Orijinalini görmek için tıklayınız : 2025 Maaş Zammı Beklentiniz
Bu yılki de bana Kısmet'miş demek ki :)
hayaller büyük.. hayat ne getirir görecegiz
azcık bölseydiniz yüzdeleri %50 nedir, ben %30 bekliyorum
çeyreklik böyleydik daha iyi olurdu, %25 civarında gelir benim tahminim
6 aylık memur zammı %10-11 gibi olacak. Biz de o kadar alırız herhalde, 1 kuruş fazlasını vermez bizimkiler :) Ama sağa sola milyonları saçmaya devam edecekler.
O arada çocuğun okul %60 artar.
Bilmemne %40 artar.
O kadar çok kulak çınlatıp bela okuyorum ki... Haddi hesabı yok. Çok fazla nasibini alan var. Kimisinde tutuyor ve bazılarını görebiliyorum, kovuluyorlar, görevden falan alınıyorlar gözümün önünde. Yetmiyor ama evet, daha çok lazım :)
Bizde bu yıl işler iyiydi zaten 2023 ekimde isyan edip istifa etmiştim,başka şirkete geçmiştim,eski patron arayıp gel başla şöyle böyle deyip bir şeklide ikna etti geri döndüm,Bu yıl ne bahane bulacaklar bekliyorum.
Calıstıgım yer ayakta kalabilirse %30 u görürmüyüm bilmem ama çok kan dökülecek bu 2025'te belli
2004 den beri tek başıma çalışıyorum. 20 yıldır en kötü seneyi geçirdim. Pandemide hiç çalışmamış olduğum zamanlar dahil. Hatta pandemide çok mutluydum. :)
%30-35 bandı maksimum olacaktır diye düşünüyorum birçok şirkette. 2024'te ara zam yapmayanlar bunun üstüne çıkar mı göreceğiz.
%37 diyorum bir İK cı olarak
1,5 yıllık çalışanım ilk iş yerim. Hem servis danışmanı hem de hasar danışmanı olarak görev yapıyorum. Asgari ücretin çok komik üstünde bir rakama çalışan olarak bu yıl beklediğim zammı alamazsam maalesef şirket ile yollarımı ayırmak durumunda kalacağım.
Zam beklentim %50 ama hayal olacak gibi duruyor..
Az daha seçenek olsaydı da kendi medianımızı hesaplasaydık :)
49 çok yüksek bir çıta
EnesPolatdemir
04-12-2024, 12:55
4 senedir kapalıçarsıdayım. Bu sene bir kulağımın arkası kaldı.. Zam yerine alım gücü ve fiyatların düşmesi tercihim olur şahsen...
livaneli
04-12-2024, 13:09
%10-12 arası.
valla %25 asgari ücret zammı açıklanır Reis'te %5 ek verir %30'a asgari ücreti bağlarlar.
geri kalanda %25 bandında alır
Asgariye 30 civarı yapılır, bizim firmada 35 civarı yapar diye bekliyorum ben.
Ocakta konu güncellenirse tekrar yazarım :)
::ZaFeR::
04-12-2024, 22:27
Bir memur olarak alacağımız zam aşağı yukarı belli zaten:goz:
131mirafiori
05-12-2024, 07:15
01.01 itibariyle çalıştığım yerde 5. seneyi bitireceğim, zam görüşmesi adı altında yıllardır biz şunu düşündük dediler gönderdiler :) Bu sene gerçek bir zam görüşmesi yapmak istiyorum. (%49 üstü)
35-40 civarı bekliyorum şirketin 2025 büyüme planına paralel olarak :)
1,5 yıllık çalışanım ilk iş yerim. Hem servis danışmanı hem de hasar danışmanı olarak görev yapıyorum. Asgari ücretin çok komik üstünde bir rakama çalışan olarak bu yıl beklediğim zammı alamazsam maalesef şirket ile yollarımı ayırmak durumunda kalacağım.
Zam beklentim %50 ama hayal olacak gibi duruyor..
hangi firma ?
Birkan61
06-12-2024, 23:55
Asgariye tahminimce %25 gibi olur
Kendimde %30 gibi alırım tahmin ediyorum
Sene başında %49 zam almıştık. Sen ortasında herhangi bir zam alamadık.
2025 için ise %40 zam oldu. Tatmin etmedi
hangi firma ?
Tuzcular otomotiv - FORD MG SUZUKI Bayiiliği var. Ben mg ve suzukiye danışmanlık yapıyorum.
