Orijinalini görmek için tıklayınız : Ruhsat Kaybetme hk
SekoLive
25-01-2010, 11:16
Arkadaşlar dayım dün ruhsatını kaybetmiş sigortası v.s. herşey içinde gitmiş bunu çıkarmanın maliyeti ve yolu nedir acil yardımlarınızı bekliyorm arac maltepe trafik şubeye bağlı.
şimdiden teşekkürler
güncel sorun
beyler konuyu güncelliyorum,
hala ruhsatı cıkaramamıs dayım, ve cuma günü arabayı bağlatmıs....
izliceğimiz yol nedir bilen birisi yardım ederse cok makbule gecicek.
yardımlarınızı bekliyorum
ve bunu biz maltepeden mi yapmalıyız sadece yoksa araç sahibi ikameti şişlide oradaki emniyetrtende cozebilrmiyiz
ruhsat işlemlerini bilemiyorum ama sigorta için yaptırdığı acenteye gittiğinde bir örneğini alabilir...
SekoLive
25-01-2010, 12:20
ruhsat işlemleri acil ve güncelinden yokmu başına böyle iş gelen
KorkuluRuya
25-01-2010, 12:28
ruhsatı bulan kişiler. adresden vs.bulur eline ulaşır elbet.bir hafta bekle.sonuca göre..
Karakola gidip zabıt tutturman lazım eğer ruhsatı kaybettiysen, şu şu şasi kodunda şu plakalı şu model aracın ruhsatı kaybolmuştur diye eline kağıt veriyorlar. Birkaç gün geçerlilik süresi oluyor çevirmeye falan yakalanırsan onu gösterebiliyorsun, sonra trafiğe bağlı olduğun yere o zabıtla gidiyorsun diye biliyorum.
SekoLive
25-01-2010, 12:33
Karakola gidip zabıt tutturman lazım eğer ruhsatı kaybettiysen, şu şu şasi kodunda şu plakalı şu model aracın ruhsatı kaybolmuştur diye eline kağıt veriyorlar. Birkaç gün geçerlilik süresi oluyor çevirmeye falan yakalanırsan onu gösterebiliyorsun, sonra trafiğe bağlı olduğun yere o zabıtla gidiyorsun diye biliyorum.
Dou teşekkür ederim ilk bunu yapmak lazım ozaman....
Dou teşekkür ederim ilk bunu yapmak lazım ozaman....
Öyle olması lazım ama, ben yapmadım ama bir yakınım bunu yapmıştı 2-3 sene önce.
Sistem değişmemiştir muhtemelen, ama değişmişse bile en azından karakolda ne yapman gerektiğini söylerler.
SekoLive
25-01-2010, 12:35
dayımda bu işlere yabancı arayıp sordu aklıma gelmedi bişey dedim siteye yazıyım illa çıkar bir bilen .. teşekkürler tekrardan ..
serkan ben K vtec in huhsatı kaybetmiştim, bence 3 kuruş ver bi muamaeleci halletsin ama illa ben yapıcam diyosan.
1 karakola gitsende bir şuç durumu yoksa rapor tutmuyolar, biz annemle kavga dövüş bir yazı alabilmiştik.
2 arracın temiz kağıdını alacaksın.
3 sigorta örneğini çıkartacaksın.
4 tüv den muayneden gececek.
5 egzoz pulu önemli değil.
6 aracın bağlı olduğu ilçe trafiğe vereceksin elindeki tüm evrakları.
7 1 -2 gün sonra gidip yeni evraklarını alacaksın.
dip not: bu arada cluba takılmıyosun olmuyo bole;)
SekoLive
25-01-2010, 13:19
Furkan dediğin gibiyse valla işimiz zor gibi...
varmı bunu halledicek bi muameleci arkadaş? fiyat verebilirmi?
cluba gelicem döünüşüm muhteşem olacak ;)
serkan ben K vtec in huhsatı kaybetmiştim, bence 3 kuruş ver bi muamaeleci halletsin ama illa ben yapıcam diyosan.
1 karakola gitsende bir şuç durumu yoksa rapor tutmuyolar, biz annemle kavga dövüş bir yazı alabilmiştik.
2 arracın temiz kağıdını alacaksın.
3 sigorta örneğini çıkartacaksın.
4 tüv den muayneden gececek.
5 egzoz pulu önemli değil.
6 aracın bağlı olduğu ilçe trafiğe vereceksin elindeki tüm evrakları.
7 1 -2 gün sonra gidip yeni evraklarını alacaksın.
dip not: bu arada cluba takılmıyosun olmuyo bole;)
bunlara ek.karakoldan çalıntı olmadığı sürece zabıt tutmuyorlar.seni notere yollayıp beyanname doldurtuyorlar.o noter yazısıyla gelip birde dilekçe veriyorsun.bence en güzeli ver muameleçiye;)ben kaç kez kağıthaneye gidip grldim,muameleciye versem daha iyiydi.birde ek1 formu doldurup muayene gittikten sonra subeye gitcen.
