PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : icradan araba alma ile ilgili

turbo16
07-07-2010, 19:28
icradan kendi arabamızı alıcaz aldıgımız rakamdan sonra ne gibi masraf gidiyor aynı plakayı alabiliyormuyuz bununla ilgili yapanların veya bilgisi olanlar dan yardım talep
ediyorum:)

Onuralp
07-07-2010, 20:19
Racon olarak kendi aracınız olduğu içi banka ve ilk alacaklı haricinde kimse yükseltmez. İkinci ihaleden yani aracı %40'dan alıp KDV'sini verirsiniz alırsınız. Fakat ilk ihaleden giren olursa yani sizden biri orada olmazsa zart diye alırlar aracı. Muammen bedelin %40'ından alıp KDV'sini ödersiniz MTV'si varsa ödersiniz aracı teslim alırsınız aldıktan sonra da MTV'yi dosyadan geri alırsınız. Aynı plakayla da devam eder.

turbo16
07-07-2010, 20:57
başka kimse yok mu:soru:

ali_utku
07-07-2010, 21:02
çok az bir bilgim var yinede aktarayım.Kingpin inde belirttiği gibi normalde işin raconu mal sahibi ihaleye girerse başkası girmez.ha bunu yapan bu işin ehli insanlar.ilk başta % 60 tan ihaleye çıkar.alıcı olmazsa bidaha ihaleye çıkar bu sefer belirlenen bedelin % 40 ından açık arttırma başlar.
taşınmaz malların satışında malın ticari mülk yada hususi mülk olması ödeyeceğiniz vergiyi etkiliyor.ticari olunca % 18 ödüyorsunuz.araç satışlarında da durum aynımıdır ben araştırın derim.

Onuralp
07-07-2010, 21:12
ÖM attım.........

mrtngn
07-07-2010, 22:46
Racon olarak mal sahibine bırakılır denmiş ama..Kanı bozuk adamın gözünü para bürümüşse hiçbisey farketmiyor...Zaten bu işlerle ilgilenen galericiler veya bi grup insan sürekli takip ediyor.Almak isteyen adam hersekilde alıyor yada fiyatı yükseltiyor...

Sizin orda dikkat etmeniz gereken tek sey ihale yediemin'de olur büyük ihtimalle...Oraya sizin araba için gelenleri uzak tutmanız ve hernekadar 2.satışa bırakın densede bırakmayın..İhaleye giren sayısı 4'e 5'e katlanıyor nerdeyse...

Plaka vs değiştirmenizede gerek yok..Yukarda yazılanlar gibi borcu vs yoksa herhangi bi ücret cıkmaz daha

baretta
07-07-2010, 22:59
Yazılanların hepsi doğrudur , siz ilk ihalede alın arabayı hele ki lüks bir araçsa daha doğrusu piyasası iyi olan bir araçsa...

_sinan_
07-07-2010, 23:03
kendim yaptığım masraflar , aracı çözdürme ücreti ruhsatı yok ise yeni ruhsat masrafları ve haliyle ruhsat masrafları , onun dışında sağa sola ufak tefekler gidiyo , aracın borcu varsa onu kapatıp icra dairesinden geri alıyosun (aracın 2bin küsür borcu vardı , o yüzden sıkıntı olmuştu buna dikakt et) , onun dışındada otoparkda anatar için para istiyolar (buda otoparkın ipneliği ama işin raconu bu) eğer varsa çekici ücreti veriyosun , şuan aklıma gelenler bunalr , üzerinden zaman geçti eğer sorun olursa tekrar elimden geldiğince yanıtlamaya çalışırım..

bu arada yorumları şimdi okudum , ikinci ihaleyi göze almayın bence , mal sahibine bırakılır işide yalan , açıkcası sanmıyorum kimsenin mal sahibine bırakıcağını , ancak sizin ne olursa olsun alıcağınızı anlarlarsa zorlamazlar , zaten galerici arkadaşlar vardır sitede onlar daha detaylı bilgi verirler..

turbo16
08-07-2010, 13:41
aracı söküp bırakacam ne varsa desem yeridir