araç soğukken ses çok az ve güzel ama ısınınca egzoz sesi özellikle araç içinde 2 katına çıkıyor..
bu normal midir yoksa bir sorun mu vardır, sebepleri neler olabilir ?
araç soğukken ses çok az ve güzel ama ısınınca egzoz sesi özellikle araç içinde 2 katına çıkıyor..
bu normal midir yoksa bir sorun mu vardır, sebepleri neler olabilir ?
Hayatta en hakiki mürşit ilimdir. - Mustafa Kemal ATATÜRK
HKS silent
sogukken çok sessiz ısınınca sanki biraz fazla artıp ugultu yapıyor gibi..
ne yapabilirim diye soruşturuyorum![]()
Hayatta en hakiki mürşit ilimdir. - Mustafa Kemal ATATÜRK
Aynı şey otto kullanırken bende yasamıstım ılk 30 dk kullanımda ses normal ama sonrasında rolatınde dahı cok tatlı ve yuksek ses verıyordu.Sanırım ıcındekı demır elyaf komple ısındıgından seste boyle bır degısım oluyor.
Egsozdur muhtemelen de küçük de olsa bir ihtimali yazmadan edemedim;
Eğer patırtı gibi bir sesse ve daha çok motor bölmesinden geliyorsa manifoldda veya contada hata olabilir. Isınınca manifold çatlakları ve conta yanıkları daha çok kaçırır.
Benim araçtada tam tersi egsoz ısınınca ses kesiliyor Komple airmass ara borular ile Otto Slashcut kullanıyorum,
Aynı durum bende de var. Ottoyu ilk taktığımda ses yoktu. Yola çıktım 1 2 saat trafik falan vardı. Bir ses geliyo. Dedim yandaki arabadan falanmı.Bende baya değişmişti. Bide kurum bağlama olayı vs var.
enough ?
adam ses 2 katına çıkıyor diyor beyler
bunun neresi normal ?
resmen kaçak var eksozda veya manifoldta, ısınınca delik genişliyor
olmasın ?.....
ekzozun sesi artar belli bir düzeyde evet son susturucu ısındıkça içindeki elyafların,sargıların yanmasıile ekzoz açılıyor tabi.ses normalinden daha tok ve sesli hale geir.ama senin dediğin gibi iki katına çıkmasın sanki kaçakla alakalı gibi
artık corc-i zamanıcdti
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)