PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sivil havacılık okulu..?

.::EmrE::.
10-09-2010, 15:01
Selamlar arkadaşlar.

Bu Akademiler hakkında bilgiye ihtiyacım var. THY Flight Academy gibi,ücretsiz ve bilimum mühendislik bölümlerinden birinin zorunlu olmadığı, ücretli ve herhangi bir üniversite diploması istemeyenleri soruyorum.

Ticari pilot lisansı verebilecek hangi kurslar var? Bunlar hakkında bilgi sahibi olan var mı acaba? Ciddi olarak bu işi yapmayı düşünüyorum fakat yeni duyduğum için hiçbir bilgim yok konu ile ilgili..

TarikS
10-09-2010, 15:04
Zamaninda epey ara$tirmi$tim ben Emrecim, benim goz kusurumdan dolayi almiyorlardi hatta, icimde patlami$ti :)

Ucretsiz olani yok diye biliyorum, THY'ninkiler de ucretli ama sonrasinda orada cali$maya ba$layinca maa$indan kesme falan $eklinde olabiliyordu. Veya kurslar ozel krediler cikartiyor sana, 1-2 yilda ufak ufak oduyorsun.

Uni. mezunlugu kismini tam hatirlamiyorum, sitelerin sayfalarinda detayli bilgiler vardi, oradan kolaylikla bulabilirsin. ;)

Ersin YILDIZ
10-09-2010, 15:07
bende nıyetlenmıstım aslında ama oldukca yuksek ucretler egıtımlerı 45,500 euro gıbı sanırım ve daha sonrasında ıs garantısı yok daha detaylı bılgısı olan varsa aydınlatırsa cok ıyı olur benımde merak ettıgım bı konu

10-09-2010, 15:09
Ücretleri problem değil.İş garantisi var diye duydum ancak emin değilim.En azından THY 15 yıllık sözleşme yapıyormuş eğtim verdiği öğrencilere,çalışma zorunluluğu.

gökan
10-09-2010, 15:10
ucretlı olanlar 5o bın dolardı sanırım ama iş bulunurmu bılınmez

Ersin YILDIZ
10-09-2010, 15:11
2,500 pılot acıgı varmıs ole bır bılgı okumustum 1 yıl egıtım alıyorsun sonrasında sınava gırıyosun 2 kere hakkın varmıs sanırım gecemezsen yatırdıgın para yanıyormus

_sinan_
10-09-2010, 15:41
http://www.turkishairlines.com/tr-TR/services/training_services/index.aspx

http://www.turkishairlines.com/tr-TR/services/training_services/flight_academy/giris_kosullari.aspx

thynin sitesinde ücretsiz olan kendi yetiştirdikleri yazıyor , bu arada 15yıl thy den çalışma zornluluğu var bu kötü bişey değil aksine 15 yıl iş garantisi demek

onun dışında özel sivil havacılık olayını fazla bilmiyorum ama onlardan sonra sanırım sınavla thy pegasus vs. gibi yerlere girilebiliyor , ama onlarada çok güvenmemek lazım , aynı şekilde mezun olupda tarım ilaçlama sektöründe iyi maaşla çalışmayanlarıda biliyorum..

10-09-2010, 23:00
Özel eğitimler hakkında bilgi sahibi olan yok mu :(

Chatin
11-09-2010, 03:54
opelim.net den turkpilot ile iletişime geç

Berkan
11-09-2010, 04:29
http://www.ayjet.aero/Sablon7.aspx?lang=2

Emre 2-3 arkadaşım girdi ve mezun oldu ama bildiğim kadarıyla üni. bitirmeden imkansız.

