PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mercedes B150/B160 Fikirleriniz

Evrenoz
05-06-2022, 15:30
Hanıma bu yaz bir sürpriz yapma niyetim var, işe gidip gelirken kullansın diye ( küçükyalı - esentepe ) eli yüzü düzgün birşey bakayım dedim.
Önce Mini One'lara baktım ama hem tek kapı olması hem de bagaja puset sığma olasılığının düşük olması vazgeçirdi.
Max 300.000 TL'ye araç baktığımdan da seçeneklerim azaldı. Ne yapayım derken B150-B160 buldum birkaç tane.

Nedir bu araçla ilgili görüşleriniz? Kronik ne sıkıntısı vardır ve bu sıkıntılar ne masraf açar?

Tabir-i caiz ise biraz getirsin-götürsün olarak kullanılacak, evin 2. aracı olacak. Uzun yol yapmayacak.
Evden işe, işten eve. haftasonları da çocukla parka, sağa, sola.

207_TR
05-06-2022, 16:23
Hanıma bu yaz bir sürpriz yapma niyetim var, işe gidip gelirken kullansın diye ( küçükyalı - esentepe ) eli yüzü düzgün birşey bakayım dedim.
Önce Mini One'lara baktım ama hem tek kapı olması hem de bagaja puset sığma olasılığının düşük olması vazgeçirdi.
Max 300.000 TL'ye araç baktığımdan da seçeneklerim azaldı. Ne yapayım derken B150-B160 buldum birkaç tane.

Nedir bu araçla ilgili görüşleriniz? Kronik ne sıkıntısı vardır ve bu sıkıntılar ne masraf açar?

Tabir-i caiz ise biraz getirsin-götürsün olarak kullanılacak, evin 2. aracı olacak. Uzun yol yapmayacak.
Evden işe, işten eve. haftasonları da çocukla parka, sağa, sola.

Koşarak uzaklaş :)

Şaka bir yana 2011 de Mercedes'e ilk başladığımda B150 ve B160 araçlarımız vardı şirkette kullandığımız.
Yakıt çok yakar ve yaktığını inkar ederi.

Doğru bir lpg kiti ile ancak kullan derim.

Yemin ediyorum yolda giderken yakıt ibresinin düşüşünü görürdük.

Şanzıman biraz yavaştı galiba tam otomatikti öyle hatırlıyorum, emin olmamakla beraber cvt de olabilir.

Cam tavanlar bakımsız kalırsa su alma problemi yada kapanamama problemi çıkartabilir.

Motorda kronik bir dert yoktu. Öyle hatırlıyorum.

Evrenoz
05-06-2022, 17:09
Koşarak uzaklaş :)

Şaka bir yana 2011 de Mercedes'e ilk başladığımda B150 ve B160 araçlarımız vardı şirkette kullandığımız.
Yakıt çok yakar ve yaktığını inkar ederi.

Doğru bir lpg kiti ile ancak kullan derim.

Yemin ediyorum yolda giderken yakıt ibresinin düşüşünü görürdük.

Şanzıman biraz yavaştı galiba tam otomatikti öyle hatırlıyorum, emin olmamakla beraber cvt de olabilir.

Cam tavanlar bakımsız kalırsa su alma problemi yada kapanamama problemi çıkartabilir.

Motorda kronik bir dert yoktu. Öyle hatırlıyorum.

Yakıt kısmı konu dışı. Konunun içine girerse dediğin gibi LPG yaparım belki.
Sunroof aklımda olsun, başka bir tasası yoksa iyiymiş galiba

Dogukankyn
05-06-2022, 18:25
Mercedes'te tekniker olarak staj yaptım orada kazandığım deneyimler doğrultusunda yazacağım

Güzel aile arabasıdır çok naz yapmaz işçiliği basittir bakımlarını bahçede bile yapabilirsiniz ocak ayında stajım bittiği zaman aşağı yukarı 2k civarı tutuyordu yetkilide masrafları. Şu an ne kadardır bilmiyorum

Dizellerde özellikle dpf ye ve nox sensörlerine baktırın en çok arızaya gelen araçlar nox sensörleri arızasından dolayı geliyordu

Sport donanım olanlar her açıdan tatmin eder.

