Orijinalini görmek için tıklayınız : Yurtdışından 98 model arac getirebilirmiyiz?
Designer
05-10-2011, 19:05
Nereye baksam farklı bişey yazıyo kime sorsam farklı soyluyo acaba yurtdışından 2000/99/98/97.... vs vs model araba getirip tr plaka takmamız mumkunmu yapan varmı nasıl cunku netten okudugumda klasık sınıfına girmeyen arabalarda sanırım 2004 modelden asagsını getiremiyorduk yanı plaka takamıyorduk gercekten bu boylemi?
Osman Bahadır
05-10-2011, 19:10
Yurtdışından faturalı sıfır veya antika araç getirebilirsin. Ayrıca perma hakkı ile 3 yaşa kadar araç getirebilirsin. Ama diğer türlü ikinci el araç getiremezsin. Tek yol varsa gümrükten almak.
Emre İlbi
05-10-2011, 19:11
YABANCI ÜLKEDEN ARAÇ GETİRME HAKKINDA YASAL BİLGİ :
- Yabancı plaka araçlar TR'ye giriş yaparken gümrükte 12 ay dilimi esas alınarak 6 ay kalma izni verilir. Yani giriş yaptıgı günden itibaren 6 ay sonra ülkeyi terk etmek zorundadır.
- Aracın ruhsat sahibi de dahil olmak üzere TR'den çıktığı günden en az 6 ay sonra tekrar giriş yapabilir.
- TR'ye girdiğinde herhangi bir Türk vatandaşının o aracı kullanabilmesi için muattap ülkeden noter onaylı vekaletname alması ve bunu gümrükte ilgili yerlere vermesi zorunludur.
- Vekalet alan Türk vatandaşı, 6 ay içinde aynı ruhsat sahibi gibi yabancı plakalı aracı TR'de kullanabilir. Vekaleti olmayan 3. şahıslar da ancak arac icinde ruhsat sahibi yada vekalet alan kisi varsa kullanabilir.
- Yurtdışında yaşayıp TR'ye kesin dönüş yapan kişilere verilen gümrük vergisiz araç getirme hakkı, 3 yaşındaki araçlara kadardır.
Bugün böyle bir şey denk geldi, aynen kopyala yapıştır yaptım buraya,
ne kadar doğrudur bilmiyorum :)
Osman Bahadır
05-10-2011, 19:14
- Yabancı plaka araçlar TR'ye giriş yaparken gümrükte 12 ay dilimi esas alınarak 6 ay kalma izni verilir. Yani giriş yaptıgı günden itibaren 6 ay sonra ülkeyi terk etmek zorundadır.
- Aracın ruhsat sahibi de dahil olmak üzere TR'den çıktığı günden en az 6 ay sonra tekrar giriş yapabilir.
- TR'ye girdiğinde herhangi bir Türk vatandaşının o aracı kullanabilmesi için muattap ülkeden noter onaylı vekaletname alması ve bunu gümrükte ilgili yerlere vermesi zorunludur.
- Vekalet alan Türk vatandaşı, 6 ay içinde aynı ruhsat sahibi gibi yabancı plakalı aracı TR'de kullanabilir. Vekaleti olmayan 3. şahıslar da ancak arac icinde ruhsat sahibi yada vekalet alan kisi varsa kullanabilir.
- Yurtdışında yaşayıp TR'ye kesin dönüş yapan kişilere verilen gümrük vergisiz araç getirme hakkı, 3 yaşındaki araçlara kadardır.
Doğrudur. Yalnız bunlar sınırdan yurda araç girişiyle ilgili. Bunlar ithalat veya TR plakasıyla trafiğe çıkma durumuyla ilgili değil.TR plakası ile trafiğe çıkma durumu ancak son maddedeki kesin dönüş, yani perma hakkı kullanımında var. Diğer türlü TR plaka ile trafiğe çıkarmak için şartlar yukarıda yazdığım gibi.
Burak Mehmet
05-10-2011, 19:20
98 model aracı ülkemize 2032 yılından sonra sokabilirsin anca...
