Orijinalini görmek için tıklayınız : Ankara Özel Plaka
mehmet6r
25-06-2022, 20:55
Merhabalar, ankara için özel plaka işlerine bakan muameleci tanıdığı olan var mı?
muameleciye gerek yok, emniyete gidip istediğin plakayı söyleyip bakıyor komiser ve fiyatını kabul edersen plaka senindir
kadireren
25-06-2022, 21:36
Ben 2 kez plaka için gittim muameleci geldi ben sıra beklerken açıkcası çok bi espirisi yok adam 3 farklı plaka sordu fiyat aldı hatta birine noterin zamanında sıradan verdiği 3 harf 3 rakam plaka olduğunu söyleyince komiser git sıradan al o zaman diyip yolladı yani kendin de girsen farklı fiyat vermezler bence
Fiyatlar yüksek 2. Gidişim de içeride beklerken plaka işlemini gelip 3 harf plaka soran abiye istediği 2 harf 4 rakam olan plaka için 3bin TL söylemişti geçtiğimiz Aralık ayında
Son olarak emniyetten bir tanıdık çok işinizi görür diyeyim
mehmet6r
25-06-2022, 21:36
İstanbulda daha farklı işliyor, ankara iyiymiş. Teşekkürler..
mehmet6r
25-06-2022, 21:38
Ben 2 kez plaka için gittim muameleci geldi ben sıra beklerken açıkcası çok bi espirisi yok adam 3 farklı plaka sordu fiyat aldı hatta birine noterin zamanında sıradan verdiği 3 harf 3 rakam plaka olduğunu söyleyince komiser git sıradan al o zaman diyip yolladı yani kendin de girsen farklı fiyat vermezler bence
Fiyatlar yüksek 2. Gidişim de içeride beklerken plaka işlemini gelip 3 harf plaka soran abiye istediği 2 harf 4 rakam olan plaka için 3bin TL söylemişti geçtiğimiz Aralık ayında
Son olarak emniyetten bir tanıdık çok işinizi görür diyeyim
muameleciye gerek yok, emniyete gidip istediğin plakayı söyleyip bakıyor komiser ve fiyatını kabul edersen plaka senindir
Her türlü emniyete gideceğiz yani, peki teşekkürler.
kadireren
25-06-2022, 21:43
Her türlü emniyete gideceğiz yani, peki teşekkürler.
Kendiniz gidin bence komiserle arası iyi bir muameleci bulursanız belki gitmekten daha uyguna gelecek diyeceğim ancak o farkı da kendisi isteyecektir.
C kapısının yanında otoparka çekin hemen 1 2 muameleci gelecektir yanınıza kendiniz c kapısından girip içeride sağda bankoları geçince solda oda var içeride komiserin odası var plaka seçmek istediğiniiz söyleyin yönlendirirler , ayrıca bankoların en sağındaki ücretsiz seçebileceğiniz plakaların olduğu yer çok özel değilde düzgün plaka istiyorsanız oraya bir göz gezdirin belki hoşunuza giden plaka bulursunuz
Kendiniz gidin bence komiserle arası iyi bir muameleci bulursanız belki gitmekten daha uyguna gelecek diyeceğim ancak o farkı da kendisi isteyecektir.
C kapısının yanında otoparka çekin hemen 1 2 muameleci gelecektir yanınıza kendiniz c kapısından girip içeride sağda bankoları geçince solda oda var içeride komiserin odası var plaka seçmek istediğiniiz söyleyin yönlendirirler , ayrıca bankoların en sağındaki ücretsiz seçebileceğiniz plakaların olduğu yer çok özel değilde düzgün plaka istiyorsanız oraya bir göz gezdirin belki hoşunuza giden plaka bulursunuz
Ücretsiz plaka hala var mı? En son geçen sene isim soy isim baş harfleri olan plaka denk gelmişti almıştım öyle ama 3 ay önce araç alırken birkaç kişi o ücretsiz plakalar kalktı hepsi paralı oldu dedi ben de üşenip gidip bakmamıştım. Sıradan ne geldiyse razı oldum. Bu arada uzun yıllar önce tanıdığa bağlı hem İstanbul'dan hem Ankara'dan 3 harf 2 rakam harfler anlamlı plaka ücretsiz aldım. İstanbul daha zor oldu ama Ankara'da kolay oluyor tanıdık var ise.
