Orijinalini görmek için tıklayınız : Kredi kartı borcu hk.
HSBC Bank'tan Ağustos ayında 500 lira puan yüklediler bankadan Kasım ayında ödemek koşuluyla.
Eylül - Ekim - Kasım ve Aralık ayı ekstrelerinde borç gözükmüyor , internet şubesinden dönem içi işlemlerden kontrol ediyorum böyle bir harcama gözükmüyor.
Onay bekleyen harcamalara bakıyorum yine birşey yok , limit bilgisi şuan tam limit hiçbir borcum yok bankaya öyle gözüküyor , telefon ile sordurdum borcum var mı diye oda yok.
Ödediğimde aklıma gelmiyor , böyle saçma bir denklem oldu :)
Bir kaç ay sonra banka karşıma çıkıp borcun vardı gardaş faizide bu der mi ? :)
deeperblack
18-12-2010, 09:05
500 lira puan dediğiniz şey anında kredi dedikler k.kartı limitini kullanarak hesabınıza nakit yatırma işlemi olabilirmi ?
Keza öylede olsa atdan aya taksit olarak ödeme gözükmesi gerekir...
Anında kredi değil , 500 lira nakit puan yüklediler.
Faizsiz ve taksitsiz.
Kasım ayındaki ekstreme yansıtacaklarını söylemişlerdi o güne kadar kazanacağım tüm puanlarıda bu ödemeden düşüp ödeme çıkarcaklarını söylemişlerdi ama Aralık oldu hala tık yok.
14'ünde ekstrem kesildi şimdi yine bakıyorum Dönem İçi Hareketlerde yine bir tık yok.
Ödediğim veya ödemediğim aklıma gelmiyor yarın birgün önüme çıkması dert değil ama faiz felan isterler mi acaba :)
banka bu alacağını unutur mu ? illaki karşınıza çıkacaktır faizleriyle..
müşteri hizmetlerine durumu anlatın ekstrenize yansıtırlar , en azından faizsiz ödemiş olursunuz.
adı üstünde puan olarak yüklenmiş para veya nakit kullanım gibi değil yani siz alışverişlerde kart çekilirken puandan alınsın demediginiz sürece oradan alınmaz normal aşılveriş gibi çekilir,bu yüzden dönem içi hareketlerde göremedin,belkide hiç kullanmadın o puanları?
Kullandım anasını bile ağlattım o puanların tatilde çatır çutur :)
Ama gel görelim hiçbir yerde gözükmüyor , en iyisi ben vaktimi ayırıp ta şubeme gideyim neyse dertleri öğrenip kurtulayım.
Faiz almasa dert değil ne zaman geldiği , faiz konusunuda hallederim mahkeme cart curt uğraşmak lazım.
Çünkü elimde gönderdikleri ekstreler var bu dönem hiçbir borcununuz bulunmamaktadır yazan.
hakkaten ilginç bi durumla karşı karşıyasın bence hemen şubene git bir sor bakalım...sonra birde faiziyle falan uğraşma.....
UĞUR YUMAK
18-12-2010, 12:04
Bankaya gidip durumu anlat ve kredi kartına borcu yoktur yazısı iste.
Çoook uzun süre sonra avukat masrafıda dahil olarak borç çıkartabilirler. HSBC ve Garantinin bu tip uygulamalarından o kadar çok kişinin canı yanıyor ki...
Nerden biliyosun derseniz bankacıyım :)
RottingChrist
18-12-2010, 12:04
Allah Alllah. iki kere borcu yoktur kağıdı almama ramen bana hala küsüratlı rakamlar çıkartıp ekstre yolluyorlar. ben de alıp ekstreyi şubeye gidip alayına küfür edip rahatlıyorum. sonra sildik biz gelmez artık diyorlar 3 ay sonda bitane daha. :D benimki garanti bankası ama Türkiyenin en büyük kazıkçılarıdır kendiler.
RottingChrist
18-12-2010, 12:05
Çoook uzun süre sonra avukat masrafıda dahil olarak borç çıkartabilirler. HSBC ve Garantinin bu tip uygulamalarından o kadar çok kişinin canı yanıyor ki...
hangi banka?
Bu borcu çıkarttıklarında ben kendimi savunursam ve haklı durumda olabilir miyim sizce?
eger borcu yoktur yazısı alırsan sorun yok,daha sonraki gelecek borçlar için elinde yazılı bir belgen olur....