Emre-Dylan
07-12-2024, 09:41
Asgariye gelecek zamın üstüne bi %10-15 talep edeceğim vermeme ihtimalleri az zaten zam yapacağım diye eski iş yerimden aldığım rakamla başladım, bakalım bekliyoruz yıl sonunu…
ardicli2000
20-12-2024, 10:00
Tuzcular otomotiv - FORD MG SUZUKI Bayiiliği var. Ben mg ve suzukiye danışmanlık yapıyorum.
Satışlardan pay almıyor musunuz?
Vergi dğerlemesini %43 yaparken bizlere %25 yaparlarsa sorun çıkar diyecektim de, yok olm öyle bir şey ne sorunu olacak. Alan razı veren razı, eğeriz başımızı devam ederiz. :D
onursumer
20-12-2024, 16:49
asgari ücrete ne gelirse 5-7 puan üstü gelir büyük ihtimalle bellide olmaz ortalama tahminim %40 beklendim %50
Beklentim %40 civarlarında olmakla birlikte gerçekler 10/15 civarında olacak sanırım. Özel sektör çalışanı (meslek:mühendis / görev:üretim müdürü) olarak özel sektör patronlarından "biz devlet kadar zam yapamayız" cümlesini çok duydum ve yine benzeri bir durumla karşılaşıp gerçeklerle yüzleşeceğim gibi. Böylece hayallerim geçtiğimiz senelerde olduğu üzere yine benden uzaklaşıp gidecek.
Satışlardan pay almıyor musunuz?
Ben servis danışmanıyım. Satış danışmanları araç başına bi miktar alıyor ama memnun edici seviyede değil onlar içinde :)
Beklentim %40 civarlarında olmakla birlikte gerçekler 10/15 civarında olacak sanırım. Özel sektör çalışanı (meslek:mühendis / görev:üretim müdürü) olarak özel sektör patronlarından "biz devlet kadar zam yapamayız" cümlesini çok duydum ve yine benzeri bir durumla karşılaşıp gerçeklerle yüzleşeceğim gibi. Böylece hayallerim geçtiğimiz senelerde olduğu üzere yine benden uzaklaşıp gidecek.
hangi sektörde çalışıyorsunuz acaba?
2024 Yılı kazancım 2023 yılındakinden % 35 geriye gitti :) 2025 den beklentim. 2024 ü aramamak :)
yüzde elli oldu geçen senede aynıydı.
hangi sektörde çalışıyorsunuz acaba?
İnşaat sektörü diyebilirim. Beton asfalt kesen testereler üretmekteyiz.
ChuckBartowsKi
23-12-2024, 11:12
65 civarı çalışanı olan bir kobi işletmesi sahibiyim. her sene belli aralıklarla yatırım yapıp kar amacı gütmeden işimizi ve markamızı büyütme amaçlı bir yoldayız fakat bu sene makas öyle bir açıldı ki yazılan zarar inanılmaz seviyelerde.
vergi ve sgk gibi yükümlülüklerde zorlanmalar kredi ödemelerinde zorlanmalar başlayınca biraz frene bastık. geçen sene yılbaşında ortalama %30 yapıp temmuz ayında da %20 civarı yani %50 civarı net zam yaptık zaten maaşlar net ödeniyor brüt değil fakat bu sene direktif verdim maalesef ilk etap 10 kişi çıkarmak zorundayız maaş zamları da %25-30 aralığında sabit olacak...
personeli de anlıyorum o parayla ne hayal kurulur ne iş yapılır ülke ekonomisi özel sektöre yüklenmeye devam ettikçe bizim gibi kobi işletmeler devam edemeyecek maalesef.
Reis arttırmaz ise %30 oldu asgari ücret artışı..........
22.104TL'cik. Çok kötü oldu maalesef.
Ofiste tahmin yapmıştık 8 kişi, iddia gibi bir şey oldu. Asgari ücret bana yarısı kadar para kazandırdı sağolsun :)
196 TL farkla tahmin etmişim :)
diğer taraftan hayatta bile kalmak için çok iyimser rakam. Asıl mevzu bu oranı gören işverenlerin BY tarafında yapacakları zamlar açısından eli güçlendi,
Bir de asgari daha yüksek olsaydı gelir vergisi istisnası artacağı için az buçuk bir + yaratacaktı daha yüksek ücret alanlar için.
