Orijinalini görmek için tıklayınız : Oto kuaför açmak mantıklı mı ?
Merhaba,
Yıllardır içimde hep bir oto kuaför işi yapma hevesi var, şu an bir holding te çalışıyorum ancak hala kendi işimi yapma isteğinden kurtulamadım. Mevcutta çalıştığım işten istifa edip , sadece oto kuaför işi yapmayı planlıyorum. (Pasta cila , 2000 zımpara , detaylı temizlik) Tecrübeli arkadaşlarım bu işin eski ve artılarını paylaşırsa sevinirim. Eğer bulabilirsem , cam filmi kursuna gidip sertifika alıp onu da eklemeyi düşünüyorum. Sermaye olarak şahsi bindiğim aracı bozdurup bu işe girmeyi planlıyorum , şimdiden değerli yorumlarınız için teşekkürler.
Sti_Ozan
22-08-2022, 09:33
Oto kuaför her devrin ihtiyacı ama bu işin ya tamamen network ya da tamamen göz önünde canlı bir konumda ve işi düzgün yaparak ilerleyebileceğini düşünüyorum. ACT de araba yıkatıyorum, çoğu zaman jantlar pis kalıyor ya da bir yeri düzgün yapsalar diğer taraf patlıyor. Bunlara dikkat edilirse (Arabaya harcanan mesai artar o konuda hem fikirim) bence tutmaması için bir sebep yok. Tabii konuma göre fiyatlama da önemli. Arabasının pis olması insanların en kolay vazgeçebilecekleri şey bence adam atıyorum 100TL iç dışa vereceğime benzinlikte 30TL ye kendim hallederim tarzında çok kolay düşünebilir. Umarım her şey gönlünüzce olur.
Oto kuaför her devrin ihtiyacı ama bu işin ya tamamen network ya da tamamen göz önünde canlı bir konumda ve işi düzgün yaparak ilerleyebileceğini düşünüyorum. ACT de araba yıkatıyorum, çoğu zaman jantlar pis kalıyor ya da bir yeri düzgün yapsalar diğer taraf patlıyor. Bunlara dikkat edilirse (Arabaya harcanan mesai artar o konuda hem fikirim) bence tutmaması için bir sebep yok. Tabii konuma göre fiyatlama da önemli. Arabasının pis olması insanların en kolay vazgeçebilecekleri şey bence adam atıyorum 100TL iç dışa vereceğime benzinlikte 30TL ye kendim hallederim tarzında çok kolay düşünebilir. Umarım her şey gönlünüzce olur.
Aslında oto yıkamadan çok , sadece kuaför işi yapmak istiyorum. Ama şundan eminim , işini iyi yapan insanı bir şekilde kesin buluyorlar.
Hakkını vererek yaparsan kesinlikle karşılığını alırsın.
Minimum 100₺ den aşağıya araba yıkan yok ve araba yıkama deniliyorsa ona bilemiyorum.
2 hafta önce iç/dış (koltukları deri arabanın) 500₺ ye yakın para verdik.
Sorarsan 500 liralık iş yapıldı mı hayır.
Hakkını vererek yapan insanlar var bu sitede, onlardan örnek alarak yapabilirsin.
Benim bu işi şehir dışında yapasım var ki inşallah 1-2 seneye kadar olacak.
Bence bulaşılmaz.
Tek başına kendin yapsan, masrafı çıkarmaya vaktin yetmez.
yanına adam alsan, çok zor o adamlarla uğraşmak. işe gelmez, doğru iş yapmaz, arabaya hasar verir, çat diye gider.
kariyer beklentisi olmadığı için bağlı da olmaz çalıştığı yere
Marka olmadıktan sonra tanınmak da zor. markasız 10 birim kalitede iş yapan yer yerine markalı 8 birim kalitede iş yapan yere gidiyor insanlar genelde. buna ben de dahilim.
bir portföy oturtana kadar çok uğraşırsın. marka almaya kalksan o da dünya paradır kesin
Bence bulaşılmaz.