Emre İlbi
05-10-2011, 19:22
Doğrudur. Yalnız bunlar sınırdan yurda araç girişiyle ilgili. Bunlar ithalat veya TR plakasıyla trafiğe çıkma durumuyla ilgili değil.TR plakası ile trafiğe çıkma durumu ancak son maddedeki kesin dönüş, yani perma hakkı kullanımında var. Diğer türlü TR plaka ile trafiğe çıkarmak için şartlar yukarıda yazdığım gibi.
teşekkürler abi, gümrükten araba almakta zordur herhalde abi,
işin içinde demir başlar vardır :D
kısaca dışardan araba almak imkansız diyebilir miyiz abi?
(bahsi geçen model aralıkları için)
birde bu kesin dönüş yapanlar zamanla arabalarını satabilir mi?
atıyorum birisi R34 GTR getirdi, adam satma kararı aldı, başka birisi alabilir mi?
Osman Bahadır
05-10-2011, 19:24
atıyorum birisi R34 GTR getirdi, adam satma kararı aldı, başka birisi alabilir mi?
Perma hakkı diye bilinen bu kesin dönüşte 3 yaşına kadar vergisiz araç sokma hakkıyla TR plaka takılan araç aynı gün bile satılabilir. Sonuçta bu kesin dönüş yapan kişiye tanınan bir haktır. İstediği zaman satmak da kişinin kendi hakkıdır.
böyle bir şeyin bir an için ve herkes için kolay veya mümkün olduğunu düşünelim.. ciddi şekilde piyasa ve ülke ekonomisi sarsılırdı. o yüzden yok böyle şeyler. ya almancı olacaksın ya da kaçakçı
Emre İlbi
05-10-2011, 19:27
Perma hakkı diye bilinen bu kesin dönüşte 3 yaşına kadar vergisiz araç sokma hakkıyla TR plaka takılan araç aynı gün bile satılabilir. Sonuçta bu kesin dönüş yapan kişiye tanınan bir haktır. İstediği zaman satmak da kişinin kendi hakkıdır.
tamam abi, teşekkür ederim,
R34'ü örnek olarak verdim, gelmesi imkansız olan bir araç,
yaş itibari ile, içimdeki R34 aşkı yüzünden tamamen abi :D
Emre İlbi
05-10-2011, 19:29
böyle bir şeyin bir an için ve herkes için kolay veya mümkün olduğunu düşünelim.. ciddi şekilde piyasa ve ülke ekonomisi sarsılırdı. o yüzden yok böyle şeyler. ya almancı olacaksın ya da kaçakçı
abi bence araç fiyatları ciddi şekilde düşerdi,
eğer böyle birşey olsaydı, güzel olurdu diye düşünüyorum :)
Designer
05-10-2011, 19:30
Supra alanlar 98yılındamı almış yani ne saçma rüşvetle falan sokuluyodur bence ya çok kotu ya klasık sınıfa girmeyeni getremıorz
-supra için-2001 e kadar almış olabilirler ve ya gümrükten alınmış olabilir
Supra alanlar 98yılındamı almış yani ne saçma rüşvetle falan sokuluyodur bence ya çok kotu ya klasık sınıfa girmeyeni getremıorz
aynen katılıyorum
Low-Rider
05-10-2011, 19:57
hadi rüşvetle sokuluyor diyelim
böyle bir işi açık açık kisme yazar mı burda? mantıklı düşün biraz..
belki günah çıkaracak olan vardır.. :D dökün içinizi.
Osman Bahadır
05-10-2011, 20:04
Birkaç yolu var;
- İstediğin arabayı bir gurbetçiye vs aldır ve TR'ye gelince bir şekilde gümrüğe düşür, (süreyi uzat, yakalat vs..) Sonra süresi dolunca ihaleye çıkınca ihaleye kimseyi sokma ve arabayı gümrük ihalesinden sen al. Tak plakayı, bin.
- Aracın teknik beyannamesiyle, yaşıyla ve modeliyle ilgili sahte belge düzenlettirir ve bir şekilde yaşını 3 yaşından küçük göster ve perma hakkı ile al.
