Orijinalini görmek için tıklayınız : Turizm İşletmeciliği Bölümü
F.A.T.İ.H
27-07-2011, 22:40
İnternette biraz araştırdım ama detaylı bilgi yok yanlış hatırlamıyorsam sitede turizm sektöründen üyeler vardı. Turizm İşletmeciliği,Turizm ve Otelciliğe göre daha farklı bir bölüm galiba geleceği varmıdır bu bölümden mezun olup turizm hariç farklı bir sektörde iş bulabilirmiyim mezun olduktan sonra ? Bu arada neden başka bölüm tercih etmiyorsun derseniz puan durumlarından dolayı :)
DogukanB
27-07-2011, 22:42
hangi puanla alıyo bu bölüm?
F.A.T.İ.H
27-07-2011, 22:43
TM 1 puanıyla
Yeditepe Üni. Turizm ve Otel işletmeciliği okuyorum birçok ders işletme bölümüyle ortak onları verdikten sonra turizm dersleri gayet zevkli.Turizm işletmeciliğinde sanırım otelcilik kısmı yok daha çok acentacılığa yönelik ama sana tavsiyem turizm otel işletmeciliğidir.
TolgaEsentepe
27-07-2011, 22:47
liseyide turizm okudum, üniversiteyi de turizm seyehat işletmeciliği okudum ankara üni de..
ben soğudum, pişman oldum açıkcası.. sevmiyorsan sende hiç girişme bu işlere :)
DogukanB
27-07-2011, 22:48
liseyide turizm okudum, üniversiteyi de turizm seyehat işletmeciliği okudum ankara üni de..
iş olayı nasıl sen sıkıntı yaşadın mı?
F.A.T.İ.H
27-07-2011, 22:51
Yeditepe Üni. Turizm ve Otel işletmeciliği okuyorum birçok ders işletme bölümüyle ortak onları verdikten sonra turizm dersleri gayet zevkli.Turizm işletmeciliğinde sanırım otelcilik kısmı yok daha çok acentacılığa yönelik ama sana tavsiyem turizm otel işletmeciliğidir.
Bende yaşar üniversitesini yazıcam sadece acentacılık olucağını sanmıyorum öyleyse okumaya gerek yok :)
TolgaEsentepe
27-07-2011, 22:52
acenteler sıkıntı, deneyim arıyorlar :) aslında dediğim gibi soğudum yapmak istemedim :)
F.A.T.İ.H
27-07-2011, 22:53
TolgaEsentepe alıntı yapamıyorum..
Hiç aklımda olmayan bir bölümdü.. sevmek zorundayım heralde :)
Meslek olarak turizm aynen budur kardeşim.
Turizmci olmak nedir?
Turizmci olmak, sosyal hayatını sıfıra indirip çalıştığın tesis için yaşamaktır. Çocuklarına eşine sevdiklerine minimum zaman ayırmak rüyanda bile sorunlu misafir ve sinirli müdürlerle boğuşmaktır.Turizmci olmak kışın işsiz kalacağını bile bile lades olmaktır. 8 ay para biriktirip 4-5 ay onu yemektir. Turizmci olmak hiçbirşeyin taksidine girememek girersen çıkamamaktır. Her sene patlayan turizmden payın senede bir defa verilen (belki) %3-5 zam oranıdır. Turimci olmak terlemek ama kötü kokamamaktır. Sinirlenmek ama surat asamamaktır. Koşmak ama yorulamamaktır. Turizmci olmak aldığın üç kuruş maaşla zenginmiş gibi davranmaktır. En az iki dil konuşup bir türlü yönetime derdini anlatamamaktır. Turizmci olmak tatil, bayram günlerinde daha çok çalışmaktır. Otelinde oda bile kalmasa misafiri başka otele yönlendirip mutlu olmasını sağlamaya çalışmaktır. Sarhoş misafire 12 den sora beleş içki alamayacağını söylediğin için şikayet alıp haksız çıkmaktır. Turizmci olmak çocuğunun bakıcısının şivesiyle konuşmasıdır. Saatlerce ayakta durmaktan oluşan varis çarelerini internetten aramaktır. Tonlarca malzemeyi birimlerine dağıttıktan sonra üzerinin kirlenmesinin suç sayılmasıdır. Turizmci olmak 3 saat ücretsiz mesainin normal 15dk gecikmenin memleket meselesi sayılmasına katlanmaktır. Turimci olmak her sene başka bir sektörde iş arayıp bulamamak ve esarete geri dönmektir. Turimci olmak yağan yağmur için misafir tarafından suçlanmaktır. Antrakın ne demek olduğunu bilmektir.
