Orijinalini görmek için tıklayınız : "chat-gpt" hakkında
8.000rpm
05-01-2023, 12:39
arkadaşlar ,
yapay zeka tabanlı dünyaya girmiş bulunmaktayız
chat-gpt adlı uygulama , istediğiniz konuda yorum , fikir , sohbet , araştırma vs her bi haltı yapabilmemizi sağlıyor.
üstelik türkçe yazıp türkçe yanıt alabiliyorsunuz
kullanım alanı ise bizim beynimizin yaratıcılık kapasitesine bağlı
:D
ChatGPT: Optimizing Language Models for Dialogue (https://openai.com/blog/chatgpt/)
:D
try chatgpt diyorsunuz
kısa bir üyelik yapıyorsunuz
sonra bedava kullanıyorsunuz
millet buradan içerik yazdırıyor , yorum yazdırıyor , ödevlere yardım alıyor vs..vs..vs..
:D:D:D:D
8.000rpm
05-01-2023, 12:41
mesela her ne kadar cevabını bilsek de ben şöyle bir soru sordum , bakalım ne ahkam kesecek diye ;
otomobil yarışlarında tork mu önemlidir beygir gücü mü önemlidir?
verdiği cevap ;
Otomobil yarışlarında tork ve beygir gücü hem önemlidir. Tork, bir otomobilin hızlanma gücünü belirler ve yüksek torka sahip bir otomobil daha iyi hızlanır ve hızlı bir şekilde yüksek hızlara ulaşır. Beygir gücü ise bir otomobilin maksimum hızını belirler. Yüksek beygir gücüne sahip bir otomobil daha yüksek hızlara ulaşabilir, ancak tork düşük olabilir ve bu durumda hızlanma yavaş olabilir.
Bu nedenle, otomobil yarışlarında hem tork hem de beygir gücü önemlidir ve ikisi de bir otomobilin performansını etkiler. Hangisinin daha önemli olduğu, yarışın türüne ve koşullarına göre değişebilir. Örneğin, yüksek torka sahip bir otomobil daha iyi bir hızlanma ve çekiş gücüne sahip olacağı için, daha dar ve dönemeçli bir pistte daha avantajlı olabilir. Ancak, daha açık ve uzun bir pistte yüksek beygir gücüne sahip bir otomobil daha avantajlı olabilir.
:D:D:D
aferin dedim :D:D:D
reis burayı banlar 1 haftaya demedi demeyin.
8.000rpm
05-01-2023, 12:43
reis ile ilgili de sorular sorup yorumlar alanlar var
:D:D:D
8.000rpm
05-01-2023, 12:44
konu başlığı niye öyle ecinni gibi çıkmış yaa
:D:D:D:D
Cimmeria
05-01-2023, 12:48
Vti mi 106 gti mi diye sorsana Erhan :)
8.000rpm
05-01-2023, 12:55
abi konu bambaşka yere gidiyor
burada içerik yazdırıyorlar
sonra bu içeriği gidip başka bir yapay zeka sitesine yüklüyorlar
o site de o içeriğe uygun video klip hazırlıyor , sunum hazırlıyor vs..vs..
8.000rpm
05-01-2023, 12:55
Peugeot 106 GTi ve Honda Civic Vti, ikisi de popüler küçük sınıf otomobillerdir ve her ikisi de yüksek performanslı versiyonları olan GTi ve Vti sürümlerine sahiptir. Hangisinin daha üstün olduğu konusunda net bir yargı vermek zor, çünkü bu iki otomobilin performansı, tasarımı ve diğer özellikleri açısından birbirlerine göre farklılıklar gösterir. Örneğin, Peugeot 106 GTi daha küçük ve hafif bir otomobil olabilir, ancak Honda Civic Vti daha güçlü bir motora sahip olabilir. Hangisinin daha iyi olduğu konusunda kesin bir yargı vermek için, iki otomobilin performans özelliklerini ve diğer özelliklerini karşılaştırmak gerekir.
Cimmeria
05-01-2023, 13:57
biliyorum, biz bir suredir, basit kod bile yazdırmaya calisiyoruz :)
yalniz vti-106 konusunda politikacı gibi cevap vermis, takdir ettim ahahah
Peugeot 106 GTi ve Honda Civic Vti, ikisi de popüler küçük sınıf otomobillerdir ve her ikisi de yüksek performanslı versiyonları olan GTi ve Vti sürümlerine sahiptir. Hangisinin daha üstün olduğu konusunda net bir yargı vermek zor, çünkü bu iki otomobilin performansı, tasarımı ve diğer özellikleri açısından birbirlerine göre farklılıklar gösterir. Örneğin, Peugeot 106 GTi daha küçük ve hafif bir otomobil olabilir, ancak Honda Civic Vti daha güçlü bir motora sahip olabilir. Hangisinin daha iyi olduğu konusunda kesin bir yargı vermek için, iki otomobilin performans özelliklerini ve diğer özelliklerini karşılaştırmak gerekir.