Tek başına kendin yapsan, masrafı çıkarmaya vaktin yetmez.
yanına adam alsan, çok zor o adamlarla uğraşmak. işe gelmez, doğru iş yapmaz, arabaya hasar verir, çat diye gider.
kariyer beklentisi olmadığı için bağlı da olmaz çalıştığı yere
Marka olmadıktan sonra tanınmak da zor. markasız 10 birim kalitede iş yapan yer yerine markalı 8 birim kalitede iş yapan yere gidiyor insanlar genelde. buna ben de dahilim.
bir portföy oturtana kadar çok uğraşırsın. marka almaya kalksan o da dünya paradır kesin
bu sebeple oto yıkamadan kaçınıyorum , kuaför ve pasta cila işini kendim yapabiliyorum. Aklımdaki şu an için sadece kuaför ve pasta cila işi yapmak , ama bununla da dükkan döner mi acaba soru işareti.
GokhanRS
22-08-2022, 10:07
moral bozmak istemem ama işini iyi yapan yerlerin çoğu iyi denilecek kadar iyi kazanmıyor. aksine sürümü çok olan bölge de ve yelizin tabiriyle yalap şalap iş yapan mekanlar para kazanıyor.
yine de olur da zarar görürsen kendini toparlayabilecek yedeğin varsa hayallerinden vazgeçme tabii ki. ancak oldu ya battı, üzülmeyeceğin ve kendini toparlayabileceğin durumun varsa gir bence.
moral bozmak istemem ama işini iyi yapan yerlerin çoğu iyi denilecek kadar iyi kazanmıyor. aksine sürümü çok olan bölge de ve yelizin tabiriyle yalap şalap iş yapan mekanlar para kazanıyor.
yine de olur da zarar görürsen kendini toparlayabilecek yedeğin varsa hayallerinden vazgeçme tabii ki. ancak oldu ya battı, üzülmeyeceğin ve kendini toparlayabileceğin durumun varsa gir bence.
Açıkcası tek atımlık kurşunum var. Batarsam telafisi olacağını sanmıyorum ama hayalimden de vazgeçmek istemiyorum.
Bütün tecrübelerimi anlatayım sen karar ver . 1. Tek kişi ile olacak iş değil , eleman bulmak gerçekten çok zor yanlış anlaşılmasın ama oto yıkama ve kuaför sektöründe çalışanların kafası yerinde değil. ( büyük bi çoğunluğunun )Ben Galerinin yanında 2 yıl boyunca yıkama işlettim , kendi araçlarımız zaten sürekli kuaförünü yapıyoruz + düzeniniz bozulmasın diye yıkamada işlettim. Eleman 100 lira için seni satar, eleman ot mu bokmu içer belli olmaz en düzgününü bulursun hırsız çıkar , tek başına ömrün yetmez zaten öyle ben makine başında ticari olarak sürekli çalışırım diyebilceğin iş değil . Çok basit bi hesap yapacağım , tek başına günde 1 araba çıkartman imkansız 2 günde 1 araba çıkarttın , 25 günde çıkartacagın 12 araba , 2.000 tl’ den yapsan 25 bin tl cebine koyacagın para , elektrık malzeme su kira vergi makine masrafları düş,cebine asgari ücret bile kalmaz her ay full tempo çalışmana rağmen. Okadar namussuz bi olayki hızlı iş yapsan mal kötü çıkıyo , yavaş yapsan sırada araba bekliyosa dert . Eleman alacaksan yanına muhakkak kalacak yer vermen gerek yoksa elinde tutamıyosun bugun pastacının maliyetidr snaa 8-10.k arası . Maaşı düşük alsa bu sefer yüzdelik ister . İşçilik maliyetleri böyleyken gerçekten bu tarz iş yapmak mantıksız yapan geçmişte müşterisi oturttugu için yapıyor . Bana göre iş yapmann tek yolu düzgün bi mekan yapıp sosyal medyayı cok iyi kullanmak + kaplamada yapabilmek . Kuaför ile hem kollarınn dermanı kalmaz hemde cebin dolmaz . Seramik yapabilirsen en karlısı .