Ofiste tahmin yapmıştık 8 kişi, iddia gibi bir şey oldu. Asgari ücret bana yarısı kadar para kazandırdı sağolsun :)
diğer taraftan hayatta bile kalmak için çok iyimser rakam. Asıl mevzu bu oranı gören işverenlerin BY tarafında yapacakları zamlar açısından eli güçlendi,
Bir de asgari daha yüksek olsaydı gelir vergisi istisnası artacağı için az buçuk bir + yaratacaktı daha yüksek ücret alanlar için.
Aynı şekilde bende 22.000 olacağını söylemiştim herkes yok 25 bin tl olur vs. gibisinden konuşmuştu şirkette :D
35-40 civarı bekliyorum şirketin 2025 büyüme planına paralel olarak :)
Asgari tahminimiz %30 ile tam isabet tuttu ama yukarıdakı yazımın üzerine güncel çekeyim:
Şirketin 2025 büyüme planları çerçevesinde KOVULDUM :D
Neyse beni öpe öpe esnaf yaptılar, KOBİcilik oynamaya devam
%30 civarı zam yapacağız biz de çalışanlarımıza. mevcut iş ve kadroyu korumak tek temennimiz
AlwaysFast
25-12-2024, 20:12
65 civarı çalışanı olan bir kobi işletmesi sahibiyim. her sene belli aralıklarla yatırım yapıp kar amacı gütmeden işimizi ve markamızı büyütme amaçlı bir yoldayız fakat bu sene makas öyle bir açıldı ki yazılan zarar inanılmaz seviyelerde.
vergi ve sgk gibi yükümlülüklerde zorlanmalar kredi ödemelerinde zorlanmalar başlayınca biraz frene bastık. geçen sene yılbaşında ortalama %30 yapıp temmuz ayında da %20 civarı yani %50 civarı net zam yaptık zaten maaşlar net ödeniyor brüt değil fakat bu sene direktif verdim maalesef ilk etap 10 kişi çıkarmak zorundayız maaş zamları da %25-30 aralığında sabit olacak...
personeli de anlıyorum o parayla ne hayal kurulur ne iş yapılır ülke ekonomisi özel sektöre yüklenmeye devam ettikçe bizim gibi kobi işletmeler devam edemeyecek maalesef.
benzer sayıda personel çalıştıran %80 ihracat yapan bir kobi işletmesiyiz. Biz de aynı şekilde 6-7 kişiyle yolları ayırdık. Arkadaşlar haklı olarak iyi zamlar istiyor ama ülke döviz olarak o kadar pahalı noktada ki bizim de esneyecek bir yerimiz kalmadı.
%30 üzeri olan herhangi bir oran benim için OK ama max 30 civarında kalacak diye düşünüyorum.
Alanlara üzülüyorum ancak asgari ücretin bu seviyelerde kalması iyi oldu. Diğer türlü 1-2 aylık suni bir mutluluk sağlarken günün sonunda hep eksiye götürüyor. İnşallah 2025 ve sonrası için yavaş yavaş ekonomik iyileşmeyi görürüz.
EnesPolatdemir
26-12-2024, 12:34
Hayatta kalmak hayal bu paraya. 2 çocuklu bir aile günde 3 öğün 2simit 1 çay içse 1 ay boyunca bunu sürdüremiyorlar. Gerçi asgari ücretli adamın neyine iki simit. Bi de çay mı içecekmiş? Paşa sanıyor kendini herhalde.
Şimdi polemik olmasın ama tanım olarak asgari ücret:
Asgari ücret: İşçilere normal bir çalışma günü karşılığı ödenen ve işçinin gıda, konut, giyim, sağlık, ulaşım ve kültür gibi zorunlu ihtiyaçlarını günün fiyatları üzerinden asgari düzeyde karşılamaya yetecek ücret demek.
Mevzuat Bilgi Sistemi (https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=5454&MevzuatTur=7&MevzuatTertip=5)
Tanımda "işçinin" diyor, yani tek kişinin. Eşi, çocukları, aile geçindirme falan demiyor.
Haberlerde duyduğunuz memleketin %50'si asgari ücretli oldu haberleri de çok doğru değil. SSK'ya asgari ücret bildirilip, elden üste para alan çok var memleketimde. Çevremde bile var.
İnsanlar nasıl geçiniyor diye sorulursa en azından gelir ve giderleri araştırılmalıdır. En basitinden kredi kartı kullanan varsa, ek gelir nereden arkadaşım diye sormak çok daha kolay olur. Kayıtlar ayan beyan ortada.
