PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : B segmenti karşilaştirma...

speed_emre
10-03-2023, 08:02
Merhaba arkadaşlar,

Egea olayı yalan oldu. 6 ile 8 ay arasında teslimat süresi olabilir dedikleri için vazgeçtim.

Gelelim bütçeme göre hareket etmek zorundayım.

3 araba arasında gidip geliyorum;

1-) 2023 Model Seat FR 0 km 1.5 motor 150 bg dsg 4 silindir.

2-) 2023 Model Fabia Monte Carlo 1.5 motor 150 bg dsg 4 silindir.

3-) 2023 Model Peugeot 208 GT 1.2 motor 130 bg 8 ileri 3 silindir.

bu arabalar en az 3 yıl kullanılacak hareket edeceğim.

Kullananlar varmı ? Sıkıntı olarak yaşarmıyım.

Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Ormanci
10-03-2023, 08:37
Direkt duygusal yön ağır basarak Peugeot diyeceğim.

Seat FR dediğin de İbiza olsa gerek, Fabia ile birlikte direkt eski nesil araçlar. Bu bir. Yani kasalar yeni olsa bile, düğmeler, üniteler, malzemeler vesaire anlamında bir önceki nesil olduğunu belli eden araçlar.

208 iç dış anlamında fersah fersah ileride. Hele ki GT... Ki İbiza ve Fabia sevmeme rağmen, dönüp bakmam bile 208 varken.

Bir de DSG mevzusu var ki zaten en büyük uzak durma sebebim :) "Artık eski DSG bilmemneleri kalmadı, artık sorun yok, yok şöyle yok böyle" diyenlere aldırış etmeyin. Hala 10 binde 20 binde kavrama değiştiren, onu yapan bunu yapan var. Yok efendim vitesi manuele al, yok park ederken önce N'ye al sonra 3 kere ağzına su çek, sonra P'ye al gibi törenlerle falan da olmuyor. Bir de işin garanti bittikten sonra "iyi niyet" verecek diye yetkili servise durmadan domalma işi de var. Şu enflasyon ortamında, fiyatların saçmaladığı yerde, hiç gereği yok böyle bir göbek bağının...

8 ileri mis gibi klasik otomatik, üstelik çok da güzel vites değiştiriyor. 2008 ve 3008 test etmiştim de, çok iyi...

Tabi bunlar işin "bence" kısmı...

Yarbay
10-03-2023, 08:50
hepsi güzel seçimler ama ben her ne kadar motor konusunda bir tık gerisinde kalsa bile 2snden fazla düşünmeye devam edemeden direkt 208 GT dedim, bir araç bu kadarmı çekici,yaramaz durur
gerek içi gerek dış tasarımı cidden 10 üzerinden 11

speed_emre
10-03-2023, 08:50
Direkt duygusal yön ağır basarak Peugeot diyeceğim.

Seat FR dediğin de İbiza olsa gerek, Fabia ile birlikte direkt eski nesil araçlar. Bu bir. Yani kasalar yeni olsa bile, düğmeler, üniteler, malzemeler vesaire anlamında bir önceki nesil olduğunu belli eden araçlar.

208 iç dış anlamında fersah fersah ileride. Hele ki GT... Ki İbiza ve Fabia sevmeme rağmen, dönüp bakmam bile 208 varken.

Bir de DSG mevzusu var ki zaten en büyük uzak durma sebebim :) "Artık eski DSG bilmemneleri kalmadı, artık sorun yok, yok şöyle yok böyle" diyenlere aldırış etmeyin. Hala 10 binde 20 binde kavrama değiştiren, onu yapan bunu yapan var. Yok efendim vitesi manuele al, yok park ederken önce N'ye al sonra 3 kere ağzına su çek, sonra P'ye al gibi törenlerle falan da olmuyor. Bir de işin garanti bittikten sonra "iyi niyet" verecek diye yetkili servise durmadan domalma işi de var. Şu enflasyon ortamında, fiyatların saçmaladığı yerde, hiç gereği yok böyle bir göbek bağının...

8 ileri mis gibi klasik otomatik, üstelik çok da güzel vites değiştiriyor. 2008 ve 3008 test etmiştim de, çok iyi...

Tabi bunlar işin "bence" kısmı...

tşk ederim. Evet ibiza fr olarak düşünüyorum.

208 gt çok tarz araba haklısın. Kırmızı yada mavi renk düşünüyorum. 3 silindir olduğu için ileride motoru kucağıma almayayım :)

diğer açıdanda rahat satılması ve prim açısından vag grubu ileride gözüküyor. İşin içine 4 silindir 150 bg olması ve yazılım açısından yapılabilir olması çok aklımı karıştırıyor çok :)

d3n1s
10-03-2023, 09:00
Peugeot bu 1.2 turbo motoru piyasaya sundugunda turbonun egzoz tarafi ust kapaga entegreydi, tek parcaydi. Bu da benim kafamda deli sorular estirmisti haliyle. Turbonun egzoz tarafinin sicakligi 1000 derecelere cikabiliyor, ust kapagi surekli boyle bir sicakliga maruz birakmak ne derece saglikli ve uzun omurlu olur, kocaman bir soru isareti. Ote yandan Ormanci'nin da dedigi gibi, diger alternatiflerde de DSG mevzusu var. Ozetle, bence 3 alternatif de sifir alinip, garanti bitene kadar kullanip, garanti bitmeye yakin degistirmelik alternatifler. O sebeple ben hangisi gozume hos geliyorsa onu tercih ederdim.