laka seçmek isteyen araç sahipleri www.ankara.pol.tr adresindeki plaka tahsis kısmına girerek plaka seçebilirler. Seçtikleri plakaları almak üzere, şubemizdeki 36 numaralı plaka tahsis bankosundan plaka fişlerini aldıktan sonra müracaat etmeleri gerekmektedir.
laka seçmek isteyen araç sahipleri www.ankara.pol.tr adresindeki plaka tahsis kısmına girerek plaka seçebilirler. Seçtikleri plakaları almak üzere, şubemizdeki 36 numaralı plaka tahsis bankosundan plaka fişlerini aldıktan sonra müracaat etmeleri gerekmektedir.
Plaka Tahsis İşlemleri
İnternet üzerinden verilen plaka tahsis hizmeti yeni web sayfamıza entegrasyonu sağlanıncaya kadar geçici süre ile hizmet dışı kalacaktır.
Plaka Tahsis İşlemleri için bizzat Trafik Tescil Şube Müdürlüğü'ne müracaat etmeniz rica olunur.
------------
Eskiden online olabiliyordu, ama kapanmış maalesef
kadireren
25-06-2022, 23:06
Ücretsiz plaka hala var mı? En son geçen sene isim soy isim baş harfleri olan plaka denk gelmişti almıştım öyle ama 3 ay önce araç alırken birkaç kişi o ücretsiz plakalar kalktı hepsi paralı oldu dedi ben de üşenip gidip bakmamıştım. Sıradan ne geldiyse razı oldum. Bu arada uzun yıllar önce tanıdığa bağlı hem İstanbul'dan hem Ankara'dan 3 harf 2 rakam harfler anlamlı plaka ücretsiz aldım. İstanbul daha zor oldu ama Ankara'da kolay oluyor tanıdık var ise.
Aralık ayında duruyor du şuan için kesin konuşmayım. Genelde 3 harf 3 rakam plaka vardı boşa düşen eski plakalardan güzel yoktu belki isim soyisim denk gelir bana gelmeyince içeriden aldık isim soyisim olar
Tanıdık varsa hem kolay hemde uygun oluyor
Site uzun zamandır kapalı , Eskişehir de site üzerinden ayırtma var sonrası nasıl işliyor ücret vs bilmiyorum Ankara'da istediğimimi alınca detaya bakmadım
İst'da geçen senin sonuna doğru 3 harfli plaka için min 8k fiyat aldık. Şu an söylediğiniz fiyatlar çok iyimser
mehmet6r
26-06-2022, 01:33
Tüm cevaplar için teşekkürler. İstanbul için tanıdığım var isteyene yardımcı olurum.
Ankara son donemde istanbuldan pahali 3 harfe 20-30 istiyorlar. 2 harfe en son 8000 gibi bir rakam odedik.
gokhankenar
26-06-2022, 07:27
içerde polis tanıdığı olan varsa çok faydası oluyor bu işlerde. 250tlye almıştık 5 ay önce Bursa'da
emreogut
26-06-2022, 11:59
evet var Pazartesi günü yeni listeler geliyor, ilk iş günü gitmenizi tavsiye ederim.
Bu arada plaka tahsis sistemi faal değil, yıllardır web site entegrasyonu sağlanıyor yazıyor.
Tüm cevaplar için teşekkürler. İstanbul için tanıdığım var isteyene yardımcı olurum.