Ama sosyal bir insansan çalışmaktan insanlarla ilgilenmekten zevk alıyorsan zorluklarını aşıyorsun.En önemlisi çalışmayı sevmek.
okulunu okumayı düşünüyorsan teorini iyi oturt.stajını naylon değil gerçekten burnun sürterek yap.yabancı dilini kesinlikle oturt en kötü 1 dil ingilizce.artık bu bile yetmiyor.
Ben Trakya Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Mezunuyum.2 yıl meslek yüksek okulu okudum.Ben mesleğimin severek okulunu okudum ve yapıyorum.Açıktan 4 e de tamamlıyorum işletme ile.Okul çok zevkli BENCE.Ziyafet dersleri otomasyon dersleri organizasyonlar sürekli insanlarla iç içe ve bir şeyler üretiyorsun.
Yukarıda belirtiğim özelliklerin kendinde olduğuna inanıyorsan mesleği yapabileceğini düşünüyorsan git oku derim.Turizm sadece okumuş olmak için okunmaz ;)
konuyla alakasız ama k.bakmayın deniz ve liman işletmeçiliği bölümü hakkında bilgisi olan varmı?
turbo&quattro
27-07-2011, 22:59
11 yildir otelciyim ve bulastigim gune lanet ediyorum. ocg sti in yazdiklari harfi harfine dogru..
TolgaEsentepe
27-07-2011, 22:59
TolgaEsentepe alıntı yapamıyorum..
Hiç aklımda olmayan bir bölümdü.. sevmek zorundayım heralde :)
sevmezsen eğer, görüceğin o basit dersler işkence gelicek sana.. :)
sosyal hayat zor otelcilik mesleğinde mesai saatlerin sık değişir :)
yani eğer fikrin yoksa sakın girme bu bölüme bu mesleğe tecrübe konuşuyor :D :D
Meslek olarak turizm aynen budur kardeşim.
Turizmci olmak nedir?
Turizmci olmak, sosyal hayatını sıfıra indirip çalıştığın tesis için yaşamaktır. Çocuklarına eşine sevdiklerine minimum zaman ayırmak rüyanda bile sorunlu misafir ve sinirli müdürlerle boğuşmaktır.Turizmci olmak kışın işsiz kalacağını bile bile lades olmaktır. 8 ay para biriktirip 4-5 ay onu yemektir. Turizmci olmak hiçbirşeyin taksidine girememek girersen çıkamamaktır. Her sene patlayan turizmden payın senede bir defa verilen (belki) %3-5 zam oranıdır. Turimci olmak terlemek ama kötü kokamamaktır. Sinirlenmek ama surat asamamaktır. Koşmak ama yorulamamaktır. Turizmci olmak aldığın üç kuruş maaşla zenginmiş gibi davranmaktır. En az iki dil konuşup bir türlü yönetime derdini anlatamamaktır. Turizmci olmak tatil, bayram günlerinde daha çok çalışmaktır. Otelinde oda bile kalmasa misafiri başka otele yönlendirip mutlu olmasını sağlamaya çalışmaktır. Sarhoş misafire 12 den sora beleş içki alamayacağını söylediğin için şikayet alıp haksız çıkmaktır. Turizmci olmak çocuğunun bakıcısının şivesiyle konuşmasıdır. Saatlerce ayakta durmaktan oluşan varis çarelerini internetten aramaktır. Tonlarca malzemeyi birimlerine dağıttıktan sonra üzerinin kirlenmesinin suç sayılmasıdır. Turizmci olmak 3 saat ücretsiz mesainin normal 15dk gecikmenin memleket meselesi sayılmasına katlanmaktır. Turimci olmak her sene başka bir sektörde iş arayıp bulamamak ve esarete geri dönmektir. Turimci olmak yağan yağmur için misafir tarafından suçlanmaktır. Antrakın ne demek olduğunu bilmektir.
Ama sosyal bir insansan çalışmaktan insanlarla ilgilenmekten zevk alıyorsan zorluklarını aşıyorsun.En önemlisi çalışmayı sevmek.
okulunu okumayı düşünüyorsan teorini iyi oturt.stajını naylon değil gerçekten burnun sürterek yap.yabancı dilini kesinlikle oturt en kötü 1 dil ingilizce.artık bu bile yetmiyor.
Ben Trakya Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Mezunuyum.2 yıl meslek yüksek okulu okudum.Ben mesleğimin severek okulunu okudum ve yapıyorum.Açıktan 4 e de tamamlıyorum işletme ile.Okul çok zevkli BENCE.Ziyafet dersleri otomasyon dersleri organizasyonlar sürekli insanlarla iç içe ve bir şeyler üretiyorsun.