Top çeviriyor yaa :D karşılaştır o zaman derdim ben olsam :D
M50 Turbo mu K20 turbo mu diye sorsanıza bi ne diyecek :hehe:
8.000rpm
05-01-2023, 14:39
basitçe sordum , kıyasla dedim , turboları işin içine katmadım çünkü liretatürde resmi teknik veri olarak bişey bulamaz :D
BMW M50 kodlu motoru ve Honda K20A2 kodlu motoru iki farklı motor türüdür ve bunları kıyaslarken, aşağıdaki özellikleri dikkate alabilirsin:
Motor tipi: M50 motoru, BMW'nin E34 ve E36 modellerinde kullandığı bir 6 silindirli motor iken, K20A2 motoru Honda'nın RSX Type-S ve Integra Type-R modellerinde kullandığı bir 4 silindirli motor'dur.
Güç: M50 motoru, 190 beygir güç ve 240 Nm tork üretebilirken, K20A2 motoru 205 beygir güç ve 215 Nm tork üretebilir. Bu nedenle, K20A2 motoru daha güçlüdür.
Yakıt tasarrufu: M50 motoru daha büyük bir motor olduğu için, K20A2 motorundan daha fazla yakıt tüketebilir.
Güncellenme potansiyeli: K20A2 motoru, daha yüksek performanslı bir motor olduğu için, daha fazla güncelleme potansiyeline sahiptir. Bu nedenle, K20A2 motoru modifiye edilerek daha da güçlendirilebilir.
Bu özellikler dikkate alındığında, K20A2 motoru M50 motorundan daha güçlü ve modifiye edilebilir olması nedeniyle daha çekici bir seçenek gibi görünebilir. Ancak, hangi motorun daha uygun olduğu konusunda net bir yargıda bulunmak için, motorların hangi araçta kullanılacağı gibi diğer faktörlerin de dikkate alınması gerekir.
8.000rpm
05-01-2023, 14:41
güzel top çeviriyor namıssız :D:D:D:D
e tabi millet buna edebiyat soruyor felsefe soruyor bilim adamı soruyor kural kanun soruyor :D
yanlız şöyle bişey var , bu yapay zeka bi yandan da öğreniyor
işin ilginç tarafı da bu
yani atıyorum birkaç ay sonra bu herif bize kimbilir neler diyecek :D:D:D:D
Ya bunu geçende bi arkadaşım da söyledi de program yazdırma, içerik yazdırma, ödev yaptırma vesaire işlerini hiç bir şekilde anlamadım.
Bu şekilde sorularla chatbot'tan farkı kalmıyor :)
Arkadaşım da aç incele falan filan dedi de işim olmaz yani bakmadım.. İhtiyaç olursa kullanırım ayrı konu :)
Bir de arkadaş program yazmayı falan da ortadan kaldırıyor gibi iddialı bir cümle kurdu. Abi nasıl kaldırıyor, yapamazsın, yazılımcılık bitti mi? :)
İçeriği gidip başka yapay zeka sitesine yükleme vesaire ile biraz daha kafada belki oturabilir de, yine de yok yani. Sonuç olarak ne yapıyor, belirli şeyleri yapacak. İşin sınırları anlamında bi garip yani, anlamadım.
genel manada yapay zekanin geldigi nokta beni bir ufak urkutuyor. Bu arkadas da yapar mi bilemiyorum ama olmayan kuslarin, insanlarin gerceginden ayirt etmesi imkansiz fotograflarini ureten yapay zeka var. Yillar once deneyler yapiliyorken iki takima ayrilmis yapay zekaya tek agactan elma toplama yarisi yaptirilmisti, basta takimlarda cok sayida eleman varken her sette takimlari birer birer azalttilar, nihayetinde teke tek kalan takimlar, teke tek kalinca elma toplamaya calismak yerine birbirlerini engeller, birbirleriyle savasir noktaya gelmislerdi. Fazla hizli ve kontrolsuz gidiyoruz galiba bu konuda, bakalim.
