PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Emekliler için lokasyon önerisi

Grimlord
24-01-2024, 02:02
Selamlar, şuan oturduğumuz evi satıp bizimkileri Ankara'dan gönderme planımız var. Her geçen gün burası daha da az yaşanabilir hale geliyor, dolayısıyla en azından kalabalık dahi olsa en azından denize ulaşabilir olmak istiyorlar. (her saf Ankaralının hayali :D )

Gittikleri zaman en azından yılın yarısını orda geçirecekler. En önemli kıstas tatil yöresinde olması ve en azından denize çok uzak olmaması.

Bizimkilerin gönlünden geçen kendine ait bir sahili olan, site içinde bir ev ancak bütçeye pek uyuyor gibi gözükmüyor. Uyanlar da gerçekten harabe halinde diyebilirim ve hepsi inatla 1+1 :D

Yaptığım araştırmalar sonucunda bir kaç yer belirledim ancak sizlerin - özellikle bu yörelere yakın olanların- fikirlerine ihtiyacım var.

Evi sattığımız zaman eğer herşey yolunda giderse bütçeye uygun 2 opsiyon gözüküyor :

İlk opsiyon : 1+1 ya da 2+1 kutu gibi bir daire ancak şehir merkezinde ve denize- sahile - markete vs çok yakın

artılar - cepte para kalabilir, belki oturulmadığı sürede rahat şekilde kiraya verilebilir

evleri sıfır alma ihtimali de mevcut bu bütçelere

eksiler = otopark sıkıntısı, gürültü ve yine kalabalık olması, evlerin epey ufak olması

ikinci opsiyon : 3+1 ve ya 2+2 olarak geçen dubleks evler, ya da terası veya bahçesi olan yarı müstakil evler

artılar - 2 aile beraber kalabilir, en azından daha kaliteli bir yaşam alanı ve yazlık denilince akla gelen ev türü

eksiler - bütçeyi dibine kadar zorlamak (yetmeme ihtimali bile var :D )

müstakil evlerin güvenlik ve bakım problemi ( ev boşken özellikle)

çoğunlukla denize uzak olmaları ve muhtemelen hepsinin en az 20-25 yıllık yapılar olmaları

Baktığım yerler arasında Muğla için Marmaris, Datça, Fethiye ve Milas var. Diğer ilçelere bütçe yetmiyor, bir kaç tane Turgutreis tarafında gördüm ilan, ancak ne kadar mantıklı bir yer bilemiyorum.

Antalya için ise Demre, Kalkan ya da Alanya olabilir gibi.

Balıkesir-İzmir-Çanakkale-Aydın hiç bakmadım açıkçası, ancak her türlü fikire açığım. Şuraya muhakkak bakın ya da araştırın dediğiniz her yere bakabiliriz.

Mersin daha önce çok gidip kaldıkları için istemiyorlar.

Sizlerin görüşleri benim için oldukça önemli çünkü oldukça radikal bir karar olacak, buna göre bu yaz rota oluşturup gidip bakacaklar ve kısmet olursa kış aylarında almayı düşünüyoruz. Kiralamayı opsiyonunu hiç düşünmedik ancak onunla alakalı fikirlerinizi de alabilirim tabii ki, sonuçta bu da bir yatırım sayılır :D

aslan
24-01-2024, 06:45
Bütçe ne kadar?

16EC813
24-01-2024, 08:01
bursa karacebey bogaz veya bogaza yakın köyler ,tam emekli yerleri

altugkocer
24-01-2024, 08:02
Ben de bütçeyi soracaktım :D Kuzey ege tarafı bütçeye daha uygun olabilir ve emekliler için ideal

8.000rpm
24-01-2024, 08:27
bursa'nın belli yerleri , sakarya-sapanca civarı , didim ve ayvalık'ın bazı bölgeleri
su kenarlarından uzaklaşmama kuralı dahilinde benim önerebileceğim uygundan pahalıya sıralı liste bu şekilde :)

Grimlord
24-01-2024, 08:28
Bütçe ne kadar?