Yukarıda belirtiğim özelliklerin kendinde olduğuna inanıyorsan mesleği yapabileceğini düşünüyorsan git oku derim.Turizm sadece okumuş olmak için okunmaz ;)
çok güzel anlatmışsın gerçekten haksızsın diyebileceğim 1 kelime yok birebir budur yani turizmde çalışmak.Eğer ki yaptığın ve yapıcağın işlerden gocunmayıp tüm yorgunluğa rağmen severek yapıyorsan kesinlikle çekilmez değil.
DogukanB
27-07-2011, 23:04
oğuzcan naptın olum ya puan bi ona yetiyodu onu da sen yıktın geçtin :D
F.A.T.İ.H
27-07-2011, 23:07
OcG_STi abi öyle bir yazmışsınki değil Turizm İşletmeciliği üniversite okuyasım kalmadı bu kadar zor bir işmi bu ya elbette kolay olan bir iş yok ama hiç mi emeğinin karşılığını alamıyorsun yada turizm hariç başka bir sektörde iş yapma şansı yokmu ? Bu işi yapan herkes lanet etmiş :)
turbo&quattro
27-07-2011, 23:11
OcG_STi abi öyle bir yazmışsınki değil Turizm İşletmeciliği üniversite okuyasım kalmadı bu kadar zor bir işmi bu ya elbette kolay olan bir iş yok ama hiç mi emeğinin karşılığını alamıyorsun yada turizm hariç başka bir sektörde iş yapma şansı yokmu ? Bu işi yapan herkes lanet etmiş :)
Aklina gelmeyecek paralar kazandim ama surekli sabit kazancin olmadigi icin ve gunluk kazandigin icin hic hayrini gormuyorsun ve harciyorsun. 4.5 sene Amerika otelcilik tecrubem var ve su an Hilton Hotel de calisiyorum ama buradan ayrilirsam cok iyi ingilizce bilmeme ve toplamda 11 sene tecrubeme ragmen ne yaparim bilmiyorum.
Kesinlikle bulasma turizme. Ilk basta tatli gelir ancak bulastikca cikamazsin ve dahada batarsin .
CasabLanca
27-07-2011, 23:13
turizm rehberliği okuyorum ve hemen hemen tüm dersler işletmeyle nerdeyse aynı şu ana kadar zorlayan bir durum olmadı beni
F.A.T.İ.H
27-07-2011, 23:15
turbo&quattro abi şuan bu bölüm benim için kötünün iyisi olucak özel de hiç olmadı dilimi geliştirim. Ben bu kadar zor bir sektör olabileceğini hiç düşünmemiştim. Peki farklı bir sektöre geçiş şansınız varmı ?
turbo&quattro
27-07-2011, 23:18
turbo&quattro abi şuan bu bölüm benim için kötünün iyisi olucak özel de hiç olmadı dilimi geliştirim. Ben bu kadar zor bir sektör olabileceğini hiç düşünmemiştim. Peki farklı bir sektöre geçiş şansınız varmı ?
Ben bugune kadar otelcilikten kopupta baska bir is yapan daha 1 kisi tanidim O da tibbi mumessil olmustu saglam bir tanidigi sayesinde. Onun haric en fazla departman degistirirsin benim gibi yada az biraz para biriktirip ufak bir yerler acip kendi yaginda kavrulursun.
oğuzcan naptın olum ya puan bi ona yetiyodu onu da sen yıktın geçtin :D
Doğu sen yaparsın kanka.Turizmin okul hayatı çok zevklidir.Meslek hayatı da.Ama okul zamanında gerçekleri görüp hazırlamalısın kendini mesleğe.Hizmet sektörü bu kolay değil.Turizmde mesleğin temeli herşeyi benliktir.Benliğine oturtmuşsan bu meslek yapılır.
Kazancı kötü bir meslek değil bence zam olayı zor ama kazanç iyi.ben F&B deyim şu an garsonum.Maaş + tip hayat demek.maaşına bakmaz tip ine bakarsın.Sen ne kadar iyisen tip te o kadar iyi olur.ben departmanım açısından gördüğümü söylüyorum.ama o tip i alabilmek ve hak etmek içinde beefstragonofun pişme ısısı ile cesar salatanın sosunu hangi şarabın hangi etle içilmesi gerektiğinden daimi güler yüzlülüğe ve iş hayatınla özel hayatını kesinlikle karıştırmaman gerektiğini bilmen gerek vs vs(tabi bunlar çalıştığınız yere göre mönü,maaş,tip puanınız değişkendir)
Zor ama severek yapılırsa zorlukları aşılacak bir iş.Benim size şu anki tavsiyem okumak için turizmi okumayım gerçekten hayatınızı o işe verecekseniz okuyun.
