Bunu belirtmedim sanırım. Bi abim ile girdiğim iddaa sonucu depo boş iken (2-3 liralık illa vardır ama uyarı sesi veriyordu) 20liralık gaz atıp 96km gittim. Hesabıma göre 20kuruş vs yakıyor. Belkide yanlışlık olabilir.

Alıntı B!Rtan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1.4 dohc bende de var. aracım sıkıştırmadan 40 krş yakıyor. sizin hesabınızda bir yanlışlık olmasn?

yol tutuşta ben eibach pro kit 3.5 cm yaylar ile ve 205x40x17 taban lastiklerle bayağı bi iyileştirmiştim.
    viraj çıkışındaki kafadan kaymayı gayet kontrollü bi şekilde bertaraf edebiliyordum. ve inanılmaz konforluydu.

şuanda orjinal yaylarını 5cm preslettim. üzerinde 195x50x15 potenza r002 lastiklerle viraja girişte gayet kontrollü fakat saçma sapan anlarda arkayı koparabiliyor. o yüzden viraj hiç kasmıyorum. ani şerit değiştirmelerde ve slalomlarda mükkemel diyebilirim. presletmeyi hiç tavsiye etmiyorum.

performans konusunda da eskiden çok paralar harcadım. motora girmeden o saydıklarının hepsi hava civa. performans bekleme. aracın ses çıkartır,sen psikolojik olarak yürüyor sanarsın

kazasız belasız kullan kardeşim

Hocam sanırım sizin lastiklerden dolayı o kadar yakıyor birde benzinde sürüyorsunuz sanırım.
    Yol tutuşu için söylediklerini kesinlikle göz önüne alıcam, performans içinde motora girmeyi hiç düşünmüyorum. Bugün forumdan buldugum biri ile face'te konustum, sanırım onunla beraber bu aracı adam edicez gibime geliyor.

H.filtresinin egzozun vs fasa fiso oldugunu bende biliyorum ama Türk milleti işte, sesi duydummu araç gidiyor sanıyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşlar konuyu tekrar canlandırıyorum ama, bir sorum olucak

- Orta susturucu iptali, turbosuz benzinli araçlarda düşük devirlerde öldürme, yüksek devirlerde daha iyi canlandırma yapıyormuş doğrumu?

- Katalizör iptali ne gibi yarar sağlar bu araca?

Benim istediğim short shift gibi bir olay Kalkışta zaten avantajı olan bu makınayı dahada iyi bir seviyeye getirmek istiyorum. Zaten otobana çıkıp 220 yaslancak bi araç değil. O yüzden 150-160'a rahat çıksın yeter bana.

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2006 da sıfır aldım 1.4 otomatik

yakıt değeriniz ciddi şaşırttı beni ben ekonomi yapsamda uzun yolda o değeri goremedim

kat eğer tıkanmış ise iptali biraz aracınızı rahatlata bilir performans olarak onun dışında

açıkcası performans olarak çok fazla verim alabiliceğin işlem yok kat iptali yazılım filitre gibi şeylerle %6-7 gibi belki artış sağlanabilir harcanılan paraya değmez diye düşünüyorum

illa birşeyler istiyorsanız biraz masrafla bolt on turbo en mantıklısı duruyor

yol tutuş için 3.5 eibach pro kit + 195/45/16 pzero lastik kullanıyorum konfor dışında ciddi memnunum

tek sıkıntı pzero çok geç ısındığından yola ilk çıktığınızda sert hareketlerden kaçmak gerekiyor

bu arada 185/55/15 michelin pilot da bir donem kullandım en konforlu ve en performanslı lastik idi fakat o ebat çok pahalı olduğundan 16ya geçtim