Bütçe maksimum 5.5-6 milyon, o da dibine kadar zorlarsak :)

bursa karacebey bogaz veya bogaza yakın köyler ,tam emekli yerleri

Listeye aldım abi, araştırayım

Ben de bütçeyi soracaktım :D Kuzey ege tarafı bütçeye daha uygun olabilir ve emekliler için ideal

Dediğin gibi abi, diğer taraflarda bu ayarda evler neredeyse 8-10 milyondan başlıyor gibi

XoR
24-01-2024, 08:46
Milas Ören bakılabilir. İlanlar ile alakam yok denk gelenei paylaştım.

Ören çok güzel bir yer. Doğası, denizi, insanı vs rahat ederler.

Just a moment... (https://www.sahibinden.com/ilan/emlak-konut-satilik-orende-denize-yakin-site-icerisinde-ferah-2-plus1-havuzlu-yazlik-1044359985/detay)

Just a moment... (https://www.sahibinden.com/ilan/emlak-konut-satilik-milas-oren-kalem-de-mustakil-ev-1112961365/detay)

Just a moment... (https://www.sahibinden.com/ilan/emlak-konut-satilik-emsallerine-gore-cok-uygun-fiyata-milas-orende-satilik-dublex-1127269508/detay)

Just a moment... (https://www.sahibinden.com/ilan/emlak-konut-satilik-mugla-milas-oren-de-mustakil-satilik-villa-1143825051/detay)

XoR
24-01-2024, 08:49
Ege'nin Sakin Guzeli: Oren Gezi Rehberi I Seyahatimgeldi (https://www.seyahatimgeldi.com/oren-gezi-rehberi/)

aslan
24-01-2024, 08:50
Bahsettiğin kriterlerde ve bütçeye göre ömrüne ömür katacagı yer olarak Çanakkale Geyikli'yi öneririm

Just a moment... (https://www.sahibinden.com/ilan/emlak-konut-satilik-geyikli-merkezde-satilik-sonsuz-deniz-manzarali-daire-1076580281/detay)

16EC813
24-01-2024, 09:01
bu arada unutmuşum yılardır çalıştıgım yeri :D
çanakkale lapseki veya çardak veya ortası arası bi yer :D onnumara sayifiye yeri hemde köprü hemde feribot var ulaşım bursa -izmir-istanbul şehiriçi gibi :D çok güzel yerler çokk
artı birazda kendimi ve kurumu (iller bankası ) öveyim :D
bütün alt yapısı kanalizasyon bütün içmesuyu şebekesi ,yakındaki barajdan su getirdik 2 tane içmesuyu su deposu
içmesuyu arıtma tesisi
kanalizasyon arıtma tesisi
yollar hepsi parke yapıldı
velhasıl kelam milyon dolarlık yatırımlarıda bitti :D ben çektim cefasını gelenler sürcek sefasını :D

CloudGrey
24-01-2024, 09:05
geçen bursada bir termal otele gittik , sonrasında biraz gezelim dedik.
mudanya'ya geçtik.

çok beğendim mudanyayı , sakinliği kasaba havası çok güzeldi.
benim ilk hedefim emeklilik için ora.

Özelikle müze etrafındaki evler çok hoşuma gitti , emeklilik hayalim orda bir harabe müstakil alıp altına ufak bir meyhane kurmak , şunlar misal :)

Just a moment... (https://www.sahibinden.com/ilan/emlak-konut-satilik-mudanya-girit-mh-mutareke-meydanina-yakin-satilik-uc-katli-ev-1076090831/detay)
Just a moment... (https://www.sahibinden.com/ilan/emlak-konut-satilik-mudanya-mutareke-de-1137155609/detay)

16EC813
24-01-2024, 09:08
mudanya'ya geçtik.