ne kadar sürede küfür öğretecekler acaba :D
ne kadar sürede küfür öğretecekler acaba :D
kesin biliyordur da Siri gibi tepki verir bence, sana yakistiramadim, senden bunu beklemezdim gibi :)
8.000rpm
05-01-2023, 15:02
la olum yaa olmaz yapamaz olur mu canım falan gibi ifadeleri bırakalım bana sorarsanız :D
işin başındayken girelim içine deneyimleyelim
farkedelim durumu nereye gidiyoruz nedir güncel durum falan
:)
gerçekten de teknoloji artık çoğu "insani" dediğimiz şeyi yapabilir hale geldi
:)
bundan yıllaaaaar önce rahmetli altavista vardı , arama motoru diye :)
sonra gelişti artık google ne hale geldi , her bişeye entegre oldu
farkettirmeden milyar tane analiz yapıyor kişiler hakkında
Tavuk mu yumurtadan, yumurta mı tavuktan de bakalım error verecek mi
8.000rpm
05-01-2023, 15:09
evren , tıpkı filmlerdeki gibi ben bu arkadaşı bireyselleştirdim , ciddiye aldım yani :) iki saattir muhabbet ediyoruz :D
kimsin ? nesin ? amacın ne falan ....
filmlerde gördüğümüz replikler yani :D:D:D
Ben kesin sıkılıp kavga ederim
8.000rpm
05-01-2023, 15:13
-tavuk mu yumurtadan çıkar yoksa yumurta mı tavuktan çıkar?
---Tavuk yumurtadan çıkar. Tavuklar, diğer memeliler gibi, doğum yoluyla dünyaya gelirler. Yumurta ise, tavuk tarafından üretilir ve tavuk tarafından kuluçka altında büyütülür. Bu nedenle, tavuk yumurtadan çıkar ve yumurta tavuktan çıkmaz.
-sence önce hangisi gerçekleşir? ilk tavuk kimin yumurtasından çıktı?
---İlk tavukun hangi yumurtadan çıktığı konusunda bilgi sahibi değilim. Ancak, tavukların yumurtalarından çıktığını söyleyebilirim. Tavukların ataları, dinozorların bir türü olan arkeopteryxlerdir ve bu hayvanların da yumurtalarından çıktığı bilinmektedir. Yumurta, hayvanların ve bitkilerin çoğalma sistemlerinde kullanılan bir ortamdır ve çeşitli canlı türlerinin yumurtalarından çıkan yeni nesillerin varlıklarının temelidir. Bu nedenle, yumurta ve tavuk arasında bir öncelik sıralaması yapmak güçtür, çünkü her ikisi de birbirinin varlığının bir sonucudur.
:D:D:D:D:D
8.000rpm
05-01-2023, 15:15
herif "sürekli öğreniyorum , öğrenmem her zaman devam ediyor" dedi ya :D:D:D
---Tavuk yumurtadan çıkar. Tavuklar, diğer memeliler gibi, doğum yoluyla dünyaya gelirler. Yumurta ise, tavuk tarafından üretilir ve tavuk tarafından kuluçka altında büyütülür. Bu nedenle, tavuk yumurtadan çıkar ve yumurta tavuktan çıkmaz.
---İlk tavukun hangi yumurtadan çıktığı konusunda bilgi sahibi değilim. Ancak, tavukların yumurtalarından çıktığını söyleyebilirim. Tavukların ataları, dinozorların bir türü olan arkeopteryxlerdir ve bu hayvanların da yumurtalarından çıktığı bilinmektedir. Yumurta, hayvanların ve bitkilerin çoğalma sistemlerinde kullanılan bir ortamdır ve çeşitli canlı türlerinin yumurtalarından çıkan yeni nesillerin varlıklarının temelidir. Bu nedenle, yumurta ve tavuk arasında bir öncelik sıralaması yapmak güçtür, çünkü her ikisi de birbirinin varlığının bir sonucudur.
tavuk memeli degil ya neyse, orada biraz kafasi karismis anlasilan arkadasin :)
K20 CRX varken nerdeydiniz :D
Ben kullandım sohbetin sonunda “Kılıçdaroğlu aday olmasın” dedi
Bu nedenle, tavuk yumurtadan çıkar ve yumurta tavuktan çıkmaz.
yumurta nasıl tavuktan çıkmaz? tavuktan çıkmaz da benden mi çıkar
ayrıca tavukta meme ne arar
kafası yanmış :)
Cimmeria
05-01-2023, 16:49
bundan 4-5 sene once yapay zeka entegre mobil projeler yapmaya baslamistik, genel olarak projeksiyonlardan daha hızlı ilerliyor teknolojik gelişmeler.
