Orijinalini görmek için tıklayınız : 2022 Golf 8 R
Arkadaşlar merhaba
2.0 Golf R fiyatı açıklandı.
320 Hp 420 Nm Tork
0-100 4.7 sn
1.451.300 TL + Opsiyonlar
R-Performance”paketi,
19” “Estoril” alüminyum alaşım jantlar ve 235/35 R19 lastikler,
Adaptif şasi kontrolü “DCC”,
IQ.LIGHT LED Matrix farlar ve dinamik uzun far asistanı “Dynamic Light Assist”,
10,25” dijital gösterge paneli “Digital Cockpit Pro”,
“Discover Pro” radyo ve navigasyon sistemi, kablosuz App-Connect, kablosuz şarj özelliği,
anahtarsız giriş ve çalıştırma “Keyless Access”,
ısıtmalı ön koltuklar, ısıtmalı “R” logolu spor direksiyon vs vs vs
R Performans seçeneğinde Drift modu da var.
Sipariş vermek isteyenler benimle irtibata geçebilir.
PiscocuK
10-03-2022, 08:12
Şaka değil dimi? Ben 2/3m arası olur son durumlardan dolayı diyordum.
Hayırlı olsun fiyatı bence makul seviyede.
PiscocuK
10-03-2022, 08:20
Arkadaşlar merhaba
320 Hp 420 Nm Tork
0-100 4.7 sn
R-Performance”paketi,
“Discover Pro” radyo ve navigasyon sistemi, kablosuz App-Connect, kablosuz şarj özelliği,
Pm bakarmısın.
ehh seni be :D keşke paramız olsada alsak
Arkadaşlar merhaba
320 Hp 420 Nm Tork
0-100 4.7 sn
R-Performance”paketi,
R performans paketi standart geliyor mu? opsiyonsa fiyatı belli mi?
Rakam beklediğimden çok daha insaflı olmuş :)
Mehmetmert
10-03-2022, 09:22
Fiyat aşırı aşırı aşırı uygun bunu söylemek istemezdim ama :D
eminkilic61
10-03-2022, 09:24
bu konuyu kapatabilir miyiz?
aramızda ilk almak isteyenler olabilir :D
PiscocuK
10-03-2022, 09:25
Bence araba yok.Gelenleri kalın abiler topladı.Bize kalacak olanlar 5/6 aya gelir oda min 2m dan başlar.
Nedense böyle olmasın diyorum ama böyle olacakmış gibi geliyor.
Pusudayız haber bekliyoruz :)
Yaris GR için bi sitede 130000 euro dan bahsedilirken yaklş. 2 milyon, golf8r için bu ülke şartlarında güzel fiyat
Opsiyonlarla 2 milyona yaklaşması çok kolay olur çünkü opsiyon fiyatlarına da direkt 2.0 ötvsi ekleniyor
Standart halinde ne var bakmak lazım
Şaka değil dimi? Ben 2/3m arası olur son durumlardan dolayı diyordum.
Fiyat beklentisi muadillere bakılıp az çok tahmin edilebilirdi
Cupra leon 1.375 TL
Cupra Formentor 1.475 TL
Geçen hafta siparişe hazır Countryman JCW vardı 2.0 306 hp full araç tı 1.900 TL
R performans paketi standart geliyor mu? opsiyonsa fiyatı belli mi?
Rakam beklediğimden çok daha insaflı olmuş :)
bu konuyu kapatabilir miyiz?
aramızda ilk almak isteyenler olabilir :D
Opsiyonlarla 2 milyona yaklaşması çok kolay olur çünkü opsiyon fiyatlarına da direkt 2.0 ötvsi ekleniyor
Standart halinde ne var bakmak lazım
Standart hali gayet güzel, bugün ön bilgi geldi. Akşama Vw sitesinde detayları yazılır.
Bölge müdürü ile görüştüm. Araç çok az sayıda gelecekmiş.
Talep çok fazlaymış.
Uzun süredir talebi olan bayi ve müşteriler var.
Kesin almak isteyenler bana bildirsin ek araç almaya çalışacağım. Mail attım bölgeye.
Hocam anahtar teslim 1.5M mu? Yoksa gelene kadar 2M olur mu ?
Sipariş geçebilenlere hayırlı olsun şimdiden.
PiscocuK
10-03-2022, 09:52
Fiyat beklentisi muadillere bakılıp az çok tahmin edilebilirdi
Cupra leon 1.375 TL
Cupra Formentor 1.475 TL
Geçen hafta siparişe hazır Countryman JCW vardı 2.0 306 hp full araç tı 1.900 TL
Geçenlerde s3 ilişti gözüme 2.7m yazıyordu yanlış hatırlamıyorsam o yüzden 1.4 saçma sapan bir para olmasına rağmen maalesef normal geldi gözüme.
Umarım isteyen herkesin erişebileceği bir fiyat olur.
Geçenlerde s3 ilişti gözüme 2.7m yazıyordu yanlış hatırlamıyorsam o yüzden 1.4 saçma sapan bir para olmasına rağmen maalesef normal geldi gözüme.
Umarım isteyen herkesin erişebileceği bir fiyat olur.
Çok pahalı değil ama golf r ın opsiyonlarla fiyatın ciddi yukarı çıkacağını düşünüyorum o olsun bu olsun derken aa 2 milyon :)
Fiyat bakıldığında çok ama banada bu araca çok gelmedi
Geçen hafta mini bakmaya gittik hanımla ekranda bi baktık jcw counytrman aa fiyatı iyiymiş dedim ( 1.9 milyon ) hanım sen delisin herhalde demesiyle irkildim :D
Meraklısı için 320i fiyatına golf R bence alınır
PiscocuK
10-03-2022, 10:05
Çok pahalı değil ama golf r ın opsiyonlarla fiyatın ciddi yukarı çıkacağını düşünüyorum o olsun bu olsun derken aa 2 milyon :)
Geçen hafta mini bakmaya gittik hanımla ekranda bi baktık jcw counytrman aa fiyatı iyiymiş dedim ( 1.9 milyon ) hanım sen delisin herhalde demesiyle irkildim :D
Biz yine kaba etimize baka baka döneriz geri.Bekleyelim bakalım neler olacak
1.5 ya da 1.6 motor premium d segmenti fiyatına 2.0 Golf R meraklısı için iyi fiyat bence de. Ama opsiyon işi bence de önemli, eli yüzü düzgün bi araç en az 250-300 bin opsiyon tutar gibi geldi bana. VW de her şey opsiyon çünkü, o politikalarını değiştirdiklerini sanmıyorum :)
CüneytIşıkkent
10-03-2022, 10:30
Rakam gerçekten çok iyi alabilecek durumda olanlar kesinlikle kaçırmaz ki zaten isteyen sipariş geçen çok varmış :)
Fiyat bedava hemen sip. geçmek için harekete geçiyorum.
Önemli olan dist. tarafının sipariş geçtiği kombinasyonda hangi opsiyonların olduğu konusu. Bazı özel modellerin ilk lotu aşırı opsiyonlar içerdiği için liste fiyatı ile el değiştirme fiyatları ciddi farklı oluyor.
Bayi kotasyonları belli olduysa zaten az çok gelen kombinler bellidir. 2 mio TRY civarı biteri vardır muhtemelen.
Konu sahibi arkadaş yolda veya stoğundaki araçların opsiyonlarını yazarsa hepimiz aydınlanmış oluruz zaten :)
Bu kadar kamuoyunda "uygun" olarak adlandırıldıysa, eminim 2 milyondan aşağıya gelmeyecektir. Zaten getirecekleri max 2 elin parmakları kadar olacaktır, onları da %80 i kullanıcı değil, bu işten para kazanmayı çalışanlar olacağı için vw nin belirlediği rakam değil de, bu kişilerin belirlediği rakama göre şekil alacaktır.
