PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : TOGG Standart Menzil Hakkinda

ertantamer
14-08-2024, 21:56
Elektirikli araç furyasına katılmak isteyen biri olarak açtığım forum konusunda tek araç elektrik = sıkıntı cevaplarından sonra vazgeçmiştim. Aileye dizel otomatik bir araç alıp sabitledikten sonra 1200-1300 bandında elektrikli araç aramaya başladım. Artan benzin motorin fiyatları + günlük yapılan 170-180 km + bakım masrafları ve ilerleyen yaş sonrası çekilmez bir hal aldı. Aylık 10.000-12.000 civarı yakıt masrafı 2 ayda bir (ekstra bir sorun çıkmazsa) bakım masrafı içten yanmalı bir aracın bana maliyeti aylık bir asgari ücrete yakın oluyor neredeyse.

Togg standart menzil için hiç bir yerde doğru dürüst bilgi yok sosyal medya gruplarında kimisi yere göğe sığdıramıyor kimisi sakın diye serzenişte. Alınmalı mı alınmamalı mı büyük bir kararsızlık içindeyim. Evimde şarj imkanım var günlük bana 250 menzil sağladığında benim bütün ihtiyaçlarımı giderecek geniş nispeten güzel kullanışlı. 400-500 km menzilli bir araç olsa bile günlük her türlü şarja takılacağı için ihtiyaç kadar olan menzili gitmesi problem olmayacaktır benim için fakat bununla alakalı da kesin bir bilgiye ulaşamadım. Günlük çıkacak olan ekstra alışveriş yemeğe gitme vs durumlarında Ankara’nın her yerinde şarj edebilecek imkan var.
Birebir kullanan deneyimleyen varsa tecrübelerine ihtiyacım var.

Omak
15-08-2024, 01:48
Turkce karakter sorunu ust mesajda duzeltildi

Sti_Ozan
15-08-2024, 08:25
Amcam canı sıkıldığı için kuraya yazılmış çıkınca da togg almış bulundu.
Kendisi pazarlama işiyle uğraşıyor, normalde dizel passat ile gezerken togg u aldıktan sonra şehiriçinde passat ile tüm ilişkisini kesti her yere togg ile gidiyor.
Aracı şirkette şarj ediyor, çoğu zamanda dışarda bir şarja ihtiyacı olmadığını söylüyor.

Togg u kullanma şansım oldu bir kaç defa, yazılımsal anlamda bence hala geliştirilmesi gereken konular var. Bazen saçma sapan hatalar verebiliyor.
En basit örnek olarak ekranda stop lambasının yanmadığıyla alakalı bir uyarı çıktı, inip baktığımda stop lambasının yandığını gördüm ve aracı kapatıp açınca sorun düzeldi vs.

Bir kere dışarıda şarj etmem gerekti, yalan olmasın %30 ya da %40 kadar şarj ettim ortalama olarak 200TL gibi bir maliyeti olmuştu diye hatırlıyorum.
3. köprü yolundaki F1 pistinin orada bulunan dinlenme tesisinde şarj ettim, hangi firmaydı hatırlamıyorum.

İvmelenme, şehiriçi atiklik bence gayet yeterli (Standart bir benzinli araç kullanıcısı olarak)
Yol tutuşunu çok beğendim, F1 in ordaki dinlenme tesisinden arka dağ yollarından kurtköye inen bir yol var çok da inanılmaz kasmadan 1-2 sert ve arka arkaya viraja girdim pilin konumlanmasından kaynaklanan ağırlık merkezinden sanırım gayet güzel girip çıktı virajlara.

İç malzeme bence öldüm bittim harika kaliteli değil ama rezil plastik bu ne saçmalık böyle derecesinde de değil. Skoda kullanan birisi olarak bu ne kadar kötü malzeme demedim.

Şehiriçi kullanımlarda üzmeyeceğini düşünüyorum, özellikle şarjını kendiniz ederseniz maliyetleri ciddi oranda değişiyor.
Ankara için bir şey söyleyemesem de İstanbul'da neredeyse her AVM'de elektrikli araçlara özel park alanı ve şarj istasyonu var, İstanbul içerisinde yolda kaldımlık bir durum olabileceğini sanmıyorum. Ankara için de bilen arkadaşlar yazacaktır.

Şimdiden hayırlı olsun.

ertantamer
15-08-2024, 09:43
Amcam canı sıkıldığı için kuraya yazılmış çıkınca da togg almış bulundu.
Kendisi pazarlama işiyle uğraşıyor, normalde dizel passat ile gezerken togg u aldıktan sonra şehiriçinde passat ile tüm ilişkisini kesti her yere togg ile gidiyor.
Aracı şirkette şarj ediyor, çoğu zamanda dışarda bir şarja ihtiyacı olmadığını söylüyor.

Togg u kullanma şansım oldu bir kaç defa, yazılımsal anlamda bence hala geliştirilmesi gereken konular var. Bazen saçma sapan hatalar verebiliyor.
En basit örnek olarak ekranda stop lambasının yanmadığıyla alakalı bir uyarı çıktı, inip baktığımda stop lambasının yandığını gördüm ve aracı kapatıp açınca sorun düzeldi vs.

Bir kere dışarıda şarj etmem gerekti, yalan olmasın %30 ya da %40 kadar şarj ettim ortalama olarak 200TL gibi bir maliyeti olmuştu diye hatırlıyorum.
3. köprü yolundaki F1 pistinin orada bulunan dinlenme tesisinde şarj ettim, hangi firmaydı hatırlamıyorum.

İvmelenme, şehiriçi atiklik bence gayet yeterli (Standart bir benzinli araç kullanıcısı olarak)
Yol tutuşunu çok beğendim, F1 in ordaki dinlenme tesisinden arka dağ yollarından kurtköye inen bir yol var çok da inanılmaz kasmadan 1-2 sert ve arka arkaya viraja girdim pilin konumlanmasından kaynaklanan ağırlık merkezinden sanırım gayet güzel girip çıktı virajlara.

İç malzeme bence öldüm bittim harika kaliteli değil ama rezil plastik bu ne saçmalık böyle derecesinde de değil. Skoda kullanan birisi olarak bu ne kadar kötü malzeme demedim.

Şehiriçi kullanımlarda üzmeyeceğini düşünüyorum, özellikle şarjını kendiniz ederseniz maliyetleri ciddi oranda değişiyor.
Ankara için bir şey söyleyemesem de İstanbul'da neredeyse her AVM'de elektrikli araçlara özel park alanı ve şarj istasyonu var, İstanbul içerisinde yolda kaldımlık bir durum olabileceğini sanmıyorum. Ankara için de bilen arkadaşlar yazacaktır.

