PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Fatih Altaylı, Peugeot RCZ'yi test etti yazdı...

Quantum
06-09-2010, 07:18
http://im.haberturk.com/2010/09/05/549061_detay.jpg?1283740586

Çok açık yazıyorum.
Kimse kızmasın, bozulmasın.
Ben hayatımda bu kadar "Güzel çizilmiş" bir otomobil az gördüm.
Doğrusunu isterseniz modele biraz aşınalığım vardı.
Fuarlarda çekilmiş bir kaç fotoğrafını görmüş, beğemiştim.
Ancak otomobil kanlı canlı gerçeğinin, fuarlarda çekilmiş fotoğraflarından bile güzel olduğunu da pek az gördüm.

Bahsettiğim otomobil Peugeot'nun yeni "RCZ"si.
İnanılmaz yenilikçi bir Peugeot. Zaten Peugeot da ne yaptığının farkında olmalı ki, ilk kez numaraları arasında 0 olmayan, hatta numarası olmayan bir otomobili piyasaya veriyor.
Evet evet, RCZ markanın ilk kez iki rakam arasına bir sıfır koymadığı otomobili. En azından benim bildiğim kadarıyla ilk kez.

http://im.haberturk.com/2010/09/05/549061_1836553ada629fcca1b7e924e2240ba4.jpg

"VAY BU NE" DEMİŞTİM
RCZ'li ilk olarak Yunanistan'da bir bayinin önünden geçerken gördüğümde "Vay bu ne" demiştim, beyaz renkil otomobil için.
Geçen hafta Habertürk'ün garajına inip de, simsiyah RCZ'yi görünce hayran kaldım.
Audi TT'yi andıran ama daha şık ve daha modern görünen tasarımın en önemli özelliği ileri doğru atlayacakmış hissi veren garip duruşu. Sanki güçlü arka bacaklarını germiş, zıplamak üzere olan bir tazı gibi.

http://im.haberturk.com/2010/09/05/549061_fa7f1d7e59f07b35b25aed9c10646fc6.jpg

Basık tavan iki aliminyum kuşak üzerine oturmuş. Siyah gövdenin üzerinde aliminyum kuşaklar çok şik duruyor. Kuşakların ortasına yerleştirilmiş tavan çift bombeli ve karbon kevlar görünümlü.
Otomobil yol tutuşunun mükemmel olduğunu dışardan göstermek istercesine geniş bir kaputa, basık ve yuyvan bir akra kaputa sahip. Yenilenmiş Peugeot ambleminin yanlarında iki adet far panter gibi. Arkadan görünüm ise çok çok daha etkileyeci. Ledli stoplar çok ama çok güzel.
Diyorum ya bu kadar güzel otomobil az gördüm.
Yandan görünüş ise fazlasıyla Audi TT. Benzer bir dar cam yapısı ve tavan eğitim.
Ancak Peugeot çok daha modern ve yeni duruyor.

http://im.haberturk.com/2010/09/05/549061_f3ebfc143a4d830ebbda529b35816c32.jpg

Otomobilin içi de müthiş. Fransız işinden çok Alman işi gibi bir hali var iç donanımın.
Çok çok kaliteli.
Her tarafı deri. Göstergeler aliminyum çerqçeveleriyle çok güzel.
Sanki Porsche'den alınmış gibi duran ortadaki analog saat göz kamaştırıcı.
JBL müzik sistemi dört dörtlük.
Tek kötü şey ve otomobilin Fransız olduğunu gösteren unsur kavuniçi ledli bilgi ekranları.
Fransızlar nedense bütün otomobillerinde bu çirkin kavuniçini kullanıyorlar.
Çok ama çok zevksiz bence.

Bunun dışında otomobilin içi de dört dörtlük.
Elektrikli, hafızalı, ısıtmalı koltuklar. Şahane bir direksiyon simidi. Oldukça sportif vites kolu, gaz, fren ve debriyaj pedalları.

http://im.haberturk.com/2010/09/05/549061_bd0e0ac35861bf65efb9d44794035690.jpg

GAZA BASINCA MOTOR SANKİ ÖNDEKİ ASLANI HATIRLATIRCASINA HIRLIYOR
Motor ise akla ziyan. 1,6 litre motor tam tamına 200 beygir güç veriyor ve bu gücü 6 ileri şanzımanla tekerleklere aktarıyor.
İlk kez küçük hacimli ve üksek beygirli bir motorun bu kadar dengeli olduğunu görüyorum. 1,6 litrelik bir motor olduğuna inanmak güç. (Aynı hacimle 155 beygir üreten bir versiyonu da var RCZ'nin)
Motorun sesi de müthiş. Gaza basınca öndeki aslanı hatırlatırcasına hırlamaya başlıyor. Çok ama çok sprotif.

VİTESLER HIZLI DEVİR TÜKETİYOR
İlk hızlanmalardaki başarısını uzun süre sürdürüyor ancak 180 kms'den sonra otomobilin hızlanması oldukça yavaşlıyor. Yine de 230 kms'ye kadar çıkıyor.
Kalkışı ve elastikiyeti çok çok iyi.
Aynı başarıyı ne yazık ki, şanzımanda bulduğumu söyleyemeyeceğim.
Vites araları çok dar. Gücü etkin kullanabilmek için yapılan bu uygulama sonucu vitesler çok hızlı devir tüketiyor.

http://im.haberturk.com/2010/09/05/549061_9557230c0a9811449ca331efd25bbd0d.jpg

Otomobilin sürüş keyfi ise müthiş. Basık tavan, eğimli ön cam ve uzun geniş ön kaput, motor sesi sürcüye tam binr spor otomobil hissi veriyor.
İlk kalkışlarda hafif bir kayma sorunu var ancak sonrasında harika.
Virajları çok üst limitlerde dönüyor. Savrulma, kopma hemen hemen yok gibi.
Yol tutuş mükemmel.

Frenler de çok başarılı. Büyük bölümünde aliminyum kullanılan ve çok da ağır olmayan otomobil çok kısa mesafelerde duruyor.
Rüzgar sesi yok. Çok tatlı bir motor hırıltısı ise var.
Bence gerçekten harika bir iş çıkarmış Peugeot.
Fiyatı ise hayli makul.
200 beygirlik versiyon 78 bin lira.
155 beygirlik olansa 72 bin lira.
Eğer almayı düşünürseniz 6 bin liranıza kıyın derim.
Bana duacı olursunuz.

Artıları
Güzel ötesi tasarım
İç mikan kalitesi
Müzik sistemi
Ara hızlanmalar ve kalkış
Yol tutuş
Jantlar
Arkadan görünüş
Kalite fiyat orantısı

Eksileri
Son sürate ulaşmaktaki süre
Kavuniçi ledler

http://im.haberturk.com/2010/09/05/549061_f4b69f0f7dd26d069c5ca7bab13329c3.jpg

Kaynak (http://ekonomi.haberturk.com/otomotiv/haber/549061-boyle-guzelini-az-gordum)

Quantum
06-09-2010, 07:24
307 nin kaput kısmını kesip Audi TT nin arka tarafı ile yapıştırmış gibi..

Jantların aynısı Ümraniye sanayisindeki jantçı muzafferde de var

Ayrıca turuncu göstergeler konusunda da aynı şeyleri düşünüyorum.. 88 broadway de de turuncuydu, sene 2010 oldu hala turuncu. Peugeot bunu "benim karakterim bu" mantığında yapıyor ama çok talihsiz bir tercih..

Day Walker
06-09-2010, 07:30
reklam kokusu var bence ne kadar almıştır acaba

Antalyalogy
06-09-2010, 08:12
Bence gerçekten başarılı bir tasarım..Tabii Peugeot bu salla gitsin diyecekler de olacaktır.Bayiilere gidip test sürüşü yapmalarını öneririm..Fikirleri değişecektir..

Son sürate çıkma konusundaki isteksizlik motor hacmi e turbonun küçüklüğü ile alakalı..

Yigit-Y
06-09-2010, 08:14
reklam kokuyor arkası porsche, tt ye benziyor önü zaten 407 gibi istenilen rakamda ise çookk fazla...

Quantum
06-09-2010, 08:28
Peugeot un tüm arabalarının birbirinin aynısı.. Sadece boyut değişiyor surat aynısı..

Aynı şey volvo ve audi de var.. Gerçi audi modellerin birbirleri arasında bakışları yeni yeni değişmeye başladı..

Tasarım maliyetleri için mi diye düşünmeden edemiyorum..

ahk
06-09-2010, 08:48
daha güçlü ve arkadan itiş bi motor çok çok daha seksi hale getirirdi... 78 bin TL karşılığı 1.6 200hp az yani fiyat biraz çok geldi.

SkY
06-09-2010, 08:54
benim son dönem en çok beğendiğim arabalardan,özellikle beyazı gerçekten başarılı duruyor..

orhansah
06-09-2010, 08:55
bence araç fotolarda çok kötü çıkıyor. hiç fotojenik değil :p :) canlı canlı gayet heybetli ve çekici duruyor.

GT
06-09-2010, 08:57
ön tarafınıda değiştirselerdi çok daha güzel olurdu

Tunç
gercektende guzel beyazını dusunemıyorum :D

Fatih Kavak
Niye reklam koksun ki Peugeot gayet güzel bir araba yapmış.Ayrıyetten yakından çok daha güzel bir araç benimde çok hoşuma gitti.
Not:Peugeot'um yok.

Yigit-Y
06-09-2010, 09:05
Fatih Altaylı geçende yeni touareg test sürüşünü yapmıştı.O da reklamdı.Aracı ballandıra ballandıra anlatıyor bence.

Bu aracın değeri megane coupe ile eş değer olmalıydı 45.000-55.000 bandında ama yinede almazdım :)

Quantum
06-09-2010, 09:14
Tabiiki reklam :)
Ücreti mukabilinde haber yapıyorlar.. :)
Babasının oğlu değil adamlar durduk yere ne diye övsün ki.. Çakal gazeteci bunlar :)

Gazetelerde oto ekleri oluyor onları siz sanıyor musunuz ki haber olsun diye veriyorlar..

Şu markada kampanya var bu marka nın yeni modelinin şu özellikleri var diye haberler geçiliyor. Bir markaya 1 sayfa ayırıp 5 modelini salya akıtana kadar anlatırlarken, diğer markaya sayfanın çeyreğinin çeyreği yer ayırıyorlar.. Neden sizce? :)

merve
06-09-2010, 09:27
ya sonuçta reklam için olsa nolurki :)
bu peugeotları seven tam seviyo, sevmeyende bildiğin düşman resmen. yok audi tt felan, benze ezmiş hepsini, tt bunun yanında çok basit kalıyo. fotoğraflarda bende pek beğenmemiştim tabii burdaki kadarda olumsuz bakmamıştım ama canlı canlı gerçekten çok deli duruyo, ve eminim çokta satıcak kim ne derse desin benim olmasını isterdim.. :)

Quantum
06-09-2010, 09:52
Peugeot lara karşı nötr üm..

Yazdıklarım benim yorumumdur, benim görüşümdür..

