Orijinalini görmek için tıklayınız : gümrük mevzuatı bilgi (puro)
karsiyakaliozi
21-09-2010, 14:30
arkadaslar yurtdısından puro getırsek gumruge takılsa vergısı vs masrafı ne kadar cıkar puro getırmekde sorun olabılırmı yardımcı olanlara teşekkür ederim
boosted_pug
21-09-2010, 20:23
gümrük değilde sağlık bakanlığı onayı yada hangi bakanlığa bağlıysa o bakanlıkdan onay ve tse istiyebilirler
karsiyakaliozi
22-09-2010, 09:02
normalde burda satılan urunler o konuda sıkıntı olmazda gumruk mevzuatını merak ettım sadece tesekkur ederım
Kardeş izmire kadar geliceksin bi absent getir ya parası neyse vericem sen yeterki getir ... aga yok böyle bi içki :D
Havaalanlarında sorun olmuyor. Ben sürekli gelirken alıyorum ama yurtdışında sitelerden filan satın alıp getirtiyorsan belli bir bedel altında sorun çıkmıyor. Ama abartıp kutu kutu sipariş edersen el koyarlar güzelim purolara.
karsiyakaliozi
22-09-2010, 11:21
işte tamda oyle dusunuyorum ınternetden sıparıs vermeyı dusunuyorum 150 euro sınırı bu tur urunlerdede gecerlimi acaba
arkadaslar yurtdısından puro getırsek gumruge takılsa vergısı vs masrafı ne kadar cıkar puro getırmekde sorun olabılırmı yardımcı olanlara teşekkür ederim
Tekel bandürolü alman lazım yurda sokman için :)
karsiyakaliozi
22-09-2010, 11:53
tıcarı yönu yok 2-3 kutu ıcınde bandrol mu ısterler
Nerden bilicem senin ticari işlem yapmayacağnı belki her hafta tanıdıklarının adına getirtiyorsun :D Mantık bu ben her gün bu tarz şeylerler karşılaşıyorum hatta geçenlerde biri geldi ıphone getirtmiş dedim işlemi yapamam adam bana bakan danışmanıyım diyor dedim ozaman gidin kendiniz yapın :D Ürün goootu geldiği yer :D:D
karsiyakaliozi
22-09-2010, 11:59
dostum soyle bı seyde geldi aklıma sanırım bu konulara hakımsın yurtdısına bu aralar cıkamadım genelde 2-3 ayda bır cıkıyorum dıyelım yurtdısı ıcın pasaportdan gectım freeshop alanına gırdım freeshopdan alısverıs yaptım ucagı kacırdım dısarı yaptıgım alısverişlerle cıkabılırmıyım
dostum soyle bı seyde geldi aklıma sanırım bu konulara hakımsın yurtdısına bu aralar cıkamadım genelde 2-3 ayda bır cıkıyorum dıyelım yurtdısı ıcın pasaportdan gectım freeshop alanına gırdım freeshopdan alısverıs yaptım ucagı kacırdım dısarı yaptıgım alısverişlerle cıkabılırmıyım
bende aynısını yapıcaktım, kıbrıs bileti alıp uçağı kaçırıp içkimi, parfümümü alıp çıkıcaktım (=ama olmuyo dediler, bi hostes arkadaşıma aldırdım...
karsiyakaliozi
22-09-2010, 13:49
günübirlik seyahatlerde sıkıntı yokdur ama herhalde sabah gittim aksam döndün mesala
Oradaki memurun insiyatifine kalmış. Neden dersen sen neden burdan giderken alışveriş yapıyorsun? Kıbrısda kullanmak için :D peki kıbrısda kullanmayacağın bir şeyi gitmediğin halde almana gerek yok :hahaha::hahaha:
Böyle saçma sapan mevzular var :icon_wack