Orijinalini görmek için tıklayınız : Mavi Bilgisayar
Kocaeli'de severek 5 aydır çalıştığım mavi bilgisayar'ı kapattık.
Dün patronumuz anlamsız bir şekilde gelip arkadaşlar yaz öncesi önlem gibi bir olay,mağazayı kapatıyoruz demesi,Gece saat 5'e kadar mağazayı toplamamız,hala şaka gibi geliyor,
hala inanmakta zorluk çekiyorum ama mantıksal açıdan bir açıklamasıda yok bu olayın..
:(
Son fotoğraflar ;
Boş kartonlar
http://xs140.xs.to/xs140/09271/dsc00103__small_349.jpg
Teşhirdeki ürünler toplanırken
http://xs140.xs.to/xs140/09271/dsc00109__small_900.jpg
Son kez kendi reyonum notebook hatıra fotoğrafı
http://xs140.xs.to/xs140/09271/dsc00110__small_612.jpg
:icon13: :o
onursumer
29-06-2009, 15:36
geçmiş olsun nasıl bi onlem bu garip valla.
Çok garip değil mi ? Kimse anlam veremedi çok şaşkınız hala aklım hayalim ermiyor bu işe..
Vardır bir bildikleri ama o arkadaşlık ortamı,anlaşma,sohbet,muhabbet herşeyimi paylaştığım onca adamdan ayrılmam,ortamın bozulması çok koydu.
Allah kimseye böyle birşey vermesin. :(
abi dolar çok yükseldiya ondandır benim tanıdığım bi elektronik ürün satan dükkanda çok zarara girdi
serhat306
29-06-2009, 15:46
yangından mal kacırır gıbı bır gecede magazamı bosaltılır tuhaf...
Bir bit yeniği olabilir işin içinde
Mavi Bilgisayar battı !
4 saat önce
Merhaba,
Ankara’nın teknoloji mağazalarından Mavi Bilgisayar bu sabah itibariyle kapanmıl durunmda. Haftasonu Kocaeli ve Denizli mağalarını kapatan firma şu anda Ankara’daki mağazalarının da kepenklerini indirmiş durumda.
Alacaklı firmalar sabah itibarıyle iletişime geçmeye çalışıyor ancak mağazaların önünde beklemek dışında birşey yapamıyorlar. Depoların ve mağazaların boşaltıldığı söylentileri ortalarda dolanıyor.
Bir süredir ***** kriz yüzünden zor duruma düşen firmalar zor günler geçirirken Mavi bilgisayarın bu şekilde batması açıkcası ücüzü bir olay. Umarız zincirleme bir tepki yaratıp piyasayı daha zor bir duruma sokmaz. !
------
Mavi Personeli :
Ben Ankara Çukurambarda mavi bilgisayar çalışanıydım bu sabaha kadar.
Gece arkadaşım telefon açtı ve mağazayı boşaltıyor patronlar koş dedi, ben şaka yapıyor sanıp inanmadım ve sabah gittimde yerde bir çöp bile yoktu tabi ,bizim Mavi bilgisayar Patronu HAMZA HAKANDA :(
ben ve benim gibi bi kaç aylığı içerde kalmış arkadaşlara geçmiş olsun :)
Kaçıran kaçırmış malları bizede soğuk su içmek düşer :(
http://mesaj.pclabs.com.tr/2767/mavi-bilgisayar-batti/
Paralarımızın kalması gibi bir olay yok o kadar abartılmasınında manası yok.
İnternetten hala satış yapıyorlar.
Sadece online olarak kalıcaklar tahminimce..
o kadar abartılmasınında manası yok.
neyi abartmışlar anlamadım ben :) ?
paramızın içerde kalması gibi bir olay yok,yarın insan kaynakları geliyor.
öyle saçma iş mi olur ?
paramızın içerde kalması gibi bir olay yok,yarın insan kaynakları geliyor.
öyle saçma iş mi olur ?
adam alamamış yazmış , bilmiyor olabilir , abartmışmı oluyor şimdi ..
--
http://forum.shiftdelete.net/konu-disi/89157-mavi-bilgisayar-batti.html
cem niye ters gidiyorsun ? sebep ne yani ? bir kelime söyledim iyiki.
Firmayı savundun çünkü , o kadar kişinin birden işsiz kalmasına sebeb olan firmayı savunman rahatsız etti..
