PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bakaya Kalmak?

EmreAygun
26-02-2010, 10:32
Bugün Askerlik Şubersine Gittim. Açıköğretimde Okuduğum İçin Tecilliydim. 21 Şubatta Tecilim Bitti. Ama Şehir Dışında Olduğum İçin Bugüne Sarkıttım. Görevli Memur İşlemlerimi Yapıp Beni Hemn Bugün Göndereceğini Bakaya Olduğumu Söyledi. Ben Şu Anda Ne Gibi Bir Duruma Düştüm? Askerlikte Ne Gibi Bir Sıkıntı Yaşayacağım? İşlemleri Pazartesi Yaptırıp Pazartesi Gidicem.

SekoLive
26-02-2010, 10:33
hayırlı teskereler emre nereye gidiyorsun

mmustu
26-02-2010, 10:34
ya banada yklama kaçağısın diye yazı gelmiş şubeye gitmeye tırsıyorum alıp götürecekler diye :D

Ae86
26-02-2010, 10:35
ya banada yklama kaçağısın diye yazı gelmiş şubeye gitmeye tırsıyorum alıp götürecekler diye :D

Sanada hayırlı teskerlere o zaman ahahahah :D

SOMEONESPECIAL
26-02-2010, 10:36
Hiç bir sorun çıkmaz... Kaç gün geç gidersen o kadar gün geç tezkere alırsın...
Devre kaybı olmaktan iyidir. Allahtan şu an gönderim dönemi

Eray Yümsel
şu anda 1 devreler gidiyo ztn hiç bişey olmaz bildiğin askerlik yapcaksın.

MKT
üzücü bir durum bukadar acele olması senin için.hayırlı teskereler olsun.aralık ayında arkadaşımda aynı duruma düştü.tecili bitmişti pazartesi gitti çarşamba asker oldu.çok şaşırmıştık.3ay oldu daha gideli.Tüm askerlere Hayırlı teskereler.

Sefa_vts
''yedek subay aday adayi karari aldirdiklari tarihe kadar askerlik subesine basvurmayan erkek turk vatandaslari bakaya durumuna duserler. bu, asker kacagi demek degildir. sadece borcunu odemekte geciken, bir nevi mutemerrit olarak adlandirilabilir.

eger yurtdisinda egitim goruyor, turkiye'ye donme firsatiniz yoksa ve bakaya da kalmissaniz yapacaginiz tek sey, gerekli belgeler ve bir savunma dilekcesiyle, bagli bulundugunuz konsolosluga bakaya ifadesi vermektir.

is bununla da bitmiyor. konsolosluk, belgelerinizi turkiye'deki bagli bulundugunuz askerlik subesine gonderdikten sonra mahkeme karari beklemek zorundasiniz. eger ki beraat karari cikarsa -buyuk ihtimal-, mahkeme size bir onay belgesi gonderiyor. siz onu imzalayip turk ataseliginde dosyanizi actirdiktan sonra artik rahatsiniz demektir. turkiye'ye rahatca giris cikis yapabilirsiniz.

siz siz olun bakaya kalmadan askerlik islemlerinizi halledin... ''

Ve

''kesinlikle kalinmamasi gereken durumdur. yasal bir mazaretiniz yoksa * yandi gulum keten helva demektir. askerlik subesi sizi ilgili cumhuriyet bassavciligina dava eder ve hakkinizda dava acilir. savcilik ve mahkeme surecinden sonra hakkinizda idari para cezasi verilir. bu parayi odeseniz de bu sorundan kurtulmus sayilmazsiniz. zira, bakaya kalmak yakaniza bir yapisti mi bir daha birakmayan bir derttir. artik yuksek lisans da yapsaniz, doktora da yapsaniz askerlik tecili yapitramazsiniz, her sevk doneminde askerlik subesine gidip ifade vermeniz ve ogrenci oldugunuzu kanitlamaniz gerekir. eger kamu gorevlisiyseniz askerlik subeniz kurumunuza her sevk donemi yazi yazar ve ayrilisinizi yapmanizi ister. kisacasi sorunlar bitmez. bu surecte askerlik subesine gittiginiz gunleri toplasaniz, kisa donem askerlik suresinden fazla eder. ne yapip edip bakaya kalmamak gerekir.''