22k TL adil mi, elbette değil. Alım gücü olarak 17k TL'den bile az TUİK enflasyonuna göre bile. Ama 3 yıl daha seçim yok teorik olarak, bunu adamlar da biliyor. Son yıl okkalı bir zam yaparlar, balık hafızalı toplumumuz bugünü unutur gider.
GokhanRS
26-12-2024, 12:59
120+ kişi de biz de çıkarıldı. 300+ olan işletme 185 de şuan.
demem o ki, meslekler de değişmek zorunda artık. maalesef bir çok iş için daha az adamla yapay zeka destekli çalışmak zorunda kalıyoruz. güldür güldür skeci gerçek oldu.
120+ kişi de biz de çıkarıldı. 300+ olan işletme 185 de şuan.
demem o ki, meslekler de değişmek zorunda artık. maalesef bir çok iş için daha az adamla yapay zeka destekli çalışmak zorunda kalıyoruz. güldür güldür skeci gerçek oldu.
Personel ihtiyacı azalırken insan nüfusu sürekli artıyor. Bu çelişki bir yerde bir şeylerin sonunu getirip yeni başlangıçlara evirecek dünyayı.
EnesPolatdemir bizim toplumda "anne baba aile desteği" olmasa çok farklı süreçler yaşanırdı. Bir şekilde teker dönüyor, ha nasıl dönüyor onu ben de çözemiyorum.
Bahsedilen rakam yaşadığım şehirde artık ortalama bir lokasyondaki ev kirasına eşdeğer neredeyse. 2 kişi çalışıyor desek 1 tanesi 225 saatlik emeğinin rakamsal karşılığını sadece barınma ihtiyacı için feda ediyor.
Şu meşhur üçgen şekildeki ihtiyaçlar hiyerarşisi düzeninde daha 1. seviyeyi zorlayan bir topluma doğru gidiyoruz.
Her geçen gün bir şeyler daha da bozuluyor, nerede son bulacak ya da bulacak mı ? Meraktayım.
EnesPolatdemir
26-12-2024, 18:56
Personel ihtiyacı azalırken insan nüfusu sürekli artıyor. Bu çelişki bir yerde bir şeylerin sonunu getirip yeni başlangıçlara evirecek dünyayı.
EnesPolatdemir bizim toplumda "anne baba aile desteği" olmasa çok farklı süreçler yaşanırdı. Bir şekilde teker dönüyor, ha nasıl dönüyor onu ben de çözemiyorum.
Bahsedilen rakam yaşadığım şehirde artık ortalama bir lokasyondaki ev kirasına eşdeğer neredeyse. 2 kişi çalışıyor desek 1 tanesi 225 saatlik emeğinin rakamsal karşılığını sadece barınma ihtiyacı için feda ediyor.
Şu meşhur üçgen şekildeki ihtiyaçlar hiyerarşisi düzeninde daha 1. seviyeyi zorlayan bir topluma doğru gidiyoruz.
Her geçen gün bir şeyler daha da bozuluyor, nerede son bulacak ya da bulacak mı ? Meraktayım.
Vallahi ben aile destegi almiyorum yemek barinma harici daha almadim. Ayiptir soylemesi dolarla maas aliyorum 4 haneli. Baktigim hic kimse yok. Masrafim da cok yok ona ragmen ben kendim zorluk cekiyorum. Insanlar nasil yapiyor sapka cikartilasi gercekten. DOCH’un dedigi dogru, cogu isci asgari aliyor gozukuyor ama alakasi yok artik cogu ailede gelir tek kaynaktan degil. Kredi kartlari da girtlagina kadar dolu. Beni mesela bir banka karalisteye aldi. Hesabima cok para giriyomus. Cok hsrciyormusum. Benle artik calisamayacaklarmis vs vs. Devlet de farkinda bu maasla nasil boyle harcama yapiyorsunuz diye. Cokmeye de basladi ;)
Şimdi polemik olmasın ama tanım olarak asgari ücret:
Asgari ücret: İşçilere normal bir çalışma günü karşılığı ödenen ve işçinin gıda, konut, giyim, sağlık, ulaşım ve kültür gibi zorunlu ihtiyaçlarını günün fiyatları üzerinden asgari düzeyde karşılamaya yetecek ücret demek.