Şimdiden hayırlı olsun.

Güzel bilgiler için teşekkür ederim. Aracın kalitesi yaşanan sorunlar şuan için çok problem değil. Tek sorun menzil günü çıkarsa yeterli onunla alakalıda çok sayıda bilgi kirliliği var.

berkaym
15-08-2024, 09:52
Günlük kaç kilometre ve hangi koşullarda yapacağınız önemli, standart range v1 model arkadaşımda var istanbul içinde gayet yeterli ama çok km yapan biri değil, ortalama tüketimi 14-15kwh/100km, 50kw batarya var desek tam şarj 330 civarı menzil yapar güne 100 ile başlarsanız 10-15 ile gün bitiririz dediğinizde 280-300 arası yol yapar gibi duruyor, tem kmo ve yokuşlu yerlerde kullanımı artarsa bu tabi aşağı doğru düşürüyor menzili

ertantamer
15-08-2024, 10:12
Günlük kaç kilometre ve hangi koşullarda yapacağınız önemli, standart range v1 model arkadaşımda var istanbul içinde gayet yeterli ama çok km yapan biri değil, ortalama tüketimi 14-15kwh/100km, 50kw batarya var desek tam şarj 330 civarı menzil yapar güne 100 ile başlarsanız 10-15 ile gün bitiririz dediğinizde 280-300 arası yol yapar gibi duruyor, tem kmo ve yokuşlu yerlerde kullanımı artarsa bu tabi aşağı doğru düşürüyor menzili

50-60 km si dur kalk trafik kalan 100 110 km ise düz yol sayılabilecek bi kullanım olacak.

fsm1996
15-08-2024, 12:46
https://r.resimlink.com/west70i53.jpeg

Uzun menzil olanı ver bende hocam 4 aya yaklaştım 12 bin km oldu.Evimde işyerimde yazlığımda altyapısı var taşınabilir şarj aletimde dışarda şarj yapmadan geziyorum sadece bayramda 4.000 km yol yaptım çok memnunum araçtan.
Açık söyleyim uzun menzille 350-400 km görüyorum kullanırkende öyle dikkat etmem.Kısa menzilde benim etrafımdan öğrendiğim 220-250 km civarı yapıyormuş tam teknik olarak bilmiyorum ama kız kardeşimde renault zoe intense var bataryası 55 kw civarı togg kısa menzilde aynı bataryada zoe o boyutuyla 250-280 km yol yapıyor togg kısa menzil içinde 200-250 km olarak düşünebilirsiniz.

8.000rpm
15-08-2024, 15:37
sizin kullanımınız dahilinde hemen hemen hiçbir yeni nesil elektrikli , menzil derdi yaşatmaz
togg kısa menzil maliyeti yerine piyasada başka tonla alternatif de mevcut , hepsine bakılır , hepsi işe yarar

ertantamer
15-08-2024, 15:51
sizin kullanımınız dahilinde hemen hemen hiçbir yeni nesil elektrikli , menzil derdi yaşatmaz
togg kısa menzil maliyeti yerine piyasada başka tonla alternatif de mevcut , hepsine bakılır , hepsi işe yarar

Mesela önerebileceğiniz ne olur. Mg4 luxury var fiyat performans olarak görünen 1.100 1.200 bandında

Zorbey
15-08-2024, 21:04
merhaba, bir kaç gün önce kısa menzil v1 sattım. Sakin kullanımda 200 civarı gidiyor. Şımarık kullanımda bu rakamı maalesef yakalayamıyor

RafetAraç
15-08-2024, 21:23
200-250km menzilller artık elektrikli araç piyasasında çoooook düşük kalıyor. farklı markalara yönelmeniz daha doğru olacaktır ki togg bana göre halaa kendini kanıtlayamamş üstü kapalı bi marka.

ertantamer
15-08-2024, 22:58
merhaba, bir kaç gün önce kısa menzil v1 sattım. Sakin kullanımda 200 civarı gidiyor. Şımarık kullanımda bu rakamı maalesef yakalayamıyor

%100 den %0 a mı bu değer yoksa 80-20 arasımı :(

-Murat Özcan-
16-08-2024, 07:18
https://r.resimlink.com/west70i53.jpeg

Uzun menzil olanı ver bende hocam 4 aya yaklaştım 12 bin km oldu.Evimde işyerimde yazlığımda altyapısı var taşınabilir şarj aletimde dışarda şarj yapmadan geziyorum sadece bayramda 4.000 km yol yaptım çok memnunum araçtan.
Açık söyleyim uzun menzille 350-400 km görüyorum kullanırkende öyle dikkat etmem.Kısa menzilde benim etrafımdan öğrendiğim 220-250 km civarı yapıyormuş tam teknik olarak bilmiyorum ama kız kardeşimde renault zoe intense var bataryası 55 kw civarı togg kısa menzilde aynı bataryada zoe o boyutuyla 250-280 km yol yapıyor togg kısa menzil içinde 200-250 km olarak düşünebilirsiniz.

Sıfırdan bir elektirikli araç alan birisi evine şarj etmek için neler yaptırması gerekiyor, site içerisinde oturuyorum nereye nasıl bir izin alarak bir şey kurabilirim, sizler nasıl yapıyorsunuz hep bunları merak etmişimdir..

Sti_Ozan
16-08-2024, 10:42
Güzel bilgiler için teşekkür ederim. Aracın kalitesi yaşanan sorunlar şuan için çok problem değil. Tek sorun menzil günü çıkarsa yeterli onunla alakalıda çok sayıda bilgi kirliliği var.