ARZ,
AEM
AME
ATO
Bunlardan biri kaça çıkar :)
mehmet6r
26-06-2022, 21:16
ARZ,
AEM
AME
ATO
Yarın dönüş yaparım abi.
Ankarada kendiniz gidin istediğiniz plakayı söyleyin, ücretini size söylüyorlar.
Muameleci ile uğraşmanıza gerek yok.
Sti_Ozan
27-06-2022, 16:11
1 Ay önce orta firma ismi sonu rastgele 3 Harf 2 rakam olacak şekilde 2500 e aldık istanbulda
Sti_Ozan
27-06-2022, 16:12
ARZ,
AEM
AME
ATO
Abi bildiğim kadarıyla ATO gelmez, O harfi plakanın baş ve son kısmında kullanılamıyor. Tek istisna 61 OF plakalarda var harici böyle bir plaka yok. Bende bundan muzdaribim :)
burcinkarabacak
28-06-2022, 12:49
biz emniyetin plaka bölümündeki polis abladan rica ettik tanıdığımız 06 CAN *** farketmez dedik. ben sordum 25.000 istedi komiser aradan 1-2 hafta geçti sordurduk ablaya da 20.000 dedi. CAN ** zaten kalmamış sıra varmış onda da.
Bende
06FK2XX
06FK2XXX seri olarak 000/0001/2222 Gibi
Kombinasyonunda plaka ıstıyorum varsa Ankara da yardımcı olabilecek ulaşırsa bana sevinirim
kadireren
28-06-2022, 19:57
Bende
06FK2XX
06FK2XXX seri olarak 000/0001/2222 Gibi
Kombinasyonunda plaka ıstıyorum varsa Ankara da yardımcı olabilecek ulaşırsa bana sevinirim
Ben tanıdık vasıtası ile gittim yinede sadece harf veya son rakamı seçtirdi, AE aldım sonunu 4 değil 3 istedim ama 199 222 gibi seçmedim ya tanıdık iyi yerden olacak ya da bağış biraz fazla olacak başka türlü zor
biz emniyetin plaka bölümündeki polis abladan rica ettik tanıdığımız 06 CAN *** farketmez dedik. ben sordum 25.000 istedi komiser aradan 1-2 hafta geçti sordurduk ablaya da 20.000 dedi. CAN ** zaten kalmamış sıra varmış onda da.
Abi selam bu plaka bölümü dediğiniz yer trafik tescil şube müdürlüğü mü oluyor?
Abi selam bu plaka bölümü dediğiniz yer trafik tescil şube müdürlüğü mü oluyor?
merdıvenlerden cık soldaki kapı.
eminkilic61
14-09-2022, 09:11
güncelleme vereyim
dün bir arkadaşım '06(3harf)(3rakam)' özel plaka için araya kimleri soksa bile 40.000tl bağış istemişler
güncelleme vereyim
dün bir arkadaşım '06(3harf)(3rakam)' özel plaka için araya kimleri soksa bile 40.000tl bağış istemişler
3 harf 3 rakam sıradan gelirse özel değil ama çıkanı seçersen kıymete biniyor demek ki
10 ÖZEL İSİM SOYİSİM 003 - için dün 39.000 TL vergisini yatırdık.