Mevzuat Bilgi Sistemi (https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=5454&MevzuatTur=7&MevzuatTertip=5)
Tanımda "işçinin" diyor, yani tek kişinin. Eşi, çocukları, aile geçindirme falan demiyor.
Haberlerde duyduğunuz memleketin %50'si asgari ücretli oldu haberleri de çok doğru değil. SSK'ya asgari ücret bildirilip, elden üste para alan çok var memleketimde. Çevremde bile var.
İnsanlar nasıl geçiniyor diye sorulursa en azından gelir ve giderleri araştırılmalıdır. En basitinden kredi kartı kullanan varsa, ek gelir nereden arkadaşım diye sormak çok daha kolay olur. Kayıtlar ayan beyan ortada.
22k TL adil mi, elbette değil. Alım gücü olarak 17k TL'den bile az TUİK enflasyonuna göre bile. Ama 3 yıl daha seçim yok teorik olarak, bunu adamlar da biliyor. Son yıl okkalı bir zam yaparlar, balık hafızalı toplumumuz bugünü unutur gider.
Bunu denetlemesi gereken devlet değil mi ? Biz ne diye bi dünya vergi ödüyoruz hakkımızı korumayacaksa ?
Bu arada asgari ücreti reis 25 e çeker bence refah payı vs. Aslında bu yoktu içimden geldi der :D
cabrioleter
27-12-2024, 09:02
%30 üzeri olan herhangi bir oran benim için OK ama max 30 civarında kalacak diye düşünüyorum.
Alanlara üzülüyorum ancak asgari ücretin bu seviyelerde kalması iyi oldu. Diğer türlü 1-2 aylık suni bir mutluluk sağlarken günün sonunda hep eksiye götürüyor. İnşallah 2025 ve sonrası için yavaş yavaş ekonomik iyileşmeyi görürüz.
nasıl da ana akım medya ve bu medyanın parlattığı ekonomistler ile suçlu asgari ücretli sayılıyor ama? asgari ücrete zam gelirse her şeye zam gelir diye milleti millete düşman ettiler.
yüzde 30'luk maaş zammının enflasyona etkisi 7 puan ama bilin bakalım fiyatlar yıl boyu nereye katlayacak? herkes garibana düşman enflasyonun sebebi onların aldığı maaşmış gibi. pandemiden itibaren şirket karları her sene ütopik bir yere çıkmış enflasyon talep değil arz taraflı ama herkes düşmanı asgari ücret sanıyor. valla helal olsun bu düzeni kuranlara..
ücret artınca maliyetler ücret artışı kadar artmaz
ülkemizde gün geçtikçe ücretli kesimin milli gelirden aldığı pay azalmakta.
bankada 1 milyonu olan 2 asgari ücret faiz alıyor ama enflasyonu asgari ücretli çalışan oluşturuyor yersen ;)
https://data.tuik.gov.tr/Bulten/Index?p=Tuketici-Fiyat-Endeksi-Kasim-2024-53620
tablodan gördüğümüz gibi asgari ücretli özel okula çocuk yollaya yollaya eğitimde enflasyonu patlatmış, residencelarda konaklaya konaklaya kiraları da uçurmuş, asgari ücretli hep özel hastaneye gider bak orada da patlatmış enflasyonu. yatacak yeri yok asgari ücretlinin(!)
Memur için anca 12 olur diyodum kendimce olmadı.
Gerçi 2025 için zam oranı %6. Geçen yıldan enflasyonun altında kalan kısım ile birlikte 11.50
Sırada ısmarlama haberlerle birlikte asgari ücret ve memur maaş kıyaslamalarıyla birlikte toplumu birbirine düşürüp aradan sıyrılmak var.
Aranel Ciryatan
01-02-2025, 18:33
Benim daha dün belli oldu. %30
Şirketteki yüksek alan grubun içindeymişim öyle dediler. Bizde herkes 2024 performans notuna göre farklı oranlarda zam alıyor.
5 gün sonra zamlı maaşı alacağım ama hala zam oranımı bilmiyorum. Özel sektörde çoğumuz bu durumdayız sanırım. Havacılık sektöründeyim, yolcu sayısı ve ciroları sürekli pandemiden beri rekor kıran havacılık sektöründe. :)
Özel sektör komple aynı ilerledi sanırım, bende eski maaştan aldım kalanı ortada yok, bilgimizde yok bakalım kaça çalışıyoruz 1 aydır
Memurdan fazla almayız diyordum, %22-23 gibi bir şey geldi, şaşırdım.
