PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni Haracınız hayırlı olsun. UTTS

CloudGrey
26-09-2024, 11:05
UTTS (https://www.utts.gov.tr/)

2025 ortalarından sonrada bireysel araçlarda zorunlu olacak gibi bir haber geçiyor.
Darphane etiket ücretide konuşulan şuan 1800-2000 TL arası...

Varmı konu hakkında tiyosu olan ?

Carmageddon
26-09-2024, 11:12
Benim is makinem var mesela. Gidip bidonla aliyoruz, o nasıl olacak?

Sadece bireysel araclar icin olacak sanırım.

kocamanadam
26-09-2024, 12:43
bence mtvyi de 4 kere almak lazım 2 az, arada 6 ay olunca unutulabiliyor 3 ayda bir olursa kimse unutmaz

Grimlord
26-09-2024, 14:49
Bunlar ekonomiye katkı sağlamaz bence. Uyduyula entegre Döte sayaç sistemi gelmeli. Kim kaç metreküp gaz çıkarmış sisteme girmeli. İsmi de "karbonmonoksitle ve metan ile savaş" olabilir.

Hatta gaz basıncı yüksek olanlardan ekstra vergi almalı, ötv gibi dilimlendirilmelidir. Bunları ödemeyenlerin döte mühür vurulmalıdır.

Sınırsız bir kazanç kapısı olabilir.

Ormanci
27-09-2024, 08:23
Ticari araçlar için diyecektim ki adamlar bireysele de getirmişler. Vay anasını diyorum.

neuras
27-09-2024, 17:42
Bütün önyargılarımı kenara bırakıp soruyorum; bu sistem akaryakıt ve vergi kaçakçılığının önüne geçebilecek mi, yoksa yine vatandaşı mı yoluyorlar?

“Halkla hükümet arasındaki uzaklık ne kadar artarsa, vergiler de o ölçüde ağırlaşır. Bundan ötürü halk, demokrasilerde en hafif vergi yükü altındadır, aristokraside daha ağır, monarşideyse en ağır yükü taşır."
-J.J.Rousseau

|KaAn|
27-09-2024, 17:59
Yıllar önce Turgut abi bir çok şeyin sebebini görmüştü..
https://www.youtube.com/watch?v=nD90YQRt9HY

TarikS
27-09-2024, 21:01
Bütün önyargılarımı kenara bırakıp soruyorum; bu sistem akaryakıt ve vergi kaçakçılığının önüne geçebilecek mi, yoksa yine vatandaşı mı yoluyorlar?

“Halkla hükümet arasındaki uzaklık ne kadar artarsa, vergiler de o ölçüde ağırlaşır. Bundan ötürü halk, demokrasilerde en hafif vergi yükü altındadır, aristokraside daha ağır, monarşideyse en ağır yükü taşır."
-J.J.Rousseau

yav yok bence tamamen başkasının fişlerinin kendine kesip gider gösterip vergiden düşenler düşemesin diye. bireysel adamın fişle faturayla işi yok diye bazı çakallar bu yönde fiş düzenletiyordu pompacılarla anlaşıp, oradaki vergiden düşüşleri düşürtmemek için bence :D

Ormanci
30-09-2024, 09:07
yav yok bence tamamen başkasının fişlerinin kendine kesip gider gösterip vergiden düşenler düşemesin diye. bireysel adamın fişle faturayla işi yok diye bazı çakallar bu yönde fiş düzenletiyordu pompacılarla anlaşıp, oradaki vergiden düşüşleri düşürtmemek için bence :D

En mantıklı açıklama bu olsa gerek, bence de kesin bundan :)

Hanım aile şirketinde çalışıyor, bizim araba ile gidip geliyor, depoyu dolduruyorlar ama araba şirket adına kayıtlı değil.
Dizel olsa şirket araçlarından biri adına alabilirdik, istasyon tanıdık sayılır demişlerdi zamanında.

Amaç vergiden düşürmekti tabi, olmadı :) Kesin bundan, düşülemesin hesabı :)

Seven7
30-09-2024, 11:07
Oldu olacak devlet tüm araçlara taşıt tanıma sistemi taksın, hatta yakıt alırken km'yi de söyleyelim devlet ne kadar yaktığımı da hesaplasın, ona göre bir şey vergisi çıkarırlar.

En mantıklı açıklama bu olsa gerek, bence de kesin bundan :)

Hanım aile şirketinde çalışıyor, bizim araba ile gidip geliyor, depoyu dolduruyorlar ama araba şirket adına kayıtlı değil.
Dizel olsa şirket araçlarından biri adına alabilirdik, istasyon tanıdık sayılır demişlerdi zamanında.

Amaç vergiden düşürmekti tabi, olmadı :) Kesin bundan, düşülemesin hesabı :)

Onda da şirket ile araç sahibi arasında araç kiralama sözleşmesi yapılıyor cüzi miktarda, yine o aracın kendi plakasındaki resmi fişleri gider olarak gösteriliyor. :)

CloudGrey
13-11-2024, 09:27
yaklaşıyor yaklaşmakta olan..

Petrol ofisinden temsilcimiz ile görüşme ayarladım sorularımı hazırladım.
bakalım neymiş ne değilmiş

CND
13-11-2024, 14:16

Esas garip olan tts ile utts aynı amaca hizmet ediyor. Maksat plaka ile yakıt verilen araç eşlemek ise yani... Öğrenince bizlere de spoiler verirsin artık :D

Sti_Ozan
13-11-2024, 15:07

Abi bizleri de bilgilendirirsen vallahi süper olur, bizim de mali müşavirden mesaj gelmiş konuyla alakalı.
Şirket arabalarında da taşıt tanıma var aslında anlamadım vallahi.

KÖROĞLU
13-11-2024, 15:10
Konu ticari, şimdilik bireysel değil.

Mevzu da şu aslında, sen gerçekten 100 lt akaryakıt alıyorsun 1 aylık ama 200 lt faturası toplayıp gider yazıyorsun.

Haliyle kazancından düştüğün gider artıyor, dolayısıyla kazanç üzerinden ödeyeceğin vergi de azalıyor.

Ülkede TL yi komple yasaklayıp her şeyi pos ile yapacaksın kimse kaçamyacak.

aslan
13-11-2024, 15:48
Geçen bunun konusu döndü bir toplulukta bunun için ilk yetkiyi alan Ziraat Bankası imiş. Başka bir şirketin patronu sormuş yetkiyi verecek kişilere daha önce kim aldı bunu diye onlarda Ziraat Bankası demiş peki kim denetleyecek bu şirketleri demiş patron adamlarda bizler demiş. Patronda sizde öyel t.....k var mı demiş denetlecek?

DOHC
13-11-2024, 16:47
Abi bizleri de bilgilendirirsen vallahi süper olur, bizim de mali müşavirden mesaj gelmiş konuyla alakalı.
Şirket arabalarında da taşıt tanıma var aslında anlamadım vallahi.

Benim bildiğim mevcut taşıt tanımalar sökülüp (bizim ki Shell), yerine chipli yeni sisteme uygun taşıt tanıma takılacak.
Bizim kiralama şirketinin dediği bu özetle.

CloudGrey
13-11-2024, 20:38
öncelikle toplantıyı aralığa bıraktık.
çünkü hala yetişmesi mümkün durmuyor sistemin 31 aralığa..

ama bana vatandaşı yeniden tokatlamak götten uydurulmuş bir enstürman gibi geliyor.
200-300 tl lik benzin masraf fişinin peşine düşeceklerine vergi alacaklarının üstünü çizdikleri patronlara sataşsınlar..
amaaa vatandaş varken hiç olurmu sermaye ile ters düşmek....

510 aracımız var tanesi 2000tL'den 1 milyon vericez mk durup dururken....

sorularımı hazırladım bekliyorum - tek tek soracağım.
aralıkta güncelleyeceğim hepinizi :)

DOHC
13-11-2024, 22:06

ama bana vatandaşı yeniden tokatlamak götten uydurulmuş bir enstürman gibi geliyor.
200-300 tl lik benzin masraf fişinin peşine düşeceklerine vergi alacaklarının üstünü çizdikleri patronlara sataşsınlar..

Bizim araçlar TEB'den, nisanı bulur uygulanması diyor.......

Ormanci
14-11-2024, 08:32

Katılmakla birlikte, aslında onlara da sataşıyorlar diyebiliriz.
Sağa sola seyahate şuna buna gittiğimiz akapeli isimler Mehmet Şimşek'e sövüyor devamlı, hiç memnun değiller :)
Ben de içimden onlara sövüyorum, ne oldu, şimdiye kadar 1 TL vergi vermiyodunuz tabi, şimdi domalın koduklarım diye...