- Change it!
bir diğer yol; bu işi yapan bir grup insanla irtibata geç onlar senin yerine aracı tr ye sokup trafiğe çıkışını sağlarlar sende satın alırsın. kimdir nerededir dersen;bilemem :)
Designer
05-10-2011, 20:21
Bizbizeyiz şurda :D
bir diğer yol; bu işi yapan bir grup insanla irtibata geç onlar senin yerine aracı tr ye sokup trafiğe çıkışını sağlarlar sende satın alırsın. kimdir nerededir dersen;bilemem :)
Bilmiorum bende ondan konu açtım :D
Nyse özetle o iş yaş yani
konu hakkında yetkili abilerden bende bilgi almak istiyorum.
bir yakınım canada dan dönüş yaptı. 3 yaş altı otomobil getirtebilir mi yani ? 19 kasım 2001 den beri canada da yaşadı. daha geçen ay geldi. şuanda askerliğini falan yapıyor.. ancak tam kesin dönüş hala yapmadı... istediği bir aracı vergisiz dediğiniz nasıl getirtebiliyor?
yani ötv kdv hepsinden maruz bir şekildemi tam olarak nasıl oluyor?
aaah aah keşke olsa direk bulgaristandan ek coupe getiricem çook komik bi fiyata :D
aaah aah keşke olsa direk bulgaristandan ek coupe getiricem çook komik bi fiyata :D
Al bendende okadar sedan mavi vtı bulmuştum pazarlık bile yaptım ama sonra işler yaşa bindi kaldı öle aslında alıp yazları 6 ay burda tutup götürsem bile yeterli olur :D
JapanVsGermany
06-10-2011, 00:32
Biz R32 GTR Nismo Spec için anlaştık sahibiyle, Gümrükte ne dedik ne teklif ettiksek olmadı maalesef :(
Yurt dışından Babanı getirtecek olsan 3 yaşından büyükse almıyorlar :D
Patisever
02-02-2013, 17:53
arkadaşlar konuyu hortlatıyım su anda amerıkan vatandası teyzem bizde 23 senedir ordaydı hatta yanımda su anda oğluda orda doğdu büyüdü yegenimiz eğer oluyorsa diyor 3 kişiler 3 arac getirebiliriz ama tam nedir bilmiyorum o kadar co ksey yazıp cizilıyorki tam anlamıs değilim ***** r34 getirebilirsek süper olur not: oğlu amerıkan askeri su anda birde bir konu wardı mısafir araç olarak devamlı kalır denmişti araç için tam olarak nedir teşekkürler...
gümrükler acıkken almanya italya vs araba getırıyoduk.butun arabalar sımdı bızım getırdıklerımız rusvetlemı geldi :D :hehe:
-supra için-2001 e kadar almış olabilirler ve ya gümrükten alınmış olabilir
aynen +1
arkadaşlar konuyu hortlatıyım su anda amerıkan vatandası teyzem bizde 23 senedir ordaydı hatta yanımda su anda oğluda orda doğdu büyüdü yegenimiz eğer oluyorsa diyor 3 kişiler 3 arac getirebiliriz ama tam nedir bilmiyorum o kadar co ksey yazıp cizilıyorki tam anlamıs değilim ***** r34 getirebilirsek süper olur not: oğlu amerıkan askeri su anda birde bir konu wardı mısafir araç olarak devamlı kalır denmişti araç için tam olarak nedir teşekkürler...
en yakın gümrüğe gdip konuşun.burdan kulaktan dolma bilgiler ile olmaz yanlıs anlamassan eger.
hatta gugıl amcaya permih hakkı - perma hakkı- permi hakkı vs dıye arattıgın zmn gumruk musavırlıgının sıtesı cıkması lazım,eger guncelledılerse en son bılgıler orda yazar.
yok guncel degılse dedıgm gıbı gumruge gıdıp konusursan en net cevabı alırsın
ist.gozukuyo sehir.
isin h.alanı tarafına duserse(ataturk) sagdakı bınanın adını unuttum :D :hehe: heh dunya tıcaret merkezıydı sanırım oraya gelmeden yolun sagında(sahilden h.alanı istikametine giderken) gumruk var..ordan gereklı bılgılerı alabılırsınız..
ekleme ;
yanlış hatırlamıyorsam bitek kdv ödüyodunuz diye hatırlıyorum.Sadece gümrük ödemiyosunuz..