Özelikle müze etrafındaki evler çok hoşuma gitti , emeklilik hayalim orda bir harabe müstakil alıp altına ufak bir meyhane kurmak , şunlar misal :)

Just a moment... (https://www.sahibinden.com/ilan/emlak-konut-satilik-mudanya-girit-mh-mutareke-meydanina-yakin-satilik-uc-katli-ev-1076090831/detay)
Just a moment... (https://www.sahibinden.com/ilan/emlak-konut-satilik-mudanya-mutareke-de-1137155609/detay)

bence biraz daha ilerde bozulmamış kumyaka veya trilye var orayı tercih edebilirsiniz

gökan
24-01-2024, 09:10
Gemlikteyim gel emekli yeri kardeşim �� ama deprem riski var

16EC813
24-01-2024, 09:12
Gemlikteyim gel emekli yeri kardeşim �� ama deprem riski var

ne emeklisi be kardeşim orda herkes hızlı ,geceleri silah sesleri susmaz hepbi ekşınn :D

GokhanRS
24-01-2024, 10:06
altınoluk emekli cenneti, iyi çevre yaparlar.

KÖROĞLU
24-01-2024, 10:09
Sürekli ılık bir yer aramıyorlarsa,

Kocaeli, kandıra- kefken | kerpe | kovanağzı gibi yerlere bakabilirler.

Geçtiğimiz senelerde doğalgaz da geldi.

Hiçbir zaman bir ankara soğuğu yaşamazlar. Yazın çok kalabalık olur buralar sadece.

Denizi oldukça güzeldir, mavi bayraklı dır. Kışın çook sakin olur ama her geçen gün kışın da yaşayan insan artıyor.

Aşağıdaki ilanın 150 metre ilerisinde kendi yazlığımız var. Etrafta market (migros bim şok a101 vs var) Hastane işi çok yakın değil.

Kışın araba olması şart kapıda. Yazın ulaşım sorunu yok, ama arabalar çok dolu olur, yine araba şart kısacası.

Arkası ormanlık buranın, havası temizdir. Balık işlerini de seviyorsa baba, buradan güzel balık çıkartır sahilden güzel balık verir.

Just a moment... (https://www.sahibinden.com/ilan/emlak-konut-satilik-cebeci-de-denize-sifir-2-plus1-sifir-dubleks-daireler-1104225275/detay)

Just a moment... (https://www.sahibinden.com/ilan/emlak-konut-satilik-cebeci-de-sahibinden-sifir-dublex-yazlik-1145132699/detay)

altugkocer
24-01-2024, 10:17
Bizim siteye alalım sizi de :D

Just a moment... (https://www.sahibinden.com/ilan/emlak-konut-satilik-turyap-tan-orjan-sitesi-nde-satilik-villa-1125547660/detay)

ilanla alakam yok. Geçen sene doğalgaz da geldi siteye.

Olimpik havuz, sağlık ocağı, kasap, fırın, 3 tane market, sitenin hemen dışında pazar ve süpermarket vs.vs. olanakları çok fazla.

Tek sıkıntı evler dublex ya da triplex, ana babalar yaşlanınca inip çıkmaları biraz sorun olabiliyor

GokhanRS
24-01-2024, 10:20
altınoluk emekli cenneti, iyi çevre yaparlar.

balıkesir sahilleri ilgili bütçe ile süper bence örneğin bu ilandaki gibi bir yer alıp sonra dan pansiyon ticaretine bile başlayabilirler emeklilik sıkıcı gelirse :)

Ya da aynı bütçe ile daha ufak ama daha lüks yerlerde bulabilirler. İlanlara çok takılmayın çünkü bu ara bu fiyatlara bile zor satışlar. Pazarlıkta artık b.kunu çıkarmak mübah hale geldi krediler sebepli.