40.000 TL gibi para verecekseniz istediğinizi yazdırın :)
Birkan61
14-09-2022, 10:13
İstanbuldan bahsediyorum ;
34 xxx 61 şeklinde bahçelievler trafik şubeye gittim 7000 TL çektiler
Polis tanıdık buldum rica minnet 4000 TL çektiler
Muameleciye soruyorum, 3000 tlye alırım diyor :D Bazen muameleci daha uyguna çözebiliyor farklı bir sürü ilçeden olduğu için
En son eşim ve benim baş harflerim ve 61 için
Boşta 34 SB 961 vardı, polis tanıdıkla bahçelievlerde rica minnet min. 4000 düştüler yine
En son mutlu son 34 SB xx61 aldım beylikdüzünden, 2 polis tanıdık ricası ile birlikte 1000 TL aldım
Polis tanıdıklar artık biz bile kendimize bedavaya alamıyoruz şeklinde konuştular
eminkilic61
14-09-2022, 10:31
İstanbuldan bahsediyorum ;
34 xxx 61 şeklinde bahçelievler trafik şubeye gittim 7000 TL çektiler
Polis tanıdık buldum rica minnet 4000 TL çektiler
Muameleciye soruyorum, 3000 tlye alırım diyor :D Bazen muameleci daha uyguna çözebiliyor farklı bir sürü ilçeden olduğu için
En son eşim ve benim baş harflerim ve 61 için
Boşta 34 SB 961 vardı, polis tanıdıkla bahçelievlerde rica minnet min. 4000 düştüler yine
En son mutlu son 34 SB xx61 aldım beylikdüzünden, 2 polis tanıdık ricası ile birlikte 1000 TL aldım
Polis tanıdıklar artık biz bile kendimize bedavaya alamıyoruz şeklinde konuştular
bizim bu 61 sevdamız pahalıya patlıyor :D
eminkilic61
14-09-2022, 10:32
3 harf 3 rakam sıradan gelirse özel değil ama çıkanı seçersen kıymete biniyor demek ki
06AKFXXX için 40bin dediler
son üç rakam rastgele gelecekti
Konudan bağımsız biraz ama arkadaşın araçta ozel plaka var. Aracı satıcak yakında ama plakayı tekrar tutmak istiyor. İşlemler nasıl oluyor, ve yine o plakayı tutmak için para ödemesi gerekiyor mu?
Bugun rastgele bi insta sayfasından 34 HNJ XX sordum 7500 dedi… aynı kişiler 2 ay önce 3000 demişti :)
eminkilic61
14-09-2022, 12:45
Konudan bağımsız biraz ama arkadaşın araçta ozel plaka var. Aracı satıcak yakında ama plakayı tekrar tutmak istiyor. İşlemler nasıl oluyor, ve yine o plakayı tutmak için para ödemesi gerekiyor mu?
Bugun rastgele bi insta sayfasından 34 HNJ XX sordum 7500 dedi… aynı kişiler 2 ay önce 3000 demişti :)
aracı sattığınızda, alacak kişi plaka değişikliği isterse sizin plaka emniyetin sisteme düşüyor.
sizde emniyete yina para ödeyip plakanızı alıyorsunuz
Birkan61
14-09-2022, 14:02
bizim bu 61 sevdamız pahalıya patlıyor :D
Aynen öyle babacım
Telefon numaramda ve plakada görmezsem rahat edemiyorum :D
Arkadaşın aracı plaka değişikliği ile şehir dışı satış olacak, plaka boşa düşecek
Daha önce plaka onda değilmiş gibi bağışını yapıp kendine ve yeni alacağı araca tc ve şasi no ile tahsis ettirecek.
4 ay önce muameleciden 34 xxx 61'i 1300 TL'ye almıştım, şimdi en düşük 3000 buldum ki başkalarıda 5-6-7000 diyede söyleyen çok.
Zamcık plaka bağışlarınada geldi :D
10 ÖZEL İSİM SOYİSİM 003 - için dün 39.000 TL vergisini yatırdık.
40.000 TL gibi para verecekseniz istediğinizi yazdırın :)
Bu şekilde alınan plakalarda prosedür nasıl işliyor, vergisi neye göre belirleniyor ?
Bu şekilde alınan plakalarda prosedür nasıl işliyor, vergisi neye göre belirleniyor ?
herhangi bir satışa gerek kalmadan direkt bu değişimi yapabiliyorsunuz.
İl dışına sat geri al gibi bir duruma ihtiyaç yok 2.el araçlar yada kullandığınız araç için.
0km için de prosedür aynı
İşlem yapacağınız notere gidip 10 XXX XXX 001 özel mavi tabanlı plaka için para yatıracağım hesap numarasını verirmisiniz diyeceksiniz. Onlarda kayıtlı değilse TNB Türkiye Noterler Birliğinden istiyorlar.