Bütün tecrübelerimi anlatayım sen karar ver . 1. Tek kişi ile olacak iş değil , eleman bulmak gerçekten çok zor yanlış anlaşılmasın ama oto yıkama ve kuaför sektöründe çalışanların kafası yerinde değil. ( büyük bi çoğunluğunun )Ben Galerinin yanında 2 yıl boyunca yıkama işlettim , kendi araçlarımız zaten sürekli kuaförünü yapıyoruz + düzeniniz bozulmasın diye yıkamada işlettim. Eleman 100 lira için seni satar, eleman ot mu bokmu içer belli olmaz en düzgününü bulursun hırsız çıkar , tek başına ömrün yetmez zaten öyle ben makine başında ticari olarak sürekli çalışırım diyebilceğin iş değil . Çok basit bi hesap yapacağım , tek başına günde 1 araba çıkartman imkansız 2 günde 1 araba çıkarttın , 25 günde çıkartacagın 12 araba , 2.000 tl’ den yapsan 25 bin tl cebine koyacagın para , elektrık malzeme su kira vergi makine masrafları düş,cebine asgari ücret bile kalmaz her ay full tempo çalışmana rağmen. Okadar namussuz bi olayki hızlı iş yapsan mal kötü çıkıyo , yavaş yapsan sırada araba bekliyosa dert . Eleman alacaksan yanına muhakkak kalacak yer vermen gerek yoksa elinde tutamıyosun bugun pastacının maliyetidr snaa 8-10.k arası . Maaşı düşük alsa bu sefer yüzdelik ister . İşçilik maliyetleri böyleyken gerçekten bu tarz iş yapmak mantıksız yapan geçmişte müşterisi oturttugu için yapıyor . Bana göre iş yapmann tek yolu düzgün bi mekan yapıp sosyal medyayı cok iyi kullanmak + kaplamada yapabilmek . Kuaför ile hem kollarınn dermanı kalmaz hemde cebin dolmaz . Seramik yapabilirsen en karlısı .
öncelikle yorum için teşekkür ederim , ancak yazılar hatalı çıkmış okuyamadım :)
onn_dear
22-08-2022, 10:34
Bu işte en büyük handikap personel, denildiği gibi 1 ay çalışıp bırakan, genelde sorunlu bir sektör, bunu önlemek için yüksek maaşlı, full sigortalı kalifiye personel çalıştırmak lazım. Bu da ciddi gider kalemi demek, kaliteli malzeme kullanayım desen dolar/euro ile alınan ürünler olacaktır. Bunu da fiyatlara yansıtmak gerekecek. Bu defa da uygulama fiyatları son kullanıcıya yüksek gelecek, "şurada şu kadara yaparız dediler" ciler çoğalacak vs vs. Yani ben olsam şu piyasada şu ortamda kurulu düzenimi bozmazdım.
denizhandinc
22-08-2022, 11:02
Eskiden aracımı yıkatmaya çok özen gösterirdim ama artık 2 su 1 köpüğe her yer 100 lira çekmeye başladı. Ama yıkama desen leş. Oturduğum yerin yanındaki Shell self servis yıkama getirdi gidip kendim yıkıyorum artık. Kaliteli bir şampuan ve kurulama beziyle on numara oluyor araç. Nasılsa 24 saatte gene toz oluyor yıkamacıya 100 lira bayılmaya gerek yok.
Bu yoruma katılıyorum , bazen başarılı(karlı) olmak için işini iyi yapmak yeterli olmuyor. Müşteri algı ve alışkanlıkları çok değişken.Bazen derler ya "Allah yürü ya kulum" dermiş buna inanıyorum olunca oluyor en kötü şartlarda ve en olmaz denilen şekillerde.Bazense herşey doğru olsa da olmuyor.
Misal avm otoparklarındaki yıkamalar. Çok yalap şalap iş yapanları var. İnsanlar ben alışveriş yaparken yıkansın diye düşündüğünden çok umursamıyorlar ama arabaya kendin köpük su yapıp kurulasan o yıkamanın yarısı sürede daha temiz çıkar. :)
Bayrampaşalı
22-08-2022, 11:18
Sadece kuafor olarak ben biraderimle birlikte yapiyorum tavsiye edermisin dersen etmem yeri geliyor 10 gun bos oturuyorsun cepten gidiyor isini en iyi sekilde yapsanda fark etmiyor garantisi yok kendi dukkanimiz olmasa dayanmak zor kiralar aldi basini gitti
Isiniz duzgunse hic macera aramayin derim :)
Kuracağınız işletmenin konumu bence burda çok önemli.
Ülke şartları yerine haftada 1 araç yıkatma yerine 5 litre daha benzin alırım diyenler çok daha fazlalaştı. Kuaför hizmeti demişsiniz, onda da müşteri kitlesi daha da az olacaktır.
Sizin ve çevrenizin "bizim bir arkadaşta oto kuaför açtı.." diyebileceği portföy olması gerekir, yada işler oturana kadar kenarda birikmişiniz olması en azından işler stabil hale gelene kadar şart görünüyor.