Just a moment... (https://www.sahibinden.com/ilan/emlak-konut-satilik-akcay-sezgin-emlaktan-ultra-lux-tasarim-firsat-5-plus1-fourlex-villa-1136788101/detay)

Slmcnsl
24-01-2024, 10:29
Çanakkale Geyikli kesinlikle. Bizimkilerde 6-7 ay kadar geyiklideler , 4-5 aylarını sadece şehirde geçiriyorlar. O yüzden direk tavsiye edebilirim geyikliyi.

SkY
24-01-2024, 10:31
Ailemden emekliler Akçay'a gittiler.genel anlamda memnunlar orda olmaktan..ama tabi yazın kalabalık işi var normal olarak sahil yörelerinin sıkıntılarından

Year One
24-01-2024, 11:10
Bursa Mudanya bildiğin şehir artık. Hafta sonu trafiğinden geçilmez. Sahili mülteci kaynıyor yazın. Kendi yazlığımız var Güzelyalı da. Manzarası havası hariç Mudanyayı önermem. İzmir-Çandarlı ya bakabilirsiniz. Veya hemen yanı Denizköy. Zaten bir üstü Ayvalık oluyor. araçla 20 şer dk mesafede. Datça da yazları elektrik kesintisi yoğun oluyor bildiğim. Kaş - Kalkan düşünülebilir. Sadece yolu uzak. Sakinlik arnaıyorsa biraz kuzey ege daha mantıklı olabilir. haa unutmadan. Kıyıkışlacık ı da araştırın derim.

kelalper
24-01-2024, 11:52
Didimden uzak dursunlar kardeşim. Annem pandemi zamanı Assostaki yazlığıda kapatıp Didime yerleşti. Yazları ayrı felaket. Sıcaktan nefes alamıyor müstakil evde. Bayram zamanı evden çıkmıyor. Kışın gittim bir kere ev yazlık tip ev olduğu için ... dondu. Şömine ile 1 katı ısıtabiliyorsun. Ben bayramda vs gidebiliyorum gittiğim zamanda denize girebilmek için kavga etmek zorundasın insanlar karınca sürüsü gibi bütün sahilleri kapatmış.
Kayınpederin yazlığı Gürede site içerisinde orası daha sakin ama oranında denizi temiz değil. O yüzden gittiğimizde denize girmeye Küçükkuyuda arkadaşımın butik oteli var oraya gidip orada yiyip içiyoruz akşama kadar.
Altınoluktan Burhaniyeye kadar deniz körfezin içerisinde deniz temiz değil. Assos , Kadırga ve Sokakağzı da aynı şekilde temiz değil otellerden dolayı. Sokakağzından Babakaleye kadar temiz. Babakalenin arkasında Akliman var orası da açık deniz olduğu için temiz. Ama inanılmaz rüzgar alır ve kışları ciddi soğuk olur.

naci
24-01-2024, 13:02
Antalya için:
Demre tarafları deprem riski taşıyan yerler özellikle Kumluca tarafları diye biliyorum. Alanya da ise denizin çoğunu oteller işgal ediyor.

Muğla Marmaris güzel dir ama hem deprem riski hem de sahilleri hep tekne kaynar merkezde yüzmek için temiz bir sahil bulmak zor. Ama benim imkanım olsa gider yerleşmek isterim.
Dalamanın genelinde zemin sudur. Sağlam bir yapı bulmak gerek.

ghibli06
24-01-2024, 13:13
aslen Anamur'luyuz, Mersin düşünmüyorsunuz ama Anamur'un Mersin'le bir alakası yok, babam emekli olunca direk gitti yerleşti ben de arada gidiyorum, sessiz sakin ucuz, kışın bile ılık, daha bu hafta yakmışlar kaloriferi... peder emekli olunca bir çok yüksek yargıdan arkadaşı da oraya geldi yerleşti... yazın sadece yazlıkçılar gelir, Ege ve Alanya'nın batısı yazları artık çok kalabalık sevmiyorum ben...

