Orijinalini görmek için tıklayınız : 337.dönem yedek subay adayları
bugün sevk evraklarımı ve 10.77kr paramıda aldım aralığı beklemeye başladım..aralık 1den itibaren askeriz.
10 aralıkta yerimiz belli 12sindede yolcuyuz.
herkes için hayırlısı olsun.
kimler var buralardan 337
ilkerrrrr
09-11-2010, 14:34
Ben de varım. Hakkımızda hayırlısı
İnşallah seneye bende bu devre istiyorum. Temmuz 31 de tecil sona eriyor
lucky Jackal
09-11-2010, 14:41
bugün sevk evraklarımı ve 10.77kr paramıda aldım aralığı beklemeye başladım..aralık 1den itibaren askeriz.
10 aralıkta yerimiz belli 12sindede yolcuyuz.
herkes için hayırlısı olsun.
kimler var buralardan 339ya bende aralık sevkim,kasımın 1-25 i arası gel demişlerdi,hangi evrakları götürmem gerekiyor,diploma kimlik fotokopisi v.s tam bir bilgi verirmisin,hazırlayıp gideyim orda sıkıntı olmasın
ya bende aralık sevkim,kasımın 1-25 i arası gel demişlerdi,hangi evrakları götürmem gerekiyor,diploma kimlik fotokopisi v.s tam bir bilgi verirmisin,hazırlayıp gideyim orda sıkıntı olmasın
eğer kendi bağlı olduğun askerlik şubende yaptırıcaksan işlemleri;nüfus cüzdanı yeterli.
yabancı şubede yaptıracaksan diploma aslı+fotokopisi ehliyet fotokopisi vs evraklar lazım,tam bilgim yok.
2de gittim bugün ben saat tam 3tü bitti işim.
yabancı şubeye girmeyeceksen halledersin hemen
ilkerrrrr
09-11-2010, 14:46
ya bende aralık sevkim,kasımın 1-25 i arası gel demişlerdi,hangi evrakları götürmem gerekiyor,diploma kimlik fotokopisi v.s tam bir bilgi verirmisin,hazırlayıp gideyim orda sıkıntı olmasın
benim yabancı şubeydi
diploma, varsa üds kpds veya toefl, nüdus cüzdanı
bunları ve 4 fotokopilerini götür.
ben fotoğraf da götürdüm istemediler.
bende bu aralıkta gidicem de 337.kd oluyoruz yoksa ben mi yanlış biliyorum :)
bende bu aralıkta gidicem de 337.kd oluyoruz yoksa ben mi yanlış biliyorum :)
337 evet karıştırmışım ben :D Modlardan biri düzeltirse iyi olur
sevk kağıtLarını (meşhur sarı zarf) aLanLar?
Yedek sub. sınavına girecekLer nerede giriyor?
TuzLa/piyade okuLu..
Ayırca sevk aLacakLar;
4 adet mezuniyet beLgesi 4 adet kimlik fotokopisi ve asıLLarı.. (fazLa söyLedim siz yinede 4 er tane çektirin elinizde olsun )
kimlik biLdiğin nüfus kağıdı ehliyet fLn oLmuyor sadece nüfus kağıdı oLacak..
10.77krş da aLdık sigara parası ..
tuzla piyade okulundayım bende
gökh@n_gr
09-11-2010, 15:07
ben 333 gitmiştim zaman çabuk geçiyor..hayırlısı olsun hepiniz için:)
tuzla piyade okulundayım bende
gece 3 te fLn sıra alıyorLarmış ya adamLar..sen ne gün gitmeyi düşünüyosun?
İkmal Maliye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı... Küçükyalı...
gece 3 te fLn sıra alıyorLarmış ya adamLar..sen ne gün gitmeyi düşünüyosun?
öyleymiş evet,ilk gece gideyim diyorum ben..kimiside ilk gün çok yoğun olur 2.gece git diyor.
bilmiyorumki nasıl yapsak?
zarfimizi aldık.etimesgut zirhlı birliklerde girecem sınava bakalım artık hayırlısı...
anıl turan
09-11-2010, 15:14
ben 333 gitmiştim zaman çabuk geçiyor..hayırlısı olsun hepiniz için:)
valla ya bende 333 gitmiştim. Torunumun torunu gidiyor... :)
anıl turan
09-11-2010, 15:15
öyleymiş evet,ilk gece gideyim diyorum ben..kimiside ilk gün çok yoğun olur 2.gece git diyor.
bilmiyorumki nasıl yapsak?
o belli olmuyor, biz 2. gun gidip hemen sınava girmiştik... hoş bizim zamanımızda çok az kişi gitmişti, şimdi askerlilk uzayacak muhabbetine yine izdiham olabilir belli olmaz...
bence tüm günLer yoğun olacak hem 331.dönemden sonra en çok aLım bu ceLp döneminde oLmuş..
2.gece mantıkLı geLiyor banada ..formaLite zaten sınav mınav..
Kemalozcan
09-11-2010, 15:43
Allah yardımcınız olsun, bende 333 gidenlerdenim. Sıkıntılı geçiyor ama çok çabuk bitiyor.
337. dönem yedek subay adaylarindan biri de benim.
kısa dönem gitmek isteyenler için bir tavsiye duydum acaba aslı astari varmi bilmiyorum ama kisa dönem gitmek isteyenler sinav'a 3. gün girsinler dediler bana.
Kemalozcan
09-11-2010, 15:55
Bu konuda çok fazla yorum katan var, ama gerçekliği tartışılır. Bence tamamen ihtiyaça bağlı bir şey. Bizim birlikteki asteğmenlerin hepsi mühendisti mesela.
yok öyLe bir şey her şey fomaLite, mühendis, kadroLu öğretmen, veteriner, doktor harici lisans mezunlarının yd.sb oLma ihtimaLi %20..
asker neye ihtiyaç duyuyorsa ona göre aLım yapıyor..
Low-Rider
09-11-2010, 16:01
kısa dönem gitmek isteyenler için bir tavsiye duydum acaba aslı astari varmi bilmiyorum ama kisa dönem gitmek isteyenler sinav'a 3. gün girsinler dediler bana.
o büyük efsane ya
ilk gün gitmeyin ama efsane kalabalık oluyor ,en rahatı 2.gün
millet ya ilk gün gidiyo yada son gün boş olur diye son gidiyo:D
Bende varım 1 aralıkta sınav saat kaçta başlıyor bilen varmı ?
bende 337 gidiyorum her gün yoğun olucak malesef.Bana söylenen hangi gün gidersen git farketmez ama geceden git :icon_wave
Ozan Özer
09-11-2010, 16:16
Beyler, 1. günmüş yok son günmüş bunlar yalan dolan..İstediğiniz gün gider sınavınıza girersiniz bu ekstra bir durum sağlamaz..Ben 2.gün geceden gitmiştim Tuzla'ya ve yaklaşık 4 5saatim içeride geçti..Sınavdan çıktığımda yani öğleden sonra nerdeyse hiç kalabalık yoktu..Benim size tavsiyem öğleden sonra gidin,rahat rahat girin sınavınıza..Gece gidecekler için söyliyim,köfteciden tutun poğaçacısına kadar her türlü yiyecek içeçek mevcut,yanınıza da alıp gidebilirsiniz tabi..
o büyük efsane ya
ilk gün gitmeyin ama efsane kalabalık oluyor ,en rahatı 2.gün
millet ya ilk gün gidiyo yada son gün boş olur diye son gidiyo:D
yada tam tersi 2.gün yoğun oLuyor.. herkes aynı mantıkLa 2.güne ayrLıyor..
sevk aLırken erken gideLim kimse oLmadan dedik sabah 7 de haLıcıoğLunyadık sabah soğuğunda bekLe vakit geçmez saçma sapan işlerLe uğraş v.s öğLe arasından sonra bomboştu.. bizden 10 dk. sonrada onLar çıktı..
gideLim işte arkadaşLar kafaya göre mantıksızLık çoktan başLadı kafaya göre gidin..
10 araLıkta nereye düşeceğimiz beLLi oLacak sistem kiLitLenmezse-ki kiLitLenir ayın 12 saat 17:00'de birLiğimize tesLim oLmak durumundayız..
Ozan Özer
09-11-2010, 16:24
Halıcıoğlu'nun böyle olacağını tahmin ettiğim için ben Bakırköy şubesinde yaptırmıştım işlemlerimi..Yarım saatte bitirmiştim:)
her yedek subay döneminde çıkar bu söylenti..1. gün gidenler uzun gider vs olay birazda kısmet işi.
inş kısa dönem er giderim.
Halıcıoğlu'nun böyle olacağını tahmin ettiğim için ben Bakırköy şubesinde yaptırmıştım işlemlerimi..Yarım saatte bitirmiştim:)
aynen..en iyisi o hatta gidip kütüğün oLduğu yere biLe gidiLir.. bağlı oLunan esas şube sadece nüfus kağıdıyLa işlemLeri kendiLeri yürütüyor.. zira kimsecikLer yok esas şubeLerde..
ekmekarası
09-11-2010, 16:59
bende varım kısmetse. iyi hatırlattınız bende gidip sınav evraklarımı alayım şubeden. artık çorlu da da sınava alıyorlarmış yoksa eskisi gibi herkes tuzla da mı?
325 kısa donem aralık bol bol uyursunuz kışya erken gecıyor zaman uyuyunca:)
331 kısa dönem yapmıştım bende.En güzel dönemde gidiyosunuz bence yazın başlanmasına yakın gelecek olmak en güzel yanı.Edirne ye düşen olursa jandarma olarak nası geçtiğini anlamazsınız.Yardımcı olamaya da çalışırım.
bora1311
09-11-2010, 18:26
bende gidiyorum, gecen hafta sarı zarfımı aldım...
mebs okulu ve egitim merkezi / mamak da sınava giricem, 2. gun gitmeyi dusunuyorum...
Hayırlı olsun arkadaşlar bende 337. kd. Sevk evraklarımı aldım beklemeye geçtim.
lucky Jackal
09-11-2010, 21:40
ya bu sınawa gşreceğimiz yeri seçebiliyor muyuz,yoksa şans mı? benim mamak çok işime gelir şube çankaya bu arada
331. dönem gittim.. Geçen sene bu günler sizlerin heyecanını taşıyordum. Bahsettiğin şey tamamen bir hurafe...Sınav konusunda 1 tavsiye..
1. gün öğleden sonra gidin, numaranızı alın. Ertesi gün de sabah erkenden gidin. Rahat edersiniz...
Ben 1. gün öğlen 3 te gidip numaramı almıştım, ertesi gün sabah 8 de gittim ve 1 dakika beklemeden içeri girdim.
kifanhom
09-11-2010, 21:49
vay be hey gidi günler
271 dönem yapmıştım
331. dönem gittim.. Geçen sene bu günler sizlerin heyecanını taşıyordum. Bahsettiğin şey tamamen bir hurafe...Sınav konusunda 1 tavsiye..
1. gün öğleden sonra gidin, numaranızı alın. Ertesi gün de sabah erkenden gidin. Rahat edersiniz...
Ben 1. gün öğlen 3 te gidip numaramı almıştım, ertesi gün sabah 8 de gittim ve 1 dakika beklemeden içeri girdim.
sabah erkenden gitsem gün içinde bitiremezmiyim peki?? mutlaka ya önce numara almam yada gecemi gitmemiz gerekiyo?
borina57
09-11-2010, 22:07
bende gidiyorum beyler.yarın evrakları almaya gidiyorum
sabah erkenden gitsem gün içinde bitiremezmiyim peki?? mutlaka ya önce numara almam yada gecemi gitmemiz gerekiyo?
Gece yarısından sonra gidip numara alırsan muhtemelen sabah olmasa da öğlen girersin içeri.. Ayrıca numara almak için de gece epey bi beklemen gerekebilir. Orada sabahlayıp sefil olmaktansa git öğleden sonra numaranı al rahatça, ertesi sabah da erken gidip ( 8 riskli, 6 da gitmen uygun olur ) içeri girersin. Evinde rahat rahat uyumuş olursun en azından.