Schumi
10-03-2023, 09:22
Evet 3 silindir olmasına bende hep negatif olarak bakıyorum ama 3 silindirin tuhaf bir sportif sesi var. Eşimin 2020 model 2008'inde bu motor mevcut ve inanılmaz atik bir motor. Seside çok hoş.

Peugeot bu 1.2 turbo motoru piyasaya sundugunda turbonun egzoz tarafi ust kapaga entegreydi, tek parcaydi. Bu da benim kafamda deli sorular estirmisti haliyle. Turbonun egzoz tarafinin sicakligi 1000 derecelere cikabiliyor, ust kapagi surekli boyle bir sicakliga maruz birakmak ne derece saglikli ve uzun omurlu olur, kocaman bir soru isareti. Ote yandan Ormanci'nin da dedigi gibi, diger alternatiflerde de DSG mevzusu var. Ozetle, bence 3 alternatif de sifir alinip, garanti bitene kadar kullanip, garanti bitmeye yakin degistirmelik alternatifler. O sebeple ben hangisi gozume hos geliyorsa onu tercih ederdim.

Hayır yanlış biliyorsunuz. Yeni nesil VAG ve Honda'lardaki gibi silindir kapağının egzoz çıkışı kapak içerisinden birleşip tek bir kocaman çıkış olarak bulunuyor. Buraya 4 tane vida ile turbo flanşından vidalanıyor. Yeni Type-R yada GolfR'lar gibi yani.
https://st3.myideasoft.com/shop/ar/73/myassets/products/713/1-2130beygirkomplemotor3.jpg?revision=1636458463

.::EmrE::.
10-03-2023, 09:24
Benim de tercihim direk 208 olurdu. GT olacaksa başka arabaya bakmam bile :)

speed_emre
10-03-2023, 09:28
3 Silindir olması ve dayanıklılık açısından sorun olur mu?

bmw de opel corsada vagların 1.5 hariç hepsinde 3 silindir oldu gerçi.

Sorun yaşayan varmı?

Schumi
10-03-2023, 09:31
1.2 puretech motorlarda triger kayışı yağın içinden geçiyor. Bu kayışın yıpranması ile tortu şeklinde parçalar süzgeçi tıkayıp yatak sarma gibi ciddi sorunlara sebep oldu. Garantiden motorlar değişti. Triger kayışı üreticisi felan filan değişti. 2020 den sonra bu sorunu görmedim. Yağ bakımına dikkat etmek ve zamanında triger değiştirmek lazım.

Birde ilk nesil atmosferik 1.2 motorlarda bazı sorunlar olmuştu. Onun dışında Yaris GR ve Koenigsegg bile 3 silindir motorlar yapıyor. Sorun olmaz ama insan neden 2 ye bölünemeyen sayıda silindirli motor yapıyor anlam vermek güç. :D

CND
10-03-2023, 09:38
Bizler burada ne kadar fikirleri ve bilgileri savaştırıp doğruyu arasak bile, günün sonunda stok bulabildiğiniz aracı alacağınızı maalesef hepimiz biliyoruz. Stok bulabileceğiniz modeli sevmeye bakın :D

Mk3'e özel sipariş girerken Monte Carlo donanım seviyesini çok istemiştim. Şimdi listede görünce güzel bir nostalji yaşattı bana :)

drago
10-03-2023, 09:42
Görsellik

208>Monte Carlo>FR

İşlevsellik ve ebatlar, hacim

Monte Carlo > FR > 208

Motor

1.5 TSI >>> 1.2 puretech :)

Şanzıman keyif

DSG > EAT

Şanzıman Sorunsuzluk

EAT > DSG

Eyyorlamam bu kadar

Görsellik, tasarım ve şanzımanda kafa rahatlığı önemli diyene GT; ama işlevselliği de geçtim; performans ön plandaysa 1.5 tsi değişik bir hayvan; o kasada warm hatch kıvamında olacağına şüphem yok.

1.5 tsi motoru hb a3 8V kasada kullandım.

d3n1s
10-03-2023, 09:53
Evet 3 silindir olmasına bende hep negatif olarak bakıyorum ama 3 silindirin tuhaf bir sportif sesi var. Eşimin 2020 model 2008'inde bu motor mevcut ve inanılmaz atik bir motor. Seside çok hoş.

Hayır yanlış biliyorsunuz. Yeni nesil VAG ve Honda'lardaki gibi silindir kapağının egzoz çıkışı kapak içerisinden birleşip tek bir kocaman çıkış olarak bulunuyor. Buraya 4 tane vida ile turbo flanşından vidalanıyor. Yeni Type-R yada GolfR'lar gibi yani.

Ne bunu okudugum kaynagi bulabildim, ne de gordugum fotografi, ilginc. Tam olarak "yemin edebilirim, ama kanitlayamam" durumu oldu. Neyse. Konu PSA olunca sizin soylediklerinize itiraz edecek halim yok :) ya ben yanlis anladim okudugumu, ya da benim okudugum prototipe ait bilgilerdi, seri uretimde degistirdiler. Bu arada ses konusuna kesinlikle katiliyorum, arkadasin 1.2 fsi atmosferik Polo'su bile cok tatli bir ses cikariyor. Zir stock arac, yuklu gibi, sanki acik hava filtresi var gibi. Tahrik edici bir sesi var.

1.2 puretech motorlarda triger kayışı yağın içinden geçiyor. Bu kayışın yıpranması ile tortu şeklinde parçalar süzgeçi tıkayıp yatak sarma gibi ciddi sorunlara sebep oldu. Garantiden motorlar değişti. Triger kayışı üreticisi felan filan değişti. 2020 den sonra bu sorunu görmedim. Yağ bakımına dikkat etmek ve zamanında triger değiştirmek lazım.