F.A.T.İ.H
27-07-2011, 23:23
Ben biraz düşüneyim o zaman tam aklıma yatmışken bir anda bu kadar negatif yorum gelince aklımda soru işaretleri oluştu..
DogukanB
27-07-2011, 23:27
kısaca puanın tuttuğu için değil yapmak istiyorsanız yazın diyosunuz, anladı ben :D
turbo&quattro
27-07-2011, 23:28
Nerede calisiyorsun ocg sti ?
Nerede calisiyorsun ocg sti ?
6 ay Radisson blu 8 ay büükada anadolu külübü sosyal tesisleri şimdide yalova grand aydoğan otel üstad.ben açıktan okulum olduğu için sezonluk çalışıyorum genelde sözleşmeli olarak ama amaç bilgi tecrübe oluşturmak.şu an ailem yalovada olduğu için yalovadayım.askerden sonrada istanbul piyasasına girmeyi ve olursa uluslararası bir işletmede ilerlemeyi planlıyorum.
turbo&quattro
27-07-2011, 23:34
Uluslararasi biryerde ilerlemenin yolu yurtdisindan geciyor biliyorsun herakde :) Amerika, Avrupa ve Asya tecrubesinden sonra Tr ye donersen kimseler tutamaz heralde :)
kısaca puanın tuttuğu için değil yapmak istiyorsanız yazın diyosunuz, anladı ben :D
Aynen kankacım sen yapmak istediğin mesleği puanına göre seç.;)trakya seçersen turizmde merkez kampüs veya keşanı öneririm.keşanda ortam biraz tırt ama hocalar sağlam.haberimde olsun ben bölüm temsilciliği yaptım orada çevre eş dost var senide mesleğe hazırlarız.:D hem oralara gelmeye bahanemiz kapımız olur:D
Uluslararasi biryerde ilerlemenin yolu yurtdisindan geciyor biliyorsun herakde :) Amerika, Avrupa ve Asya tecrubesinden sonra Tr ye donersen kimseler tutamaz heralde :)
Askerden önce 4-6 ay arası bir amerika planım var.bir aksilik olmazsa yarı yıllık tecrübeyi orada almak istiyorum bakarsın yurtdışında tutarlar kalırız da.ne çıkarsa karşımıza.Dönüş olursada dediğini yapmış ve temeli sağlamlamış olacağız :D
ismail_karakas
27-07-2011, 23:38
Daha önce turizmde çalışmışlığın yoksa hiç bulaşma. İşin içine girdikten sonra sevmeyeceğine emin olabilirsin. Paran zamanında gelmez, her zaman fazla mesai yaparsın ama işe 5 dk. geç kaldın mı paparayı yersin. Firmalar batar, senin paralarında gider aynı yerde. 4 dilde hizmet verirsin, gündelikçi parasına çalıştırırlar vs. vs. Sana tavsiyem baştan girme turizm işine. Ha mezun oldukdan sonta yükseklisans yaparım gibi düşünüyorsan o ayrı.
turbo&quattro
27-07-2011, 23:39
@ocg sti
Burada yukselmek TR de yukselmekten cok daha kolay..Ingilizceni anlasabilecek seviyeye getirirsen istedigin pozisyona basvurabilirsin, calisabilirsin.
@ocg sti
Burada yukselmek TR de yukselmekten cok daha kolay..Ingilizceni anlasabilecek seviyeye getirirsen istedigin pozisyona basvurabilirsin, calisabilirsin.
ewet cidden öyleymiş burada standartlar dahilinde yükselme potansiyeli 8-10 sene iken orada kendini vererek yarı yarıya olmasa bile 6-7 senede gelebileceğin en üst yere gelinebildiğini öğrendim ve tecrübe edenlerle gördüm
.yabancı dil konusunda eksiklğim var bunu inkar edemem mesleki anlamda temelde problem yok ama oradaki gibi kesinlikle burada kullanamayacağımı biliyorum.
açıkçası ben ülkemizde radisson dışında çalıştığım yerlerden yola çıkarak söylüyorum ingilizcemide kullanma fırsatım olmadı.şimdi termaldeyim turist oluyor ama 10 oda 22 misafir 4 turist.bu da yeterli değil tabiki kendimi ilerletmem için.