Hani diyorsunuz ya bence ezmiş diye..

Bence de olmamış.
Yok şu denmiş yok bu denmiş diye konuşamazsınız..
Eleştirilere saygı duyma gerekliliği hissetmiyor musunuz..?

İki farklı arabayı ortadan ikiye kesip birleştirmiş gibi.. Özgün bir tasarım değil, bir karakteri yok bu arabanın.. Bence tabi..

Ki bu tip eleştirileri mi kia için de yaptım chevrolet (daewoo) için de..
Kendisi de rakipleri de cebime para koymuyor bu şekilde yazmam için..
Düşman da değilim, babamın oğlu da değil peugeot..

Q.

RottingChrist
06-09-2010, 09:53
önü çok çirkin. çok para bence :D

merve
06-09-2010, 10:04
Peugeot lara karşı nötr üm..

Yazdıklarım benim yorumumdur, benim görüşümdür..

Hani diyorsunuz ya bence ezmiş diye..

Bence de olmamış.
Yok şu denmiş yok bu denmiş diye konuşamazsınız..

İki farklı arabayı ortadan ikiye kesip birleştirmiş gibi.. Özgün bir tasarım değil, bir karakteri yok bu arabanın.. Bence tabi..

Ki bu tip eleştirileri mi kia için de yaptım chevrolet (daewoo) için de..
Kendisi de rakipleri de cebime para koymuyor bu şekilde yazmam için..
Düşman da değilim, babamın oğlu da değil peugeot..

Q.

:confused:
ben kimseden alıntı yapmadım ya, genel olarak konuştum, sizin için özel bişey söylemedim. yani sizin o yönde yazı yazdığınızın dahi farkında değilim. hatta sanırım msjınızı okumadım bile. bikaç msj okudum sadece. bende fikrimi belirttim kimseye saygısızlık etmedimki ayrıca, saygı duyma gereği felan diyosunuz. biraz tuhaf ve ağır oldu.. gerçekten genel düşüncelerimi belirttim, sadece burda yazanlarıda kapsamıyo baya bi genel, çevreden duyduğum burda okuduğum vs yani.. böyle bişeye gerek yoktu :confused:

---caner---
06-09-2010, 10:07
bende sedefli beyaz gibi bi rengi gördüm gerçekten müthiş gösterişli duruyor

Sercan K.
06-09-2010, 10:08
Banada çok karaktersiz geldi ve fiyatta çok bence...

öncel
06-09-2010, 10:17
80.000 tl ye 2.el 2008 model audi tt satıyolar arkadaşlar...

EM-RE
06-09-2010, 10:29
ben cadde de gördüm bu hafta sonu değişiklik iidir hep aynı kalıp içinde arabalardan sıkıldım açıkçası...ağzı burnu farklı olsun artık..bende beğendim,begenmeyende olabilir...
zewkler ve renkler tartışılmaz bir çok arkadaşım mercedesin son modellerine biterken ben doğuştan hastalıkmıdır nedir mercedesin hiç bir arabasını sevemedim.Tamamen zewk ve renk ilişkisi..Bende bunu alıcagıma eski olsun corvette e bınerım daha iyi benlik değil 0 araba işi sanırım bu m3 bile çok sessiz sarsıntısız rahatsız oluyorum :)

barutçu
06-09-2010, 10:35
YEARLING - 1.6 THP 156 bg - 6 ileri man. 69.700 TL
Geçenlerde bi dizide görümştüm gerçekten çok hoş duruyordu. Hatta bu arabaydı galiba. Yanlış hatırlamıyorsam plaka'da buydu.
Bence bu fiyat aralığında spor araç olarak alınabiliecek araçlar arasında yer alacaktır.
Sedefli Beyaz olmak şartıyla =)

Naman
06-09-2010, 11:08
Başarılı bir otomobil oldu bu.
Hep TT'yle kıyaslanıyor tipinden dolayı olsa gerek ama bence daha çok Scirocco muadili bir araç bu.
TT'nin de 2 lt 200bg motorlusu var.. Quattro olmayanları fena gitmiyor. Ama en boşu RCZ'in 1,5 misli fiyata sahip. Ha bir de arabayı alıyorsun 3 gün sonra konsolu çıtlamaya pıtlamaya başlıyor.
RCZ te buna karşın 'gırtlak' bir araç. Her bir donanım var araçta.. Tek paket.. Rakamsal olarak yüksek ama rakamın verdiğine göre düşük bir fiyat. Bu araç pahalı bulana hitap eden bir araç değil bence.

hüsor
06-09-2010, 11:24
Beyazı çok daha güzel duruyor... :)

karsiyakaliozi
06-09-2010, 11:27
207 rc kullanıcısı olarak araç beni mutlu etmedi açıkçası bizzat ınceledim test sürüşü yapmadım işçilik vasat üstü denebilir detaylar kötü müzik sistemi bile 207 deki ile aynı sistem tavan kısmı arkaya uzanan kısım albenısı olan tek bolum bence bu rakama almayacağım bir araba lansmana bundan sonraki aracım olurmu düşüncesiyle gitmişdim malesef su an almam bu aracı

Spawn
06-09-2010, 11:33
fatih altaylı yı zaten oldum olası sevmem , zevkine de güvenmem .

rcz yi de düşününce , yapmayın arkadaşlar , bu dünya şu arabadan 100 kat daha "güzel" araçlar gördü .

belki ben 90 lara takılıp kaldım ama , bu nedir böyle.. resmen böcek.

fiyatı da cabası . 78.000 tl imiş .. peh

fsunnetci
06-09-2010, 11:35
Altaylı Dalkavukluk yapmış bence biraz...reklamında bukadarı olur yani:D
Altaylı kim bilir kaç paraya kiraladı kendini bu reklam için ;)
Herkes anladığı işi yapsın bence:heyoo:

Eworen
06-09-2010, 11:44
İyide Fatih Altaylı senelerden beri sürekli araç test eder daha yeni olan bişey değilki bu ??
okurumda sürekli extradan hiç bir araca övgü falan etmez kendisi otomobilleri çok sever
çok lux araçalarıda test eder yazar
kullanıcı gözünden yazmış siz test ettiğiniz aracı anlatmıyormusunuz ?
yok para almış
yok reklamdan ibaret falan
Maserati de para vermiş Altaylı ya keza Lamborghini de..
yok artık abartmayın :)

Cem.B
06-09-2010, 11:48
bide adam köpek giib zengin,doğuştan zengin hemde

Low-Rider
06-09-2010, 11:52
markası peugeot değilde honda olsaydı bu tasarımlı bir araç çok beğenilicekti fiyatıda yadırganmıcaktı

benim görüşüm bu

GökhanO
06-09-2010, 11:55

aynen zamanında ise ferrari ile gidip geldigi soylenen bi adamın pejodan para aldıda bunu yazdı denmesi cok komik
kaldı ki su an zaten haberturk'un basında pejodan alacağı parayamı ihtiyacı olacak, ben senelerdir okuyorum otomobil testlerini begenmedigini begenmedim diye yazar zaten

SONE-R
06-09-2010, 11:57
İyide Fatih Altaylı senelerden beri sürekli araç test eder daha yeni olan bişey değilki bu ??
okurumda sürekli extradan hiç bir araca övgü falan etmez kendisi otomobilleri çok sever
çok lux araçalarıda test eder yazar
kullanıcı gözünden yazmış siz test ettiğiniz aracı anlatmıyormusunuz ?
yok para almış
yok reklamdan ibaret falan
Maserati de para vermiş Altaylı ya keza Lamborghini de..
yok artık abartmayın :)

hay ağzına sağlık.. bir de thenks butonuna basayım :D

derece43
06-09-2010, 11:58
Güzel söylemiş kimse alınmasın gocunmasın bla bla:D:D Harika bişey olmuş..

Cem.B
06-09-2010, 11:59
bende eski pejocuyum pejo almayı düşünümüorum bnm için bitti gibi bişi,tabi pejo bitti die hondacı olduğumuda sanmayın :) almancı oldum harbi araba bunlarmış

hondacılarda öle bi eleştirioki pejoyu görende audi,bmw,mercedes e binip pejoyu sevmiolar sanıcak

elpadre
06-09-2010, 12:01
bence canlı gormek lazım :)

SONE-R
06-09-2010, 12:02
bende eski pejocuyum pejo almayı düşünümüorum bnm için bitti gibi bişi,tabi pejo bitti die hondacı olduğumuda sanmayın :) almancı oldum harbi araba bunlarmış

hondacılarda öle bi eleştirioki pejoyu görende audi,bmw,mercedes e binip pejoyu sevmiolar sanıcak

cem hanki almana aşık oldun :D

Cem.B
06-09-2010, 12:03
cem hanki almana aşık oldun :D

ayırt etmem abi hepsine hahaha

tool
06-09-2010, 12:04
keske honda vs gibi markalarda peugeot kadar cesur olsa!

SONE-R
06-09-2010, 12:14

honda git gide gay'leşiyor.. 1.6 lt 185 lik efsane typerdan nerelere geldi.. eller aya onlar yaya.. :icon13:

Cem.B
06-09-2010, 12:14

abi açsana şunu biraz sen bi lafı soktun dier markalara ama anlayamadım :)

Ogedov
06-09-2010, 12:15
herkes fransız arabası olunca laf ediyoda bu kadar dolu bir araç bu fiyata hangi markada var... aynı sınıfta olmamasına rağmen honda civic ler 42-43 ediosa bu araba 70 değil 100 bin tl eder.... hem ayrıca fatih altaylı fazla zengin adamadır üç beş kuruşa bakmaz ve hemen her türlü markanın test günlerine çağrılan az sayıda türkten biridir. ferrarinin italyaya test için çağırıdığı 10 türkten biridir... ancak bende sevmem kendisini o ayrı:D

tool
06-09-2010, 12:22
abi açsana şunu biraz sen bi lafı soktun dier markalara ama anlayamadım :)

honda ikibinli yillarda toyotanin yaptigi gibi sacma sapan seylerle ugrasiyor neymis efendim hibrid arabaymis napsin millet senin CRZni, piyasada coupe arabasi yok hala

toyota ft86 hazirliyor, milletin cakma dedigi hyundai bile genesis cikardi 2litre turbo rwd.

pejo aslan gibi devamli yenilik pesinde arayis pesinde, tasarim sonucta bir sanat eseri ve demekki sektordeki sanatcilarda kendini aşamiyor bu aralar...

SONE-R
06-09-2010, 12:24
milletin cakma dedigi hyundai bile genesis cikardi 2litre turbo rwd.

başkanım öyle deme, yeni elantralar 1.6 N/A 140 ps, 167 NM tork.. aslan gibi de kasası var.. honda yerinde saysın.. hyundai kendini çok geliştirdi..