Birde ilk nesil atmosferik 1.2 motorlarda bazı sorunlar olmuştu. Onun dışında Yaris GR ve Koenigsegg bile 3 silindir motorlar yapıyor. Sorun olmaz ama insan neden 2 ye bölünemeyen sayıda silindirli motor yapıyor anlam vermek güç. :D

DriveTribe su videoda acikliyor 3 silindir olayini:

https://www.youtube.com/watch?v=b9OnI3j5G7g

ahmetbaha-drs
10-03-2023, 09:54
Fabia Monte Carlo'yu tercih ederdim ben şahsen goruntusu bana daha şık geldigi icin :)

melihyilmaz
10-03-2023, 09:55
Bende 208 atmosferik vardı. Çok lüx yeni bir yüzü var tahminimce kolay kolayda eskimez. Benimde tercihim 208 den yana olurdu.

Grimlord
10-03-2023, 09:58
Sırf Aisin EAT8 şanzuman yüzünden 208 bile tercih edilebilir. Aynı şanzumanlı 3008 kullanıyorum, cidden acaip başarılı, kararsızlık- tutarsızlık hiç bir zaman yok. Yarı otomatik kadar hisli değil belki ama işini çok iyi yapıyor.

Fabia "bence" Ibiza ve polo varken ölü doğmuş oldu.

Ibiza gıdıklanmaya daha müsait, sınıfının en hızlısı diye biliyorum. 208 biraz " biz sizin için herşeyi yaptık, sadece yay takın devam edin" der gibi :D Özellikle iç tasarım bence çok daha sportif.

speed_emre
10-03-2023, 10:16
Kullanan kimse yok galiba :) Yorum yapan paylaşan herkese tşk ederim.

208 gt bulma ihtimalim çok yüksek :) monte carlo vardı ne hikmetse rakamı yükselttiler. Akşamına opsiyonlandı araba :)

Herhalde 208 gt daha iyi gibi :) 3 silindir oluşu garanti dahilinde sorun olacağını sanmıyorum. Triger seti neden zincir değil ya ? :) kayış mı kaldı bu devirde :)

5500
10-03-2023, 10:21
1.2 130 luk eat8 308 kullaniyorum 45 bin kmdir, esimde de 1.2 metre 100 luk eat8 corsa var. Simdiye kadar hicbir sorun yasamadim. Hem motor gucu hem sanzuman rahatligi tatmin edici. Dsg gibi patladi patlayacak korkusuda yok. Triger sorunu olan motorlar 2017 den sonra revize edildi ve suan sorunsuz diye biliyorum. Kucuk direksiyonda surme keyfide cabasi. Bir kere alisinca insan kopamiyor. Seçenekler arasinda kesinlikle 208 derim.

8.000rpm
10-03-2023, 10:24
ya herşey iyi güzel de
bu canına yandığımın egea'sı yerli üretim bursa çocuğu değil mi?
6-8 ay teslimat süresi ne demektir allah aşkına?
her garipliği nasıl da normal algılar hale gelmişiz , ne ara böyle olduk ya...

speed_emre
10-03-2023, 10:27
ya herşey iyi güzel de
bu canına yandığımın egea'sı yerli üretim bursa çocuğu değil mi?
6-8 ay teslimat süresi ne demektir allah aşkına?
her garipliği nasıl da normal algılar hale gelmişiz , ne ara böyle olduk ya...

Şöyle söyleyeyim. 450.000 adet normalde üretim yapan fabrika kapasite düşürerek 250.000 adede düşürmüşler. Onunda 125.000 adedi yurt dışına gidiyor. EEE geriye yurtiçi için ne kalıyor. 1.6 Maliyeti ve fiyatı bakımından yüksek olduğu için parça sıkıntısıda varmış sözde tarih bile yok. Sıra numarası bile yok o derece işte.

1.4 ve 1.3 orta paket satmaya çalışıyorlar. 1.3 urban paketi bile 700.000 tl istiyorlar. Resmen almayın diyorlar. 2025 sonu Egea üretimi bitiyormuş zaten. Vazgeçtim artık :)

speed_emre
10-03-2023, 15:29
kullanan yokmu hiç bu arabaları koskoca forumda :)

Ormanci
10-03-2023, 15:41
Eşimin 2020 model 2008'inde bu motor mevcut ve inanılmaz atik bir motor. Seside çok hoş.

Hocam konu dışı olacak ama bu araç hakkındaki görüşleriniz nedir, ilk fırsatta değiştirmeyi istiyoruz da..

Bir de bunların bir ara 1.2 155hp GT'leri gelmiş, sonra motor 130'a düşürülmüş, neden, bir problem mi var, yoksa biz alınca gıdıklasak falan olur mu yine, merak ediyorum :)

cnzdmr
10-03-2023, 15:49
Valla biraz konu dışı olacak ama şirketten Clio 5 verdiler 1.0 tce 3 silindir 95hp olan modelden. Gidişi fena değil ama 3 silindirli motor çok titreşimli.

Benim sürüş keyfimi çok törpülüyor. Rölantide özellikle ışıklarda fln dururken hem ses hem titreşim çok fazla. 208 de durumlar nasıl bilmiyorum ama 3 silindir diyince bende bi soğuma oluyor.

benim tercihim bu klasmanda 4 silindir motor seçeneği olan bir model olurdu.

speed_emre
10-03-2023, 16:19
Valla biraz konu dışı olacak ama şirketten Clio 5 verdiler 1.0 tce 3 silindir 95hp olan modelden. Gidişi fena değil ama 3 silindirli motor çok titreşimli.