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı onursumer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2006 da sıfır aldım 1.4 otomatik

yakıt değeriniz ciddi şaşırttı beni ben ekonomi yapsamda uzun yolda o değeri goremedim

kat eğer tıkanmış ise iptali biraz aracınızı rahatlata bilir performans olarak onun dışında

açıkcası performans olarak çok fazla verim alabiliceğin işlem yok kat iptali yazılım filitre gibi şeylerle %6-7 gibi belki artış sağlanabilir harcanılan paraya değmez diye düşünüyorum

illa birşeyler istiyorsanız biraz masrafla bolt on turbo en mantıklısı duruyor

yol tutuş için 3.5 eibach pro kit + 195/45/16 pzero lastik kullanıyorum konfor dışında ciddi memnunum

tek sıkıntı pzero çok geç ısındığından yola ilk çıktığınızda sert hareketlerden kaçmak gerekiyor

bu arada 185/55/15 michelin pilot da bir donem kullandım en konforlu ve en performanslı lastik idi fakat o ebat çok pahalı olduğundan 16ya geçtim
    Hocam peki kat iptali kaça mal olur? Son susturucuyu taktırdıgım yer, orta susturucuyu 30liraya iptal edebileceiğini söyledi.

Araçta zaten 5cm yay mevcut ama hala istediğim gibi düşmedi, lastik olarakta michelin pilot almayı düşünüyordum zaten

Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    fiyat bilgim yok açıkcası konuşmak gerek

5cm yayın markası nedir ben 3.5cm dışında bulamamıştım piyasa 150-200tl ye sahte yaylarla dolu

şuan koyduğun resim 5cm yaylı halimi ?

135
    ├┼┼╕
    246R

B!Rtan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    getz e göre markalı yaylarda 5cm olarak yok kardeşim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    fiyat bilgim yok açıkcası konuşmak gerek

5cm yayın markası nedir ben 3.5cm dışında bulamamıştım piyasa 150-200tl ye sahte yaylarla dolu

şuan koyduğun resim 5cm yaylı halimi ?
    Aynen hocam, hiç takmasam daha iyiydi şu yayları

Alıntı B!Rtan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    getz e göre markalı yaylarda 5cm olarak yok kardeşim.
    Valla aldıgım yaylarda inşaat demirinden farkı yok

emrekuzdere - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şu 110 hp'lik dizel getz'lerden alıp yazılımlasanız bence direkt şaka makinesi olur.
    98'ies - 05'vtec2 - 93'Accord - 08'Accord - 05'Jazz - 98'Twingo - FD6 - E39 - G5Prelude - 99'Crv - 08'Auris - W204 - W176 - W164 - F20
    Alıntı RR-V8 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arabayı biz mi getirelim yoksa siz gelip bağlar mısınız?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı emrekuzdere Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şu 110 hp'lik dizel getz'lerden alıp yazılımlasanız bence direkt şaka makinesi olur.
    Hocam çok para istiyorlardı düşük km'lilere ya. 22-23 isteyen vardı, o fiyata dizel accent era alırdık 110luk.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yayların sahte ozaman

bende eibach pro kit +16 jantlarla seninkinden alçak gibi duruyor

135
    ├┼┼╕
    246R

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı sinan teker Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hocam çok para istiyorlardı düşük km'lilere ya. 22-23 isteyen vardı, o fiyata dizel accent era alırdık 110luk.
    110 almak mantiksiz o yuzden 88 alip yazilim yapin aralarinda 3-4 milyar fark var mekanik olarak hersey ayni donanim ve yazilim farkli sadece

+olarak deneyip goren varmi bilmiyorum ama ben 110 luk getzin performans olarak 88 den cok farkli olacagini sanmiyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yayların sahte ozaman

bende eibach pro kit +16 jantlarla seninkinden alçak gibi duruyor

Daha alçak değilde aynı gıbı hocam 16lık jant olmasa daha basık olur senınkı.

Alıntı ygtkrmdnz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    110 almak mantiksiz o yuzden 88 alip yazilim yapin aralarinda 3-4 milyar fark var mekanik olarak hersey ayni donanim ve yazilim farkli sadece

+olarak deneyip goren varmi bilmiyorum ama ben 110 luk getzin performans olarak 88 den cok farkli olacagini sanmiyorum
    110luk dizeller baya iyi hocam ya. Ama ben nedense benzinli aracı daha çok tutuyorum, egzoz sesine bayılıyorum mesela

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)