Orijinalini görmek için tıklayınız : Fuzulev araç satışı hak
Arkadaşlar merhaba seat ibiza markalı aracım bir süredir ilanda bir müşteri çıktı ve fuzulev müşterisi olduğunu söyledi. Bu işlem nasıl olur diye biraz araştırdım satıştan önce firma bir teminat belgesi vererek satış işleminin yapılacağını sonrasında ise paranın gönderileceğini iletti fakat parayı almadan satış vermek çok saçma geldi bana. Aramızda belki bu işlemi yapmış birisi vardır süreç tam olarak nasıl ilerler sormak istedim şimdiden cevap veren vermeyen herkese teşekkürler.
Fuzulev hakkında hiçbir bilgim yok ama banka mantığı, geçen hafta eminevim'le motor sattım aynı böyleydi sistem. Islak imzalı evrak alın aynı iş günü içerisinde yatacağına dair.
Arkadaşlar merhaba seat ibiza markalı aracım bir süredir ilanda bir müşteri çıktı ve fuzulev müşterisi olduğunu söyledi. Bu işlem nasıl olur diye biraz araştırdım satıştan önce firma bir teminat belgesi vererek satış işleminin yapılacağını sonrasında ise paranın gönderileceğini iletti fakat parayı almadan satış vermek çok saçma geldi bana. Aramızda belki bu işlemi yapmış birisi vardır süreç tam olarak nasıl ilerler sormak istedim şimdiden cevap veren vermeyen herkese teşekkürler.
Sistemi bilmiyorum, güvenli dir değildir bilmem.
Kendi adıma satışlarımda.
Noter de satışa engel durum yok teyidi alırım -> iban'a aracıns satış bedeli gelir -> imzayı atarım anahtarı teslim ederim.
Bu sistem harici hiçbir şart ve şekilde bir aracın satışını yapmam, gerekirse 10 lira tersine veririm iban'a parayı atana satarım.
turboman
20-12-2023, 16:24
Noter soruyor zaten parayı aldınızmı diye,hesaba düşer imzayı atarsınız. Ki bende hep öyle yapmışımdır. Başkasını tanımam.
Ozan Özer
20-12-2023, 16:32
Noter de satışa engel durum yok teyidi alırım -> iban'a aracıns satış bedeli gelir -> imzayı atarım anahtarı teslim ederim.
Bu sistem harici hiçbir şart ve şekilde bir aracın satışını yapmam, gerekirse 10 lira tersine veririm iban'a parayı atana satarım.
Sonuna kadar katılıyorum.
Biz eminevimden almıştık. Önce satış oluyor. Sonra çıkan ruhsatı eminevime yolluyorsun. onlarda 2 saat içinde parayı karşı tarafa aktarıyor. Bizim aldığımız araç sahibinin tanıdığı varmış eminevimde arayıp sorgulattı da öyle ikna oldu. Bu şekilde satış veren bulmak gerçekten zor. Bende şahsen vermem bu şekilde. Eskiden kura çıkınca parayı direk hesabına atıyorlarmış ama sistem değişmiş bize öyle söylendi.
8.000rpm
20-12-2023, 16:45
kredi ile ev almak gibi bir sistem
ama o senaryoda elinizde "satıştan sonra 65457643 lira ödenecektir" garantisini veren kağıdı banka veriyor
fuzulev eminev vs oluşumlar da size bir evrak veriyor olabilir , evrak da kendi içinde resmi bir evraktır ama bu firmaların bir banka gibi arkalarında tmsf bddk gibi devlet güvencesi var mı ona bakmak lazım
tam sen satışı vereceğin esnada bu firmanın başına birşey gelirse senin mağduriyetini kim karşılar
vs..vs..vs..
bankalara bile tam güvenin olmadığı bu dönemde ben büyük rakamlı ticareti bu şekilde yapma konusunda tedirginim
şahsi görüşüm
huseyinturk
20-12-2023, 19:48
Biz eminevimden almıştık. Önce satış oluyor. Sonra çıkan ruhsatı eminevime yolluyorsun. onlarda 2 saat içinde parayı karşı tarafa aktarıyor. Bizim aldığımız araç sahibinin tanıdığı varmış eminevimde arayıp sorgulattı da öyle ikna oldu. Bu şekilde satış veren bulmak gerçekten zor. Bende şahsen vermem bu şekilde. Eskiden kura çıkınca parayı direk hesabına atıyorlarmış ama sistem değişmiş bize öyle söylendi.
Diyelim ki aktarmadılar ne olacak o zaman?
Karşı taraf kabul ediyorsa araç bedeli x3 senet yapın tarihi açık bırakın
Para hesaba geçene kadar beraber oturun, hesaba geçince senedi yırtıp atın
Bu alışverişteki güven yükü terazide diğer tarafa kaydığında verdiği tepkiden zaten anlaşılır niyeti :)
Diyelim ki aktarmadılar ne olacak o zaman?
Aktarmadıkları zaman ne oluyor bende bilmiyorum gerçekten. Bu tür sistemler bana da çok uzak. Hayatta bulaşmayacağım şeyler.
Karşı taraf kabul ediyorsa araç bedeli x3 senet yapın tarihi açık bırakın
Para hesaba geçene kadar beraber oturun, hesaba geçince senedi yırtıp atın
Bu alışverişteki güven yükü terazide diğer tarafa kaydığında verdiği tepkiden zaten anlaşılır niyeti :)
Senedin ne garantisi var ki?
İsteyene istediği miktarda çek senet yazarım, üzerime hiçbirşey yok, el koyabilecekleri sabit bir gelirim yok.