XoR
24-01-2024, 13:16
Didimden uzak dursunlar kardeşim. Annem pandemi zamanı Assostaki yazlığıda kapatıp Didime yerleşti. Yazları ayrı felaket. Sıcaktan nefes alamıyor müstakil evde. Bayram zamanı evden çıkmıyor. Kışın gittim bir kere ev yazlık tip ev olduğu için ... dondu. Şömine ile 1 katı ısıtabiliyorsun. Ben bayramda vs gidebiliyorum gittiğim zamanda denize girebilmek için kavga etmek zorundasın insanlar karınca sürüsü gibi bütün sahilleri kapatmış.
Kayınpederin yazlığı Gürede site içerisinde orası daha sakin ama oranında denizi temiz değil. O yüzden gittiğimizde denize girmeye Küçükkuyuda arkadaşımın butik oteli var oraya gidip orada yiyip içiyoruz akşama kadar.
Altınoluktan Burhaniyeye kadar deniz körfezin içerisinde deniz temiz değil. Assos , Kadırga ve Sokakağzı da aynı şekilde temiz değil otellerden dolayı. Sokakağzından Babakaleye kadar temiz. Babakalenin arkasında Akliman var orası da açık deniz olduğu için temiz. Ama inanılmaz rüzgar alır ve kışları ciddi soğuk olur.

Didim berbat, yaz kış profili aşırı derece kötü. Yazın gurbetçi istilası yaşanıyor.

Ama Akbük olur. Didim'e 45 dakika mesafede. Çok sakin bir kasaba. Kaplankaya'da çalışırken 1,5 sene yaşadım Akbük'de.

Az tepelerde deniz manzarası, gün batımı vs rakipsiz. Plaj mlaj parası yok tamamı halka açık.

Just a moment... (https://www.sahibinden.com/ilan/emlak-konut-satilik-didim-akbuk-te-full-deniz-manzarali-esyali-1149244585/detay)

İmar izni ile birlikte inşaat projeleri coşmuş durumda. Yer gök şantiyeydi en son 1 sene önce. Ama 1,5 - 2 saat civarı sürüş ile İzmir'e ulaşılabilir. Bodrum havalimanı 45-50 dk. Bodrum Merkez 1,5 saat civarı.

Just a moment... (https://www.sahibinden.com/ilan/emlak-konut-satilik-didim-akbuk-te-satilik-bahce-kati-2-plus1-daire-1112269590/detay)

MBuğra
24-01-2024, 13:19
Ayni planlari yapan birisi olarak İznik'e goz atmanizi oneririm.

Grimlord
24-01-2024, 14:23
Herkese çok teşekkür ederim tek tek, tüm lokasyonları not aldım. Acaip zor işmiş cidden. Bir de gerçekten radikal bir karar olacağı için pişman olmamak gerekiyor, iyice araştırmadan imkansız böyle bir işe girişmek.

Didim'de oturan akrabalar da aynılarını söylüyor, aşırı derecede Suri varmış bir de galiba, tabii mahalleye göre değişir ancak bizim bütçelere onlarla karşılaşıyor olmak muhtemel :D

altima
24-01-2024, 15:16
balıkesir sizin kriterlere uyan iyi yerlerden.. tavsiye olarak genelde akçay-altınoluk denir.. bi tık düşük olsun derseniz bu 2 ilçenin arasıda iyidir..

güre-zeytinli-narlı-küçükkuyu

buralar güzel sessiz sakin yerlerdir.. mevcut bütçeye göre değerlendirebilirsiniz..

Tşkler
Rıdvan...

gökan
24-01-2024, 16:37
Gemliğe gel

aybarsdnr
24-01-2024, 18:50
Tavsiyem, neresi olursa olsun bütçeyi sonuna kadar tüketmemeniz yönünde olur.

Bu tarz istekler doğrultusunda benim gözlemlediğim iki farklı örnek çıkıyor ortaya.