Sizin yaptığınız kmlerde bence menzil pekte bir sorun olmayacaktır, tabii eğer ki sürekli tapagaz vs kullanım yapmıyorsanız.
Togg alternatiflerine de mutlaka bakmanızı tavsiye ederim. Elektrikli arabadan pek anlayan birisi değilim ama tek araç fokusunda olmamanız için söylüyorum.
Zaten neredeyse tüm elektrikli araçlar sizin istediğiniz menzilleri yakalayabiliyor.

fsm1996
17-08-2024, 11:09
benim evim müstakil hocam ona göre apartmanın evine kurdum ordan şarj ediyorum.Şarj aletini aldığım firmadan bilgi almıştım bende gerekli almam gereken malzemeleri onlar söylemişti ben sadece kablo ve kutuyu dışardan kendim aldım onun dışında sigorta kutusu ve şarj aletini firmadan aldım.Araca takılan kablo zaten aracın içinden çıkıyor

8.000rpm
20-08-2024, 17:08
Mesela önerebileceğiniz ne olur. Mg4 luxury var fiyat performans olarak görünen 1.100 1.200 bandında

evet mg4 luxury tüm dünyada f/p arabası olarak tavsiye ediliyor , metal tavan sebebiyle bir miktar karanlık olsa da açık renk döşemeli olanlar bulunup alınabilir
biraz daha yüksek bütçeye byd atto3'ü de önerebilirim , mg4'e kıyasla çok daha ferahtır

8.000rpm
20-08-2024, 17:13
ha bu arada tek odak noktası alım maliyeti ise , yani aracın özellikleri veya ebatları mühim değilse düşük km zoe de alınabilir
bagaj küçük , içi çok geniş değil , aracın kendisi de küçük ama işlev açısından ve alım maliyeti açısından halen zoe çok iş görür
hatta mg4 comfort bile bu mantıkla çok ciddi iş görür mesela..

öte yandan , evet (bütçe meselesi ama) bence de artık minimum 400km menzil verebilen birşeylere yönelmeniz çok daha ilerici bir yatırım olacaktır

togg halen yazılım problemlerini geliştirmedi
ciddi sıkıntısı var diyoruz , buna yönelmiyorlar da aplikasyonlara bankaları ıvırı kıvırı ekliyorlar
fikren desteklesem de bizimkilere çok kızıyorum
demek ki yazılım tarafında daha doğrusu bizim esas dertli kısımlarımız ile ilgili birimlerde ya çalışan yok ya da bizden birileri yok
hazır paket programın o kısımlarına ellenemiyor zannımca
bu kötü işte

ChuckBartowsKi
21-08-2024, 10:23
Kısa menzil Ankara da zorlar biraz hocam soğuk havalarda daha da düşüyor menzil tavsiye etmem açıkçası.

Citroen E-C4X olabilir 115 kw olanları başarılı diye biliyorum.

Yok bana 150-200km arası menzil yeter az olsun ucuz olsun derseniz Dacia spring modelleri de var hem fiyatı çok daha uygun hem de yormaz üzmez.

Ramcho®
21-08-2024, 13:35
zoe ile son yazılım güncellemesi ile 420 km menzil e ulaştık ekran da 476 km gözüküyordu. f/p bakarsanız kesinlikle zoe den şaşmayın.

KÖROĞLU
21-08-2024, 13:56
zoe ile son yazılım güncellemesi ile 420 km menzil e ulaştık ekran da 476 km gözüküyordu. f/p bakarsanız kesinlikle zoe den şaşmayın.

Kaç model sonrası için geçerli bu menzil ? Aşağıdaki zoe için geçerli mi mesela?

Just a moment... (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-boyasiz_hatasiz_2020-model-renault-zoe-1188232084/detay)

Ramcho®
21-08-2024, 14:07
Kaç model sonrası için geçerli bu menzil ? Aşağıdaki zoe için geçerli mi mesela?

Just a moment... (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-boyasiz_hatasiz_2020-model-renault-zoe-1188232084/detay)

bizim araçımız 2021 hatta ilanda çocuk olduğu için daha büyük bir araç a geçeceğimiz için.

2020 modellerde bu yazılım mevcut mu değilmi tam olarak birşey söyleyemem.

KÖROĞLU
21-08-2024, 14:30
bizim araçımız 2021 hatta ilanda çocuk olduğu için daha büyük bir araç a geçeceğimiz için.

2020 modellerde bu yazılım mevcut mu değilmi tam olarak birşey söyleyemem.

bi hesaplama yaptım, 2000 km de dizel ve 100km de 5.5 lt ortalama tüketen aracımla zoe farkı toplam da 4065 tl

Elektrik 2.6 TL KW menzil 400 km olarak aldım.

ayda 2k yapıyorum ortalama, maliyet farkı yakıt yönünden çok ciddi.

GokhanRS
21-08-2024, 14:30
Bende de uzun menzil v2 var. 5bin km oldu hiç sorun yaşamadım. Bizim fabrika togg sahibi çalışanlarına ücretsiz şarj sunduğu için bedava geziyorum. Henüz hiç ar8za yaşamadım. İlk aldığımda sağa çekme vardı rot balans ve hassas lastik havası yaptırdım düzeldi hemen. 5bin km çok az, al yada alma demek için. Skoda kodiaq da var. Hiç aramıyorum onu. Aksine sessizliğe alıştım. 4bin km de iken aynadan trim sesi geldi bir de. Antalya servis 1 saatte izolasyon değişimi ile düzeltti.

GokhanRS
21-08-2024, 14:34
Ayrıca hiç yolda şarj sorunu yaşamadım, voltla uygulamasından turkiyenin her yerinde şarj istasyonu olduğunu görürsünüz. Elektrikli ile yolda kalmak için umursamaz olmak gerekiyor bu yıldan itibaren.

AlwaysFast
22-08-2024, 08:32
1 senedir Tesla LR kullanıyorum, elektrikli otomobil tecrübem var yani. Eşe dosta da çok Togg aldırdım. Otomobil olarak Togg çok iyi bir ürün, yani yol tutuş konfor hissiyat vs. bilindik markalar gibi. Tesla bu konularda geride kalıyor. Togg'un sıkıntısı yazılımı demode, bir gün tamamlanır ama ne zaman bilmiyorum.

Kısa menzil tek araba olarak üzer, ama sadece şehir içi bineceğim hiç şehirdışına çıkmıyorum derseniz iş görür.

Bir arkadaşa Zoe alacaktık, ufak diye bir risk alıp MG ZS EV aldık. 950 bine 40 binde gibi araba idi 2020 model. Beni çok şaşırttı açıkçası, o paraya öyle bir araba yok. Donanımları konforu vs. parasının çok üstünde. Bütçe kısıtlı ise değerlendirilebilir, 2021 sonrası daha uzun menzilli ve özellikli.

KÖROĞLU
22-08-2024, 10:04
Sabah beri mg zs ev bakıyorum, izlemediğim video yok gibi nerdeyse. Baya memnunlar aletten, ben de ist park da test sürüşü yapmıştım o da güzeldi.

Sıfır olmasa da 950 bandında 2. elleri var. Son kullanıcısı var mı buralarda yorum yapabilecek, baya kafa karıştırdı.

16EC813
22-08-2024, 10:45
Sabah beri mg zs ev bakıyorum, izlemediğim video yok gibi nerdeyse. Baya memnunlar aletten, ben de ist park da test sürüşü yapmıştım o da güzeldi.

