PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Boyner’den parfüm alan var mı?

EnesPolatdemir
06-01-2025, 17:48
Pazar günü boynerden Tom Ford Ombre Leather Perfume parfüm aldım. Perfume versiyonunu almama rağmen 2 saat bile geçmeden silaj resmen 0. Koku 8-10 saat civarı ciltte kıyafette kalıyor. Daha önce edpsine sahiptim onda böyle sorun sıkıntılar yoktu. Silajı rahat +4 saat gidiyordu kıyafette de 2 gün civarı kalıyordu. Onu beymenden almıştım. Esans oranı edpye gore daha yuksek olmasina ragmen bu performans düşükşüğü kıllandırıyor. Ayrıca rahatsız edici yani 8-9 bin liralar verip performans alamamak. Saçma gelecek ama boynerden parfüm alıp başına böyle bir olay gelen oldu mu yoksa ben mi paranoyaklaşıyorum.

NOT: Konunun yeri burası olmayabilir başka yer bulamadığım için sohbete açtım. Yanlışım varsa affola.

livaneli
06-01-2025, 23:38
Yaş 22'ymiş , normaldir böyle konular. :) Derdini seveyim, derlerdi eskiden. :)

Ormanci
07-01-2025, 08:57
Sonuçta sohbet forumu, istenen konu açılabilir diye düşünüyorum şahsen :)

Boyner'den birkaç defa parfüm aldım, orijinallik kontrolü yaptım, orijinaller ama genelde tarihleri eski olabiliyor. Yani 2024'ye aldığım parfüm 2023 başında üretilmiş falan olabiliyor. Bekledikleri için falan böyle bir "kalıcılık" sorunu olabiliyor mu bilemiyorum.

Ancak son dönemde aldığım birkaç farklı parfümde bu kalıcılık sorununu gözlemliyorum. Ki ben de EDT yerine parfüm tercih etmeme rağmen böyle oluyor.

EnesPolatdemir
07-01-2025, 09:09
Yaş 22'ymiş , normaldir böyle konular. :) Derdini seveyim, derlerdi eskiden. :)

Yaşımla sorumun ne alakası var? Tek derdim sanki kıytırık bir parfümmüş gibi yorum yapmanız inanılmaz saçma. Benim bu konuyu açma amacım eğer böyle bir şey cidden varsa forumdaki insanların da bilinçlenmesini sağlamak. Fazlasıyla gereksiz bir yorum yapmışsınız

EnesPolatdemir
07-01-2025, 09:16
Abi vallahi tarihine hiç bakmadım eve gidince bakıp güncelleyeceğim. EDT içinde en az esans bulunan parfümler onların dayanmaması normal karşılanıyor. EDT'ler %5-15 arası EDP'ler %15-20 arası perfumeler %40 gibi bir esans barındırıyor içinde. Perfumeden EDT performansı almak saçmalık. Klon olabilmesinden şüphelendim. Ben kapalıçarsıda esnafım burda çok var şerefsizler birebir aynını yapıyorlar :D. Performansı aynı onlarınki gibi. Hatta çarşıdaki kaliteli bazı klonlardan bile daha kötü. Şikayetvar'da da aynı konudan bir sürü şikayet açılmış. Büyük ihtimalle klon. Parfümlerin tarihinin bir öneminin olmadığını biliyorum ama emin de değilim. En iyisi Beymen'den almak. Boyner'den parfüm almayı düşünen olursa diye söylüyorum almayın...

AliGizda
07-01-2025, 10:11
Esans falan muhabbetlerini bilmem de Boyner' in klon satacağına ihtimal vermem. Beymen bi kaç sene öncesine kadar Boyner grubundu, aldığın yer farklı olsa da aynı yerden almış gibi düşünebilirsin :)

Online' dan aldıysan farklı bir satıcıdan gelmişse o konuda bilgim yok bişey diyemem.

EnesPolatdemir
07-01-2025, 10:37
Esans falan muhabbetlerini bilmem de Boyner' in klon satacağına ihtimal vermem. Beymen bi kaç sene öncesine kadar Boyner grubundu, aldığın yer farklı olsa da aynı yerden almış gibi düşünebilirsin :)

Online' dan aldıysan farklı bir satıcıdan gelmişse o konuda bilgim yok bişey diyemem.

Abi valla bende ihtimal vermek hiç istemiyorum ama kurcalıyor. Marmara forumdan aldım...