EP3 CTR'den öteye geçemedi honda.. NSX te yok piyasada.. yürü be hyundai kim tutar seni ;)

Cem.B
06-09-2010, 12:29
orası öyle ama honda pejodan daha çok düşünüodur hızlı araç ürtmeyi ona adım kadar eminim :)

Low-Rider
06-09-2010, 12:30
honda'nın kesin turbo bir araç projesi vardır gizli kapaklı yürüttüğü.onlarda bombayı patlatıcak bence

tool
06-09-2010, 12:31
orası öyle ama honda pejodan daha çok düşünüodur hızlı araç ürtmeyi ona adım kadar eminim :)

honda'nın kesin turbo bir araç projesi vardır gizli kapaklı yürüttüğü.onlarda bombayı patlatıcak bence

iyimserliginize hastayim :)

adamlar yeni NSXden vazgectiler nerdesiniz siz

RCkid
06-09-2010, 12:33
honda cr-z yi çıkarttı herkes öldü, bitti, bayıldı.
pejo olunca farklı ama. fiyat yüksek olabilir ama araba güzel işte. motor da başarılı.

beni de pejocu gibi düşünmeyin. yarı hondacıyım artık

SONE-R
06-09-2010, 12:35
honda cr-z yi çıkarttı herkes öldü, bitti, bayıldı.
pejo olunca farklı ama. fiyat yüksek olabilir ama araba güzel işte. motor da başarılı.

beni de pejocu gibi düşünmeyin. yarı hondacıyım artık

aldın mı Civic'i :) :) RS ten vazgeçtin heralde :D

Low-Rider
06-09-2010, 12:35
iyimserliginize hastayim :)

adamlar yeni NSXden vazgectiler nerdesiniz siz

sonuçta nsx projesi ile hitap ediceği kesim farklı vti-typer klasmanında çıkartıcağı turbo bir araçla hitap ediceği kesim farklı

hothatch sınıfına turbo bir araç çıkartsa çok iyi satış elde eder.

RCkid
06-09-2010, 12:36
aldın mı Civic'i :) :) RS ten vazgeçtin heralde :D

Aldım gibi, yeni projeyi açıklarım yakında:)

cem
06-09-2010, 12:36
Genel bölümüne ,
Motorlarınız Hakkındaki Genel Sorularınız için konu acıyoruz. Boyle konular sohbete.

SONE-R
06-09-2010, 12:37
Aldım gibi, yeni projeyi açıklarım yakında:)

K20 swapped on EG :D :D

tool
06-09-2010, 12:43
sonuçta nsx projesi ile hitap ediceği kesim farklı vti-typer klasmanında çıkartıcağı turbo bir araçla hitap ediceği kesim farklı

hothatch sınıfına turbo bir araç çıkartsa çok iyi satış elde eder.

olsa etse vs,
formula 1de turboya geciliyor belki bisiler ogrenirler gene olmazsa ivedik sanayiye yollicam keratalari :D

Low-Rider
06-09-2010, 12:44
bizler inandık sizde inanın:D
vallahi inanmaktan öte artık gereken bu

senna
06-09-2010, 12:47
emisyonlar bu şekilde olduktan sonra yakında elektrikli taburelere binmeye kendinizi alıştırın:)

GökhanO
06-09-2010, 12:49
elektrik olacaksada fıull elektrikli olsun tesla gibi deli tork var :D

senna
06-09-2010, 12:50
elektrik olacaksada fıull elektrikli olsun tesla gibi deli tork var :D

bizdeki bu kafayla zaten sigortalara yaptığımız gibi dıştan tel falan çekeriz arabaya:D

Kaan
06-09-2010, 12:53
efsane alet ya beyazı mükemmel helal olsun peugeot a canlı canlı gördüm aracı inanılmaz güzel

cliver
06-09-2010, 13:17
bence kasa gayet hoş üstü acık olsaymış daha iyi olurmuş sanki :)

KingoAtmo
06-09-2010, 13:30
Ben müthiş bir araba yapmaya çalışmış pejo, kısmende başarmış. Resimler fransız kalitesini biraz yansıtıyor, işçilik açısından da beklentim yüksek değil. 78 bin tl fiyatda oldukça fazla,60-70 arası daha makul olurdu. motor açısından da pejo yine noktayı koymuş.
Fatih A. bir rcz almış olabilir bu yorumları sonrası orasını bilemem .

Shadow_Dancer
06-09-2010, 13:30
Show room'da inceledim bende tanıtım için geldiginde.. Araba çok başarılı tasarım açısından, donanım listeside oldukça uzun bu baglamda performanstan çok fazla bişe beklememek lazım..

Ayrıca iç mekan eski Tigralardaki gibi haddinden fazla basık 10 dakika sonra darlamaya başlıyor insanı hele benim gibi uzun boylu iri yapılı biriyseniz.. Pek çok markadaki bazı şeylerin ortak kullanımıda söz konusu, cam açma kapama dügmeleri direk 206'dan alınma.. Sinir bozucu bi detay belki...

Göğüs kaplamasındaki kullandıkları malzeme çok başarılı yalnız.. Fiyatlarıda aşırı uçuk degil arabanın ama hedef kitlesi Audi TT kullanıcıları diye düşünüyorum... Buna yürürken binmedim ama TT içindeyken mest etmişti..

Baran^
06-09-2010, 13:46
İlk bodrumda görmüştüm otelin önüne koymuşlardı tanıtım amaçlı.İlk gördüğümde etkilenmiş peugeot için gurur kaynağı yorumunu yapmıştım.Daha sonrada küçük sırlar dizisinde izledik gecen gun.Bence dizayn acısından oldukca başarılı ama kullanım acısından TT ile kıyaslanmaması gereken bir arac olarak görüyorum.Peugeot GTi lardan sonra gercek bir spor otomobil gibi görünen bu aracı yaptı diyip takdir etmek gerek ama benim şahsen para verip alığ bineceğim bir arac olmaz.

Naman
06-09-2010, 14:03
Performans olarak TT'ye yetişemez bu makina.. 200'lük dahil. Ha verdiği performansa göre rakiplerine göre çok daha az yakıyordur o ayrı.

By_HaNNibaLL
06-09-2010, 14:21
Fena değilde Cok para isterler bunu istenilen parayi hak etmez gibi geliyor

doush
06-09-2010, 14:52
markası peugeot değilde honda olsaydı bu tasarımlı bir araç çok beğenilicekti fiyatıda yadırganmıcaktı

benim görüşüm bu

Sanmam hele şu farlarla mı :D Sanırım bu fiyata Honda şu anda FN2 satıyor işte..Belki bunun kadar ilgi çekmeyebilir ama.. İkisi de fwd hani..

honda ikibinli yillarda toyotanin yaptigi gibi sacma sapan seylerle ugrasiyor neymis efendim hibrid arabaymis napsin millet senin CRZni, piyasada coupe arabasi yok hala

toyota ft86 hazirliyor, milletin cakma dedigi hyundai bile genesis cikardi 2litre turbo rwd.

pejo aslan gibi devamli yenilik pesinde arayis pesinde, tasarim sonucta bir sanat eseri ve demekki sektordeki sanatcilarda kendini aşamiyor bu aralar...

Şimdi bir de şöyle düşünelim, NSX'in iptal edilmesinin en büyük nedeni krizdi biliyorsunuz. Bunun da bana göre en büyük nedeni, Honda'nın üretiiği otomobilleri motorları vs. büyük bir çoğunluğunu sadece JDM'e pazarlaması. Yani bir çok otomobili yurt dışında patlama yapabilir potansiyeli varken nedense satmıyor. En basitinden Jazz hani baya satılan bir otomobil özellikle bayanlar çok seviyor. Honda Japonya'da Fit She's diye bir model çıkardı hher şey kadınlara yönelik pembe koltuk dikişleri falan var böyle küçük güzel ayrıntıları olan. Bunu Türkiye'ye gönderse ne kadar çok satar. EDM'e pazarlasa deli gibi satar. Bir sürü modeli var siz bilirsiniz belki. Bunlar çok fazla maddi destek sağlar Honda'ya ama yapmıyor işte.

CRZ konusuna gelince de aslında bunun şirket politikası olduğunu düşünüyorum, en başından beri zaten doğayı korumaya yönelik projeler yapmış olduklarından dolayı(mesela VTEC teknolojisi) normal karşılıyorum. Benim de hoşuma gitmeyen kısım şu hala FWD üretmekte ısrar ediyorlar. Bazı araçlarının RWD olmasını çok isterdim. Çünkü RWD yaptıklarında ne kadar başarılı olduğunu gördük.. Honda'da rwd ye binmek isteseniz ülkemde s2k almak zorundasınız, ya da nissan-bmw ye yöneleceksiniz. Bu da mali kayıptır bence. Ben hala performans için üreteceği otomobilde turbo kullanacağına inanmıyorum. Atmosferk olarak devam edecek ve NSX geri döndüğünde çok çok güzel olacak. Mesela JGTC de kullanılan Honda'nın ürettiği F3 motoru yeni NSX(HSV-010GT) için, V8 3.4 Litre N/A 500+ HP üretiyor.. NSX üretilseydi eğer seri üretim olarak V10 olacaktı ve tahmini 500-600 civarı gücü olacaktı atmosferik olarak. Bu nasıl bir zevk olur düşünün o devir çevirmesi falan. FT86nın sesinin yanında R35 in sesinin ne kadar b*ktan olduğunu düşünürsek NSX'in de sesinin en az FT86 kadar güzel olabileceğini anlayabiliriz..

yine çok uzun yazdım yahu gereksiz olmuş olabilir bazı cümleler :icon_wack

Melih-Ö
06-09-2010, 14:54
benim hoşuma gitti :) küçük sırlarda yerini aldı hemen zaten :D

Tayfun-E30
06-09-2010, 15:20
araba güzelmişte olmasada olur yani çok özel bir araç olmamış bence kuum un önünden geçerken görüyorum hep,ayrıca kimse bu fatih altaylı kadar kötü otomobil testi yapamazdı heralde? kavuniçi aydınlatma diyo...

by serçe
06-09-2010, 15:30
bence beyazı güzel durabilir.......

Agent
06-09-2010, 16:16
Belki daha objectif olur
5th Gear Web TV - Road test

http://www.ktunnel.com/index.php/1010110A/8f6aacbe92150e216266d56f5a56f68f6080342bedbbed5e91 9522bf1d8ee2b54b7f846219d1441817480

Buarada hiçbir türlü beğenmediğimi ifade etmeliyim :D

Schumi
06-09-2010, 16:17
Peugeot un tüm arabalarının birbirinin aynısı.. Sadece boyut değişiyor surat aynısı..

Aynı şey volvo ve audi de var.. Gerçi audi modellerin birbirleri arasında bakışları yeni yeni değişmeye başladı..

Tasarım maliyetleri için mi diye düşünmeden edemiyorum..

Passat Golf'e, Golf'de Polo'ya benzemiyormu. Hatta yeni Transporter hepsine benziyor. Ne demek surat aynı. Markaların karakteridir bu ön görünümler.

ömerve
06-09-2010, 16:32
araba fena durmuyorda fatih altaylı çok abartmış..konsolun üzerindeki saati falan gösteren ufak ekran yıllardır her modelde aynı şekilde orada.
modeli ttye benzetmişler göğüsede bir el atsalarmış.