Ancak bi halta yaramıyor, brüt alıyoruz ve "kümülatif" denen saçmalık yüzünden 4.ayda 20 bin TL eksiliyor maaş. Böyle bi saçmalık mı var lan :D
5 gün sonra zamlı maaşı alacağım ama hala zam oranımı bilmiyorum. Özel sektörde çoğumuz bu durumdayız sanırım. Havacılık sektöründeyim, yolcu sayısı ve ciroları sürekli pandemiden beri rekor kıran havacılık sektöründe. :)
dedi ve üstü açılır japonuna binip gözlerden kayboldu...
Aynı be bizde yerde ilerleyen oturgaçlı götürgeçlerin olduğu sektördeyiz ama bir bildirim alamadık daha.
Sağdan soldan gelen haberlerde ise boynuzlu bir hayvanı simge olarak kullanan bir grup %18 yapıp itiraz edenlere "arkadaşlar iş bakabilirsiniz, size referans oluruz" diyerekten kapıyı göstermişler.
Beklemedeyiz bakalım ne olacak.
Memurdan fazla almayız diyordum, %22-23 gibi bir şey geldi, şaşırdım.
Ancak bi halta yaramıyor, brüt alıyoruz ve "kümülatif" denen saçmalık yüzünden 4.ayda 20 bin TL eksiliyor maaş. Böyle bi saçmalık mı var lan :D
Bu gelir vergisi stopajı beni en uyuz eden olay.
12. ay bordroma bakıyorum kümlatif gv matrahı ve total ödediğim gelir vergisi benden maddi anlamda 5x ferah yaşayan özel muayenehanesi vs olan dr ların ödediğinden, piyasa da kendi işini yapan yine çok daha iyi şartlarda yaşayan adamlardan daha fazla.
Para bize gelmeden kesildiği için elimizden birşey de gelmiyor kuzu gibi ödüyoruz. Bunun bir de prim kısmı var, sene sonu prim alanlar bilir, yatan prim sgk tavanı aştığından sonraki yılın
1. ve 2. ayında da gv si matrahına etki eder. Üst vergi dilimine girmeyi kolaylaştırır. En temizi net ücret üzerinden sözleşme yapan bir yerde çalışmak sanırım.
Medikal bir firmadayım hala oran belli değil beklemedeyiz.
individual
03-02-2025, 11:13
%30 yapıldı.aslında anket'i değiştirmek lazım.%49 falan alan 5-10 kişi falandır.
SerkanYazgan.
03-02-2025, 12:00
Yüzde 45 zam aldık, bende şaşırdım :) Ve 12 ay net ücret alıyoruz.
Sektör: Cigara :)
Bu gelir vergisi stopajı beni en uyuz eden olay.
12. ay bordroma bakıyorum kümlatif gv matrahı ve total ödediğim gelir vergisi benden maddi anlamda 5x ferah yaşayan özel muayenehanesi vs olan dr ların ödediğinden, piyasa da kendi işini yapan yine çok daha iyi şartlarda yaşayan adamlardan daha fazla.
Para bize gelmeden kesildiği için elimizden birşey de gelmiyor kuzu gibi ödüyoruz. Bunun bir de prim kısmı var, sene sonu prim alanlar bilir, yatan prim sgk tavanı aştığından sonraki yılın
1. ve 2. ayında da gv si matrahına etki eder. Üst vergi dilimine girmeyi kolaylaştırır. En temizi net ücret üzerinden sözleşme yapan bir yerde çalışmak sanırım.
Biz yarı memur gibi bir şeyiz, o yüzden neredeyse her haltımız onlara endeksli modda. Net olarak da anlaşma falan yapılamıyor tabi haliyle :)
Benzer şekilde böyle maaş ve harici her şey de brüt üzerinden aynı sisteme endeksli olarak ödeniyor.
Ya adamlar yol parası verecekler, ibb akbil abonman bedeli neyse, hesap edip brütünü yatırıyorlar, neti tam o rakamlara denk gelsin diye.
Brütleri, kesintileri falan gördükçe her seferinde haram zıkkım ediyorum zaten.
Şimdi firmalar şirketler ağlıyor, Mehmet Şimşek'e küfür ediyorlar. Lan benim verdiğim vergiyi vermiyor çoğu zaten daha fazla kazanıp, şimdi neyin ağlamasını yapıyorlarsa.