Sektördeki çalışanların risklerini zaten arkadaşlar yazmış. Riski yüksek bir sektör
bu işte baştaki sorun şu, kaliteli iş yapsan bile bir süre cepten götürüyor çünkü bu işte iyi işçiliğe bakan insanlar zaten bu forumu takip eden insan portföyü onlarında çoğu sektörden vs tanıdıklarıyla bağları kuvvetli vs. derken hepimiz alıştığımız yere gidiyoruz. O yüzden başlarda müşteri toplamak ve ayak alıştırıp memnun etme kısmı en zor noktası. İş bir şekilde öğreniliyor orası zaten zamanla deneylimle olcak şeyler.
Benim fikrim işe kesin girilecekse, f/p kısmında etkili ürünler seçip sektörde kendinizi orta-iyi kısma oturtumak, bu sayede araba alıp çok ilgili olmayan ama yaptırmak isteyenleri fiyattan yakalarsınız, hemde meraklı olup bütçesi az olanlarıda kendinize çekersiniz.
Diğer yandan şu ekonomik şartlarda dükkan açıp içine malzeme almak vs. ciddi risk ürünlerin hepsi döviz olduğu için ileri dönük planlama vs konusuna iyice dikkat etmek lazım, ben bi süre daha kurumsalda çalışırdım :D
turboman
22-08-2022, 12:26
Bu sektördeyim yıllardır kendim elektromekanik ustasıyım ama cam film araç kaplama ustalığımda var. Şu anda yetkili bir bayide çalışıyorum. Yıllardır bende dükkan açmayı düşündüm ama nasip olmadı sponsor olanlar oldu ben açayım sen işlet oda tırıvırı ortak iş yapılmaz dedik. Gelelim günümüze bu piyasa şartlarında yeni bir oluşum içine girilirmi derseniz girilir ama şartı, dükkan sizin olacak kiranız olmayacak iş olmadığı zaman cepten yiyeceğiniz bir bütçeniz olmalı. Bu kriteri yerine getirirseniz açılır başka türlü zor. Ama yinede ben deniyeyim diyorsanız o başka işleriniz iyi gider bi sıkıntı çekmezsiniz şansa
Şu an ülkemizin içinde bulunduğu durum hayallerimizin peşinden koşmak için düzen bozmayı kaldırmaz.Sizi çok iyi anlıyorum ve saygı duyuyorum ama sizin yerinizde olsam kurulu düzenimi bozmadım.En azından ülkemizde bazı şeyler rayına girene kadar.
kanashibari
22-08-2022, 13:57
Yakınım 10 yıl yıkama işi yaptı ne uzadı ne kısaldı en sonunda battı. Eleman büyük problem müşteri memnuniyeti büyük problem kaliteli malzeme kullansan fiyat yükseliyor bu seferde sürüm düşüyor gelen müşterinin hepsi o parayı kaldıramıyor.
Self yıkamalar çoğaldı kendi aracını kendi yıkayan tayfa çoğaldı. Özetle iki ucu boklu değenek.
Butik yıkamalar işini güzel yapıp portföyünü oluşturduğu takdirde güzel ilerliyor
Fakat ne kadar para, o kadar köfte ve bu tarz yerler artık 3 haneli rakamlara ulaştılar.
Kendimden örnek vereyim; kendi aracımı layıkıyla yıkamam en az 3 saat sürüyor. 2-3 hafta önce üşenince Pazar olduğu için kapalı olan yıkamacımın yerine yine evime yakın, fiyat olarak daha uygun fakat sürümü çok hızlı bir yere götürdüm.
Bu sefer 3 saat değil ama 1.5 saat de ben uğraşmışımdır.
Sonuç olarak gözlemlediğim kadarıyla:
-Bir adı olana kadar çok fazla zararına iş yapılıyor.
-Nam yaptıktan sonra emeğinin karşılığını yansıtmak isteyince, bu sefer o portföy yavaş yavaş eksiliyor.
-İşin ölçeği önemli, çünkü sirkülasyon çok oluyor.
Bazen denemek lazım, hayallerimizin peşinden gitmeyi denememiz lazım.
Bu dönemde yıkamaya gerek yok.
Butik iş için konum pek önemli değil, uygun maliyetli bir yerden başlayabilirsin.