VTec_king
06-09-2010, 16:36
Caddede gördüm 2 tane değişik hoş duruyor yaw

Eyüp
06-09-2010, 16:38
Beyazını gördüm , hosuma gitti .

Gayet güzel duruyor :) Gerçi TT'ye parası yetmemiş havası var ama :D

AySeLi
06-09-2010, 16:39
Fatih Altaylı, Peugeot RCZ'den bahsediyor konu HONDA'ya geliyor HONDAyla kıyaslanıyor falan... BAŞARI bu olsa gerek..!!!

ST
06-09-2010, 16:45

benim görüşüm bu

bencede..

bana kalırsa çokta güzel olmuş çok sevmem pejoları ama 207den sonra hoşuma gitmedi değil yani tasarımları gayet güzel , alışılmışın dışında , bence gayet iyi :)

BAR22
06-09-2010, 16:52
sayın altaylı 1.6 motorda 200 hp ye inanamamış aslan kaplan demiş ama bi 106 GTİ bi VTEC atmosferik çok güçlü ve giderli makineler.bi vtec testi yapmasını öneririm :D hatta isterse test için veririm arabayı :D

levent
06-09-2010, 16:54
L9sOynaQ63A

http://www.youtube.com/watch?v=L9sOynaQ63A

Cem.B
06-09-2010, 16:54
sayın altaylı 1.6 motorda 200 hp ye inanamamış aslan kaplan demiş ama bi 106 GTİ bi VTEC atmosferik çok güçlü ve giderli makineler.bi vtec testi yapmasını öneririm :D hatta isterse test için veririm arabayı :D

sizde fatih altaylıyı şişli motor meslek lisesinden emekli adam yaptınız yok 106 gti a vtec e binecekmiş hahahah

VWci
06-09-2010, 17:04
RCZ'yi biraz önce inceledim. Fena araç değil ancak aracın arkası önünden uzun duruyor. Ne bir TT ne de bir Scirocco olabilir bence...

ReFiK
06-09-2010, 17:04
Bu arabanın arka taraf tamam da kafa farklı olabilirdi.Önden herşeyi kaybediyor...

Yigit-Y
06-09-2010, 17:13
birisi alsada stock fn2 typerla deneme yapsa motoru çok iyi diyenler olmuş 70.000 Tl lik istenilen rakama göre.aynı rakamlar fn2 ile güzel deneme olur....

BTU
06-09-2010, 18:29

benim görüşüm bu

+9999999999 =)

Pejo ne yaparsa yapsın, hondacılar beğenmeyecektir abicim ama dediğin gibi bunu honda üretmiş olsaydı, yeni bir ilah doğardı. Gerçi aynı durum pejocular için de geçerli ya neyse :))))

Metalik beyazı çok şık ama ben de bir pejocu olarak, bu arabanın karbon dizaynlı modeline 81.000 TL vermem, bunun yerine gider BMW alırım veya Scirocco ya da daha uygun fiyata bi s2000 çakarım açıkçası :)
Biraz sabredin nasıl olsa 2 seneye kadar fiyatı 25-30 lara düşer bunun da.

Kakus
06-09-2010, 18:31
Cidden bilmiyorum. Neden Fatih Altaylı?

Schumi
06-09-2010, 19:00
Bence de fiyatı pahalı ama bu onu ciddi bir araç olduğu gerçeğini değiştirmez.

BTU
06-09-2010, 19:01
Schumi, o zaman s2k alıp kaydırıyo muyuz =)))

FaBeRgE
06-09-2010, 19:18
yorumlara bak şaka gibi :)
jant muzafferde varmış,göstergeler turuncu boradwayde varmış, BMW'de de turuncu gösterge kullanıyor ona neden laf söylemiyorsunuz ? Çünkü bu PUG. İyi olmuş kötü olmuş umrunuzda değil, markası PUG 'sa yaylım ateşi. Ben araba hakkında yorum yapmıyorum sadece şu PUG düşmanlığını anlamış değilim.:soru:

BTU
06-09-2010, 20:16
helal olsun FaBeRgE güzel nokta =)
80 model e30 u alırlar, RC ile dalga geçmeye kalkarlar bide araba değil diye. Ya da 91 model civic sanki daha iyiymiş gibi tribe girenleri de hiç anlamam.

Dragger
06-09-2010, 20:19
Canlısı güzel bence ;)

Keske ön taraf daha özgün bir tasarıma sahip olsaydı, o zaman ezerdi iste.

Dragger
06-09-2010, 20:23
Bu arada Fatih Altaylı'yı fazla kücümsemeyin, otomobil konusunda bilgilidir.

Bircogunuz oyuncak araba ile oynarken F355 kullanıyordu o adam ;)

VTec_king
06-09-2010, 20:27
Canlısı güzel bence ;)

Keske ön taraf daha özgün bir tasarıma sahip olsaydı, o zaman ezerdi iste.
özgün bir ön yapısı olsaydı daaha çok albenisi olurdu
satışları bence bu haliylede yeterince çok olucak.
ama yinede s2k derim..

bilalMW
06-09-2010, 20:29
Araçtan ziyade bu adam haberci otomobil yorumucusu ve sporda yorumluyor galiba.Ama hiçbirini beceremiyor bence.Araca gelince Peugeot'un yakın zamandaki en güzel projelerinden biri.Ama böyle bir tasarım daha güçlü bir motoru hak ediyor.:icon_tup:

Chatin
06-09-2010, 20:33

bu cümleyi kendin için de yazmalısın bir köşeye. eleştriler de eleştrilebilir.

arabaya gelince resmen çok güzel olmuş hatta referandum yapsanız ezmiş mi ezmemiş mi diye ezmiş derim.. son zamanlarda bu kadar güzel bir tasarım görmedim. 1.6 litrelik hacimden 200 beygir almak demek de bir hodri meydandır. wv 170-160-140 ve son tırsıklığı ile 120 beygire kadar indi opel desen 190 beygirden 180 beygire oradan 160 beygire indi falan filan.. hele iç mekan kalite kokuyor..

. john fred kennedy ce olacak hali yok tabii ki bence.

TolgaEsentepe
06-09-2010, 20:46
yorumlara bak şaka gibi :)
jant muzafferde varmış,göstergeler turuncu boradwayde varmış, BMW'de de turuncu gösterge kullanıyor ona neden laf söylemiyorsunuz ? Çünkü bu PUG. İyi olmuş kötü olmuş umrunuzda değil, markası PUG 'sa yaylım ateşi. Ben araba hakkında yorum yapmıyorum sadece şu PUG düşmanlığını anlamış değilim.:soru:

inanmışlar :) yapacak birşey yok;);)

TanseL
06-09-2010, 21:08
Anlam Veremedim Veremiyorum.
Araba Piyasaya Yayıldı Gençlerin Eline Düştü FN2'lerle Kaldırdık.
Bence Bu Peugeot Düşmalığından Başka Hiç Birşey Değil Yok TT Çakması Önü Kötü Falan.
Hondanın Hangi Spor Arabasında Böyle Özellik Ve Konfor Var Tamam Fiyatı Fazla Olabilir Ama Al Benisi Hondadan Daha Fazla.
Bende 1 Yıldır Aracımı Satamıyordum Yarın Gidip Önüne Honda Logosu Takıcam Akşamına Satılır Herelde:)

DetailEF
06-09-2010, 21:10
Anlam Veremedim Veremiyorum.
Araba Piyasaya Yayıldı Gençlerin Eline Düştü FN2'lerle Kaldırdık.
Bence Bu Peugeot Düşmalığından Başka Hiç Birşey Değil Yok TT Çakması Önü Kötü Falan.
Hondanın Hangi Spor Arabasında Böyle Özellik Ve Konfor Var Tamam Fiyatı Fazla Olabilir Ama Al Benisi Hondadan Daha Fazla.
Bende 1 Yıldır Aracımı Satamıyordum Yarın Gidip Önüne Honda Logosu Takıcam Akşamına Satılır Herelde:)

Sivrilme bence yapma bu hareketleri :D

TanseL
06-09-2010, 21:12
Sivrilme bence yapma bu hareketleri :D

Yandık Desene :D:p

Burak İ
06-09-2010, 21:32

benim görüşüm bu

HAHAHAHAHA süper yorum bu .

Low-Rider
06-09-2010, 22:02
bu arabayla fn2 yi karşılaştıran otomobilden zerre anlamıyodur

fn2'nin üretim amacı farklı bunun farklı

artık devir değişti,5sene önce olsaydı bu arabadada 1.6 120hp bir motor olurdu.hyundai coupe gibi şekilli ama eşşek olurdu.

artık devir turbo devri ve güzel bir motor koymuşlar.

bunu alan adamın her gece otobanda rolling kovalayıpta egolarını tatmin çabasına gireceğini sanmıyorum

yine aynısını söylüorum bu araba honda olsaydı masturbasyon yapıyor olurdu çoğu kişi.

crz'yi beğenen mantık bunu beğenmiyorsa farklı şeyler vardır:)

kv661
06-09-2010, 22:05

Ayrıca turuncu göstergeler konusunda da aynı şeyleri düşünüyorum.. 88 broadway de de turuncuydu, sene 2010 oldu hala turuncu. Peugeot bunu "benim karakterim bu" mantığında yapıyor ama çok talihsiz bir tercih..

Valla doğru söze ne denir ki başka. Tamamiyle katılıyorum. Dizayna daha hoş güncellemeler yapılabilirdi.

Dragger
06-09-2010, 22:07
FN2 ile sınıfları bile aynı degilki, niye karsılastırılıyor anlamıs degilim :)

Su TTde arabalardan en cok anlayan 5-6 adam yesilköyde gördük bu arabayı, hepimiz baktık kaldık. FN2 görünce dönüp bakmıyor bile kimse.

FN2 de cok cok güzel bir otomobil ama spor sayılabilecek bir otomobille karsılastırmak dogru degil.

Cem.B
06-09-2010, 22:09
FN2 ile sınıfları bile aynı degilki, niye karsılastırılıyor anlamıs degilim :)

Su TTde arabalardan en cok anlayan 5-6 adam yesilköyde gördük bu arabayı, hepimiz baktık kaldık. FN2 görünce dönüp bakmıyor bile kimse.

FN2 de cok cok güzel bir otomobil ama spor sayılabilecek bir otomobille karsılastırmak dogru degil.

beyazı gördünüz dimi :D

Low-Rider
06-09-2010, 22:10
beyazı 308cc de ki renkse ezer resmen:D

egeturbo
06-09-2010, 22:10
TT ve porscheyi andırmış.
Ama fenada gözükmüyor.
Birde Fn2 yle bu aynı klasmanlara sokulması yanlış bi seçim olmamışmı ?