Ama sabah 6 da gideyim, numara alayım. Akşama kadar bekleyip işimi bitireyim dersen bu düşük bir olasılık. Ya sınavın sonuna denk gelirsin ya ertesi güne sarkarsın..
Gece yarısından sonra gidip numara alırsan muhtemelen sabah olmasa da öğlen girersin içeri.. Ayrıca numara almak için de gece epey bi beklemen gerekebilir. Orada sabahlayıp sefil olmaktansa git öğleden sonra numaranı al rahatça, ertesi sabah da erken gidip ( 8 riskli, 6 da gitmen uygun olur ) içeri girersin. Evinde rahat rahat uyumuş olursun en azından.
Ama sabah 6 da gideyim, numara alayım. Akşama kadar bekleyip işimi bitireyim dersen bu düşük bir olasılık. Ya sınavın sonuna denk gelirsin ya ertesi güne sarkarsın..
anladım..dikkate alıcam bunları kesinlikle teşekkürler
Bende 337 yım heralde yarın yada yarından sonra subeye gıdıp evraklarımı alıcam :)
Bu Bekleme olayı nedır biz ızmırde gırıcez sınava
Ferhat_V
09-11-2010, 23:16
beyler bana yoklama gelmiş köydeki eve doğum yeri üsküdar ama kayıtlı olduğum il tokat ..ben bu askerlik işlemlerini nerde halletcem istanbuldanmı yoksa memlekete giderekmi ?
Low-Rider
09-11-2010, 23:18
ben 2.gün sabaha karşı 4gibi gitmiştim numaram 800 küsürlü birşeydi sabah 9da girip öğlen 12.30-13.00 gibi çıkmıştım , ben çıktığımda 3-4binlerdeydi sıra:D
Tabi benim nisanda gitmeminde etkisi vardı , aralık nisana göre çok çok daha kalabalık oluyor.
Sabaha karşı 3-4gibi gidip numara almak en iyisi , arabayla gidersen yatar uyursun zaten.Etrafta çay çorba yiyecek içeçek satanda bol , erken gitmenin bir faydasıda arabaya yer bulabilirsin.
yucelebeci
09-11-2010, 23:29
bende gidiyorum aralıkta çorluda sınava girecek olan yok galiba herkes tuzla yazmış sınava da ikinci günün gecesi 5 gibi gitmeyi düşünüyorum son güne çok kalabalık kalmaz herhalde
bora1311
10-11-2010, 00:46
beyler bana yoklama gelmiş köydeki eve doğum yeri üsküdar ama kayıtlı olduğum il tokat ..ben bu askerlik işlemlerini nerde halletcem istanbuldanmı yoksa memlekete giderekmi ?
yabancı askerlik subesinde yani istanbulda halledebilirsiniz...
vay be 337.dönem olmuş..ben 287 leri görmüştüm :) gidecek arkadaşlara şimdiden hayırlı tezkereler :)
hayırlı tezkereler bizlere artık yapalım gelelım hayırlısı ıle aradan cıksın bu dertde
ben 331 dım hayırlısı ınsallah rahat edersınız:)
cengiz üngör
10-11-2010, 10:14
Zarfımızı aldık 1-2-3 aralık günlerinden birinde tuzla.da sınava giricez inş...
kellepaca
10-11-2010, 10:15
Ben de 337. dönemim inşallah. Geçen hafta sarı zarfı aldım, Ankara Mamak MEBS Komutanlığında sınava giriyorum.
Gökhan Aydoğdu
10-11-2010, 10:49
Bende Balıkesir'de sınava giricem. 5 arkadaş toplanıp bi araba gidiyoruz 2. günü gece 12de yola çıkıyoruz.. Bursa'Dan yavaş yavaş 2 saate orda oluruz sanıyorum.
.
Kısa uzun konusundada pek korkum yok açıkçası Mühendislik yada Doktorluk okumadığımdan AÖF İşletme mezununu uzun yaptırmazlar diye düşünüyorum..
ilkerrrrr
10-11-2010, 16:59
Benim anlamadığım birşey var.
Ben 3. gün saat 3 gibi gitsem bana sıra doldu seni sınava almıyoruz mu diyecekler?
Benim anlamadığım birşey var.
Ben 3. gün saat 3 gibi gitsem bana sıra doldu seni sınava almıyoruz mu diyecekler?
Bildiğim kadarıyla herkes sınav olana kadar uzuyor süre.. Gece yarılarına kadar sürse dahi.
Ha olur da sınava hiç gitmezsen ( sıra numarası vs almazsan ) ya da sıra numarası alıp da sınava girmezsen ne olur bilmiyorum.. Mahkeme vs bahsediyordu biri ama emin değilim..
VteC_MaNiaC
10-11-2010, 17:51
valla ya bende 333 gitmiştim. Torunumun torunu gidiyor... :)
sende benm torunumsun :D ahahahahah
331 Rulz :D
anıl turan
11-11-2010, 10:11
sende benm torunumsun :D ahahahahah
331 Rulz :D
zor şartlar altında askerlik yaptım tosunum biliyorsun hahahahaha :D
sınava girecek arkadaşlara tavsiyem traş olupta gidin... sınav yerinde bi permatik bi kolonya bi suya 5 lira alan fırsatçılara fırsat vermeyin :)
Kemalozcan
11-11-2010, 10:58
sınava girecek arkadaşlara tavsiyem traş olupta gidin... sınav yerinde bi permatik bi kolonya bi suya 5 lira alan fırsatçılara fırsat vermeyin :)
Katılıyorum =)
MUGENPOWE®
11-11-2010, 14:32
way be bıtelı 6 ay olms ne gzl gunlrdı =)
son 30 gün...
atarsa 180 :D
son 30 gün...
hahah aynı ruh halindeyim :D
bende gün sayanlardanım. bekle bizi çorlu :)
Ozan Özer
12-11-2010, 12:52
İlk günler ortama adapte olmakla geçecek.Her sabah yatağını topla,çarşafını düzelt,battaniyeni katla.:) Yemin törenine hazırlanmak için bol bol yürüyeceksiniz.Arada yaptırırlarsa atışlarınız olacak.Tören sonrasında zaman geçiyor zaten,sonra dağıtılacaksınız.Tam ortama alışmışken yeni bir yere gitmeniz ve adapte olmanız istenecek ne yazık ki..Öyle yada böyle bitecek,çoğu zaman vakit geçmiyor diyeceksiniz ama inanın döndükten sonra siz bile anlamıyorsunuz zamanın nasıl geçtiğini:)
Sakal olunca sınava almıyorlamı ?
bora1311
12-11-2010, 13:43
burda zaman cok cabuk geciyor umarım askerdeykende cok cabuk gecer ve hayırlısıyla da bitirir geliriz...
burda zaman cok cabuk geciyor umarım askerdeykende cok cabuk gecer ve hayırlısıyla da bitirir geliriz...
walla dostum burda zaman guzel gecıyorda orda gecmez ya :) sıkılacaz bı sekılde yapıp gelecez hayırlısı artık :)
Biter :)
329 olarak neredeyse askerlik yaptığım yeri bile unuttum diyebilirim.
337. dönemlerin tek kötü yanı soğuklarda orada olmaları. Bol bol içlik bulundurun (oradan alın vs...)
Pskolojik olarak iyi hazırlayın kendinizi...
Ultra Herşey Dahil Tatile gidiyorsunuz :) Çok takmayın :D
337. dönemlerin tek kötü yanı soğuklarda orada olmaları. Bol bol içlik bulundurun (oradan alın vs...)
İşallah yaza bomba gıbı donerız ısallh :) az bı gobek var onuda erıttıkmı miss:)
anıl turan
12-11-2010, 15:30
Sakal olunca sınava almıyorlamı ?
cevabı asagida :)
325 kısa donem aralık ayı gıttım torunlarımın torunu gıdıyor
psikolojik olarak iyi hazırlanın derken birazdaha açarmısın :D
ben gercekten askerlıgı özluyrum ordakı arkdslıkalr yerım yatagımı bıle özledım sımdı kımbılır kım yatyr yatan arkds kafasını kaldıurdıgında acaba o yazdıgım şiirleri goruyrmudur:D
Bu dönem giden bayaa varmış gerçekten bende 337. dönem gidicem işlemlerimi temmuzda yaptırmıştım da henüz şubeye gidemedim kısmetse bayramdan sonra bakıcaz artık..
Low-Rider
12-11-2010, 18:02
ben gercekten askerlıgı özluyrum ordakı arkdslıkalr yerım yatagımı bıle özledım sımdı kımbılır kım yatyr yatan arkds kafasını kaldıurdıgında acaba o yazdıgım şiirleri goruyrmudur:D
valla benimde özlediğim oluyor
en azından kafa rahattı orda dert tasa yoktu
valla benimde özlediğim oluyor
en azından kafa rahattı orda dert tasa yoktu
ahaha valla ya derst tasa para cart curt ıhtıyac hiçbişi yoktu kardesım ya nobet tutuyduk oh mıs hersey ucuz:)
Low-Rider
12-11-2010, 18:09
nöbetimde yoktu benim ya tek derdim bi önce ki günden fazla uyumaktı:Dtemiz 8saat uyuyodum:D
devreler selam :D 1 ayımız kaldı iyi geçirmeye bakalım :D
hahah aynı ruh halindeyim :D
bugün kaç oLduk devrem :) sayıyormusun..
olurda ağrı doğubayazıta düşen olursa Allah yardımcısı olsun...
Aralık ayı iyidir.Güncel çabuk bıter.Ama ilk gün ızdıraptır.Aşısı kaydı yatagı ıvırı zıvırı çok yorulursun gece geç yatar sabah 6 da kalkarsın.Hiçbirşeyi dert etmeyin herşey çok güzel ve çabuk bitecek.Önemli olan o ilk günkü aptallıgı atmak gerisi kolay.
Ben havacı olarak yaptım.Kütahya acemilik usta bırlıgı Istanbul Levent.Umarım herkes havacı çıkar.
Kafanızda büyüttüğünüz kadar deil emin olun.Uzun dönem ıle kısa dönemin çok farkı var ister istemez ayırıyorlar.
Sadece herşeye atlamayın ortalarda bulunun ve hiçbirşeyi en iyi yapmayın.
Herkese hayırlı teskereler.....
Emekli ÇAVUŞ :)
aynen iLk günden çekiniyorum ama yaLnız oLmadığımı biLemek,herkesin çayLak oLacak oLması destek çıkıyor bana :)
peki ne götüreLim? koca bir bavuL? sırt çantası ? eL çantası ? yada hiç bir şey? nedir?
bugün kaç oLduk devrem :) sayıyormusun..
178 olması lazım devrem :D
Bol iç çamaşır(yıkamak yada yıkatmak istemıyorsan),2 takım içlik(üst ve alt),bol miktarda çorap ve 2 karton(en az)sigara içenler için,yara bandı,iğne-iplik,traş bıçağı,krem(kulaklar ve ellere çok gerekecek),bot için boya....
Aklıma gelenler bunlar.Gerçi bunların hepsı gıdecegınız yerde mevcuttur ama o sırayı beklememenız açısından bunları gıderken göturmekte fayda var.
178 olması lazım devrem :D
aLLahh ne diyosun :D saymaya devam biz yabancıLık çekmeyeLim :)
iLk 1ay fuLL time oradayız hapis..
Bol iç çamaşır(yıkamak yada yıkatmak istemıyorsan),2 takım içlik(üst ve alt),bol miktarda çorap ve 2 karton(en az)sigara içenler için,yara bandı,iğne-iplik,traş bıçağı,krem(kulaklar ve ellere çok gerekecek),bot için boya....