40-50bin € dan aşagı cıkarı yok tam rakamı sorar öğrenirim arkadaşımdan felaket yoğunlukta kurs ve sınav dönemi 8-10 tane vede sondaki büyük sınavı gecmen gerekli :D sınavların bir kısmı ankarada gerçekleşiyor buarada.mesela arkadasımın söylemesine göre 14 kisilermi mezun olanlar 5 i girebilimiş pilot olarak(gerci siteden üsenmedim saydım 15 dönemde 231 mezundan 178 i işe girmiş ama :beuj: ).su sıralarpilot Açığı var olmasına var ancak pilot olmak isteyen acayip derecede fazla biyerdede doygunluga ulastınmı bosuna vermiş hissi olabilir okdr parayı .bitirdikten sonra bir yere girebilmen için torpil şart :D.mesela bu bahsettigim arkadasım 5. ayı falan oldu maaşı 3500 € :D

11-09-2010, 12:37
http://www.ayjet.aero/Sablon7.aspx?lang=2

Emre 2-3 arkadaşım girdi ve mezun oldu ama bildiğim kadarıyla üni. bitirmeden imkansız.

40-50bin € dan aşagı cıkarı yok tam rakamı sorar öğrenirim arkadaşımdan felaket yoğunlukta kurs ve sınav dönemi 8-10 tane vede sondaki büyük sınavı gecmen gerekli :D sınavların bir kısmı ankarada gerçekleşiyor buarada.mesela arkadasımın söylemesine göre 14 kisilermi ne mezun olanlar 5 i girebilimiş pilot olarak(gerci siteden üsenmedim saydım 15 dönemde 231 mezundan 178 i işe girmiş ama :beuj: ).su sıralarpilot Açığı var olmasına var ancak pilot olmak isteyen acayip derecede fazla biyerdede doygunluga ulastınmı bosuna vermiş hissi olabilir okdr parayı .bitirdikten sonra bir yere girebilmen için torpil şart :D.mesela bu bahsettigim arkadasım 5. ayı falan oldu maaşı 3500 € :D

Çok teşekkür ederim bilgiler için.
Üniversite bu sene bitiyor,zaten üniden sonra düşünüyorum.
Tabi bu kadar parayı vermeden önce en ince ayrıntısına kadar öğrenmem gerekli olayı.
Büyük sınava giriş hakkı kaç kere acaba? 50.000 € yanarsa,kendimi yakarım orda benzin döküp :D

Berkan
11-09-2010, 12:39
Çok teşekkür ederim bilgiler için.
Üniversite bu sene bitiyor,zaten üniden sonra düşünüyorum.
Tabi bu kadar parayı vermeden önce en ince ayrıntısına kadar öğrenmem gerekli olayı.
Büyük sınava giriş hakkı kaç kere acaba? 50.000 € yanarsa,kendimi yakarım orda benzin döküp :D

:hehe::hehe:

arkadaşım uçusta şimdi sorarım onları akşama öğrenirim :D

11-09-2010, 13:01
Tamamdır kardeşim,ilgilendiğin için çok teşekkür ederim.

timucintt
11-09-2010, 13:34
Ben özel havacılık okuluna gittim ismi lazım değil okulun... ama PPL aldım sadece devam edemedim parasızlıktan yoksa hedefim atpl idi... iş garantimi kesinlikle değil birçok kişi gördüm daha uçağın ne olduğunu bilmeyip akademiye yazılan sırf maaşı için gelenler.... ama öyle kişiler asla başarılı olamıyor... bu işi gönülden havacılık fanatiği olan arkadaşlar başarılı olabiliyor... 100 kişi geliyorsa iş bulabilecek kişi sayısıda maximum 70 80 dir... okula başlayıp bitirebilen sayısıda 100 kişiden 60 70dir.. ballandırmayı sever okullar bu havacılık okullarını ama zordur gerçeten bide sivil havacılık genel müdürlüğünün sınavları oluyor onlara baya iyi çalışmak lazım çünkü baya uzun aralıklarla oluyor o sınavlar.... aryıca derslerde süper ötesi bir IQ ile bile girsen bazı sınavlardan kalıyorsun yada uçuş saatleri için ekstra uçak kiralaman gerekiyor... 50K euro olur sana 60K 65K euro.. işe alınmada tamamen havayolunun kafasına göre... 2 yıllık üniversite mezunu bile olsan rahat alırlar seni ama mühendislik takıntısı var trdeki havayollarının mühendis olsan herşey daha kolay... ama 4 yıllık aöf işletme bitirip pilot olanıda biliyorum.... şans işi bana göre.... deneyip görmen lazım diyorum sadece... ama ben olsam sadece hobby amaçlı PPL alırdım...