Amerikadan dönecekler ise kesin dönüş şöyle bir şey diyeyim 3 ayri araba getirebilirsiniz fakat bildigim Abd vatandaşi ise abd den getirmesi gerekli hangi ülke vatandaşı ise ya işte bulgaraistan yakın ordan alayım şeklinde olmuyor diye biliyorum
amerikan askeri ma plaka ile belli bir bedeli var uluslar arası otomobil federasyonumu neydi oraya arac icin belli bi bedel yatiyor sonra araç cıkınca bedel geri aliniyor teminat bu vergi vs degil yani
Peki gümrüğe nasıl düşüyor bu araçlar. Birileri gümrüğe atsın istediğimiz arabalari gidip Ordan alalım. Saka gibi ya dibimizdeki ülkelerde arabada ucuz akaryakıtta.... Ulan harbiden pahalı bir ülkeyiz benzin olmuş 5 tl.... Neyse dağılmasın konu estim gürledim bi an....
Patisever
03-02-2013, 01:12
Amerikadan dönecekler ise kesin dönüş şöyle bir şey diyeyim 3 ayri araba getirebilirsiniz fakat bildigim Abd vatandaşi ise abd den getirmesi gerekli hangi ülke vatandaşı ise ya işte bulgaraistan yakın ordan alayım şeklinde olmuyor diye biliyorum
amerikan askeri ma plaka ile belli bir bedeli var uluslar arası otomobil federasyonumu neydi oraya arac icin belli bi bedel yatiyor sonra araç cıkınca bedel geri aliniyor teminat bu vergi vs degil yani
grt34 getirtsem torunuma bırakırım geri cıkma durumu soz konusu değil tm nedir ne değildir bir öğrenmem lazım
lethaldoze
03-02-2013, 01:22
Peki gümrüğe nasıl düşüyor bu araçlar. Birileri gümrüğe atsın istediğimiz arabalari gidip Ordan alalım. Saka gibi ya dibimizdeki ülkelerde arabada ucuz akaryakıtta.... Ulan harbiden pahalı bir ülkeyiz benzin olmuş 5 tl.... Neyse dağılmasın konu estim gürledim bi an....
:) Doğru söze ne denir ki...
Şöyle bir örnek vereyim Giresun da yaşıyorum buraya Gürcistan dan araba getiren var fakat giriş çıkış yapıyorlar sürekli.Kimiside gümrükten araç alıyor Türkiye şartlarına göre farkını ödeyip TR plakasını kullananıda gördüm.
KKTC plakalı mercedes benz'im vardı. Benim araştırmama göre de aracın 0-3 yaş arası yada 25 yaş üzeri olması gerekiyor Türkiye plaka yapabilmek için.
Mikrop_Ali
03-02-2013, 09:25
aracı getirin 6 ay kullanın tr'de motorunu camlarını gögüsünü herşeyini sökün gümrüğe bırakın sonra ihaleye çıkınca girip alın en kolay yolu bu.
tr'ye kesin dönüş yapmış türk vatandaşı için herhangi bir sene sınırlaması varmıdır?
yani benim enişetim 10 sene evel türkiyeye kesin dönüş yaptı, aradan 10 sene geçmesine rağmen bu hakkından yararlanabilirmi?
Emre İlbi
03-02-2013, 10:29
KKTC plakalı mercedes benz'im vardı. Benim araştırmama göre de aracın 0-3 yaş arası yada 25 yaş üzeri olması gerekiyor Türkiye plaka yapabilmek için.