CloudGrey
07-01-2025, 10:38
boynerde daha önce çakma gözlük gördük..

parfümde vardır eminimki

emir91
07-01-2025, 13:11
Ombre leather kıyafette günlerce kalıyor eğer böyle bir sorun varsa kesinlikle ya sahte ya bozulmuştur

mrwope
07-01-2025, 13:12
Merhaba dostum.Bir parfüm hobi forumunun yöneticisiyim.Aklındaki sorulara cevaplar vermiş olayım.
Tom Ford Ombre Leather deri temalı tek düze ilerleyen bir parfümdür.Burun reseptörleri benzer kokuyu sürekli aldığında yorulur ve kokuyu hissetmez.En pis örneğini tuvalette her gün yaşıyoruz :)
Boyner direkt parfüm distribütörlerinden mal çeker,ve sürekli sirkülasyon olduğundan bayatlamış vs olma ihtimali de olmaz.Yine içinin rahat etmesi için How to find the batch code? (https://www.checkfresh.com/how-to-find-batch-number.html) sitesinden batch (parfüm üretim tarihi) kontrolü sağlayabilirsin.
Özetle :
Boynerde sahte parfüm alamazsın.
Ombre Leather tek düze ilerleyen bir kokudur.Sen farketmemiş olsan da etrafın kokuyu hissedecektir.Ten kimyası da parfüm kalıcılığında etkilidir.(sürekli terliyorsan,sürekli heyecanlanıyorsan tenindeki alkol bazlı parfümün uçma süresi daha hızlı olacaktır.)

Öneriler :
Daha uzun kalsın,sürekli hissedeyim diyorsan parfum sıktığın yere kokusuz bir vazelin yada krem sürer üzerine parfüm sıkarsan parfüm altında bir katman oluşturacaksın ve teninde kalıcılığı daha uzun olacaktır.

Ormanci
07-01-2025, 14:24
Merhaba dostum.Bir parfüm hobi forumunun yöneticisiyim.Aklındaki sorulara cevaplar vermiş olayım.
Tom Ford Ombre Leather deri temalı tek düze ilerleyen bir parfümdür.Burun reseptörleri benzer kokuyu sürekli aldığında yorulur ve kokuyu hissetmez.En pis örneğini tuvalette her gün yaşıyoruz :)
Boyner direkt parfüm distribütörlerinden mal çeker,ve sürekli sirkülasyon olduğundan bayatlamış vs olma ihtimali de olmaz.Yine içinin rahat etmesi için How to find the batch code? (https://www.checkfresh.com/how-to-find-batch-number.html) sitesinden batch (parfüm üretim tarihi) kontrolü sağlayabilirsin.
Özetle :
Ombre Leather tek düze ilerleyen bir kokudur.Sen farketmemiş olsan da etrafın kokuyu hissedecektir.Ten kimyası da parfüm kalıcılığında etkilidir.(sürekli terliyorsan,sürekli heyecanlanıyorsan tenindeki alkol bazlı parfümün uçma süresi daha hızlı olacaktır.)

Öneriler :
Daha uzun kalsın,sürekli hissedeyim diyorsan parfum sıktığın yere kokusuz bir vazelin yada krem sürer üzerine parfüm sıkarsan parfüm altında bir katman oluşturacaksın ve teninde kalıcılığı daha uzun olacaktır.

Bu konuda ciddi sıkıntı çekiyorum, kendime sıktığım parfüm kokularını hiç bir zaman alamadığım gibi, kalıcılıkları konusunda da emin olamıyorum.

Son parfümüm Bvlgari Man In Black ve Boyner'den alınma :) O yüzden baya şüpheyle yaklaşıyorum :)
Sıktıktan sonra hiç bir şekilde kokusunu alamıyorum, eşim diyor ki "müthiş, sen gittikten sonra bile kokuyor". E iyi diyorum. Ama gün içinde kalıcılığı yok diye düşünüyorum.
Akşam eve geldiğimde hanıma sordum bikaç defa, kokuyor mu diye, evet ama sana yaklaşınca diyor.

Onun yanında mesela gündeliğe Zara'dan alınma nispeten uyduruk parfüm de kullanıyorum, onlar da kokuyor ama mesela akşam geldiğinde üzerinde kesinlikle yok diyor.