1. si maddi durumu rahat olan insanların bir çoğu çok mutlu oluyor. Ufak bir tekne, bahçe vs. uğraş buluyorlar.
2. si ise bir ev alalım, emekli maaşımızla bir şekilde geçiniriz. Genelde sonu hüsranla bitiyor. Güzelim yerlerde yaşayıp geçim kaygısından nimetlerinden faydalanamıyor insanlar.

Bizim datça palamutbükünde yazlığımız var. Kısıtlı imkanlarla yerleşenlerin çoğu ya ciddi manada kafayı bozmuş oluyorlar ya da satıp geri dönüyorlar ki döndükleri yerde standartları daha da düşmüş oluyor.

Tunacan
24-01-2024, 19:00
Sahil kasabalarındaki fiyatlar neredeyse büyükşehirlerdekiyle yarışır hale geldi.
Talep çok fazla.
İnsanlar Ankara’daki iyi para eden 4+1 evlerini satıp sahil kasabasında 50 yaşında 75 m2 3+1 alıyorlar.
Sadece domatesin-salatalığın kilosu 5 tl ucuz diye sahil kasabasının tercih edilmesi bana pek mantıklı gelmiyor açıkcası.
Özel ya da keyfi sebepler hariç bütçede fazla yoksa şu dönem kımıldamamak daha doğru olur şu dönemde.

Not: Ankara’daki evin satışı konusunda yardımcı olabilirim.

ruudvan
24-01-2024, 19:07
Çandarĺi belki hosunuza gider

zOnstyLe
24-01-2024, 21:30
Dikili yada Ayvalik tavsiye ederim, annem ve babam 1 yildir Dikilide genel olarak sevdiler tek sorun balık tutamıyorlar, balik yok bu sene :D Bizimkiler sabit bir sekilde bir bolgede kalmak yerine 2 3 yılda bir ev değiştiriyorlar. Ailenize boyle köklü bir degisimden önce yasamak istedikleri yerde once ev kiralayıp denemelerini tavsiye ederim.
Dikilide yaz kis insan popilasyonu yuksek cogu yazlik bolgeye gore hareketli.
Didim Akbukte 3 seneye yakin kaldik kis aylari bitik yaz aylarida bence bitik insan hiclikten sikiliyor diyebilirim.
Didim merkez gercekten yorucu yaz aylarinda ama kalabalik seviyorlarsa olabilir.
Ayvalik'ta 1 sene kaldik bence Dilkili gibi yaz kis yasanir.
Eşimin amca tarafi Balikesir Burhaniyede ben cok sevemedim denizi hayatımda girdiğim en soguk deniz diyebilirim.
Balikesir Akcay'da sıkıcı bence orayida ben sevememistim.
Canakkale merkezde bile yasanir emeklilik hayati tavsiye ederim.

Bence kendi istedikleri yerleri kendileri once kısa turlar halinde gidip gezip gorsunler. Yazi nasıl kisi nasıl bolge insanı ile konussunlar.

livaneli
25-01-2024, 03:04
Datça'da 5-6 milyon civarına 1+1 ve 2+1 bulunabilir. Denizden uzaklık göreli bir kavram bu yarım ada için. Pahalı bir yer ve sağlık kuruluşu sıkıntısı var.
Yazın kalabalık olsa da denize girecek çok yer var. Ağustos sonu boşalır, hazirana kadar sakin.

kelalper
25-01-2024, 09:40
Bizim Sokakağzındakş yazlık öyle kapalı duruyor içindeki eşyalarla. İçerisinde 50 tane Zeytin ağacı var. Onların bakımı bana ait. oradan kazık yiyorum her sene. Evi ilk yaptırdıpımızda tekneyi Haziran başında suya atardım Eylül sonu denizden alırdım altına zehirli sürmediğim halde gram yosun olmazdı. Şimdi millet zehirli sürüyor Haziran ortasına kadar temiz ama oteller dolmaya başladıktan sonra 1 haftada teknelerin altı salkım saçak oluyor. Çocukken evimiz Behramdaydı 98 e kadar. Orada da çocukken tekneyi limana bağlardık 90 a kadar tertemiz kalırdı bütün sezon. 90 dan sonra orasıda boka sardı teknede ahşaptı sattık. 98 de Sokakağzındaki arsaya evi diktik o tarafa kaçtık. Sahilde 1 tane motel vardı tertemizdi. Şu anda sahildeki bütün evler motel. Kanalizasyon sistemi olmadığı için forseptikten sızan pis su aynen 10mt ilerideki denize karışıyor.