35 Yaşa çıkartmışlar
Thracian
03-02-2013, 11:41
Şimdi bir soru soracağım,
Bir arkadaşım ingiltere de yaşıyor çift pasaport sahibi, her sene mersedesiyle tatile geliyor. 3-4 ay kalıyor. İngilteredeki e46 cabrio ların fiyatları çok ucuz. 3.000 - 4.000 sterlin.
istediğim şey; ben bu abime parayı yllasam o ordan bi aracı üstüne alırsa aynı anda 2 aracını ülkeye sokabilirmi. Yani ben onun adına tescilli bmw yi oda kendi mercedesini kullanabilirmi?
Bu abinin aracını kullanmak için gerekli noter işlemleri nedir ? nerden yapılır? İngiltere demi işlem yapılmalı türkiyede mi
BuRaK_eFe
03-02-2013, 11:54
tasiş de yurtdışından gelip gümrükte bırakılan haciz edilen araçlar var ilginizi çeken bişey varsa ordan alabiliyorsunuz tabi ihale yolu ile
Designer
03-02-2013, 13:00
Konu hortlamış bende baya araştırmıştım zamanında Türkiye de olmayan araçları tr ye sokmak imkansız..3yaşından büyükler için tabi..ancak hem Türkiye de hem yurt dışında olan ancak turkiyede 70 80bin tl olup yurt dışında 20bin tl olan (en güzel örnekler bg de) araçları getirmenin bi yolu var..yerse tabi..
Patisever
03-02-2013, 15:04
ya neler warda işte zamanında cok suıstimallerden dolayı artı co kzor mesela bu laf yüzünden ceza biel yemiştim kaçak gtirtip bilerke yakalatıp gümrükden ıhaleyle almakda war ama ıste öyle ayarlamsınkı kımse almamalı aracı
Şimdi bir soru soracağım,
Bir arkadaşım ingiltere de yaşıyor çift pasaport sahibi, her sene mersedesiyle tatile geliyor. 3-4 ay kalıyor. İngilteredeki e46 cabrio ların fiyatları çok ucuz. 3.000 - 4.000 sterlin.
istediğim şey; ben bu abime parayı yllasam o ordan bi aracı üstüne alırsa aynı anda 2 aracını ülkeye sokabilirmi. Yani ben onun adına tescilli bmw yi oda kendi mercedesini kullanabilirmi?
Bu abinin aracını kullanmak için gerekli noter işlemleri nedir ? nerden yapılır? İngiltere demi işlem yapılmalı türkiyede mi
1kisinin yilda bir arac hakki var
Kisacasi 10arabasida olsa gir cik yapim digerole geliyim olmuyo : )
He ama kardesi vardir o ayri o getirir ikinci arabayi vs eyw o zmn..
Yildaki 6qy olayi isterse 600gircik ypsin isterse bikere 6ay kalsin araci sokan kisiye o hak taniniyo araciyla birlikte.. Eger 6aydn fzla kalcksa donmickse gumruge park edick arabayi cikis yaparken alck ordn gidicek..isterse terkte eder kisiye bagli dediim gibi..
+olarak eu olan ulkeler frktmez nrde ucuzsa ordn alabilir arabayi.tek olay kendi ikamet ettgi sehir ulkedn plakali olarak permi hakkini kullanmasi ytrli..
kelalper
03-02-2013, 17:30
Permi hakkında şunu söyliim. Vergisiz dendiğine bakmayın. Arabanın KDV dışındaki bütün vergilerini çatır çatır ödüyorsunuz. Arabanızın fabrika çıkış bedeli + Türkiyede uygulanan bütün vergiler - KDV + 3 senelik motorlu taşıtlar vergisini ödemeniz gerekiyor. Yani hiç bir anlamı olmuyor çünkü yurtdışında alırkende o ülkeye vergi ödüyorsunuz. Yani kDV ile birbirini götürüyor. Hiç bir avantajı yok artık. Eskiden galeriler permi hakkına sahip insanları takip ederdi artık gerek duymuyorlar kendileri 0 ithal ediyorlar.
Patisever
03-02-2013, 17:55
diyelim 93 model 8 bin dolar araç ne ödenır buna giriş yapılırmı
Konu acilmisken ben de bisey sorayim. Türkiye'ye cifte vatandaslarin arac getirme hakki var mi?