Daha kota dağıtımları yapılmadı.
Ön bilgilendirme bugün geldi.
Ben kendim için ( forum için ) min. 2 tane istedim.
Zaman belirsin.
Detaylar geldikçe yazarım buradan.
eminkilic61
10-03-2022, 13:00
Daha kota dağıtımları yapılmadı.
Ön bilgilendirme bugün geldi.
Ben kendim için ( forum için ) min. 2 tane istedim.
Zaman belirsin.
Detaylar geldikçe yazarım buradan.
şu an her şey çok havada gibi. 2022 S3'ün piyasa fiyatına bakınca bu rakamlarda bana çok ilginç geldi.
Doğuş inşallah satacağı adamları iyi seçer, satıcılar değilde biniciler alır.
Günümüz piyasasında kesiblikle kıymetinin bilinmesi gereken bir araba çünkü.
Almanlar bunu galeride yatsın diye değil, haftaiçi işe gidip haftasonu da pist veya dağ yolunda gazlasın diye üretiyorlar.
tekrarlıyorum ama tekrarlamakta fayda var, Doğuş sattığı kişileri iyi seçsin diye umut ediyorum
eminkilic61
10-03-2022, 14:04
Arkadaşlar merhaba
320 Hp 420 Nm Tork
0-100 4.7 sn
R-Performance”paketi,
Akrapoviç egzoz sistemi opsiyonlar arasında yok mu?
Akrapoviç egzoz sistemi opsiyonlar arasında yok mu?
Ops arasında var.
Bunlar standartları
R-Performance”paketi,
Ne kadar uygun şükredelim rakamlara…
2012’de Golf 6 R 50.500 Euro + 1.415 TL listeyle satılıyormuş. Euro kuru 2.3 liraydı 115.000 TL listesi vardı. 104.000 TL ye almak istermisiniz diye telefon edip duruyorlardı. Aynı dönem Scrocco R 54.700 Euro + 1.415 TL listeliymiş.
Sene 2022 yani 10 yıl geçmiş euro bazında x2 olmuş :) Üzerine bayiden çeşitli uyduruk cam filmi seramik itelense, galeriye düşse, onlarda 20 bin euro kazanmasın mı oldu bize 120-130 bin eurocuk :)
Her şey normal ben abartıyorum belkide :D
Ne kadar uygun şükredelim rakamlara…
2012’de Golf 6 R 50.500 Euro + 1.415 TL listeyle satılıyormuş. Euro kuru 2.3 liraydı 115.000 TL listesi vardı. 104.000 TL ye almak istermisiniz diye telefon edip duruyorlardı. Aynı dönem Scrocco R 54.700 Euro + 1.415 TL listeliymiş.
Sene 2022 yani 10 yıl geçmiş euro bazında x2 olmuş :) Üzerine bayiden çeşitli uyduruk cam filmi seramik itelense, galeriye düşse, onlarda 20 bin euro kazanmasın mı oldu bize 120-130 bin eurocuk :)
Her şey normal ben abartıyorum belkide :D
Aslında Ötv oranları 2012 deki oranda kalsaydı 65.000 Euro olurdu Anahtar teslimi.
Allahtan asgari ücret 4.250 TL olduda refaha ulaştık biraz
Volkswagen Yeni Golf R (https://binekarac.vw.com.tr/tr/modeller-fiyatlar/arac-modelleri/yeni-golf-r.html)
https://i.ibb.co/ryGr25L/1.jpg (https://ibb.co/XJZRxFd)
https://i.ibb.co/D9CrbVV/2.jpg (https://ibb.co/McVBh22)
asmisinsan
11-03-2022, 09:48
2017 2018 model fiyatlara bakılırsa fiyat çok iyi bizde her fiyat yüksek oldugu için:)
PiscocuK
11-03-2022, 09:49
2017 2018 model fiyatlara bakılırsa fiyat çok iyi bizde her fiyat yüksek oldugu için:)
Kardeşine bi hediye alırsın artık
Tamam yetermiş donanım cam tavan opsiyonu yeter
Verin piyasaya 1.5 Milyona 1 gün sonra 2 milyona ilanda hepsi deneyin ve görün..
PiscocuK
11-03-2022, 10:17
Tamam yetermiş donanım cam tavan opsiyonu yeter
Verin piyasaya 1.5 Milyona 1 gün sonra 2 milyona ilanda hepsi deneyin ve görün..
Hemen 7,5R alalım o zaman :) onlarda geri kalmaz.Sonra ben EP3 e 1m isteyince ben kötü oluyorum ;)
Stok veya güncel durumunu bilmiyorum ancak BMW M235i xDrive 1.8mio TRY
Opsiyonlar eklenince 8R tercihinde potaya rakipler girer heralde :)
lowLevel
11-03-2022, 13:23
2022 Audi S3 , 1.6 Milyon TL. Acikcasi 1.45 milyon veren adam 150 bin TL daha verir Audi alir. Sonucta VW'den daha ustun.
lowLevel
11-03-2022, 13:28
Bir de Golf R net fiyati 490 bin TL. 960 bin TL vergi var. 1 al 3 ode, bu kampanya kacmaz.
PiscocuK
11-03-2022, 13:37
2m oldu bile.
Volkswagen Yeni Golf R (https://binekarac.vw.com.tr/tr/modeller-fiyatlar/arac-modelleri/yeni-golf-r.html)
Aklımı karısrıdın sımdı
2022 Audi S3 , 1.6 Milyon TL. Acikcasi 1.45 milyon veren adam 150 bin TL daha verir Audi alir. Sonucta VW'den daha ustun.
Farkları neler?
Vergi konusunda bir yorumum yok, o ayrı konu.
2015’te fk2’ler ilk partinin 170-180k fiyattan girmesiyle şu a bu aracın 1.4 milyon TL olması aynı şey. O zaman da bu bir kesim çok yüksek diyordu, bir kesim hemen sipariş geçti. Sipariş verenlerin hepsi kazandı, pahalı diyenler hala pahalı demeye devam ediyor.
İmkanı olan için büyük fırsat bence.
Aklımı karısrıdın sımdı
Az adette sipariş geçilmiş, 1-2 tane almaya çalışıyorum.
İlgilenenler için söylüyorum İstanbul bayilerine sorun, ben kendi kotama alırsam yazacağım buradan.
lowLevel
12-03-2022, 01:31
Farkları neler?
Acikcasi detayli bilmiyorum. Ben sadece tahmin yuruterek konustum. Sonucta ayni motor ayni sanziman ayni aktarma ayni sasi. Surus acisindan bir fark olacagini sanmiyorum. Olsa olsa kalite ve donanim farki olur. Yuruyen olarakta belki Audinin suspansiyonlari ve frenleri daha kaliteli olabilir.
Mehmetmert
12-03-2022, 09:13
Golf R'ın performans paket ile yürüyeni çok daha iyi, titanyum akrapoviç egzoz gibi artılarını saymıyorum bile opsiyonda olsa.
"Bir Golf’te ilk kez kullanılan “R-Performance Tork Vektörleme”, virajlarda fizik kurallarının sınırlarını zorlayan bir yol tutuş sağlıyor. Sistemin sunduğu bir diğer yenilik olan “Drift Mode” sürüş modu, Yeni Golf R’ı gaz pedalı ve arka aks üzerinden yönlendirmeye olanak tanıyor. Aynı araç üzerinde önden çekiş, arkadan itiş ve dört tekerlekten çekiş özellikleri, bir arada, dinamik, yenilikçi ve ilham verici Yeni Golf R’da."