redbaron
11-09-2010, 16:21
merhablar.benim babam pilot.istedigin ozel sorularin varsa cevaplayabilirim.bir kere bu meslekte ucagi kullanacak duzeyde,disiplinli ve duzenli bir kisi iseniz,issiz kalma gibi bir durumunuz yok cunku turkiyede cok fazla pilot acigi var ve yabanci ulkelerden pilotlar cagiriliyor. thy mevzusu ise ucretsiz degil.ayrica babamin yaninda cok ucan yardimci pilotlar vardi,hep derdi pilotluk lisansini almasina ragmen cogu seyi bilmeyen ucagi ucuramayan bir suru yardimci pilot var malesef fakat izleyerek ogrenmek kendi ellerinde.birde muhendislik bolumlerinden mezun kisilere daha bir ayricalik sagliyor ve biraz daha ucuz oluyor diye biliyorum.

pilotluk kesinlikle disaridan goruldugu gibi cok kolay degil,otomatik pilota bagla bas git gibi degil isler(cogu insan oyle dusunuyorda o yuzden:)).bazen babama hayranlikla bakiyorum,inanilmaz planli ve baska turlu bu isin icinden cikma imkani yok zaten.

disaridaki havacilik olayida 50-60bin dolar civarinda fakat bu parayi 2 senede cikarmaniz mumkun,eger ise 4 kolla sarilirsaniz cok onemli bir yatirim ve kesinlikle bosa gitmez.bende muhendislik okuyorum.okul bitince bu isi dusunuyorum.

TarikS
11-09-2010, 18:54
merhablar.benim babam pilot.istedigin ozel sorularin varsa cevaplayabilirim.bir kere bu meslekte ucagi kullanacak duzeyde,disiplinli ve duzenli bir kisi iseniz,issiz kalma gibi bir durumunuz yok cunku turkiyede cok fazla pilot acigi var ve yabanci ulkelerden pilotlar cagiriliyor. thy mevzusu ise ucretsiz degil.ayrica babamin yaninda cok ucan yardimci pilotlar vardi,hep derdi pilotluk lisansini almasina ragmen cogu seyi bilmeyen ucagi ucuramayan bir suru yardimci pilot var malesef fakat izleyerek ogrenmek kendi ellerinde.birde muhendislik bolumlerinden mezun kisilere daha bir ayricalik sagliyor ve biraz daha ucuz oluyor diye biliyorum.

pilotluk kesinlikle disaridan goruldugu gibi cok kolay degil,otomatik pilota bagla bas git gibi degil isler(cogu insan oyle dusunuyorda o yuzden:)).bazen babama hayranlikla bakiyorum,inanilmaz planli ve baska turlu bu isin icinden cikma imkani yok zaten.

disaridaki havacilik olayida 50-60bin dolar civarinda fakat bu parayi 2 senede cikarmaniz mumkun,eger ise 4 kolla sarilirsaniz cok onemli bir yatirim ve kesinlikle bosa gitmez.bende muhendislik okuyorum.okul bitince bu isi dusunuyorum.

Saglik raporu isteniyor hakli olarak, cok $ukur gozlerim di$inda bir kusurum yok, lens kullaniyorum, bildigim kadariyla da pilot olmak icin anadan dogma saglikli goz isteniyormu$ :) Bazi yerlerde de sorun degil yaziyor, bilemedim.. :soru:Bu konuyu biliyor musun veya babana sorabilir misin? Hic mi kusur olmamali yoksa belli bir sinira kadar olup gozluk-lens kabul ediliyor mu veya lazerle ameliyat olsak.. ?