Aklıma gelenler bunlar.Gerçi bunların hepsı gıdecegınız yerde mevcuttur ama o sırayı beklememenız açısından bunları gıderken göturmekte fayda var.
sigara gümrüğe takıLmaz değil mi girşte fLn bir sorun yaratmaz :)
peki bunLarı nerede muhafaza ediyoruz çaLınınma durumLarı oLuyormuş :icon_wack
allah yardımcınız olsun ocaktan snr da bn saymaya baslıcam hayırlısıyla bıtırın ınsallah..
sigara gümrüğe takıLmaz değil mi girşte fLn bir sorun yaratmaz :)
peki bunLarı nerede muhafaza ediyoruz çaLınınma durumLarı oLuyormuş :icon_wack
Bende takılmadı eşyaların arasına sıkıştırırsan bi sıkıntı olmaz sanırım.
Çalınma olayı bızım orda hiç olmadı.Umarım sende de olmaz.Kilitsiz dolapta dıpler de duruyordu benım zulalar hiç birşey olmadı.zamanla herşeyı ögrenırsın hepsını bı yere koyma böl parçala farklı yerlere koy gıderse bıle bıı kaçı gıtsın kalanı sana yeter zaten :D
Güzel anılar olur dedıklerı gıbı anlata anlata bıtıremezsın anılarını.6 ay yaparsın anıların 6 sene surer yalan rüzgarı gıbı :D
Hayırlı tezkereler şimdiden.....
Sadece rahaaaat olun yeter ;)
İşallah yaza bomba gıbı donerız ısallh :) az bı gobek var onuda erıttıkmı miss:)
Eritiler merak etme =)
Ortalama 12-13kg vermişti herkes bizim dönemde.
psikolojik olarak iyi hazırlanın derken birazdaha açarmısın :D
Pskolojik olarak derken şimdiden pskolojin hazır olacak "gidiyorum, nasılsa bitecek, 6 ay değil mi ne olabilirki en fazla, orada bişey yaşadığında yapsam yapsam 6 ay yaparım sonra hürgeneralim" mantığı ile git.
Geride bıraktıkların ailen,eşin,dostun vs... düşünme acaba ne yaparlar ne ederler. Nasıl geziyorlar die. unutmaki sen gezerken onlar askerdeydi ya da sen döndükten sonra gezerken onlar da askere gidecekler :)
Orada güzel dostluklar kurmaya çalışın.
KDler birbirini tutmazsa ne uzun dönemler ne de komutanlar sizi tutmaz. Bunu unutmayın...
Hayırlı teskereler şimdiden...
Shadow_Dancer
14-11-2010, 10:48
Hayırlı teskereler herkese :)
VteC_MaNiaC
14-11-2010, 18:34
Eritiler merak etme =)
Ortalama 12-13kg vermişti herkes bizim dönemde.
ben kilo aldım geldim :D yemekhane çavuşu yaptılar askerlerime zeval gelmesin die her yemeği test eder verdim :D
"O bu diillde en çok zoruma giden helikopterden helikoptere atlarken şarjör değiştirmekti " bu klişe cümleyi bana nasip eden rabbime şükürler olsun :) inşallah sizede nasip eder :D
İstihbarat Yemekhane Çvş Okan Everest ahaahahah
son 30 gün...
1 Aralıktan itibaren atmaya başlıyor. Yani resmi olarak 1 aralıktan itibaren askersin, teslim olana kadar ki süre de askerlikten sayılıyor.
Yani 12 aralığın üzerin 180 yapmıyorsun, izin kullanmadığın takdirde 155-156 civarı birşey yapıyorsun.
bende gün sayanlardanım. bekle bizi çorlu :)
Umarım çıkmazsın çorluya... Doğuda böyle bir soğuk, ayaz, rüzgar, kar yok...
aralık 12 den sonra 155 sayıyorsun mayıs 16 veyahut 17 cıkış tarıhınız ben 15te cıktım 2 gun yol verdıler hatta gece 3.5 ta cıktım 12 de nobetten geldım sılahı verdım ıdareye 1 saat uyudum botumu kamuflajımı cok sevdıgım arkdslarıma hedıye ettım bende aldım tabıkı ama su var o yatakhaneden cıkarken agladım cunku cok ıyı arkdslar edınmıstım kendımı kotu hıssettım bıan 3. te nızamıye kapısına geldım komutanın elını optum taksıye bındım cantamı uzun donemler fırlattı:)cok duygulanmıstım:(
Bu arada soğuk yerlere gidecekler için elektrikli taban astarı tavsiye ederim..
Ben şubat sonlarında bu aletin varlığından haberdar oldum, soğukların sonlarına denk geldi ama inanılmaz yararlı bir ürün..
Bot içine koyuyorsunuz, içinden bir rezistant mevcut. Topuk kısmından ucunda jak olan bir kablo çıkıyor. Kendi bataryası mevcut, jakı bataryaya takıyorsunuz ve ısı derecesini bataryanın üzerinde bulunan düğmeden ayarlıyorsunuz. Ayağınızı ısıtmayacak ama üşütmeyecek konumda 6 saat gidiyor pili.. Daha sonra koğuşta bataryaları kendi adaptörüne takıp şarj ediyorsunuz.
Bir de sobalar var, naylon poşet içerisinde içinde küçük taşlar olan bir bez gibi birşey.. Poşeti yırttığınızda taşlar reaksiyona girip ısınmaya başlıyor. Yaklaşık 24 saat boyunca da ciddi ciddi sıcak bir şekilde duruyor. Sabaha karşı nöbetlerde sırtınıza, belinize koyarsanız rahat edersiniz. Ben 5 tane ile gitmiştim, devamlı kullanıp alışmamak için en soğuk gecelerde aldım yanıma, 6 ayda 4 tane kullandım.
Bunlar dışında yanınıza sivil kıyafet almayın. Üzerinizdekiler yeter, zaten ilk 1 ay çarşıya çıkamaycaksınız. 1 aydan sonra da yemin töreninden sonra aileleriniz gelirse getirir.. İçeride kullanmak için bol bol çorap ( ciddi anlamda kalın, yün ), iç çamaşırı, atlet ve kalın içlikler ( yeri geldiğinde 3-4 tane üst üste içlik, üzerine kazak, gömlek, polar esofman, parka giyeceksiniz ) alın. Termal içliğe güvenmeyin, bir boka yaramıyor.. Termal içliği atlet niyetine giyerdım.. Saat takıntınız varsa şart değil casio kullanmanız. İlk 1 ay casio asker saatim vardı, darmadağın olunca diesel satimi getirttim onu kullandım. Pudra, el kremi, traş jeli-bıçağı ( mach 3 kullanıyorsanız götürün, birşey olmuyor ), kolonyalı mendil, balsam ( traş kolonyası yerine bunu kullanmanızı tavsiye ederim ), eldiven, bere, kar maskesi orada ihtiyacınız olacak şeyler.. Yün eldivene itimat etmeyin, kayak eldiveni alın; faydasını görürsünüz.. İlk ay için 4-5 kalın kitap götürün, muhtemelen hızlıca bitirirsiniz. 8-9 tane okumuştum ben acemiliğimde... Yağmur - çamur oldu mu acemileri yürütmezler, eğitim vermezler.. Gazinoya sokup oturturlar, kitabınız yoksa çok sıkılırsınız..
Telefon-mp3 çalar gibi elektronik aletlere ilk etapta bulaşmayın.. 2. ya da 3. ayınızdan sonra öğrenirsiniz neyin nerede nasıl kullanılıp nasıl sahip olunacağını.. Gider gitmez de muhabbetini yapmayın bunun.. Telefon hattı götürmek isterseniz alın yanınıza.. Çarşıya çıktığınızda telefon kiralayıp hattınızı kullanırsınız. İlk etapta aramadan şüphelenirseniz belli bir kazağın ya da içliğin içine bantlayın. Aşırı ayrıntılı arama yapmazlar o kadar. Ben ilk girişten itibaren cüzdanımda bulundurdum hattımı..
Becerebiliyorsanız uzun dönemlerle iyi geçinin, bol bol sigara dağıtın. Kilit noktalardaki adamları öğrenip gönüllerini hoş tutun.. Ayda 1-2 defa nöbet listesinde yedeğe düşüp, posta onbaşının sizi kaldırmamasının ne mühim birşey olduğunu o zaman görürsünüz.. Askerde en çok arayacağınız şey uyku, 1 gece deliksiz uyumanın değerini ölçemezsiniz hiçbirşeyle.. Acemilikte nöbet tutmayacağınızdan bol bol uyuyun, dediğim gibi acemilik sonrası çok arayacaksınız uykuyu.. Keza bu gönül hoş tutma konusunu başarırsanız çok kazanırsınız, kar kürenir siz araç çavuşu olur yırtarsınız, ot toplanır siz araç çavuşu olur yırtarsınız.. gibi gibi..
Birlikte yer etmeden kaytarma ve çakallık peşine düşmeyin. Önce sevilen adam olun sonra kaytarmanın yollarını öğrenip ona göre kaytarın. Her asker herşeyden kaytarır.. Küfürleri önemsemeyin, ben etmem demeyin... A.. koyim küfür değil bağlaçtır askerde.. 4 kelimelik cümelde 5 tane a..koyim bağlacını araya sıkıştıran insan gördüm ben.. Keza kısa dönemsiniz, kimse size bireysel küfür edemez.. Onun dışında gider gitmez size karşı bir reziastans olabilir. Nedeni hasettir. Sevilen adam olmayı başarırsanız sıyrılırsınız bu rezistanstan.. Uzun dönemlerle samimi olun ama laçka olmayın.
kış ve karlı gunlerde corap ınce yazlık gıyın nobette ben onu gıyerdım ılk sefer cıft corap gıydım dondum ama ınce yazlık gıyınce ısın olayı ortaya cıktı :)
çok yararlı bilgiler teşekkür ederim yazan herkese..
Hayırlısı zaman daralıyor gelsede gıtsek bıtse bır an once
VteC_MaNiaC
14-11-2010, 23:58
Umarım çıkmazsın çorluya... Doğuda böyle bir soğuk, ayaz, rüzgar, kar yok...
var ya doğuda öyle soğuk ayaz :) -37 erzurum :D
hyırlısıyla bende 337.dnem yedek subay aday adayıyım daha gtmedım almadım sarı zarfımı ama yakın zamanda gder alırım ınsalla allah hepımızın yardımcısı olsun hepınıze hayırlı teskerelerr sımdıden...izmirde narlıderede sınava grcek olan arkdsaslar ben 2.gunu gtmeyı planlııorm eer warsa burdan gtcek olan beraber gdebılırs..
var ya doğuda öyle soğuk ayaz :) -37 erzurum :D
Tam kıyaslamak abes olur aslında, illaki doğunun da çok soğuk olduğu doğrudur. Kardeşimle aynı dönem ( ikimiz de 331 'dik ) askere gittik. Bana Çorlu çıktı, kardeşime Ağrı patnos.. Derece bakımından benden daha soğuğu gördü ama çorlu denen memleketin rüzgarı ve nem'i hissedilir soğuğu çok arttırıyor. Hele açık arazide ve tepe üstünde ( yani bölüğün içinde bizim birliğin bulunduğu en tepe noktada ) olunca şehir içinden daha da beter oluyor.