Arabayı aldıktan sonra kırdırmak, yok etmek çok kolay,
Arkadaşlar para alınır satış verilir bunu zaten ben çok iyi biliyorum, sormak istediğim fuzulev bddk bağlandıktan sonra satış sonrası ücreti göndermeyi başlamış bir banka gibi yasal güvenilir bir durum var mı bunu öğrenmekti benim amacım. Herkese cevapları için teşekkür ederim.
Arkadaşlar para alınır satış verilir bunu zaten ben çok iyi biliyorum, sormak istediğim fuzulev bddk bağlandıktan sonra satış sonrası ücreti göndermeyi başlamış bir banka gibi yasal güvenilir bir durum var mı bunu öğrenmekti benim amacım. Herkese cevapları için teşekkür ederim.
bende başka bi soru sorayım ,çok mu daha fazla para veriyor sana
neden ?
Birkan61
21-12-2023, 08:25
bende başka bi soru sorayım ,çok mu daha fazla para veriyor sana
neden ?
Şu sıralar alıcı bulmak bile büyük şans abi :D :D
Şu sıralar alıcı bulmak bile büyük şans abi :D :D
arkadaş cevap vermiş oldu :) yoksa kimse kimseye çok daha fazla para vermyor.
Konu kapanabilir teşekkürler.
Ne oldu da konu kapandı. Satış oldu mu? Olduysa nasıl oldu ?
Hayırlı olsun diyelim mi ?
Ne oldu da konu kapandı. Satış oldu mu? Olduysa nasıl oldu ?
Hayırlı olsun diyelim mi ?
Baktığım aracı kaçırmamak için acil satmam gerekiyordu bu yüzden bu şekilde vereyim diye düşündüm ama alacağım araca 40k zam geldi acelem kalmadı nakit gelir satış verilir pozisyonundan devam. Herkese teşekkür ederim.
Senedin ne garantisi var ki?
İsteyene istediği miktarda çek senet yazarım, üzerime hiçbirşey yok, el koyabilecekleri sabit bir gelirim yok.
Arabayı aldıktan sonra kırdırmak, yok etmek çok kolay,
yatari var :)
AyrtonSenna
21-12-2023, 09:03
İşlemleri çok uzun sürüyor eminevim veya fuzuldan gelen müşteri çok bekletiyor aynı gün işlem yapamıyorsunuz gün veriyorlar 10-15 gün bekliyorsunuz,o zamana kadar başka müşteri bulursunuz ve noterde taşıt kredili işlem gibi hesaba sonradan geçiyor veya gün için 17'e kadar bekliyorsunuz
yatari var :)
Yok diyor gugıl........
Ödenmeyen senedin cezası nedir?
Senet bedelinin ödenmemesi halinde borçlu için bir hapis cezası yaptırımı uygulanmaz. Ancak haciz işlemleri devam ederken borçlu icra dosyasına icra taahhüdü verir ancak taahhüt ettiği tarihlerde borcunu ödemezse taahhüdü ihlal suçu oluşur.
Ödenmeyen senedin cezası , borç ödenmezse haciz işlemi
İcra takibinde borcu kişi borcunu ödemediği takdirde haciz işlemi uygulanır. Borçlu kişinin üzerine olan mal veya mülkler haciz edilebilir. Bunun dışında başka bir cezai yaptırımı yoktur.
Yok diyor gugıl........
Ödenmeyen senedin cezası nedir?
Senet bedelinin ödenmemesi halinde borçlu için bir hapis cezası yaptırımı uygulanmaz. Ancak haciz işlemleri devam ederken borçlu icra dosyasına icra taahhüdü verir ancak taahhüt ettiği tarihlerde borcunu ödemezse taahhüdü ihlal suçu oluşur.
Ödenmeyen senedin cezası , borç ödenmezse haciz işlemi
İcra takibinde borcu kişi borcunu ödemediği takdirde haciz işlemi uygulanır. Borçlu kişinin üzerine olan mal veya mülkler haciz edilebilir. Bunun dışında başka bir cezai yaptırımı yoktur.
Alintiladigim arkadas "cek" yazdigi icin o cevabi verdim, cekten an itibariyle iceriden olan tanidik var zira. Senedi bilemem.
:icon_tup::icon_tup::icon_tup:
fuzulev kendim alıyorum dese yine vermem.. Teyit yazısı veriyorlar araç satışından sonra parayı geçiyorlar. Ben teyiz yazısı vereyim onlara para geçince satışı vereceğim diye kağıtsa kağıt =)
Al gülüm Ver gülüm...
Mivec_4G63
23-12-2023, 13:29
Eminevim vasıtasıyla satış yaptım 2 saat sonra para yatıyor. İmzalı evrak alın mutlaka. Fuzul evin de güvenilir olduğunu duydum
Ben 7-8 ay önce bir araç alımı yaptım, tutarın %50'si nakit, %50'si banka destekliydi.
Ben nakit olan parayı adamın hesabına gönderdim, adam e kalan param nerede ben imza atmam dedi. Bankayı arıyorum noter satışını gönderin işlemi yapalım diyor. Zar zor adamı ikna ettim arada tanışıklık var diye. Bankaya noter satışını gönderdik parayı bekliyoruz, yarım saat sonra banka aradı dedi ki sizin aracın donanımı ruhsattaki ile noter satışındaki farklıymış o yüzden o araca bu kadar kredi veremiyoruz. E araba benim üzerime, anlaşılan para var ortada, banka vereceği parayı veremem diyor. Tam bir kaos ortamı, aradaki fark kadar etraftan toplayıp tamamladım da helalleşip konuyu kapattık.
Ama noter-banka ödemesi arasında 4 saat vardı, alıcı olmama rağmen bu kadar rahatsız olduysam bu şekilde hayatta arabamı satmak istemem. Varsın daha düşüğe gitsin, hesapta o parayı göreyim.