Sıfır olmasa da 950 bandında 2. elleri var. Son kullanıcısı var mı buralarda yorum yapabilecek, baya kafa karıştırdı.

buyrunn sana bi kırmızı yakışırr :D

Fiyat Listesi - MG Turkiye (https://www.mg-turkey.com/tr/fiyat-listesi.html)

16EC813
22-08-2024, 10:49

o attıgım eskiymiş bu en yenisi :D

MG READY - MG Turkiye (https://www.mg-turkey.com/tr/mg-ready.html?utm_source=google_mgmedia&utm_medium=cpc&utm_campaign=zsev_search&gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMIhZ25jpuIiAMV35poCR0uUxJvEAAYASAA EgKUPfD_BwE)

16EC813
22-08-2024, 10:54
yanlız bişey dikkatimi çekti bilenler acıklasın bu fiyatlarda neden öle hp arttıkça fiyat düşmüşmü bana mı öle geldi :D

ZS EV Luxury
156 PS %100
Elektrik 2023 1.490.000 TL
MG4 Electric Comfort
170 PS %100
Elektrik 2023 1.290.000 TL
MG4 Electric Luxury
204 PS %100
Elektrik 2023 1.349.000 TL

neden böle sırf merakımdan soruyom :D

fsm1996
22-08-2024, 13:58
hocam bu ayna altı trim sesi için servise soktum aracı ama düzelmedi naptılar sizin götürdüğünüz yerde bilginiz varmı ?

fsm1996
22-08-2024, 14:00
Bende de uzun menzil v2 var. 5bin km oldu hiç sorun yaşamadım. Bizim fabrika togg sahibi çalışanlarına ücretsiz şarj sunduğu için bedava geziyorum. Henüz hiç ar8za yaşamadım. İlk aldığımda sağa çekme vardı rot balans ve hassas lastik havası yaptırdım düzeldi hemen. 5bin km çok az, al yada alma demek için. Skoda kodiaq da var. Hiç aramıyorum onu. Aksine sessizliğe alıştım. 4bin km de iken aynadan trim sesi geldi bir de. Antalya servis 1 saatte izolasyon değişimi ile düzeltti.

hocam bu ayna altı trim sesi için servise soktum aracı ama düzelmedi naptılar sizin götürdüğünüz yerde bilginiz varmı ?

kelalper
22-08-2024, 14:11
Acil durumlar için elektriklinin yanına bir tane de içten yanmalı her zaman gerekli. Acil birşey oldu bir yere gitmen lazım şarja takmışsın şarj %10 menzilin yok bittin acil olarak gidemezsin. İş yapıoyorsun önemli müşteri Ankarada 4 saate sizi acil toplantıya bekliyoruz diyor. Yetişemezsin. Tatile gideceksin Şöyle Egenin bakir yerlerine gideyim. Yapamazsın o bakir yerlerde hızlı şarj yok. Bu sıkıntılar dışında hiç düşünmem direk elektrikliye geçerim. MG TOGG farketmez.

OnurG
22-08-2024, 16:06

mg servis danışmanı olarak karma tüketimde 350 km yol gittiğini söyleyebilirim luxury'nin.

OnurG
22-08-2024, 16:07
yanlız bişey dikkatimi çekti bilenler acıklasın bu fiyatlarda neden öle hp arttıkça fiyat düşmüşmü bana mı öle geldi :D

ZS EV Luxury
156 PS %100
Elektrik 2023 1.490.000 TL
MG4 Electric Comfort
170 PS %100
Elektrik 2023 1.290.000 TL
MG4 Electric Luxury
204 PS %100
Elektrik 2023 1.349.000 TL

neden böle sırf merakımdan soruyom :D

ZS EV SUV modeli , MG4 'te comfort ve luxury iki model var. Fiyatlarda özel kampanyalı fiyatlar. Çünkü bu temmuz ayında gelen kanundan dolayı plakalanmış sıfır araç bunlar.

KÖROĞLU
22-08-2024, 16:53
ZS EV SUV modeli , MG4 'te comfort ve luxury iki model var. Fiyatlarda özel kampanyalı fiyatlar. Çünkü bu temmuz ayında gelen kanundan dolayı plakalanmış sıfır araç bunlar.

Şu mg ready olayı bu o zaman. Bu gün byd ye gititm otto 3 e baktım. Vaat edilen menzil 500+ km.

%20-80 olayı yok batarya da dedi, batarya için 8 yıl 200 bin km garanti var ve 3000 döngü şarj edilebiliyor bilgisini aldım.

Aracın içi gayet güzel tasaralanmış, kocaman bir ekran var. dönüyor falan böyle baya şekilli. İç mekandaki kullanılan malzemeler ve tonları çok hoş.

Cam tavanı vs gayet güzel. Gitar desen kapı içleri görsel olarak güzel olsa da ben sevmedim fonsiyonel değil. Hafızalı koltuk yok.

Kaputu açtık amortisörlü kaput yok, hoş ne işin olacak kaput altında ama yine de insan bi bekliyor yani. Bagaj kapağı elektrikli sevdim bunu.

Açılırken kapanırken otomatik in kalk var. Hacim bence ufak. Koltuklarını beğendim, yanal destekleri biraz daha olsa güzel olurdu.

Tek kötü yanı direksiyon benim istediğim kadar aşağı inmiyor, bu elbette çok subjektif. 1.640 a 300k sıfır faiz kredi veriyorlar. Hep peşin 1.590 dedi.

Takas desteği var ama alırken kendileri de piyasa rakamına almıyoruz göz önünde bulundurun dediler. Kırmızısını sevdim, mavisinin de tonu fena değil.

Test sürüşü yapamadım ama ist park da mg sürmüştüm, koltuğa oturduğumda mg deki kadar iyi hissettirmedi açıkçası.

mg4 ü denk getirrisem bir deneyeceğim.

kelalper
23-08-2024, 08:16
BYD diğerlerinin çok gerisinde kalite olarak. Koltuklarını hiç ama hiç beğenmedim. Bi de inanılmaz yol sesi alıyor. Megane RS deki yan desteği zaten bekleme ama bu gerçekten tabure gibi. Oturduğun zaman yanal destek yok.

Ramcho®
23-08-2024, 10:37
bi hesaplama yaptım, 2000 km de dizel ve 100km de 5.5 lt ortalama tüketen aracımla zoe farkı toplam da 4065 tl

Elektrik 2.6 TL KW menzil 400 km olarak aldım.

ayda 2k yapıyorum ortalama, maliyet farkı yakıt yönünden çok ciddi.

