Herkese hayırlı Ramazanlar diliyorum öncelikle ..
Yakın zamanda ehliyeti alacak olmamla birlikte araç araştırmalarımı da biraz daha netleştirmeye başladım , aklıma ciddi oalrak düşündüğüm araç (tabiki alacağım zaman alınabilcek temizlikte bulabilirsek) 206 GTI ile aynı motora sahip olan Peugeot 307 XSI .
Neden 206 deilde bu diye soracak olursanız daha öncede 307 sahibi olmamızın etkisi , aracın yılına göre donanım seviyesinin oldukça iyi olması ve görsel olarak hoşuma gitmesidir. Fakat aracın 137 HP olmasına rağmen aracın kasasının çokda hafif olmaması beni düşündüren nokta.
Turbo düşüncem de bu noktada devreye girdi , ve hemen araştırmaya başladım fakat EW10J4 motorda turbo projesine internet üzerinde malesef çok fazla rastlayamadım.
Bulduğum araçalardan en net fikri edindiğim araç Hollanda da yapılan bu araç :
Dutch + 300BHP 206 Gti Turbo Time Attack racer - PistonHeads
206 Gti Turbo +300BHP Dyno run @ DP Engineering - YouTube
Okuyup anlamaya çalıştığım kadarıyla araç Forged hale getirilmemiş.Yani motor içine girilmeden 300 HP alınmış.
Benimde hedeflediğim güç bu civarlardır , aklımı karıştıran ve size sormak istediğim bu hedef güç için motor içine girilmeli mi girilmemeli mi ? Eğer girilmez ise sağlıklı olurmu bu güçlerde ?
Birde Setup konusunda bana yardımcı olabilcek birisi varsa çok sevinirim kafamda net bişiler oluşması açısından![]()