Rüzgarı şöyle anlatayım, çevresi 1.5 metre olan ağaçları gece dik görüyorduk sabah yere pararel. :)
uzun dönemler sızı cekemez ama yapcak bişiy yok duzen bole fılan dersenız ıyı gecınırsınız:)
Low-Rider
15-11-2010, 13:11
Aynen uzun dönemler çekemez ama çavuş falan olursanız bir süre sonra muhtaç oluyolar size.Usta birliğine gittim ilk 2hafta sevilmediğimiz istenmediğimiz belli , ne desek yapılmıyor falan sonradan el pençe divan oldular çünkü adamların çıkıcakları çarşıdan uyku düzenlerine kadar , devriyeye çıkartıp gezmelerine kadar bizim elimizdeydi.
anıl turan
15-11-2010, 13:15
askere gideceklerden çok askere gidenler yazmış konuya yanlız hahahahah :D
Bad-Fast
15-11-2010, 13:25
askere daha gitmedim gidenlere hayırlı teskereler şimdiden yapan arkadaşların yorumlarını okurken tebessüm etmemek elde değil :) çok güzel yazmışsınız elinize sağlık
yunus3441
15-11-2010, 15:18
pek bi bilgim yok askerlik işlerinden/işlemlerinden bu yedek subaylık sınavı senede kaç kere yapılır?
aöf 4 sınıf ögrencisiyim askerdeyken mezun olursam kısa dönemden yararlanabilirmiyim?(Şubat askerim)
kellepaca
15-11-2010, 19:23
pek bi bilgim yok askerlik işlerinden/işlemlerinden bu yedek subaylık sınavı senede kaç kere yapılır?
aöf 4 sınıf ögrencisiyim askerdeyken mezun olursam kısa dönemden yararlanabilirmiyim?(Şubat askerim)
Senede 3 kere yapılıyor: Nisan, Ağustos ve Aralık. Bir de sağlıkçıların (doktor, dişçi vb.) girdiği 3 sınav daha var. Şubatta diplomanı alırsan çok büyük ihtimal Nisan celbine yetişebilirsin ama Marta kalırsa yetişmez.
tender06
15-11-2010, 19:57
aralık dönemi iyidir günler çabuk geçer günler kısadır kış yaza oranlar her halükarda iyidir çünkü herşey terlemekten kaynaklanıyo duş imkanı zor olan bi yere düşersiniz mıçarsınız :D bende 331 gitmiştim adı üstünde biraz şanslı dönemdik bütün denetlemeleri gördük ama herşeye rağmen güzeldi ZEVK ALMAYA BAKIN :D :D
herkese hayırlı teskereler şimdiden...
Uzun dönem askere gidip askerdeyken mezun olursan geçici terhis veriyorlar.Daha sonra yedek subay adayları gıbı sınava gırıp kaç gunun kaldıysa 180 güne tamamlıyorsun.
Aralık ayı iyidir.Güncel çabuk bıter.Ama ilk gün ızdıraptır.Aşısı kaydı yatagı ıvırı zıvırı çok yorulursun gece geç yatar sabah 6 da kalkarsın.Hiçbirşeyi dert etmeyin herşey çok güzel ve çabuk bitecek.Önemli olan o ilk günkü aptallıgı atmak gerisi kolay.
Ben havacı olarak yaptım.Kütahya acemilik usta bırlıgı Istanbul Levent.Umarım herkes havacı çıkar.
Kafanızda büyüttüğünüz kadar deil emin olun.Uzun dönem ıle kısa dönemin çok farkı var ister istemez ayırıyorlar.
Sadece herşeye atlamayın ortalarda bulunun ve hiçbirşeyi en iyi yapmayın.
Herkese hayırlı teskereler.....
Emekli ÇAVUŞ :)
kardeş o kalabalık bızım şansımızdı yaw.off neler cektık.ilk günü unutamam.
İlk gün sanki 10 gün gibi yogun geçti.Dedim askerlik böyle başladıysa bitmez :D
aynen öyle:) ılk gun pazardı butun gun oturduk evdekılere dedım cok rahat askerlık oturuoz:D pazartesı oldu ben yapamıcam burda ayaklarım kopuo dıom:) ılk 2 haftadan sora hersey rahat ama adaptasyonu ıyı atlatmak lazım..
şu konuyu okumak bile istemiyorum.gidecek olan arkadaslara şimdiden hayırlı teskereler.hiç birşeyi kafanıza takmayın eğlenmeye bakın.
şu konuyu okumak bile istemiyorum.gidecek olan arkadaslara şimdiden hayırlı teskereler.hiç birşeyi kafanıza takmayın eğlenmeye bakın.
Bende askerdengelınce bole yazıcam :) :)
SertacTDemir
17-11-2010, 13:06
Vay be şafak 60 kalmış, torun tombalak geliyor ha gelin gelin :)
Diyarbakır 7'nci Kolordu çıkan olursa özelden ulaşsın, ben karargah bölüğündeyim her türlü yardımcı olurum acemiliğinizde :)
Vay be şafak 60 kalmış, torun tombalak geliyor ha gelin gelin :)
Diyarbakır 7'nci Kolordu çıkan olursa özelden ulaşsın, ben karargah bölüğündeyim her türlü yardımcı olurum acemiliğinizde :)
hayırlı teskeler sabr edin geliyoruz :) nasıl geçiyor günler?
izmir bornovaya gelıcek varsa burdayım 57. Topçu Tugayı
ekmekarası
23-11-2010, 16:29
geri sayım başladı.sarı zarfımı da aldım.kaldı 19 gün. :(
MUGENPOWE®
23-11-2010, 16:49
hayatınızda yasıcanız en degısık duygu oo kamuflajı ılk gıydınz an olucak hazırlıklı olun =)
ekmekarası
23-11-2010, 16:53
çorlu da girecekler hep beraber gitsek nasıl olur acep?
Low-Rider
23-11-2010, 17:38
hayatınızda yasıcanız en degısık duygu oo kamuflajı ılk gıydınz an olucak hazırlıklı olun =)
euheuhe
nerdeyim la ben dün evdeydim bugün burda duygusu ve etrafında ki herkesin gözlerinde aynı duyguyu görebiliyosun
B.Aktepe
23-11-2010, 17:40
askerlik iyidir :D jandarma komando yedek subay çıkan olursa pm atsın eski foça dan biraz bahsedeyim :D
bu başlık altında uzun dönemlerin çok ezildiğini gördüm hiç yakıştıramadım :D
bu başlık altında uzun dönemlerin çok ezildiğini gördüm hiç yakıştıramadım :D
bak kardeşim bu mantıkla hareket edersen sana cok kızarım.biz senelerce okuduk,bu hakkı öyle kazandık.okusaydın sende kısa dönem giderdin;)
ben neden biz kısa dönem yapamıyoruz diye oturup ağladım da size mi yakındım :)
yaw bızım bı arkadas kısa donem dıye sevınıyodu 12 ay astteymenlık kıtlemışler cocuga, gercı suan paşalar gıbıymıs ama olsun ya 12 ay.
bu konuyla ılgılı bılgısı olan warmı? neye dayanarak kısa donem yapıcaz bız? neye dayanarak asteymen olucaz ?
Ozan Özer
24-11-2010, 12:38
Bildiğim kadarıyla ordu ihtiyacına göre alıyor..Bu duyulan ve söylenen en azından..Belirli meslek gruplarını 12aylık alıyorlar,doktor,bazı mühendisler gibi..Bana göre tamamen şans işi.Sizin yapabileceğiniz birşey yok.Ben 12ay gitmek istiyorum demiştim 6ay yaptım.
yaw nekadar saçma. ben kısa donem hakkımı kullanmak ıstıyorum madem bana boyle bı hak tanınmış bunu şansa bırakmamalılar...
yapılacak olan sınavında formalıteden yapıldıgı soylenıyor warmıdır bu işin aslı sizce?
tunerviper
24-11-2010, 14:54
tamamen formalite. Ben kısa dönem komando olmak istemiyorum işaretlemiştim. asteğmen komando yaptılar:)
yaw nekadar saçma. ben kısa donem hakkımı kullanmak ıstıyorum madem bana boyle bı hak tanınmış bunu şansa bırakmamalılar...
yapılacak olan sınavında formalıteden yapıldıgı soylenıyor warmıdır bu işin aslı sizce?
Açıköğretim işletme mezunu biri sınavda %100 doğru çıkarır, doktor ya da mühendis biri sınavda tek bir soru yanıtlamaz ise bile doktorun 12 gitme olasılığı neredeyse %100'dür. Açıköğretim işletme mezunununki ise 0'a yakındır..
ben açık öğretım işlet me mezunuyum senın soyledıgıne gore kısa donem gıtme olasılgım %90 oylemı :)
B.Aktepe
24-11-2010, 15:28
doktorlar bildiğim sınava girmiyor onların dönemleride farklı zaten kısa dönem ve asteğmenlerden. doktorsan direkt 12 ay asteğmen kurtuluş yok :) bahadır iyi bilir :D
ben açık öğretım işlet me mezunuyum senın soyledıgıne gore kısa donem gıtme olasılgım %90 oylemı :)
%99 diyebiliriz =)
%99 diyebiliriz =)
yaw hocam agzından bal damlıyor hee :D
dün arkadas bahsettıkten sonra canım baya sıkılmıstı ınsallah dedıgın cıkar ya :)
tunerviper
24-11-2010, 15:39
660 astegmendik hiç açıköğretim yoktu:)
yaw hocam agzından bal damlıyor hee :D
dün arkadas bahsettıkten sonra canım baya sıkılmıstı ınsallah dedıgın cıkar ya :)
Utanmasam %100 derim =) Çok çok çok minik bir ihtimal 12 ay gitmen..
lucky Jackal
24-11-2010, 15:41
o deilde ben sınav tarhini unuttum 3-4-5 miydi 1-2-3 mü :)
oZaFaCaN
24-11-2010, 15:43
ben 329 gittim geldım arkdaslar kısa donem ıcın bence en ıyı agustos, gıdecek arkadaslara sabır dılıyorum, sınava gırdıgınız gunle kısa donem yada ast teğmen olmanız arasında bir bağlantı yok unutmayın, ben ankara mamakta yapmıstım, isteyen arakdaslara hertürlü bilgi verebilirim.
yunus3441
24-11-2010, 15:47
Açıköğretim işletme mezunu biri sınavda %100 doğru çıkarır, doktor ya da mühendis biri sınavda tek bir soru yanıtlamaz ise bile doktorun 12 gitme olasılığı neredeyse %100'dür. Açıköğretim işletme mezunununki ise 0'a yakındır..
ooo ooo boşuna okuyorum ozman :D Aöf ögrencisiyim astek olma olasılığım 0 mıdır yani :D
utkuselamoglu
24-11-2010, 15:50
herkese şimdiden hayırlı teskereler
ooo ooo boşuna okuyorum ozman :D Aöf ögrencisiyim astek olma olasılığım 0 mıdır yani :D
Nerdeyse :)
oZaFaCaN
24-11-2010, 15:58
birde gidecek arkadaşlara söyliyim, herşey tamamen şans, acemilikte devamlı beraber takıldıgım arkdasım, muhafız bölüğüne düşerken ben karargah yazıcısı olmustum mesela, hiç nöbet tutmadım ben dogal olarak ama gunde 6 saat nobet tutuyordu. yanı tamamen sans, ama ust devre uzun donemlerle kanka olun hatta bı ıkı kıyak yapın =)
bora1311
24-11-2010, 19:48
o deilde ben sınav tarhini unuttum 3-4-5 miydi 1-2-3 mü :)
1-2-3 aralık da...
şafak kaç ömerve devrem.. :D
ben bugün gittim tecil durumumu ögrenmek için sabah 7 de gel dedi bi de numara verdi :)
nisanda gitmek istiyorum ama süpriz olmasın aralıkta asker gözüküyosun demesinler :D
şafak kaç ömerve devrem.. :D
karanlık 172 :D
ben bugün gittim tecil durumumu ögrenmek için sabah 7 de gel dedi bi de numara verdi :)
nisanda gitmek istiyorum ama süpriz olmasın aralıkta asker gözüküyosun demesinler :D
ben işLemLeri yaptırırken eLemanın biri geLdi çok heyecanLı bir tipti sıramı verdim bir şey soracağım fLn dedi girdi içeri çocuk teciL ettirdim sanıyormuş bunun askere aLınma kararı çıkmış eve kağıt fLn geLmiş son yokLamanı yaptır öğrenim süren doLmuş fLn.. önceden memursaL bir hata oLmuş dosyası iLe iLgiLi çocuk kıvranıp duruyordu vaLLa süprizLere açık ben 7+ verdim çocuğa :D sarı zarfı aLmadığın sürece (askerLik sevk kararı aLdırmadığın sürece) sorun yok ama bu örnekte ki gibi bir şeyLe karşıLaşmazsan..