Akaryakıtta kaçırdıkları bir şey var belli ki, bu kadar üzerine düşmezlerdi yoksa bence. 200-300 TL'lik iş olmayabilir yani :)

MCN21
14-11-2024, 08:38

Ben de Anadolu akaryakıtla görülşüyorum. Daha bizim pompalara sistem tanımlanmadı. Aralığa yetişmez diyorlar. Hala bir sis bulutu :)

CloudGrey
14-11-2024, 09:02
Ben de Anadolu akaryakıtla görülşüyorum. Daha bizim pompalara sistem tanımlanmadı. Aralığa yetişmez diyorlar. Hala bir sis bulutu :)

tabi canım işin sadece araç boyutu değil , istasyonlardaki adalarında güncelleme boyutu var.
Daha oralarda hiç bir ilerlemede yok.
geçen petrol ofisinden temsilcimiz anlatırken şunları söylüyordu ;

Her adanın UTTS için güncellenme maliyeti ortalama 60 bin tl.
adamların 1700 küsür istasyonu var ( alınan BP 'yi saymıyorum )
her istasyonda ortalama 10 ada olsa
istasyon başına 600bin tl * 1700 istasyonda 1 milyar küsür tl yapıyor...

ardicli2000
14-11-2024, 21:27
tabi canım işin sadece araç boyutu değil , istasyonlardaki adalarında güncelleme boyutu var.
Daha oralarda hiç bir ilerlemede yok.
geçen petrol ofisinden temsilcimiz anlatırken şunları söylüyordu ;

Her adanın UTTS için güncellenme maliyeti ortalama 60 bin tl.
adamların 1700 küsür istasyonu var ( alınan BP 'yi saymıyorum )
her istasyonda ortalama 10 ada olsa
istasyon başına 600bin tl * 1700 istasyonda 1 milyar küsür tl yapıyor...

Öncelik olarak her istasyonda 1 adanın güncellenmesi yeterli.

wyzab
14-11-2024, 23:42
İstanbulda Petrol ofisi benzin istasyonu sahibiyim. İstasyonlarda ortalama 10 ada imkansız, ortalama 4,5 ada civarı türkiye geneli. Bp den gelecek şstasyonların çoğunu bırakıyorlar rekabet kurulu yüzünden. Ortalama 60 bin masraf doğru ancak ilk etapta şuan için 1 adaya sistem takılması yeterli, hepsine zorunluluk yok.

GuneyOnur
15-11-2024, 08:26
Şirket Araçları İçin 5 Adımda UTTB Başvurusu Nasıl Yapılır? Ücreti Ne Kadar? Son Tarih 31.12.2024 (https://www.muhasebetr.com/yazarlarimiz/evrenozmen/0336/)

Bu link üzerinden anlatıldığı gibi sisteme kayıt olduk. Sonra UTTS Sitesinde sağ üst köşede bulunan kendimize yakın bir montaj yerini seçtik. Bir çok yere daha çipler ulaşmamış ve sistemleri açılmamış. Site üzerinden numarasını bulup aradığımız yerlerden sistem yılbaşından sonra gelecek diyenler bile oldu. Şahıs şirketimizde bulunan Tourneo Courier ve Polo aracımıza bu sabah taktırdık. İşlem yaklaşık 5-10 dakika sürüyor. Benzin/Motorin depo kapağını açıp oraya turuncu bir çip yerleştiriyorlar. Sonrasında SMS olarak gelen montaj no ve plakayı sisteme girip montajladıkları çipi, aracın ruhsatını ve aracın fotoğraflarını sisteme yükleyip sisteme girmiş olduğunuz cep numarasına bir kod gönderiyorlar o kodu sisteme girdiklerinde montajınız tamamlanmış oluyor.

Bizim taktırdığımız yer montaj ve soracak soruları olanlar için;

İstanbul/Kartal Takipser - Soğanlık Yeni Mah. Dersaadet Sk. No 8 Kartal / İstanbul

https://i.hizliresim.com/1qfy6k1.jpeg (https://hizliresim.com/1qfy6k1)

GuneyOnur
15-11-2024, 08:31
Fotoğraf boyutu için kusura bakmayın ayarlayamadım düzenlenebilirse sevinirim.

CloudGrey
15-11-2024, 08:44
Fotoğraf boyutu için kusura bakmayın ayarlayamadım düzenlenebilirse sevinirim.

süper paylaşım , teşekkürler.
peki aracında taşıt tanıma varmıydı daha önce ?
varsa o tarafta bir işlem yapıldımı ?

GuneyOnur
15-11-2024, 08:49
süper paylaşım , teşekkürler.
peki aracında taşıt tanıma varmıydı daha önce ?
varsa o tarafta bir işlem yapıldımı ?

Abi ben Tourneo aracımı filodan satın almıştım. Onların taktırdıkları TTS Sistemi pasif olarak araçta duruyordu söktürmemiştim. Bugün o sistemi söküp kablosunu da bantlayıp yerine bu çipi taktılar. Hali hazırda aktif olarak TTS kullanan araçlar için nasıl bir uygulama yaparlar onu bilmiyorum açıkcası.

CloudGrey
15-11-2024, 08:56
Abi ben Tourneo aracımı filodan satın almıştım. Onların taktırdıkları TTS Sistemi pasif olarak araçta duruyordu söktürmemiştim. Bugün o sistemi söküp kablosunu da bantlayıp yerine bu çipi taktılar. Hali hazırda aktif olarak TTS kullanan araçlar için nasıl bir uygulama yaparlar onu bilmiyorum açıkcası.

anladım ,

evet bende en önemli konu o çünkü bizdeki 500 küsür araçta petrol ofisi tts var.
bu aletler takılırken petrol ofisi nerde devreye girecek ? bu cihazlar onların sistemine nasıl entegre olacak ?
neyse yaşayıp görelim :)

bilgi için çok teşekkürler, sevgiler

ByKazim
27-11-2024, 16:05
ATO Başkanı:
"Kayıt dışı ekonomiyle mücadelenin devletin ve iş dünyasının en öncelikli meselesi olması gerektiğine inanıyoruz. Ancak sistemin yürürlüğe girmesiyle, gerek akaryakıt dağıtımı yapan gerekse diğer alanlarda ticari faaliyetlerini yürüten pek çok farklı sektörden işletmelerimize ek maliyetler gelecek. Bu nedenle UTTS'nin yürürlük tarihinin yeniden gözden geçirilmesini talep ediyoruz."

Kaynak: Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi'nin ertelenmesi talebi (https://haber.doviz.com/gundem-haberleri/ulusal-tasit-tanima-sistemi-nin-ertelenmesi-talebi/754094)

Sürekli akaryakıt aldığım yere sordum, ne onlar ne diğer istasyonlar hazır değil.
Bir erteleme çok olası diyebiliriz.

HaKo
27-11-2024, 16:35
gördüğüm kadarıyla cihazı takmak için herhangi bir sökme delme işlemi yapılmıyor sanırım ?

lowLevel
27-11-2024, 23:34
gördüğüm kadarıyla cihazı takmak için herhangi bir sökme delme işlemi yapılmıyor sanırım ?

Malesef, Matkapla 2 tane vida deliği açıyorlar, zımparalayıp bir yapıştırıcı ile sabitliyorlar sonra. UTTS'nin kurulum talimatı böyle imiş. Sadece yapıştırıp bırakamıyorlarmış. Saçmalık açıkcası. Hani belki sadece yapıştıran bir servis olursa orada yaptırılır diyeceğim ancak sonuçta artık her araç delineceği için 2.el bir araç satın alırken delinmiş olması çok yüksek ihtimal.

CloudGrey
27-11-2024, 23:51
yeni yeni akıyor bilgiler

https://x.com/ajans_muhbir/status/1859232318365257930

CND
28-11-2024, 12:25
Malesef, Matkapla 2 tane vida deliği açıyorlar, zımparalayıp bir yapıştırıcı ile sabitliyorlar sonra. UTTS'nin kurulum talimatı böyle imiş. Sadece yapıştırıp bırakamıyorlarmış. Saçmalık açıkcası. Hani belki sadece yapıştıran bir servis olursa orada yaptırılır diyeceğim ancak sonuçta artık her araç delineceği için 2.el bir araç satın alırken delinmiş olması çok yüksek ihtimal.

Sistemin elektrik ihtiyacı var mı ?