Schumi
06-09-2010, 22:12
AAAa Löw olurmu spor araba dediğin sadece hızlı olucak rolling arabası olucak. Lütfen sen bimiyormusun bu işi. Bu paraya daha hızlı arabalar alınırken bu nie alınsın. Şekil şemal donanım yanında eşek olmayan hızlı bir arabaya binmek isteyen insanların hepsi manyak zaten. Rolling varken napıcaklar böyle şeyleri. :) Hele CRZ'i beğenip hatta beğenmekle kalmiyip üstüne efsane olucak diyenler tasarımda daha farklı bişiler yapabilirdi demiyorlarmı beynim zonkluyor nasıl daha faklı bişi olabilirdi acaba diye.

sakimert
06-09-2010, 22:15
Ben böyle bir reklam kampanyası, organizasyonu görmedim, adamlar heryere el atmışlar fakat araba güzel gibide değil gibide ilginç bişi bide 78 bin lira Peugeot' u verilir mi o da var...

Shadow_Dancer
06-09-2010, 22:15
Rx-8 almadan önce bunuda araştırmıştım ne kadar güzel olsada hadi oradan be derim :) fwd bu araba.Bu olmamalıydı bana göre,ayrıca arka koltuklara oturacak kimse yok inanın giremezsiniz.Ama tasarımı çok zarif,iş yapması için biraz daha kullanışlı ve mantıklı olmalıydı.

Aynen ;) Koltuklara kız arkadaşımın kedisi anca girer :D çok güzel hafta sonu arabası olur bencede..

fangio
06-09-2010, 22:16
F. Altaylı, yılın otomobili ödüllerinde oy kullanan otomobil yazarlarından ve Türkiye'de sayılı diecast kolleksiyonerlerinden biridir. Otomobil konusunda bence de direk üstü çizilecek bir adam değildir. Tarzını beğenmeyebiliriz, gıcık bir adam olabilir :) ama yiğidi öldür hakkını yeme demişler ;)

RCZ yi ile autoshow 2008 de gördüğümde şaşırmıştım. Bence bu sefer olmuş. Acaba vites geçişleri nasıl onu merak ediyorum. Fuardaki aracın üzerinde siyah brembo kaliperleri vardı hasta olmuştum.

cem
06-09-2010, 22:16
Bu aracın bayide lansmanına gittim ordada gozume gayet guzel gelmisti. Ama birsey vardi ya gozume batiyordu bi turlu cozemiyordum , birsey uyumlu degildi artik dusunmeyi birakmistim ta ki su yorumu okuyunca tamamdir dedim olay budur :) sonradan anladim ki bence yandan tasarım olmamis.

Arka bagaj kapağı uzun duruyor. Sanki arabanın arkası önü de önü arkasıymış gibi. Onun dışında çok güzel.

TaGo
06-09-2010, 22:17
Ben sahsen araci cok cok begendim

Low-Rider
06-09-2010, 22:19
hunday coupeyi ferrari sanan hatunların bunu lamborghini sanması olası:D

ocean0636
06-09-2010, 22:21
Fena değil güzel araç, hatta benim baya hoşuma gitti :)
Ama böyle bir araç almayı düşünsem, s2k sevgim ağır basar ;)

Cem.B
06-09-2010, 22:22
ben yanarım yanarım şu s2k yı harbiden uzun süre binilcek bir araba sananlara yanarım :)

tool
06-09-2010, 22:25
hunday coupeyi ferrari sanan hatunların bunu lamborghini sanması olası:D

qhızıM chadhdhéyhé ßi ch0chuqh qéLdhi LaMß0shu vhar

:D:p:D

Serencebey
06-09-2010, 22:26

Altıma sıctım :D saol :D

Low-Rider
06-09-2010, 22:26
amca ftw! :D

Serencebey
06-09-2010, 22:27
Amca delikanlı gibi söle kac saatte yazdın bunu :D

Cem.B
06-09-2010, 22:28

vayy gözlemler sağlam kafadan yazılmaz bu :D

Low-Rider
06-09-2010, 22:28
Amca delikanlı gibi söle kac saatte yazdın bunu :D

http://www.ismailaydogan.com/emo/

rahat ol aslan:cool:

levent
06-09-2010, 22:29

hakkaten çok iyi :hahaha:

Serencebey
06-09-2010, 22:29

Oha 0LM héphiMiz éM0yhuz ßuNdhaN sh0Nra!

Shadow_Dancer
06-09-2010, 22:30

bombaymış :D ahahhaah

tool

tebrikler sampiyon :D

ocean0636
ben yanarım yanarım şu s2k yı harbiden uzun süre binilcek bir araba sananlara yanarım :)

Sen binme usta ben binerim :icon_tup: :D

tool
06-09-2010, 22:31

sikibine ne kadar binilmeli peki?

mmustu

:hehe::hehe::hehe:

t00L aMcha éfshaNé 0LMuş

sakimert

bu saatte iyi koparttı :D

Frid
06-09-2010, 22:32
modele bende aşinayım tt'den :D :D

Serencebey
06-09-2010, 22:33

Haftada 2 kere ac karnına.

BuNudha ßiLMiyh0shaN qit ushér 0L!!!!

ocean0636
06-09-2010, 22:33

Gülerken lensim kaydı Valla :hehe::hehe::hehe:

Cem.B
06-09-2010, 22:35

valla en fazla 1 sene sonrası darlıo genelde, her gece muabbetlerini dinliosun bunu satım tt alcam ya yok yok e46 m3 alcam yada a5 alım ya rahat rahat gezerim :)

Schumi
06-09-2010, 22:42
Bu aracın bayide lansmanına gittim ordada gozume gayet guzel gelmisti. Ama birsey vardi ya gozume batiyordu bi turlu cozemiyordum , birsey uyumlu degildi artik dusunmeyi birakmistim ta ki su yorumu okuyunca tamamdir dedim olay budur :) sonradan anladim ki bence yandan tasarım olmamis.

Önden ve ön yan çaprazdan çok harika bişi ama dimi :D

tool
06-09-2010, 22:44
valla en fazla 1 sene sonrası darlıo genelde, her gece muabbetlerini dinliosun bunu satım tt alcam ya yok yok e46 m3 alcam yada a5 alım ya rahat rahat gezerim :)

bunu taksam ömür boyu binilir herhalde :)
http://www.tntperformance.co.nz/images/-//Spoon/S2KAERO-04.jpg

Cem.B
06-09-2010, 22:45
valla abi stadnartı tercih ederim beğenmedim,stanarta bi mugen tampon tak arabayı bas bundan daha ii bence görüntüde :)

306gti
07-09-2010, 00:06
306 gti kadar guzel olmasada idare eder:) sifir 306 gti uretsinler daha iyi.direksiyonunu begenmedim bu arabanın artik su direksiyondan vazgecsinler.

doush
07-09-2010, 00:48
bu arabayla fn2 yi karşılaştıran otomobilden zerre anlamıyodur

fn2'nin üretim amacı farklı bunun farklı

artık devir değişti,5sene önce olsaydı bu arabadada 1.6 120hp bir motor olurdu.hyundai coupe gibi şekilli ama eşşek olurdu.

artık devir turbo devri ve güzel bir motor koymuşlar.

bunu alan adamın her gece otobanda rolling kovalayıpta egolarını tatmin çabasına gireceğini sanmıyorum

yine aynısını söylüorum bu araba honda olsaydı masturbasyon yapıyor olurdu çoğu kişi.

crz'yi beğenen mantık bunu beğenmiyorsa farklı şeyler vardır:)

İlk FN2 den ben bahsettiğim için cevap verme isteği duydum.. Benim FN2 dememin nedeni, hem spor otomobil açısından(pist performansı vs.) hem de FWD olmasından idi.. Hem de 4 milyar daha ucuz.. Ki bana göre en kötü Type-R kendisi.. Aynı sınıfa da sokmadım sadece ben olsam şöyle bir şey yapardım dedim.. CRZ için de fikrimi belirtmiştim. Tasarım daha güzel olabilirdi.Özellikle ön kısım.. Hala FWD ile uğraşıyorlar vs.

Ben fikirlerimi yazayım bakın kesinlikle aynı sınıfa koyarak değil sadece bunun yerine bunu alırdım diyorum. Çünkü benim otomobil mantığım Dışarıdan uçak gibi görünmesi falan değil. Herşeyin gerektiği gibi işlemesi. Piyasa yapmak değil yani ki hele roll drag hiç ama hiç değil.. RCZ hakkında beğendiğim bir iki tarafı var söyliyeyim çok gerekiyorsa çift balon şeklindeki arkadan öne uzanan cam tavanı, birde pug'un ön tamponu fena degil geniş ama çirkin durmuyor farlar falan hariç..O stop ve gerisi kesinlikle rezalet görünüyor bence...

Pist performansı desen scirocco 1.4 ile karşılaştırdı tiff yani 1.4 tsi bide.. sciroccoyu kıl payıyla geçti ama inanılmaz understeer çekiyordu pug.. tiff'te karşılaştırma sonunda ben sciroccoyu seçerdim dedi...diger bi fifth gear testinde başka bi herifben sciroccoyu seçerdim dedi...bu arada tiff testi yaparken RCZ den bahsederken iç kısmına "cartboard" sıfatını ekledi yani bilindik fransız kalitesi..

Şimdi böyle bir araçla ilk defa pug böyle bir klasmana atılıyor, tasarım olarak bakarsan diger pug serilerine göre daha güzel görünen bir araç evet ama diger pug serilerine göre audinin kalitesi ve s-tronic şanzıman gibi özellikleri varken scirocconun konforu ve dsg şanzımanı varken veya fn2'nin mükemmel bir gidişi varken ne diye kalitesi daha düşük ama digerleriyle yakın fiyattan satılan ve virajlarda dışa atan bir araç alayım? pug kendini teknik anlamda geliştirmiş olabilir motorda bmw işbirligi var hadi ilk çıktıgındaki sorunlarını da saymayalım ama 70 bin lira ya..

*Scirocco 1.4 TSI 160 PS Man. Sportline 28.600 EUR + 744 TL**
=55.255+744 TL

*Scirocco 1.4 TSI 160 PS Tiptr. DSG Sportline 30.500 EUR + 744 TL**
=58.926+744 TL

2 Opsiyon var zaten..

Scirocco 1.4 TSI Metalik Renk 500 EUR = 966 TL
Scirocco 1.4 TSI Elektrikli Cam Tavan 1.250 EUR = 2145 TL

63.051'e geliyor 1.4 TSI DSG şanzıman sportline Scirocco şaka gibi opsiyonları da dahil bu fiyatın üstüne pug'a yatırılacak ekstra masraf kadar mod yüklense sciroccoya keyfinden geçilmez e ben ne yapayım pug'ı? Yani madem bu kadar iddialı bir tasarımla geldiniz o 200 hp ne işe yaradı ? virajda duvara daha yakın olsun diye mi ? Spor arabamız var ama gitmiyor olsun şeklimiz var mı diyecekler.. Kesinlikle Honda böyle bir tasarıma sahip olsa, ya da her hangi bir marka da böyle bir tasarıma sahip olsa yine beğenmedğim yanlarını tek tek söylerim. Dediğim gibi anlamayan adamın bunu görüp lambo galiba diyeceğine, ya da kırmızı görenlerin ferrari mi bu diyeceğine anlayan adamın çirkin görünüyor ama teknik verileri süper demesini yeğlerim..