116 dizelden sonra bize ilaç gibi geldi. özellikle son güncelleme ile cok daha keyifli oldu menzil olayı. tam sehir içi ve kısa sehirler arası için uygun.

Ramcho®
23-08-2024, 10:39
bu ara da şöyle bir durum daha var zoe hızlı sarz ile %10 %90 arası 1 saatte şarz olabiliyor 20kw istasyon ile.

KÖROĞLU
23-08-2024, 12:50
BYD diğerlerinin çok gerisinde kalite olarak. Koltuklarını hiç ama hiç beğenmedim. Bi de inanılmaz yol sesi alıyor. Megane RS deki yan desteği zaten bekleme ama bu gerçekten tabure gibi. Oturduğun zaman yanal destek yok.

Ben zoe / mg zs ve byd ye bindim. zs ile byt kıyaslarsam yazdığım gibi his olarak byd tatmin etmedi. Koltuklar desteksiz gerçekten, hani insan azıcık destek koymaz mı dedirtti.

Kapıları açtığımda byd de menteşenin bağlı olduğu direklerde ufak esnemeler gördüm, kaput altında da hayal ettiğim şekilde bir düzen göremedim. Çok kıl adam incelemesi bunlar o yüzden yazmak istememiştim ama yeri geldi yazayım.

RS desteği kesinlikle beklenti dahilinde değil elbette ama ortalama bi araç kadar bile olmaması değişik.

Yarın bi mg4 e bakıyım onu da görmemiş olmayayım.

KÖROĞLU
23-08-2024, 13:24
Konuyla ilgili olduğunu düşündüğümden linki atıyorum.

Kat mülkiyeti kanununda ufak revizeler olmuş, site içinde oturanların elini rahatladan icraatlar var.

Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Kurulumu Artık Çok Daha Kolay! Yeni Genelgeyle Tüm Sorular Yanıt Buldu (https://www.muhasebetr.com/yazarlarimiz/evrenozmen/0324/)

GokhanRS
27-08-2024, 06:41

İzolasyonu değiştirildi dediler başka açıklama olmadı.

ertantamer
31-08-2024, 20:36
Uygun fiyatlı v1 kısa menzil buldum hemen yola çıkıp almaya gittim. Araç 4000 kmde. Kastamonu’dan alıp Ankaraya geldim. Bir hafta sonra Alanya’ya tatil planımız vardı. Hem uzun yolda yakıt tüketimini merak ettiğim için togg ile gittik.
Dikkat etmeden kullanımda 110-130 arası 20kw tüketti. Şimdilik memnunum tek problem boyutlarından dolayı hanımın sürememesi kışın menzil ne olur bilemiyorum :)

https://i.hizliresim.com/5vngqi1.jpeg (https://hizliresim.com/5vngqi1)

DOHC
31-08-2024, 20:49
Uygun fiyatlı v1 kısa menzil buldum hemen yola çıkıp almaya gittim. Araç 4000 kmde. Kastamonu’dan alıp Ankaraya geldim. Bir hafta sonra Alanya’ya tatil planımız vardı. Hem uzun yolda yakıt tüketimini merak ettiğim için togg ile gittik.
Dikkat etmeden kullanımda 110-130 arası 20kw tüketti. Şimdilik memnunum tek problem boyutlarından dolayı hanımın sürememesi kışın menzil ne olur bilemiyorum :)

https://i.hizli.com/5vngqi1.jpeg (https://hizliresim.com/5vngqi1)

Hayırlı olsun. Satan neden satıyormuş?

ertantamer
31-08-2024, 21:11
Hayırlı olsun. Satan neden satıyormuş?

Evin tek aracıymış haliyle sorun yaşıyormuş. Çok bilgili ve yenilikçi biri değildi. Bende çok ön yargılıydım fakat aldığım rakamlarada en mantıklı togg gözüküyordu.
Toggu almaya tesla moldel y ile gitmiştik dönüş yolunda toggun daha sessiz konforlu olduğunu anladım aynı yollarda. Aldığımdan beri 2000 km yaptım sessizliği büyüklüğü konforu yol tutuşu olarak çok beğendim. Dışarıdan ufak gibi dursada boyut olarak baya büyük. Çoğu büyük dediğimiz araçlarla aynı boyutta. Bize problem yaratan tek şey büyüklüğü hanım için alındı aslında evin 2. Aracı ama hala sürmeye yeltenmedi. Satarsam sırf bu yüzden satabilirim ama bunun yerine yine elektirikli bir araç alacağım o kesin. Evim için trifaze hat ve şarj aleti araştırması yapıyorum. Artık ailede elektirikli araç sabit olarak tutmayı planlıyorum.

Omak
02-09-2024, 00:02
Evin tek aracıymış haliyle sorun yaşıyormuş. Çok bilgili ve yenilikçi biri değildi. Bende çok ön yargılıydım fakat aldığım rakamlarada en mantıklı togg gözüküyordu.
Toggu almaya tesla moldel y ile gitmiştik dönüş yolunda toggun daha sessiz konforlu olduğunu anladım aynı yollarda. Aldığımdan beri 2000 km yaptım sessizliği büyüklüğü konforu yol tutuşu olarak çok beğendim. Dışarıdan ufak gibi dursada boyut olarak baya büyük. Çoğu büyük dediğimiz araçlarla aynı boyutta. Bize problem yaratan tek şey büyüklüğü hanım için alındı aslında evin 2. Aracı ama hala sürmeye yeltenmedi. Satarsam sırf bu yüzden satabilirim ama bunun yerine yine elektirikli bir araç alacağım o kesin. Evim için trifaze hat ve şarj aleti araştırması yapıyorum. Artık ailede elektirikli araç sabit olarak tutmayı planlıyorum.

27 agustosta satisa koymussunuz zaten araci?

DOHC
02-09-2024, 10:07
27 agustosta satisa koymussunuz zaten araci?

İndirim bile yapılmış 4 gün içinde :).
Hanım galip gelmiş anlaşılan :p.

-Murat Özcan-
03-09-2024, 07:35
İndirim bile yapılmış 4 gün içinde :).
Hanım galip gelmiş anlaşılan :p.

Satan neden sattı, alan arkadaş neden aldı neden satıyor ?