Golf R'ın performans paket ile yürüyeni çok daha iyi, titanyum akrapoviç egzoz gibi artılarını saymıyorum bile opsiyonda olsa.
"Bir Golf’te ilk kez kullanılan “R-Performance Tork Vektörleme”, virajlarda fizik kurallarının sınırlarını zorlayan bir yol tutuş sağlıyor. Sistemin sunduğu bir diğer yenilik olan “Drift Mode” sürüş modu, Yeni Golf R’ı gaz pedalı ve arka aks üzerinden yönlendirmeye olanak tanıyor. Aynı araç üzerinde önden çekiş, arkadan itiş ve dört tekerlekten çekiş özellikleri, bir arada, dinamik, yenilikçi ve ilham verici Yeni Golf R’da."
Performance paketi gelmiyormus sanirim yanlis anlamadiysam,yani drift mode yok gelen araclarda
DarkgreenTT
12-03-2022, 13:18
Bunlar standartları
R-Performance”paketi,
üstteki mesaja istinaden, araçlarda drift modu olan ''R-performance'' pakedi mevcut.
Hey masallah . 1 yil daha bekleseydim sanirim Type-R yerine Golf R i tercih edebilirdim.
kalipson
12-03-2022, 16:13
Fiyatına bişey diyemem de.. Drift mode ile game changer olacağı kesin
HRV işine dönüşür, bi haftada biter hepsi. Sonra sarı sitede 2m +… Güzel araç, alabileceklere şimdiden hayırlı olsun
Q3 sportback bakiyodum ama ic kalite cok icime sinmedi, odeme destegi iranlar cok kotu diye uzerine gitmedim, ama 4 kapi r mantikli duruyor,
Siparis, satin alma icin bilgi alabilirim bende
S3 de bu ozellık vardır muhtemelen?
bu üstünlüğü neye göre kıyasladın acaba ?
lowLevel
14-03-2022, 09:57
Normal Audi A3 ile Volkswagen Golf bir mi ? Buradan yola cikarak spor modellerinde de bu gelenegin devam edecegini tahmin ettim sadece.
Marka imajı olarak Audi önde üstünlüğü bu.
Yoksa şase, motor, şanzıman her şey aynı. Hangi marka göze hitap ediliyorsa o alınır.
A3 ile golfü karşılaştırıcaksak, a3 iç mekan, görünüş olarak bence de golften üstün bir araç. Zaten baz fiyatları ele aldığımızda a3 grubu 750-800'den başlarken, golf grubu 500 civarında başlıyor olması lazım. S3 vs Golf R aynı fiyata olucaksa, ben de S3 tercih ederim. Performans olarak Golf R belki bir tık daha başarılıdır, ama marka prestiji, görünüş, dizayn olarak bence S3
10 adet gelecekti ilk parti hepsi satıldı, alanlardan biri de tanıdık :)
Bence fiyat gayet mantıklı geldi, 7.5R sahipleri sapıtmış.
Kur artışından sonra S3 sahipleri ve 7-7.5 sahipleri fiyatları ve arabalarını uzaya çıkarttığı için normal fiyatları unuttuk.
Dünyanın en karaborsacı ülkesi en çarpıp kaçmacalı ülkesi açık ara Türkiyedir. Şimdi 10 adet 8R stılmış, bakalım kaç tanesi sarı sitede 2 liradan satışta olacak.
Yahu dandik HRV tüklenmiş ya.. Taigolar ertesi günü galieriden n+75 liradan satışa çıktı kim neyi tartışıyor. Alın amk.
Hesapta alım sayısı sınırlı tutulacaktı denetlenecekti vs hepsi hikaye :)
En dandik araba bile direk tükeniyor ülkede.
ahmet3425
14-03-2022, 11:02
yani typer da eli kulağındaymış. simdiden hondanın önüne çadır mı kursak ne yapsak :)
DarkgreenTT
14-03-2022, 11:08
10 adet gelecekti ilk parti hepsi satıldı, alanlardan biri de tanıdık :)
Bence fiyat gayet mantıklı geldi, 7.5R sahipleri sapıtmış.
bu konu açılmadan 1.4m olan 7.5r, 8r fiyatları açıklanınca aynı gün 1.2m'e düştü :D
ahmet3425
14-03-2022, 11:20
bu arabaları esnafın alacağını düşünürsek, sarı siteye düştüğünde 7.5 r lar da eski yerinin üzerine cıkabilir!!
kalipson
14-03-2022, 11:44
bu konu açılmadan 1.4m olan 7.5r, 8r fiyatları açıklanınca aynı gün 1.2m'e düştü :D
Bu rakama çıkan adam o farkı verip (araç kalırsa tabii) 8 r alır. 7.5 r az düşmüş bence
eminkilic61
14-03-2022, 11:57
7.5R sahiplerinin sorunu ne bilmiyorum ama 7R ve makyajsiz S3’le arasinda mekanik yuruyen ve teknoloji farkina gore, 7.5R sahiplerinin piyasasinin onun alt modellerinin üzerinde olmasi normal degil mi?
Benimde 7.5R’im var ve evet arabam ilanda ama 7.5R sahiplerini boyle Suclamak bence komik
Adam kazali 7R’a 1milyondan fazla fiyat yaziyor
Kur artışından sonra S3 sahipleri ve 7-7.5 sahipleri fiyatları ve arabalarını uzaya çıkarttığı için normal fiyatları unuttuk.
Dünyanın en karaborsacı ülkesi en çarpıp kaçmacalı ülkesi açık ara Türkiyedir. Şimdi 10 adet 8R stılmış, bakalım kaç tanesi sarı sitede 2 liradan satışta olacak.
Yahu dandik HRV tüklenmiş ya.. Taigolar ertesi günü galieriden n+75 liradan satışa çıktı kim neyi tartışıyor. Alın amk.
Kia stonic bakıyordum manuel. Lan kim manuel crossvoer alacak ki dedim, kadın 3 sayfa liste gösterdi 2022 gelince aranmasını talep eden. (2021 353 idi 2022si 383ten gelecekti ona rağmen, manuel b suv ve 383bin'e dahi talep var yani )
Mehmetmert
14-03-2022, 13:18
S3 de bu ozellık vardır muhtemelen?
RS3'de var bu Tork vektörleme'ye sahip yürüyen.
Ayrıca Golfte akrapovic titanyum egzoz opsiyonu var. Opsiyon olarak s3'de böyle bir seçenek yok.
+Golfün frenleri daha büyük.
Golf 10hp ve 20nm daha güçlü stock olarak.
Son olarak yurt dışında Golf 2000euro daha pahalı S3'den ama Türkiye'ye gelen std paket kadar dolu değil GolfR'lar. S3'den iyi kar edebilir doğuş :)
A3 ile golfü karşılaştırıcaksak, a3 iç mekan, görünüş olarak bence de golften üstün bir araç. Zaten baz fiyatları ele aldığımızda a3 grubu 750-800'den başlarken, golf grubu 500 civarında başlıyor olması lazım. S3 vs Golf R aynı fiyata olucaksa, ben de S3 tercih ederim. Performans olarak Golf R belki bir tık daha başarılıdır, ama marka prestiji, görünüş, dizayn olarak bence S3
Güncel Kasa standart paket ( Golf Life ) ile Audi A3 Sb Advance ( standart paket ) iç mekanını birebir incelerseniz Golf ün daha güzel detaylara sahip olduğunu görürsünüz .
Ama Golf A3 ten iyi, yada A3 Golf ten iyi demek büyük bir hata olur, birbirine çok yakın üretimler.
Ama gel gelelim ki Audi de Marka algısı daha yüksek tabi.
tequila818
14-03-2022, 15:18
Güncel Kasa standart paket ( Golf Life ) ile Audi A3 Sb Advance ( standart paket ) iç mekanını birebir incelerseniz Golf ün daha güzel detaylara sahip olduğunu görürsünüz .