207_TR
05-06-2022, 20:44
Mercedes'te tekniker olarak staj yaptım orada kazandığım deneyimler doğrultusunda yazacağım

Güzel aile arabasıdır çok naz yapmaz işçiliği basittir bakımlarını bahçede bile yapabilirsiniz ocak ayında stajım bittiği zaman aşağı yukarı 2k civarı tutuyordu yetkilide masrafları. Şu an ne kadardır bilmiyorum

Dizellerde özellikle dpf ye ve nox sensörlerine baktırın en çok arızaya gelen araçlar nox sensörleri arızasından dolayı geliyordu

Sport donanım olanlar her açıdan tatmin eder.

Sen güncel kasa ile karıştırdın :)

2012 ve öncesi modellerden bahsediliyor.

207_TR
05-06-2022, 21:01
Yakıt kısmı konu dışı. Konunun içine girerse dediğin gibi LPG yaparım belki.
Sunroof aklımda olsun, başka bir tasası yoksa iyiymiş galiba

B200Cdi lar vardı, az km li bulabilirsen mantıklı olur 2012 öncesi . Fiyatlara bakmadan söylüyorum.

B - Class | Mercedes Benz Club Turkiye (http://mbclubtr.com/index.php?forums/b-class.26/)

Evrenoz
05-06-2022, 21:06
B200Cdi lar vardı, az km li bulabilirsen mantıklı olur 2012 öncesi . Fiyatlara bakmadan söylüyorum.

B - Class | Mercedes Benz Club Turkiye (http://mbclubtr.com/index.php?forums/b-class.26/)

aşıyor bunlar bütçeyi
sahibinden.com Hata Sayfası (https://www.sahibinden.com/mercedes-benz-b-serisi-b-200?sorting=price_asc)

Kahn23
05-06-2022, 21:34
ceyhun737 'de vardı. Görürse yazar bişeyler

BARR
06-06-2022, 07:33
Evlerden ırak o kadar diyorum :)

Oguzhandeniz
06-06-2022, 07:55
Kız kardeşime üniversitede ilk araba olarak B150 almıştık. 2007 modeldi dolu bi arabaydı. Cam tavanlarında sıkıntı var. Bazı plastik parçalar kırılıyor ve pahalı. CVT şanzıman. LPG ile bile çok yakıp gitmez. Bir sefer Ankara - Çorum arası gittim geldim. İllallah etirdi. Gitmiyor, gidince de içiyor resmen. Onun dışında genel olarak Mercedes kalitesinde bir araç. Bayan için ve ilk arabaya tercih edilebilir yani sizin duruma uygun bir araç

Evrenoz
06-06-2022, 08:07
Evlerden ırak o kadar diyorum :)

Sebep de bana :)

Kız kardeşime üniversitede ilk araba olarak B150 almıştık. 2007 modeldi dolu bi arabaydı. Cam tavanlarında sıkıntı var. Bazı plastik parçalar kırılıyor ve pahalı. CVT şanzıman. LPG ile bile çok yakıp gitmez. Bir sefer Ankara - Çorum arası gittim geldim. İllallah etirdi. Gitmiyor, gidince de içiyor resmen. Onun dışında genel olarak Mercedes kalitesinde bir araç. Bayan için ve ilk arabaya tercih edilebilir yani sizin duruma uygun bir araç

Gitmesi hiç önemli değil aslında, gitmese de olur :)
Dediğin gibi bu şartlarda uygun sanırım. Hangi parçalar kırılanlar?
Şanzıman dert açan bir parça mı?

BARR
06-06-2022, 08:09
Sebep de bana :)

Kayınbirader de vardı bizim evin 2. aracı olarak 2 kere şanzıman yapıldı. Araba hem gitmiyor hem de V6 gibi yakıyor maaşallah. Sollamak istesen önündeki arabayı şehir içinde bile kanser eder adamı. Çok gereksiz bir araba. Bir de parça bulması sıkıntılı genel olarak. Yani şehir içinde bir tıklatsan parça beklersin muhtemelen.

darkred
06-06-2022, 08:15
Abi benim birkaç kez kullanma imkanım oldu. Bir kere çok sert bir araba. Miniler sert arabadır ya normalde bunun yanında S Klasse kalır o derece sert bence.