Kafam da deli sorular :)

-Murat Özcan-
03-09-2024, 07:37
Bu arada TOGG test sürüş günlerine katıldım, genel anlamda özellik olarak güzel. Koltukları iç aksamı iyi diyebiliriz, ama konfor ve izalasyon konusunda kafama takılan şeyler var. 100 üzerine çıktığımda rüzgar sesini içeriye çok alıyordu,hafif eğimli yoldan geçerken süspansiyon sistemi zıplatıyor bana biraz sert geldi, onun dışında performansı güzeldi, ileri doğru kronik sorunları olur mu şuan var mı kullanan arkadaşlardan yorum bekliyoruz..

fsm1996
03-09-2024, 12:43
Bu arada TOGG test sürüş günlerine katıldım, genel anlamda özellik olarak güzel. Koltukları iç aksamı iyi diyebiliriz, ama konfor ve izalasyon konusunda kafama takılan şeyler var. 100 üzerine çıktığımda rüzgar sesini içeriye çok alıyordu,hafif eğimli yoldan geçerken süspansiyon sistemi zıplatıyor bana biraz sert geldi, onun dışında performansı güzeldi, ileri doğru kronik sorunları olur mu şuan var mı kullanan arkadaşlardan yorum bekliyoruz..

Ben kullanıyorum hocam şuanda uzun menzil en dolusunu yazılım olarak sorunları yok değil var ama zamanla düzelir diye tahmin ediyorum.Süspansiyon olarak evet çok sert sizde farketmişsiniz zaten.Yalıtım ve Konfor olarak bana göre çok başarılı bi audi mercedesten hiç bi farkı yok benim gözümde yalıtımın.Motor sesi olduğu için rüzgar sesi gelmiş olabilir size :) Kronik sorunu olarakta arka davlumbazlar yerinden çıkıyor servis yenisini takıyor ama 3 ay sonra yine bırakıyormuş kendini,servisle görüştüğümde iyileştirilmiş parça üretimi yapılıcak denildi + dikiz aynası altından trim sesi geliyor ama servis bi işlem yapıp çözüyor

-Murat Özcan-
03-09-2024, 13:42
Ben kullanıyorum hocam şuanda uzun menzil en dolusunu yazılım olarak sorunları yok değil var ama zamanla düzelir diye tahmin ediyorum.Süspansiyon olarak evet çok sert sizde farketmişsiniz zaten.Yalıtım ve Konfor olarak bana göre çok başarılı bi audi mercedesten hiç bi farkı yok benim gözümde yalıtımın.Motor sesi olduğu için rüzgar sesi gelmiş olabilir size :) Kronik sorunu olarakta arka davlumbazlar yerinden çıkıyor servis yenisini takıyor ama 3 ay sonra yine bırakıyormuş kendini,servisle görüştüğümde iyileştirilmiş parça üretimi yapılıcak denildi + dikiz aynası altından trim sesi geliyor ama servis bi işlem yapıp çözüyor

Tabi siz kullanıcı olarak daha iyi yorumladınız hocam, evet motor sesi yoktu ama rüzgar sesi fazlaca geldi bana normal mi değil mi bilmiyorum ama sanırım normal olarak gözüküyor. Yine de akayarkıt masrafı vermekten bıkmış biri olarak ciddi anlamda bu sektörü düşünmeye başladım..

cnzdmr
03-09-2024, 14:23
Çeşmeden sakız adasına geçerken arabalı feribot kullandık bu tatilde. 1 adet Togg vardı araçların içerisinde. tam ortalarda bir yerde duruyordu.

Rüzgarlı olduğu için hava çok dalga vardı, hoplaya zıplaya gittik desem yeridir. Gemi limana yanaştığında Togg öndeki araca yaslanmıştı. Diğer hiç bir araç yerinden oynamayıp kaymamıştı.

Otomatik El freni çekiliydi dedi sahibi ama anlam veremedi oda. Demem o ki Togg sahibi arkadaşlar varsa buna dikkat etsinler. Araç dalgalı denizde vapurda öne arkaya hareket ediyor :)

ertantamer
03-09-2024, 21:24
Satan neden sattı, alan arkadaş neden aldı neden satıyor ?

Kafam da deli sorular :)

Bende alırken kafamda deli sorular vardı. İçimde kalacağına alıyım dedim fiyatıda uyguna geldi aslında. Aracı almaya giderken mg4 için çok güzel bir fiyat sundular. Birbirimize baktık yolu yarılamıştık. Hem alalım kar edelim hemde içimizde kalmasın diye aldık. Test sürüşü yaptık 2 kere bayide inceledik. Ne hikmetse araba eve gelince büyük ben nasıl alışacağım sürememki sürtersem x5 ler x6 lar la yan yana gelince aaaa bunlarla aynıyız nerdeyse muhabbetleri oldu.Mg4 alsaydık hem bütçeyi zorlamamış olurduk hemde şu oldumu bu oldumu derdi olmazdı. Satılmazsa da bineriz sonuç olarak bir yerde mecbur sürmesi gerekecek. Benim için çok iyi oldu 1.90 boyumla çoğu araba ufak geliyordu :) 2000 km yol yaptım aldığımdan beri ofsayt bir durum yaşamadık.

-Murat Özcan-
04-09-2024, 07:24
Bende alırken kafamda deli sorular vardı. İçimde kalacağına alıyım dedim fiyatıda uyguna geldi aslında. Aracı almaya giderken mg4 için çok güzel bir fiyat sundular. Birbirimize baktık yolu yarılamıştık. Hem alalım kar edelim hemde içimizde kalmasın diye aldık. Test sürüşü yaptık 2 kere bayide inceledik. Ne hikmetse araba eve gelince büyük ben nasıl alışacağım sürememki sürtersem x5 ler x6 lar la yan yana gelince aaaa bunlarla aynıyız nerdeyse muhabbetleri oldu.Mg4 alsaydık hem bütçeyi zorlamamış olurduk hemde şu oldumu bu oldumu derdi olmazdı. Satılmazsa da bineriz sonuç olarak bir yerde mecbur sürmesi gerekecek. Benim için çok iyi oldu 1.90 boyumla çoğu araba ufak geliyordu :) 2000 km yol yaptım aldığımdan beri ofsayt bir durum yaşamadık.

Benim de MG4 çok hoşuma gitti sanki TOGG dan daha sessiz gibi geldi ama belki de aynıdır, konfor konusunu anlayamadım, ama genel olarak devir yavaş yavaş elektirik devrine geçiyor.

GokhanRS
07-10-2024, 10:36
Çeşmeden sakız adasına geçerken arabalı feribot kullandık bu tatilde. 1 adet Togg vardı araçların içerisinde. tam ortalarda bir yerde duruyordu.

Rüzgarlı olduğu için hava çok dalga vardı, hoplaya zıplaya gittik desem yeridir. Gemi limana yanaştığında Togg öndeki araca yaslanmıştı. Diğer hiç bir araç yerinden oynamayıp kaymamıştı.