üff amma karanLıkmış aLışverişe çıktınmı ne götüreceksin sınava ne gün gideceksin :beuj:
üff amma karanLıkmış aLışverişe çıktınmı ne götüreceksin sınava ne gün gideceksin :beuj:
yok hiç bişey almadım daha..ne olarak gideceğim açıklantıktan sonra(havacı,karacı) yapıcam alışverişi.
kimle konuşsam bol bol çorap götürün diyo :)
2 aralıkta gidicem büyük ihtimalle
birde mach3 diyen çok oLdu..
donanım haberde boLboL yazıp çiziyor kraL 337 Ler..
biraz kafa şişiriyorLar ama okumaya değer :D
Muvaffak
26-11-2010, 03:31
331gitmiştim tam geçen sene aralık of ne günlerdi : )
bi sinir stres bi bilinmezlik of neyse geldik sağ salim.. gideceklere sabır diliyorum..hayırlı tezkereler olsun gideceklere :)
birde mach3 diyen çok oLdu..
donanım haberde boLboL yazıp çiziyor kraL 337 Ler..
biraz kafa şişiriyorLar ama okumaya değer :D
aynen baktım bende,güzel zaman geçiriyo :D
5 gün kaLdı bobu yedik:hahaha:
şafak sayar :D
http://www.timeanddate.com/counters/fullscreen.html?mode=m&year=2011&month=05&day=17&hour=00&min=00&sec=00&p0=107
yok hiç bişey almadım daha..ne olarak gideceğim açıklantıktan sonra(havacı,karacı) yapıcam alışverişi.
kimle konuşsam bol bol çorap götürün diyo :)
2 aralıkta gidicem büyük ihtimalle
2-3 sayfa önce yazmıştım.
Bol çorap lazım, eğer ki yıkar kuruturum demiyorsan.. Bütün gün botlar içinde çoraplar su gibi oluyor. E haliyle de leş gibi kokuyor. Değiştirmek gerekiyor her gün.. Hatta nöbetlere başladığında günde 2-3 kere, her nöbet öncesi.. ***** soğuklarda o ter ile ıslanmış çoraplar nöbet esnasında soğuğu çekip ayağını buz gibi yapıyor. Ben nöbette botumu çıkarıp ayağımı çakmak ile ısıttığımı bilirim.. Hatta nöbete yedek çorap götürüp atletimin içinde, çorap ıslandığında kulede değiştirdiğimi..
Bu yüzden bol çorap lazım.. Çamaşırhane varsa bile her dakika yıkatamazsın, belli günleri vardır onun. Kendim yıkarım dersen de kurutman sorun, koğuşlardaki kıç kadar kaloriferler kime yetecek.. Sen 1 çift çorap, diğeri atlet derken sana kalmaz kurutucak yer..
gökh@n_gr
26-11-2010, 08:59
bende ufak bir öneri yapayım kesinlikle silikon taban alın askerdeyden iyi ki almışım demiştim çok şe yarıyor:)
ahahah deme ole:D valla dün gibi benım 155 demem:D
ya özellikle ilk gun 2 hafta sıkıntı geçer sonra rolantıye bınıyor merak etmeyın:)
sari zarfi aldim , 1,2,3 aralik sinav=)
10.75 te cabasi=)
2-3 sayfa önce yazmıştım.
Bol çorap lazım, eğer ki yıkar kuruturum demiyorsan.. Bütün gün botlar içinde çoraplar su gibi oluyor. E haliyle de leş gibi kokuyor. Değiştirmek gerekiyor her gün.. Hatta nöbetlere başladığında günde 2-3 kere, her nöbet öncesi.. ***** soğuklarda o ter ile ıslanmış çoraplar nöbet esnasında soğuğu çekip ayağını buz gibi yapıyor. Ben nöbette botumu çıkarıp ayağımı çakmak ile ısıttığımı bilirim.. Hatta nöbete yedek çorap götürüp atletimin içinde, çorap ıslandığında kulede değiştirdiğimi..
Bu yüzden bol çorap lazım.. Çamaşırhane varsa bile her dakika yıkatamazsın, belli günleri vardır onun. Kendim yıkarım dersen de kurutman sorun, koğuşlardaki kıç kadar kaloriferler kime yetecek.. Sen 1 çift çorap, diğeri atlet derken sana kalmaz kurutucak yer..
evet anladım..bol bol çorap alayım şimdiden o zaman,daha sonrada içlik vs
ahahah deme ole:D valla dün gibi benım 155 demem:D
ya özellikle ilk gun 2 hafta sıkıntı geçer sonra rolantıye bınıyor merak etmeyın:)
inş kısmet bakalım herkes için hayırlısı olsun..ilkgünden çok kişi söz ediyor :D
ulan öz kardesım hıc soylemıyorsunda forumdan ogrenıyoruz ..
güle güle git güle güle gel insallah gıtmeden goruselım guzel kardesım : )
ulan öz kardesım hıc soylemıyorsunda forumdan ogrenıyoruz ..
güle güle git güle güle gel insallah gıtmeden goruselım guzel kardesım : )
öz abi gelicem yanına gitmeden,hayır duanı almadan gitmicem :D
öz abi gelicem yanına gitmeden,hayır duanı almadan gitmicem :D
ulan carpılırsın ahahahhaha:d beklıyorum :D
valla suan herstresten kurtulmak ıcın askere gıtmek ısterdım lanet olsun varya bu hayattakı hıcbı derdı cekmezdın takılırdık askerde hayat guzel
arkadaslar çok az kaldı ya :)
hafta sonu teslim olunuyor mu yoksa pzartesi mi olacağız
arkadaslar çok az kaldı ya :)
hafta sonu teslim olunuyor mu yoksa pzartesi mi olacağız
12 aralık pazar günü 17:00'a kadar teslim oluyoruz.
12 aralık pazar günü 17:00'a kadar teslim oluyoruz.
12 aralık 2008 saat 3te teslım oldum buzgıgıb hava kastamonuda:)hemen yatak sectım gıdınce:)
15 gün sonra askere gidicem 15 gündür hastalıkdan evde yatıyorum sinir bozucu bir durum.
sağlık sorunu nedeniyle komando olamaz,ağır faaliyet gerektiren şeylere katılamaz raporu aldım sonrasında sevk işlemleri için zarfımı aldığım gün iç kulaktan dolayı hastanelik oldum,serum,oksijen kortizon vs derken hala evde yatış modundan çıkamadık adam gibi,sağ kulakta da yüzde 60 işitme kaybı da cabası.askere gitmeden önceki en değerli günlerimi evde geçirmek sinir bozucu bir durum.araba kullanmak bile yok.en son ne zaman kot giydim hatırlamıyorum,full eşofman :D haftaya sınava giricem,istanbula gitmem lazım gidemiyorum,bu kafayla ve psikoloji ile nasıl askere gidicem onu hiç bilmiyorum :D
inş kısmet bakalım herkes için hayırlısı olsun..ilkgünden çok kişi söz ediyor :D
o ilk gunu hayatım boyunca unutamam.hıcbişi bu kadar zoruma gıtmemışti:)
ERDinç77
29-11-2010, 06:48
ben de bu dönem askerim, zırhlı birliklerde gircem sınava, inşallah çok soğuk bir yere düsmeyiz, herkese kolay gelsin simdiden devreler (=
anıl turan
29-11-2010, 09:53
ben de bu dönem askerim, zırhlı birliklerde gircem sınava, inşallah çok soğuk bir yere düsmeyiz, herkese kolay gelsin simdiden devreler (=
zırhlı birlikler... ankaranın ortasında 25gün survivior yaşadığım yer : )))
331gitmiştim tam geçen sene aralık of ne günlerdi : )
bi sinir stres bi bilinmezlik of neyse geldik sağ salim.. gideceklere sabır diliyorum..hayırlı tezkereler olsun gideceklere :)
sıra bende muffy sen bekle şimdi :)
Arkadaşlar dün Tuzla piyade okulunun önünden geçerken durdum içeri girdim bi astsubayla konustum sınav günü için saat 6 gibi gel sıra al diyor 8 9 gibi gelirsen ayni gün çıkman zor olur dedi. ben 5 de gitmeyi düşünüyorum :) tam karşısında araba çekmek için alan var çabuk dolabilir bilginize
ekmekarası
30-11-2010, 12:02
çorlu da sınava girecekler kolordu da değil havalanının yanındaki 105. topcu alayında gircekmişiz sınava
çorlu da sınava girecekler kolordu da değil havalanının yanındaki 105. topcu alayında gircekmişiz sınava
Askerliğimi yaptığım yer, geçen sene bu günden tam 12 gün sonra oraya teslim olmuştum. En üstte 14. Mühimmat bölüğündeydim. :)
perşembe balıkesir'de giricem bende sınava gece 2 gibi çıkıcaz bursa'dan.
sınavda kılık kıyafet sakal vs sorun olmaz dimi?
ekmekarası
30-11-2010, 15:33
Askerliğimi yaptığım yer, geçen sene bu günden tam 12 gün sonra oraya teslim olmuştum. En üstte 14. Mühimmat bölüğündeydim. :)
istanbuldan gidiş nasıl? ufak bi tarif alabilirmiyim? araçla.
istanbuldan gidiş nasıl? ufak bi tarif alabilirmiyim? araçla.
Anadolu yakasındaysan 2. Köprü yolundan dümdüz gidiyorsun, otobana çıkıyorsun. Sanki Edirneye gidermiş gibi... Daha sonra çorlu istikametine sapıyorsun. Çorluya doğru ilerlerken sağında 1/1 jet maketi ve havaalanı göreceksin. Havaalanına doğru gir, sağ taraftaki giriş havaalanı, karşındaki giriş 105. Topçu alayı.
Yalnız çorlu için sağman gereken sapağın adını hatırlayamadım şimdi.
Ha bir de nizamiyeye bak bakalım, tükürmüştüm duruyor mu :)
perşembe balıkesir'de giricem bende sınava gece 2 gibi çıkıcaz bursa'dan.
sınavda kılık kıyafet sakal vs sorun olmaz dimi?
kılığı kıyafeti bilmiyorum ama geçen sene sakaldan problem yaşayanlar oldu biliyorum,çok abartı göze batan saç sakal olmazsa iyi olur yavrum
saçlar kısa zaten sıkıntı olmaz da sakallara bi makinayla kısaltırım en kötü sinek kaydının lüzumu yok şimdiden.
sınavda kassam mı acaba zaman geçmez başka türlü :D
saçlar kısa zaten sıkıntı olmaz da sakallara bi makinayla kısaltırım en kötü sinek kaydının lüzumu yok şimdiden.
gidince çok kasıcaz zaten şimdiden gerilmeye gerek yok :D
bora1311
30-11-2010, 20:47
bende yavastan alısveris yapmaya basladım :)
sınava 2. gunu girmeyi dusunuyorum...
Bnde persembe İzmir'de Gaziemir'de giricem hayırlısı artık
kadir jdm civic
30-11-2010, 21:19
allah hepinize sagsalım dönmeyı nasip etsın hayırlı teskereler. bende bu cebi kaçırdım nısan celbiyle gidicem...
anıl turan
30-11-2010, 21:24
şimdi şu sakal olayı için arkadaşlara açıklama gereği hissettim...