Ama Golf A3 ten iyi, yada A3 Golf ten iyi demek büyük bir hata olur, birbirine çok yakın üretimler.
Ama gel gelelim ki Audi de Marka algısı daha yüksek tabi.
Bence bu tarz şeyler yaş ile de ilgili. Yaş 30 a yakınsa Golf Rline alırım. Yaş 40 a yaklaştıkça S line A3 gibi.... Aradaki farka değer mi değmez mi tamamen kişisel tercih.
individual
14-03-2022, 15:25
CUPRA Fiyat Listesi | Cupra Formentor, Leon ve Ateca Modelleri & Fiyatları (https://www.cupraofficial.com.tr/cupra-sahipleri/fiyat-listesi)
cupra fiyatına %5 konmuş sanırım fiyat belirlenirken.s3 içinde golfR üstüne %5 konur sanırım
cupra 1.375.000 TL
golfR 1.443,75 TL
S3 1.515,15 TL (örnek tahmini)
vag gurubunun kendi içinde kalite marka değerlemesine göre hesaplama.
DarkgreenTT
14-03-2022, 15:37
CUPRA Fiyat Listesi | Cupra Formentor, Leon ve Ateca Modelleri & Fiyatları (https://www.cupraofficial.com.tr/cupra-sahipleri/fiyat-listesi)
cupra fiyatına %5 konmuş sanırım fiyat belirlenirken.s3 içinde golfR üstüne %5 konur sanırım
cupra 1.375.000 TL
golfR 1.443,75 TL
ben de 2018 golf r ve leon cupra liste fiyatlarına baktım, o zamanlar golf r 425'ken, cupra 264 bin bandındaymış arada ciddi fark var ama günümüzde makas çok daralmış. Markaların fiyat politikası da ekonomiyle beraber tuhaf bir hale gelmiş.
individual
14-03-2022, 15:42
ben de 2018 golf r ve leon cupra liste fiyatlarına baktım, o zamanlar golf r 425'ken, cupra 264 bin bandındaymış arada ciddi fark var ama günümüzde makas çok daralmış. Markaların fiyat politikası da ekonomiyle beraber tuhaf bir hale gelmiş.
orda şunu tabi bilemeyiz aracın giriş fiyatına göre vergisi çıkıyordu ama çoğu üst'de kalmıştır.
zamanında ibiza cupra polo gti göre çok çok çok ucuz satıldı.sonra bocanegra gelince fiyatı polo gti yakın sattılar atıyorum 60.000TL falan.aradan bir kaç sene geçti makyajlı ibiza cupra 44.500TL satıldı ama polo gti fiyatı 60.000TL yakındı.
2018'deki durumda seat belki avrupa normlarına göre bu arabayı satamayız tr özel dip fiyat açmış olabilir.
valla fiyatlar normal desek linç yiyoruz pahalı desek yine linç yiyoruz.
bu forum otomobil formu açıkcası otomobil severlerin buluştuğu bir platform hepimiz daha uygun fiyatlara bu araçlara sahip olup binmek istiyoruz ama günümüz şartları böyle.
(diğer marka model araçlara göre bence'de bu arada fiyatı uygun)
DarkgreenTT
14-03-2022, 16:10
orda şunu tabi bilemeyiz aracın giriş fiyatına göre vergisi çıkıyordu ama çoğu üst'de kalmıştır.
zamanında ibiza cupra polo gti göre çok çok çok ucuz satıldı.sonra bocanegra gelince fiyatı polo gti yakın sattılar atıyorum 60.000TL falan.aradan bir kaç sene geçti makyajlı ibiza cupra 44.500TL satıldı ama polo gti fiyatı 60.000TL yakındı.
2018'deki durumda seat belki avrupa normlarına göre bu arabayı satamayız tr özel dip fiyat açmış olabilir.
valla fiyatlar normal desek linç yiyoruz pahalı desek yine linç yiyoruz.
bu forum otomobil formu açıkcası otomobil severlerin buluştuğu bir platform hepimiz daha uygun fiyatlara bu araçlara sahip olup binmek istiyoruz ama günümüz şartları böyle.
(diğer marka model araçlara göre bence'de bu arada fiyatı uygun)
büyük ihtimalle dediğin gibi abi o zaman, ben de 2016 leon cupra ve golf 7r liste fiyatları 150bine 200ken, aradaki fark 2018'de neden o denli olmuş diyordum vergi konusundan olabilir, haklısın. O kadar değişken parametre var ki, hesap yapması oldukça güçleşiyor. Üstüne fiyat artışına insanımızın malına biçtiği değeri de ekleyince piyasaya yetişemez hale geliyoruz böyle.
Güncel 2022 Audi S3 sedan fiyatı 1.771.000 tl gorunuyor.
Bayı ıle gorustum. Standart pakette Sunroof,audı ses sıstemı,19 jant,spor dıreksıyon,matrıx led gıbı bırcok donanım yokmuş. Boş araç çok nadır gelıcek gelen araçlar ıcın 2.000 + cıvarı fıyatdan bahsedıldı.
Golf R ıcınde esenyurt dogus ıle gorusmemde opsıyonlu araclar 1.600 tl cıvarında net donanım vb ıcın donus yapıcaklarını soyledıler. Önğmüzdeki hafta kotalarına araclar gırecekmıs.
kalipson
14-03-2022, 19:59
Golf r bu sefer BMW hegemonyasını az da olsa (belki de tam tersi) gıdıklar gibime geliyor. O kg/hp ve drift opsiyonu güzel olucağı kesin
eminkilic61
15-03-2022, 09:13
hala arabasını teslim alan olmadı mı ya?
PiscocuK
15-03-2022, 10:50
Ben yandım çıkıyorum :)
2020 Yılında aynı yolu Golf ıle gıdıp,A3 donmustum.
A3 un parca kalıte hıssı daha yuksek,daha sessız ve sankı daha konforlu ıdı.
Cupra nın fıyatı ıle Golf R ın fıyat farkı cok az.
GolfR almak gerek.
Golf 8 R Akrapoviç Egzoz Sistemi paketi KDV dahil 90.222TL
Sonradan yapılmak istenirse...
kalipson
15-03-2022, 18:42
Ostimoviç ağar basar bu fiyatla :D
Opsiyon fiyatı mı 90k akrapovic in ?
Sonradan akrapovic yaptırmaz bence pek kimse fabrikadan bu şekilde gelmezse.
Ne kadar iyi egzoz olursa olsun 4 silindir araç sonuçta. Alınacak ses maalesef belli bir seviyede. Kulakların pasını alması için v6-v8 lazım :)
Bu tip markaların sıfır fiyatları nedir piyasada ,, Bilen eden fiyat hakkında yorum yapabilir mi ?
eminkilic61
16-03-2022, 08:51
Bu tip markaların sıfır fiyatları nedir piyasada ,, Bilen eden fiyat hakkında yorum yapabilir mi ?
piyasa fiyatı almanya'da 5-6bin euro
araç üzerinde almak isterseniz 52bin tl+ötv+kdv
egzozun avantajı ne diye sorarsanız?
piyasada kaç araba fabrikasyon akrapoviçli?
ve titanyum olduğu için oem egzozdan 7 kilo hafif
golf 7/7.5R oem egzoz başlıkları bence çok iyiydi 8R'ın standart başlıkları çok kötü.