39.xxx TL ödemesi var.
Ödemeyi ruhsat sahibi yapacak yada ruhsat sahibinin adı açıklamada yazacak. Açıklamada plaka da yazılacak.
mesela ruhsat TUĞBAY IŞIKLAR adına. Plaka 10 TUGBAY 001 yada 10 TUGBAYISIKLAR 001 gibi bir plaka olabiliyor. yada şirketse şirket ünvanı olabiliyor.
001 kısmı yani son kısmı seçemiyorsun. onu sistem atıyor.
son kısmı 001 -002 -003 olacağı şuna göre belirleniyor.
daha önce bulunuğun ilde mesala Balıkesirde T ile başlayan özel plaka geçmişte kaçtane alınmış 3 tane diyelim seninki 004 olabiliyor.
Arabayı sattığında plaka ve para çöp oluyor. Geri alamıyorsun.
herhangi bir satışa gerek kalmadan direkt bu değişimi yapabiliyorsunuz.
İl dışına sat geri al gibi bir duruma ihtiyaç yok 2.el araçlar yada kullandığınız araç için.
0km için de prosedür aynı
İşlem yapacağınız notere gidip 10 XXX XXX 001 özel mavi tabanlı plaka için para yatıracağım hesap numarasını verirmisiniz diyeceksiniz. Onlarda kayıtlı değilse TNB Türkiye Noterler Birliğinden istiyorlar.
39.xxx TL ödemesi var.
Ödemeyi ruhsat sahibi yapacak yada ruhsat sahibinin adı açıklamada yazacak. Açıklamada plaka da yazılacak.
mesela ruhsat TUĞBAY IŞIKLAR adına. Plaka 10 TUGBAY 001 yada 10 TUGBAYISIKLAR 001 gibi bir plaka olabiliyor. yada şirketse şirket ünvanı olabiliyor.
001 kısmı yani son kısmı seçemiyorsun. onu sistem atıyor.
son kısmı 001 -002 -003 olacağı şuna göre belirleniyor.
daha önce bulunuğun ilde mesala Balıkesirde T ile başlayan özel plaka geçmişte kaçtane alınmış 3 tane diyelim seninki 004 olabiliyor.
Arabayı sattığında plaka ve para çöp oluyor. Geri alamıyorsun.
Peki bu vergi tek seferlik mi ödeniyor yoksa belirli periyotlarda mesela yıllık olarak mı?
Peki bu vergi tek seferlik mi ödeniyor yoksa belirli periyotlarda mesela yıllık olarak mı?
Geçmiş yıllarda her yıl vergi vardı, bu her yıl vergi olayını kaldırıp tek sefer yüksek bir ödeme yaptılar.
hothatch
18-09-2022, 21:05
Ankara'da 1 harf 4 rakam plakada Harfi ve 4 rakamı seçtik, tanıdıksız 10 bin dediler :D sonra biraz muhabbet, memleketçilik, çalışılan kurum vs derken güzel indirim yaptılar. Tamamen oradaki memurun inisiyatifine ve moduna bağlı düzen.
kalipson
04-03-2024, 00:36
Ufaktan hort.. :D
Şu an Ankara'daki boşta olan plakaları nasıl öğrenebilirim? 50bin bayılmak istemiyorum.
Güzel, orta halli bişey varsa alıp geçeyim kafasındayım.
Var mı bu konuda bana yardımcı olabilecek birisi? EGM.ye gidildiğinde zaten görürüz ama önden bi hazırlık yapmak istedim.