Otomatik El freni çekiliydi dedi sahibi ama anlam veremedi oda. Demem o ki Togg sahibi arkadaşlar varsa buna dikkat etsinler. Araç dalgalı denizde vapurda öne arkaya hareket ediyor :)

lastikler lassanın pahalı modeli ama çöp ben de memnun değilim. 10bin yıpratıp sonra değiştireyim diye düşünüyorum. orjinal lastikler kayma yapıyor. continental veya michelin ile değiştirmek şart gibi. bence kaymış olabilir çok ilginç bir lastik. hiç bu kadar pahalı olup da bu kadar kötü performansı olan bir lastiğe denk gelmemiştim. değiştirenler aracın kaderi değişti resmen yorumunu yapıyorlar.

Ormanci
07-10-2024, 14:40
Ben zoe / mg zs ve byd ye bindim. zs ile byt kıyaslarsam yazdığım gibi his olarak byd tatmin etmedi. Koltuklar desteksiz gerçekten, hani insan azıcık destek koymaz mı dedirtti.

Kapıları açtığımda byd de menteşenin bağlı olduğu direklerde ufak esnemeler gördüm, kaput altında da hayal ettiğim şekilde bir düzen göremedim. Çok kıl adam incelemesi bunlar o yüzden yazmak istememiştim ama yeri geldi yazayım.

RS desteği kesinlikle beklenti dahilinde değil elbette ama ortalama bi araç kadar bile olmaması değişik.

Yarın bi mg4 e bakıyım onu da görmemiş olmayayım.

Asıl kıllık şurada bence; BYD bu işin en büyüklerinden ve Çin'de yanılmıyorsam en çok satanlardan.
Onda bile kalite sorunları olması kötü tabi.

MG ise bizde çok satıyor şu aralar, ancak kalite konusunda bu araçtan da şüphelerim var.
Örneğin Sahibinden üzerinde görebilirseniz MG HS ilanlarına ve deri koltuk dikişlerine bakın, sanki tipin biri elde kendi kendine kafasına göre dikmiş gibi bariz gözle görünen yamuk yumuk dikişler falan var. Koltuğu bile dikemeyen adamlar arabayı nasıl yapmıştır kimbilir, görünmeyen yerlerde neler var acaba yani...

Benzer şekilde Chery ile ilgili görüşlerim de halen iyi değil. Onlarda da büyük kalite sorunları olduğunu düşünüyorum, bakalım kullanıcıları yakın zamanda nereleri patladı ne oldu diye neler yazacaklar, forumlara bi düşsün bakalım, merak ediyorum.

Berkan
07-10-2024, 15:07
Asıl kıllık şurada bence; BYD bu işin en büyüklerinden ve Çin'de yanılmıyorsam en çok satanlardan.
Onda bile kalite sorunları olması kötü tabi.

MG ise bizde çok satıyor şu aralar, ancak kalite konusunda bu araçtan da şüphelerim var.
Örneğin Sahibinden üzerinde görebilirseniz MG HS ilanlarına ve deri koltuk dikişlerine bakın, sanki tipin biri elde kendi kendine kafasına göre dikmiş gibi bariz gözle görünen yamuk yumuk dikişler falan var. Koltuğu bile dikemeyen adamlar arabayı nasıl yapmıştır kimbilir, görünmeyen yerlerde neler var acaba yani...

Benzer şekilde Chery ile ilgili görüşlerim de halen iyi değil. Onlarda da büyük kalite sorunları olduğunu düşünüyorum, bakalım kullanıcıları yakın zamanda nereleri patladı ne oldu diye neler yazacaklar, forumlara bi düşsün bakalım, merak ediyorum.

byd yine kendi pilini vs'sini yapıyor ismi nekadar sacma olsada en usturuplusu bunlar heralde

eksi veya sikayetvarda her hafta bir konusu patlıyor mg veya cherynin

Ormanci
07-10-2024, 15:28
byd yine kendi pilini vs'sini yapıyor ismi nekadar sacma olsada en usturuplusu bunlar heralde

eksi veya sikayetvarda her hafta bir konusu patlıyor mg veya cherynin

Olabilir, otomotivci bir "tanıdık" diyelim, hatta kendisi yanılmıyorsam Chery bayisi idi, bu işin kralı BYD diyordu, oradan biliyorum, ya da kendisinin yalancısıyım diyelim.

TarikS
09-10-2024, 21:15

Birisi bana "Chery alınır mı?" diye sorunca, "şikayet var'a bak, yeter" diyorum. :D Epey zamandır çok yoğun şikayet vardır araç hakkında. Facebook gruplarındaki postlar bazen önüme düşüyor, oralarda da kullananlar yere göğe sığdıramayan postlar atıyor genelde. Kimse yoğurdum ekşi demiyor bence öyle ortamlarda o yüzde

Olabilir, otomotivci bir "tanıdık" diyelim, hatta kendisi yanılmıyorsam Chery bayisi idi, bu işin kralı BYD diyordu, oradan biliyorum, ya da kendisinin yalancısıyım diyelim.

BYD tam bir otomotiv devi aslında. Birebir tecrübe etmek lazım ama kağıt üzerinde bakınca çok tutulmuş bir marka

Sti_Ozan
10-10-2024, 00:32
Yakın zamanda firmamızın pazarlama departmanı için Megane E-tech aldırmayı düşünüyorum. İncelemelerde herkes olumlu konuşuyor.
Bakalım biraz tecrübe ettikten sonra ben de tecrübelerimi paylaşırım.

Kullanan varsa ve fikirlerini paylaşırsa da süper olur. İncelemeler ***** 1-1 kullanıcı deneyimi kadar olmuyor.

Ormanci
10-10-2024, 08:36
Birisi bana "Chery alınır mı?" diye sorunca, "şikayet var'a bak, yeter" diyorum. :D Epey zamandır çok yoğun şikayet vardır araç hakkında. Facebook gruplarındaki postlar bazen önüme düşüyor, oralarda da kullananlar yere göğe sığdıramayan postlar atıyor genelde. Kimse yoğurdum ekşi demiyor bence öyle ortamlarda o yüzde

BYD tam bir otomotiv devi aslında. Birebir tecrübe etmek lazım ama kağıt üzerinde bakınca çok tutulmuş bir marka

Off o forum veya gruplardaki mesajlara ölüyorum. Kimsenin yoğurdum ekşi diyememesi "ezik" toplum olduğumuzdan.
Adam gider X marka model alır, dünyanın en iyi arabası olur. Ya arkadaş param karşılığında en optimum arabayı aldım de, bunu beğendim de, geç. Kimse seni yargılayamaz ki. Ama yoooook...
O arabaya bir şey söylersin, anasına küfür edilmiş gibi tepki verir. Marka ezikliği diyorum buna :) Ulan aldığın HB araba mesela.. Her tarafı mükemmel olsa ne olur, ne kadar olabilir.