OnurG
25-01-2024, 09:47
Çanakkale,Balıkesir ilçeleri, Edirne Enez,Erikli civarları daha mantıklı olabilir fiyat anlamında. Benimde duyduğum bildiğim kadarıyla Altınoluk,Geyikli civarları gayet emekli yerleri. Geyikli daha sakin diye biliyorum. Çanakkeleye de yakın köprü bile gözüküyor bazı sitelerin olduğu yerden.

Bugraaa
25-01-2024, 10:15
ayvalık, altınova civarı olabilir her yaz giderim emekliler içinde sakin, her yere ulaşım imkanları kolay ve denize çok yakın :)

razzmatazz
25-01-2024, 10:24
Bursa - İznik çok sakin sahili güzel bir yer şahsen ben emeklilikte buraya yerleşmeyi düşünüyorum

KÖROĞLU
25-01-2024, 11:14
Bursa - İznik çok sakin sahili güzel bir yer şahsen ben emeklilikte buraya yerleşmeyi düşünüyorum

1 gün kaldım iznik te, bana zaten 90km. Yakınlık olarak güzel kesinlikle. Kışın gittim bomboştu, yazın bir daha gidip gözlemleyeceğim.

Göl kenarı bir yerde kaldım, o kısım güzeldi açıkçası.

tequila818
25-01-2024, 14:04
benim ailem de aynı şekilde bursa kurşunlu'da 3 katlı yazlıkta oturuyorlardı. Bir süre sonra yazlık evi ısınması aidatı emekli insanlar tarafından karşılanamıyor. Sonra İzmir Bostanlı'da bir apartman dairesine taşındılar. Aidat 100 TL, ısınma parası uygun, tüm market, kasap her şeye yakın. Çok rahat ettiler. Eğer yazlıktan vazgeçilir şehir içinde bir ev düşünülürse İzmir Bostanlı emekliler için çok uygun. Deprem ve pandemi sonrası son 2-3 yıldır fiyatlar da diğer semtlere göre daha az arttı ve makul seviyede kaldı nispeten. İncelemekte fayda var.

Just a moment... (https://www.sahibinden.com/satilik-daire/izmir-karsiyaka-denizbostanlisi-bostanli-mh.?sorting=price_asc&a20=38473&a20=38470&a20=38474)

220T
25-01-2024, 14:14
Bu konudaki en önemli tavsiyem bilinen yerleri listeden düşmeniz. Çok güzel alternatifler var. Youtube en güzel kaynak.

mikelazi
25-01-2024, 14:16
çocukluk arkadaşlarım yarın sabah edremite ailece iş yeri ve ev bakmaya gidiyorlar.önceden bir lokasyon tayin edecekler.önce 2-3sene kira.duruma göre daire veya arsa almayı düşünüyorlar.

haziran-temmuz gibi komple ist. ile irtibatlarını kesmek istiyorlar.

herkez kaçıyor valla,egede doldu.