3 nisan 2010 tarihinde arkadaşım ile birlikte sabah saatlerinde Tuzla piyade okuluna gittim. bir önceki günden sıra aldığımız için bizi en önceden sınava alacaklarını düşünüyorduk ki bende ve arkadaşımdaki sakalları fark etti giriş kapısındaki astsubay sınava almadı bizi... nerde traş olacağımızı düşünürken orada yepyeni bir sektör oluştuğunu farkettik... resmen yaklaşık 20 - 25 kişi 3 er 5 er li gruplar halinde piyade okulunun ordaki ağaçlara ayna çakmış ellerinde permatik köpük kolanya su ve havlu ile bekliyor!!! 5 lira karşılığında elinize köpük sıkıp yüzünüze su çalıp elinize permatik verip kendi kendinize olduğunuz yarım yamalak traş sonunda kolonyayı ve havluyu veriyorlar... tabi o şekilde traş olduktan sonra yüzünüzde kanamalar kızarmalar morarmalar meydana geliyorki geçmesi 3 gün sürüyor....
bu yüzden sevgili arkadaşlarım siz traşınızı olupta girin sınava... hem gün aşırı traş olmaya başlayın ki yüzünüz alışsın... zaten askerde hergün traş olacaksınız..........
anıl turan
30-11-2010, 21:25
sınavda hepsini doğru cevaplayan orgeneral oluyormuş : DDD
yarın gece gidiyorum kısmetse..hakkımızda hayırlısı olsun
bende gidiyorum ankara mamak da gircekmısım sınava sakalla gidicektım foruma baktıgım iyi oldu yarın oglenden sonra gidip sıra alıp 2. gun sabahtan sınava gitmeyi düşünüyorum kısa donemmı uzun donemmi oldugu ne zaman belli olur -? bide gidicemız yer ne zmn belli olur_?
bora1311
30-11-2010, 23:01
bende gidiyorum ankara mamak da gircekmısım sınava sakalla gidicektım foruma baktıgım iyi oldu yarın oglenden sonra gidip sıra alıp 2. gun sabahtan sınava gitmeyi düşünüyorum kısa donemmı uzun donemmi oldugu ne zaman belli olur -? bide gidicemız yer ne zmn belli olur_?
10 aralık da belli olucak, 12 aralık da saat 17.00 ye kadar teslim olunacak...
10 aralık da belli olucak, 12 aralık da saat 17.00 ye kadar teslim olunacak...
teşekkurler bora hayırlısı olsn baklım
bora1311
30-11-2010, 23:58
teşekkurler bora hayırlısı olsn baklım
rica ederim, hakkımızda hayırlısı neyse o olsun...
alışveriş olarak olmazsa olmazlarınız neler.
silikon taban alıcam kesin.çorap-jilet ıvır zıvır onları alıcam.sınav sonrası liste tarzı birşeyler veriyolarmış galiba da.kesin al ihmal etme diyebiliceğiniz neler var?
Low-Rider
01-12-2010, 00:19
silikon tabanlık kesin alın çok faydasını görürsünüz ve mach3 vazgeçilmeziniz olsun
mach3 alıcam da çalarlar diye endişe ediyorum,normal permatik vs iş görmez mi acaba.
botu 1 numara büyük almak gerekiyomuş galiba tabanla daha rahat oluyomuş.
Low-Rider
01-12-2010, 00:28
evet botu 1numara büyük alırsanız tabanla rahat olur
valla askere gidene kadar 20kere belki traş olmuşumdur,zaten öyle sert ve çok sakalımda yok :Dama permatik beni bile rahatsız etmişti 1hafta dayanabildim
VteC_MaNiaC
01-12-2010, 06:56
evet botu 1numara büyük alırsanız tabanla rahat olur
valla askere gidene kadar 20kere belki traş olmuşumdur,zaten öyle sert ve çok sakalımda yok :Dama permatik beni bile rahatsız etmişti 1hafta dayanabildim
ben botu iki numara büyük aldım 48 numara :) tiril tiril gezdim iyide oldu.... soğuk yere gidicekseniz 2 numara büyük alın çift çorap+ keçe + kalın taban derken sıkıo ayağı bot ve koku yapıo...
hem ne demişler ayağı sıcak tut başını serin :)
yucelebeci
01-12-2010, 14:25
çorluda sınava girecek olan varsa allah yardım etsin saat 1 den sonra gidenlerin hepsi yarına kalmış muhtemelen yarın gidenlerde 3. güne kalacak
çorluda sınava girecek olan varsa allah yardım etsin saat 1 den sonra gidenlerin hepsi yarına kalmış muhtemelen yarın gidenlerde 3. güne kalacak
yapma ya ! tuzlanın durumu nedir acaba dün gece giden oldumu forumdan? bu gece gidiyorum ben
yucelebeci
01-12-2010, 14:47
yapma ya ! tuzlanın durumu nedir acaba dün gece giden oldumu forumdan? bu gece gidiyorum ben
sanırım tuzla daha hızlı ilerliyor islemler bakımından bende bu gece çorluya gidicem muhtemelen sıra alıp geri gelicem aslında en mantıklısı dün gece gitmekti dün gece gidenler işlerini halletmişler bile :eek:
balıkesir hakkında bilgisi olan var mı?
bora1311
01-12-2010, 17:54
mamak mebs okuluna bugun ugradım, sıra veriyorlar mı diye, gece saat 1 den sonra iceri alıyorlarmıs, işlemler sabah 6 da baslar dediler.
iceri girdikten sonrada dısarı cıkmak yokmus, işlemler bitene kadar misafirimizsiniz dediler :)
Telefonla gitmeyin sınava, içeri alınmıyor.. Dışarıda emanetçi bulabilirsiniz bir ihtimal..
kellepaca
01-12-2010, 18:22
Bugün Ankara Mamak MEBS Komutanlığında girdim sınava. Saat 06:05 gibi kapıdaydım, 867. sırayı aldım :) Öğlene doğru 1900 ve sonrası sıra numarası verdiklerini gördük. İlk 850 kişiyi öğle yemeğinden önce aldılar sınava. Bu yüzden öğle arasını da bekleyerek 16:00 gibi işlemleri bitirip çıktım. Saç-sakal konusunda hiç sıkıntı yoktu, sakallı gelenlere bir şey demediler. Öğle yemeğinde kumanya verdiler. Telefonun bataryasını söküp gösterince içeri alıyorlardı. Gidecek arkadaşlara tavsiyem mümkün olduğunca erken gidin (Bence 05:00 gibi en uygunu), yanınızda kurşun kalem ve silgi mutlaka olsun ve en önemlisi yalnız gitmemeye çalışın. Benim samimi bir arkadaşım vardı da vakit geçti, yoksa sıkıntı olurdu.
ben tek gidiyorum tuzlaya..kırmızı eski kasa a4 gören olursa otopark ve civarında buyursun gelsin tanışalım :)
Arkadaşlar dün gece 5 de tuzlaya gittim 2569 nolu sırayı aldım saat 8 e kadar bekledik bize 11 de sıra gelir gidin dediler gittik 11 de geldik 3100 e kadar almışlar neyse bizi 1.30 da içeri aldılar saat 7 de çıktık. İçeriye hacı gibi sakallı insanlar girdi :) cep telefonuyla giriş serbertti tek şart batarya ayrı cepde telefon ayrı cepde olacak şekilde. yarın gidecek arkadaşlar bence gece 12 de gidip sıra alın eviniz yakınsa gidin 8.00 de gelin girin
ben bugun ankara mamakda girdim arkadaslar sınava saat 2 gibi gittim öğlen akşam 6 bucukda bitti işim çıktım forumda sakallı almıolar demıslerdı kesip gittim ama sıkıntı yapmıolardı vardı baya sakkalı sacı uzunlar falanda vardı. sıra alıp ertesi gun gitme gibi bi durum yok sırayı alınca bekliosun telefon ben goturmemıstım içeri alıolar arkadaşlar gideceklere şimdiden kolay gelsin
bu nasıl bnı rezalettı yaaa amann tobe allah bıdaha yasatmasın :D
Ozan Özer
01-12-2010, 20:53
Bugünlerinize dua edin:) Özellikle ilk gün kamuflajlar filan dağıtılırken kendinizi çok garip hissedeceksiniz:)
bu nasıl bnı rezalettı yaaa amann tobe allah bıdaha yasatmasın :D
ilk gün diceksin beteride varmış:D
bursa'dan giden hiç mi yok arkadaş balıkesir de durum nedir ne değildir bir bilen yok mu :D
lucky Jackal
01-12-2010, 22:27
walla yarın uyurum bi temiz uyanınca giderim,sanırım ankaradaki birlikler akşamda devam ediyorlarmış sınava,ne zaman sıra gelirse gireriz artık :)
birde ankara'da sınava gidipte saç sakal yüzünden kapıdan dönene denk gelen oldu mu? saç yokta sakal var bende hiç kalkıp traş olasım yok şimdi.
numaramı aldım sabah 6da tuzladayım
lucky Jackal
01-12-2010, 22:45
numaramı aldım sabah 6da tuzladayımDH de gördüm en kalabalık tuzlaymış 1900 lere gelmiş sıra,birde oraya gir bak istersen tuzla tecrübelirini yazmış baya kişi,yardımcı olur belki
DH de gördüm en kalabalık tuzlaymış 1900 lere gelmiş sıra,birde oraya gir bak istersen tuzla tecrübelirini yazmış baya kişi,yardımcı olur belki
tuzla fenaymış aynen..4000 küsür benim numaram :) incelerim orayıda teşekkür ederim
lucky Jackal
01-12-2010, 22:49
tuzla fenaymış aynen..4000 küsür benim numaram :) incelerim orayıda teşekkür ederimo deilde eşya olarak fazla bi şey almayın diyor kime sorsam ya sen ne yaptın? ben sanırım 10 ar tane çorap iç çamşırı alıcam,traş bıçağı,havlu,tabanlık,tuvalet kağıdı gibi ufak tefek şeyleri ekleyip gidicem ya,bazılarıda çok abartıyorlar gibi geliyor bana birisi 2 bavul hazırlamış.çoğu şey orada satılıyor diyo arkadaşlarım bunları al git dediler.
o deilde eşya olarak fazla bi şey almayın diyor kime sorsam ya sen ne yaptın? ben sanırım 10 ar tane çorap iç çamşırı alıcam,traş bıçağı,havlu,tabanlık,tuvalet kağıdı gibi ufak tefek şeyleri ekleyip gidicem ya,bazılarıda çok abartıyorlar gibi geliyor bana birisi 2 bavul hazırlamış.çoğu şey orada satılıyor diyo arkadaşlarım bunları al git dediler.
abi aynen bi sırt çantası götürcem ben o kadar..10-15 çift çorap,donlar,traş bıçağı,havlu ve tabanlık.
bu kadar.
dediğin gibi zaten bir çok şey varmış orda gereksiz yere yüklenmeye hiç gerek yok.
zaten 1 ay dışarı çıkamıcaz kıyafet lüzumsuz.
usta birliğine gittikten sonra alınabilir 3-5 üst baş o kadar.
lucky Jackal
01-12-2010, 23:02
abi aynen bi sırt çantası götürcem ben o kadar..10-15 çift çorap,donlar,traş bıçağı,havlu ve tabanlık.
bu kadar.
dediğin gibi zaten bir çok şey varmış orda gereksiz yere yüklenmeye hiç gerek yok.
zaten 1 ay dışarı çıkamıcaz kıyafet lüzumsuz.
usta birliğine gittikten sonra alınabilir 3-5 üst baş o kadar.yani sonuçta ustaya geçince alırız içlik,boyunluk v.s eşşek gibi bavulla gidipte,çoğu elimizde patladı diyen çok var,abartmamak lazm azıcıkda olsa survivor iyidir ya :)
bot kilidi dolap kilidi falanda almıcam ben,dandirik bi casiom war ona pil taktırcam onu takar,sırtıma çantayı alır giderim.
birde en kritik olay bozuk paraymış yanına bolca bozuk para al unutma ok
yani sonuçta ustaya geçince alırız içlik,boyunluk v.s eşşek gibi bavulla gidipte,çoğu elimizde patladı diyen çok var,abartmamak lazm azıcıkda olsa survivor iyidir ya :)
bot kilidi dolap kilidi falanda almıcam ben,dandirik bi casiom war ona pil taktırcam onu takar,sırtıma çantayı alır giderim.