DaRkNeSs-
29-06-2009, 16:10
geçmiş olsun üzücü bi durum gerçekten
izmirde 10 senedir bildiğim ve 10 sene içinde 3 bilgisayar aldığım büyük bi firma da batmıştı 6 ay kadar önce. aynen bi pazar günü gelip akşama kadar dükkanı ve depoları boşaltmışlardı
senin de içerde paran kalmadan bi an önce iletişime geç yetkililerle bence olmaz diye bişey yok adam batmış bi kere. allah düşürmesin bu duruma..
geçenlerde de tekmar battı diye duydum :(
İbrahim Erdem
29-06-2009, 16:10
Geçmiş olsun..:(
Ne olursa olsun calısanlarına o gün icinde söylemek, ne haliniz varsa görün demek hic yakısmamıs öyle büyük bir sirkete...
Patronlar bulur yapacak birseyler, ceplerinde para da eksik olmaz ama ya calısanlar, bu ise güvenip taksite girenler, ev coluk cocuk bakanlar?
Yazık...
Ekonomik krizden dolayıdır..
Firmayı savundun çünkü , o kadar kişinin birden işsiz kalmasına sebeb olan firmayı savunman rahatsız etti..
Firmayı niye savunayım ya ? Adamlar bariz ekmeğimizle oynadılar.
Mesele o değil.Doğrudur çukurambarıda kapatmışlar biz ne yapıcaz ?
http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?id=16410803
Bittiğimiz andır..
Haciz memurları falan mühürlemişler.
Firmayı niye savunayım ya ? Adamlar bariz ekmeğimizle oynadılar.
Mesele o değil.Doğrudur çukurambarıda kapatmışlar biz ne yapıcaz ?
işte seninde ekmeginle oynamışlar abartan abartacak tabiki öle abartmaya gerek yok falan yazmana lüzüm yok .....
abartmış bak ekşideki ;
çalışanların haklarını da hiçbir zaman tamamiyle teslim etmediklerinden belki de aldıkları ah tutmuştur.
aynı şekilde bir kaç ürün alıp bozuk çıktığında çok uğraştırmışlardı böyle olması gerekmezdi ama müşteri memnuniyeti denen kavramdan çok uzak çalışıyorlardı inşallah hayırlısı olur çalışanların hakları hiç olmaz
işte seninde ekmeginle oynamışlar abartan abartacak tabiki öle abartmaya gerek yok falan yazmana lüzüm yok .....
abartmış bak ekşideki ;
çalışanların haklarını da hiçbir zaman tamamiyle teslim etmediklerinden belki de aldıkları ah tutmuştur.
Doğrudur baktım ekşiyede.Bu kadar büyük bir firmanın bir anda kapatması garip,yazık hatta..
Ve benim garibime giden normalde bu ürünlerin sayım yapılarak kolilenmesi lazımken kolilenmedi,yani çalacak olsa mutlaka biri çalardı.var bir iş ama çözülecek gibi değil. :icon_wack
Doğrudur baktım ekşiyede.Bu kadar büyük bir firmanın bir anda kapatması garip,yazık hatta..
Ve benim garibime giden normalde bu ürünlerin sayım yapılarak kolilenmesi lazımken kolilenmedi,yani çalacak olsa mutlaka biri çalardı.var bir iş ama çözülecek gibi değil. :icon_wack
tek kalan ortak kurtardığını kurtarıyor olabilir saymadan haciz memurları gelemden mal kaçmırmışlar yüksek ihtimal olay bu
Kısacası geçmiş olsun bize..
Heryer de 1 milyarın üstünde ps3 satılırken mavi 800 tl civarın da satıyor du aklıma acaba diye bir soru gelmişti?Açık oldum mu acaba yeterince
SekoLive
29-06-2009, 16:46
geçmiş olsn en yakın zamanda iş bulursun inş.
İnşallah,teşekkür ederim.
aynı şekilde bir kaç ürün alıp bozuk çıktığında çok uğraştırmışlardı böyle olması gerekmezdi ama müşteri memnuniyeti denen kavramdan çok uzak çalışıyorlardı inşallah hayırlısı olur çalışanların hakları hiç olmaz
1 aylık aldıgım mouseun (x7) soyulmasından dolayı delirip aldıgım maltepedeki magazaya götürünce nebileyim ben bu mouse u fırlatmadığnı kaldırıp atmadını diyince dellendigim tek pc malzemesi satan yer.