akrapoviç opsiyonla egzoz başlıklarının ayrı bir havası oluyor 8R'da
Mehmetmert
16-03-2022, 08:54
Zaten opf var çok ses beklememek lazım ama opf iptalli aktapovic egzozlunun sesinin harika olacağına eminim
Akrapovic opsiyonlu 8R sahipleri her çevirmede kendilerini nasıl anlatacak bakalım :D
Alırken Doğuş'tan evrak almak lazım. Yoksa polis eğitimlerinde yer alan logo/yazı uyarılarından yola çıkıp ceza kesilmesi çok muhtemel =(
eminkilic61
16-03-2022, 09:39
Akrapovic opsiyonlu 8R sahipleri her çevirmede kendilerini nasıl anlatacak bakalım :D
Alırken Doğuş'tan evrak almak lazım. Yoksa polis eğitimlerinde yer alan logo/yazı uyarılarından yola çıkıp ceza kesilmesi çok muhtemel =(
BMW M Performance egzoz sahipleri gibi ellerinde aracın opsiyon listesiyle gezerler :D
Zaten opf var çok ses beklememek lazım ama opf iptalli aktapovic egzozlunun sesinin harika olacağına eminim ����
OPF varsa bunu tune etmeden iptal edemiyor olmak lazım. Ayrıca Titanium Akrapovic i de kesmezsin heralde opf yi çıkarmak için :)
eminkilic61
16-03-2022, 11:19
OPF varsa bunu tune etmeden iptal edemiyor olmak lazım. Ayrıca Titanium Akrapovic i de kesmezsin heralde opf yi çıkarmak için :)
akrapovic sadece son susturucu, kalan sistem oem vw.
tune yapmadan iptal edilen arabalar var, mesela bmw G serileri
vw opf'ye sensör taktıysa tune gerekir, takmadıysa tune gerekmez
Egzoz sistemli çıkan araçlar için VW diğer markalarda olduğu gibi inceleme yapıp kaşe imzalı kağıt veriyor.
MK6R aracımda milltek egzoz var. Milltekten gelen TÜV belgesini ve yönetmelikte yer alan desibel sınırını (direk enjeksiyon motorlar 88 DB) aşmadığımı memurlara anlatıyorum bir sorun olmuyor.
Yinede opsiyon olarak almak yerine daha ucuz hazır bir sistem almayı tercih ederdim. Supersprint Milltek vs.
akrapovic sadece son susturucu, kalan sistem oem vw.
tune yapmadan iptal edilen arabalar var, mesela bmw G serileri
vw opf'ye sensör taktıysa tune gerekir, takmadıysa tune gerekmez
Ben komple sistem akrapovic sanıyordum, sadece son susturucu olması kötüymüş o fiyata.
Bmw de M lerde sensör var diye biliyorum, G ler hakkında bilgim yok ama yabancı forumlarda tune etmek gerekiyor demişlerdi.
Tune istemeyenler içinde yanıltıcı aparatlar var sanırım.
EU regulasyonları için yapılıyor tabi bunlar ama araçta zaten kat var birde opf olunca seste baya azalıyor tabi.
MertSerhanÖ.
16-03-2022, 14:54
Otomobil piyasasının Harras markası,dost yoğurtları mübarek.Almışken 2 tane alınmalı,fiyatı gerçekten çok uygunmuş.
Tayyip iyi bile yapıyor :D
Ben daha götüme 300 liralık pantolon alamıyorum,alsam mı diye düşünüyorum 1.5 milyon liralık golf uygun bulunuyor vay be .
MertSerhanÖ.
16-03-2022, 15:04
Konfigurator (https://www.volkswagen.de/de/konfigurator.html/__app/der-neue-golf.app)
altı üstü "51.000" birim paralık araba.
hadi euro bizde pahalı 830.000₺ ediyor.Hemen hemen bir araba kadar da vergi ödüyoruz.Bi golf r kendinize bir tanede devletimize.
Bende devlet yerinde olsam ne vergiyi azaltırım,ne yakıtı düşürürüm,ne doları düşürürüm aynen bu şekil devam ederim.
Tümünü hak ediyoruz çünkü:)
individual
16-03-2022, 15:36
Konfigurator (https://www.volkswagen.de/de/konfigurator.html/__app/der-neue-golf.app)
altı üstü "51.000" birim paralık araba.
hadi euro bizde pahalı 830.000₺ ediyor.Hemen hemen bir araba kadar da vergi ödüyoruz.Bi golf r kendinize bir tanede devletimize.
Bende devlet yerinde olsam ne vergiyi azaltırım,ne yakıtı düşürürüm,ne doları düşürürüm aynen bu şekil devam ederim.
Tümünü hak ediyoruz çünkü:)
bu fiyatlarla araçlar zaten yok satıyor.ama hala nedense sektörü canlandıralım araba az satılıyor gibi bir fısıltı çıkıyor.yahu bu rakamlarla araçlar zaten yok satıyor.neden ötv indirim gelsin yada vergide indirim yapılsın.bu hali ile şuan bayilerde araç yok.chip krizi var ondan yok deniyor atıyorum şuan 50 tane araba geldi ve satıldı bu rakamlarla 200 tane gelse hemen yine satılır.
bi ara bir video vardı yeni honda civic satışa çıkmıştı millet bayinin içinde konuşuyordu araba almak için sanki bimden ucuz telefon alınacakmış gibiydi.
paramız var ki alıyozz :D bu sözü hatırlayanlar :D
Alan da haklı, almayan da... Gücü yeten bugün almasa 1-2 ay içerisinde Doğuş zam yapar, Mayıs-Haziran gibi de tekrar kur devalüasyonu olursa; araç olacak 2-2.5 milyon. Çoğu kişi araç alırken 1'e alırız, biraz biner 1,5'a satarız diye düşünüyor artık. Yüksek enflasyonun olduğu yerde, kulak pamuğu bile yatırım aracı oluyor.
Gönül ister ki ülkede hiç kimse 6 ay araç almasın da ÖTV indirimi gelsin ama bizim ülkemiz gibi eğitim seviyesi yüksek ülkelerde böyle bir şey olmayacağını hepimiz biliyoruz. Alanın kazandığı, al(a)mayanın kaybettiği bir dönemdeyiz maalesef.
DarkgreenTT
16-03-2022, 16:43
https://www.mobile.de/tr/Araba/Volkswagen-Golf-VII-Lim.-R-4Motion-1.-HAND/vhc:car,cnt:de,ms1:25200_-29_golf+r,frn:2016,ful:petrol,ger:semiautomatic_ge ar!automatic_gear,pwn:147,dmg:false/pg:vipcar/338410770.html
33k birim 1.4 milyon=Çok ucuz
https://www.mobile.de/tr/Araba/Volkswagen-Golf-2.0-TSI-DSG-4M-R-Pano-19/vhc:car,cnt:de,ms1:25200_-29_golf+r,frn:2016,ful:petrol,ger:semiautomatic_ge ar!automatic_gear,pwn:147,dmg:false/pg:vipcar/341386411.html
50k birim 1.45 milyon=O paraya golf mü alınır
30 sene önce TR de lüks araba sayısı kaçtı ? 1990 larda brodway'e şahin'e binen Türk halkı ne oldu da birden range'lere gallardolara M lere binmeye başladı..2010 model 10 yaşındaki 2litre 250hp arabasından nasıl sıkılıp aynı arabanın biraz makyajlısına 20hp fazlasına x2 para ödeyecek hale geldi... 90larda 7milyar dolar olan cari açık 2022 de nasıl 560milyar dolar oldu ?
bizim uluslar arası terminolojideki yerimiz GOU.. Gelişmekte Olan Ülkeler klasmanındayız.. emsallerimiz güney afrika brezilya vs vs..bir bakın bakalım brezilyada güney afrikada kaç tane araba satılıyor ? neden GOU yuz ? dışa bağımlıyız.. üretmiyoruz.. ürettiğimizin ve sattığımızın da çoğunluk hammaddesin ithal ediyoruz..