HaKo
28-11-2024, 14:13

her araç neden delinsinki ? şahsi araçlara da mı zorunlu oldu ?

CloudGrey
28-11-2024, 14:29
her araç neden delinsinki ? şahsi araçlara da mı zorunlu oldu ?

temmuz 2025ten sonrada şahsi araçlara zorunlu.
deathlinelar uzatılabilir ama

mcemrek
28-11-2024, 14:31
yeni yeni akıyor bilgiler

https://x.com/ajans_muhbir/status/1859232318365257930

karbon ayak izini nasıl kabul ettirecekler diye düşünüyordum önceden. geliyor gelmekte olan.

bizler de tencerenin içindeki soğuk suyun yavaş yavaş ısındığına şahit oluyoruz

lowLevel
29-11-2024, 00:55
Sistemin elektrik ihtiyacı var mı ?

Hayır yok.

kanashibari
29-11-2024, 09:28
1 Km öteden plakayı tanıyıp ceza yazan radar sistemleri mevcutken. 5 bin işletmeye kamera takıp otomatik pompa ile entegrasyon yapmak yerine işi yine ranta çevirip 13 milyon araca cihaz takmak tabiki daha cazip :) Bu durumu da sürdürülebilir gelir haline çevirip zaten alınmış takılmış bir cihazı aracı sattığınızda diğer kişiye aktarmaması da yine akla ziyan bir diğer rant kapısı. Arabası olanın sırtından inmediler inmiyorlar bindikçe biniyorlar.
Mecliste sözüm ona millet vekili olan diğerleri de bu konuda sessiz kalması yeterli ses çıkarmaması da işin cabası.

Kutluhan
02-12-2024, 10:39
Benim is makinem var mesela. Gidip bidonla aliyoruz, o nasıl olacak?

Sadece bireysel araclar icin olacak sanırım.

bizimde is makinesi var sase no yaziyor petrol ofisi yakit kartin ustunde.

Carmageddon
02-12-2024, 16:39

Bir sitede is makineleri de UTTS ye dahildir diye okudum fakat anlayamadigim sey su. Bu UTTS sistemi depo kapaginin olduğu yere monte edilmiyor mu? Is makinesi gidip kendisi yakit almıyor ki, nasil calisacak sistem?

Carmageddon
02-12-2024, 16:44

14. Forklift / İş Makinası nasıl olacak?

Akıllı Anahtarlık cihazı ile yakıt alan jeneratör iş makinesi gibi araçlar bidona yakıt alıyor, nasıl bir yol izlenecek? Tebliğde forklift ve iş makinaları için detay bir bilgilendirme olmamakla birlikte, yeni bir bilgi gelene kadar mevcut düzende olduğu gibi bu araçlar Akıllı Anahtarlık seçeneği ile yakıt ikmaline devam edeceklerdir. Bidona yakıt alımı da yeni bir bilgi gelene kadar mevcut düzende olduğu gibi emniyetten alınan belge ile devam edecektir.

Simdi buldum bunu. Is makineleri icin UTTS yok diye anlıyorum, eski duzen devam edecek.

_Emre_
03-12-2024, 11:28
Yakıtını gider olarak göstermeyeceksek mesela kullanılmayan bir araç, ama yine de araca bu sistemi taktırmamız zorunlu mu acaba şirket adına kayıtlı olduğu için? Bilgisi olan var mı?

CloudGrey
03-12-2024, 11:42
Yakıtını gider olarak göstermeyeceksek mesela kullanılmayan bir araç, ama yine de araca bu sistemi taktırmamız zorunlu mu acaba şirket adına kayıtlı olduğu için? Bilgisi olan var mı?

şuan için 2025 temmuzdan sonra HER ARACA zorunlu.

WeLeT
03-12-2024, 12:15
Siteye kayıt olup şirket aracını ekledim, siparişi de oluşturdum ödeme kısmına geldiğimde ise ilk ekranda "Türkiye Emlak Katılım Bankası"nın iban bilgileri çıkıyor, sipariş formunu indirdiğimde ise "Ziraat Katılım Bankası"nın iban bilgileri çıkıyor.

Hangisine ödenmesi gerektiğini öğrenebilmek için dünden beri 3 kere aradım, ulaşamadım. Geri dönüş talep ettim, dönüş olmadı. Mail attım, cevap yok.

Noterlerdeki yeni satış sistemi gibi bi b*k. Herhangi bir yeni kural vs birşey getiriyolar ama çalışıp çalışmamasıyla asla ilgilenmiyolar :)

Ome_RS
03-12-2024, 13:37
Elektrikli araçlar da bu düzenlemeye dahil mi

DKB34
03-12-2024, 17:41
Siteye kayıt olup şirket aracını ekledim, siparişi de oluşturdum ödeme kısmına geldiğimde ise ilk ekranda "Türkiye Emlak Katılım Bankası"nın iban bilgileri çıkıyor, sipariş formunu indirdiğimde ise "Ziraat Katılım Bankası"nın iban bilgileri çıkıyor.

Hangisine ödenmesi gerektiğini öğrenebilmek için dünden beri 3 kere aradım, ulaşamadım. Geri dönüş talep ettim, dönüş olmadı. Mail attım, cevap yok.

Noterlerdeki yeni satış sistemi gibi bi b*k. Herhangi bir yeni kural vs birşey getiriyolar ama çalışıp çalışmamasıyla asla ilgilenmiyolar :)

Ben ödemeyi Türkiye Emlak Katılım Bankasına yaptım, 10 dk geçmeden onay mesajı geldi.

Bizimde dükkanda kullandığımız kamyonetin markası listede yoktu, kaydını gerçekleştiremedim, Geçen hafta cumartesi aradım şikayet kayıt oluşturdular. Bugün onlar tarafından arandım, en kısa zamanda ekleyeceklermiş.

EnesPolatdemir
03-12-2024, 18:27
UTTS (https://www.utts.gov.tr/)

2025 ortalarından sonrada bireysel araçlarda zorunlu olacak gibi bir haber geçiyor.
Darphane etiket ücretide konuşulan şuan 1800-2000 TL arası...

Varmı konu hakkında tiyosu olan ?

Abi pompacilarin icinde naylon faturacilik yapanlar var. Onlari bitirmek amaçla yapilmis bir sey. Olay soyle oluyor. Ornek veriyorum bir lojistik firması olan abimiz gibip o yozlasmis pompaci arkadasa diyor ki bana bu aylik 500k₺ fatura kes 20ksi senin. Bu yozlasmıs pompacımız da yakıt vermeden önce soruyor. “Abi fis istiyon mu?” Diye yok istemiyorum diyene tak o lojistik firmasinin arabasinin plakayi giriyor. Bunu gunde 30 kereden fazla yapabiliyorlar. Evine o istasyondaki fis kesme makinesini ve yazilimini alip sakir sakir fatura kesenler bile varmis. Yani cok da mantiksiz degil aslinda

CloudGrey
03-12-2024, 18:34
Abi pompacilarin icinde naylon faturacilik yapanlar var. Onlari bitirmek amaçla yapilmis bir sey. Olay soyle oluyor. Ornek veriyorum bir lojistik firması olan abimiz gibip o yozlasmis pompaci arkadasa diyor ki bana bu aylik 500k₺ fatura kes 20ksi senin. Bu yozlasmıs pompacımız da yakıt vermeden önce soruyor. “Abi fis istiyon mu?” Diye yok istemiyorum diyene tak o lojistik firmasinin arabasinin plakayi giriyor. Bunu gunde 30 kereden fazla yapabiliyorlar. Evine o istasyondaki fis kesme makinesini ve yazilimini alip sakir sakir fatura kesenler bile varmis. Yani cok da mantiksiz degil aslinda

bunun peşine düşceklerine , kendi yandaşlarının vergi borcunu silmeyip onlardan tahsilata gidebilir..

EnesPolatdemir
03-12-2024, 18:39
bunun peşine düşceklerine , kendi yandaşlarının vergi borcunu silmeyip onlardan tahsilata gidebilir..

Abi ikimizde bunun olmayacagini cok iyi biliyoruz bence. Her sey duygusal

westalim
03-12-2024, 20:49
bugün çalıştığım yakıt istasyonu için fiyat teklifi aldım iki ada dört tabanca için yazar kasaları başka firma olduğu için onlara fiyat vermedi ama heybeye bize durduk yere 700 bin lira gibi bi maliyet çıkıyor. ticari araçlarım olsa yaptığım harcamayı kiralayacağım araca yansıtırım yada ona göre fiyat güncellerim fakat maalesef yakıt fiyatına yaptığımız bu harcamayı yansıtamıyoruz. birde pompada yoğunluk olacak ticari araç yanaşacak bakıcaz yeni sisteme tabii araç mı değil mi? sahada bi ton kargaşa bizi bekliyor. olan istasyon sahiplerine olacak gibi..