EmreAygun
26-02-2010, 10:37
hayırlı teskereler emre nereye gidiyorsun

Serkan Abi İşlem Yaptırmadım. Pazartesi Yaptırcam. Sormadım da Nereye Gidiceğimi Tırstım da :)

SekoLive
26-02-2010, 10:39
Serkan Abi İşlem Yaptırmadım. Pazartesi Yaptırcam. Sormadım da Nereye Gidiceğimi Tırstım da :)

allah yolunu açık etsin emre hayırlı komutanlara denk gelirsin inş.. izmir bornovada kuzen var düşersen aklında olsuın beraber acemilik yaparsınız :D

EmreAygun
26-02-2010, 10:40
Bizim Bütün Sülale İzmir de Yapmış. İnşallah bende giderim

EmreAygun
26-02-2010, 10:41
Sıkıntı Yaşamıcaksam Erken Gitmemde Sıkıntı Yok :)

RCkid
''yedek subay aday adayi karari aldirdiklari tarihe kadar askerlik subesine basvurmayan erkek turk vatandaslari bakaya durumuna duserler. bu, asker kacagi demek degildir. sadece borcunu odemekte geciken, bir nevi mutemerrit olarak adlandirilabilir.

eger yurtdisinda egitim goruyor, turkiye'ye donme firsatiniz yoksa ve bakaya da kalmissaniz yapacaginiz tek sey, gerekli belgeler ve bir savunma dilekcesiyle, bagli bulundugunuz konsolosluga bakaya ifadesi vermektir.

is bununla da bitmiyor. konsolosluk, belgelerinizi turkiye'deki bagli bulundugunuz askerlik subesine gonderdikten sonra mahkeme karari beklemek zorundasiniz. eger ki beraat karari cikarsa -buyuk ihtimal-, mahkeme size bir onay belgesi gonderiyor. siz onu imzalayip turk ataseliginde dosyanizi actirdiktan sonra artik rahatsiniz demektir. turkiye'ye rahatca giris cikis yapabilirsiniz.

siz siz olun bakaya kalmadan askerlik islemlerinizi halledin... ''

Ve

''kesinlikle kalinmamasi gereken durumdur. yasal bir mazaretiniz yoksa * yandi gulum keten helva demektir. askerlik subesi sizi ilgili cumhuriyet bassavciligina dava eder ve hakkinizda dava acilir. savcilik ve mahkeme surecinden sonra hakkinizda idari para cezasi verilir. bu parayi odeseniz de bu sorundan kurtulmus sayilmazsiniz. zira, bakaya kalmak yakaniza bir yapisti mi bir daha birakmayan bir derttir. artik yuksek lisans da yapsaniz, doktora da yapsaniz askerlik tecili yapitramazsiniz, her sevk doneminde askerlik subesine gidip ifade vermeniz ve ogrenci oldugunuzu kanitlamaniz gerekir. eger kamu gorevlisiyseniz askerlik subeniz kurumunuza her sevk donemi yazi yazar ve ayrilisinizi yapmanizi ister. kisacasi sorunlar bitmez. bu surecte askerlik subesine gittiginiz gunleri toplasaniz, kisa donem askerlik suresinden fazla eder. ne yapip edip bakaya kalmamak gerekir.''

son paragraftaki gibi bir durum yaşamadım ben. yüksek lisans yaparken okul belgeleri yollmadığı için bakaya kaldım. askerlik şubesinde ifade verdim ve dava açıldı. davada suçsuz bulundum ve erteleme hakkı kullanabiliyorum yeni yüksek lisansa başladım

M.A.D
nası ya açıköğretimdeyken tecillisin evet bunu biliodum , ama ben açıköğretim bürosuna gittiğimde bana kadın tecili bozdurmaya gerek olmadığını direkt şubeye gidebileceğimi söyledi :( şimdi tekrar aöf bürosuna mı gidicem ben

Eray Yümsel
emre erken gitmiyosun 1 devreler gidiyo ztn şu anda 2 gün geç gidiyosun. okadar

EmreAygun
26-02-2010, 10:43
emre erken gitmiyosun 1 devreler gidiyo ztn şu anda 2 gün geç gidiyosun. okadarAnladım Eray abi.benim için erken oldu o manada