Yurt dışı için temel hedefim bedava dil okullarıyla mesleği oturtmak.Orada seve seve konuşacağız o ingilizceyi.:DÇok yararlı olacak inanıyorum.
turbo&quattro
27-07-2011, 23:48
Yasin daha 22... Askerlik sorununu coz ve internship ile gel Amerika;ya...Bir sekilde ogreniyorsun zaten ingilizceyi ki zaten buradaki halk aliskin cat pat ingilizce konusanlara :)
honour35
27-07-2011, 23:52
selamlar.bende 2005 yılından beri turizm sektöründeyim. otelcilik yapıyorum. ocg_sti arkadaşım,turbo&quattro abimin ve diğer arkadaşların dediklerine aynen katılıyorum, hepsi doğrudur. otelcilik adamı bezdirir, giripte memnun kalan çok az kişi gördüm, ama kimsede bırakamıyor ne yazııkı. okuldan ziyade dil çok ama çok önemli. yabancı dilin yoksa 2 tane üniversite bitirsende nafile... buarada şuanda bu postu resepsiyon deskinden yazıyorum. gece shiftindeyiz bu hafta, sabah zor oluyor vallahi..ama yapılacaksa bellboyluk yapılmalı, götürebildiğiniz yere götürüp daha sonra kendi işini kurmak çok mantıklı geliyor bana. yoksa sabit maaşla cacık olmaz bana göre..
honour35
27-07-2011, 23:54
Yasin daha 22... Askerlik sorununu coz ve internship ile gel Amerika;ya...Bir sekilde ogreniyorsun zaten ingilizceyi ki zaten buradaki halk aliskin cat pat ingilizce konusanlara :)
abi intership ile bende gelicem ama, ıntershıop donemı bıttıkten sonra orda nasıl kalabılırız??bilgin varmı?
Eyvallah üstadım.Planlar o doğrultuda,umarım dilediğimiz gibi olur.
Bu arada konuyu açanlara bir meslek güzelliği burada yaşanıyor.Ben turbo&quattro üstadi ile ilk kez burada konuşuyorum ve o tecrübesiyle ben hedeflerimle bir çok şeyi konuştuk burada.Bu işte mesleğin güzelliği.;)
Turbo&quattro üstad ismini bilemiyorum abi nickler *****.ilgine çok teşekkürler,denk düşürürsek görüşmek konumak isterim bakarsın amerikada görüşürüz :D
turbo&quattro
27-07-2011, 23:56
@Honour35
Buraya geldikten sonra kalma yollarini zaten bir sure sonra ogreniyorsun..Ogrenci, turist, multeci vs..milyon cesit yol var.
@ocg sti
Ismim Yusuf. Her zaman her konuda yardimci olmaya calisirim.
honour35
27-07-2011, 23:57
abi bi sorum daha olucak askerliği yaptıktan sonra ıntershıp vizesini almam dahamı zor olur? sıkıntı yaratırlarmı?
turbo&quattro
27-07-2011, 23:59
Ben askerligimi yaptiktan sonra 25 yasimda geldim Amerika;ya...Hic sikinti yasamadim.
Yusuf abi mutlaka görüşmek isterim.Şu intership konusunda da danışacaklarım olacaktır.Çok sağolasın abi.:)
honour35
28-07-2011, 00:01
Ben askerligimi yaptiktan sonra 25 yasimda geldim Amerika;ya...Hic sikinti yasamadim.