CloudGrey
03-12-2024, 22:15
petrol ofisi başlarda her istasyona 1 adaya koyacağım diyor.
levent (1-2-3-4) maslak gibi plazalar bölgesi olan yerlerin doğal bitki örtüsü "şirket aracı".

nasıl kuyruklar uzayacak düşünemiyorum...

mk ne memlekette ne düzgünki bu iş düzgün olsun...

ben acayip sıkıldım ya herşeyden.

DOHC
03-12-2024, 22:22
petrol ofisi başlarda her istasyona 1 adaya koyacağım diyor.
levent (1-2-3-4) maslak gibi plazalar bölgesi olan yerlerin doğal bitki örtüsü "şirket aracı".

nasıl kuyruklar uzayacak düşünemiyorum...

mk ne memlekette ne düzgünki bu iş düzgün olsun...

ben acayip sıkıldım ya herşeyden.

Hepsi de ofisinin önünden almayıversin, evine yakın yerden alsın :).

CloudGrey
05-12-2024, 13:47
evet , PO ile toplantımızı bitirdim , sizleride update edeyim ;

- 31 aralığa kadar şirket aracının (özmal/kira farketmez) yakıtını masraf yazan herkes bu dalgametreyi takacak.

- hali hazırda aracınızda akıllı halka var ise utts takınca bu halkta çöp oluyor.

- istasyonlarda henüz hiçbir hazırlık yok. gittiniz utts aldınız , halka iptal oldu diyelim istasyonda henüz bir hazırlık olmadığı için *** gibi kalıyorsunuz.
yakıt alabiliyorsunuz ama masraflandırılamıyor. böyle kalmamak için (petrol ofisi için konuşuyorum) ya appden araçları tanımlayıp telefon ile alın yada yakıt kartı talep edin.

- po & bp birleşmesi %99 yarın tam anlamıyla bitiyormuş. alımlarda da birleşekcekmiş , po filoya kayıtlı bpden , bp filosuda po'dan alabilecek.

- utts ile tek bir firmaya bağlı kalmayacaksınız. atıyorum , shell opet ve po ile aynı anda sözleşme yapabilirsiniz.
Böylece filonuz nerydese 5000bin istasyondan yararlanabilir olur. yani po taşıt tanımanız var diye sadece artık po'dan almak zorunda değilsiniz.
bütün firmalar ile anlaşma yapın , bütün istasyonlar sizin olsun gibi..

aklıma geldikçe eklerim.

Grimlord
05-12-2024, 13:50

- 31 aralığa kadar şirket aracının (özmal/kira farketmez) yakıtını masraf yazan herkes bu dalgametreyi takacak.

- hali hazırda aracınızda akıllı halka var ise utts takınca bu halkta çöp oluyor.

- istasyonlarda henüz hiçbir hazırlık yok. gittiniz utts aldınız , halka iptal oldu diyelim istasyonda henüz bir hazırlık olmadığı için *** gibi kalıyorsunuz.
yakıt alabiliyorsunuz ama masraflandırılamıyor. böyle kalmamak için (petrol ofisi için konuşuyorum) ya appden araçları tanımlayıp telefon ile alın yada yakıt kartı talep edin.

- po & bp birleşmesi %99 yarın tam anlamıyla bitiyormuş. alımlarda da birleşekcekmiş , po filoya kayıtlı bpden , bp filosuda po'dan alabilecek.

- utts ile tek bir firmaya bağlı kalmayacaksınız. atıyorum , shell opet ve po ile aynı anda sözleşme yapabilirsiniz.
Böylece filonuz nerydese 5000bin istasyondan yararlanabilir olur. yani po taşıt tanımanız var diye sadece artık po'dan almak zorunda değilsiniz.

aklıma geldikçe eklerim.

Şirket arabasıyla yolu açtılar sanırım, diğer sene yazın da bireysel araçlara gelir diye tahmin ediyorum.

Bir de araba satınca aktarma olmuyormuş galiba, her araç için baştan almak lazımmış.

Kulak arkasında molekül kalmadı artık.

SeRKaN
05-12-2024, 13:59

aklıma geldikçe eklerim.

Benimde Salı günü shell ile toplantım var. Biz anahtarlık alacağız her araca. Dediğiniz gibi akıllı halkalar çöp olacak. Cihaz montajına başlayacağız ancak cihaz yok diyor herkes sanırım sadece başvuruyu tamamlayabileceğiz. Bu konuyu konuşacağım shell ile.

ByMuSt!
05-12-2024, 14:15
https://www.youtube.com/watch?v=5FJ6IZCc2EI

CloudGrey
05-12-2024, 14:59
bu arada ufak bir tavsiye ; özellike şirkette çok aracınız varsa...

bu dalgametreye yılbaşında en az %40 zam bekleniyor.
başvurunuzu ve montajı 31 aralıktan önce yaptırın.

fatihob
05-12-2024, 18:12
Az önce şirket üstüne kayıtlı olan aracımı kaydettim, Emlak Katılım bankasına 2172TL yi bana verilen UTTS numarsını açıklamaya yazarak ödedim. Odeme 5dkde onaylandı. Şimdi ne yapcam diye internette bakıyordum, 2 üstteki postaki videoyu gördüm. Telefonuma QR kodu gelmesi lazımmış. Bakalım QR ne zaman gelicek.

CloudGrey
06-12-2024, 08:48
Az önce şirket üstüne kayıtlı olan aracımı kaydettim, Emlak Katılım bankasına 2172TL yi bana verilen UTTS numarsını açıklamaya yazarak ödedim. Odeme 5dkde onaylandı. Şimdi ne yapcam diye internette bakıyordum, 2 üstteki postaki videoyu gördüm. Telefonuma QR kodu gelmesi lazımmış. Bakalım QR ne zaman gelicek.

1800 küsürdür 2172 nedir ?

kamyonet falanmı

makif84
06-12-2024, 08:49
Dün bizim şirket araçlarına yaptılar işlemi,araö kullanıcınınn telefonlarını vermişler bana bir mesaj geldi bu mesajda link var ona tıklayıp QR oluşturuluyor Bilginiz olsun.

Benimde kafama takılan bir durum var mesela esnaf kuryeler dahi şahıs şirketi olmalarından benzinlerini gider olarak gösterdiklerinden bu sisteme kayıt olmak zorunda ama yanlış bilmiyorsam taksi,dolmuş sahipleri basit usul vergiye tabii olmalarından dolayı benzini gider olarak yazıyorlar mı?,UTTS kaydı yapıyorlar mı?

DOHC
07-12-2024, 14:07
Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi’ne kayıt suresi uzatıldı (https://haber.doviz.com/gundem-haberleri/ulusal-tasit-tanima-sistemi-ne-kayit-suresi-uzatildi/755306)

CloudGrey
07-12-2024, 17:08
Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi’ne kayıt suresi uzatıldı (https://haber.doviz.com/gundem-haberleri/ulusal-tasit-tanima-sistemi-ne-kayit-suresi-uzatildi/755306)

ücrete genede yılbaşında zam gelecektir.
çok arabası olan 2024 te halletsin işini..

bize maliyeti 500 arabada 1 milyon..
%40 koysalar 1.4 yapar , hiç gerek yok

CloudGrey
07-12-2024, 17:09
aha fiyatlar ilgilide bu başlık var

https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/ulusal-tasit-tanima-sistemine-kayit-suresi-yogunluk-nedeniyle-bir-ay-uzatildi/3416814

Berkan
09-12-2024, 09:14
Tahmin edilidiği gibi burda 31 Ocak 25 e ertelendi :)

efe-E
09-12-2024, 10:38
PO Filo app'i kullananlar da taktırmak zorunda mı CloudGrey ?

CloudGrey
09-12-2024, 10:58
PO Filo app'i kullananlar da taktırmak zorunda mı CloudGrey ?

şuan için 31 ocağa kadar şirket araçları,
7. aya kadarda TÜM ARAÇLAR taktırmak zorunda.