Benim sürüş keyfimi çok törpülüyor. Rölantide özellikle ışıklarda fln dururken hem ses hem titreşim çok fazla. 208 de durumlar nasıl bilmiyorum ama 3 silindir diyince bende bi soğuma oluyor.

benim tercihim bu klasmanda 4 silindir motor seçeneği olan bir model olurdu.

bende clıo 5 1.3 130 bg icon 4 silindir. Onu verip almak istiyorum :)

cnzdmr
10-03-2023, 17:58
Ben 3 silindir tercih etmem. Clio daki tecrubem iyi degil.
Ki overall da clio 5 bence kasa olarak sinifinda cok basarili. Daha tok bir hissiyati var clio 4 boyle degildi.
Sonucta 3 silindir makinenin yapisi geregi titresimli calismasi zaten normal ama bunu minimize etme konusunda ekstra calisma yapmasi lazim markalarin.
Piyasada hala 4 silindirli kendini kanitlamis motorlar varken 3 silindir e yonelmenin benim icin esprisi olmazdi.

CloudGrey
10-03-2023, 18:38
pejoda atladığınız elektrik derdi var,
35 yıldır çözemedikleri...

şuan filomda yaklaşık olarak 100 küsür 3008 var.
her hafta birinin bir elektrik derdi çıkıyor karşıma...
sebebsiz yerde pat diye yolda kalıyorlar..

en son 2 gün önce kaza yapan bi 3008im (sadece ön tampon sol önden tırnağı kırıldı) kapıları kapanmıyordu...

Shadow_Dancer
10-03-2023, 18:40
Fabia alır geçerim.. Düşünmeden..

speed_emre
10-03-2023, 21:02
Fabiada güzel ama 208 daha çok talebi var sanırım.

Fabia hiç görmedim desem yeridir :)

CloudGrey
10-03-2023, 21:40
şu yeni pejo akımı (kaplan diş ile gelen tasarım) gerçekten fotoğraf olarak çok güzeller...

ama içide bizi yakıyor...
ben fransız olarak renaulttan başka araba almazdım...

vag grubundan pek şaşmamak lazım , satarkende çok daha kolay satması

alper_pug
10-03-2023, 22:24
Fabia Monte Carlo ne güzel paketmiş öyle , 1.5 TSI + DSG sebebiyle Fabia tercih ederdim.

Alpii
10-03-2023, 22:31

2014-2017 arası 1.2 puretech motorlarda dediğiniz gibi hem milletin bilgisizliğinden hemde trigerden ötürü ; kopma problemi yaşanıyordu. 50-60 bin civarı değiştirilmesi öneriliyor. Zaten T9 makyajlıdığında yani 2017 sonrası sorunlu parçalar geliştirildi. Şuan gruplarda makyaj sonrası neredeyse görmedim bile diyebilirim. olan da varsa dediğim km'yi çokça geçenlerde olanlardı.

Araç konusunda fikrim ise;
Net 208 GT derim. Tasarım olsun , sürüş keyfi vs. olsun çok ama çok iyi araç. İç kısımdaki elektronikte diğer araçlara göre daha iyi bence. İbizalarda ne hayalet gösterge, ne büyük ekran multimedya var... ilanlarda bugüne kadar 1 kere gördüm hayaletli araç.
- EAT8 Şanzımanda dert yok tasa yok, 0 sıkıntı.

Tek tercih yönü belki motordan olabilir, o da güçten ötürü. 3 silindir ömrü kısa olur vs. mevzularına girilirse hiç cıkılmaz işin içinden, bmw'ler bile kullanıyor denildiği gibi 3 silindir. :)
PSA grubu B hatchback'inden tutun 3008 suv'una kadar bu motoru kullanıyor. 2 sene ödül aldı. Tereddütünüz olmasın yani. 50-60 binde trigeri değiştirin, yeterli diyor herkes.

Schumi
11-03-2023, 11:55
Hocam konu dışı olacak ama bu araç hakkındaki görüşleriniz nedir, ilk fırsatta değiştirmeyi istiyoruz da..

Bir de bunların bir ara 1.2 155hp GT'leri gelmiş, sonra motor 130'a düşürülmüş, neden, bir problem mi var, yoksa biz alınca gıdıklasak falan olur mu yine, merak ediyorum :)

Şöyle ki bu motor 2015-2016-2017-2018 yıllarında yılın motoru ödülü almış. Bende 2018 model 3008 var 1.6 BlueHDI. Eşimin arabaya geçince yaşadığım sessizlik ve titreşimsizlik hissi çok farklı. B segment araç ama çok sessiz ve titreşimsiz benzinli olduğu için.
155 hp motoru artık Türkiye'ye sunmuyorlar. Başka ülkelerde devam. Pandemide ne varsa satılırken daha daha güçsüzü daha ucuza satmak varken kestiler elini ayağını Türkiye'den diye düşünüyorum.

Elektronik el freni olmayanların orta konsolu alçak. Mutlaka elektronik el freni olsun. Şuan sanırım 2023 de hepsi elektronik galiba. Bana kalırsa en az Allure paket alınması lazım. Ben alırken aracın %40'ı kadar fark ödemem gerekiyordu ÖTV diliminden dolayı ben sadece otomatik olan boş paket aldım. Şuan öyle bir makas farkı yok.
Yurt dışında 208'lerin yarış versionları olan 208 Rally 4 stok motor içi ile 212 HP güç alınmış. Tabi farklı turbo cooler vs.vs. ile.

Ben 2016 yılına kadar Peugeot'un sadece hothotchlerini alırım. Asla aile arabalarını almam diyordum. Ki Peugeot'tan başka arabaya binmiyordum o zamanlar bile. Ama 2016 sonrası gerçekten çok değişti firma.