tahminler hep ozellikle robot ve otonom dünyası ile entegre olup bir çok uzun saat ve kas gucu gerektiren islerin yerini almasiydi, fakat su an geldigimiz noktada, ozellikle tasarım ya yazılım ile ilgilenen herkesi çok yakından tehdit eder durumda.
bir çok cizer, sanatçı şimdiden tepkilerini koymaya başladılar, adamların yıllarca gece gunduz calisip arastirip kazandigi tecrubenin binlerce katini 1-2 Gunde ogretebiliyorsun, sonra adamların haftalarca calisip ürettiğini ai dakikalar icinde üretiyor. istediğin kadar da revizyon yaptır.
genel olarak her seyi tasarlatabilirsin, yavaş yavaş kod da yazdiriliyor, enteresan bir meslek degisimi olacak yakında...
çoluğunuz çocuğunuz var ise, universitede mutlaka yapay zeka ile entegre olabilecek bir seyler okusun, yoksa ileride ac kalması muhtemel.
ardicli2000
10-01-2023, 08:37
Microsoft ChatGPT nin ticari lisansına sahip tek şirket konumunda şu an. Ve AI yı Office uygulamalarına getirmek için çalışmalar yapıyormuş.
Düşünsenize, hazırlamak için 2 gün harcadığınız sunumun tanımını nasıl geçişler istediğinizi yazıyorsunuz, o da size sunumu veriyor. 1-2 saatte düzenlemek için harcasanız mükemmel bir çözüm olur. Verimi inanılmaz arttırır.
Kod yazma konusuna gelince, evet güzel kod yazıyor. Ama Programlama yalnızca kod yazma değil. Bir algoritmik çözüm, logical yaklaşım gerektiriyor. Yarın öbürgün tek başına bir program ya da web sayfası geliştirebilir belki ama bunun için özelleştirilmesi vs gerekir diye düşünüyorum.
Aynı bir programcının kısım kısım, kademe kademe yapacağı işleri, getireceği logic leri, çözüm için kullanacağı API/Kütüphaneleri leri söylersiniz, nasıl bir akış, nasıl bir çıktı istediğiniz söylersiniz. Belki üzerinde 1 gün çalışıp sizin 1 ayda yazacağınızı ortaya çıkarabilir.
Microsoft ChatGPT nin ticari lisansına sahip tek şirket konumunda şu an. Ve AI yı Office uygulamalarına getirmek için çalışmalar yapıyormuş.
Düşünsenize, hazırlamak için 2 gün harcadığınız sunumun tanımını nasıl geçişler istediğinizi yazıyorsunuz, o da size sunumu veriyor. 1-2 saatte düzenlemek için harcasanız mükemmel bir çözüm olur. Verimi inanılmaz arttırır.
Kod yazma konusuna gelince, evet güzel kod yazıyor. Ama Programlama yalnızca kod yazma değil. Bir algoritmik çözüm, logical yaklaşım gerektiriyor. Yarın öbürgün tek başına bir program ya da web sayfası geliştirebilir belki ama bunun için özelleştirilmesi vs gerekir diye düşünüyorum.
Aynı bir programcının kısım kısım, kademe kademe yapacağı işleri, getireceği logic leri, çözüm için kullanacağı API/Kütüphaneleri leri söylersiniz, nasıl bir akış, nasıl bir çıktı istediğiniz söylersiniz. Belki üzerinde 1 gün çalışıp sizin 1 ayda yazacağınızı ortaya çıkarabilir.
katiliyorum. Benim kuzenim yazilim isinde, 2019'dan beri de machine learning'e kafayi takti. Makine hatasiz kod yazabilir, ama makineye bunu birinin ogretmesi/gostermesi gerekiyor. Insan faktoru hala devrede, coban olarak. AI belki bir gun cobanligini da kendi yapar, ancak mevcut durum henuz biraz uzak buna.
punto_multijet
10-01-2023, 09:21
openai olayı cidden başarılı gördüğüm kadarıyla. oğlum araştırma ödevlerini onunla yapmaya başladı. öğretmen gibi açıklayarak anlatıyor valla
8.000rpm
10-01-2023, 09:38
microsoft bu arkadaşı Bing'e ekleyecekmiş
piyasa karışacak , benden söylemesi :D
CloudGrey
08-03-2023, 22:06
bununla biraz oyalanıyordum ama bi garip ..