CloudGrey
09-12-2024, 11:47
ahahha devletimize para lazım :

buda yeni derdiniz ; GPS

Değerli Müşterimiz;
30.11.2024 tarih ve 32738 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 7533 sayılı Dahiliye Memurları Kanunu Ve Bazı Kanunlar İle 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un 16.maddesi ile 1774 sayılı Kimlik Bildirme Kanununda değişiklik yapılmış ve kanun yürürlüğe girmiştir.

Hali hazırda 1774 sayılı kanun hükümleri gereğince araç kiralama faaliyeti yürüten kişilerin, aracı kiraladıkları gerçek ya da tüzel kişi bilgisini genel kolluk kuvvetlerine bildirme yükümlülüğü mevcut iken bu yükümlülüğe ek olarak kiralanan araçlarda Küresel Uydu Navigasyon Sistemi olarak adlandırılan GPS cihazı bulundurulması ve araçlara ait konum bilgisine ilişkin kayıtların üç yıl saklaması zorunlu hale getirilmiştir.

Yapılan bu kanuni düzenlemeye ilişkin olarak Şirketimiz çalışmalarına başlamış olup kiracı sıfatı ile kullanmakta olduğunuz araca/araçlara GPS cihazı takılacaktır. GPS cihazı takılması konusunda çalışılacak olan firmanın belirlenmesi ve sürecin netleşmesi akabinde firma bilgileri ile kiracı sıfatı ile kullanmakta olduğunuz araca/araçlara nerede, hangi sürede GPS cihazı takılacağı ve planlaması konusunda detaylı bilgi verilecektir.

Kanun gereğince zorunluluk haline gelen bu durum nedeni ile gerekli hassasiyetin tarafınızca da gösterileceğine düşünüyoruz. Kanunun öngördüğü yaptırımlar göz önünde bulundurulduğunda kiracı sıfatı ile kullanmakta olduğunuz araca/araçlara nerede, hangi sürede GPS cihazı takılacağı ve planlaması konusunda detaylı bilgi verilmesi sonrasında GPS cihazı takılmaması, aracın/araçların cihazların takılması konusunda yapılacak yönlendirme ve planlamalara rağmen cihazın takılacağı yere götürülmemesi, cihazlarda meydana gelecek arızaların bildirilmemesi, arızanın giderilmesi konusunda gerekli desteğin sağlanmaması ya da cihazın/cihazların araçtan/araçlardan sökülmesi hallerinde Şirketimizin yasal yükümlülüklerine uymama riski ortaya çıkacağından, bu kanuni zorunluluğa uyum sağlanmadığı ya da kanuna aykırılık teşkil eden durum ortaya çıktığı durumda uzun dönemli araç kiralama sözleşmesinin haklı nedenle feshi de dahil kanundan ve sözleşmeden kaynaklanan haklarımızın kullanılmasının gerekli hale geleceğini bildiririz.

Diğer yandan hali hazırda kiracı sıfatı ile kullanmakta olduğunuz araç/araçlarda tarafınızca takılmış olan GPS cihazı mevcut ise GPS cihazı takılı olan araçların plakaları ile cihazın niteliklerini ve hizmet aldığınız tedarikçi firma bilgilerini info@garantibbvafilo.com.tr e-posta adresine aşağıdaki formatta iletmenizi rica ederiz. Yapılacak olan değerlendirmeler neticesinde araç/araçlar üzerinde tarafınızca takılmış bir GPS cihazı mevcut ise sökülmesi ve Şirketimizce sağlanan GPS cihazının takılması gerekebilecektir.
Yapılan yasal düzenleme gereğince takılması zorunlu olan GPS cihazlarının montajına ilişkin sürecin belirlenmesi sonrasında bilgi verilecektir.

buda filo firmalarının yeni külfeti.
garanti filoda 50 bine yakın araç var.
araç başı 2bin tl olsa ohhhhhhhhhhhh

Berkan
09-12-2024, 14:31
oo saygılar gpslerin çlerinede birer data hattı lazım konum alıp vermesi için.

yakaladılarmı ucunda bırakmıyorlar valla icinede kanırtıyolar bide

serkanOC
09-12-2024, 14:35
Elektrikli araçlar da bu düzenlemeye dahil mi

şirket adına alınan elektrikli aracın teslimatı 2 hafta sonra. benimde merak ettiğim soru. baktım internetten bi sonuca ulaşamadım ama şahsi fikrim dahil olmaması yönünde..

fatihob
09-12-2024, 17:34
1810TL + KDV 2172TL

Ben yukarıdaki mesajımı attıktan 10dk sonra onay kodu vs. geldi. Bir sonraki gün (Cuma günü) iş yerimin yakınındaki bir montaj istasyonuna gittim, taktırdım.

Takan yer P.O istasyonuydu. Bizde hiç bir pompada bunun hazırlığı yok dedi :)

Ben bu aleti taktırdım ama iyimi yaptım kötü mü yaptım bilmiyorum. Herkesden para toplansa sonra sistem hayata geçemeden iptal olsa şaşmam.

CloudGrey
09-12-2024, 22:35
1810TL + KDV 2172TL

Ben yukarıdaki mesajımı attıktan 10dk sonra onay kodu vs. geldi. Bir sonraki gün (Cuma günü) iş yerimin yakınındaki bir montaj istasyonuna gittim, taktırdım.

Takan yer P.O istasyonuydu. Bizde hiç bir pompada bunun hazırlığı yok dedi :)

Ben bu aleti taktırdım ama iyimi yaptım kötü mü yaptım bilmiyorum. Herkesden para toplansa sonra sistem hayata geçemeden iptal olsa şaşmam.

ajahjahhaha :D resmen adam tokatlama bu.

ama 1 ocaktan sonra utts yoksa (şirket aracı) benzini masraf yazamayacaksın.
utts'yi takıncada eski akıllı halkayı söküp atıyorlar.

ben bu geçiş döneminde sorun çıkmasın diye filoda tüm araçlara PO yakıt kartı talep ettim.
utts olmasada (halka zaten iptal) kartı okutup benzin alıp faturalandırabileceğim.

fatihob
10-12-2024, 12:48
ajahjahhaha :D resmen adam tokatlama bu.

ama 1 ocaktan sonra utts yoksa (şirket aracı) benzini masraf yazamayacaksın.
utts'yi takıncada eski akıllı halkayı söküp atıyorlar.

ben bu geçiş döneminde sorun çıkmasın diye filoda tüm araçlara PO yakıt kartı talep ettim.
utts olmasada (halka zaten iptal) kartı okutup benzin alıp faturalandırabileceğim.

Biz P.O'nun yakıt kartı ile alıyorduk yakıtları. Araçlara halka takmamıştık. Araç satıldıktan sonra falan söktürmekle uğraşmamak veya yeni araca taktırmaya uğraşmamak için. Yakıt kartına devam edicez. Ayrıca evet dediğiniz gibi araçta herhangi bir firmanın halkası varsa onu söküyorlar.

Şuraya UTTS cihazımın yakışıklı bir fotosunu koyayım :D

https://live.staticflickr.com/65535/54195621340_27cc46be51_b.jpg (https://flic.kr/p/2qz5J5u)[/url] by [url=https://www.flickr.com/photos/98599126@N05/]Fatih Obuz (https://flic.kr/p/2qz5J5u), on Flickr

MBuğra
11-12-2024, 01:14
Abi çok çirkin ya, benim arabamda misal depo içi plastik parça yok direkt saça vida atacaklar. Acaba önceden 3d parça mi yazdırıp, altına pff koyup silikonlasam.

Ayrıca bu gps muhabbetinde ben birazcık devletimi tanıyorsam o gps verileri, kimin, ne zaman, ne kada süre , nereden nereye kiraladığı bilgileri ve hatta gerçek zamanlı konum şifreleri çalınır. Ondan sonra çok yuvalar dağılır, çok kişi kamu mülakatlarından elenir bungolavlara gidildi diye :D

MCN21
11-12-2024, 08:26
Bizde dün şirket araçlarının bir kısmına taktırdık. Daha doğrusu hepsine takamadılar, sistemde bir problem olmuş. Tekrar tanımlama yapılacakmış vs vs...

Taşıt tanıma halkası olan araçlar için anlaşmış olduğunuz akaryakıt firmasın önceden anahtarlık şeklinde olan tts çiplerini gönderdi. Depo halkasıyla aynı anda UTTS'nin kullanımı olmuyormuş. Halkaları iptal ettiler.

31 Ocağa kadar uzatınlan UTTS takılması değil tanımlama yapılması. Yanlış bilgi gelmediyse tanımlama yapıldıktan sonra montaj için 30 Nisan a kadar zamanınız var. Bu tarihe kadar Taşıt Tanıma Sistemi aktif olarak kullanılabiliyor ve yakıt gider olarak kullanılabiliyor.