Arabaya göre iş yapma, standardını mutlaka koru.
Min 3 aylık evinin masrafını mutlaka bir köşede bulundur.
Eş, dost, akraba gelir diye sakın kafanda plan yapma.
Kendine bir süre belirle, baktın olmuyor fazla zorlamaya gerek yok.
kelalper
23-08-2022, 12:44
Zamanında bu işi yapmış biri olarak söyleyeyim haftanın 7 günü o işi yapamazsın vücudun kaldırmaz. Ben denedim zonalar oluştu vücudumda. Onun dışında kullanacağın malzeme iyi olacak düzgün iş yapacaksın nasılsa müşteri izlemiyor diye yapman gereken basamakları yapmadan bitirmemelisin. Her otomobile aynı hizmeti vermelisin. İşin inceliklerini öğrenmelisin. Denemeler yapmalısın. Değişik ürünler deneyip sonuçlarına bakmalısın. Satıcın verdiği abi bu markanın ürünü al bunu kullan değil. Her ürün her sıcaklıkta aynı tepkiyi vermiyor. Bunları deneyerek göreceksin. Zevkli mi? Eğer uğraşmayı seviyorsan çok zevkli iş.
Yıkama için de kendi yıkama tabancanı alacaksın muhakkak ama kullandığın suyu arıtmak bile çok önemli. Suyun içerisindeki kireç bile yeni uygulama yaptığın verniği çiziyor. Su arıtma o nedenle şart. Butik yıkama da yapabilirsin boş kaldığında. Elinde iş yoksa yıkamaya 200 lira alırsın ama 2 saat uğraşırsın. Özel şampuanlar ve aparatlar kullanırsın kendi şampuanını getirenin otomobilini 2 kova ile yıkarsın vs vs. Bu iş biraz show kısmını seven bir iş. 2 liralık yerde araba yıkatan adam zaten senin müşterin olamaz onu kazanmaya da çalışma adamın umrunda olmaz yaptığın muamele memnun edemezsin. Elite çalışacaksın üstün başın giydiğin tulum düzgün tertemiz olacak.
Hayırlı olsun diyelim. Kafanda varsa denemelisin.
Gelelim diğer konuya. Ya hızlı iş yapacaksın, ya butik. Butik yaparsan ben 3 sene para kazanmadım. Maaşım bile çıkmadı .(Hiç çevrem yoktu. )
2 yıldır kazanmaya başladım.
Fiyat dengesi büyük problem. Herkes kaliteli işi ucuza istiyor. Portföy oluşana kadar sıkıntı yaşıyorsun. Butik iş yapacaksan belirlediğin rakamın altına iş yapmayıp boş oturmayı,para kazanmamayı göze alman lazım. Boş kalmamak için ucuza iş yaptığın kişi 2. kez geldiğinde eski fiyatı bekler. Buda büyük problem.
Diğer bir husus artık kervanı yolda dizme devri bitti. Yeni açılan Lüks mekanlardan sonra insanlar basit yerleri tercih etmiyor. Her ne kadar işçilik önemli olsa da insanlar cafcaflı mekanları tercih ediyor. (Sonra dili yanınca geliyor bize ,oda ayrı konu )
Ben olsam söyle düşünürüm.
İşe bağlayacağım x lira batarsa üzülür müyüm ? (Evet para kaybetmek üzer ama ne kadar süre ? )
Bu işe girince kaç para kazanmayı hedefliyorsun ? Düşünüldüğü kadar karlı bir iş değil. Alınan paranın büyük kısmı malzemelere gidiyor artık.
Bedenen yorucu bir iş . Bunu kaldırabilir miyim ?
Şimdiden hayırlı olsun.
Müşterin beklerken eğlenebilmeli.
Kadın müşteriler araç yıkanırken, işlem yapılırken bekleyebilmeli.
Bir alana simülatör yada en azında PS ve geniş ekran koyup insanların zaman geçirmesini sağlamalısın bence, 1 tane ortak kullanım bilgisayarı olmalı, farklı farklı kahveler içebilecekleri ücretli otomat olmalı vsvs
Beni işçilikle beraber bunlar cezbeder.
Tek makine, arabanın etrafında dönen bir kol ile suyunu köpüğünü havasını her şeyini yapıyor, onlara yatırım yapmak daha mantıklı geliyor bana :)
Müşterin beklerken eğlenebilmeli.