Bildigim kadariyla hangi ulkeden getirdiyse 6ayda 1 o ulkeye girdi cikti yapmasi lazim.
Thracian
03-02-2013, 21:07
1kisinin yilda bir arac hakki var
Kisacasi 10arabasida olsa gir cik yapim digerole geliyim olmuyo : )
He ama kardesi vardir o ayri o getirir ikinci arabayi vs eyw o zmn..
Yildaki 6qy olayi isterse 600gircik ypsin isterse bikere 6ay kalsin araci sokan kisiye o hak taniniyo araciyla birlikte.. Eger 6aydn fzla kalcksa donmickse gumruge park edick arabayi cikis yaparken alck ordn gidicek..isterse terkte eder kisiye bagli dediim gibi..
+olarak eu olan ulkeler frktmez nrde ucuzsa ordn alabilir arabayi.tek olay kendi ikamet ettgi sehir ulkedn plakali olarak permi hakkini kullanmasi ytrli..
Hımmm peki şöyle sorayım. İngilterede bu noterlik işleri nasıl oluyor. Yani bizde 1 vekaletname tarzı bir belgeyle onun üsütne olmayan bir araacı sokabilirmi? Yada AB vatandaşı olmayan bana kullanım hakkı verebilirmi? (Sorduğum şey şu; aracı birinin adına alsak ama sahibi dışında biri gümrükten geçirebilirmi ?)
sahibi dıısında biri gumrukten tabi gecebilir vekalet verıldıgı surece sıkıntı yok..
uk usa xx yy ulke farketmez hangı ulkede noter bu ıslerle ugrasıyosa vekalet ısını o noter halleder zaten.
ama arac sahıs uzerıne ıse atıyorum ordan verdı x kıısıye getrdı dıyelım tr'ye..o kısı sana vekalet veremeyebilir ..verebiliceğini sanmıyorum yani :)
vekaletın vekaleti sacma oluyo cunku : ) he ama orda uk usa xx yy neyse artık atıyorum sende bulunursun tum avrupada dunyada(atıyorum) 18318 pasport nolu xx adlı yy soyadlı vs dıye belkı sana da vekalet verılebılır böyle ama dedıgım gıbızannetmıyorum yani..
ya atıyorum arac alıncak
ahmet kendı parasıyla mehmete alıcak arabayı
mehmette ahmet adına arabayı TR sokucak
mehmet tr gırdıgınde sana vekalet verıcek gumruge gıdıp
anca bu sekıl mantıklıgelıyo bana..
ama ındıgının dındıgı yani 6ay için kasmaya değmez : )
Thracian
03-02-2013, 22:03
sahibi dıısında biri gumrukten tabi gecebilir vekalet verıldıgı surece sıkıntı yok..
uk usa xx yy ulke farketmez hangı ulkede noter bu ıslerle ugrasıyosa vekalet ısını o noter halleder zaten.
ama arac sahıs uzerıne ıse atıyorum ordan verdı x kıısıye getrdı dıyelım tr'ye..o kısı sana vekalet veremeyebilir ..verebiliceğini sanmıyorum yani :)
vekaletın vekaleti sacma oluyo cunku : ) he ama orda uk usa xx yy neyse artık atıyorum sende bulunursun tum avrupada dunyada(atıyorum) 18318 pasport nolu xx adlı yy soyadlı vs dıye belkı sana da vekalet verılebılır böyle ama dedıgım gıbızannetmıyorum yani..
ya atıyorum arac alıncak
ahmet kendı parasıyla mehmete alıcak arabayı
mehmette ahmet adına arabayı TR sokucak
mehmet tr gırdıgınde sana vekalet verıcek gumruge gıdıp
anca bu sekıl mantıklıgelıyo bana..
ama ındıgının dındıgı yani 6ay için kasmaya değmez : )
sen yazdığında biraz garip oldu gerçekten :beuj:
demek istediğim şu, ingilterede aracını bana verebilecek bir kaç arkadaşım var. Parayı verip aracı alıp 6 ay kullansam bana yeter. 5-6k tl ye e46, z4 nerde kullanıcam. aracıda kışları bulgaristanda garaja bırakabilirm. Sormak istediğim bu.