Şanzıman nedeniyle gaza hiç tepki vermeyen bağıran ama gitmeyen bir o kadarda yakan bir araba.

Oturma pozisyonu yüksek arabaya inip binerken Crossover bir araca biner gibi binip iniyorsun.

İç hacmi ferahmı evet ferah. Akülü araba gibi git gel için iş görürmü görür ama daha iyi alternatif bulunur mu bulunur.

drago
06-06-2022, 08:41
Darkred'e katılıyorum, A için konuşayım, aynı araba neticede

İç malzeme kalitesi harikadır, hatta fifth gear mıydı top gear mıydı, o yıl üretilen en üst sınıf arabası SL ile bu aracın malzeme kalitesini kıyaslıyor ve mercedes masraftan kaçmamış diyordu.

Şanzıman cvt, bağırıp bağırıp gitmiyor.

Motor pozisyonu bir acayip, ustalar mırın kırın ediyor bir şeyini sökerken.

Neredeyse tüm A ve B'lerde aks sorunu var, olmayan da en az 1 kere olacaktır.

Parça bulması da zor bir araç.

8.000rpm
06-06-2022, 08:54
Evren , o bütçeye jazz baksan kafan daha rahat olmaz mı?

Burak K.
06-06-2022, 11:10
Yaklaşık 3 senedir eşim kullanıyor, 80.000 KM'de aldık şu an 110.000 KM'de. Kronik olarak şanzıman kartı arızası, aks bozulması ve açılan cam tavan modellerinde su alma problemi var. Bizim aracımız açılır cam tavanlı, herhangi bir su problemi yaşamadık sürekli kapalı garajda duruyor araç. 4 ay önce falan şanzıman kartı bozuldu, 6500 TL'ye tamir ettirdim şu an problemsiz devam ediyoruz. Yakıt olarak içiyor. :) LPG ile uyumlu, LPG takılırsa sorunsuz binilir ancak biz az km yaptığı için araba taktırmadık LPG. Şanzıman CVT, performanslı bi araba değil maalesef ama konforlu ve güvenli. Bizdeki modelinde otomatik park mevcut, araç 2009 model. Bunların dışında 17' çok kollu jantları sürekli çatlıyor, kırılıyor. Çoğu B150 kullanıcısı jantlarını değiştirmiş, ben o konuda da direniyorum ama sonunda değişeceğiz gibi görünüyor. :) Başka soru varsa yanıtlarım ama genel anlamda memnunuz, bayanlar için ideal araç bizlere pek uygun değil bence.

kelalper
06-06-2022, 11:20
Evren ben senin yerinde olsam Fiat 500L lere bakarım. Hem daha yeni hem daha sorunsuz hem de parçası genel olarak daha ucuzdur.

Evrenoz
06-06-2022, 12:31
Kayınbirader de vardı bizim evin 2. aracı olarak 2 kere şanzıman yapıldı. Araba hem gitmiyor hem de V6 gibi yakıyor maaşallah. Sollamak istesen önündeki arabayı şehir içinde bile kanser eder adamı. Çok gereksiz bir araba. Bir de parça bulması sıkıntılı genel olarak. Yani şehir içinde bir tıklatsan parça beklersin muhtemelen.

Yakıt sanırım pek sorun olmayacak, evin ana aracı değil. Gitmesi de sıkıntı değil, gitmese de olur :)
PArça beklemek de dert olmaz ana araç olmadığından ama şanzıman biraz sıkıntı olabilir. Belki alırsam hanıma vermeden iyi bir şanzımancıya götürüp gerekli onarımı ( veya gerekli olmasa da baş ağrımasın diye arıza çıkartma olasılığı olan parçaları ) yaptırırım.

