PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Facebook tan tehdit ediliyorum yardım

gokselaltinok
11-01-2011, 15:04
Arkadaşlar facebook tan biri bana mesaj yazıyor ve bu kişiyi bulmam lazım. size sormak istediğim kısma gelince olay şöyle. 14 tane msj atmış 14 üde farklı profillerden ve beni engellemişmi napmış resminide göremiyorum cevapta yazamıyorum bunlar basit isimler genelde (örn: derya korkmaz) 1000 tane çıkıyor aratınca. Birde msjlarda hep facebook mobil ile gönderildi yazıyor. Ben savcılığa msjların çıktısını alıp başvurdum ama bula bilirlermi bilmiyorum. bide cep telefonu kullanmasının amacını merak ettim ilk 10 msj bana 10 dakka aralıklarla geldi. yani kesinlikle bi profilden birine giriş yapıyor olmalı ki zaman kaybediyor.ama şu mobil olayı kafamı karıştırdı acaba savcılık bulamazmı?

Diyadin
11-01-2011, 15:06
Bence kafana takma havlayan köpek ısırmaz ;)

SOMEONESPECIAL
11-01-2011, 15:08
Ne diyor peki ? Öldüreceğim keseceğim biçeceğim mi ?

Ufuk
11-01-2011, 15:09
cevap yazabilseniz iyi olurdu.Adama atar tutar yapın buluşma ayarlayın oraya polisle gidin iş çözülürdü.. ama cevap yazamama ssıkıntı olmuş.

gokselaltinok
11-01-2011, 15:10
Ya aslında tehtitden çok tahrik ediyor.arkadaş beni tanıyan biri yani büyük yeminler ettim bulduğumda affetmicem diye.adam küfür ve tahrikten başka bişi demiyor.arada bi boğazını kesicem vs vs var.ama genelde aileme yönelik küfürler yani tahrik amaçlı.sanki bulamıcamı biliyor gibi hareket ediyor. şu mobil olayıda iyice kafamı karıştırdı zaten.

gokselaltinok
11-01-2011, 15:11
cevap yazabilseniz iyi olurdu.Adama atar tutar yapın buluşma ayarlayın oraya polisle gidin iş çözülürdü.. ama cevap yazamama ssıkıntı olmuş.

İmkanı yok gelmez. zaten beni tanıyan biri bazı özelliklerimden bahsediyor msjlarının ana teması "sen beni bulamazsın ama ben seni takip ediyorum" gibi

SOMEONESPECIAL
11-01-2011, 15:11
uzaklarda arama zaten. seni tanıyan biri olduğu kesin...

nitrO_Oxide
11-01-2011, 15:12
Bi süre faceni dondur bakalım devam edicekmi

Dragger
11-01-2011, 15:12
Sen savcılıga verdiysen baska yapacak bir isin kalmamıs, tek yapman gereken sabırlı olmak.

Mobil olsa da her türlü bulunur.

Türk polisi yakalar, affetmez ;)

Ahmet Saraçoğlu
11-01-2011, 15:13
(12 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) ,,,siteden anlaşmazlık yaşadığınız kimse varmı?

gokselaltinok
11-01-2011, 15:14
İste ben şöyle düşündüm face e tel numaramı ekledimki belki dayanamaz özel numaradan falan arar diye. belki benim bilmediğim bi program vardır ip numarasını falan karıştıran cep telefonunda.sizlerden böyle bişi duyan bilen varmı?

SErhat.
11-01-2011, 15:16
Savcılığa verdiysen başka birşey yapmana gerek kalmaz.

Tehdit suçu kapsamında değerlendirilecektir.Bundan sonra sana mesaj atmayı durdursa bile yine tehdit suçu amacına ulaşmış sayılır.

gokselaltinok
11-01-2011, 15:17
(12 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) ,,,siteden anlaşmazlık yaşadığınız kimse varmı?

Yok yok Allah a çok şükür. zaten beni liseden tanıdığına eminim. o dönemden bi kaç özelliğimi söylüyo.daha doğrusu küfür ediyo.örneğin yüzündeki platinleri .... yapıcam görüceksin sen adresini ver gibi. tabi ailemle oturduğum için adresi vermiyorum lisedeyken oturduğum adrestede oturmuyorum.bunun gibi bi polemik yaptım kafamda ve liseden olduğunu çözdüm. ozamanlar bi kaç kişiyle husumetim olmuştu serserilik ve torbacılık yapıyolardı sanırım şimdi üstüme gelmek istiyolar ama emin olmadan bişi yapamam.

gokselaltinok
11-01-2011, 15:19
Savcılığa verdiysen başka birşey yapmana gerek kalmaz.