1 aylık aldıgım mouseun (x7) soyulmasından dolayı delirip aldıgım maltepedeki magazaya götürünce nebileyim ben bu mouse u fırlatmadığnı kaldırıp atmadını diyince dellendigim tek pc malzemesi satan yer.
Ankaradaki elemanlardan çok şikayet geliyordu.Biz öyle değildik çok memnunlardı müşterilerimiz...
Hepsi mazide kaldı boşversene Berkan..
onursumer
29-06-2009, 18:08
son donemlerde ellerinde yeterli urun olmuyordu
daha onceden çok alışverişim olmuştu online olarak maviden şaşırdım gerçekten batmasına
en son 1066mhz hyperx ramlerimi almıştım ordan çok uygun bir rakama
birden boyle boşaltmalarıda hacizden mal kaçırmak gibi gozukuyor.
mal kaçırıyorlar alacaklar için firmalar alacak takibine başlamış durumda bu firma ile alakalı .
Çalışan olarak inşallah alacağın yoktur içeride sıkıntı oluşabilir .
mal kaçırıyorlar alacaklar için firmalar alacak takibine başlamış durumda bu firma ile alakalı .
Çalışan olarak inşallah alacağın yoktur içeride sıkıntı oluşabilir .
1 aylık maaş + 2 aylık prim + Önceden bildirmediği için iş yerinin kapatılmayacağını maaşın yarısı yani 2 milyara yakın alacağım var. :ofk:
webcam aldık sorunlu çıktı götürdüm bunu geri alıcak eleman yemeğe çıktı dediler bekleyin dediler 1.5 saat bekledim gelmedi 7den sonra değişim olmuyomuş meğerse onu bekletmişler bana son 7. günüydü değişimin üzerine yürüynce geri aldılar onda bile peşin para vermediler uğraştırdılar, para mühim değil ister 1 ytl ister 1000ytl ama karşıdaki insan gibi davranmayınca ister istemez sinir oluyor insan
Ankaradaki elemanlardan çok şikayet geliyordu.Biz öyle değildik çok memnunlardı müşterilerimiz...
Hepsi mazide kaldı boşversene Berkan..
yanlış anlama ama sorunu İzmit'teki mağazada yaşadım:) muhtemelen sen daha işe başlamamış olabilirsin o zamanlarda illa bağırmadan yada avukat vs lafı etmeden iş yapmadılar
Sıfır Pc alırken,yanında Ram de almamı öneren,Ramleri takarken Pc´me zarar veren,daha sonrasında,çok büyük sıkıntılar çekmeme neden olan yer.
mgnPower
29-06-2009, 20:05
zira bende diyorum anakradaki o kocaman hincahinc insanlarin birbirini ezerek acilisini yaptiklari yer her gecen gun kohnelesiyor bolunuyor ve kepenk kapatiyordu simdi cikti isin rengi kokusu iste... gecmis olsun
1 aylık maaş + 2 aylık prim + Önceden bildirmediği için iş yerinin kapatılmayacağını maaşın yarısı yani 2 milyara yakın alacağım var. :ofk:
Gecmiş olsun gercekten üzücü bi durum ...O parayıda düşürdüm yedim içtim sayıcaksın artık alman sanırım zor olucak :ofk:
Moralim sıfır,onca elemanın çocuğu olacaktı,borçları olanlar,vs. vs.
Hesabını nasıl verecekler acaba ?
mgnPower
29-06-2009, 21:22
bir sunger ceker unuttururlar ama kimsenin ahi kimsede kalmaz.
Bende şimdi vatan bilgisayardan geldim. maviye baktım kapalıydı tüm türkiyedeki mağazalarmı kapandı?
Mavi Bilgisayarın Ankarada 3 Kocaeli 1 Denizli 1 mağazası vardı Hepside kapandı..
Mavi Komple Kapandı zaten, Bende 7.5 ay gibi bir süre Denizli Mağazada Serdar Arkadaşım gibi Notebook reyonuna baktım sıkıntılar inanılmaz çoğalmıştı ve çözüm üretilemiyordu sanki birşeyleri takmıyor gibilerdi ve öylede oldu...