Kadın müşteriler araç yıkanırken, işlem yapılırken bekleyebilmeli.
Bir alana simülatör yada en azında PS ve geniş ekran koyup insanların zaman geçirmesini sağlamalısın bence, 1 tane ortak kullanım bilgisayarı olmalı, farklı farklı kahveler içebilecekleri ücretli otomat olmalı vsvs
Beni işçilikle beraber bunlar cezbeder.
Yıkama işi yaparsanız bunlar olur. Detailing kısmında gereksiz. Zaten araç 2-5 gün arası kalıyor.
Ağrımayan başınızı ağrıtmayın derim,
Basit bir iş gibi gözüksede işin içine girince öyle olmuyor.
Sigorta-kasko-muayenenin yaptırılmadığı bir dönemde yanlış karar olur.
Özellikle hizmet sektöründe orta gelir düzeyini hedefleyen her iş kolu zorlanır şu dönemde. Ya ucuz olacaksın yada pahalı. Mesela TarıkS güzel bir öneri sunmuş. Ucuza pratik yıkama çözümü. Yada risk alıp orta direği pas geçip direkt üst gelir grubunu hedefleyen bir iş yapacaksın.
Düşük alım gücünden ötürü insanlar fazlasıyla self car wash'lara yöneldi sanırım. Şu ortamda oto kuaför ya da yıkamacı açmak biraz risk olacaktır gibi.
Ben elektrik-elektronik mühendisiyim,2013 yılında işimdem ayrıldım.Hobi olarak ilgileniyordum zaten iş ararken bir makina vs alarak önce kendi aracımda herşeyi öğrenmeye çalıştım sonra eş dost derken iş haline geldi. Detailing işi ciddi emek ve özveri isteyen bir iş. Severek yapılması gereken bir sektör.Hem fiziken hem ruhen adamı yoruyor.Bunu kaldırıp kaldıramayacağını denemeden malesef bilemezsin.Ben butik çalışıyorum bir araçlık yerim var ve 1 araç minimum 3-4 gün sürüyor. Kaliteli malzemeler ciddi para ve şuan kiralar aşırı yüksek.En az 1 sene bence giderini karşılayabilmen lazım. Tutacağın dükkanın konumu,ulaşım kolaylığı da önemli bir faktör.İnsanlar araçlarını bırakıp rahat bir şekilde evlerine dönebilmek istiyorlar. Bu işi ciddi şekilde yapmak istiyorsan elimizden ne geliyorsa yardım ederiz. İnstagram hesabım canowax orada telefon numaram da var. Kafana takılan soruları gönül rahatlığı ile sorabilirsin.
fiyatlar malesef yüksek kendim yıkıyorum bazen yıkatıyorum sonra diyorum ki kendim daha iyi yıkamışım :) verdiğim paraya acıyorum zaten herkes uzun zamandır cebini düşünüyor, bence devam et kurulu düzenine derim.
CüneytIşıkkent
25-08-2022, 08:29
Fiyatlar güncel olarak iyi bir yerde yıkatayım dersen gerçekten yüksek fakat çoğu zaman iş güç vs.. derken çok sevsem bile kendim yıkamaya uğraşamıyorum ve yıkamaya verdiğim yer hakkı ile yıkarsa fazlasıyla bahşiş bile bırakıyorum gerçekten. O yüzden biraz da yapılan işin hakkı ile yapılması çok önemli bence.
değerli yorumlarınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim :)
Hayalimdeki iş ve dükkan şöyle
ayrı bölümden oluşan, içeriden birbirine bağlı olacak
Orta kısım Detailing tek araçlık bir yer,
sağ kısım tek araçlık bakım atölyesi ( rutin bakım yada pdr yapılabilecek bir atölye )
sol kısım 2 araç ve 2 motosiklet alacak ufak bir galeri
Her şeyden önce bu işin bir de konumu çok önemli.
Benim de aklımda yok değil şehir dışı için fakat, konum bu işin en önemli kısımlarından birisi.
Alacağın makine, ekstra bezler vs lerin fiyat araştırması falan falan..
S-works güzel açıklama yapmış tam da beklediğim gibi bir açıklama geldi.
F/p ürünleri ile deneyip sonrasında daha kaliteli ürünleri tercih edebilirsin.
inşallah hayalindeki dükkanı açıp işletip, devam ettirebilirsin.