Millet yanımdan geçerken buram buram kokuyor, hiçbir zaman öyle olduğumu düşünmedim ama oluyormuş :)

Bir ara Jil Sander Sun kullanıyordum, yurtdışından falan alırdım gidip gelirken.
Bi gün asansöre benden yaşça büyük hanımlarla bindim, biri "parfümün ne, süper kokuyor" demişti. O zaman şaşırmıştım, yakın durmuyorum etmiyorum, nasıl böyle kokuyor diye :)

R-13239
07-01-2025, 15:39
Boyner’de saha önce orijinal parfümlerin klonuyla değiştirilip çalışanlar tarafından dışarıda satıldığına defalarca şahitlik ettim.

Şu anda hala devam ediyor mu bilmiyorum ama beymen de bile benzer işler gördük zamanında.

Şöyle bir şey de olabilir, batchler arasında kalıcılık farkı olabiliyormuş. Öyle bir durum da başınıza gelmiş olabilir.

mrwope
07-01-2025, 18:42
Boyner’de saha önce orijinal parfümlerin klonuyla değiştirilip çalışanlar tarafından dışarıda satıldığına defalarca şahitlik ettim.

Şu anda hala devam ediyor mu bilmiyorum ama beymen de bile benzer işler gördük zamanında.

Şöyle bir şey de olabilir, batchler arasında kalıcılık farkı olabiliyormuş. Öyle bir durum da başınıza gelmiş olabilir.

Güncel parfümlerin çoğu jelatinli;parfümü jelatini bozmadan çıkarmak büyük meziyet.Ama ordaki arkadaşların bunu yapmasına ihtiyacı yok;el altından denediğiniz parfümlerin testerlarını satabiliyorlar ikili ilişkileriniz iyiyse :) Niche parfümlerde bu pazar özellikle çok sıkı.

mrwope
07-01-2025, 18:45
Bu konuda ciddi sıkıntı çekiyorum, kendime sıktığım parfüm kokularını hiç bir zaman alamadığım gibi, kalıcılıkları konusunda da emin olamıyorum.

Son parfümüm Bvlgari Man In Black ve Boyner'den alınma :) O yüzden baya şüpheyle yaklaşıyorum :)
Sıktıktan sonra hiç bir şekilde kokusunu alamıyorum, eşim diyor ki "müthiş, sen gittikten sonra bile kokuyor". E iyi diyorum. Ama gün içinde kalıcılığı yok diye düşünüyorum.
Akşam eve geldiğimde hanıma sordum bikaç defa, kokuyor mu diye, evet ama sana yaklaşınca diyor.

Onun yanında mesela gündeliğe Zara'dan alınma nispeten uyduruk parfüm de kullanıyorum, onlar da kokuyor ama mesela akşam geldiğinde üzerinde kesinlikle yok diyor.

Millet yanımdan geçerken buram buram kokuyor, hiçbir zaman öyle olduğumu düşünmedim ama oluyormuş :)

Bir ara Jil Sander Sun kullanıyordum, yurtdışından falan alırdım gidip gelirken.
Bi gün asansöre benden yaşça büyük hanımlarla bindim, biri "parfümün ne, süper kokuyor" demişti. O zaman şaşırmıştım, yakın durmuyorum etmiyorum, nasıl böyle kokuyor diye :)

Örnek vermek açısından yazıyorum.Armani stronger with you Absolutely gibi içeriği dolu ( rom-kestane-vanilya-amber-lavanta-paçuli-sedir) bir parfüm alırsanız bu parfümün zamanla koku değişimini hissedersiniz.Bu da size parfümün kalıcı olduğunu hissettirir.Bazı parfümler notaları gereği kendilerini tene yakın hissettirir,kimisi de çok agresiftir etrafı darlar

livaneli
07-01-2025, 19:54
Yaşımla sorumun ne alakası var? Tek derdim sanki kıytırık bir parfümmüş gibi yorum yapmanız inanılmaz saçma. Benim bu konuyu açma amacım eğer böyle bir şey cidden varsa forumdaki insanların da bilinçlenmesini sağlamak. Fazlasıyla gereksiz bir yorum yapmışsınız

Yaşınız çok güzel bir yaş efendim, ben elli yaşına yaklaşan biri olarak böyle bir konu açamam, size imrendim o kadar, bu imrenme duygusuyla yazdım, yanlış anlaşıldım. Dilerim yaşam boyu tek derdiniz parfüm olur. :)

darkred
08-01-2025, 08:17

Dostum takılma sende 25 sene sonra geri dönüp bu konuyu okuyunca ne dertlerimiz varmış hakikaten diyeceksin :) Sana sallamak için yazmamış ilerde anlarsın :)

-ER-
08-01-2025, 08:21
aldığın ürünlerin üzerinde ne yazıyor ?