birde en kritik olay bozuk paraymış yanına bolca bozuk para al unutma ok
o meşhur saatden yok işte bende :D alıcam
bozuk parayı duymadım daha önce aklımda olsun,ufak bir ayna götürün diyende var,sabahları traş sırası olabilir diye.
mantıklı geldi bu alıcam bulunsun ufak bi ayna,bence fayda var bulundur.
lucky Jackal
01-12-2010, 23:09
o meşhur saatden yok işte bende :D alıcam
bozuk parayı duymadım daha önce aklımda olsun,ufak bir ayna götürün diyende var,sabahları traş sırası olabilir diye.
mantıklı geldi bu alıcam bulunsun ufak bi ayna,bence fayda var bulundur.yok benim casio da o meşhur modelden deil :) bozuk para olayı şöle kahve makineleri kola makineleri falan bozuk para biliyosun orda,birde kantinde sıkıntı oluyomuş bozmuyorlarmış,kantinden bi şey alıcan bütün verince bozuk yok diyolarmış falan şöle bi 20-30 lira götürcem ben nolur ne olmaz,ayna aklımda benimde biri daha dedi çok sıra oluyo bi köşede traş olursun iyi oluyo dedi.
yok benim casio da o meşhur modelden deil :) bozuk para olayı şöle kahve makineleri kola makineleri falan bozuk para biliyosun orda,birde kantinde sıkıntı oluyomuş bozmuyorlarmış,kantinden bi şey alıcan bütün verince bozuk yok diyolarmış falan şöle bi 20-30 lira götürcem ben nolur ne olmaz,ayna aklımda benimde biri daha dedi çok sıra oluyo bi köşede traş olursun iyi oluyo dedi.
anladım..götürürüm biraz bozuk para o zaman
yaw sizin telaşınıza bakıyorum da beni stress basıyor sankı tekrar gıdecem gıbı:D
yaw sizin telaşınıza bakıyorum da beni stress basıyor sankı tekrar gıdecem gıbı:D
seneye bu dönem gideceklerin konusuna bu postun aynısını atıcam :D
ekmekarası
02-12-2010, 07:55
dün gece saat 5,30 civarı çorludaydın gittiğimde 31. listeye yazıldım (50x31=1550). acayip bi karmaşa ve park sorunu var.sabah kapı açılıp sınava almaya başladklarında aradan 300 kişi kaynamış.allahtan bi tane yarbay geldi de olaya el attı düzene soktu insanları da öle girebildik 32. gruptan sonrasını almıyacam diyordu ama akşam ben 9,00 da nizamiyeden çıktığımda hala bekliyenler vardı.
orda gördümki bizim ordu organizasyondan ya anlamıyor ya da bilerek millete ızdırap çektirior. 1 kişi için 50 kişinin yarım saat beklediğini bilirim vs. vs. vs.
bana ilk sınav günü gittiğinde vatan haini olursun demişlerdi insanı vatan haini eder o karmaşa...
dün gece saat 5,30 civarı çorludaydın gittiğimde 31. listeye yazıldım (50x31=1550). acayip bi karmaşa ve park sorunu var.sabah kapı açılıp sınava almaya başladklarında aradan 300 kişi kaynamış.allahtan bi tane yarbay geldi de olaya el attı düzene soktu insanları da öle girebildik 32. gruptan sonrasını almıyacam diyordu ama akşam ben 9,00 da nizamiyeden çıktığımda hala bekliyenler vardı.
orda gördümki bizim ordu organizasyondan ya anlamıyor ya da bilerek millete ızdırap çektirior. 1 kişi için 50 kişinin yarım saat beklediğini bilirim vs. vs. vs.
bana ilk sınav günü gittiğinde vatan haini olursun demişlerdi insanı vatan haini eder o karmaşa...
1 kişi için 50 kişi beklese iyi... 1 kişi için 200 kişi kilometrelerce koşup onlarca şınav/mekik çekip üstüne saatlerce ayakta esas duruşta bekleyebiliyor. :)
Low-Rider
02-12-2010, 10:57
İç çamaşırı ve çorap sayısını yüksek tutun bence daha ilk gündfen yıkamaya başlamayın uraşılımyor.
Birde spor ayakkabı götürün yanınızda hsonları giymek için , orda vericekler size ama giymeseniz daha iyi.
anıl turan
02-12-2010, 11:31
İç çamaşırı ve çorap sayısını yüksek tutun bence daha ilk gündfen yıkamaya başlamayın uraşılımyor.
Birde spor ayakkabı götürün yanınızda hsonları giymek için , orda vericekler size ama giymeseniz daha iyi.
haha bir spor ayakkabının ayağımı vurabileceğine askerde şahit oldum...
acemilik için
30 iç çamaşırı ve çorap
iyi bir traş bıçağı ve köpük
çatlamalara karşı nemlendirici
diş macunu ve diş fırçası
benim gibi titizseniz yüklü miktarda ıslak mendil selpak
şampuan ve sıvı sabun
bot boyası sünger bot kilidi ve çanta kilidi
boynunuza asmak için askeri cüzdan
banyo ve baş havlusu (kendi yastık kılıfınızı kullanamadığınızdan ben yastığımın üstüne havlu koyuyordum) ve kış ayı olduğu için içlik
yara bandı, ayak bandı (bot vurması için)
bunun yanında vatka alın 2 çift çünkü bot ayağınızı vuracak...
ayakkabının içine sıkılan spreyler var koku giderici alın çok işinize yarar...
askerdir ortak yaşama yeridir ayaklarınız mantar olabilir bunun için eczanelerde sprey ve krem var alın...
bol bozuk para ve kontor kartı alın...
bunlar sadece acemilik için yeterli terlik pijama havlu esşofman spor ayakkabı verecekler zaten size... yanınıza başka sivil eşya almayın, zaten 25 gün sivil hayattan bi haber yaşayacaksınız usta birliğine geçerken çarşınız falan olursa getirtirsiniz evden..
ekmekarası
02-12-2010, 11:47
haha bir spor ayakkabının ayağımı vurabileceğine askerde şahit oldum...
acemilik için
30 iç çamaşırı ve çorap
iyi bir traş bıçağı ve köpük
çatlamalara karşı nemlendirici
diş macunu ve diş fırçası
benim gibi titizseniz yüklü miktarda ıslak mendil selpak
şampuan ve sıvı sabun
bot boyası sünger bot kilidi ve çanta kilidi
boynunuza asmak için askeri cüzdan
banyo ve baş havlusu (kendi yastık kılıfınızı kullanamadığınızdan ben yastığımın üstüne havlu koyuyordum) ve kış ayı olduğu için içlik
yara bandı, ayak bandı (bot vurması için)
bunun yanında vatka alın 2 çift çünkü bot ayağınızı vuracak...
ayakkabının içine sıkılan spreyler var koku giderici alın çok işinize yarar...
askerdir ortak yaşama yeridir ayaklarınız mantar olabilir bunun için eczanelerde sprey ve krem var alın...
bol bozuk para ve kontor kartı alın...
bunlar sadece acemilik için yeterli terlik pijama havlu esşofman spor ayakkabı verecekler zaten size... yanınıza başka sivil eşya almayın, zaten 25 gün sivil hayattan bi haber yaşayacaksınız usta birliğine geçerken çarşınız falan olursa getirtirsiniz evden..
güzel tavsiyeler ama girerken cantayı kurcalayıp ustalar alıolarmış içlerinden işlerine yarıyanı doğrumudur?
Low-Rider
02-12-2010, 11:48
Alamaz kimse birşey.
Sen oraya çorap diş macunu ıcır zıvır kendine lazım olan şeyleri götürmüşsün ona el koyarsa adı hırsızlık olur.
Eğer alıcam falan derse orda ki herhangi bir ER en yakın gördüğün rütbeliyle konuş.
Girişte tek aldıkları ilaçtı kremdi falan , onuda sonra veriyorlar
güzel tavsiyeler ama girerken cantayı kurcalayıp ustalar alıolarmış içlerinden işlerine yarıyanı doğrumudur?
Yok öyle bir şey.. Hele sen kısa dönemsin, çavuşsun.. En ufak şikayette canlarına okunur adamların. Bunu biliyorlar.
Ve mahkemede asteğmen olarak yargılanacağın dedikodusu halen geçerli.
anıl turan
02-12-2010, 12:00
öyle birşeyle karşılaşanı duymadım, sadece kolonyanızı ve ilaçlarınızı alırlar... büyük bir ihtimal sizi bir hevesle dedeniz olan kısa dönemler karşılar zaten...
bide ufak tavsiyem askersiniz geçmişinizi ve dışarıyı takmayın... orda en ufak olayları bile büyütebilirsiniz bunuda dışarıdaki kız arkadaşınıza ailenize yansıtmayın... aniden sivil hayattan kopacaksınız inanın ilk haftayı geçirdikten sonra (ki çoook zor geçecek) askerliğiniz bitecek...
hemen zıplamayın her işe atlamayın telefon mp3 player gibi riskleri zaten acemilikte almazsınız da ustabirliğinde de almayın hemen... önce bir havayı koklayın ortamı tartın ondan sonra işinize bakın...
anıl turan
02-12-2010, 12:02
şunuda söyleyeyim hayatınızın en komik filmini izlemeye gidiyorsunuz ama film boyunca sakın gülmeyin!!!
hayırlı tezkereler tekrardan Allah yolunuzu açık etsin...
Low-Rider
02-12-2010, 12:12
Bilgisayar dahisi olsanız bile bilgisayar biliyorum demeyin anlamıyorum kullanamadım diyin en basit örnek bu yoksa bütün işleri kitlerler:D
ekmekarası
02-12-2010, 12:22
Bilgisayar dahisi olsanız bile bilgisayar biliyorum demeyin anlamıyorum kullanamadım diyin en basit örnek bu yoksa bütün işleri kitlerler:D
bak işte böle bi efsane de var.bazıları etliye sütlüye karışmayın bazıları da görev almaktan kaçınmayın diyor.neyse gidince görücez...