Not : Bu arada unutmuşum bu motor çok hafif gerçekten. Arabanın kafası inanılmaz hafif ve direksiyon tepkileri çok iyi oluyor. Hele 3008 gibi cüsseli araçta bu motor olunca ağırlık dengesi gerçekten çok güzel oluyor. Ben ilk kez bu yaz 3008'de 1.2 motorlu kullandım kısa süre ve çok sevdim. Türkiye'de sadece 2 yıl bu motor 3008'de sunuldu.

Alpii
11-03-2023, 12:43
Şöyle ki bu motor 2015-2016-2017-2018 yıllarında yılın motoru ödülü almış. Bende 2018 model 3008 var 1.6 BlueHDI. Eşimin arabaya geçince yaşadığım sessizlik ve titreşimsizlik hissi çok farklı. B segment araç ama çok sessiz ve titreşimsiz benzinli olduğu için.
155 hp motoru artık Türkiye'ye sunmuyorlar. Başka ülkelerde devam. Pandemide ne varsa satılırken daha daha güçsüzü daha ucuza satmak varken kestiler elini ayağını Türkiye'den diye düşünüyorum.

Elektronik el freni olmayanların orta konsolu alçak. Mutlaka elektronik el freni olsun. Şuan sanırım 2023 de hepsi elektronik galiba. Bana kalırsa en az Allure paket alınması lazım. Ben alırken aracın %40'ı kadar fark ödemem gerekiyordu ÖTV diliminden dolayı ben sadece otomatik olan boş paket aldım. Şuan öyle bir makas farkı yok.
Yurt dışında 208'lerin yarış versionları olan 208 Rally 4 stok motor içi ile 212 HP güç alınmış. Tabi farklı turbo cooler vs.vs. ile.

Ben 2016 yılına kadar Peugeot'un sadece hothotchlerini alırım. Asla aile arabalarını almam diyordum. Ki Peugeot'tan başka arabaya binmiyordum o zamanlar bile. Ama 2016 sonrası gerçekten çok değişti firma.

Not : Bu arada unutmuşum bu motor çok hafif gerçekten. Arabanın kafası inanılmaz hafif ve direksiyon tepkileri çok iyi oluyor. Hele 3008 gibi cüsseli araçta bu motor olunca ağırlık dengesi gerçekten çok güzel oluyor. Ben ilk kez bu yaz 3008'de 1.2 motorlu kullandım kısa süre ve çok sevdim. Türkiye'de sadece 2 yıl bu motor 3008'de sunuldu.

Abi peki 1.2'deki 130'luk version ile 155'lik arasında yazılım farkı mı var sadece? yoksa parça farkı var mı ? Eğer yapabilirsem diğer ay 2017 1.6 bluehdi + eat6 aracımı satıp; 1.2 allure sport + eat8 li araca geçme düşüncem var da yazılım olayını merak ettim, teşekkürler şimdiden

Schumi
11-03-2023, 12:54
Abi peki 1.2'deki 130'luk version ile 155'lik arasında yazılım farkı mı var sadece? yoksa parça farkı var mı ? Eğer yapabilirsem diğer ay 2017 1.6 bluehdi + eat6 aracımı satıp; 1.2 allure sport + eat8 li araca geçme düşüncem var da yazılım olayını merak ettim, teşekkürler şimdiden

Açıkçası bakmadım ama 2 sinede yazılım yapılınca aynı gücü almadığı için birebir aynı parçalar vardır diyemem.
130 hp olan yazılım sitelerine göre 150
155 olan gene aynı sitelere 165 oluyor.

Alpii
11-03-2023, 13:05
Açıkçası bakmadım ama 2 sinede yazılım yapılınca aynı gücü almadığı için birebir aynı parçalar vardır diyemem.
130 hp olan yazılım sitelerine göre 150
155 olan gene aynı sitelere 165 oluyor.

eyvallah abim , sağolasın cevap için. bakalım 1.2 'ye geçebilirsem ileride yazılım yapmayı da düşünüyorum da pek tecrübe eden yok. 155'lik sadece yazılım farkıyla oluyor gönül rahatlıyla yaparım kafası oluşmuştu da :)

snan1910
11-03-2023, 13:11
Fabia yı yeni aldım ama 1.0 premium. 1.0 ı hiç bir yerde yoktu ki monte carlo çok zor bulabilirsiniz. Gerçi diğerleri için de aynı durum söz konusu.

Fabianın rijitliğini ve tepkilerini beğendim açıkçası, kasası da 2022 ortalarında güncel olması ve 1.5 tsi motoru nedeniyle tercihim bulabilirsem eğer monte carlo olabilirdi.

speed_emre
11-03-2023, 15:20
Fabia kamiq 1,5 tsı kullandım. Motor cok sessiz vitesleri harika tepkileri güzel. F1 yok arabalarda. Sport varmı bilmiyorum. Dikkat etmedim. Beğendim geniş rahat çok kötü yani manuel el freni ��

CenkB
13-03-2023, 07:52
Bu seçenekler arasında ben de 208 derdim. Benim clioyu almadan çok araştırdım. İmkanım yetse 208 alırdım ve bence de en az allure donanım olmalı.

speed_emre
13-03-2023, 17:47
Bakalım. Aklıma fabiada geliyor. F1 de varmış. Cumaya fabia geliyor gidip bakacağım. Opsiyonlumuş ama göreyim en azından.