Tehdit suçu kapsamında değerlendirilecektir.Bundan sonra sana mesaj atmayı durdursa bile yine tehdit suçu amacına ulaşmış sayılır.

İşte öyle ama bulunur mu? niye mobil den msj atıyor bana? gibi sorular var aklımda

SErhat.
11-01-2011, 15:21
İşte öyle ama bulunur mu? niye mobil den msj atıyor bana? gibi sorular var aklımda

İş Savcılığa intikal ettikten sonra bulunamama gibi bir şansı yok.Mobil Facebook kullanması herhangi bir ayrıcalık teşkil etmez.Sonuçta 3G'den de girse telefonun üzerindeki sim kartla yapıyor bunu.Operatöre bir yazı yazdılar mı ne zaman kimi aramış,neler yazmış noktasına,virgülüne hepsi de savcılığa gelir zaten.

VTİ1035
11-01-2011, 15:21

geçmiş olsun.mobil konusuna niye bu kadar taktınız anlamadım? girilen telefon kolaylıkla tespit edilebilir bunu sıkıntı yapmaya gerk yok bence

Mikrop_Ali
11-01-2011, 15:22
savcılık her turlu bulur torbacı ne anlar ıp degıstırmekten..

gokselaltinok
11-01-2011, 15:28
geçmiş olsun.mobil konusuna niye bu kadar taktınız anlamadım? girilen telefon kolaylıkla tespit edilebilir bunu sıkıntı yapmaya gerk yok bence

Diyorumya ipone ve bb lerde falan garip garip programlar kullanılıo acaba bunlardan biri bulunmasını engellermi? bide bulamıcam hissine onun o kadar pervasız küfür etmesinden kapıldım. beni tanıyo ve bu msjların üstüne neler yapabilceğimi tahmin eder. yada bu harbiden kız. hep kız profillerinden atıyor ama küfürler ağır bide o kadar profili açan biri erkektir diye düşündüm hani yapıyolarya karı-kız ekliyebilmek için. off tahmin ediyorum size basit bi mevzu gibi geliyo ama bu olaylar başlıyalı 1 hafta geçti 1 haftadırda uyuyamıyorum kim kim diye kendimi yiyorum.

fatihtemizer
11-01-2011, 15:30
geçmiş olsun valla böyle kanı bozuklar çok var piyasada:(umarım son bulur yaşadıklarınız.

Spawn
11-01-2011, 15:32
birisi şaka yapıyor olamaz değilmi?

gokselaltinok
11-01-2011, 15:34
birisi şaka yapıyor olamaz değilmi?

yook imkanı yok öyle bi şaka olamaz yani. yazabilsem küfürleri buraya % 1 ini bile kaldıramazsınız.

crxvtec
11-01-2011, 15:35
face cıkalı hayvanlar çoğaldı.

Göki,ZD
11-01-2011, 15:36
sende tehdit et, en temizi ana avrat gir, üstüne gitmiyorsa oda üstelemeye değmez..

gokselaltinok
11-01-2011, 15:40
sende tehdit et, en temizi ana avrat gir, üstüne gitmiyorsa oda üstelemeye değmez..

msj yazamıyorumki zaten en çokta o çıldırtıyo.

oğuz
11-01-2011, 15:41

adam msj atamıyor,
telden girmesi bence daha iyi İp değiştirme gibi bi durum olamaz bütün facelerın temeli aynı telefon. pc den olsa yıne ip değiştirir fln fılan belkı daha zor olurdu.

SErhat.
11-01-2011, 15:48
msj yazamıyorumki zaten en çokta o çıldırtıyo.

Adam mesaj alınımını kapatmıştır.Gizlilik ayarlarından sen de kapat;kimse mesaj atamasın.Hiç olmazsa kafan rahat olur bi süre..

Göki,ZD
11-01-2011, 15:49
Adam mesaj alınımını kapatmıştır.Gizlilik ayarlarından sen de kapat;kimse mesaj atamasın.Hiç olmazsa kafan rahat olur bi süre..

bende ekleme talebini kapatabilsem çok süper olucak, hergün sap eklermi arkadaş :D

gokselaltinok
11-01-2011, 15:50
zaten 4-5 gündür kapalı msjlara. en son numaramı aldığına emin oldum işte demişki numaranı profiline yazmışsın işte yiyosa adresinide yaz vsvs bende msjlara kapattım face i. umuyorumki telefonumada ulaşsın bulunma işide kesin olsun.