-Murat Özcan-
04-03-2024, 09:28
Eskiden E-Devlet üzerinden hangi plaka hangi araçta görebiliyorduk, anlıyorduk boşta mı değil mi , aslında böyle işlemlerin E-Devlet üzerinden yapılması hatta özel plaka seçim tarzında bir bölüm olması orada da plaka gruplarının fiyatlarının yazması daha kolay olur diye düşündüm hep ama işte zor işler bu işler. İçeri de tanıdığı olan özellikle Plaka tescil bölümünde en az komiser,amir sınıfı tanıdığı olan herkes çok rahat plaka alabilir..
Ankara çok can yakıyor diye biliyorum plaka seçiminde aynı İstanbul gibi.
baskan96
04-03-2024, 12:14
Abi Ankara’da sistem şu şekilde işliyor:
1- Her hafta başı, boşa düşen plakaların olduğu birkaç sayfalık bi kağıt trafik şubenin giriş kısmına geliyor. Bunları seçip almak ücretsiz ama genelde zamanında sıradan verilmiş plakalar oluyor mesela XX0000 tarzında. Nadiren içlerinde XY123 tarzı da olabiliyor ama hafta başı gitmek şart onları almak için.
2- Hâlâ duruyor mu bilmiyorum bu işlerle ilgilenen kadın bir komiser vardı. Trafik şubeye girince yeri biraz içeri kısımda kalıyor. Ona istediğin harfleri söylüyorsun sana var mı yok mu bilgisini ve varsa hangi devam rakamları ile olduklarını söylüyor. Diyelim ki XXX01’i almak istiyorsun; önce sana bunun ücretini söylüyor, genelde pazarlık da yapılabiliyor(du) ama tutarlar inanılmaz saçma yerlere gitmiştir eminim. Diyelim ücrette anlaştınız, sana bir makbuz kesiyor ve girişin sağ tarafında bağış yapıp ödendi kağıdı ile geri gidiyorsun ve şube senin adına o plakayı ayırmış oluyor noter satışında da direkt düşüyor.
İki yıl önce arkadaşımın ablası için XY123 formunda bir plakaya 2000₺ bağış yapmıştım sen tutarları az çok kafanda canlandırabilirsin güncel olarak :D Çok üst mevkilerden tanıdık yoksa bedava çözmek imkansız çünkü iki yıl önce yukarıdaki plakayı almak için beklerken Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından birinin koruması gelmişti kibarca reddetmişti hanımefendi :) Ek olarak bir aracımı Cumhurbaşkanlığı Koruma Dairesi’nden bir polise satmıştım o da araya kimler kimleri soktu ama plaka alamamıştı..
Uzun lafın kısası, senin için ultra önem arz etmiyorsa XY1234 tarzında bir plakayı ilk seçenekte belirttiğim kağıtlardan seçip almak bence en mantıklı iş şu anda..
1- Her hafta başı, boşa düşen plakaların olduğu birkaç sayfalık bi kağıt trafik şubenin giriş kısmına geliyor. Bunları seçip almak ücretsiz ama genelde zamanında sıradan verilmiş plakalar oluyor mesela XX0000 tarzında. Nadiren içlerinde XY123 tarzı da olabiliyor ama hafta başı gitmek şart onları almak için.
2- Hâlâ duruyor mu bilmiyorum bu işlerle ilgilenen kadın bir komiser vardı. Trafik şubeye girince yeri biraz içeri kısımda kalıyor. Ona istediğin harfleri söylüyorsun sana var mı yok mu bilgisini ve varsa hangi devam rakamları ile olduklarını söylüyor. Diyelim ki XXX01’i almak istiyorsun; önce sana bunun ücretini söylüyor, genelde pazarlık da yapılabiliyor(du) ama tutarlar inanılmaz saçma yerlere gitmiştir eminim. Diyelim ücrette anlaştınız, sana bir makbuz kesiyor ve girişin sağ tarafında bağış yapıp ödendi kağıdı ile geri gidiyorsun ve şube senin adına o plakayı ayırmış oluyor noter satışında da direkt düşüyor.