ACYV
11-09-2010, 19:01
Pilot açığı var gibi söylentilere kesinlikle kulak asmayın, pilot fazlalığı mevcut sektörde. Bu konuda en iyi bilgiyi ayjet'den alabilirsiniz.

merve
11-09-2010, 19:05
Saglik raporu isteniyor hakli olarak, cok $ukur gozlerim di$inda bir kusurum yok, lens kullaniyorum, bildigim kadariyla da pilot olmak icin anadan dogma saglikli goz isteniyormu$ :) Bazi yerlerde de sorun degil yaziyor, bilemedim.. :soru:Bu konuyu biliyor musun veya babana sorabilir misin? Hic mi kusur olmamali yoksa belli bir sinira kadar olup gozluk-lens kabul ediliyor mu veya lazerle ameliyat olsak.. ?

yanlış bilgilendirmek istemem ama bildiğim kadarıyla hiç göz probleminin olmaması gerekkiyor. lensle zaten %100 bir görş sağlayamıyorsun. ama sanırım ameliyat olayı çözer. hatta pilotlara yapılan özel bir lazer ameliyatı olduğunu bile duymuştum, mükemmel görüş sağlayan. ama ülkemizde akıbeti nedir bilmiyorum

redbaron
11-09-2010, 19:23

goz olayi askeride sorun sivilde degil mutlaka bir siniri vardir ama tam net bilmiyorum.gozluklu olarak saglik raporuyla pilot olabilirsin.bir suru gozluklu pilot var.daha yeni sordum babama bendede sorun var 0.75 mi ne miyop.raporuna gozluklu yaziyor ayni ehliyetteki gibi

redbaron
11-09-2010, 19:30
Pilot açığı var gibi söylentilere kesinlikle kulak asmayın, pilot fazlalığı mevcut sektörde. Bu konuda en iyi bilgiyi ayjet'den alabilirsiniz.

soylentimi?:)o sirket nitelikli pilot yetistiremiyorki adamlarini sokamiyor herhalde.,sadece thy nin bir suru acigi var,tabiki onune gelen pilotu almiyorlar ama bir acik soz konusu.babamin arkadasinin calisdigi bir sirket 2 ay kaptan pilot aradi,en son yabanci pilotlara teklif goturduler ,onlarda naz yapti yok su otelde kalmam 5 yildizli olsun falan diye olmadi sonra naptilar bilmiyorum.

COOLFEAR
11-09-2010, 23:15
bir pilot olarak sunu solim pilot acıgı yok haberiniz olsun
bu arada ayjet trdeki en iyi pilot yetiştiren okuldur özel

12-09-2010, 00:55
Güzel sanatlar mezunu olacak biri olarak , pek şansım yok sanırım. Ancak yine de iş kişide bitiyor haliyle. :( Araştırmaya devam.. Bu arada yurt dışında bu eğitimi almak nasıl acaba? Yine aynı ücrete mi patlar? Aynı şartlar mı aranır ki.?

Bir de Ayjet haricinde özel kurum neler var? IFTC , Pegasus academy ve havak var bildiğim kadarıyla ama?

redbaron
12-09-2010, 02:10
ozel kurum cok bakirkoydede var bir tane fakat babam yurtdisinda oldugu icin ayrintili cevap veremiyorum.kafana koyduysan,ilgin varsa hic kacirma cok mantikli bir yatirim yaparsan:) suphen olmasin

Burak İ
12-09-2010, 04:32
Bunu bende düşünüyorum . Öncelikle baba gibi bir ingilizce şart. Ya ön lisans yada lisans mezunu olmanız yeterli. TC vatandaşı olmalısınız . AY JET son dönemde bu işi baya iyi yapıyor. Arkadaşımın mezun olmasına 6 ay gibi bir süre kaldı . Ben de ondan öğrenmiştim bütün şartları ve ne nasıl olacak diye. 50 bin euro idi sanırsam ücreti. Fakat banka kredisi ile uygn faizde ve ilk belirli bir taksit sayısı düşük ücretle idi geri ödemesi. Gerçekten bu işi yapacaksanız peşini bırakmayın . geçen 15 aylık eğitim süresince herhangi başka bir işte çalışsanız kanazadığınızdan ne kadarını elinizde tutacaksınız ? Buradan mezun olup iş bulduğunuzda aldığınız maaşla 15 ayı anında kapatır kredi ödemesini rahatlıkla halledersiniz. Peşin verirseniz deme keyfine :p 1.5 senede zaten verdiğiniz parayı çıkartmış oluyorsunuz. İyi tartılması gerekilen bir konu gerçekten kafaya taktıysanız peşinden gidin neden olmasın ? Herkes pilot doğmuyor sonuçta. Ve havayolları rekabeti her geçen gün artan bir sektör pilot ihtiyacı var . Kriz olsada uçağa binen biniyor olmasada binen biniyor her daim önü açık bir meslek.Uçuş saatiniz göre artan ücret . Seneler sonra olsa dahi gene çok çok güzel bir olay bu meslekte . Emekli oldğunuzda da ikramiyesi de mis :D vsvsvsvs