SErhat.
11-01-2011, 15:52
bende ekleme talebini kapatabilsem çok süper olucak, hergün sap eklermi arkadaş :D

Öyle bir özellik vardı.Hatta benimki öyleydi.Fakat ayarları kurcalarken onu arkadaşlarımın arkadaşları olarak değiştirdim;o günden sonra da facebook zaten kimse ekleyemesin(hiçkimse) seçeneğini kaldırdı.Şu anda en fazla arkadaşlarımın arkadaşları seçeneği var.Yani o seçeneği işaretlerseniz sizinle ortak arkadaşı olmayan birisi sizin profilinizde arkadaş olarak ekle butonunu göremez;ama sizle ortak arkadaşı varsa arkadaş olarak ekle butonu görünür hâle gelir.

Bazı kişiler zamanında benim de yaptığım gibi hiçkimse özelliğini aktif edip kurcalamayınca onlarınki hâlen hiçkimse ekleyemiyor şekilde..:D

gokselaltinok
11-01-2011, 15:55
Öyle bir özellik vardı.Hatta benimki öyleydi.Fakat ayarları kurcalarken onu arkadaşlarımın arkadaşları olarak değiştirdim;o günden sonra da facebook zaten kimse ekleyemesin(hiçkimse) seçeneğini kaldırdı.Şu anda en fazla arkadaşlarımın arkadaşları seçeneği var.Yani o seçeneği işaretlerseniz sizinle ortak arkadaşı olmayan birisi sizin profilinizde arkadaş olarak ekle butonunu göremez;ama sizle ortak arkadaşı varsa arkadaş olarak ekle butonu görünür hâle gelir.

Bazı kişiler zamanında benim de yaptığım gibi hiçkimse özelliğini aktif edip kurcalamayınca onlarınki hâlen hiçkimse ekleyemiyor şekilde..:D

:) onuda denedim. Valla bilseniz beynim büyüdü düşünmekten...

Type-R
11-01-2011, 16:04
Telefonunuda gizli numaralara kapat, bide ordan sövüp rahatlamasın p.c kurusu.;) Gizli numaradan arıyabilir.

gokselaltinok
11-01-2011, 16:06
Telefonunuda gizli numaralara kapat, bide ordan sövüp rahatlamasın p.c kurusu.;) Gizli numaradan arıyabilir.

Kapalıydı bu olaydan dolayı açtırdımki arasında hemen onun içinde savcılığa başvuruyim diye. Ya arkadaşlar ilginizden dolayı teşekkürler, o kadar kafa yoruyorumki şimdi face i yeniden msjlara açıyımmı acaba diyorum.belki onu bulabilmem için bi açık verir küfür ederken. bildiğiniz ajan gibi oldum ya.

Göki,ZD
11-01-2011, 16:09
tehditler erkeksi mi , kız varimi :D
ordanda çemberi daraltabilirsin :D

gokselaltinok
11-01-2011, 16:13
tehditler erkeksi mi , kız varimi :D
ordanda çemberi daraltabilirsin :D

erkeksi ama bi msjında kız ayağına yatmış işte dediklerimin hepsini yaptırıcam gibi. bak şöyle düşünüyorum. kız olsa kız profillerini niye açsın isterseniz o profillerin isimlerini yazıyım. erkek olsa niye bu kadar küfür edip karşıma çıkmıyor? cep telefonumu yazmışım neden aramıyor?

Melih-Ö
11-01-2011, 16:23
ne garip iştir arkadaş ya şaştım kaldım vallahi ne densizliktir bu.

gokselaltinok
11-01-2011, 16:25
Arkadaşlar ilk msjdan itibaren sırasıyla isimleri veriyorum.bazı isimleri yanlış yazmadım birebir öyle mesela (mellisa)
Engin Öztürk
Seda Öztürk
Ayse Öztürk
Galina Truğ
Selin Demir
Gonca Yılmaz
Büşra Batı
Mellisa Batı
Gamze Pınarbaşı
Gizem Batı
Derya Korkmaz
Serpil Bektaş
Buket Ulusancak
'Dilan Özdil'
Ciğdem Atalay
Sheker Ezgi
Sevil-Ali Öztürk
Cemal Kaya

son 5 tanesi sacvcılığa verdikten sonra geldi.