Montaj şekli felaket daha basit birşey yapılabilirdi.

ByKazim
13-12-2024, 13:14
Darphane ve PÜİS görüşmesi sonrasında akaryakıt istasyonlarının Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi'ne ait 50 bin TL hizmet bedelini yılda bir kez yerine, 5 yılda bir kez ödemeleri kararlaştırıldı.

Kaynak: Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi'nde akaryakıt sektorune kolaylık sağlandı (https://haber.doviz.com/gundem-haberleri/ulusal-tasit-tanima-sistemi-nde-akaryakit-sektorune-kolaylik-saglandi/756047)

Yıl bitmeden bizde başvurularımızı yapacağız bakalım.

CloudGrey
18-12-2024, 10:10
bu düşük iq'lular sistem yapmışlar toplu araç eklemek için.
asla eklenmiyor ama .

arıyon sorun var sistemde diyorlar.
kesin vardır mk , ocağa kadarda sorunu çözmeyip % 40 daha fazla para alma derdinde değilsinizdir eminim...

https://i.hizliresim.com/8kp34gb.JPG (https://hizliresim.com/8kp34gb)

Berkan
18-12-2024, 11:10
bu düşük iq'lular sistem yapmışlar toplu araç eklemek için.
asla eklenmiyor ama .

arıyon sorun var sistemde diyorlar.
kesin vardır mk , ocağa kadarda sorunu çözmeyip % 40 daha fazla para alma derdinde değilsinizdir eminim...

https://i.hizliresim.com/8kp34gb.JPG (https://hizliresim.com/8kp34gb)

ben 2-3 dakikada falan ekledim 4 aracı koydukları excel üstünden yap tıktık seciyorsun bitiyor.

CloudGrey
18-12-2024, 11:51
ben 2-3 dakikada falan ekledim 4 aracı koydukları excel üstünden yap tıktık seciyorsun bitiyor.

o exceli yaptım. excel hazır.
bande 510 tane araç var.

exceli seçiyorum yolluyorum bu zavazingo dönüyor dönüyor sonra bitiyor.
"taşıtlarıma" giriyorsun araçlar çıkmıyor.

chrome edge vs farklı tarayıcıdada denedim sorun devam ediyor.

https://i.hizliresim.com/bh73r78.JPG (https://hizliresim.com/bh73r78)

Berkan
18-12-2024, 12:55
510 u 3-5 seferde denesene mala donmustur okadar veriye

CloudGrey
18-12-2024, 13:17

aha bu mantıklı , bunu bir deneyeyim

SeRKaN
18-12-2024, 14:11
bir videoda izlemiştim galiba bazı gizli satır/sütun olabilir onları kontrol ettiniz mi?

Bende 65 aracı yükleyeceğim umarım sorun yaşamayız.

CloudGrey
18-12-2024, 14:15

reis 1 tanesin sen.

100 100 böldüm excelleri 4 tanesini aldı son kalan yüzlüğü almadı

şimdi onu sokuşturmaya çalışıyorum ama bu mk cocukları birde her araca ruhsat görüntüsü ekleyin diyor.

******* utts yapmıyorum ne olacaksa olsun

EREN34
18-12-2024, 15:28

-J.J.Rousseau

Benim aklıma tek gelen detay,

Tükettiğinden çok daha fazla fişi gider yazan şirketlerin yaptığıu bu üç kağıdın önüne geçip şirketlere akan para musluğunu kısmak.
Şu an pompacılar ortalama 5-10%la istediğiniz plakaya fiş ayarlıyorlar (yapanlar var. hepsi değil)

neuras
18-12-2024, 15:44
Benim aklıma tek gelen detay,

Tükettiğinden çok daha fazla fişi gider yazan şirketlerin yaptığıu bu üç kağıdın önüne geçip şirketlere akan para musluğunu kısmak.
Şu an pompacılar ortalama 5-10%la istediğiniz plakaya fiş ayarlıyorlar (yapanlar var. hepsi değil)

Evet abi öyle bir şey de varmış. Hayırlısı bakalım.

sekizsilindir
21-12-2024, 00:39

şu anda var olan petrol şirketlerinin taşıt tanıma fişleri zaten farklı çıkıyor utts fişleri haricindeki fişler gider gosterilmiycek demeleri yeterli, 50cc scooter bile takacak diyor bugün görüştüğüm sirket, büyük meblağ cezadan falan bahsetti.

EREN34
24-12-2024, 10:11
şu anda var olan petrol şirketlerinin taşıt tanıma fişleri zaten farklı çıkıyor utts fişleri haricindeki fişler gider gosterilmiycek demeleri yeterli, 50cc scooter bile takacak diyor bugün görüştüğüm sirket, büyük meblağ cezadan falan bahsetti.

Her şirket taşıt tanıma kullanmıyor. Olay da buradan çıkıyor.

VolkanA.
25-12-2024, 11:41
başvuru yaparken EPDK tarafından onaylanmış bir lisansınız bulunmamaktadır. Bu nedenle işleminiz gerçekleştirilememektedir. uyarısı alarak devam edemiyorum bilen varmı ?

SeRKaN
14-01-2025, 12:04
Bİr yönetmelik değişimi olmuş, kiralık araçlarda başvuruları kiraya veren firmanın yapması gerektiğine dair, bilgisi olan var mı?

CloudGrey
14-01-2025, 12:41
Bİr yönetmelik değişimi olmuş, kiralık araçlarda başvuruları kiraya veren firmanın yapması gerektiğine dair, bilgisi olan var mı?

henüz öyle bir haber duymadım ,

Leaseplan en son şunu yazdı ama ;

Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) ve Taşıt Tanıma Birimi (TTB) Hakkında Bilgilendirme
Değerli Müşterimiz,

Sizi Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) ve Taşıt Tanıma Birimi (TTB) uygulaması hakkında bilgilendirmek isteriz.

UTTS'ye başvuru ve TTB temini işlemleri Ayvens olarak tarafımızca gerçekeştirilecek olup sizlerin yapması gerekenler ise aşağıda belirtilmiştir:

Ayvens üzerinden kiraladığınız araçlara TTB temin ve montajı için daha önce UTTS'ye başvuruda bulunmuş olabilirsiniz.
• Ayvens üzerinden kiraladığınız araçlar için daha önce UTTS üzerinden TTB temini başvurusunda bulunmadıysanız utts@ayvens.com e-posta adresine en kısa sürede başvuru talebinizi iletmenizi rica ederiz.
• Ayvens üzerinden kiraladığınız araçlar için daha önce UTTS üzerinden TTB temini başvurusunda bulunduysanız ya da TTB montajı gerçekleştirdiyseniz tarihleri ile beraber utts@ayvens.com e-posta adresine en kısa sürede bilgi vermenizi rica ederiz.
Hangi tarihlere dikkat etmelisiniz?
• 31 Ocak 2025 tarihine kadar UTTS'ye TTB temini için başvuruda bulunulması zorunludur.
• 31 Ocak 2025 tarihine kadar yapılan başvurularda montaj işlemlerinin tamamlanması için 30 Nisan 2025 tarihine kadar süre verilmiştir. Böylece 30 Nisan 2025 tarihine kadar gerçekleşen akaryakıt harcamalarını da gider olarak gösterebilirsiniz.
• 31 Ocak 2025 tarihinden sonra yapılan başvurularda ise montaj tarihine kadar geçen sürede gerçekleşen akaryakıt harcamalarınız gider olarak gösterilemeyecektir.
Başvuru sonrası süreç nasıl işleyecek?
utts@ayvens.com e-posta adresi üzerinden Ayvens'a ilettiğiniz başvur talebinin ardından siparişi oluşturma işlemi Ayvens tarafından gerçekleştirilecektir.

TTB montaj süreci nasıl işleyecek?
TTB siparişi oluşturulduktan sonra TTB tutarı Ayvens tarafından sizlere fatura edilecektir. İlgili fatura tutarını ödemeniz, TTB montaj randevusu oluşturulması için ön koşuldur.

İlgili fatura tutarının Ayvens'a ödenmesinin ardından TTB montaj randevunuzu oluşturmak için Ayvens'a bilgi vermeniz gerekmektedir.