ACYV
12-09-2010, 07:48
soylentimi?:)o sirket nitelikli pilot yetistiremiyorki adamlarini sokamiyor herhalde.,sadece thy nin bir suru acigi var,tabiki onune gelen pilotu almiyorlar ama bir acik soz konusu.babamin arkadasinin calisdigi bir sirket 2 ay kaptan pilot aradi,en son yabanci pilotlara teklif goturduler ,onlarda naz yapti yok su otelde kalmam 5 yildizli olsun falan diye olmadi sonra naptilar bilmiyorum.

İyi araştırın önce ondan sonra karar verin, PİLOT AÇIĞI YOK.

kaan_cupra
12-09-2010, 10:16
Babamın pilot olmasından ve havacılık sektöründe çalışmamdan dolayı pilot açığı olmadığını söylebilirim.Fakat THY nin alımları devam ediyor ancak ne kadr ihtiyaçları var şu an için belli değil.Belli dönemlerde gelicek olan 110 uçakları oldugu söyleniyor.

İş garantili uçuş okulu bir tek Ayjet vardı.Daha öğrencilik safhasında bazı havayolları şirketleriyle anlaşmalar imzalanıyordu ama hala devam ediyormu kesin bir bilgim yok.

Gözen Air , Stella Aviation Academy ve Sunexpress daha yeni ortaklaşa uçuş okulu açtılar.Fiyatı biraz yüksek çnkü type rating de kursa dahil.Bu yüzden mezunlar kendi istedikleri takdirde Sunexpress te first officer olarak işe başalyabiliyorlar.

http://www.stella-aviation-academy.tk/stellaturkey

Bu siteden gerekli bilgilere ulaşılabilir.

derece43
12-09-2010, 10:18
Çok para harcarsın çookk:D Peki o harcadığın paranın mislini kazanırsın da uçmanın sadece bi yerden bi yere gitmek olduğunu düşünürsen de hata yaparsın..Benim fikrim bu işe biraz gönül vermek gerekiyor idealin olması lazım..

12-09-2010, 11:06
Stella da çok sağlam gibi duruyor da ciddi pahalı ya.

kaan_cupra
12-09-2010, 11:09
Stella da çok sağlam gibi duruyor da ciddi pahalı ya.

stella bu işi dünyada en iyi yapan şirketlerden biridir.Bende askerliği yapıp pilotaj düşünüyorum ve eğitim tek yer orası ve Türk Hava Kurumu dur.

12-09-2010, 11:30
"Öğrencilerimize iş bulmak için elimizden geleni yapıyıyoruz. Bunu ortak bir sorumluluk olarak görüyoruz. Boeing tarafından yapılan araştırmalar, önümüzdeki yıllarda Avrupa'da 4000'den fazla pilota ihtiyaç olacağını gösteriyor. 2025 yılına kadar Boeing, havayollarındaki büyümeyi (ve boş kadroları doldurma talebini) karşılayabilmek için Avrupa'da 75,000'den fazla pilota ihtiyaç duyulacağını tahmin ediyor. "

Bu Stella'nın öğrenci çekme politikası için söylediği birşey mi,yoksa cidden pilot açığı bu denli mi olacak?

redbaron
12-09-2010, 18:55
İyi araştırın önce ondan sonra karar verin, PİLOT AÇIĞI YOK.