Dipnot: Özgür abi senden alıntı yaptım da genel olarak cevap vermek istedim yanlış anlaşılma olmasın :)

redlinemst
07-09-2010, 00:56
306 gti kadar guzel olmasada idare eder:) sifir 306 gti uretsinler daha iyi.direksiyonunu begenmedim bu arabanın artik su direksiyondan vazgecsinler.

aynen abi ya efsane geri dönsün istiyoruzz :D

Araç güzel hoş olmuş motoruda başarılı iyi satar bu bence

Low-Rider
07-09-2010, 00:56
Yok doush yanlış anlamadım zaten ki benim yazımda olayı tamamen rollingle hızlı araç olmayla kıyaslayanlaraydı yoksa biliyorum ben senin otomobillere bakış açını yazılarından:)

doush
07-09-2010, 01:12
Yok doush yanlış anlamadım zaten ki benim yazımda olayı tamamen rollingle hızlı araç olmayla kıyaslayanlaraydı yoksa biliyorum ben senin otomobillere bakış açını yazılarından:)

Teşekkür ederim abi bir an yanlış anlaşıldım diye çok korktum :)

Chatin
07-09-2010, 01:46
Yani madem bu kadar iddialı bir tasarımla geldiniz o 200 hp ne işe yaradı ? virajda duvara daha yakın olsun diye mi ? Spor arabamız var ama gitmiyor olsun şeklimiz var mı diyecekler..

aynen öyle .. varsın modlanmış tsi a gecilsin yine de bu araba ezelll pardon ezer ..

ezeli ozledim lan bu arada ah be şebo nerdesin bee:D

Buğra A.
07-09-2010, 01:53
reklam kokusu var bence ne kadar almıştır acaba

Tam yazacaktım vallahi bravo.Önü zaten bilindik bir çizgi :)

doush
07-09-2010, 01:54
aynen öyle .. varsın modlanmış tsi a gecilsin yine de bu araba ezelll pardon ezer ..

ezeli ozledim lan bu arada ah be şebo nerdesin bee:D
http://vthumb.ak.fbcdn.net/vthumb-ak-sf2p/v33376/0/41/1499271370/b1499271370_1484813169175_261.jpg

Neyse geyikten ban yiyeceğimi hissettim şu anda :)

Chatin
07-09-2010, 01:58
ehehe tabi ya şekil herşeydir susuzluk da herşey o zaman şeklin varsa susarsın..neyse şebo gelsin dertler bitsin.

şaka bir yana scirocco iyi hoş guzel de bu benim daha bi hoşuma gitti gencler ne diyem yani illa roccocu genclik mi diyem :p

fatih altaylı bunun reklamını yapmasa bile ki yazısını okumadım aracın kendisi bence bazı şeyleri düşünmene mahal vermiyor.

ama yine de şeboo !

tuFAN
07-09-2010, 01:59
Yani madem bu kadar iddialı bir tasarımla geldiniz o 200 hp ne işe yaradı ?videodaki 156lık 200 hp lik değil

doush
07-09-2010, 02:04
videodaki 156lık 200 hp lik değil

200 lük daha çok understeer yapardı tahminimce :) :)

Her şey güçle alakalı değil ki.. Bakın beğendiğim kısımları da söyledim oralara niye kimse bakmıyor :D Peugeot daha iyisini yapabilecek potansiyeli varken keşke yapsaydı biz de oha olmuş sonuna kadar hakediyor derdik.. Şu anda diyemiyorum.. Tabi alacaklara da saygı duyarım herkesin otomobilden beklentisi farklıdır. Belki basacak 70 milyarı gücüne bile bakmayacak :D

minimal_freak
07-09-2010, 02:05
f.altaylı her kuşu s..evmiş sıra otomobil test etmeye mi gelmiş, o ne anlarmış otomobilden ki mileti yönlendirebilsin, otomobil konusunda onu muhattap alanın aklına şaşarım !!!

YUSUF
07-09-2010, 02:19
fatih altaylı ve test sürüşü :)

oğuzk
07-09-2010, 02:25
Yanlış hatırlamıyorsam 1.6 dizel lancia ya güçsüz motoru var demişti :D

Yaptığı testleri can sıkıntısından okuyorum gülüyorum :)

Yeri değil ama Ntv'deki 0-100 programı hangi günler veya devam ediyor mu?

Naman
07-09-2010, 02:32
İlk FN2 den ben bahsettiğim için cevap verme isteği duydum.. Benim FN2 dememin nedeni, hem spor otomobil açısından(pist performansı vs.) hem de FWD olmasından idi.. Hem de 4 milyar daha ucuz.. Ki bana göre en kötü Type-R kendisi.. Aynı sınıfa da sokmadım sadece ben olsam şöyle bir şey yapardım dedim.. CRZ için de fikrimi belirtmiştim. Tasarım daha güzel olabilirdi.Özellikle ön kısım.. Hala FWD ile uğraşıyorlar vs.

Ben fikirlerimi yazayım bakın kesinlikle aynı sınıfa koyarak değil sadece bunun yerine bunu alırdım diyorum. Çünkü benim otomobil mantığım Dışarıdan uçak gibi görünmesi falan değil. Herşeyin gerektiği gibi işlemesi. Piyasa yapmak değil yani ki hele roll drag hiç ama hiç değil.. RCZ hakkında beğendiğim bir iki tarafı var söyliyeyim çok gerekiyorsa çift balon şeklindeki arkadan öne uzanan cam tavanı, birde pug'un ön tamponu fena degil geniş ama çirkin durmuyor farlar falan hariç..O stop ve gerisi kesinlikle rezalet görünüyor bence...

Pist performansı desen scirocco 1.4 ile karşılaştırdı tiff yani 1.4 tsi bide.. sciroccoyu kıl payıyla geçti ama inanılmaz understeer çekiyordu pug.. tiff'te karşılaştırma sonunda ben sciroccoyu seçerdim dedi...diger bi fifth gear testinde başka bi herifben sciroccoyu seçerdim dedi...bu arada tiff testi yaparken RCZ den bahsederken iç kısmına "cartboard" sıfatını ekledi yani bilindik fransız kalitesi..

Şimdi böyle bir araçla ilk defa pug böyle bir klasmana atılıyor, tasarım olarak bakarsan diger pug serilerine göre daha güzel görünen bir araç evet ama diger pug serilerine göre audinin kalitesi ve s-tronic şanzıman gibi özellikleri varken scirocconun konforu ve dsg şanzımanı varken veya fn2'nin mükemmel bir gidişi varken ne diye kalitesi daha düşük ama digerleriyle yakın fiyattan satılan ve virajlarda dışa atan bir araç alayım? pug kendini teknik anlamda geliştirmiş olabilir motorda bmw işbirligi var hadi ilk çıktıgındaki sorunlarını da saymayalım ama 70 bin lira ya..

=55.255+744 TL

=58.926+744 TL

2 Opsiyon var zaten..

63.051'e geliyor 1.4 TSI DSG şanzıman sportline Scirocco şaka gibi opsiyonları da dahil bu fiyatın üstüne pug'a yatırılacak ekstra masraf kadar mod yüklense sciroccoya keyfinden geçilmez e ben ne yapayım pug'ı? Yani madem bu kadar iddialı bir tasarımla geldiniz o 200 hp ne işe yaradı ? virajda duvara daha yakın olsun diye mi ? Spor arabamız var ama gitmiyor olsun şeklimiz var mı diyecekler.. Kesinlikle Honda böyle bir tasarıma sahip olsa, ya da her hangi bir marka da böyle bir tasarıma sahip olsa yine beğenmedğim yanlarını tek tek söylerim. Dediğim gibi anlamayan adamın bunu görüp lambo galiba diyeceğine, ya da kırmızı görenlerin ferrari mi bu diyeceğine anlayan adamın çirkin görünüyor ama teknik verileri süper demesini yeğlerim..

Dipnot: Özgür abi senden alıntı yaptım da genel olarak cevap vermek istedim yanlış anlaşılma olmasın :)

Sanırım yanlış anlaşılmalar olmuş..

Videodaki araç 156 bg olan araç.
Bu aracın bizdeki fiyatı 69700TL.. Opsiyonu yok herşey standart, boya dahil.
200bg versiyonu ile aradaki tek fark motor değil. Yürüyeni de komple farklı. ESP'sinin toleranslarına kadar. 156 standart ve konforlu bir süspansiyona sahip. 200 olan daha sportif. Frenler de ayrıca farklı. Videonun 200bg'liğe emsal olmaması gerekir.
Şöyle de bir durum var: Pist denemesidir sonuçta. Videodaki gibi bir understeer durumu trafikte olursa, ki aman aman bir kayma değil 2 araç ta kayıyor, o şöför kusura bakmayın acemidir.

devil_berk22
07-09-2010, 02:36
benim tip olarak hoşuma gitti her ne kadar gti efsanelerinden sonra pegueot gözümde küçülsede bu tarz yeni modelleriyle geleceğe dair ışıkta görmüyo değilim başlangıcı yaptıya sürekli üzerine koya koya kendisini geliştirir.

doush
07-09-2010, 02:38
Sanırım yanlış anlaşılmalar olmuş..

Videodaki araç 156 bg olan araç.
Bu aracın bizdeki fiyatı 69700TL.. Opsiyonu yok herşey standart, boya dahil.
200bg versiyonu ile aradaki tek fark motor değil. Yürüyeni de komple farklı. ESP'sinin toleranslarına kadar. 156 standart ve konforlu bir süspansiyona sahip. 200 olan daha sportif. Frenler de ayrıca farklı. Videonun 200bg'liğe emsal olmaması gerekir.
Şöyle de bir durum var: Pist denemesidir sonuçta. Videodaki gibi bir understeer durumu trafikte olursa, ki aman aman bir kayma değil 2 araç ta kayıyor, o şöför kusura bakmayın acemidir.