Abi benim birkaç kez kullanma imkanım oldu. Bir kere çok sert bir araba. Miniler sert arabadır ya normalde bunun yanında S Klasse kalır o derece sert bence.

Şanzıman nedeniyle gaza hiç tepki vermeyen bağıran ama gitmeyen bir o kadarda yakan bir araba.

Oturma pozisyonu yüksek arabaya inip binerken Crossover bir araca biner gibi binip iniyorsun.

İç hacmi ferahmı evet ferah. Akülü araba gibi git gel için iş görürmü görür ama daha iyi alternatif bulunur mu bulunur.

Baktım ama bu fiyatlara pek bir şey bulamadım. İş görsün yeter. Çocukla parka gidecek, evden de işe gidecek. başka kullanım amacı yok.
Biraz da imajı olan bir şey olsun istiyorum.

Darkred'e katılıyorum, A için konuşayım, aynı araba neticede

İç malzeme kalitesi harikadır, hatta fifth gear mıydı top gear mıydı, o yıl üretilen en üst sınıf arabası SL ile bu aracın malzeme kalitesini kıyaslıyor ve mercedes masraftan kaçmamış diyordu.

Şanzıman cvt, bağırıp bağırıp gitmiyor.

Motor pozisyonu bir acayip, ustalar mırın kırın ediyor bir şeyini sökerken.

Neredeyse tüm A ve B'lerde aks sorunu var, olmayan da en az 1 kere olacaktır.

Parça bulması da zor bir araç.

Direkt aksları yenilerim o da kronik bir arıza ise, iç kısım kaliteli ise güzel bir artı.
Gitmemesi hiç umrum değil :) hanım basmayıversin :D

Evren , o bütçeye jazz baksan kafan daha rahat olmaz mı?

Hiç sıcak gelmiyor açıkçası. Bir miktar masrafa katlanabilirim diye düşünüyorum.

Yaklaşık 3 senedir eşim kullanıyor, 80.000 KM'de aldık şu an 110.000 KM'de. Kronik olarak şanzıman kartı arızası, aks bozulması ve açılan cam tavan modellerinde su alma problemi var. Bizim aracımız açılır cam tavanlı, herhangi bir su problemi yaşamadık sürekli kapalı garajda duruyor araç. 4 ay önce falan şanzıman kartı bozuldu, 6500 TL'ye tamir ettirdim şu an problemsiz devam ediyoruz. Yakıt olarak içiyor. :) LPG ile uyumlu, LPG takılırsa sorunsuz binilir ancak biz az km yaptığı için araba taktırmadık LPG. Şanzıman CVT, performanslı bi araba değil maalesef ama konforlu ve güvenli. Bizdeki modelinde otomatik park mevcut, araç 2009 model. Bunların dışında 17' çok kollu jantları sürekli çatlıyor, kırılıyor. Çoğu B150 kullanıcısı jantlarını değiştirmiş, ben o konuda da direniyorum ama sonunda değişeceğiz gibi görünüyor. :) Başka soru varsa yanıtlarım ama genel anlamda memnunuz, bayanlar için ideal araç bizlere pek uygun değil bence.

Çok teşekkürler, LPG taktırabilirim belki ama AVM otoparkına girememe durumu beni düşündürüyor.
Şanzıman bir tek o kart arızasını çıkarıyorsa o da dert değil. Aksı da hallederim ama cam tavanı biraz araştırayım. Su aldığı halde masraf ne olur acaba

Evren ben senin yerinde olsam Fiat 500L lere bakarım. Hem daha yeni hem daha sorunsuz hem de parçası genel olarak daha ucuzdur.

O boyu düşünmüyorum, yoksa mini one alacaktım ama hiç gözüme hoş gelmiyor 500L

cnzdmr
06-06-2022, 12:44
Bi arkadaşımın kayınvalidesinde vardı B kasa, bir kere uzun yol yaptı dönüşünde akvuryum gibi araba midem bulandı uzun yolda demişti :) Hala gülerim bu yoruma :)

illa göz karartılırsa alınır ancak fiat500x vs daha iyi bir alternatif bulunur sanki B kasa yerine diye düşünüyorum.