SCfr
13-03-2023, 18:39
Ben 1.2 208 Gt bir yıl kullandım , çok beğenerek almıştım ve fikrim değişmeden de kullandım . Tek sevmediğim yanı o bütün pejolar da vardı araç durmadan start stop devreye giriyor onun dışın da araç çok donanımlı küçük segment için . Biraz içi dar ama çocuklu olmayan aileler için bile ideal bence.

speed_emre
13-03-2023, 20:40
Ben 1.2 208 Gt bir yıl kullandım , çok beğenerek almıştım ve fikrim değişmeden de kullandım . Tek sevmediğim yanı o bütün pejolar da vardı araç durmadan start stop devreye giriyor onun dışın da araç çok donanımlı küçük segment için . Biraz içi dar ama çocuklu olmayan aileler için bile ideal bence.

Start stop iptal olmuyormu? Titreşim nasıldı? Yakıtı hızı? Dıreksiyondan kadranı görmeyi engelliyor mu? Clio 5 tende ufak sanırım :)

SCfr
13-03-2023, 21:07
Şuan şirket aracım clio 5 ,208 in kaslıydı koltukları onun darlığı var yoksa bence aynılar. Start stop kapatılabiliyor .Titreşim hiç yoktu 10.000 km kullandık ve direksiyon his olarak bence güzel alıştın mı diğerleri çok büyük geliyor :) . Yakıtı 7.5 Lt yakıyordu ama bizde yüzde 90 normal mod’ta kullanım oldu. Ben teknolojisini çok beğendim , keşke şirket aracım da boşta olsa 208 olsa dedim :)

darkmoon
13-03-2023, 21:08
Fabia der geçerim

speed_emre
13-03-2023, 21:35
Şuan şirket aracım clio 5 ,208 in kaslıydı koltukları onun darlığı var yoksa bence aynılar. Start stop kapatılabiliyor .Titreşim hiç yoktu 10.000 km kullandık ve direksiyon his olarak bence güzel alıştın mı diğerleri çok büyük geliyor :) . Yakıtı 7.5 Lt yakıyordu ama bizde yüzde 90 normal mod’ta kullanım oldu. Ben teknolojisini çok beğendim , keşke şirket aracım da boşta olsa 208 olsa dedim :)

Direksiyonun durusu kadranı görmeyi engelliyor mu? 408 de baktım engelliyordu. Aşağıya alıncada altta kalıyor gibi geldi çok ayağıma değiyordu sanırım. Öylemi gerçektende?

SCfr
14-03-2023, 05:05
Direksiyonun durusu kadranı görmeyi engelliyor mu? 408 de baktım engelliyordu. Aşağıya alıncada altta kalıyor gibi geldi çok ayağıma değiyordu sanırım. Öylemi gerçektende?
Valla Yüzde yüz görüş açısı yoktu tabi ama ben üstten görüyordum çok engellemiyordu benim açımdan ama karar sizin :)

d3n1s
14-03-2023, 09:50
kadran gorus acisini sizin gidip bizzat test etmeniz lazim. Sadece boyla alakali da degil cunku durum, bacak ve kol boyu, surus pozisyonundaki koltuk yuksekligi, sirtligin dikligi gibi faktorler devreye giriyor.

speed_emre
14-03-2023, 12:16
kadran gorus acisini sizin gidip bizzat test etmeniz lazim. Sadece boyla alakali da degil cunku durum, bacak ve kol boyu, surus pozisyonundaki koltuk yuksekligi, sirtligin dikligi gibi faktorler devreye giriyor.

Tabikide bakmak lazım haklısın. Bir araya hatırı sayılır kişileri sokmaya çalısıyorum. Ön sıralara aldırmak için bakalım. Aklımdada fabiada var ama karar veremedim. aradada 60.000 tl rakam farkıda var.

speed_emre
14-03-2023, 13:27
Valla Yüzde yüz görüş açısı yoktu tabi ama ben üstten görüyordum çok engellemiyordu benim açımdan ama karar sizin :)

208 Dar mı çok? ibizada baya dolu cam tavanı açılıyor ama ufak gibi geldi gözüme :D motor olarakta 1.5 ibizada :)

babayimben
14-03-2023, 13:43
Diğerlerini kullanmadım ama 208le bir süredir hem yolcu hem sürücü olarak 20k km yapmışımdır sanırım.
İç malzemeler kaliteli, yalıtım sınıfına göre iyi. Yakıt tüketimi 6larda geziyoruz. Performans eh işte. Şanzıman çok başarılı çalışıyor ama beğendim aracı

SCfr
14-03-2023, 14:00
208 Dar mı çok? ibizada baya dolu cam tavanı açılıyor ama ufak gibi geldi gözüme :D motor olarakta 1.5 ibizada :)
Arka taraf dar özellikle önde uzun biri oturur ise . Şuan o segmentte araç alacak olsam yine 208 alırdım :)

speed_emre
14-03-2023, 16:19
Arka taraf dar özellikle önde uzun biri oturur ise . Şuan o segmentte araç alacak olsam yine 208 alırdım :)

2 kişilik için ideal yani. Clioda bile otururken uzun 1.80 ve üstü sıkıntı oluyor. 1.70 bile olanda koltuğu öne çekmek zorunda kalıyorum bir tık. Diğer turlu 2 tık çekiyorum.

208 bagağı sınıfının en küçük bagajı Clio 391 lt fabia 380 lt 208 gt ise 311 lt herhalde fabia daha ağır başıyor gibi ama arada 60.000 tl rakamda var. Az değil.

individual
14-03-2023, 21:38
tercih sıralamam

1 ibiza
2 fabia
3 208

Motor olarak vag şuan bence daha önde bu modeller arasında.kendini kanıtlamış tsi bir motor 1.5 cc 4silindir ve 150BG.