M_PROJECT
03-02-2013, 22:43
sen yazdığında biraz garip oldu gerçekten :beuj:
demek istediğim şu, ingilterede aracını bana verebilecek bir kaç arkadaşım var. Parayı verip aracı alıp 6 ay kullansam bana yeter. 5-6k tl ye e46, z4 nerde kullanıcam. aracıda kışları bulgaristanda garaja bırakabilirm. Sormak istediğim bu.
iyi de o isler oyle kolay olmuyor ki , oncelikle arkadasin sana o araci aldi diyelim , ingiltere de kasko fiyatlari hakkinda fikrin var mi ? arkadasina bir sor derim , sen o araca 6 ay binerken kaskosunu da odemek zorundasin yada her nekadar ustunde kalacaksa , ayrica burda karisacagin bir kaza durumunda arkadasin muhattap olarak alinacaktir , bu gibi durumlarida dusunmen lazim . yani kisisel fikrimi sorarsan 3 5 bine arabaya binecegim diye degecek isler degil ki bildigim kadari ile ruhsat sahibi kimse o ancak araci kullanabilir , burda cevirmeye girsen bile belki sorun yasayabilirsin .
Patisever
04-02-2013, 01:05
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-nissan-yabancidan-yabanciya-nissan-350z-3.5l-v6-coupe-107092503/detay
arkadaslar örnek bakın bu aracıda düşünüyoruz yalnız su war 6 ayda bir girdi çıktı yapması gerektiği için bu vize olayını edirnen yapılsada olurmu kaselenince yani illa geldiği yerdenmi cıkmalı araç
Özürlü kişiler yurt dışından araç getirebiliyor mu peki
dayımın oğlu için düşünüyoruz ama net bi bilgimiz yok
onun içinde 3 yaş sınırı geçerli mi
özürlü olduğu için gümrük,vergi vs gibi bir ücret ödenmiyormuş sanırım
özür oranı raporda %61 (sağır,dilsiz) h sınıfı ehliyeti var
Yurtdışından permi ile araba getirmeyi ben bu aralar araştırıyorum.
24 ay en az yurtdışında kalmış olmanız lazım. Bu süre içinde 45 günden fazla TR ye girmemelisiniz.
10.000 euroluk bir araba aldıysanız, ve ÖTVsi %80 ise (1600cc den büyük) , bir 10.000 daha ödemeniz lazım.
Gene Türkiye'den ucuza geliyor.
Mesela Toyota GT86 23.000 dolar burada. Tr de 48.000 dolar edecek. Yani 86500 TL eder. 60.000 euroya satıyorlar TR'de , almak mantıklı.
Sti 42.000 dolar , TR de 84.000 dolar edecek, yani 150.000 tL civarı eder, sıfır 230.000 lira STI'ın şu anda.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-nissan-yabancidan-yabanciya-nissan-350z-3.5l-v6-coupe-107092503/detay
arkadaslar örnek bakın bu aracıda düşünüyoruz yalnız su war 6 ayda bir girdi çıktı yapması gerektiği için bu vize olayını edirnen yapılsada olurmu kaselenince yani illa geldiği yerdenmi cıkmalı araç
O dediğiniz eskidendi. Keşke hala öyle olsa. Gir-çık Bulgaristan'a yeter.
Şimdi ise aracı aldığınız ülkeye giriş-çıkış yapması gerekiyor. Yani misal Almanya'dan aldınız aracı 6 ay orada kalacak 6 ay Türkiye'ye gelecek..
arka sokakta bi tane passat var BG plakalı. araç sürekli burda 1 hafta BG'ye gidip kalıyo dönerken rüşvet verip geliyo :D
M_PROJECT
04-02-2013, 10:40
Yurtdışından permi ile araba getirmeyi ben bu aralar araştırıyorum.
24 ay en az yurtdışında kalmış olmanız lazım. Bu süre içinde 45 günden fazla TR ye girmemelisiniz.