Pardon hepsini geçtim de tiff mi acemi ? ESP'siz ne kadar yol tutuyor mesela o kısma da girelim ? 207 RC ESP açıkken çok çok çok başarılı kendim bindim gördüm. Ama kapalıyken ıııhhh yemiyor :) RC den daha iyiyse yol tutuşu tabi saygılar..Aman aman kayma değil dediğiniz resmen dönmüyor. Fifth Gear ne kadar takip ediyorsunuz bilmiyorum gerçi de pisti biliyorsanız az çok cidden kayıyor :) Ben yine ekliyorum sadece binmek gezinmek beklentisi olanlar için ideal olabilir belki ama daha ilerisi için yetersiz düşüncesindeyim. Belki erken ama gelecekte görürüz işte ne kadar iyi olduğunu.. Ben sıkıldım aynı şeyleri yazmaktan :D

Berkan
07-09-2010, 03:17
İ
=55.255+744 TL

=58.926+744 TL

2 Opsiyon var zaten..

63.051'e geliyor 1.4 TSI DSG şanzıman sportline Scirocco şaka gibi opsiyonları da dahil

scirocconun
opsiyon listesinde bidaha göz at bence :D

18 jant + cam tavan + xenon + deri + navigosyon + bluetooth + cruise +katlanan ayna(RCZ ayarına böyle denk geliyor dahada incik cincik biton şey vardı) ekledinmi fiyatın dsgli versiyonda 38-40 bin € lara cıktığnı görebilirsin

http://i217.photobucket.com/albums/cc239/berkanokan/1-2.jpg?t=1283822887

listenin devamında
m.media soket 260
viena deri 1510
cruise 150
alarm 200
premium cep tel hzarlıgı 4000 euro
ötv 9882
kdv 6586
=43.178 :heyoo:

http://binekarac.vw.com.tr/carconfigurator/index.html?cartype=scirocco

Time-R
07-09-2010, 03:21
bu ne ya boyle cakma tt

doush
07-09-2010, 03:31
scirocconun
opsiyon listesinde bidaha göz at bence

18 jant + cam tavan + xenon + deri + navigosyon + bluetooth + cruise +katlanan ayna(RCZ ayarına böyle denk geliyor dahada incik cincik biton şey vardı) ekledinmi fiyatın dsgli versiyonda 38-40 bin � lara cıktığnı görebilirsin

Sanırım dediğiniz şeyleri satın alacağınız zaman öğreniyorsunuz :) Sitesinde sadece 2 opsiyon var donanım listesi de yazıyor. Daha da bilgi yok görünen, bir de broşürde falan var jant olayı falan :) Ben sadece örnek verdim işte fifth gear görünce. yoksa o kadar donanım benim için sadece ağırlık :D

Gelecekten gelen edit: Donanım kısmını gördüm.. Yani sadece örnekti sağolun uyardığınız için.. Asıl önemli kısım donanım kısmı değil "spor" olayıydı benim için :) Dediğim gibi keyif için herkes alabilir herkesin bir popisi var sonuçta :D

Gelecekten gelen edit 2: Ohaaa 10.000 euro ötv mi oha ohaa!!

oguzhan999
07-09-2010, 03:36
yeşilköyde birtane beyazı dolaşıyor gerçekten muazzam bir araç...baktırıyor...Peugeot tan böyle iddalı bi spor araba çıkması gerçekten sevindirici çünki fiyat olarakta orta*ortanın biraz daha üst kesimine hitap ediyor şahsımca ön tasarımı hariç kusursuz önüde değişseydi demek ki yolun sonu olurdu orta kesim spor araç katgrisinde

Berkan
07-09-2010, 03:41
Sanırım dediğiniz şeyleri satın alacağınız zaman öğreniyorsunuz :) Sitesinde sadece 2 opsiyon var donanım listesi de yazıyor. Daha da bilgi yok görünen, bir de broşürde falan var jant olayı falan :) Ben sadece örnek verdim işte fifth gear görünce. yoksa o kadar donanım benim için sadece ağırlık :D

Gelecekten gelen edit: Donanım kısmını gördüm.. Yani sadece örnekti sağolun uyardığınız için.. Asıl önemli kısım donanım kısmı değil "spor" olayıydı benim için :) Dediğim gibi keyif için herkes alabilir herkesin bir popisi var sonuçta :D

Gelecekten gelen edit 2: Ohaaa 10.000 euro ötv mi oha ohaa!!

gelişi 18 bin artı 9 bin ötv kdvlerilye birlikte 6 ksürbün etti geri kalan aksesuar = 40 küsürbin :icon_wack

doush
07-09-2010, 03:43

gelişi 18 bin artı 9 bin ötv aksesuarllar ve kdvlerilye birlikte 6 ksürbün etti 40 küsürbin :icon_wack

abi yok ya kimse araba falan almasın sıfır boşverelim hepsini :D Almış ya da alacak olacaklardan ricam temiz kullanın yazık o kadar ötv veriyorsunuz, bize sıfırmış gibi verin herkes mutlu olsun :D

darkred
07-09-2010, 03:47
:D araç kıyaslamaları ve benzetmeler yine olmus olmasa sasardım zaten :D :D

sevdim ben RCZ yi hos duruyor hele beyazı fenalarda :)

Xenomorph
07-09-2010, 04:27

ahahahahahh sabah sabah yerlere yattım Allah'ta seni güldürsün :D

sürüngen
07-09-2010, 08:31
tt alamayanın tesellisi olmuş.

Bülent76
07-09-2010, 08:42

Evet, ben de duymuştum, aileden çok varlıklılarmış.

Chatin
07-09-2010, 08:46
http://www.youtube.com/watch?v=R2QqMcsTaCQ&feature=fvst

crz vs rcz

Tunç
07-09-2010, 08:46
dun gece sahılde gördum sonra taksımde denk geldm yıne

LVN 97
07-09-2010, 09:09
valla süper bi tasarım kim ne derse desin çakma falan diyosunuz ama bugun çıkan hangi araba birbirinin çakması değil her marka her markadan esinleniyo markası tartışılır tabi ama tip olarak vs içi de dışıda süper yapmışlar

SONE-R
07-09-2010, 09:13
yaşı küçük olanlar f.altaylının zamanında oto dergileri için araba testi yaptığını bilmiyorlar.. bu arada f.altaylıyı hiç sevmem ama sezarın hakkını sezara vermek lazım..

!KO
07-09-2010, 10:10
ben beğendim şahsen
biraz daha ucuz olsaymıs süper olurmus

mehmetelt
07-09-2010, 10:42
genel olarak güzel araç. iç kalitesi çok iyi ama 78.000 lirayı 1.6 cc, 200 hp bir araca vermem.

Schumi
07-09-2010, 11:04
200 lük daha çok understeer yapardı tahminimce :) :)

Her şey güçle alakalı değil ki.. Bakın beğendiğim kısımları da söyledim oralara niye kimse bakmıyor :D Peugeot daha iyisini yapabilecek potansiyeli varken keşke yapsaydı biz de oha olmuş sonuna kadar hakediyor derdik.. Şu anda diyemiyorum.. Tabi alacaklara da saygı duyarım herkesin otomobilden beklentisi farklıdır. Belki basacak 70 milyarı gücüne bile bakmayacak :D

200 hp olanda 407 coupe platformu kullanılıyor. Kupa aynı yürüyen aksam farklı.

Ayrıca yukarıda yazdığın sirocco ve rcz karşılaştırman ne kadar mantıklı ise hemen peşi sıra gelen fn2 lafıda bir o kadar saçma. Sırf fiyatları yüzünden aynı kefeye konmaz araçlar. Araçların kullanım şekilleri karoserleri kedef kitleleri belirler.

Killah
07-09-2010, 11:45
kırmızısı çok güzel durabilir, benim gayet hoşuma gitti valla

Naman
07-09-2010, 14:12
Pardon hepsini geçtim de tiff mi acemi ? ESP'siz ne kadar yol tutuyor mesela o kısma da girelim ? 207 RC ESP açıkken çok çok çok başarılı kendim bindim gördüm. Ama kapalıyken ıııhhh yemiyor :) RC den daha iyiyse yol tutuşu tabi saygılar..Aman aman kayma değil dediğiniz resmen dönmüyor. Fifth Gear ne kadar takip ediyorsunuz bilmiyorum gerçi de pisti biliyorsanız az çok cidden kayıyor :) Ben yine ekliyorum sadece binmek gezinmek beklentisi olanlar için ideal olabilir belki ama daha ilerisi için yetersiz düşüncesindeyim. Belki erken ama gelecekte görürüz işte ne kadar iyi olduğunu.. Ben sıkıldım aynı şeyleri yazmaktan :D

Sanırım yanlış anlaşılmalar devam ediyor. Mesajımdan Tiff'in acemi olduğu fikrini çıkarmışsınız. Tiff'ten ve videodaki sürüşünden bahsedeyim o zaman öncelikle.
Tiff öncelikle bu aracı bir pistte 'Time Trial' amaçlı kullanıyor. Understeer olayı videoya göre bir virajda yaşanmış, evet. Ama bunun önüne ayak gazdan çekilmeden geçilebilirdi. Tiff aracı 'Time Trial' amacıyla kullandığı için araç sürat kaybetmesin diye pist dışına kadar salıyor. Salmayabilirdi ancak araç bu sefer sürat kaybedecekti. Onu yapmamış salınmasına izin vermiş. Viraj süratlerini bilmiyoruz. Öte yandan videoda da sağ U olan viraja RCZ'le daha içeriden Scirocco ile daha dışarıdan girmiş. Öncelikle bu kullanana göre sonucun değiştiğinin göstergesidir. Kaldı ki yine videoya göre yanyana dönmüşler ki RCZ'in virajdaki izi daha kısa olmasına rağmen daha sert açıyla aldığı virajı savrulmadan ve açılmadan VW ile yanyana almış. O zaman benim aklıma Tiff acaba understeer e soktuğu viraja gereğinden daha hızlı mı girdi sorusunu hatta daha da ileri gidecek olursak o viraj öncesine kadar RCZ'in daha çabuk mu hızlandığı sorusunu akla getirtiyor. Ama sıkıntı yok sonuçta dediğim gibi bu bir Time Trial karşılaştırması. Tiff'te izden ziyade sürati yukarıda tutan bir sürüş sergiliyor. Bunlar normal hareketler. Sadece bir yeri anlamadım artık finish düzlüğünde nedense RCZ'i yol ortasına çekerek iz uzunluğu uzatıyor.. ***** düz yolu çapraz geçerseniz 1 sn ye yakın süre kaybedersiniz. Videodaki gibi bir durumda da milisaniyelerle alırsınız Time Trial'ı. Ben videonun detaylarına indikçe RCZ 156'nın tahminimden daha iyi yol tuttuğu kanaatine vardım.

207 RC, diğer Peugeot'lara göre daha yüksek toleranslı bir takım hareketlere daha geç müdahele eden bir ESP sistemine sahiptir. Yani RC olmayan 207'ler aynı koşullarda daha erken devreye girmektedir ki bunun tek sebebi yürüyeni değildir. Özellikle böyle yapıldığı PSA'dan deklare edildi. 207 RC'yi kullanmış olmanıza sevindim.
ESP'li çok çok çok iyi yol tutuyor demişsiniz ancak 207RC'de ESP viraj performansını ciddi derecede yavaşlatan bir etkendir. Sizi viraj içinde tutmak adına aracı viraj içinde frenle yavaşlatır. Bu yüzden ESP'yi kapatmak gerekir. O zaman da yemiyor demişsiniz. Burada hedef önemlidir. Eğer hedef virajdan en kısa sürede çıkmak ise viraj çıkışına doğru aracı iyice açarsınız. Direksiyon konumu ne kadar sıfıra yakınsa o kadar kolay hızlanır araç. Bu hareket te aracı viraj dışına doğru açar bu understeer değildir. Eğer viraj esnasında yol tutuşa bakmaksa hedef o zaman olabildiğince virajın optimal izden bağımsız yol eksenine tamamen paralel bir iz takip ederseniz ve savrulmaları gözlemlersiniz. Bu noktada Time Trial disipliniyle katettiğiniz optimal izdeki süratinizden çok daha düşük bir sürat ile izi takip etmek durumundasınız. Eğer 2 disiplinde de aynı süratte kalırsanız Time Trial'lık disiplininiz başarısız demektir.
207 RC bu konuda beni hiçbir zaman yanıltmadı. Yana salınımları her zaman iyi hissettiren ve kontrollü salınımlar oldu. Öte yandan böyle bol şeritli pist kıvamı yollar değil de 5-7 metre genişlikli dağ yollarında bile ESP'siz hali bana göre de çok çok başarılıdır. ESP'si kapalı RC tabiki savrulma salınma eğilimine girecektir her araçta olduğu gibi.