En son aldığım bilgi Farklı bir isimle devam edecekler hem online hem firma olarak.. İsmide biliyorum ama burda söylemeye gerek yok.. Benim aldığım haber bu şimdilik.. Tüm çalışanlara çok geçmiş olsun bir çok kişi yine elbet işsiz kaldı kötü bir durum :S
Serdarcım tekrar geçmiş olsun zaten biz biliyoruz durumları.. :S
Mavi Bilgisayarın Ankarada 3 Kocaeli 1 Denizli 1 mağazası vardı Hepside kapandı..
Mavi Komple Kapandı zaten, Bende 7.5 ay gibi bir süre Denizli Mağazada Serdar Arkadaşım gibi Notebook reyonuna baktım sıkıntılar inanılmaz çoğalmıştı ve çözüm üretilemiyordu sanki birşeyleri takmıyor gibilerdi ve öylede oldu...
En son aldığım bilgi Farklı bir isimle devam edecekler hem online hem firma olarak.. İsmide biliyorum ama burda söylemeye gerek yok.. Benim aldığım haber bu şimdilik.. Tüm çalışanlara çok geçmiş olsun bir çok kişi yine elbet işsiz kaldı kötü bir durum :S
Serdarcım tekrar geçmiş olsun zaten biz biliyoruz durumları.. :S
Teşekkür ederim Muharrem.
Artık bir anlamı kalmadı zaten konuşmanın..
Eyvan
A1
Gülen Bilgisayar
Ay Bilgisayar
:):):) Hatırlayan varmı ?
adanadakı polen bilgisıyar gıbı oldu okadar ıyı bır fırma bıçok ılde subelerı olan bı fırma bı gecede kapandı tum malları kaçirip wardır bı bıldıklerı 5 şube kapanmaz bırden yoksa
Her ne olursa olsun maaşı yatırmışlar şimdi aldım Atm'den.
mavi bilgisayarın nasıl mavi bilgisayar olduğunu bilenler bu durum için alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste diyecektir.yada ne bileyim haydan gelen hûya gider gibi..
ha çalışanların hiçbir günahı yoktu hepsine geçmiş olsun.
onursumer
30-06-2009, 00:19
kimsenin parasının kalmaması güzel gerçekten kaçarken madur bırakmak istememişler ;)
Benim bi arkadasımın abisi de Ankara magazalarından birinde calısıyodu.. Onlara da sabah söylemisler..
Calısan arkadaslar insallah haklarını alabilrler en kısa zamanda..
yangından mal kaçırır gibi :rolleyes: geçmiş olsun :/
Heryer de 1 milyarın üstünde ps3 satılırken mavi 800 tl civarın da satıyor du aklıma acaba diye bir soru gelmişti?Açık oldum mu acaba yeterince
Mavi Bilgisayar bu konuda bir ilke imza attı aslında. TR de satışı yasak olan PS3 NTSC-J yani Amerika pazarı için üretilmiş olan bu spot ürünleri kendi firması garantisi altında faturalı olarak satmış ve üstüne üstlük bu mallara da Devlet tarafından verilmesi gereken Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'ndan garanti Belgesi hazırlatarak satmıştır!
Sattığı ürün hem spot-yani garantisiz-
hem eski tip-tek lensli makinalar-
hem TR de satışı yasak olan makinalar
hem de Devlet tarafından verilmemesi gereken bir belgeye sahip makinalardır.
Aramızda Mavi'den PS3 alanlar olabilir. Panik yapmasınlar. Ara sıra PAL makina satışı da yaptılar. Fakat 700lü 800 lü rakamlara kampanyadan aldıysanız büyük ihtimalle NTSC-J dir makinanız...
Bugün Mavi Bilgisayarın önünden geçtim kapı duvar. Üzücü iki taraf içinde...
Serhat Y.