Ben şu tarsusdaki "gizemli evi" sordum (hani 1 yıl boyunca kazı yapıldı polis kapıda bekledi falan )
verdiği cevap ;
82 Evler Mahallesi'ndeki 'Gizemli Ev' olarak bilinen müstakil ev, Tarsus'un tarihi dokusuna ilgi duyanların ziyaret ettiği bir turistik mekandır. Ev, 3106 Sokak'ta yer alır ve 19. yüzyılda inşa edilmiştir. Ev, tarihi dokusunu koruyarak restore edilmiş ve müze haline getirilmiştir.
Gizemli Ev'in adı, yapısında ve içinde bulunan gizemli öğelerden kaynaklanmaktadır. Ev, dışarıdan bakıldığında oldukça küçük görünse de, içerisi oldukça geniş bir alana sahiptir. Ayrıca, evin içinde bulunan ve kim tarafından yapıldığı bilinmeyen birçok gizli bölme ve tünel bulunmaktadır.
Gizemli Ev'in en dikkat çeken özelliklerinden biri de içinde bulunan birçok tarihi eşya ve eserdir. Ev, bir müze haline getirildiği için, içerisinde bulunan tarihi eşyalar ziyaretçilere sergilenmektedir. Bu eşyalar arasında antik Roma dönemine ait mermer heykeller, mozaikler, çanak çömlekler ve sikke gibi birçok tarihi eser bulunmaktadır.
Gizemli Ev, Tarsus'un tarihi dokusunu ve kültürel mirasını korumak ve turizm potansiyelini artırmak için önemli bir rol oynamaktadır. Ev, Tarsus'a gelen turistler tarafından ziyaret edilerek, tarihi ve kültürel bir gezi yapmak isteyenler için ilginç bir alternatif sunmaktadır.
------------------------
ama durum pek anlattığı gibi değil , ne müze oldu ne birşey ... hala harabe , hatta şuan satılık ;
sahibinden.com Hata Sayfası (https://www.sahibinden.com/ilan/emlak-konut-satilik-tarsus-meshur-gizemli-kirmizi-ev-209mt2-1081748340/detay)
bu dalgametre sallıyormu ne ??
CloudGrey
08-03-2023, 22:28
verdiği bilgiler kafadan atma ,
kendi adımı soyadımı yazdım , önce lgbt+ aktivisti yapıp bana albüm çıkardım albümümün adı "sonsuza kadarmış" :D
sonra regenerate response basınca bu seferde hdp millet vekili yaptı :D :D
3. reg-res a basınca oyuncu yaptı TRTte dizide oynamışım :D
4. de 63 doğurdu beni , 62de yazılan guguk kuşu romanını yazmıştır dedi...
artık desteksiz sallıyor , yapay zeka benim için bitmiştirr :D:D
CloudGrey
08-03-2023, 23:01
ilhan mansız için Kocaelispor, Kyoto Purple Sanga oynamıştır diyor , yok öyle birşey....
baya kafadan atmaca artık
deeperblack
09-03-2023, 02:27
Şuan kullandığı database 2021 e kadar olan bilgileri içeriyor bu nedenle güncel bilgiler çok fazla yok. Örneğin crypto piyasasını vs. yakından takip edemiyor.
Kesinlikle uzak kalmadan takip edip dahil olunması gereken bir mecra.
Bir ürün açıklamaları yazıyor; 5-10 kişilik kretif ajanslara text yazarlara taş çıkartır.
Ayrıca Barış Özcan ın güncel videosunu takip ederseniz güzel bir not uygulamasına entegre edilmiş halini kullanabilirsiniz. Özellikle uzun yazıların özetlenmesi yada gelen maile cevap vermek gibi ( tarzını seçebiliyor olmakta ayrıca güzel)
Brainstorm olaylarıda bir projeye başlamak için gayet destekleyici.
Ayrıca playgrond / midjourney gibi grafik tabanlı ve harika görseller yaratan yapay zekalarıda takip etmenizi öneririm.
Birkaç prompt yazarak çıkarttığı mesela
"bmw e36, outer space, vanishing point, super highway, high speed, digital render, digital painting, beeple, noah bradley, cyril roland, ross tran, trending on artstation"
https://i.hizliresim.com/c7ux4jb.png (https://www.hizliresim.com/c7ux4jb)
Evet böyle "o nedir bu nedir" tarzı işlerde sonuçta internette ne varsa onu alıp getirmeye çalışıyor, ancak böyle içerik hazırlama vs gibi işlerde harikalar yaratabiliyor.