Videodaki pisti çok bilmiyorum bilmem de gerekmiyor aslında. Ben RCZ kaymıyor da demiyorum ama Tiff'in kontrollü kaydırdığından eminim. Bunun da tek sebebi var: Time Trial. VW de hiç kaymıyor değil aynı şekilde. Ben RCZ 156'lığın bu videodan sonra fena yol tutmadığı ve sportif kullanıma uygun olduğuna kanaat getirdim 156'lığı hiç kullanmadım ama daha konfora yönelik bir yürüyene sahip olduğundan 200'lüğe kıyasla kötü yol tutuyordur diye düşünüyordum.

Schumi
07-09-2010, 14:27
Birşey daha var. Oradaki 160 lık sirocco eminimki rolling gibi düz hızlanmada 156 hp RCZ'i geçicektir kilo ve avantajı ile. Buna rağmen RCZ nasıl oluyorda yan yana yada burun farkı ile pistte roccoyu geçiyor.

TarikS
07-09-2010, 14:36
Birşey daha var. Oradaki 160 lık sirocco eminimki rolling gibi düz hızlanmada 156 hp RCZ'i geçicektir kilo ve avantajı ile. Buna rağmen RCZ nasıl oluyorda yan yana yada burun farkı ile pistte roccoyu geçiyor.

Tiff para almi$ Peugeot'dan :D :hahaha:

Naman
07-09-2010, 14:50
Ben yazmiyim dedim :D

Gilga
07-09-2010, 15:14
Arkadaşlar birçoğunuz Fatih Altaylı'yı ne anlar diye yorumluyorsunuz ama kendisi otomobil konusunda ciddi bir bilgi birikimine sahip birisidir. Hatta TOSFED (Türkiye otomobil sporları federasyonu) eski yönetim kurulu üyesidir. Arabalardan hepimiz kadar çok keyif alan biridir. Açıkcası böyle bir şeyin reklamından gelecek paraya ihtiyaç duyacak biriside değil bence..

Naman
07-09-2010, 15:20
Hehe gerçi üye olduğu 2 dönem boyunca hiçbir YK toplantısına da katılmadı diye hatırlıyorum :)

Antalyalogy
07-09-2010, 15:28
Sanırım yanlış anlaşılmalar devam ediyor. Mesajımdan Tiff'in acemi olduğu fikrini çıkarmışsınız. Tiff'ten ve videodaki sürüşünden bahsedeyim o zaman öncelikle.
Tiff öncelikle bu aracı bir pistte 'Time Trial' amaçlı kullanıyor. Understeer olayı videoya göre bir virajda yaşanmış, evet. Ama bunun önüne ayak gazdan çekilmeden geçilebilirdi. Tiff aracı 'Time Trial' amacıyla kullandığı için araç sürat kaybetmesin diye pist dışına kadar salıyor. Salmayabilirdi ancak araç bu sefer sürat kaybedecekti. Onu yapmamış salınmasına izin vermiş. Viraj süratlerini bilmiyoruz. Öte yandan videoda da sağ U olan viraja RCZ'le daha içeriden Scirocco ile daha dışarıdan girmiş. Öncelikle bu kullanana göre sonucun değiştiğinin göstergesidir. Kaldı ki yine videoya göre yanyana dönmüşler ki RCZ'in virajdaki izi daha kısa olmasına rağmen daha sert açıyla aldığı virajı savrulmadan ve açılmadan VW ile yanyana almış. O zaman benim aklıma Tiff acaba understeer e soktuğu viraja gereğinden daha hızlı mı girdi sorusunu hatta daha da ileri gidecek olursak o viraj öncesine kadar RCZ'in daha çabuk mu hızlandığı sorusunu akla getirtiyor. Ama sıkıntı yok sonuçta dediğim gibi bu bir Time Trial karşılaştırması. Tiff'te izden ziyade sürati yukarıda tutan bir sürüş sergiliyor. Bunlar normal hareketler. Sadece bir yeri anlamadım artık finish düzlüğünde nedense RCZ'i yol ortasına çekerek iz uzunluğu uzatıyor.. ***** düz yolu çapraz geçerseniz 1 sn ye yakın süre kaybedersiniz. Videodaki gibi bir durumda da milisaniyelerle alırsınız Time Trial'ı. Ben videonun detaylarına indikçe RCZ 156'nın tahminimden daha iyi yol tuttuğu kanaatine vardım.

207 RC, diğer Peugeot'lara göre daha yüksek toleranslı bir takım hareketlere daha geç müdahele eden bir ESP sistemine sahiptir. Yani RC olmayan 207'ler aynı koşullarda daha erken devreye girmektedir ki bunun tek sebebi yürüyeni değildir. Özellikle böyle yapıldığı PSA'dan deklare edildi. 207 RC'yi kullanmış olmanıza sevindim.
ESP'li çok çok çok iyi yol tutuyor demişsiniz ancak 207RC'de ESP viraj performansını ciddi derecede yavaşlatan bir etkendir. Sizi viraj içinde tutmak adına aracı viraj içinde frenle yavaşlatır. Bu yüzden ESP'yi kapatmak gerekir. O zaman da yemiyor demişsiniz. Burada hedef önemlidir. Eğer hedef virajdan en kısa sürede çıkmak ise viraj çıkışına doğru aracı iyice açarsınız. Direksiyon konumu ne kadar sıfıra yakınsa o kadar kolay hızlanır araç. Bu hareket te aracı viraj dışına doğru açar bu understeer değildir. Eğer viraj esnasında yol tutuşa bakmaksa hedef o zaman olabildiğince virajın optimal izden bağımsız yol eksenine tamamen paralel bir iz takip ederseniz ve savrulmaları gözlemlersiniz. Bu noktada Time Trial disipliniyle katettiğiniz optimal izdeki süratinizden çok daha düşük bir sürat ile izi takip etmek durumundasınız. Eğer 2 disiplinde de aynı süratte kalırsanız Time Trial'lık disiplininiz başarısız demektir.
207 RC bu konuda beni hiçbir zaman yanıltmadı. Yana salınımları her zaman iyi hissettiren ve kontrollü salınımlar oldu. Öte yandan böyle bol şeritli pist kıvamı yollar değil de 5-7 metre genişlikli dağ yollarında bile ESP'siz hali bana göre de çok çok başarılıdır. ESP'si kapalı RC tabiki savrulma salınma eğilimine girecektir her araçta olduğu gibi.

Videodaki pisti çok bilmiyorum bilmem de gerekmiyor aslında. Ben RCZ kaymıyor da demiyorum ama Tiff'in kontrollü kaydırdığından eminim. Bunun da tek sebebi var: Time Trial. VW de hiç kaymıyor değil aynı şekilde. Ben RCZ 156'lığın bu videodan sonra fena yol tutmadığı ve sportif kullanıma uygun olduğuna kanaat getirdim 156'lığı hiç kullanmadım ama daha konfora yönelik bir yürüyene sahip olduğundan 200'lüğe kıyasla kötü yol tutuyordur diye düşünüyordum.

Deniz Baba aştın sen kendini aştın..Teknik konularda zaten full detaycı yazıların konuyu takip edenleri mest ediyor şimdi bir de bu videoyu yorumlayışın 10 numara..

Bu arada TR de peugeot hakkında senden daha teknik ve tarafsız konuşan görmedim söylemden geçemiyeceğim..

İzmir e dönmeni, ve artık stabil bir RC görmeyi umuyoruz.:icon_tup::icon_tup:Aracını yap ;

Sana söz veriyorum - geleceğim ya İzmir de ya da orta bir yerde buluşup deniyelim araçları (who is the fastest RC in Turkey ? :D:D:D )

Cimmeria
07-09-2010, 15:39
fatih altaylı ne anlar yazan arkadaşlar fatih altaylının 19 yaşından beri ferrari kullandığını biliyor mu acaba ? ya da ferrari bir model lanse ettiğinde türkiyeden ilk çağırılan gazeticilerden biri olduğunu ? ya da adamın garajında ac cobra olduğunu :)

adamı günahım kadar sevmem ama burda ona sallayanlarla piste çıksa çok komik anlar yaşanır emin olun...

arabaya gelirsek ben pejoya 80 milyar vermezdim sanırım. 80 milyara ikinci el m3 alırım

Dragger
07-09-2010, 15:53
Bu arada Fatih Altaylı'yı fazla kücümsemeyin, otomobil konusunda bilgilidir.

Bircogunuz oyuncak araba ile oynarken F355 kullanıyordu o adam ;)

Ben sayfalar önce yazdım ama bazı arkadaslar hala asagılamaya devam ediyor adamı :)

GökhanO
07-09-2010, 16:12
Ben sayfalar önce yazdım ama bazı arkadaslar hala asagılamaya devam ediyor adamı :)
bazen susmak iyidir abi boşver :D altaylı kim tif kim ya imkan olsa hepimiz senna oluruz :D

doush
08-09-2010, 01:14

Saygılar :icon_tup: :icon_tup: Yok bu yoruma smiley yetmez :D Hala ön kısmının ağır kaldığı düşüncesindeym RCZ'in ama..

200 hp olanda 407 coupe platformu kullanılıyor. Kupa aynı yürüyen aksam farklı.

Ayrıca yukarıda yazdığın sirocco ve rcz karşılaştırman ne kadar mantıklı ise hemen peşi sıra gelen fn2 lafıda bir o kadar saçma. Sırf fiyatları yüzünden aynı kefeye konmaz araçlar. Araçların kullanım şekilleri karoserleri kedef kitleleri belirler.

Ama ben bunu daha önce söyledim, aynı sınıfa asla koymuyorum bu benim içimden gelen ayrı bir öneri dedim FN2 için.. Yani bu aynı sınıfta pistte nasıl üstünden atlıyor falan değildi. Sıfır alacaksam sadece kendi zevkim için söylüyorum bu 70 milyarı gider bu RCZ'ye değil de FN2'ye gömerdim dedim.. 70 milyarım olsa ne projeler çıkar bea hatta yanına da dizel alırım günlük kullanırdım onu da oo yes :soru: :)

Low-Rider
08-09-2010, 01:16
şu rcz ile rocco testinin video linkini alabilir miyim

doush
08-09-2010, 01:21
şu rcz ile rocco testinin video linkini alabilir miyim

http://www.youtube.com/watch?v=L9sOynaQ63A

L9sOynaQ63A