TTB'nin takılmaması başta olmak üzere belirlenen usul ve esaslara aykırı hareket eden veya belirlenen sürelerde öngörülen yükümlülükleri yerine getirmeyenler hakkında 213 sayılı kanunun ilgili ceza hükümleri uygulanacaktır. Bu konuda sürelere uyulmaması, geç başvuru ve geç montaj yapılması gibi nedenlerle Ayvens'ın herhangi bir yükümlülüğü ve sorumluluğu bulunmamakta olup Sözleşmemiz gereği Ayvens'ın sizlere rücu hakkı saklıdır.

Sevgi ve Saygılarımızla
Ayvens

arda35
14-01-2025, 14:08

Laf etmiş, bal kabağı. 50cc motosikletim işyerine kayıtlı. Deposunu deldirmek istemiyorum. Bundan sonra yakıt fişlerini gider göstermem, olur biter.
Kaldı ki yakıt deposu gövdesinde bulunan motosikletler için doğru dürüst bir çözüm bulmuş değiller. Diğer motoruma asla böyle bir işlemi yaptırmazdım mesela.

http://youtu.be/aXxVqDVWZ38

mcemrek
14-01-2025, 14:36
karbon vergisi ayağına gödümüze de çip takacaklar diyen komploteorisyenleri haklılarmış diye düşünmey başladım

sekizsilindir
14-01-2025, 16:18
Laf etmiş, bal kabağı. 50cc motosikletim işyerine kayıtlı. Deposunu deldirmek istemiyorum. Bundan sonra yakıt fişlerini gider göstermem, olur biter.
Kaldı ki yakıt deposu gövdesinde bulunan motosikletler için doğru dürüst bir çözüm bulmuş değiller. Diğer motoruma asla böyle bir işlemi yaptırmazdım mesela.

http://youtu.be/aXxVqDVWZ38

söylenecek çok şey var fakat normal şekilde eleştirel ifadeler kullanmak istemiyorum, sinkaflı yazılarla da forumu kirletmek abes olacak, alayının canı kızıl tamuya dersem sen anlarsın ;)

sekizsilindir
14-01-2025, 16:30
karbon vergisi ayağına gödümüze de çip takacaklar diyen komploteorisyenleri haklılarmış diye düşünmey başladım

çipe gerek yok, nakit ödeme seçeneği haric, diğer ödeme yöntemleri (kredi-banka kartı) ile karbon ayak izini takip ediyorlar bir süredir, yeşil yoncalı banka bunu yapıyor, zaman ilerledikçe diğerlerini de dahil ederler.

Çin'deki Sosyal Kredi Sistemini örnek alıyorlar, bireylerin ve işletmelerin davranışlarını kontrol etmek için tasarlanmış bir sistem.

ByKazim
15-01-2025, 17:02
3 araca taktırdım, ikisinin faturası geldi birininki hala gelmedi.
Şimdi bir de fatura peşinde koşacağız bakalım.
Randevu montaj vs sorunsuz geçmişti.

SeRKaN
17-01-2025, 07:11
henüz öyle bir haber duymadım ,

Leaseplan en son şunu yazdı ama ;

Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) ve Taşıt Tanıma Birimi (TTB) Hakkında Bilgilendirme
Değerli Müşterimiz,

Sizi Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) ve Taşıt Tanıma Birimi (TTB) uygulaması hakkında bilgilendirmek isteriz.

UTTS'ye başvuru ve TTB temini işlemleri Ayvens olarak tarafımızca gerçekeştirilecek olup sizlerin yapması gerekenler ise aşağıda belirtilmiştir:

Ayvens üzerinden kiraladığınız araçlara TTB temin ve montajı için daha önce UTTS'ye başvuruda bulunmuş olabilirsiniz.
• Ayvens üzerinden kiraladığınız araçlar için daha önce UTTS üzerinden TTB temini başvurusunda bulunmadıysanız utts@ayvens.com e-posta adresine en kısa sürede başvuru talebinizi iletmenizi rica ederiz.
• Ayvens üzerinden kiraladığınız araçlar için daha önce UTTS üzerinden TTB temini başvurusunda bulunduysanız ya da TTB montajı gerçekleştirdiyseniz tarihleri ile beraber utts@ayvens.com e-posta adresine en kısa sürede bilgi vermenizi rica ederiz.
Hangi tarihlere dikkat etmelisiniz?
• 31 Ocak 2025 tarihine kadar UTTS'ye TTB temini için başvuruda bulunulması zorunludur.
• 31 Ocak 2025 tarihine kadar yapılan başvurularda montaj işlemlerinin tamamlanması için 30 Nisan 2025 tarihine kadar süre verilmiştir. Böylece 30 Nisan 2025 tarihine kadar gerçekleşen akaryakıt harcamalarını da gider olarak gösterebilirsiniz.
• 31 Ocak 2025 tarihinden sonra yapılan başvurularda ise montaj tarihine kadar geçen sürede gerçekleşen akaryakıt harcamalarınız gider olarak gösterilemeyecektir.
Başvuru sonrası süreç nasıl işleyecek?
utts@ayvens.com e-posta adresi üzerinden Ayvens'a ilettiğiniz başvur talebinin ardından siparişi oluşturma işlemi Ayvens tarafından gerçekleştirilecektir.

TTB montaj süreci nasıl işleyecek?
TTB siparişi oluşturulduktan sonra TTB tutarı Ayvens tarafından sizlere fatura edilecektir. İlgili fatura tutarını ödemeniz, TTB montaj randevusu oluşturulması için ön koşuldur.

İlgili fatura tutarının Ayvens'a ödenmesinin ardından TTB montaj randevunuzu oluşturmak için Ayvens'a bilgi vermeniz gerekmektedir.

TTB'nin takılmaması başta olmak üzere belirlenen usul ve esaslara aykırı hareket eden veya belirlenen sürelerde öngörülen yükümlülükleri yerine getirmeyenler hakkında 213 sayılı kanunun ilgili ceza hükümleri uygulanacaktır. Bu konuda sürelere uyulmaması, geç başvuru ve geç montaj yapılması gibi nedenlerle Ayvens'ın herhangi bir yükümlülüğü ve sorumluluğu bulunmamakta olup Sözleşmemiz gereği Ayvens'ın sizlere rücu hakkı saklıdır.

Sevgi ve Saygılarımızla
Ayvens

Yönetmelik değişmiş, sıkça sorulan sorularda yazıyor.

Çalıştığım şirket için 55 araca başvuru yapmıştım geçen ay. İptal edildi hepsi ve ödemeyi yaptılar şirket hesabına.

CloudGrey
17-01-2025, 08:38
Yönetmelik değişmiş, sıkça sorulan sorularda yazıyor.

Çalıştığım şirket için 55 araca başvuru yapmıştım geçen ay. İptal edildi hepsi ve ödemeyi yaptılar şirket hesabına.

ee ben 2024 yılıda ödeme yaptım.

CloudGrey
17-01-2025, 08:43
ee ben 2024 yılıda ödeme yaptım.

onu geçtim 500 arabanın 50si montajda yaptırdı , daha bana geri ödeme yapmasınlar , ben kiralama firmalarından alırım

***** KOYUM YAPACAKLARI İŞİN

SeRKaN
17-01-2025, 09:28
evet bizde 2024 yılında ödeme yaptık. Şimdi zam geldi. Filolarda size fatura ederiz diyor karman çorman oldu iyice.

Kaydın sizde olması kabul edilir mi bilmiyorum bizim başvuruyu direk iptal ettiler. biz hiç montaj yapmadık başvuru var diye rahattım şimdi ortada başvuru da yok :)

CloudGrey
18-01-2025, 21:09
evet bizde 2024 yılında ödeme yaptık. Şimdi zam geldi. Filolarda size fatura ederiz diyor karman çorman oldu iyice.

Kaydın sizde olması kabul edilir mi bilmiyorum bizim başvuruyu direk iptal ettiler. biz hiç montaj yapmadık başvuru var diye rahattım şimdi ortada başvuru da yok :)

bende montaj başladı 2024te,
hemen dün utts sitesine girdim siparişlerimde hala aktif olarak duruyor.
bende tüm montajı tamamlayıp kiralama şirketlerinde mahsup edicem başka yol gözükmüyor

Tunacan
19-01-2025, 13:48
Beyler,
Yakıt faturalarını şirkette kullanabilmek için ben Total Yakıtmatik ile çalışıyordum. Şirketimin adına sadece 1 adet araç kayıtlı.
Bundan sonraki süreçte aile araçlarını şirketime kiralasam yakıt giderlerini şirkete gider olarak gösterebilir miyim?