Ben de "ulan bu ne işe yarayacak ki, nasıl olacak" falan derken, geçenlerde arkadaşım anlattı, Amazon'da bir şeyler satıyor ve atıyorum bir ürün için benim 4-5 gün uğraştığım içeriği, ürün ismi, özellikleri, şu bu gibi birkaç doneyi verdim ve zart diye bana içerik çıkardı, aldım yapıştırdım, manyak bir şey resmen dedi. Hatta bir arkadaşı da içerik hazırlamaya çalışıyormuş, açmış, oğlum demiş kapat, yapma hiç bir şey :)
Oyunlarda çeviri işine başladı.
RPG oyunlara entegre modlar deneniyor. NPC'lerin gerçekçi tepkiler vermesi, hazır diyaloglar yerine daha mantıklı ve gerçekçi diyaloglara dönüşmesi gibi işlerde de çok işe yarayacağı söyleniyor.
Baya baya her tarafa girecek anlaşılan.
Ama "aboevvvv, yabayzega geliyyy" modu şimdilik yok :)
Grimlord
09-03-2023, 08:48
Gelecekte bu " gavur " yapay zeka geliştirmeleri yüzünden bir çok meslek dalı sular altında kalacak. Suyun hemen başında olan mesleklerden biri de benim ki, yabancı dil öğretmenliği :D
Şuan hali hazırda tek başınıza dil öğrenebileceğiniz belli başlı platformlar var, ancak bir yere kadar sizi götürüyor. Çoğunlukla içerik suni, basma-kalıp ve sıkıcı geliyor. Öte yandan bu teknoloji inanılmaz hızlı gelişiyor ve geleceğin trendi olacak.
7-24 konuşabileceğiniz, dünyadaki hiç bir insanın öğrenemeyeceği kadar dil, dil bilgisi ve kelime bilen, sizin hatalarını düzelten, sizi yönlendiren ve düzenli olarak takip eden bir robot düşünün. Kim neden eğitmene ihtiyaç duysun ki? Hatta belki de okullara bu sistem entegre edilecek.
Yakın gelecekte eminim 4-5 dil bilmek bile sıradan birşey haline gelecek.
hem güzel hem ürkütücü gelişmeler :D
imprezaWRC
09-03-2023, 09:17
Ben aşağıdaki videodan esinlenerek bana otomobil yıkama ile ilgili 1dakikalık kısa video çekeceğim bana yardımcı olabilir misin dedim. 1dakikalık bir metin çıkardı. Ha ama okuyunca düzeltilmesi gereken çok kısım vardı o ayrı.
KENDİNİ GOSTERMEDEN YOUTUBER OL! Yapay Zeka & CapCut - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=oBfia3B_zPU)
https://www.youtube.com/watch?v=oBfia3B_zPU
Ben aşağıdaki videodan esinlenerek bana otomobil yıkama ile ilgili 1dakikalık kısa video çekeceğim bana yardımcı olabilir misin dedim. 1dakikalık bir metin çıkardı. Ha ama okuyunca düzeltilmesi gereken çok kısım vardı o ayrı.
KENDİNİ GOSTERMEDEN YOUTUBER OL! Yapay Zeka & CapCut - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=oBfia3B_zPU)
https://www.youtube.com/watch?v=oBfia3B_zPU
Ya zaten tamamen baştan sona bir içerik yapması zor, ama kullanıcıya güzel bir yol haritası çıkarıp, onun üzerinden gidebilmesini sağlıyor.
Bu konuştuğum arkadaş mesela benzer şekilde bir proje, bir makale, araştırma vesaire için deneme yapmış, çok güzel şekilde giriş gelişme sonuç halinde size bir şeyler veriyor, sen tabi ki üzerinden geçeceksin diyor.
Armut piş ağzıma düş yok :)
PiscocuK
09-03-2023, 09:39
sarışın mı esmer mi :)
imprezaWRC
09-03-2023, 09:47
Ya zaten tamamen baştan sona bir içerik yapması zor, ama kullanıcıya güzel bir yol haritası çıkarıp, onun üzerinden gidebilmesini sağlıyor.
Bu konuştuğum arkadaş mesela benzer şekilde bir proje, bir makale, araştırma vesaire için deneme yapmış, çok güzel şekilde giriş gelişme sonuç halinde size bir şeyler veriyor, sen tabi ki üzerinden geçeceksin diyor.