Sen kullandıgın bedeli biliyorsun değilmi ,biliyorsan bunu ödemen gerekli bunuda bankayı arayıp uygun bir üslupla anlatırsan sorun çözülür,yoksa hem kendi vicdanın ile sıkıntı yaşarsın ,yaşamadın diyelim daha sonra çıkarsa faiz ödemek zorunda kalırsın .
İnsanın varlıgının oldugu heryerde hata olabilir,netice itibari ile gözden kaçmış o iş ile alakalı çalışanın durumunu düşünürsek zor bir durum .
Sakın yanlış anlamayın ben olsam zorla gider öderdim :)
Ben zorla mesela nasıl ödeyebilirim onu soruyorum esasında ?
Bankayı arıyorum sistemde borç yok , internetten bakıyorum sistemde yine borç yok , atm'den bakıyorum borç yok.
Yani bankaya gidip olayı anlatsam yok kardeşim sizin borcunuz deyip ilgilenmedikleri takdirde zorla para mı yatırmak istiyorsunuz diyecekler felan fistan.
Ayrıca ben kötü niyet yapıp bu kartı şuanda istesem dakikasına borcum yok diye kapatırım iptal ettiririm.
Ha gelsin uğraşsın dursun benimle 1 ekstre sonra yine borcunuz yok diye gelir.
Ben zorla mesela nasıl ödeyebilirim onu soruyorum esasında ?
Bankayı arıyorum sistemde borç yok , internetten bakıyorum sistemde yine borç yok , atm'den bakıyorum borç yok.
Yani bankaya gidip olayı anlatsam yok kardeşim sizin borcunuz deyip ilgilenmedikleri takdirde zorla para mı yatırmak istiyorsunuz diyecekler felan fistan.
Ayrıca ben kötü niyet yapıp bu kartı şuanda istesem dakikasına borcum yok diye kapatırım iptal ettiririm.
Ha gelsin uğraşsın dursun benimle 1 ekstre sonra yine borcunuz yok diye gelir.
Ben art niyetlisiniz demiyorum sakın yanlış anlamayın ;) Alış veriş yaptıgınız dekontları bankaya verirseniz borcunuzu bir türlü çıkarırlar emin olun :)
Ben art niyetlisiniz demiyorum sakın yanlış anlamayın ;) Alış veriş yaptıgınız dekontları bankaya verirseniz borcunuzu bir türlü çıkarırlar emin olun :)
Estağfurullah öyle diyorsunuz demedim ;)
Tutup ben askere gideceğim önümüzdeki yıl içinde gelir orda boğazıma yapışırlar bende kafalarına yapışırım :)
İşte esas sorun orda ben hiçbir dekontu saklamıyorum elimde bitek ekstreler ve kart numaram var :)
Başından geçen bu olayın aynısı tanıdıgım bir bayanın başına geldi.
O 500 liralık puanı ekstrede falan gözükmeyince hediye falan sanmış.Kendisi sarışın biri de degil :D Kandırıldıgını daha yeni anladı.
Banka 500 lira nakit puan yüklüyor sana.Sonra ekstrede gözükmeyince sen borcum falan yok sanıyorsun.
O işin arkasını bırakma arkadaşım.Banka senden o parayı mutlaka alcak.Yeterki faiz bindirme
pazartesi şubene gitmende fayda var.....en temizi bireysel'deki arkadaşlarla görüş yardımcı olacaklardır....
Harcamayı yaptığım ekstrayıda buldum üst üste Ağustos'dan Aralık'a kadar gelen tüm ekstreleri toplayıp bankaya gitmekte fayda var.
Bankayla avukatlarıyla ayrı ayrı uğraşacağım gibi gözüküyor.
avukatlık birşey yok abartma sadece elindeki ekstrelerle şubene git ve bireyseldeki arkadaşlarla görüş o kadar.....
avukatlık birşey yok abartma sadece elindeki ekstrelerle şubene git ve bireyseldeki arkadaşlarla görüş o kadar.....
Sonrası için bu ay ödemezsem sonra başıma dert açar bunlar anladım ben bunu :)
Yoksa borcum yok birşeyim yok Avukatıda tanımam başkasınıda :) :) :)