Ayrıca Cam tavan vs eski araçlarda dert ve tasadan başka bir şey değil ne kadar az opsiyon olursa o kadar iyi bence.

207_TR
06-06-2022, 13:57
Cam tavanlı iptal eden ( açılma fonksiyonunu iptal eden ) müşteriler vardı.

Lpg ile binilir kesinlikle, gizli simit tüp iş görür,

Dogukankyn
06-06-2022, 15:23
Sen güncel kasa ile karıştırdın :)

2012 ve öncesi modellerden bahsediliyor.

Haklısınız öyle olmuş yeni farkettim :D

Burak K.
07-06-2022, 08:12
Çok teşekkürler, LPG taktırabilirim belki ama AVM otoparkına girememe durumu beni düşündürüyor.
Şanzıman bir tek o kart arızasını çıkarıyorsa o da dert değil. Aksı da hallederim ama cam tavanı biraz araştırayım. Su aldığı halde masraf ne olur acaba

Şanzıman kart arızası yolda bırakmıyor, ya kendini korumaya alır ya da vuruntulu vites geçişi yapar ama devam eder bende öyle olmuştu. Aks arızası yolda bırakır, onların değişmesi mantıklı olur. Cam tavan arızası yapanlar genelde tamir ettirmeyip silikonlatıp bırakıyor o şekilde satılık olan araçlar da var. Su alma problemi şöyle oluyor; açılan cam tavanlarda aslında o parçalar cam değil, pleksi plastik gibi bir şey. Zamanla sıcak, soğuk gördüğü için esniyor ya da daralıyor su almaya başlıyor. O parçaların değişmesi gerekiyor araç kapalı otoparkta durduğu sürece sıkıntı olmuyor 3 senedir bir sıkıntı olmadı bizde, o yüzden masrafı nedir ne olur hiç bilgim yok ama risk almamak adına cam tabansız tercih edebilirsiniz.

Evrenoz
07-06-2022, 08:50
Şanzıman kart arızası yolda bırakmıyor, ya kendini korumaya alır ya da vuruntulu vites geçişi yapar ama devam eder bende öyle olmuştu. Aks arızası yolda bırakır, onların değişmesi mantıklı olur. Cam tavan arızası yapanlar genelde tamir ettirmeyip silikonlatıp bırakıyor o şekilde satılık olan araçlar da var. Su alma problemi şöyle oluyor; açılan cam tavanlarda aslında o parçalar cam değil, pleksi plastik gibi bir şey. Zamanla sıcak, soğuk gördüğü için esniyor ya da daralıyor su almaya başlıyor. O parçaların değişmesi gerekiyor araç kapalı otoparkta durduğu sürece sıkıntı olmuyor 3 senedir bir sıkıntı olmadı bizde, o yüzden masrafı nedir ne olur hiç bilgim yok ama risk almamak adına cam tabansız tercih edebilirsiniz.

Yolda bırakmayan arızaysa süper, benim en büyük endişem yolda kalması olur.
Aksları alır almaz değiştirirm bu durumda. Cam tavanlıya denk gelirsem ilgili parçaların siparişini veririm, kışa kadar gelir herhalde.

ahmetbaha-drs
07-06-2022, 09:47
Alternatif olarak Audi A3 8P Hatchback'te(3 kapı) bakabilirsin abi 1.6-1.4 denk gelir illa ki.

Evrenoz
07-06-2022, 10:13
Alternatif olarak Audi A3 8P Hatchback'te(3 kapı) bakabilirsin abi 1.6-1.4 denk gelir illa ki.

1 tane A3 var yahu, değişiklik olmasın mı :)
Bir de 4 kapı lazım, kızı uyurken indirip pusete almak falan zor iş 3 kapıdan.

onercetin
08-06-2022, 23:19
B serisinden daha problemsiz seçenekler olarak
Suzuki Swift veya Mini Clubman bakabilirsiniz.