208 1.2 motor 3 silindir 130HP (daha herhangi bir yazılım yapılamıyor sanırım yapmayı düşünürsen)

ikisinede yazılım yapılsa %20 güç alınsa ibiza 148HP'den 177HP çıkıyor

208 GT 130HP'den 156HP çıkacaktır.

bagaj 208GT'den 50litre daha büyük.bu verilere bakarsak 150HP ibiza yada fabia daha öne çıkıyor.

individual
14-03-2023, 21:41
https://youtu.be/XRO6f41fvQM?t=953

speed_emre
15-03-2023, 12:48
Güzel karşılaştırma olmuş. İzmirdeki bayileri aradım. 2023 model hiç satmadıklarını söylediler. Yardımcı olabilecek varmıdır acaba :)

speed_emre
22-03-2023, 09:53
Herkese teşekkür ederim. 1.5 tsi 150 bg Gümüş gri tavan siyah olarak Monte carlo almış bulunmaktayım. Konusunu açarım yakında :)

Bayiden alırken , Seramik kaplama + kaput filmi+ cam filmi ve 1 yıllık extra garanti olarak sattılar.

Satış elemanı extra cebine birşeyler istemedi. Helal olsun adama :)

cnzdmr
22-03-2023, 10:22
Hayırlı olsun, doğru tercih olmuş bence. Clio dan sonra performansı da üzmez hem.

Yarbay
22-03-2023, 10:27
Herkese teşekkür ederim. 1.5 tsi 150 bg Gümüş gri tavan siyah olarak Monte carlo almış bulunmaktayım. Konusunu açarım yakında :)

Bayiden alırken , Seramik kaplama + kaput filmi+ cam filmi ve 1 yıllık extra garanti olarak sattılar.

hayırlı olsun güle güle kazasız belasız binmek nasip olsun, eğer mahsuru yok ise extralar/herşey dahil tam olarak size ne fiyata geldi araç?

speed_emre
22-03-2023, 12:14
Güzel karşılaştırma olmuş. İzmirdeki bayileri aradım. 2023 model hiç satmadıklarını söylediler. Yardımcı olabilecek varmıdır acaba :)

Tşk ederim. O yüzden aldım. Birde farklı arabaları seviyorum. Standrt dışındaki farklılıklar hoşuma gidiyor :)

speed_emre
22-03-2023, 14:53
hayırlı olsun güle güle kazasız belasız binmek nasip olsun, eğer mahsuru yok ise extralar/herşey dahil tam olarak size ne fiyata geldi araç?

Tşk ederim. Fiyat olarak 880 ne geldi. Bazı yerlerde bu extralar olmadan 890 900 istiyorlardı.

-Murat Özcan-
27-03-2023, 10:25
Güzel tercih hocam.

Bir Vag fanı olarak kesinlikle doğru yaptınız bu aracı alarak.

Hepsinden çok yakışıklı..

speed_emre
27-03-2023, 15:21
tşk ederim. Cumartesi günü hayırlısıyla teslim alacağım.

Shadow_Dancer
27-03-2023, 15:59
Temiz is yapmışsınız; güle güle kullanın

speed_emre
28-03-2023, 10:41
Temiz is yapmışsınız; güle güle kullanın

Tşk ederim. ��

Dragger
28-03-2023, 10:46

En doğrusu olmuş bence. Hayırlı olsun.

speed_emre
28-03-2023, 10:53
En doğrusu olmuş bence. Hayırlı olsun.

Evet merak ediyorum nasıl acaba. Rodajda tavsiyeniz varmı? Kaç km rodaj yapmalıyım.

Merak edenler için emsal bırakıyorum.

HEMEN TESLİM ÖZEL SERİ FABİA MONTE CARLO 1.5 TSI 150 HP İlan No: 1088678548

drago
28-03-2023, 11:01
Evet merak ediyorum nasıl acaba. Rodajda tavsiyeniz varmı? Kaç km rodaj yapmalıyım.

Bence alır almaz brake bedding yap,

Rodaj yok diyorlar ama, ben sıfırdan kullanmaya başladığım her araçta, ilk 500 km 2000-2500 devir arası, sonraki 250 km de 2500-3000 devir arası, sonraki 250 km de Allah ne verdiyse modu kullanıyordum aldığım her araçta.

1000 kmde de yağ değişiyordum.

Placebo mudur bilmiyorum, ama sıfırdan kullanmaya başladığım her araç emsallerine göre daha ciğerli ve daha sorunsuzdu bu şekilde.

Grimlord
28-03-2023, 11:14
208 tercih ederim demiştim ama bu paket de çok yakışıklıymış, özellikle arka difüzör falan çok hoş duruyor :)
Bir de tavan olaymış tadından yenmezmiş, hayırlı olsun

DOHC
28-03-2023, 12:47

Hayırlı olsun, kazasız belasız.
Hangi bayi bu olması gerektiği gibi ticaret yapan?

darkmoon
28-03-2023, 13:18
Güle güle kullan bence listene aldığın araçlar içinde en iyisini aldın .. Skoda nerdeyse vw gibidir bana göre malzeme kalitesi işçilik donanım vw işe kafa kafaya gider ..

XoR
28-03-2023, 13:24

Koltuklar çok iyiymiş :)

Kazasız belasız keyifle kullanın. Maşallah.

speed_emre
28-03-2023, 14:07
Bence alır almaz brake bedding yap,

Rodaj yok diyorlar ama, ben sıfırdan kullanmaya başladığım her araçta, ilk 500 km 2000-2500 devir arası, sonraki 250 km de 2500-3000 devir arası, sonraki 250 km de Allah ne verdiyse modu kullanıyordum aldığım her araçta.

1000 kmde de yağ değişiyordum.