süper:icon_tup: teşekkür ettim:)
turbo&quattro
28-07-2011, 00:02
Eylul 12 de Tr'deyim gorusruz tabiki :)
Tamam abi mutlaka haberleşelim :)
year_one
28-07-2011, 00:14
selamlar aynen honour35 gıbı 2005 ten berı sektordeyım,duz lıse mezunu ve vakıf unıversıtesınde turızm otel ısletmecılıgı bıtırdım,ılk etapta banada zevklı ıs turıstler makara gırgır samata olsun dıye yazmıs oldugum bır bolum olarak bakmaktaydım ıse kulaga da cok hos gelıyordu acıkcası ılk stajımı 2005 te cesme sheraton da bellboy olarak yaptım honour35le bırlıkte calısıyorduk benım sefımdı kendısı hatta :) kazandıgım paranın matamatıksel olarak hesabını yapamadım o kadar fazlaydı ama geldıgı gıbı gıdıyordu 1 gecede 400tl sadece taksı parası verdıgımı hatırlarım 2005 senesınde,iş zevklı parasıda ıyı kendımızıde sevdırdık okuldan mezun oldugum gunun ertesı gunune kadrolu maaslı olarak cesme sheratonda calısmaya basladım doorman olarak , ben hırslıydım resepsıyona gecmek ıcın gunde 2 shıft calıstıgımı bılırım ısı ogrenmek ıcın ısı ogrendım kendımı gosterdım ve resepsıyona gectım nıght audıt oldum,takım elbıse gıymek karızmaydı tabı el ayak ıslerıne kosturmuyordum sevınmıstım rahatlamıstım ,orda yaklasık 2 sene calıstıktan sonra genel mudurumuzle bırlıkte sehır otelıne gecıs yapalım dedık ızmırde kaya ızmır termal otel acılıyordu buraya geldık basladık calısmaya resepsıyonıst olarak 2010 agustos ayında basladık subat ayında otel ıs yapmıyor dedıler 70 kısıyle bırlıkte bende ıssız kaldım ıste orda turızm okumanın ve 5 yıldızlı otellerde calısmanın faydasını gordum bu ıssızlıkte kıs ayında 10 gun sonra ıs buldum ve tekrar calısmaya basladım gene cesmeye donmustum cok klas bır otel dı ama ben yogunluga alıstıgım ıcın bunca sene durgun otelde yapamadım 2 ay sonra tekrardan kaya ızmır termal otelden cagırdılar geldık calısıyoruz calısmaya devam edıyoruz,yanı turızm okursan ne zengın olursun ne ac kalırsın ama herkezın dedıgı gıbı sosyal hayatı bayramı seyranı yılbasını tatılı unut !!! Turkıyede yapılabılecek ıssız kalmıyacagın tek ıs kolu bence turızm tabıkı ıs sende bıtıyor bıraz yırtıksan agızın laf yapıyorsa ac kalmazsın suan honour35 le gece shıftınde calısıyoruz mutluyuz,makara yumak devam :))
Turizm zevklidir;insanlara tahammül edebildiğin sürece.
Ben hem meslek hem üni mezunuyum.Kendi işimi yapıyorum turızm üzerine.
İlk başta bu işi yapmak istiyorsan oku.Gerçi günümüz Türkiyesinde turızm okuyup kendı mesleğini yapmayan çok arkadaşlarım var.
Kazandıgın zaman ıyı para kazanırsın.Tek departman olarak değil bir bütün olarak bakmalısın.
Yabancı dil olayı özellıkle çok önemlı en az 1 dil antalya bölgesınde çalışacaksan da çok iyi bir rusça şart.
Eğer maddi olarak da imkanın var ise turızmde kendı işini yapabilirsin.Ama şunu da unutma herkesin tatil yaptıgı zamanlarda sen hep çalışmak zorunda kalacaksın.
Beşevler otelcilik mezunumusun?
Turizm İşletmeciliği mi okuyacaksin yoksa turizm ve otelcilik mi? Bu 2 kavrami anlayamadim fakat Turizm İşletmeciliği çok daha başka bir bölümdür aklinda olsun. Bu arada Ben İstanbul Ticaret Üni. de onu okuyorum şu an 3.sınıf evet yazilanlar çizilenler ilk bakişta turizm sektoru için doğru ama işin derinine inersen değil. Turizmin farkli kollarida olduğunu ve buna bağli olarak dağildiğini ve eğer İşletmecilik kısmında okuyacaksan herşeyin daha farkli gelişeceğini bilmeni isterim :)
hakan_akin
28-07-2011, 03:24
antalya otelcilik turizm meslek lisesi mezunuyum gazi üni seyehat işletmeciliği ve turist rehberliği öğretmenliği okuyorum 11 yıllık turizmciyim içi bizi dışı seni yakar kısacası hiç girme hatta kulağıma bi laf geldi ne kadar doğrudur bilmem ama 10 yıllık turizmcilerin mahkemede şahitlikleri sayılmıyormuş tabi söylenti ama işi anlatmak açısından kısa özet gibi :D
CasabLanca
28-07-2011, 09:24
Beşevler otelcilik mezunumusun?
tolga adına ben cevap vereyim balgat imkb mezunu :hehe:
antalya otelcilik turizm meslek lisesi mezunuyum gazi üni seyehat işletmeciliği ve turist rehberliği öğretmenliği okuyorum 11 yıllık turizmciyim içi bizi dışı seni yakar kısacası hiç girme hatta kulağıma bi laf geldi ne kadar doğrudur bilmem ama 10 yıllık turizmcilerin mahkemede şahitlikleri sayılmıyormuş tabi söylenti ama işi anlatmak açısından kısa özet gibi :D
gazi gölbaşında mısın?