Eray Yümsel
26-02-2010, 10:46
hayırlı tezkereler kardeşim

EmreAygun
26-02-2010, 10:47
Eyvallah Abi Allah Razı Olsun

Ozan'S
26-02-2010, 10:52
devre kaybı olursun DK :)

Ahmetfikri
26-02-2010, 11:09
bende aynı şekilde gittim ama biraz daha erkendi 18inde muayne oldum 22sinde sivas otobüsündeydim :D

devre kaybı olursun DK :)

devre kaybı olmaz A-B ve dk olarak gidiliyor şuanda 90\1-A olarak gidiyor acemi birliği pek fark etmez ama dağıtımda muhakkak bi olumsuz durum vardır bizde 3kişi bakayadı biri şırnak-cizre biri ığdır-aralık bende mardine düştüm

Quantum
26-02-2010, 11:37
hayırlı teskereler olsun..

askerlikte gittiğin yer önemli değil, komutanların önemlidir.

izmirde ordu evinde saray yavrusunda askerlik yaparsın, ama öyle komutanın vardır ki hergünü sana zehir eder.

diğer taraftan gidip karsın bir köyünde askerlik yaparsın, öyle bir komutanın vardır ki asker olduğunu bile anlamazsın.

Bakaya iş değil.. Hayırlı komutanlar nasip olsun :)

Ludacris
26-02-2010, 11:57
tabi gittiğin yere ön yargılı olma sakın ben İzmirliyim ve
Vanda askerlik yaptım. komando olarak
ama anlatamam yaşamak lazım yazıcılık ve nizamiye çavuşluğu + 17 tutanak 2 mahkeme :D

EmreAygun
26-02-2010, 15:18
tabi gittiğin yere ön yargılı olma sakın ben İzmirliyim ve
Vanda askerlik yaptım. komando olarak
ama anlatamam yaşamak lazım yazıcılık ve nizamiye çavuşluğu + 17 tutanak 2 mahkeme :D

Baba sen napmışsın ya :)

SOMEONESPECIAL
26-02-2010, 15:22
Generalden torpilin olacağına çawuştan torpilin olsun :heyoo:

Dragger
26-02-2010, 16:01
Herhangi bir sıkıntı olmaz.

Devrelerinden 3 gün sonra askere baslarsın, 3 gün de gec teskere alırsın.

Zaten ilk 3 gün yogun gecer, bölügüydü kamuflajıydı kogusuydu yatagıydı derken...

O sıkıntı gectikten sonra gitmen daha iyi gibi ;)

Hayırlı teskereler :)

nime
26-02-2010, 16:04
Geç kalınca K9 oluyorsun :) yada Dk mıydı ne :)

Ludacris
26-02-2010, 16:08
Baba sen napmışsın ya :)

mahkemeler iptal oldu yazıcılık sayesinde ha disko var 10 günde oda eğlenceliydi kaçmıştım :D
çok eğlenceliydi haz edemediğim tek şey var askerlikte babam dışında birinden hakaret ve emir almak:ofk: belki yannış bi tavırdaydım ama huy işte :)
yarbay peynir muhabbetini anlatsam :D:D haha ne gündü yaa:hahaha:

Ahmet_28
26-02-2010, 16:23
sefaya bakarmısın kara haber tellalcısı gibi :D

hayırlı teskereler emre

_muhaRRem
26-02-2010, 17:19
acemi birliğine geç gidersen orada dosya açıyorlar geç geldiğin için ve daha sonradanda usta birliğine yolluyorlar..usta birliğindeki bölük komutanın isterse seni askeri mahkemeye sevk edebilir,istersede karışmaz geç geldiğin kadara geç çıkarsın,ama tamamen komutanın o günkü havasına bağlısın :).zaten seni askeri mahkemeye sevk ederseler askerliğin stresle geçer gider... zamanında git ne kadar erken o kadar iyidir..Askerde yazıcıydım acemi birliğine geç gidenler için 2 kere mahkeme dosyası hazırlamıştım :)

Killah
26-02-2010, 17:35
konuyla biraz alakasız olacak ama ama ilk daha okuyorum tecil ettirmedim ne zaman yapmam gerek bunu, zaten kilodan dolayı gidemeyecegim kesin de muayenesi falan nasıl yapılır nasıl hallederim bunları?