Clubman alırken yarım kapının ve arka koltukların rahat olabileceğini düşünmemiştim.
Hatta isterseniz uygun bir yerde buluşarak aracı inceleyebilirsiniz

Evrenoz
09-06-2022, 08:44
B serisinden daha problemsiz seçenekler olarak
Suzuki Swift veya Mini Clubman bakabilirsiniz.

Clubman alırken yarım kapının ve arka koltukların rahat olabileceğini düşünmemiştim.
Hatta isterseniz uygun bir yerde buluşarak aracı inceleyebilirsiniz

Aklımda mini vardı ilk başta ama küçük araçtan vazgeçtim.

- çocuk koltuğunda uyuyan çocuğu koltuktan alıp pusete yerleştirirken tek kapının getireceği zorluk
- bagaja puset, çanta, ıvır zıvır koyma sıkıntısı

TarikS
09-06-2022, 08:54
Söylediğin kriterler için bence mermi gibi araba abi, devam derim

Benzer kriterlerde bi kız arkadaşım almıştı arada bir kullandı, A noktasından B noktasına Mercedes'le gidip gelmiş oldu, tamam işte

Dediğin gibi 300'e falan Sattı 1 ay önce

kelalper
10-06-2022, 08:36
Evren Neşenin kepek sorununu çözdük senin araba sorununu çözemedi bu memleket. :D

Evrenoz
10-06-2022, 09:27
Evren Neşenin kepek sorununu çözdük senin araba sorununu çözemedi bu memleket. :D

Yok yahu +'sıyla -'siyle yattı kafama
Sıfır araç almıyorum neticede, bazı sorunlarınıı kabul ederek almak lazım. Çıkacak olası sorunlar da kabul dahilinde

8.000rpm
10-06-2022, 09:34
sonuçta mercedes

Evrenoz
10-06-2022, 09:47
sonuçta mercedes

Zaten bu cezbediyor beni en çok. belki dediğin gibi daha yüksek modelli, daha sorunsuz jazz vs bulabilirim ama madem hanıma bir şey yapıyorum bari iyi bir şey olsun :)
zaten evin 2. aracı olacak, asıl araç olmayacak.

8.000rpm
10-06-2022, 10:42
biz de aynı kafa ile juke satıp GLA alsak mı almasak mı diye düşünürken pertleri bile 1milyon oldu
şu ortamda karar verip uygulamak lazım

Evrenoz
10-06-2022, 11:03
biz de aynı kafa ile juke satıp GLA alsak mı almasak mı diye düşünürken pertleri bile 1milyon oldu
şu ortamda karar verip uygulamak lazım

Ay sonu kısmetse hanemize hayırlı olacak inşallah. :)

8.000rpm
10-06-2022, 13:26
çok sevindim
hayırlı olsun şimdiden :)

d3n1s
10-06-2022, 13:50
arkadaslar gitmemesi ile ilgili yorumlar yapmislar ancak durmamasi ile ilgili kimse bir sey dememis, enteresan. Benim yakin bir arkadasimin annesinde vardi, sifir alinma. Ciddi kaza atlattilar, araba durmadigi icin, araba akabinde hemen yetkili servise gitti, durum anlatildi, servisin verdigi cevap "bunlar boyle, ne yazik ki yapabilecegimiz bir sey yok" ertesi gun arabanin satisini vermislerdi. Tavsiye etmem, almak isteyeni de bir sekilde vazgecirmek gerektigine inanirim. Kendinize aliyor olsaniz, ve gozu de karartmis olsaniz "erken basarim frene, ne var yani" denebilir (eski Rover 200vi kullanicisiyim, o da durmazdi mesela) ama yenge kullanacak hem de bebekle kullanacaksa bence kosarak uzaklasilmali.