Sinan58
06-03-2024, 17:51
bursa eski bursa değil ki, çok daha kalabalık. kıyılar da aynı şekilde, çok fazla insan var. nasip olursa bursa dan karadeniz ya da çanakkale taraflarına geçmeyi düşünüyorum.

kıyı şehirler çok doldu, evler gereksiz pahalı. bu arada istanbulds yaşayıpta ruh sağlığınj koruyabilen insana saygı duyarım.

ben sivastan bursaya geçenlerdenim, sivasta yapacak hiçbir şey yok fakat bursa da eski bursa değil. büyük şehir sevmiyorum ben. ankara, istanbul, izmir, bursa pek çok yer gördüm fakat şehir stresine uyum sağlayamadım. büyük şehir zor, sabah evden çıkarken bir kargaşa başlıyor ve eve gelene kadar devam ediyor. gidebiliyorsanız karadeniz taraflarına bakın.

RafetAraç
06-03-2024, 19:20
mudanya'ya geçtik.

özellikle ilk ilanın mutfak tasarımına bayıldım

Grimlord
06-03-2024, 22:11
Uzun araştırmalar sonucu alacağımız lokasyonu tek bir ile indirmeyi başardık, o da yüksek ihtimal Muğla olacak gibi.

Yazın bizimkiler Kıyıkışlacık denen yere bakacaklar, biraz araştırma yaptım ama gerçekten bayıldım, hem doğal hem tarihi bir sürü yer var gibi.

bakalım inşallah gönlümüze göre birşey buluruz, bu arada eskisi gibi illa 2+1 olsun derdi de kalmadı, 1+1 bile olsa gidip orada yaşacağız diyorlar, bıktılar buradan. :D

S-works
07-03-2024, 13:11
Benimde 40 yaş hedeflerimden birisidir İstanbul'dan kaçmak. Meslek gereği yine canlı,kalabalık yerler istiyorum. Nacizane ilk önce ev kiralayıp 1 yıl yaşamakta fayda var. Sonuçta yaşamadan o yeri anlamak mümkün değil. Ev alıp satmak araba gibi hızlı olmuyor. Bahsi geçen para kenardayken daha rahat yaşarlar. Parayı bir şekilde çalıştırın. Zaten kira parası rahat rahat çıkar.

Grimlord
07-03-2024, 13:36
Benimde 40 yaş hedeflerimden birisidir İstanbul'dan kaçmak. Meslek gereği yine canlı,kalabalık yerler istiyorum. Nacizane ilk önce ev kiralayıp 1 yıl yaşamakta fayda var. Sonuçta yaşamadan o yeri anlamak mümkün değil. Ev alıp satmak araba gibi hızlı olmuyor. Bahsi geçen para kenardayken daha rahat yaşarlar. Parayı bir şekilde çalıştırın. Zaten kira parası rahat rahat çıkar.

Kesinlikle öyle, özellikle yaş da ilerleyince kıstaslar artıyor ister istemez ( hastaneye, markete, sahile olan yakınlık vs)

İlk aşamada kiralama yapmak mantıklı gibi duruyor

Year One
07-03-2024, 17:59
Kıyıkışlacık dediğim gibi güzel yerdir. Daha çok fazla dolmadı ama orası da dolacak ileriki zamanlarda. Şimdiki emekliler şanslı ama bizim gibi 15-20 yıl sonra emekli olacakların işi zor. Ben Yunanistan-İtalya gibi düşünüyorum. Vatandaşlığım mevcut. Yeterki ev bütçesini çözelim :)

free-hifi
07-03-2024, 21:34
1 gün kaldım iznik te, bana zaten 90km. Yakınlık olarak güzel kesinlikle. Kışın gittim bomboştu, yazın bir daha gidip gözlemleyeceğim.

Göl kenarı bir yerde kaldım, o kısım güzeldi açıkçası.

Kankam bende beğendim ama uçmuş fiyatlar *****. Erzurumlu bir fırıncı ile dost oldum arsa konusunda destek olacağım demisti

olcay_bora
12-03-2024, 17:55
Aslında anlattıklarınız Foça ile bağdaşıyor ama Foça artık eskisi gibi değil biz bile taşındık geri o eski tadı kalmadı. Akçay belki bir süre zaman geçirmişliğim var ama son durumunu bilmiyorum