Bakınız size bir bilgi

https://carnerbarcelona.com/cdn/shop/articles/concentration1-1_4d6ad730-ab90-4e9b-9a97-e4b2663273f1.jpg?v=1718974910

serkansozen
08-01-2025, 10:03
Benim de daha önce başıma geldi.. sonrasında bir daha boyner den almadım.

aslan
08-01-2025, 10:30
Ben birçok parfüm aldım ama sıkıntı yaşamadım

EnesPolatdemir
22-01-2025, 13:45
Yaşınız çok güzel bir yaş efendim, ben elli yaşına yaklaşan biri olarak böyle bir konu açamam, size imrendim o kadar, bu imrenme duygusuyla yazdım, yanlış anlaşıldım. Dilerim yaşam boyu tek derdiniz parfüm olur. :)

Abi biraz sert çıkmışım özür dilerim senden. Teşekkür ederim düşündüğün için

EnesPolatdemir
22-01-2025, 13:47
Özetle :

Öneriler :

2020 üretim çıktı. Kıyafette duruyormuş insanların dediğine ama yayılım 8 saat sonra falan azalıyor biri sarılırsa falan anlıyor sadece. Vazelinli deneyeceğim üşenmeyip vazelin almaya gidersem

EnesPolatdemir
22-01-2025, 13:49
aldığın ürünlerin üzerinde ne yazıyor ?

Bakınız size bir bilgi

https://carnerbarcelona.com/cdn/shop/articles/concentration1-1_4d6ad730-ab90-4e9b-9a97-e4b2663273f1.jpg?v=1718974910

Perfume versiyon olduğu için şaşırdım ben de...

LGW
23-01-2025, 06:42
Boyner, Beymen güvenemeyeceksek, parfümü nereden alacağız? Önerileriniz neler?

HaKo
23-01-2025, 15:19
Ben geçmiş zamanda boynerden çakma parfüm çıktığını duymuştum, nerden duydum hatırlamıyorum.

Bu arada aynı problemi yakın zamanda bende yaşadım .

Denemek için Ombre leather aldım bende sanırım prada yada tom ford du ufak şişe, asla koku kalmıyor.

sephoradan yıllardır kullandığım sauvage aldım parfüm olan versiyonunu oda kokmuyor doğru dürüst, bugüne kadar hep yurt dışı free shoplardan parfüm alıyordum alakası yok bunlarla. kaç senedir kullanıyorum. TR deki parfümlerde genel bir problem olabilir, fiyatlandırmalar yüzünden herşeyi kalitesiz alıyoruz zaten bunlara da aynı senaryo uygulanıyor olabilir.

EnesPolatdemir
24-01-2025, 10:42
Ben geçmiş zamanda boynerden çakma parfüm çıktığını duymuştum, nerden duydum hatırlamıyorum.

Bu arada aynı problemi yakın zamanda bende yaşadım .

Denemek için Ombre leather aldım bende sanırım prada yada tom ford du ufak şişe, asla koku kalmıyor.

sephoradan yıllardır kullandığım sauvage aldım parfüm olan versiyonunu oda kokmuyor doğru dürüst, bugüne kadar hep yurt dışı free shoplardan parfüm alıyordum alakası yok bunlarla. kaç senedir kullanıyorum. TR deki parfümlerde genel bir problem olabilir, fiyatlandırmalar yüzünden herşeyi kalitesiz alıyoruz zaten bunlara da aynı senaryo uygulanıyor olabilir.

Ben de birinin yurtdışından gelmesini bekleyeceğim artık parfümleri sadece duty freeden aldıracağım gerçekten. Bu psikolojiyle uğraşılmaz. Zaten aynı parayı veriyoruz...

mcemrek
24-01-2025, 12:09
parfümümü kendim yapıyorum güzel bir hobi oldu bende. fazla olursa hediye ediyorum arkadaşlara filan

AydinAkin
24-01-2025, 16:58
Genellikle boynerden alıyorum, tom ford çoğu çeşidi mevcut, bahsetmiş olduğun parfümü bende alacaktım kokladığımda test ettiğimde ilk kokladığımdaki yoğun kalıcılığı alamadım ama EDP olanı daha kalıcı geldi bana EDP olanını tercih ettim, kıyafetten ziyade Perfume versiyonu direkt tene temas boyun ve ensede kullanmanı tavsiye ederim.