SekoLive
25-01-2010, 13:26
valla çok fena yaw ... arac dayımın dayı gop da oturuyo şube maltepe araba teyzemin üzerine... .... muameleci arkadaşlar fiyat versinde bari siteden birisine faydamız olsn...
SekoLive
01-11-2010, 12:02
:(
arkadaşlar konuyu hortlatıyorum bu işlemi hala yaptıramadık aracın motor yanmasından dolayı tamir v.s. maddi sıkısıklık derken bugüne kadar çıkmadı yola. yarın kısmetse kamyoneti çıkarıcaklar fakat ruhsat kayıp muayene sigorta hepsi bitik bize yol göstericek birisini arıyoruz aramızda muamele işleriyle uraşıp bize yol göstericek yada uygun fiyata ben hallederim diyen olursa yaptırmak isteriz yoksa kendimiz uraşacağız
nereden başlamalı ve ne yapmalıyız gazete ilanını vermiştik kayboldugu zaman. o günden bugüne değişen bi kanun yasa falan varsa ona göre başlayalım......
kardeşim nazmi ile irtibata girsene sitenın yegane adamı bu işleri tam detaytlı bilen..
SekoLive
01-11-2010, 12:18
abi nazmi abi müsait deil sanırım şuan müsait olunca hep sitede oluyor diğer zamanlarda arıyınca genelde acil işleri var araya reklam sokmak istemiyorum gelince ararım onu.
güncel ve acil arkadaşlar varmı bilen eden yardım edebilecek kimse
SekoLive
01-11-2010, 14:14
yokmu yardımcı olacak kimsemiz.
Hem serkan abimin konusunu güncelliym, hemde eminim serkan abim izin vericektir araya kendi ufak bi sorumu sıkıştıriym.
Geçtiğimiz ay bi satış aldım üzerime, asıl ruhsatın yollanacağı yer farklı bir adresti. İhmalkarlık edip gidip almadık o evden. Acaba getiren adam o adreste böyle birini bulamayınca geri götürmüşmüdür? Ya da bu değişkenlik gösterir mi? Yani kimisi bırakır o adrese, kimisi bırakmaz.
Hem serkan abimin konusunu güncelliym, hemde eminim serkan abim izin vericektir araya kendi ufak bi sorumu sıkıştıriym.
Geçtiğimiz ay bi satış aldım üzerime, asıl ruhsatın yollanacağı yer farklı bir adresti. İhmalkarlık edip gidip almadık o evden. Acaba getiren adam o adreste böyle birini bulamayınca geri götürmüşmüdür? Ya da bu değişkenlik gösterir mi? Yani kimisi bırakır o adrese, kimisi bırakmaz.
oyle posta kutusuna bırakıp gıdemezler iadeli taahütlüdür önce adresın bulundugu ptt de bekler sonra trafik subeye gerı doner bunun belırlı bır suresı var tam hatırlamıyorum 10-15 gün sanırsam
tüve tespit e gelicek sadece şasi ve motor no kontrolü arka bahçede okadar ruhsatlar zayi yazan ek1 e
oyle posta kutusuna bırakıp gıdemezler iadeli taahütlüdür önce adresın bulundugu ptt de bekler sonra trafik subeye gerı doner bunun belırlı bır suresı var tam hatırlamıyorum 10-15 gün sanırsam
Eminmidiriz sistemin bu şekilde işlediğinden? Eğer böyle ise çoktan beşiktaş trafiğe dönmüştür... Bende gidip ordan alırım.
Bu arada çok teşekkür ederim, eğer böyle işliyosa gerçekten içim çok rahatlicak. Çünkü yeni ruhsat çıkartma ile falan gerçekten uğraşmak çok zor olurdu. Tekrardan çok teşekküre derim.
SekoLive
12-12-2011, 10:55
muayenesi varmı?
yoksa ek1 alıp muayenesini yaptırsın sonra ruhsat çıkarır
SekoLive
12-12-2011, 12:56
muayenesi varmı?
yoksa ek1 alıp muayenesini yaptırsın sonra ruhsat çıkarır
muayene bitikmis ,
metin saolsn aradı söledi dayımı yönlendirdim karakola gün sonunda bidaha arıyıp soracam tam olarak ne yapmslar diye sizlerlede paylasıcam en azından bilgi olarak kalır başına gelen olursa diye.
::ZaFeR::
21-10-2012, 21:38
Arkadaşlar sanırım bende benim EG'in ruhsatını kaybettim.Muayenesi bitmiş değil henüz.Araç Konya kayıtlı ama ben şu an Batman'dayım.Nasıl bi yol izlemeliyim.