Evrenoz
10-06-2022, 14:12
arkadaslar gitmemesi ile ilgili yorumlar yapmislar ancak durmamasi ile ilgili kimse bir sey dememis, enteresan. Benim yakin bir arkadasimin annesinde vardi, sifir alinma. Ciddi kaza atlattilar, araba durmadigi icin, araba akabinde hemen yetkili servise gitti, durum anlatildi, servisin verdigi cevap "bunlar boyle, ne yazik ki yapabilecegimiz bir sey yok" ertesi gun arabanin satisini vermislerdi. Tavsiye etmem, almak isteyeni de bir sekilde vazgecirmek gerektigine inanirim. Kendinize aliyor olsaniz, ve gozu de karartmis olsaniz "erken basarim frene, ne var yani" denebilir (eski Rover 200vi kullanicisiyim, o da durmazdi mesela) ama yenge kullanacak hem de bebekle kullanacaksa bence kosarak uzaklasilmali.

Hımm, disk vs upgrade seçeneği var mı bunlarda?

d3n1s
10-06-2022, 14:20
Hımm, disk vs upgrade seçeneği var mı bunlarda?

google'a mercedes b150 big brake kit yazinca soyle seyler buldum:

CEIKA Custom Big Brake Kit for Mercedes-Benz W245 B150 B-Class (05~11) - Ceika Performance (https://ceika-store.com/products/cbk1018?locale=en)

https://www.pbbrakes.com/mercedes-benz-w245-b-class-05-11-front-big-brake-kit.html/?SID=s7caab08s73ksh0ae5cadnp01u

Yildizli olarak alinacak parcalar icin de, illa ki daha buyuk diskli, daha buyuk balatali ve hatta daha fazla pistonlu kaliperi olan modelleri vardir, olmasa da platform kardeslerinde / diger Merc'lerde vardir. Yalniz ustad, dikkat cekmek istedigim bir konu, arabayi alip bir araba parasi daha harcamak ne kadar mantikli?

207_TR
10-06-2022, 21:14
Hızlı kullanırdık, yol tutuş ve frenle ilgili sorun yaşamadık.

Cimmeria
12-06-2022, 00:43
araba maslak levent yapacakmis, gece 4te falan yapmayacaksa zaten duramayacak kadar hiz yapmasi o guzergahin trafiginde pek mumkun olmaz :)

bence onemli olan o trafikte ses sistemi iyi mi, isiklardan isiklara gitmeye calisirken muzikte kesinti oluyor mu falan :)

isin esprisi bir yana, cok yakin arkadasim 1,5 yil kullandı, onunki manueldi ama yukarida yazilan kroniklerden hic birine denk gelmedi, oturma pozisyonu biraz garipti ama memnundu genel olarak, ikinci cocuk olunca satti.

duzgun bakimlisi olursa, esiniz gayet mutlu mesut kullanir bence.

DOHC
12-06-2022, 14:32
araba maslak levent yapacakmis, gece 4te falan yapmayacaksa zaten duramayacak kadar hiz yapmasi o guzergahin trafiginde pek mumkun olmaz :)

bence onemli olan o trafikte ses sistemi iyi mi, isiklardan isiklara gitmeye calisirken muzikte kesinti oluyor mu falan :)

isin esprisi bir yana, cok yakin arkadasim 1,5 yil kullandı, onunki manueldi ama yukarida yazilan kroniklerden hic birine denk gelmedi, oturma pozisyonu biraz garipti ama memnundu genel olarak, ikinci cocuk olunca satti.

duzgun bakimlisi olursa, esiniz gayet mutlu mesut kullanir bence.

Sen karıştırdın öteki konu ile. Bu araba "küçükyalı - esentepe" yapacak :)

Cimmeria
12-06-2022, 21:58
Sen karıştırdın öteki konu ile. Bu araba "küçükyalı - esentepe" yapacak :)

haydaaa :) o konu hangisiydi yav.

olsun yine de freni tutmayan araba degil bence kadinlar icin cok guzel secim, hele yeni kasalari cok cok guzel bence.

Burak K.
13-06-2022, 11:26

3 seneye yakındır aktif olarak kullanıyoruz, durması ile ilgili herhangi bir sorun yaşamadık. Sizdeki araca özel bir problem olabilir bu.

8.000rpm
13-06-2022, 14:14
ilk a serisinin geyik testini hatırladım :):)
sonrasında esp standart olmuştu yanlış hatırlamıyorsam