ben dil mezunuyum ve bu gazi turizm rehberliği 2. okulum gayet severek gidip geliyorum memnunum. Doğukan sende gelebiliosan gel gölbaşına kafa rahat bizim :D
F.A.T.İ.H
28-07-2011, 22:35
selamlar aynen honour35 gıbı 2005 ten berı sektordeyım,duz lıse mezunu ve vakıf unıversıtesınde turızm otel ısletmecılıgı bıtırdım,ılk etapta banada zevklı ıs turıstler makara gırgır samata olsun dıye yazmıs oldugum bır bolum olarak bakmaktaydım ıse kulaga da cok hos gelıyordu acıkcası ılk stajımı 2005 te cesme sheraton da bellboy olarak yaptım honour35le bırlıkte calısıyorduk benım sefımdı kendısı hatta :) kazandıgım paranın matamatıksel olarak hesabını yapamadım o kadar fazlaydı ama geldıgı gıbı gıdıyordu 1 gecede 400tl sadece taksı parası verdıgımı hatırlarım 2005 senesınde,iş zevklı parasıda ıyı kendımızıde sevdırdık okuldan mezun oldugum gunun ertesı gunune kadrolu maaslı olarak cesme sheratonda calısmaya basladım doorman olarak , ben hırslıydım resepsıyona gecmek ıcın gunde 2 shıft calıstıgımı bılırım ısı ogrenmek ıcın ısı ogrendım kendımı gosterdım ve resepsıyona gectım nıght audıt oldum,takım elbıse gıymek karızmaydı tabı el ayak ıslerıne kosturmuyordum sevınmıstım rahatlamıstım ,orda yaklasık 2 sene calıstıktan sonra genel mudurumuzle bırlıkte sehır otelıne gecıs yapalım dedık ızmırde kaya ızmır termal otel acılıyordu buraya geldık basladık calısmaya resepsıyonıst olarak 2010 agustos ayında basladık subat ayında otel ıs yapmıyor dedıler 70 kısıyle bırlıkte bende ıssız kaldım ıste orda turızm okumanın ve 5 yıldızlı otellerde calısmanın faydasını gordum bu ıssızlıkte kıs ayında 10 gun sonra ıs buldum ve tekrar calısmaya basladım gene cesmeye donmustum cok klas bır otel dı ama ben yogunluga alıstıgım ıcın bunca sene durgun otelde yapamadım 2 ay sonra tekrardan kaya ızmır termal otelden cagırdılar geldık calısıyoruz calısmaya devam edıyoruz,yanı turızm okursan ne zengın olursun ne ac kalırsın ama herkezın dedıgı gıbı sosyal hayatı bayramı seyranı yılbasını tatılı unut !!! Turkıyede yapılabılecek ıssız kalmıyacagın tek ıs kolu bence turızm tabıkı ıs sende bıtıyor bıraz yırtıksan agızın laf yapıyorsa ac kalmazsın suan honour35 le gece shıftınde calısıyoruz mutluyuz,makara yumak devam :))
Sonunda memnun olan bir kişi yazdı :) Bu kadar kötü bir bölüm olamaz ya mutlaka eğlenceli tarafları vardır. Bu arada yaşar üniversitesinden mi mezunsunuz ?
F.A.T.İ.H
28-07-2011, 22:40
Turizm zevklidir;insanlara tahammül edebildiğin sürece.
Ben hem meslek hem üni mezunuyum.Kendi işimi yapıyorum turızm üzerine.
İlk başta bu işi yapmak istiyorsan oku.Gerçi günümüz Türkiyesinde turızm okuyup kendı mesleğini yapmayan çok arkadaşlarım var.
Kazandıgın zaman ıyı para kazanırsın.Tek departman olarak değil bir bütün olarak bakmalısın.
Yabancı dil olayı özellıkle çok önemlı en az 1 dil antalya bölgesınde çalışacaksan da çok iyi bir rusça şart.
Eğer maddi olarak da imkanın var ise turızmde kendı işini yapabilirsin.Ama şunu da unutma herkesin tatil yaptıgı zamanlarda sen hep çalışmak zorunda kalacaksın.