---caner---
02-12-2010, 12:25
dün balıkesirdeydim 200 er grup halinde aldılar.gece 2 de giden arkadaşlarım vardı ismimi yazılar 191. ydim 8 de içeri girdim yani ilk grupla ilk önce çıkan bizdik ve 12 ye doğru çıktık.anlayacağınız bya uzun iş allah kolaylık versin işiniz zor :D
Low-Rider
02-12-2010, 12:26
Ne en önde ne en arkada en iyi yer orta sıra:)
nitrO_Oxide
02-12-2010, 14:29
seneye bu dönem gideceklerin konusuna bu postun aynısını atıcam :D
Örnek ben :D
gökh@n_gr
02-12-2010, 14:37
Ne en önde ne en arkada en iyi yer orta sıra:)
ilk gün gittiğimde güzel bir söz duymuştum:)
Önden gitme kafana vururlar,arakadan gelme kıçına vururlar:D:D
sabah 6da tuzladaydım 7 gibi içeri girdim 11:30 çıktım..hiç beklemiyodum bu kadar kısa süreceğini.
ama sınav olayı tamamen kırtasiyecilik başka birşey değil :)
10 aralık büyük gün :)
lucky Jackal
02-12-2010, 17:06
bende 11 gibi gittim etimesguta 15.30 gibi çıktım,10 aralıkta nereden bakıcaz yerimize e devlet şifresi falan mı almamız lazım
bora1311
02-12-2010, 17:47
bende bugun sabaha karsı 4de mamak mebs deydim 2210 numarayı aldım, 07.30 da işlemlere 1933 nolu numaradan baslıyarak 50 serli gruplar halinde aldılar. saat 9 gibi bana sıra geldi, 11.30 da işlemlerim bitmisti... sınav tamamen formaliteydi zaten, habire sıraya girip durduk :)
artık baslasın askerlik :)
Ferhat_V
02-12-2010, 20:38
beyler sizin yorumları okudukça ben gerildim :D başvuru yapıp gideyim diyodum ama vazgeçtim aöf okuycam uzasın az daha gider 6 ay yaparız :D
bende 11 gibi gittim etimesguta 15.30 gibi çıktım,10 aralıkta nereden bakıcaz yerimize e devlet şifresi falan mı almamız lazım
tebellüğ belgesi olması lazım elinde..en son bizde kalan bir belge var onda yazıyor nerden bakacağımız.
kkk.com olması lazım.
e devlet şifresine gerek yok tc kimlik ve aday numaramız ile bakıcaz
bora1311
02-12-2010, 23:37
tebellüğ belgesi olması lazım elinde..en son bizde kalan bir belge var onda yazıyor nerden bakacağımız.
kkk.com olması lazım.
e devlet şifresine gerek yok tc kimlik ve aday numaramız ile bakıcaz
http://pertem.kkk.tsk.tr/yedeksubay/AdayNoArama.aspx
bu linkten bakıcaz heralde...
bide bize verilen bu izin belgesinin alt kısmında birliginize katılırken :
tc vatandaslık no
vergi no
kan grubu
spor ayakkabı mutlaka getiriniz yazıyor.
bize orda spor ayakkabı vermiyorlar mı?
sabah 6da tuzladaydım 7 gibi içeri girdim 11:30 çıktım..hiç beklemiyodum bu kadar kısa süreceğini.
ama sınav olayı tamamen kırtasiyecilik başka birşey değil :)
10 aralık büyük gün :)
oha 4-5 saat içeride kaLmışsın..denk geLmiş sana.. yat kalk dua et :rolleyes:
oha 4-5 saat içeride kaLmışsın..denk geLmiş sana.. yat kalk dua et :rolleyes:
valla öyle rast gitti işlerimiz..bundan sonrada öyle olur inş :)
öyLe tabi ihtiyacımız oLacak.. bu da benim donanım haber'e yazdığım günümün özeti;
01-12-2010 TUZLA yd.sb. sınavı;dün gece saat 12:00 da ist.kağıthane'den yoLa çıktık 3 kişi Lay lay lom saat 12:30 gibi tuzLa piyade okuLundaydık..
yoLu buLmak çok zor değiL arabasıyla gidenLer için.. topLu taşımayLada 500T işinizi görür sanırım ama tavsiyem arabayLa gidin yoksa da yoktur bi şey diyemem.. rezaLet ve sefiLLik doLu bir gündü.. transporterın arkaya yatakta attık ama yinede kötüydü uyunmuyo biLe.. otobüsLe fLn biLmiyorum akLım kesmiyor yani..
veriLen sıra numarasının resmiyette hiç bir özeLLiği yok sadece biraz oLsun düzen için yani kim nerede yerini biLsin oLayı.. biz gece yarısı gitmemize rağmen 1200 küsürLü rakamLar almıştık.. sonra onLar karıştı zaten bütün işi uzattıLar..iki asker dikmişLer soyismi tanıdıksa birinin yok şunu tanıyon mu yok bu ot mu *** mu diye Lak Lak peşinde (sanki işimiz gücümüz yok bu soğukta)
gece otopark doLuydu herkes aracında yatıyor, seyyar çaycıdan çay aLıp muhabbet fLn ediyordu saat 4e kadar muahahh ehehe fLn fiLan işte gençLik.. sonra yemek yemeye çıktık biz çevrede zırnık yok bu bakımdan.. yakınlarda bir yerde açık kebabcı buLduk girdik v.s iyi yiyin yoksa fena oLuyorsunuz eLden ayaktan düşüyorsunuz yahu..
etrafta (sokakta) permatik traş bıçağı-köpük ve aynadan oLuşan takımLarıyLa seyyar traşhane! Ler vardı kendimi hindistan'da sandım bir an..tuvalet ihtiyacını gece sağa soLa işeyerek gidedi herkes ama gündüz sıkıntıLı oldu yakında bir camii var oraya kadar yürümeniz lazım (otoparkın arka tarafında )yanınıza çekirdek fLn aLın zaman geçirmek için..
sabah ezanı okunduğunda sus pus oLmuştu heryer ilk yorgunLuk beLirtiLeri ve zorLu gün başLıyordu.. o ara20 dk.uyumuşum gerisi hatırlamıyorum arabadan indim aman aLLah'ım dışarısı buz.. o yüzden sıkı giyinin.. kapişonLu sweatLar iyi olabilir ve üzerine mont giyinin..
abi aLmaya başLamışLar diye sesLer oldu neyse sevk evrakLarımız (sarı zarf) eLimizde doLanıyoruz içeriye 100 er kişi aLıyorLar her seferinde.. askeriyenin karşısında otoparkın çıkışında bir yaya cgeçidi var tam askeriyenin önüne giden orada sıra oluyor işte bağırıyor 200-300 arası geLsin fLn (arkadakilerin duymasına imkan yok bu yüzden kuLaktan kuLağa iLerlerken en arkaya 400-500 içeri girsin demişler oLarak iLetilebiliyor.. sonra bu 100 kişi geçdin orada yere çöktürülüyor sayım yapılıyor 5er li olarak sıraLanıyorsunuz ve içeri alımLar böyle yapıLıyor.. askerde her çeşit aam oLduğunuda bu dadikalarda anLamaya analize başlıyorsunuz bu anaLiz gün boyu sürecek!
içeri girerken teLefonLarı topLamadıLar saç sakaLada pek önem vermediler zira bende uzun sayıLabilecek bir saç bırakmıştım.. bu konu ya abartıLıyor yada kaLabaLık diye S geçildi.. ama sakaLLı pek kimsede yoktu açıkçası..
bizim sıramız 1200 küsürlerdeyken açıkLama yaptı bir rütbeLi 1300 sonrası saat 10 dan sonra geLsin diye..bizde inandık siz inanmayın o arada (1 saat kahvaLtı arası) 2000 küsürLere ilerilemişti sıra bizde hemen sıraya girdik arkasında ve bu anLarda inanaılmaz bir karmaşa oldu bu açıklama yüzünden tüm sıra karıştı.. içeriye girerken xraycihazı var ama bir işe yaramıyor arıyorLar boL boL.. içeride oLduğum saat 11:30 civarıydı girişte herkes iyice karışmıştı numara fLn yoktu artık.. 800 kişiye yakın adam diziLdi 45 d.k kadar öyLece bekLedik ki en az bekLediğimiz an bu anmış meğer..bu arada öğLen saatLerinde 3000 civarında kişi vardı.. içeriye aLındık ve 4-5 saat kadar bekleyeceğimiz söyLendi yoğunLuk fLn v.s etkenLer doLayısıyLa diye..
çayırLara yayıLdık maLak gibi ama zaman geçmek bilmedi çay kahve sigaraydı herkes..neyi bekLediğimizide pek biLmiyorduk meğer çile yeni başLıyormuş..
boLu-düzce-adapazarından da geLenLer vardı sadece ist. değil yani..
her yerde bir şey satmaya çaLışıyordu askeriye seyyar kantinLer vardı masa üstü kantinleri..
bu arada girişte böLüm bölüm ayırdıLar biz 28. gruptuk.. 5 saati aşkın boş boş bekLemeden sonra askeriye içinde sınav merkezine doğru yoL aldık tabi her grubun başında bir uzman çavuş fLn var bağırıyor şu grup tpLanıp geLsin diye topLanıyosun gidiyosun yani.. sonra yine bir yere aktarıldık orada 1saat kadar bekLetiLdik oradan tribünü olan bir yere (sanırım tören aLanı) na götürüLdük derken saat 15:00 oLmuştu..
işlem yapmak için bir yere götürüLdük yine kompLe gidiyoruz tabi her yere orada sarı zarfları açtırdıLar hani diyorduk ya benimki açık yok kapaLı zaten açıyoruz orada.. içinde çıkan evraklara ek oLarak 3 tane evrak daha veriliyor ( aynı evrakın çoğaLtıLmışı) doLduruyorsunuz ve yine grubunuzLa içeriye giriyorsunuz.. yeni zarf veriLiyor üzerini doLduruyor ve biLgisayarların başına denyor gidiyorsunuz askerLer tc numaranızı gip arka masaya yönLendiriyor orda siviL memurlar tekrar evrak kontroLü yapıyor mühür-imza eksiği v.s sonra fişLeniyorsunuz size yaka numaraLarı veriyor bir tane er..
takıyorsunuz ve asıL serüven başLıyor.. her yere beraber gidiyorsunuz bu dk.dan itibaren..
nizami bir sıra oluyorsunuz dışarıda tekrar 5 er kişi ve topLamda 100 kişi herkes yanındakiyle tanışıyor çünkü sınavada o sırayla giriyorsunuz bu yüzden tanışmakta fayda var aten mutLaka laf atıyorsunuz kim olursa olsun..
bu arada sarı zarftaki optik kod sınavdaki cevap anahtarınız barındırıyor.. tekrar bekLemeLer fLn derken mülakata giriyorsunuz toplu olarak bireysel hiç bir şey yok .. bazı soruLar yöneLtiyorlar daLgıç olan, konservatuvar mezunu oLan , yabancı diL mezunu v.s sonra aynı sıra tekrar tabib binbaşının yanına gidiyo o da geneL olarak bir konuşma yapıyor, optik sınav kağıdında ona ayrıLan yeri imzaLıyor.. sonra isim soy isim teLefon no ve imzaan oLuşan bir 4 lü kombine daha yaıyorsunuz ve oradanda çıkılıyor tabi sıra bozmadan..
sınav merkezi ne de sıraLı giriLiyo herkez numarasına göre oturuyor kendinizi üretim bandındaymış gibi hissediyorsunuz..
derken zaten sınava sıfır performans ile giriyorsunuz size açıkLamaLar yapıLıyor cevapları saLLıyor ve sıraya yatıyorsunuz yorgunLuktan.. sınav süresi 1 saatve tekrar çıktığımızda hava kararmıştı saat 18:30 civarıydı sanırım.. en son sınav evrakları ve diğer kontroLLer yapıLıyor aksakLık olanLar tekrar çağırıLıyor bir dahaa ve bir daha.. derken serbest kalıyoruz her yer zifiri karanLık otoparka gidiyoruz sadece bizim arabamız kalmış neredeyse biniyoruz birbirimize bakıyoruz : abartılaak pek bir şey yokmuş xyz...
siz kağıthanedenmi gittiniz? eyüpteyim bende haberleşseydik keşke beraber giderdik ama,senin hikayeyi okuyunca şükrettim halime.
biz tek bir yerde bekledik;oda trübün gibi biyere oturduk,sivil memurlar daha gelmedi dediler onları bekledik 45 dak.kadar.
sonra bi kalktık,kalkış o kalkış :) sınava kadar hiç durmadık..ve çabucak halledip çıktık.
49du grup numaramız
bora1311
04-12-2010, 01:40
mamak mebs de duzenliydi baya, sıra nizami bi sekilde ilerledi, kaynak yapan olmadı hic, bi de numarayı aldıktan sonra dısarıda cıkarmadılar zaten. sabah kahvaltı filan da verdiler...
perşembe sabaha karşı 3 te bursadan çıktın 6 gibi balıkesirdeydik 481. numaradan kayıt yaptırdık 9 gibi girdik sanırım çıkmamız 2*3'ü buldu.uykusuzluk dışında zorlayan bir durum olmadı.kumanya dağıttılar çıkarken meyve suyu sandviç kek gofret vs.
aday numarası verdiler netten bu numarayı giriceksiniz dediler,86888 güzel numara denk geldi bana.balıkesire gidip gelirken yörsan'daki yemekler baya güzeldi.git gel 300km yol yaptık,dönüşt e herkes uyuyodu.saçma sapan değişik bir gündü.