Merhaba, ben de İstanbul'da yaşıyordum ve 2019 yılı sonunda işimden istifa ederek Ankara'da kendi iş yerimi açtım hiç bir çevrem olmadan.
Ben de butik bir işletmeyim ve eşimle birlikte çalıyoruz. kapasitemiz 2 araç.
instagram'da gizadetailing aratarak inceleyebilirsin.
Açtığım günden beri hiç bir zaman ucuz işçilik yapmadım. isteyen çok oldu ama ben kabul etmedim.
yeri geldiğinde ucuza iş yaptığım tabiki oldu ama yine de elimden gelenin en iyisini yaptım.
Başka türlü isim oluşturabilmen mümkün değil.
Bu arada polisaj makinasının kullanımı için uzun soluklu tecrübelere ve güzel bir eğitime ihtiyacın olacak.
İlk sene zor geçti doğal olarak, Çevre konusu bu işte çok önemli, dediğim gibi bende hiç yoktu ve bu yüzden bir miktar zorlandım.
İstanbuldan bir sürü insan bana aracını emanet etmek istiyor ama git-gel yüzünden ve zamandan dolayı olmuyor tabi.
İkinci sene ise düzen oturdu ve belirli prensiplerin olup o şekilde hareket ettiğin zaman da çevrede adın duyuluyor.
En basiti mal satmaya gelen malzemeci bile senin farklı olduğunu görüp anlayınca etrafta olumlu dedikodunu yapıyor.
Bu arada dükkanın kesinlikle kozmetik olarak güzel olmalı, çünkü insanların ilk etapta dikkat ettikleri bu oluyor.
Benim dükkanıma giren müşteri yüzüme bakana kadar 10 dakika resmen dükkanı inceliyor.
Sonrasında tek başıma çalıştığımı öğrenince iyice tav oluyor.
Dediğim gibi ilk senesi biraz zor ama ikinci sene her anlamda işler rayına oturuyor.
senin kendine olan özgüvenin artıyor, bu özgüven müşeteri ile olan konuşmana da yansıyor doğal olarak.
Neredeyse kimseyle pazarlık etmiyorum. fiyatım ağızımdan bir kere çıkıyor ama düzgün fiyat veriyorum.
Bir çok insan zaten pazarlık etme ihtiyacı hissetmiyor ya da pazarlık edemeyeceğini anlıyor.
bugünkü şartlarda insanlar benden yıkama istediğinde aracın duruma ve ebadına göre 350-400 TL'ye yıkama yapıyorum (eğer müsaitliğim var ise);
ilk başta bu fiyat herkese çok geliyor ve " sen ne yapıyorsun ki" diye soruyorlar,
ben de "farklı bir şey yapmıyorum sadece işimi iyi yapıyorum" diye cevap veriyorum insanlara.
Ve yine beni tercih ediyorlar, bir kere yıkatan bir daha başka yeri tercih etmem ayda bir kere sana gelirim diyor ve nitekim geliyor da.
Yani diyeceğim şu, işini en başından beri en iyi şekilde yapacaksın, tavizlerin olmayacak, çevreni güzel değerlendireceksin (:
Bugünkü piyasa koşullarında ihtiyacın olan makina, lift, alet, kompresör, ıvır zıvırlar da takribi olarak 120-130 bin tl tutar.
bunun üzerine de tadilat rakamını eklemen lazım.
Bu rakamları gözün kesiyor ve 1 sene sadece kira ödeyerek yaşamayı kabul ediyor isen, ayrıca fiziksek olarak da sıcak soğuk demeden, haftanın o günü bu günü demeden çalışmayı kabul ediyorsan bence sevmediğin işlerde vakit kaybetme.
Ben daha öncelerde bu işe geçmediğim için çok pişmanım.
Merhaba, ben de İstanbul'da yaşıyordum ve 2019 yılı sonunda işimden istifa ederek Ankara'da kendi iş yerimi açtım hiç bir çevrem olmadan.
Ben de butik bir işletmeyim ve eşimle birlikte çalıyoruz. kapasitemiz 2 araç.
instagram'da gizadetailing aratarak inceleyebilirsin.
Açtığım günden beri hiç bir zaman ucuz işçilik yapmadım. isteyen çok oldu ama ben kabul etmedim.
yeri geldiğinde ucuza iş yaptığım tabiki oldu ama yine de elimden gelenin en iyisini yaptım.