30-06-2009, 15:22
peki arkadaşlar mavi shop un mavi bilgisayarla bir alakası varmı? hani şu cevahir ve airport avm lerde olanların yani?
onursumer
30-06-2009, 17:52
peki arkadaşlar mavi shop un mavi bilgisayarla bir alakası varmı? hani şu cevahir ve airport avm lerde olanların yani?
hayır yok
cevahirdeki merkez yeri zaten airporttaki şube ;)
pc gold henüz yontma taş devrine geçmeden önce bu adamlar çarpan kilidi olmayan amd işlemci satarlardi sene 02 falan .. vay be nereden nereye
asmisinsan
30-06-2009, 18:45
yazık olmuş
Bilgisayar sektörü çok dolandırıcı gördü çok çalıp kaçan gördü. Zamanında PC Gold basit bir Yazıcıoğlu şirketi iken Pentium 166 MMX sistemleri anakart üstündeki jumperlar ile 200 mhz olarak tanıtıp Pentium 200 MMX olarak sattılar. O zamanlar bir işlemcinin 2 kademesi arasındaki fiyat farkı muazzamdı. Olay fark edildiği zaman yer yerinden oynadı. Ama gel görki adamlar şimdi marketler zinciri. Daha neler var bu sektörde ah neler neler. :)
intel de bizzat aynısını yapmıştı pentium 75 ile 90 larda mı ne:)
hemen hemen hiç fark yoktu haha
CasabLanca
01-07-2009, 02:54
benim merak ettiğim nokta acaba o kadar malı nereye kaçırdılar hangi depoda saklıyorlar
en azından sevindiri haber olmuş adına geçmiş olsun
benim merak ettiğim nokta acaba o kadar malı nereye kaçırdılar hangi depoda saklıyorlar
IBM in depolarında saklıyorlardır :D
şimdi ne var bunda komik olan demeyin.. mavi nasıl mavi olmuş araştırın dilerseniz..
mavi nasıl mavi oldu söleyımmı sana mavi nın sahıbı hamza hakan maltepe pazarında cd satardı sene 1998 lerde sonra gokdelene kızılaydakı kucuk buro tarzı bı yer acdı bı kac sene orda öle ıdare ettıkden sonra sehıt adem yavuzdakı yerlerını acdılar bınanın 2 ıncı katında felan fılan derken bı sekılde bısıyler oldu baya bı buyuduler ılk once cukurambar sonra izmit ıstanbul yolu derken bu sekılde buyuduler
gelelım kapanmasına 3 5 aydır zaten maasları duzenlı odemıyordu calısanların 15 gun once felan herkezın hesabına 500 ytl yatırılmıs ve mavının dıger ortagı bı gece malzemelerı tırlara yukleyıp cekıp gıttı pazartesı gunu alacaklıların hepsı malzemesını kurtarmak ıcın gıttı ama cok az sayıda malzeme vardı fırmalara baya bı borcu vardı millet malını kurtarmaya calısıyordu..
mavi nasıl mavi oldu söleyımmı sana mavi nın sahıbı hamza hakan maltepe pazarında cd satardı sene 1998 lerde sonra gokdelene kızılaydakı kucuk buro tarzı bı yer acdı bı kac sene orda öle ıdare ettıkden sonra sehıt adem yavuzdakı yerlerını acdılar bınanın 2 ıncı katında felan fılan derken bı sekılde bısıyler oldu baya bı buyuduler ılk once cukurambar sonra izmit ıstanbul yolu derken bu sekılde buyuduler
gelelım kapanmasına 3 5 aydır zaten maasları duzenlı odemıyordu calısanların 15 gun once felan herkezın hesabına 500 ytl yatırılmıs ve mavının dıger ortagı bı gece malzemelerı tırlara yukleyıp cekıp gıttı pazartesı gunu alacaklıların hepsı malzemesını kurtarmak ıcın gıttı ama cok az sayıda malzeme vardı fırmalara baya bı borcu vardı millet malını kurtarmaya calısıyordu..
Aynen öyle abi..
İzmitte baya bir prestij sağlamıştık,son zamanlarda gelen mallardan anlamıştım ben..
Çok saçma sapan notebooklar,cep telefonları falan geliyordu.Acaba mı ? diye düşünüyorduk ama acabalar gerçeğe döndü bir anda mortingen..
En büyük etkisi,ortağının çekilmesiydi..Çekilince borçlar ikiye katlamış iflas ettiler tabi.
Hamza bey hala duruyor Ankara'da alacaklılarla görüşüyormuş.
Üzüldüm açıkçası.
mavi nasıl mavi oldu söleyımmı sana ... felan fılan derken bı sekılde bısıyler oldu baya bı buyuduler ....
hah orada ne oldu ??