aqp 2001 yılında iktidara geldiğinde dolar 1.5 di.. 2012 yılında dolar 1.7 idi.. bu 11 yılın enflasyon ortalaması ise %25lerde.. yani en gerizekalı ekonomi yönetimi bile dolar TL yi baskılamaz TL nin enflasyon kadar değer kaybetmesini sağlardı.. hata yaptılar.. bir sonraki seçimleri kazanmak adına bize sahte refah yaşattılar.. ben dahil hepimiz kandık.. zenginiz sandık.. avrupalıdan da avrupalı yaşadık.. ortalama enflasyona göre dolar 2006 yılında 3 lira olması gerekirken 2016 yılında 3 lirayı gördü.. o da fetö darbe falan oldu da gördü.. yoksa yine 2.70 seviyelerinde kalacaktı..
dolar TL baskılanmasaydı biz de ayağımızı yorganımıza göre uzatsaydık cari açık bu gün 560milyar dolar değil 160milyar dolar olacaktı.. ve dolar 10-11 seviyesi bize normal gelecekti.. hatta enflasyon cari açık vermediğimiz senelerden ötürü önceki senelere göre daha düşük olacaktı ve bizler bu günkü kaosları yaşamayacaktık..
bunları neden anlatıyorum.. keşke devlet ötv yi %800 yapsa da gelecek nesile daha az borçlu daha az dışa bağımlı daha az yuları kendinde olan bir ülke bırakabilsek...
yani arabalar neden hans'a 30bin birim bize neden 1.5milyon birim demeyin... hans'ın ekonomi bakanı çokomel ile yapmıyor hesabı..
Ben daha götüme 300 liralık pantolon alamıyorum,alsam mı diye düşünüyorum 1.5 milyon liralık golf uygun bulunuyor vay be .
Satış sektöründe bir cümle vardır. "Eğer bir ürün sana pahalı geliyorsa, hedef kitlede sen yoksun, senin için üretilmiyor demektir" :)
Satış sektöründe bir cümle vardır. "Eğer bir ürün sana pahalı geliyorsa, hedef kitlede sen yoksun, senin için üretilmiyor demektir" :)
Atlet don mu gez diyorsun ?
Atlet don da zamlı, onu da paZardan alıyorum
Bir çare olacaksa, neden olmasın ;)
Lafım sana değil ki, üzerine alınmana gerek yok.
Ki ayıptır yazması geçen hafta Erdem marka fanila aldım, 80 TL tanesi. Atlet don da pahalı artık......
Bir çare olacaksa, neden olmasın ;)
Lafım sana değil ki, üzerine alınmana gerek yok.
Ki ayıptır yazması geçen hafta Erdem marka fanila aldım, 80 TL tanesi. Atlet don da pahalı artık......
yok ya üzerime alınmadım, bu sosyete camiasında ki halk kesimiyiz sadece :)
2008 de global krız cıktı,once amerıka sonra avrupa battı.
Etrafta EKSİ faızle dolar fıskırıyordu. Buyuzden dolar tl cok dusuktu.
Bız bu bol parayı malesef bellı kesımı zengın etmeye,ınsaate ve sacma sapan projelere harcadık.
Ulkede uretımı yapılan bır cok mamul ve ara mamulu yurtdısında urettırmeye basladık.
Uretım gucumuz degerlı tl ıle dustu.
Bu bo parayı uretıme ve yatırıma yondırmesı gerekırdı akp nın.
Neden %800 olsun?Turk ınsanı kalıtelı ve hak ettıgı yasamı neden yasayamasın ahlaksız ve orantısızı vergı yuzunden?
Neden yas ortalaması 8-11 olan arac parkına mahkum kalsın? Bunun adı sosyal adalet degıl,asırı kotu yonetılen ulke ve ekonomının faturasını vatandasa urettırmektır.
Sen otomobıl uretme,ok ama bır cok seyı ureterek yada satrak carı dengenı tutturabılır yada dengelıyebılırsın.
Ulkeyı kara delık nıtelıgınde sacma projelere mahkum edıp,ustune yardım aldıgına sevınen bır halk yaratıldı. Kımse neden almaya muhtacım dıye sırmadı.
Yahu en basıtı,Rusya 6 tane bugday,arpa yada yag gemısını yolladı ıdye sevındı bu halk ama neden buna baglı kaldık,hanı bız ılkokulda ogretılen bugday ambarı Turkıye?Kendı kendıne yetebılen TUrkıye ye ne oldu? Ha unuttum pardon,o eskı Turkıye,sımdı Yenı Turkıye geldı....
eminkilic61
16-03-2022, 22:17
Aracını teslim alan varsa, ilk izlenimlerini yazarsa sevinirim.
ben doğru yönetiliyoruz demiyorum ki.. başımıza geleni sebebi ile yazıyorum.. bizi yönetenler kendi 10 yıl sonrasını planlayıp koca ülkeyi o plana göre yönetirken elin almanı ülkenin gelecek 200 yılını planlıyor ve ona göre yönetiyor... biz 70 yıldır haince yönetiliyoruz, ama hiç bir dönemde bu aptallığı yapmadık.. yani senin dediğin gibi neden Türk insanı hakettiği yaşamı yaşamasınla olmuyo murat hocam.. Türk insanı zengin değil.. Türkiye de zengin değil.. TL yi dolara euroya çevirip yurt dışına pompalarsak da daha kötü olmaya devam edicez.. dediğin gibi üretime yatırım yapsaydık ithalat - ihracat dengemiz tutsaydı sorun olmayacaktı.. ama biz dışa bağımlı hale getirildik.. en çok da aqp döneminde oldu bu..
çin dolar trilyoneri bir ülke.. bakın milyarderi demiyorum trilyoneri adamlar.. ama asgari ücrette dünyanın hala en düşük 5 ülkesinden biri.. adam bilmiyomu avrupalı gibi yaşamayı, adam bilmiyomu yuan'a değer kazandırmayı.. yapmamasının bir sebebi var.. geleceğini düşünüyor..
amerika kurulduğundan beri bastığı dolardan daha fazlasını son 5 yılda bastı.. dünyanın açık ara en batık ülkesi.. adamı ayakta tutan tek şey parasının global geçerli olması ve ticaretin bu para üzerinden yapılması.. istediği kadar karşılıksız basıyor..
saddam hüseyin ben petrolü dolarla satmicam dedi.. euro ile satıcam dedi.. amerikaya git paranı euro ya çevir bana euro ver dedi.. ve başına geleni biliyosunuz..
kaddafi... benzer şeyleri söyledi.. finalde arap baharı kupasında libya meydanında kafasıyla top oynuyorlardı
biz zengin değiliz.. libya gibi ırak gibi petrolümüz de yok.. almanyada bir şehirde göremeyeceğin kadar range rover görebilirsin istanbulda..
bir ülke düşün, vatandaşı TL maaş alıyor, onu dolara çeviriyor ve bekliyor ki dolar yükselsin.. böyle vatan hainliği olabilir mi ?
%800 verginin yanına bir de ithalat ihracat ile uğraşanlar harici normal vatandaşın dolar alımına da %50 vergi koyarım ki kendi parasına çöp muamelesi yapamasın
bu ülke geleceğini kurtarmak istiyor ise bundan sonraki hükümetin yatırım yapmasını pompalayacak.. dolar düşsün ile bu ülke düzlüğe çıkmaz.. euro 8 liraya düşsün hepimiz arabayı sıfırlarız yalan mı ? TL yi euroya çevir dışarı pompala.. sonra cari açık 1trilyon dolar..
bende çoluk çocuk yok.. sizler çocuklarınıza batmamış bir TC bırakmak istiyorsanız ülke parasına sahip çıkın.. bu gün paranızı dolara çevirip günü kurtarırsınız belki ama geleceğinizi ipotek edersiniz..