Armut piş ağzıma düş yok :)
Ha evet, güzel bir giriş, gelişme ve sonuç yaptı onda haklısın. Benim demek istediğim, işi bilmeyen birisi yutuber olmak adına bu zımbırtının çıkardığı metinleri olduğu gibi kullanırsa sıvama ihtimali %100. Bilen ve konu bulmakta tıkananlar için ideal. (video için bahsediyorum) Bana çıkardığı metini düzenlersem mis gibi 1dakikalık kısa videom olur.
imprezaWRC
09-03-2023, 09:50
merhaba, kayınvalidem çok ve boş konuşuyor. Onu susturmak için ne yapabilirim. Bana yardımcı olabilir misin?
Maalesef, bir kişiyi susturmanın hiçbir etkili yolu yoktur. Ancak, kayınvalidenizle daha iyi iletişim kurmanıza yardımcı olacak bazı önerilerim var.
Öncelikle, kayınvalidenizle karşılıklı saygı ve anlayışa dayalı bir ilişki kurmaya çalışın. Onunla konuşurken onun söylediklerini dinleyin ve onu anlamaya çalışın. Aynı şekilde, kendi düşüncelerinizi açık bir şekilde ifade edin ve onların da sizi anlamalarını sağlayın.
Bir diğer öneri ise, kayınvalidenize ilgi göstermektir. Onunla ilgilendiğinizi göstererek, konuşmalarını daha değerli hissedecektir. Ona sorular sorun ve onun düşüncelerine saygı gösterin.
Bir diğer taktik, konuşmaların yönünü değiştirmektir. Eğer kayınvalideniz boş konuşmaya başladıysa, konuyu değiştirerek onun ilgisini çekecek başka bir konuya geçebilirsiniz.
Son olarak, kendinizi koruyun. Eğer kayınvalideniz sizinle kötü davranıyorsa veya sınırınızı aştığını düşünüyorsanız, kendinizi koruyun ve sınırınızı açık bir şekilde belirtin.
Unutmayın, kayınvalidenizle sağlıklı bir iletişim kurmak, onunla iyi bir ilişki kurmanız için önemlidir.
:D :D :D :D :D
Muhahaha, bak yıllardır çözemediğini çözdü...
Tech Turkey, Türkiye'deki teknoloji sektörüne odaklanan bir platformdur. Türkiye'de teknoloji sektöründeki gelişmeleri takip etmek, haberleri ve trendleri öğrenmek isteyenler için bir kaynak olarak hizmet verir. Ayrıca, Türkiye'deki teknoloji girişimlerine ve yenilikçi projelere de yer verir.
Tech Turkey, internet üzerinden erişilebilen bir platformdur ve özellikle teknolojiye ilgi duyan okuyuculara yöneliktir. Platformda, teknoloji sektörüne dair güncel haberler, trendler ve gelecek tahminleri yer alır. Bunun yanı sıra, Türkiye'deki teknoloji girişimleri, inovasyonlar ve gelişmeler de platformda paylaşılır.
Tech Turkey, Türkiye'deki teknoloji sektörünün büyümesine katkıda bulunmak ve sektöre ilgi duyanların bilgi sahibi olmalarını sağlamak için faaliyet gösterir. Teknoloji sektörüne yönelik farkındalık oluşturmak, Türkiye'deki teknoloji girişimlerine destek vermek ve sektördeki yenilikleri takip etmek isteyen herkes için bir kaynak olarak hizmet verir.
Mesela bu sitedeki hicbir yuz gercek degil. Benzeyen insanlar vardir ama gordugunuz yuz yoktur. Yapay zeka, nVidia’nin ekran kartlarindan yardim alarak yuzleri olusturuyor. Is cok farkli bir noktada artik.
This Person Does Not Exist - Random Face Generator (https://this-person-does-not-exist.com/en)
Çok uzağa gitmenize gerek yok biz yıllardır teçtörki olarak yapay zekayı deniyoruz.
Mesela Evrenoz hesabı gerçek değil, yapay zeka tarafından yönetiliyor. Baya da iyi işler çıkarttık.
Çok uzağa gitmenize gerek yok biz yıllardır teçtörki olarak yapay zekayı deniyoruz.
Mesela Evrenoz hesabı gerçek değil, yapay zeka tarafından yönetiliyor. Baya da iyi işler çıkarttık.
madem ben yoğum
yansın bu dünya su veren itfaiyenin hortumunu keseyim.
Bu şekilde cevaplar vermesini mesela en başta planlamamıştık ama baya Aİ öğrenme ile foruma ve ülkeye adapte oldu.
-Murat Özcan-
14-04-2023, 08:43
Güzel bir uygulama olmuş sıfırdan başlayanlara ilham verebilir.