Placebo mudur bilmiyorum, ama sıfırdan kullanmaya başladığım her araç emsallerine göre daha ciğerli ve daha sorunsuzdu bu şekilde.

Haftaya görüşelim abi karşılıklı olarak. Sohbet ederiz. Ciğerli yapalım bu canavarıda :))

speed_emre
28-03-2023, 15:16
208 tercih ederim demiştim ama bu paket de çok yakışıklıymış, özellikle arka difüzör falan çok hoş duruyor :)
Bir de tavan olaymış tadından yenmezmiş, hayırlı olsun

Tşk ederim evet yok malesef. Keşke olsa. Kamiq'te var oda rakamı 1.1 dediler yetmedi gücüm ona yoksa almak isterdim. :)

aybarsdnr
28-03-2023, 16:31
Hayırlı olsun hocam. Baya güzelmiş, çok beğendim. Nazar değmesin

FaikYILMAZSOY
28-03-2023, 16:54
hayırlı olsun seceneklerı görunce bnmde ilk tercıhımdı kazasız cezasız bının.

speed_emre
28-03-2023, 17:04
Hayırlı olsun, kazasız belasız.
Hangi bayi bu olması gerektiği gibi ticaret yapan?

izmirde vosmer satıcısı. Bende şaşırdım. Teşekkür ederim.

darkmoon
28-03-2023, 17:13
Brake pedding nedir sanırım frenlerle ilgili bir mevzu

speed_emre
28-03-2023, 17:27
Güle güle kullan bence listene aldığın araçlar içinde en iyisini aldın .. Skoda nerdeyse vw gibidir bana göre malzeme kalitesi işçilik donanım vw işe kafa kafaya gider ..

Çok tşk ederim. Kalitesi baya iyi 4 silindir oluşu performansı yakıtı duruşu hoşuma gitti denk geldi aldım.

208 de nisanda gelecek ama zamlı. Üstüne müdür bile 30.000 istedi oyuzden 3 silindiri eledim :)

speed_emre
28-03-2023, 17:28
Koltuklar çok iyiymiş :)

Kazasız belasız keyifle kullanın. Maşallah.

Clio 5 rsline aracım vardı. Koltukları onun gibiydi ama bu daha kaliteli ve dayanıklı gözüküyor nasip kısmet :)

speed_emre
28-03-2023, 17:29
Hayırlı olsun hocam. Baya güzelmiş, çok beğendim. Nazar değmesin

Çok tşk ederim. Daha iyileri sizin olsun…

speed_emre
28-03-2023, 19:38
hayırlı olsun seceneklerı görunce bnmde ilk tercıhımdı kazasız cezasız bının.

Tşk ederim çok sağolasın… :)

dqn
28-03-2023, 19:54
Hayırlı olsun, kazasız belasız kullanın.

1.5 tsı o kasayı uçurur bence, çoğu arabayı madara eder. Yazılım ve bir kaç modifiyle hothatch kıvamına gelir direkt.

gokhan g.
28-03-2023, 20:28
Bence scorecard yaparak karar verin. Arabadan beklentilerinizi ve beklentilerin ağırlıklarını yazın. Sonrasında 1-5 arasında puanlayın. Hangisi yüksek puan alırsa hayırlı olsun

individual
28-03-2023, 21:03
renault göre malzeme kalitesi daha iyidir çok fark var.

speed_emre
29-03-2023, 07:39
Hayırlı olsun, kazasız belasız kullanın.

1.5 tsı o kasayı uçurur bence, çoğu arabayı madara eder. Yazılım ve bir kaç modifiyle hothatch kıvamına gelir direkt.

Evet performansını bende merak ediyorum :) Sürtünme katsayısı sınıfının en iyisi. Yazılım olayı 2022 dahil şuana kadar protokol yayınlanmadığı için çıkmamış.

Arabayı almadan yazılım sorduk :))

DOHC
29-03-2023, 07:49
Ankete bakarsak en az oy alan araba tercih edilmiş :)

speed_emre
29-03-2023, 09:17
renault göre malzeme kalitesi daha iyidir çok fark var.

aynen baya iyi geldi. Tok oluşu ve kalitesi daha yüksek yani :)

individual
29-03-2023, 11:26
aynen baya iyi geldi. Tok oluşu ve kalitesi daha yüksek yani :)

renault yol tutuş motor şanzuman çok iyi yalan yok.ama malzeme kalitesini biraz daha yüksek tutsa lider gider ama oda haklı en alt baz donanımda en çok satanlarda niye kaliteli yapsın.

speed_emre
29-03-2023, 14:07
renault yol tutuş motor şanzuman çok iyi yalan yok.ama malzeme kalitesini biraz daha yüksek tutsa lider gider ama oda haklı en alt baz donanımda en çok satanlarda niye kaliteli yapsın.

Bakalım merakedıyorum. Clıo rs lineda cok ıyı yol tutuyordu. Normal ıconda tutmuyordu. 17 jant ve yakın olusundan dolayı bence ıyı yol tutusu vardır dıye dusunuyorum.

Sadece 1500 devıre kadar çok cansız ölü videolardan baktım. 1500 den sonra 6000 devire kadar çok iyi. Yazılım sart :)

speed_emre
29-03-2023, 16:55
Ankete bakarsak en az oy alan araba tercih edilmiş :)

Araç temini sıkıntısı torpil olsa bile 2 ayda teslim edebiliriz diyen pejo müdürü üstüne 2 zam 30.000 tl extra diyince şansıma aniden bu araba cıktı aldım.

Birde ibiza fr manuel olarak gelecekmiş. Otomatik olarak gelmeyecek. Ocaktan bu zamana kadar satan bayiler bile hiç olmamış.

Gerisini sen düşün :)