%18 verdi haşmetlim. irili ufaklı küfürlerim var. (restoran otomasyonu) iş bakıyorum.
AliGizda
03-02-2025, 13:29
Yazılım danışmanlığı yapıyorum, bizim şirkette daha belli değil. Bu ayın ikinci yarısında belli olacak inş.
dedi ve üstü açılır japonuna binip gözlerden kayboldu...
Aynı be bizde yerde ilerleyen oturgaçlı götürgeçlerin olduğu sektördeyiz ama bir bildirim alamadık daha.
Sağdan soldan gelen haberlerde ise boynuzlu bir hayvanı simge olarak kullanan bir grup %18 yapıp itiraz edenlere "arkadaşlar iş bakabilirsiniz, size referans oluruz" diyerekten kapıyı göstermişler.
Beklemedeyiz bakalım ne olacak.
Hava kalitesi düştüğü için açmayın dediler malesef. :beuj:
Yarın maaşların ödenmesi gerekiyor halen daha zam oranı belli değil. Genel Müdürün söylediği ise " yarın bir miktar avans yatıracağız, haftaya salı veya çarşamba maaş ayarlamalarınız bittiğinde kalan kısım yatırılacak " şeklinde oldu. Gerçekten komik
Hava kalitesi düştüğü için açmayın dediler malesef. :beuj:
İnsan kalitesi düşstüğü için biz dışarı çıkmıyoruz :)
Bizim rakamlar belli oldu sektör otomotiv, 2024 maaşı üzerine tüik in açıkladığı enf oranı kadar % eklenmiş oldu. Temmuz 2024 ve Ocak 2025 olarak 2 zam aldık. Kümülesi Enf oranı kadar oldu.
Açıkçası ben revize olur gibi düşünüyordum olmadı. Bu açıdan sevindirici. Ama 2025 hiç iyi geçmeyecek gibi duruyor.
İnsan kalitesi düşstüğü için biz dışarı çıkmıyoruz :)
Bizim rakamlar belli oldu sektör otomotiv, 2024 maaşı üzerine tüik in açıkladığı enf oranı kadar % eklenmiş oldu. Temmuz 2024 ve Ocak 2025 olarak 2 zam aldık. Kümülesi Enf oranı kadar oldu.
Açıkçası ben revize olur gibi düşünüyordum olmadı. Bu açıdan sevindirici. Ama 2025 hiç iyi geçmeyecek gibi duruyor.
2025 ve 2026da kenarda olabildiğince yedek akçe tutup herşeye hazırlıklı olmak lazım. Eldekileri kaybetmezsek iyidir bu 2 senede.
Finans sektöründe IT de çalışıyorum % 20
kiraccemal
05-02-2025, 14:33
Gümrük sektöründe IT sorumlusu olarak çalışıyorum %60 yaptılar şaşırdık mı? Eveeet :)
Emre-Dylan
05-02-2025, 22:30
%40 aldım ama tatmin etmedi beklenti %50 idi. İşler çok sakin bir kaç ay sonra toparlanırsa yine gündeme getireceğiz zam olayını.
Sağlık bakanlığında işçiyim. Sözleşme bittiği için yenisi imzalana kadar %5.7 aldık sadece. Sözleşme de ağustos Eylül gibi anca imzalanır o zamana kadar bu oran geçerli. Ağam bizimle eylenir
131mirafiori
06-02-2025, 07:43
01.01 itibariyle çalıştığım yerde 5. seneyi bitireceğim, zam görüşmesi adı altında yıllardır biz şunu düşündük dediler gönderdiler :) Bu sene gerçek bir zam görüşmesi yapmak istiyorum. (%49 üstü)
Temmuz ayında yapılan %15e + olarak %40 daha. Bereket versin.
Yarın maaşların ödenmesi gerekiyor halen daha zam oranı belli değil. Genel Müdürün söylediği ise " yarın bir miktar avans yatıracağız, haftaya salı veya çarşamba maaş ayarlamalarınız bittiğinde kalan kısım yatırılacak " şeklinde oldu. Gerçekten komik
Şirketteki herkese 22.000 tl yeni yıl ücreti olan asgariyi yatırdılar, geri kalan kısmını maaşlar hesaplandıktan sonra haftaya yatıracağız dediler :D Ağam bizimle eğleniiir gerçekten.
Medikal bir firmadayım hala oran belli değil beklemedeyiz.
% 45 yapmışlar...