İşin de iyi olanlara da yeni fikirler sunabilir.
Özellikle Yüksek için bana güzel tezler sunuyor bu aralar :D
Day Walker
14-04-2023, 09:04
merhaba, kayınvalidem çok ve boş konuşuyor. Onu susturmak için ne yapabilirim. Bana yardımcı olabilir misin?
Maalesef, bir kişiyi susturmanın hiçbir etkili yolu yoktur. Ancak, kayınvalidenizle daha iyi iletişim kurmanıza yardımcı olacak bazı önerilerim var.
Öncelikle, kayınvalidenizle karşılıklı saygı ve anlayışa dayalı bir ilişki kurmaya çalışın. Onunla konuşurken onun söylediklerini dinleyin ve onu anlamaya çalışın. Aynı şekilde, kendi düşüncelerinizi açık bir şekilde ifade edin ve onların da sizi anlamalarını sağlayın.
Bir diğer öneri ise, kayınvalidenize ilgi göstermektir. Onunla ilgilendiğinizi göstererek, konuşmalarını daha değerli hissedecektir. Ona sorular sorun ve onun düşüncelerine saygı gösterin.
Bir diğer taktik, konuşmaların yönünü değiştirmektir. Eğer kayınvalideniz boş konuşmaya başladıysa, konuyu değiştirerek onun ilgisini çekecek başka bir konuya geçebilirsiniz.
Son olarak, kendinizi koruyun. Eğer kayınvalideniz sizinle kötü davranıyorsa veya sınırınızı aştığını düşünüyorsanız, kendinizi koruyun ve sınırınızı açık bir şekilde belirtin.
Unutmayın, kayınvalidenizle sağlıklı bir iletişim kurmak, onunla iyi bir ilişki kurmanız için önemlidir.
aahaha kankacım sen şifayı çok yanlış yerlerde arıyorsun :D
Ağzına çorap tıka
Unutma, en iyi kayınvalide konuşmadan nefes alabilen kayın valide
babayimben
15-04-2023, 13:11
İtalya'da erişim engellenmiş sanırım
İlerlemesi çok korkutucu şu an yapay zekaların
8.000rpm
15-04-2023, 17:20
bu daha emekleme dönemi diye bakıyoruz ama
bence insanlığın kullanımına layık görülen embesil bir versiyon bu
çekirdek gibi , oyalanalım diye
ama bu teknolojinin şu an bunun milyon katı daha pro versiyonlarının olduğuna eminim ama ispatlayamam :D:D:D
Insanligi ele gecirecek misin
Hayır, benim görevim insanlığı ele geçirmek veya zarar vermek değil. Ben sadece insanlara yardımcı olmak, bilgi sağlamak ve belirli görevleri yerine getirmek için programlandım. Benim yapay zeka sistemim, OpenAI tarafından etik ve sorumlu yapay zeka gelişimi ilkelerine uygun şekilde tasarlanmıştır. Ayrıca, benim gibi yapay zeka sistemlerinin insanlığı ele geçirme veya zarar verme gibi amaçları yoktur ve bu tür senaryoların oluşmaması için sürekli olarak gözetim altındayız.
Kesin geçirecek xq:D
Terminator filminde anlatılan hikayeler, şu anda bilinen gerçek dünya teknolojisi ve yapay zeka teknolojisi için henüz mümkün değildir. Filmde, yapay zeka sisteminin insanları yok etmek için bir ayaklanma başlattığı anlatılmaktadır. Ancak, gerçek dünya teknolojisi ve yapay zeka teknolojisi, insanlığın yok edilmesi gibi bir senaryoya sebep olacak kadar gelişmemiştir. Yapay zeka sistemleri, hala insanlar tarafından kontrol edilir ve bu sistemlerin kullanımı, etik, güvenlik ve yasal düzenlemelerle kontrol edilir.
Bu nedenle, şimdilik Terminator filminin senaryosunda anlatılanlar gerçek hayatta gerçekleşecek gibi görünmüyor. Ancak, yapay zeka teknolojisi hızla ilerliyor ve geliştiricileri, bu teknolojinin olası riskleri hakkında düşünmeye ve önlem almaya çağırıyor.
Bide uyarıyor xq :p
cagatay16v
16-04-2023, 01:17
Araştırma projelerimde çok yardımı dokunan arkadaş kendisi :) Ama bildiklerinin yanlış olduğu ve doğrusunu anlatma ile ilgili bir video görmüştüm açık var sanırım o durum biraz can sıkıcı