Benim öğrenmek istediklerimden biriside buydu turizm işletmeciliği okuyupta baska sektörlerde iş yapabilme imkanı varmıs söylediğiniz kadarıyla..Dil tabiki geliştirmek lazım en az 2 dil şart.. Hiçbir iş kolay değil biraz zorlanıcaz artık :)
F.A.T.İ.H
28-07-2011, 22:42
Turizm İşletmeciliği mi okuyacaksin yoksa turizm ve otelcilik mi? Bu 2 kavrami anlayamadim fakat Turizm İşletmeciliği çok daha başka bir bölümdür aklinda olsun. Bu arada Ben İstanbul Ticaret Üni. de onu okuyorum şu an 3.sınıf evet yazilanlar çizilenler ilk bakişta turizm sektoru için doğru ama işin derinine inersen değil. Turizmin farkli kollarida olduğunu ve buna bağli olarak dağildiğini ve eğer İşletmecilik kısmında okuyacaksan herşeyin daha farkli gelişeceğini bilmeni isterim :)
Turizm işletmeciliği bölümü benim yazıcağım bölüm bu iki bölüm arasındaki farkı biraz daha açarmısınız ?
hakan_akin
28-07-2011, 22:44
turizm mezunu adam attığını vurur tuttuğunu koparır ofis işlerinin hepsini bilir işsiz kalmaz hayatta tabi bir kaç sağlam şirket cv de çok işe yarar
F.A.T.İ.H
28-07-2011, 22:47
Suan için başka bir şans yok gibi dediğim gibi kötünün iyisi bir bölüm olucak..Sizde iyice yerden yere vurmuşsunuz :)eğlenceli bir tarafı yokmu bu işin ,emeğinizin karşılığını hiç mi alamıyormusunuz ?
hakan_akin
28-07-2011, 22:49
yazın çalış kışın yat hesabı genelde ağustos böceği hesabı :D gaziye gel beklerim sorun sıkıntı yaşamassın =)
F.A.T.İ.H
28-07-2011, 22:52
yazın çalış kışın yat hesabı genelde ağustos böceği hesabı :D gaziye gel beklerim sorun sıkıntı yaşamassın =)
Oh be abi içimi rahatlattın biraz :) Şdışı düşünmüyorum ya İzmir olması öncelikli benim için..
hakan_akin
28-07-2011, 22:54
sorun çıkmaz gel ben tek kalıodum ama seni eve alcam bak :D no maddi sıkıntı :D only makara
güneşbalkan
28-07-2011, 23:00
turizmci uyumaz turizmci nefes almaz.bende liseyi anadolu otelcilik turizm ve meslek lisesinde okudum.üniversitede seyahat işletmeciliği okudum.7 senedir turizmle ilgili verebildiğim tek karar.aklın varsa sivil havacılık oku ve sonra turizm olayına gir
F.A.T.İ.H
28-07-2011, 23:19
sorun çıkmaz gel ben tek kalıodum ama seni eve alcam bak :D no maddi sıkıntı :D only makara
Eyv saolasın ben bekar evinde yapamam çamaşır bulaşık vs beni aşar :)
turizmci uyumaz turizmci nefes almaz.bende liseyi anadolu otelcilik turizm ve meslek lisesinde okudum.üniversitede seyahat işletmeciliği okudum.7 senedir turizmle ilgili verebildiğim tek karar.aklın varsa sivil havacılık oku ve sonra turizm olayına gir
Sivil havacılığın puanı yüksek benim için zor.. hayırlısıyla su ünvye girip bi bitireyimde gerisini ondan sonra düşünürüm :)
year_one
29-07-2011, 00:25
Sonunda memnun olan bir kişi yazdı :) Bu kadar kötü bir bölüm olamaz ya mutlaka eğlenceli tarafları vardır. Bu arada yaşar üniversitesinden mi mezunsunuz ?
izmir ekonomi universitesinden mezunum,hıc sıkıntı yapma kesınlıkle ac kalmazsın her turlu her sektorde ıs bulursun askerlıgını yap gel represant olabılırsın,satıs temsılcısı olabılırsın bılımum ısletmelerde yonetıcı olarak iş bulabılırsın,host olabilirsin secenk cok,suan calıstıgım otelde turk hava yolları ekıbı konaklıyor,her gun 80 odaları fıx sureklı host ve hostes lere gırıs cıkıs yapıyoruz %80 i turizim cıkıslı bunların %50 sı de resepsıyon kökenli söylediklerine göre onların mesleğıne gecıs yapmak ıstersem bır gun cok rahatlıkla secılebılırmısım ;) ayda 3000 ila 4000 tl maasları var ve dunyayı bedavaya gezıyorsun ;) yanı turizm in seceneği bol ac kalmak istemiyosan e muhendislik okucak kadar çalışkan değilsen kesinlikle turizm i gözün kapalı yaz pişman olmazsın ama çok küfür dersin ben hergün ediyorum :D