Başka türlü isim oluşturabilmen mümkün değil.
Bu arada polisaj makinasının kullanımı için uzun soluklu tecrübelere ve güzel bir eğitime ihtiyacın olacak.
İlk sene zor geçti doğal olarak, Çevre konusu bu işte çok önemli, dediğim gibi bende hiç yoktu ve bu yüzden bir miktar zorlandım.
İstanbuldan bir sürü insan bana aracını emanet etmek istiyor ama git-gel yüzünden ve zamandan dolayı olmuyor tabi.
İkinci sene ise düzen oturdu ve belirli prensiplerin olup o şekilde hareket ettiğin zaman da çevrede adın duyuluyor.
En basiti mal satmaya gelen malzemeci bile senin farklı olduğunu görüp anlayınca etrafta olumlu dedikodunu yapıyor.
Bu arada dükkanın kesinlikle kozmetik olarak güzel olmalı, çünkü insanların ilk etapta dikkat ettikleri bu oluyor.
Benim dükkanıma giren müşteri yüzüme bakana kadar 10 dakika resmen dükkanı inceliyor.
Sonrasında tek başıma çalıştığımı öğrenince iyice tav oluyor.
Dediğim gibi ilk senesi biraz zor ama ikinci sene her anlamda işler rayına oturuyor.
senin kendine olan özgüvenin artıyor, bu özgüven müşeteri ile olan konuşmana da yansıyor doğal olarak.
Neredeyse kimseyle pazarlık etmiyorum. fiyatım ağızımdan bir kere çıkıyor ama düzgün fiyat veriyorum.
Bir çok insan zaten pazarlık etme ihtiyacı hissetmiyor ya da pazarlık edemeyeceğini anlıyor.
bugünkü şartlarda insanlar benden yıkama istediğinde aracın duruma ve ebadına göre 350-400 TL'ye yıkama yapıyorum (eğer müsaitliğim var ise);
ilk başta bu fiyat herkese çok geliyor ve " sen ne yapıyorsun ki" diye soruyorlar,
ben de "farklı bir şey yapmıyorum sadece işimi iyi yapıyorum" diye cevap veriyorum insanlara.
Ve yine beni tercih ediyorlar, bir kere yıkatan bir daha başka yeri tercih etmem ayda bir kere sana gelirim diyor ve nitekim geliyor da.
Yani diyeceğim şu, işini en başından beri en iyi şekilde yapacaksın, tavizlerin olmayacak, çevreni güzel değerlendireceksin (:
Bugünkü piyasa koşullarında ihtiyacın olan makina, lift, alet, kompresör, ıvır zıvırlar da takribi olarak 120-130 bin tl tutar.
bunun üzerine de tadilat rakamını eklemen lazım.
Bu rakamları gözün kesiyor ve 1 sene sadece kira ödeyerek yaşamayı kabul ediyor isen, ayrıca fiziksek olarak da sıcak soğuk demeden, haftanın o günü bu günü demeden çalışmayı kabul ediyorsan bence sevmediğin işlerde vakit kaybetme.
Ben daha öncelerde bu işe geçmediğim için çok pişmanım.
baştan sona soluksuz okudum , aslında aradığım cevap buydu. Şu an hevesimin üstüne heves kattım diyebilirim , ancak şunu sormak istiyorum. Sadece kuaför yaparak ayakta kalabilir miyim ?
baştan sona soluksuz okudum , aslında aradığım cevap buydu. Şu an hevesimin üstüne heves kattım diyebilirim , ancak şunu sormak istiyorum. Sadece kuaför yaparak ayakta kalabilir miyim ?
ne kaddar hızlı olduğunuz burada çok önemli, yani bir haftada ne kadar iş yapabildiğiniz.
Bunun haricinde cam filmi ve boya koruma filmleri de uygulamanızı tavsiye ederim.
Cam filmi uygulamak pek kolay değil ama öğreniliyor, kaput filmleri ise daha rahat öğreniliyor.
boya koruma filmlerinde kaliteli ve kalitesiz olarak alternatifler mevcut ve bu filmlerin arasında çok büyük fiyat farkları var.
Şunu görüyorum ki, ucuz ve kalitesiz film kullananlar pazarlamasını yaparken olduğu kadar kalitesiz ve ucuz olduğunu belirtmedikleri için çok iyi paralar kazanıyorlar..