üretmeden bu kadar lüks tüketmeyi biz aqp döneminde öğrendik.. 25bin liraya telefon satılıyor.. telefon piyasaya çıktığı gün o ***** dükkan önünde kuyruk oluyor.. ne ara zenginleştik bu kadar ? hepimizin evinde evinde çöp olarak duran en az 2 tablet 1 lap top vardır.. tüketmeyi bile beceremedik.. tüketmenin bile boqunu çıkarttık.. daha eskimeden bozulmadan euro yu dışarı pompaladık yeni telefonlar tabletler aldık
neyse arkadaşlar.. golf R güzel alet.. 2.el alın bari en azından psikolojik olarak TL-TL alışveriş yaptım dersin..
muratın çoğu dediğine katılıyorum ama bu ülke dün kötü yönetilmeye başlanmadı..70 yıldır kötü yönetiliyor fakat insanlar hiç bu kadar bilinçsiz tüketici olmamıştı.. o da aqp sayesinde oldu..
Cimmeria
16-03-2022, 22:47
ben doğru yönetiliyoruz demiyorum ki.. başımıza geleni sebebi ile yazıyorum.. bizi yönetenler kendi 10 yıl sonrasını planlayıp koca ülkeyi o plana göre yönetirken elin almanı ülkenin gelecek 200 yılını planlıyor ve ona göre yönetiyor... biz 70 yıldır haince yönetiliyoruz, ama hiç bir dönemde bu aptallığı yapmadık.. yani senin dediğin gibi neden Türk insanı hakettiği yaşamı yaşamasınla olmuyo murat hocam.. Türk insanı zengin değil.. Türkiye de zengin değil.. TL yi dolara euroya çevirip yurt dışına pompalarsak da daha kötü olmaya devam edicez.. dediğin gibi üretime yatırım yapsaydık ithalat - ihracat dengemiz tutsaydı sorun olmayacaktı.. ama biz dışa bağımlı hale getirildik.. en çok da aqp döneminde oldu bu..
çin dolar trilyoneri bir ülke.. bakın milyarderi demiyorum trilyoneri adamlar.. ama asgari ücrette dünyanın hala en düşük 5 ülkesinden biri.. adam bilmiyomu avrupalı gibi yaşamayı, adam bilmiyomu yuan'a değer kazandırmayı.. yapmamasının bir sebebi var.. geleceğini düşünüyor..
amerika kurulduğundan beri bastığı dolardan daha fazlasını son 5 yılda bastı.. dünyanın açık ara en batık ülkesi.. adamı ayakta tutan tek şey parasının global geçerli olması ve ticaretin bu para üzerinden yapılması.. istediği kadar karşılıksız basıyor..
saddam hüseyin ben petrolü dolarla satmicam dedi.. euro ile satıcam dedi.. amerikaya git paranı euro ya çevir bana euro ver dedi.. ve başına geleni biliyosunuz..
kaddafi... benzer şeyleri söyledi.. finalde arap baharı kupasında libya meydanında kafasıyla top oynuyorlardı
biz zengin değiliz.. libya gibi ırak gibi petrolümüz de yok.. almanyada bir şehirde göremeyeceğin kadar range rover görebilirsin istanbulda..
bir ülke düşün, vatandaşı TL maaş alıyor, onu dolara çeviriyor ve bekliyor ki dolar yükselsin.. böyle vatan hainliği olabilir mi ?
%800 verginin yanına bir de ithalat ihracat ile uğraşanlar harici normal vatandaşın dolar alımına da %50 vergi koyarım ki kendi parasına çöp muamelesi yapamasın
bu ülke geleceğini kurtarmak istiyor ise bundan sonraki hükümetin yatırım yapmasını pompalayacak.. dolar düşsün ile bu ülke düzlüğe çıkmaz.. euro 8 liraya düşsün hepimiz arabayı sıfırlarız yalan mı ? TL yi euroya çevir dışarı pompala.. sonra cari açık 1trilyon dolar..
bende çoluk çocuk yok.. sizler çocuklarınıza batmamış bir TC bırakmak istiyorsanız ülke parasına sahip çıkın.. bu gün paranızı dolara çevirip günü kurtarırsınız belki ama geleceğinizi ipotek edersiniz..
üretmeden bu kadar lüks tüketmeyi biz aqp döneminde öğrendik.. 25bin liraya telefon satılıyor.. telefon piyasaya çıktığı gün o ***** dükkan önünde kuyruk oluyor.. ne ara zenginleştik bu kadar ? hepimizin evinde evinde çöp olarak duran en az 2 tablet 1 lap top vardır.. tüketmeyi bile beceremedik.. tüketmenin bile boqunu çıkarttık.. daha eskimeden bozulmadan euro yu dışarı pompaladık yeni telefonlar tabletler aldık
neyse arkadaşlar.. golf R güzel alet.. 2.el alın bari en azından psikolojik olarak TL-TL alışveriş yaptım dersin..
muratın çoğu dediğine katılıyorum ama bu ülke dün kötü yönetilmeye başlanmadı..70 yıldır kötü yönetiliyor fakat insanlar hiç bu kadar bilinçsiz tüketici olmamıştı.. o da aqp sayesinde oldu..
Resmi aciklanan enflasyonu 50-60 arasi olup banka faizi 20-21lerde olan bir ulkede maasini alip dolar alip dolarin yukselmesini bekleyen adam vatan haini degildir, parasinin daha az deger kaybetmesi icin mucadele eden adamdır.
ulkenin parasini, ekonomisini sokaktaki vatandas mi bu hale getirdi de vergiyi 800 yapip cozum üreteceksiniz? dunya uzerinde Turk vatandaslari kadar dolayli vergi ile devleti finanse eden bir ulke vatandasi bulamazsınız.
sunu unutmayın, ulke ekonomisini kim bozduysa, yerine gelmeye kim adaysa onu duzeltmek onun gorevidir, vatandasin degil.
Turkiye her sene vergi borcunu sildigi kodamanlarin vergi borclarini tahsil etse, ona buna yedirdigi komisyonlari kesip, varlik fonuna alip zarar ettirdigi onlarca sirketi profesyonellere tekrar verip kar ettirse bile ciddi rahatlama yasar.
Ulke yoneticilerinde biraz vizyon olsa su anda siginacak yer arayan ukraynalilarin yazilimcilarina ozel vize cikarttirip ulkeye getirtir, yurtdisina yaptiklari islerden vergi alip burdaki gencleri egitme zorunlulugu koyar. 5 sene sonra canavar gibi yazilimci nesli yetisir ulkede.
Bu muhalefet varken golf R 2.5 milyon lira da olur, iktidara gelmemek için elinden geleni yapıyor. Herkes hakettiğini yaşıyor, o yüzden ben üzülme aşamasını geçeli çok oldu :)
dolardan başka yatırım aracı bilmeyen insanlar da tüketim toplumunun bir parçasıdır.. yineliyorum.. kötü yönetilmeye dün başlanılmadı..
rahmetli özal serbest bıraktı dövizi bu ülkede.. sen git brezilyada normal vatandaş olarak ben dolar hesabı açıcam de bakalım açabiliyor musun ? açamazsın.. sen hayırdır derler adama.. sistem yanlış arkadaşlar.. başka ülkenin para birimini yatırım aracı yapmamalısınız.. dolara talep olduğu için dolar artıyor.. doları arttıran doları alanlar.. sonra aynı doları alanlar diyor ki vay bee golf r 1.5milyon olmuş.. iphone 25bin lira olmuş.. aa çok şaşırdım !!
bu ülke altın ihracatcısı ama altın üretebilen de bir ülke.. git altın al.. borsada kağıt al.. dolardan daha çok kazandırdı borsa son 20 yılda.. açın bist 100 sanayi kağıtlarının getirisine bakın.. dolardan 8 misli kazandıran kağıt var senin ülkenin borsasında..