İki yıl önce arkadaşımın ablası için XY123 formunda bir plakaya 2000₺ bağış yapmıştım sen tutarları az çok kafanda canlandırabilirsin güncel olarak :D Çok üst mevkilerden tanıdık yoksa bedava çözmek imkansız çünkü iki yıl önce yukarıdaki plakayı almak için beklerken Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından birinin koruması gelmişti kibarca reddetmişti hanımefendi :) Ek olarak bir aracımı Cumhurbaşkanlığı Koruma Dairesi’nden bir polise satmıştım o da araya kimler kimleri soktu ama plaka alamamıştı..
Uzun lafın kısası, senin için ultra önem arz etmiyorsa XY1234 tarzında bir plakayı ilk seçenekte belirttiğim kağıtlardan seçip almak bence en mantıklı iş şu anda..
O da güzel sistemmiş. Sırf Suriye işi plaka istemiyorsun diye birilerini beslemek gerekmiyor gibi
Ankara bu işlerde her daim iyi valla. Ben İzmir'de 2022 sonunda motosiklete plaka seçerken, 2 harf + 3 rakam için bin lira ödedim. İlgilenen komisere herhangi bir ''2 harfli'' plaka ne kadar olur dedim. O da bin lira dedi :)
kalipson
04-03-2024, 15:50
Yani peki şu an boşta olan plakaları gösteren listeyi nasıl görebiliriz?
Trafik şubeye gitmek gerekiyormuş fiziksek olarak kağıttan incelemek gerekmiş şeklinde anladım
Balıkesir de plaka menüsü var :)
Hangi harf kaç para, hangi rakam kaç para belli, pazarlığa kapalı.(Torpil harici)
ChuckBartowsKi
07-03-2024, 11:36
Balıkesir de plaka menüsü var :)
Hangi harf kaç para, hangi rakam kaç para belli, pazarlığa kapalı.(Torpil harici)
Çok iyi sistem özellikle Ankara-İstanbul ciddi rant sağlayanlar var plaka için onları bitirir para doğrudan devlete kalır ( her ne yapılıyor ise ) herkes ulaşabilir ciddi bir + gelir olur.
Çok iyi sistem özellikle Ankara-İstanbul ciddi rant sağlayanlar var plaka için onları bitirir para doğrudan devlete kalır ( her ne yapılıyor ise ) herkes ulaşabilir ciddi bir + gelir olur.
Devlete kaldığını düşünmeniz çok nahif ve iyi niyetli bir düşünce. Özellikle İl - İlçe de o İl - ilçe'nin "Emniyet Trafik Güçlendirme Destekleme" vs derneğine gidiyor bağışlar. Dernek nereye kullanmak isterse. Mesela Temsil Ağırlama Yemekleri gibi gibi. Daha Detaylı bilgi almak isterseniz herhangi bir polis memuru amiri tandığınıza çaktırmadan danışabilirsiniz.
Deskte olan listeler tırt olur hep.
Önce plaka talebini ilgili memura iletiyorsun. Direk isim, takım ya da parti çağrıştırıyorsa(3 harf 2 rakam)hapı yuttun demektir. Rakamı tipine ismine ve hangi arabaya takacağına göre komiser belirliyor. Tanıdık varsa %50 ye kadar indirim oluyor.2021 de isim çağrıştıran 3 harf 2 rakama 10k dediler tanıdık vasıtasıyla 5k ya halletti patron. Eskiden tek harf 4 rakama para bile vermezdik.
Arkadaş temennisini söylemiş aslında. Bu işlerin keyfiyete göre yapılması çok saçma. Sıradan vatandaştan 15-20 bin lira istenen plakaya biraz nüfuzunuz varsa hiç ödeme yapmadan erişebiliyorsunuz. Harf rakam seçimini geçmişteki özel plaka (ad soyad yazdırıyorlardı ya hani) benzeri bir uygulamayla standart tarifeye bağlamaları lazım. Hem ödeyeceğimizi biliriz, hem de para direkt kasaya gider.