10.000 euroluk bir araba aldıysanız, ve ÖTVsi %80 ise (1600cc den büyük) , bir 10.000 daha ödemeniz lazım.
Gene Türkiye'den ucuza geliyor.
Mesela Toyota GT86 23.000 dolar burada. Tr de 48.000 dolar edecek. Yani 86500 TL eder. 60.000 euroya satıyorlar TR'de , almak mantıklı.
Sti 42.000 dolar , TR de 84.000 dolar edecek, yani 150.000 tL civarı eder, sıfır 230.000 lira STI'ın şu anda.
benim bildigim ve arastirdigim kadari ile , mesela gt86 amerikada 23.000 dolar dedik ya o trye girerken amerika faturasi degil de trde toyota turkiye bunu vergisiz kaca getiriyor o baz alinarak vergilendirmeye gidiliyor . permi hakkinin da cazip bir yani yok suan , ki istiyosaniz en az 10 kisi bulurum :D arastirdim ben zamaninda , eskiden cok daha uygun paralara sokabiliyorlarmis ama son duzenlemelerle bir + si olan durum degil . cok nadir bir model sokulmadikca .
35 Yaşa çıkartmışlar
Zaman geçtikçe yeni yeni maddeler çıkarıyorlar. :o
peki ben karadagda yasiyorum. diyelimki burada 0 bir araba aldim, seneye de kesin donus yaptim. hic vergi odemeden direk sokabiliyormuyum araci? istedigim kadar kalabiliyormu?
oturma calisma iznim herseyim var.
arka sokakta bi tane passat var BG plakalı. araç sürekli burda 1 hafta BG'ye gidip kalıyo dönerken rüşvet verip geliyo :D
Oyle bise yok artik sistem otomatik veriyo trde kaoncl sureyi.. Arac shbi deisse bile ruhsat sase ayni olcgi icin gene yemez yani.. Ne rusvetinden bahsediosun sen ??
Gordunku verirken,yanindamiydin ????
+olarak ulkeye arac sokan kisinin ydisinda 6ay gecirmrsi lazimki yeni 6ay hakkina sahip olsun. Sadece arabayi cokrmak yetmiyo yani.
Oyle bise yok artik sistem otomatik veriyo trde kaoncl sureyi.. Arac shbi deisse bile ruhsat sase ayni olcgi icin gene yemez yani.. Ne rusvetinden bahsediosun sen ??
Gordunku verirken,yanindamiydin ????
+olarak ulkeye arac sokan kisinin ydisinda 6ay gecirmrsi lazimki yeni 6ay hakkina sahip olsun. Sadece arabayi cokrmak yetmiyo yani.
verirken görmedim tamam.
ama bu araç sürekli burda gidip geliyo sürekli keyfimden atmıyorm yani buraya
verirken görmedim tamam.
ama bu araç sürekli burda gidip geliyo sürekli keyfimden atmıyorm yani buraya
ay hesabı da yaptın mı ?
+ belki adam bg vatandaşı ???
tr vatandası olup ydısında yasanlar ıcın konusuyoruz farkındaysan..
ona bakarsan bızım burdada var bosnada
italya plaka adam yıllar yılı burda
alman plaka komsumuz var oda yıllardır burda
ama bosnaklar.
bılmem anlatabıldım mı.
kelalper
04-02-2013, 20:17
peki ben karadagda yasiyorum. diyelimki burada 0 bir araba aldim, seneye de kesin donus yaptim. hic vergi odemeden direk sokabiliyormuyum araci? istedigim kadar kalabiliyormu?
oturma calisma iznim herseyim var.
Tamamen dönüş yapıyorsan 2 seneden daha uzun yaşıyorsan olabilir.
Ödeyeceğin rakkam arabanın fabrika çıkış fiyatı + KDV dışındaki bütün vergiler ve 2013 de aldıysan bu seneki motorlu taşıtlar vergisi. 2012 de 2011 model aldıysan 2011 den bugüne kadar ki motorlu taşıtlar vergisi. Ama kesin dönüş yapıyor olman gerek. Yani bir daha belli bir süre çalışmaya gidemezsin o ülkeye.