arastirmaya gerek yok babam pilot ve 30yildir bu sektorde,emin ol senden dah iyi biliyor,ozellikle acik ozel jet sektorunde,havayollarinda thy haric yok sanirsam fakat okuyup diplomayi alana kadar sektorun buyugumesiyle acik olacagi kesin.surekli buyuyen bir sektorun acigi nasil olmaz,sadece thy 51 ucak satin aldi ve parti parti geliyor,mng kargo ucaklari satin almaya basladi,ozel jet firmalari aciliyor fln filan.onemli olan okulu bitirip lisansa sahip olmak .yeni pilotlar icin istedikleri tofel seviyesinde ingilizce buda onemli bir madde.arastirma konusundada size ufak tavsiyem google butonunu kullanmaniz.

redbaron
12-09-2010, 18:57
"Öğrencilerimize iş bulmak için elimizden geleni yapıyıyoruz. Bunu ortak bir sorumluluk olarak görüyoruz. Boeing tarafından yapılan araştırmalar, önümüzdeki yıllarda Avrupa'da 4000'den fazla pilota ihtiyaç olacağını gösteriyor. 2025 yılına kadar Boeing, havayollarındaki büyümeyi (ve boş kadroları doldurma talebini) karşılayabilmek için Avrupa'da 75,000'den fazla pilota ihtiyaç duyulacağını tahmin ediyor. "

Bu Stella'nın öğrenci çekme politikası için söylediği birşey mi,yoksa cidden pilot açığı bu denli mi olacak?

dunyayi bilmiyorum ama turkiyedeki acigin sebebi pilot okullarinin genelde ozel sektorun elinde olmasi,kisitli sivil havacilik ve askeriyeden ayrilanlar bu acigi kapatamiyor

aviator35
12-09-2010, 19:27
Türk Hava Kuvvetleri'nin bir jet pilotu olarak söyleceğim tek şey, bu iş asla ve asla para için çekilecek iş değil. gidin bir şekilde bir iki sorti uçun bu işi sevip sevemeyeciğinizi anlarsınız, ondan sonra para harcayın.

redbaron
12-09-2010, 19:58
Türk Hava Kuvvetleri'nin bir jet pilotu olarak söyleceğim tek şey, bu iş asla ve asla para için çekilecek iş değil. gidin bir şekilde bir iki sorti uçun bu işi sevip sevemeyeciğinizi anlarsınız, ondan sonra para harcayın.

:icon_tup::icon_tup: kesinlikle katiliyorum disaridan gorundugu gibi degil ve insanin icinde bir ucus tutkusu lazim.

ALPER-VNS
12-09-2010, 21:26
pilot nickli üye özgür de bitirdi bitiricek son sınav zamanında ama gözlük kullanıyo o da?? gözlüksüz olmak lazım denmiş de belli bi sewiyesi war heralde

ACYV
12-09-2010, 23:29
arastirmaya gerek yok babam pilot ve 30yildir bu sektorde,emin ol senden dah iyi biliyor,ozellikle acik ozel jet sektorunde,havayollarinda thy haric yok sanirsam fakat okuyup diplomayi alana kadar sektorun buyugumesiyle acik olacagi kesin.surekli buyuyen bir sektorun acigi nasil olmaz,sadece thy 51 ucak satin aldi ve parti parti geliyor,mng kargo ucaklari satin almaya basladi,ozel jet firmalari aciliyor fln filan.onemli olan okulu bitirip lisansa sahip olmak .yeni pilotlar icin istedikleri tofel seviyesinde ingilizce buda onemli bir madde.arastirma konusundada size ufak tavsiyem google butonunu kullanmaniz.

:)) sen giderken ben dönüyordum demekten başka birşey demiyorum bu cevabına. uzatmaya gerek yok o yüzden. Kolay gelsin.

redbaron
13-09-2010, 01:56
:)) sen giderken ben dönüyordum demekten başka birşey demiyorum bu cevabına. uzatmaya gerek yok o yüzden. Kolay gelsin.

he he he aynen aynen dunyayi sen yarattin.