Bu da o hesap.
Tamam kardeşim araba fiyat/performans modunda da, en dandik gundik yerlerinde bile işçilik hataları var.
TOGG al desen bu adamlara, bin tane laf sayarlar, ne olduğu belli olmayan araba ile aşk yaşıyorlar :)

Bir arkadaşıma aldırmamak için elimden geleni yaptım, gidip ailesine aldı, öyle mükemmel böyle mükemmel diyor, ama uzun vadede ne olacak bilmiyoruz inşallah pişman etmez dedi, inşallah dedim :)

Eh bir de herkes bizler gibi deli değil, araştırıp incelemiyor doğru düzgün, aaaa ne güzel araba.. Bitti. En mutlu müşteri kitlesi, bilgisiz :)

Bir de şimdi Jaecoo geldi, allah allah mesajları görsen, Range Rover'mış da öyleymiş de böyleymiş de...
2 milyon istiyorlar araca. Ne özelliği var bilemiyorum (biliyorum da yani :D). 2 milyona alınabilecek bir sürü işini çok daha iyi yapan, çok daha iyi marka modeller var.

GokhanRS
10-10-2024, 13:03
Off o forum veya gruplardaki mesajlara ölüyorum. Kimsenin yoğurdum ekşi diyememesi "ezik" toplum olduğumuzdan.
Adam gider X marka model alır, dünyanın en iyi arabası olur. Ya arkadaş param karşılığında en optimum arabayı aldım de, bunu beğendim de, geç. Kimse seni yargılayamaz ki. Ama yoooook...
O arabaya bir şey söylersin, anasına küfür edilmiş gibi tepki verir. Marka ezikliği diyorum buna :) Ulan aldığın HB araba mesela.. Her tarafı mükemmel olsa ne olur, ne kadar olabilir.

Bu da o hesap.
Tamam kardeşim araba fiyat/performans modunda da, en dandik gundik yerlerinde bile işçilik hataları var.
TOGG al desen bu adamlara, bin tane laf sayarlar, ne olduğu belli olmayan araba ile aşk yaşıyorlar :)

Bir arkadaşıma aldırmamak için elimden geleni yaptım, gidip ailesine aldı, öyle mükemmel böyle mükemmel diyor, ama uzun vadede ne olacak bilmiyoruz inşallah pişman etmez dedi, inşallah dedim :)

Eh bir de herkes bizler gibi deli değil, araştırıp incelemiyor doğru düzgün, aaaa ne güzel araba.. Bitti. En mutlu müşteri kitlesi, bilgisiz :)

Bir de şimdi Jaecoo geldi, allah allah mesajları görsen, Range Rover'mış da öyleymiş de böyleymiş de...
2 milyon istiyorlar araca. Ne özelliği var bilemiyorum (biliyorum da yani :D). 2 milyona alınabilecek bir sürü işini çok daha iyi yapan, çok daha iyi marka modeller var.

jaecoo güzel araba. fiyat/performans arabası. ön yargı olarak ise chery ön yargısı kullanılabilir. sonuçta arkasında chery var. bi toyota lexus kıyası yapılamaz ama 3 senedir rusyanın coğrafi şartlarında sınavı geçti bence. alt sınıfı orta sınıf gösteren araç diyorlardı oralarda :D

Ormanci
10-10-2024, 13:56
jaecoo güzel araba. fiyat/performans arabası. ön yargı olarak ise chery ön yargısı kullanılabilir. sonuçta arkasında chery var. bi toyota lexus kıyası yapılamaz ama 3 senedir rusyanın coğrafi şartlarında sınavı geçti bence. alt sınıfı orta sınıf gösteren araç diyorlardı oralarda :D

Hocam güzel de bence f/p arabası değil.
Hacim ve/veya sınıf olarak ne, D sınıfı değil yanılmıyorsam değil mi? Konfor, hacim vb olarak D ise hadi belki diyelim. Ancak bildiğim kadarıyla C sınıfı bir suv.
Eh motor desek, öyle ahım şahım motor özellikleri yok.
Bagaj büyüklük desek, iç hacmini bilmiyorum ama bagaj garip bir şekilde 400lt mi öyle bir şey görünüyor koca araçta.

2 milyon küsür gibi bir fiyatı var.
Eh ben bu fiyatlara 3008 falan alırım, Tiguan vs alırım, hadi sıfırlarını alamıyorsam az buçuk kilometrelisini alırım. Dönüp de buna bakmam ki.
Yani en azından bu benim fikrim tabi.

2.3 milyona Tonale 1.3 hibrit vardı bu arada ilanda dün mesela :)

GokhanRS
11-10-2024, 07:42
Hocam güzel de bence f/p arabası değil.
Hacim ve/veya sınıf olarak ne, D sınıfı değil yanılmıyorsam değil mi? Konfor, hacim vb olarak D ise hadi belki diyelim. Ancak bildiğim kadarıyla C sınıfı bir suv.
Eh motor desek, öyle ahım şahım motor özellikleri yok.
Bagaj büyüklük desek, iç hacmini bilmiyorum ama bagaj garip bir şekilde 400lt mi öyle bir şey görünüyor koca araçta.

2 milyon küsür gibi bir fiyatı var.
Eh ben bu fiyatlara 3008 falan alırım, Tiguan vs alırım, hadi sıfırlarını alamıyorsam az buçuk kilometrelisini alırım. Dönüp de buna bakmam ki.
Yani en azından bu benim fikrim tabi.

2.3 milyona Tonale 1.3 hibrit vardı bu arada ilanda dün mesela :)

benim de tercihim olacak bir araba değil zira rusya daki fiyatı 750bin olan ve avrupa araçların fabrikalarının kapanmasından sebep çok satılıyor oralarda ama türkiye de de çok görmeye başladım. tasarımını vs beğeniyorum. vergi işleri adaletli olsa zaten o araba Türkiye de de 1.5m yi geçmezdi o zaman tiguan vs rakibi olamazdı bence. çinli araçlara ek vergi sebebinden bahsettiğin araçların fiyatlarına yaklaştı diye düşünüyorum ama konforu kesinlikle d suv gibiydi benim test ettiğimin.