Type-R
11-01-2011, 16:27
o değilde arkadaş senin hiç mi işin gücün yok böyle garip gurip şeylerle uğraşıyon bi insan vasıfsız gereksız olmalıki bu kadar uğraşıp dengesiz şeyler yapsın etsin:S:S

gokselaltinok
11-01-2011, 16:30
o değilde arkadaş senin hiç mi işin gücün yok böyle garip gurip şeylerle uğraşıyon bi insan vasıfsız gereksız olmalıki bu kadar uğraşıp dengesiz şeyler yapsın etsin:S:S

Sorma yaa.bide eminimki 5 senedir akllı uslu düzgün bi hayat yaşıyorum. kimseyle kavga etmedim.hiçbi kızla işim olmadı 6 senedir aynı insanla beraberim ve sözlüyüm. arkadaş kimsin sende beni takmışsın kafana!

baretta
11-01-2011, 16:35
Savcılığa verdiğine göre daha fazla birşey yapmana gerek yok ama devam ettiiğini de bildir sürekli yenileri geldikçe.

Evrenoz
11-01-2011, 16:41
Çoluk çocuk işleri...

Adam olan delikanlı gibi çıkar karşına, 1001 maske takıp maymunluk yapmaz.

BAR22
11-01-2011, 16:45
bi cumartesi ataşehir shelle çağır kapatalım bu mevzuyu :D
şaka bilişim suçları çok sağlam bu konuda rahat olabilirsin her türlü bulurlar giydiği donun marka modeline kadar...

gokselaltinok
11-01-2011, 16:51
bi cumartesi ataşehir shelle çağır kapatalım bu mevzuyu :D
şaka bilişim suçları çok sağlam bu konuda rahat olabilirsin her türlü bulurlar giydiği donun marka modeline kadar...

Bide ben savcılığa ekran görüntüsünün çıktısını yolladım yani print screen yaptım bütün msjları. bide facebook adresimin kayıtlı olduğu mail adresimi verdim. zaten mantık olarak başka bişi veremem heralde.

Anıl E.
11-01-2011, 16:56
Boş işler ..

bulmak isteyen adam sanal alem yoluyla bulmaz zaten degil mi
klavye delikanlısı diyoruz biz bunlara :)
savcılık falan harcadıgın zamana yazık bence

JenGoO
11-01-2011, 16:58
Face te MIRC oldu artık..

EM-RE
11-01-2011, 17:33
Kpayin su face i gitsin ya 1 sene kullandim ortalik karisti :) 2 senedir yok kafam rahat :)

Germanci
11-01-2011, 17:47
Sana anlamsız gelebilir ama Facebookta oynadığın oyunları söylermisin? özellikle poker oynuyomusun?

fastchild
11-01-2011, 19:13
şu söylediğin olay 1 hafta önce olaydı çok pis bi adrese yönlendirip x kişiyi çok pis g*te getirebilirdik ama babamın kuzenler uçtu yine yoksa varya çok feci olurdu sende karşılarına geçip seyrederdin

ReFiK
11-01-2011, 19:33
Sana anlamsız gelebilir ama Facebookta oynadığın oyunları söylermisin? özellikle poker oynuyomusun?

ben oynuyorum, merak ettim şimdi ne oluyor :soru:

Kadyr
11-01-2011, 19:33
Mobil olmasi sorn deglki onunda ip var mesela bn telden face yaziorm mobil gorunuyor ama baglandigm ip ewdeki modem teldede o io gorunuyor yani farketmez he adam her gittigi cafedn falan yaziosa blemicem

Ome_RS
11-01-2011, 19:35
savcılıga verdikten sonra bence cokta dert etmenize gerek yok faceyi dondurun bi süre kafanız rahat etsin cıkarsa karsınıza zaten grmüş olursunz herseye ragmen tedbirli davranmanızda fayda var

onursumer
11-01-2011, 19:37
savcılığa verdiysen herşeyine kadar bulurlar hiç dert etme

dial up zamanında bizim şirketin kullanıcı adı ve şifresi bazı zamanlarda kullanılıyordu bağlan diyordum bağlanmıyordu

ozaman bi dilekçe vermiştik kimin kullandığının ev adres vs herşeyi dokmuşlerdi ortaya ;)

kii 2000 li yıllardan bahsediyorum :D şimdi hiç affetmiyorlar

bir arkadaşımı evden baskınla almışlardı

SkY
11-01-2011, 19:39
arkadaşlara katılıyorum savcılıktan sonra yapacak bişey yok..dondurun hesabınızı bir süre en azından yeni mesajları önlemiş olursunuz bu şekilde..