DOHC
19-01-2025, 14:08
bende montaj başladı 2024te,
hemen dün utts sitesine girdim siparişlerimde hala aktif olarak duruyor.
bende tüm montajı tamamlayıp kiralama şirketlerinde mahsup edicem başka yol gözükmüyor

Geçen yılki ek motorlu taşıtlar vergisini kiralama şirketleri müşterilere yıkmıştı sanırım.
Umarım muvaffak olursun mahsuplaşmada :).

CloudGrey
19-01-2025, 20:08
Geçen yılki ek motorlu taşıtlar vergisini kiralama şirketleri müşterilere yıkmıştı sanırım.
Umarım muvaffak olursun mahsuplaşmada :).

evet abi , genel sözleşmelerde hep çıkacak ekstra vergi kiracıya aittir diye madde var.
bizde o maddeyi pek sallamayız nede olsa birşey olmuyor diye.
şansa oldu geçen yıl , bize itelediler :)

bakalım neler olacak , update ederim bilgileri :)

R.I.P
19-01-2025, 20:41
2024te ödemeyi yapmışlardı ben sallıyordum anahtarlık yerine tts kullanmak kolayıma geliyor diye. 31 ocak son diye biliyorum iptal mi oldu şimdi herşey?

kanashibari
21-01-2025, 13:11
2024te ödemeyi yapmışlardı ben sallıyordum anahtarlık yerine tts kullanmak kolayıma geliyor diye. 31 ocak son diye biliyorum iptal mi oldu şimdi herşey?

Aklı selim biri çıkıp iptal eder inşallah. Böyle bir s. olamaz.

CloudGrey
21-01-2025, 14:18

montaj için son gün nisan sonu.

CloudGrey
21-01-2025, 14:19
ya burdan bir arkadaş bana mesaj atmıştı , yerinde montaj yapıyoruz diye.

heh buldum BurakCengizhanoğlu beni bul

R.I.P
26-01-2025, 22:45
geçen hafta taktırdım, döndük anahtarlıkla yakıt alma nostaljisine

individual
30-01-2025, 15:33
Beyler,
Yakıt faturalarını şirkette kullanabilmek için ben Total Yakıtmatik ile çalışıyordum. Şirketimin adına sadece 1 adet araç kayıtlı.
Bundan sonraki süreçte aile araçlarını şirketime kiralasam yakıt giderlerini şirkete gider olarak gösterebilir miyim?

bildiğim kadarıyla yapılıyor.muhasebeci bir sorun yalnız stopaj falan bir kaç birşey daha çıkıyor.eğer çok km yapan yakıt harcayan araçlarsa sizinde faturaya ihtiyacınız varsa yapın.özetle muhasebeciniz ile konuşursanız kar zarar söyler sizi.bizim eski ofiste 1 şirket aracı birde patronun hanımının aracı vardı o ilk sene yaptırmıştı sonra iptal ettirdi.

S-works
31-01-2025, 07:42
Bende 2 gün önce başvuru yaptım. Son aldığım aracı kendi üzerime aldım. Muhasebecı de şirkete kaydedelim deyince yaptık.

Ödemeyi yaptım. Montaj kısmı kaldı. sanırım onun süresi Nisan sonuna kadar. Düzgün montaj yapacak yer bakıyorum :) Takıntılı adamım ben. Silikonu düzgün sürecek bir yer lazım. Taktırıp memnun kalan olursa mekan /usta tavsiyesine açığım. Esenyurt ve 100 km çapı kabulum.

TarikS
01-02-2025, 19:50
Bende 2 gün önce başvuru yaptım. Son aldığım aracı kendi üzerime aldım. Muhasebecı de şirkete kaydedelim deyince yaptık.

Ödemeyi yaptım. Montaj kısmı kaldı. sanırım onun süresi Nisan sonuna kadar. Düzgün montaj yapacak yer bakıyorum :) Takıntılı adamım ben. Silikonu düzgün sürecek bir yer lazım. Taktırıp memnun kalan olursa mekan /usta tavsiyesine açığım. Esenyurt ve 100 km çapı kabulum.

Bizim Onur Ziya Demir paylaşmıştı da baktım sabitlememişti hikayeyi; Maslak sanayideki yetkili montaj noktalarına bir bakın orada eski bir esnaf ek iş olarak bunu da yapıyordu ama ismini hatırlayamadım. Gören bilen varsa yazar belki diye not düşmüş olayım buraya

CloudGrey
01-02-2025, 21:05
geçen gün maliyeti açıkladı.
15 centlik 1 rfid var içinde birde dışındaki boktan turuncu plastik.
maliyet 50 cent değil.

ama satması 70-80 dolar...

.. . . . . .

S-works
03-02-2025, 16:19
geçen gün maliyeti açıkladı.
15 centlik 1 rfid var içinde birde dışındaki boktan turuncu plastik.
maliyet 50 cent değil.

ama satması 70-80 dolar...

.. . . . . .

Olayın ne olduğunu hepimiz biliyoruz. Havuza toplanıyor bakalım. 3-5 ay sonra sistem bir işe yaramıyor diye iptal de edebilirler :)

CloudGrey
05-02-2025, 08:12
şahsi araçlara taktırmayın.

twitter çalkalanıyor @UTTSBOYKOT diye.

ben hiç başvuru bile yapmadım hususi arabalarımıza...

anilgur
05-02-2025, 14:01
İstanbul Anadolu Yakasında tanıdık montaj yapan yer var mı ?

Araçlarımızdan 4 tanesine vida takılmadan montaj yaptırmamız gerekiyor. Aramızda bu konuda destek olacak birisi var mıdır ?

lowLevel
05-02-2025, 22:20
Ben montaj için son tarihe kadar bekleyeceğim. Çünkü tekrar ertelenecek biliyorum. Bu UTTS'yi ürettirip yazılımı yapan firmaya her gün yüzlerce farklı türde şikayetler geliyor. En basitinden araç yıkama yaptırdıktan sonra UTTS çipi bozulabiliyor. Ve bu durumda tekrar para ödeyip yenisini taktırıyorsunuz :D :D. Yani bu ve bununla ilgili sorunlar düzelmeden şart koşulmaz bence.

S-works
06-02-2025, 10:07
Ben parayı yatırdım beklemedeyim. Madem sıkıntılar var (Olmasa şaşardım ) beklemeye devam ...

BarışSever
18-02-2025, 21:45
temmuz ayından itibaren sıfır araçlara utts zorunluluk geliyormuş
Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) 2025 Duzenlemeleri! (https://www.totalenerji.com.tr/ulusal-tasit-tanima-sistemi-2025/#:~:text=1%20Temmuz%202025'ten%20itibaren,kadar%20 TTB%20tak%C4%B1lmas%C4%B1%20zorunlulu%C4%9Fu%20get irilmi%C5%9Ftir).

_opeth
28-02-2025, 16:21
İstanbul Anadolu Yakasında tanıdık montaj yapan yer var mı ?

Araçlarımızdan 4 tanesine vida takılmadan montaj yaptırmamız gerekiyor. Aramızda bu konuda destek olacak birisi var mıdır ?

vidasız yapılmıyor. o akıllı vida girecek her türlü :D

Onrcn
28-02-2025, 18:16
Araca UTTS yaptirdik, plakayi yanlis girmisiz. Sistem onay veriyor, takilirken fotograflar ve gercek plaka giriliyor. Sistem yine onay veriyor. UTTS e girince plaka farkliligini fark ettik, ok hata bizde ama demekki istedigimiz adamin arabasini kendi sirketimizin UTTS ne kaydedebiliriz, sistem buna onay veriyor... Olmayan bir plaka girdiginizde bile tamam diyor, gidiyorsunuz gercek plakayi giriyor, yine tamam diyor. UTTS ile ve bayilerle konustuk, tek yapabilecegimiz sey; UTTS i sokturup, iptal edip, tekrar para verip tekrar taktirmamizmis :D Süper sistem, en ufacik bir hata yaptiniz mi tekrar para oduyorsunuz :D

ardicli2000
25-03-2025, 15:31
Fiyatta indirime gidilmiş. 619 TL iade ve imkanlardan yararlanma imkanı doğmuş. Detaylı bilgi için Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi | Akaryakıtta Guvenli ve Hızlı Cozum (http://www.utts.gov.tr) adresine gitmek gerekiyor.

Arac sahibi olanları ilgilendiriyor... 619 lira para iadesi yapılacak - Bigpara Haberleri (https://bigpara.hurriyet.com.tr/haberler/ekonomi-haberleri/arac-sahibi-olanlari-ilgilendiriyor-619-lira-para-iadesi-yapilacak_ID1609531/)