12 sene önce enflasyon %10 du.. ama en çok cari açık o senelerde verildi..bir yılda 70 milyar dolar cari açık verdi bu ülke.. sözüm ona en iyi ekonomi bakanımızdı ali babacan.. ee bak demekki dolar almamızla enflasyonun bir alakası yokmuş.. enflasyon yokken de dolara gömmüşüz parayı..
anlaşılabilmek adına yine yazayım.. 70 yıldır yanlış ve kötü yönetiliyoruz.. o gün devrim arabasını çalıştırTmayanlardan bu güne bizi biz yönetmedik... yazıcıoğlunu öldürenler ile cem boynere siyaseti bıraktıranlar aynı güç.. sen jeopolitik olarak dünyanın en güçlü ülkesi olman gerekirken yerlerde sürünmenin sebebi 70 yıllık mazide..
iran'ın avrupayı vuramayacak olmasının tek sebebi TR deki nato üssü.. iyi yönetilsen iyi kurgulasan sadece bundan dolayı TR nin kasasına yıllık 100 milyar euro para girebilir..
daha yeni kıta sahanlığındaki gazı kaptırdın ermeniye yunana.. nasıl kaptırdın ? arka planda kim ne kadar milyon euroyu cebine indirdi..
biz böyle yönetilirsek ülkeyi düzeltmek vatandaşın vatandaşlık görevidir..
Cimmeria
16-03-2022, 23:45
dolardan başka yatırım aracı bilmeyen insanlar da tüketim toplumunun bir parçasıdır.. yineliyorum.. kötü yönetilmeye dün başlanılmadı..
rahmetli özal serbest bıraktı dövizi bu ülkede.. sen git brezilyada normal vatandaş olarak ben dolar hesabı açıcam de bakalım açabiliyor musun ? açamazsın.. sen hayırdır derler adama.. sistem yanlış arkadaşlar.. başka ülkenin para birimini yatırım aracı yapmamalısınız.. dolara talep olduğu için dolar artıyor.. doları arttıran doları alanlar.. sonra aynı doları alanlar diyor ki vay bee golf r 1.5milyon olmuş.. iphone 25bin lira olmuş.. aa çok şaşırdım !!
bu ülke altın ihracatcısı ama altın üretebilen de bir ülke.. git altın al.. borsada kağıt al.. dolardan daha çok kazandırdı borsa son 20 yılda.. açın bist 100 sanayi kağıtlarının getirisine bakın.. dolardan 8 misli kazandıran kağıt var senin ülkenin borsasında..
12 sene önce enflasyon %10 du.. ama en çok cari açık o senelerde verildi..bir yılda 70 milyar dolar cari açık verdi bu ülke.. sözüm ona en iyi ekonomi bakanımızdı ali babacan.. ee bak demekki dolar almamızla enflasyonun bir alakası yokmuş.. enflasyon yokken de dolara gömmüşüz parayı..
anlaşılabilmek adına yine yazayım.. 70 yıldır yanlış ve kötü yönetiliyoruz.. o gün devrim arabasını çalıştırTmayanlardan bu güne bizi biz yönetmedik... yazıcıoğlunu öldürenler ile cem boynere siyaseti bıraktıranlar aynı güç.. sen jeopolitik olarak dünyanın en güçlü ülkesi olman gerekirken yerlerde sürünmenin sebebi 70 yıllık mazide..
iran'ın avrupayı vuramayacak olmasının tek sebebi TR deki nato üssü.. iyi yönetilsen iyi kurgulasan sadece bundan dolayı TR nin kasasına yıllık 100 milyar euro para girebilir..
daha yeni kıta sahanlığındaki gazı kaptırdın ermeniye yunana.. nasıl kaptırdın ? arka planda kim ne kadar milyon euroyu cebine indirdi..
biz böyle yönetilirsek ülkeyi düzeltmek vatandaşın vatandaşlık görevidir..
bu daha iyi oldu, en azindan dolar alan vatan hainidirden kotu yatirimcidira gelebildik.
Dolar yerine altin al, gumus al ya da farkli bir yere yatirim yap cok ayri bir konu, bunun tuketim toplumu olmayla bir alakasi yok, genel olarak egitim duzeyinin dusuk olmasiyla alakası var, farkli sepetlerde yatirim yapip riski dusurmek ve dogru zamanda dogru araclara yatirim yapabilmek belli seviyede egitim gerektiriyor maalesef.
Borsa konusu bambaska bir konu, maasini korumak icin dolar almak yerine borsaya giren adam zaten batmaya mahkumdur, son 20 yildir kac tane kagit dolardan cok kazandırdı? totale bakildiginda donen pislikleri ve batanlari borsanin icinde olan herkes biliyor.
12 sene once ulkenin enflasyonu yuzde 10ken banka faizi kaçtı? 12 sene once bankalardaki bireysel kullanicilarin dolar orani kaçtı? bunlari yazmadan biraz enteresan oluyor cari acigi bireysel kullanicinin dolar almasina baglamak. Turkiyede doviz her zaman guvenli liman olmustur cunku yasi 30 uzeri hepimiz bir kac defa devaluasyon gorup bir gecede biz fakirlesirken bir gece once haberi alip dolar alanlarin parasina nasil para kattigini gorduk.
anlatabilmek icin ben de yazayim, ilk olarak Turkiye dunyanin en guclu ulkesi falan olamaz, kendinizi kandirmayin lutfen, buna arguman yazmaya bile gerek görmüyorum.
Iranin avrupayi vuramayacak olmasinin bir suru sebebi var ama bunun ana sebebi turkiyedeki nato ussu falan degil, iranin buna yetecek gucunun olmamasi, dunya tarihinden silinmek istememesi vs gibi sebepler siralanabilir. Turkiyeyi zaten avrupa multeciler icin tampon bolge olarak kullanip parasini gonderiyor, bunun ceremesini de yasayanlar cekiyor, avrupa devletleri aptal mi bir tane us icin 100 milyar euro harcasinlar her sene, etrafta bir suru alternatif ulke var, ki bakarsaniz hepsine de cayir cayir usler kuruldu abd tarafından.
ulkeyi duzeltmek vatandaslik gorevi degildir, vatandaslik gorevi vergini vermek, anayasada sinirlari cizilmis kurallar dahilinde yasamaktir, ulkeyi duzeltmek siyasetcilerin gorevidir, vatandas olarak siyasete atilip bir seyleri degistirmeyi deneyebilirsiniz, ya da oy veren insanlari belli bir bilinc seviyesine getirebilmek icin mucadele edebilirsiniz.
romantik olmanin anlami yok, 1900lerde yasamiyoruz, devletler buyuk aygitlar artik, sade vatandas olarak yapabilecek pek bir sey yok ne yazik ki.
Cimmeria
16-03-2022, 23:54
Ha bu arada dolarin artmasinin sebebi dolar alanlar, dolar almazlarsa dolar artmaz hakikaten ekonomiden biraz uzak bir fikir, bireysel kullanici hadi dolar almasın, ulkenin ticaret yapan kurumlari isletmeleri ne yapsin? tl ile mi odesinler doviz borclarini?
ayrica artan dolar degil dusen tl, butun yabanci para birimleri karsisinda deger kaybediyor tl, ben 2.5 sene once ingiltereye tasinirken 6.5dan pound almistim bugun 20 lira pound, turkiyede herkes pound aliyor diye mi artiyor pound?
lutfen sokaktaki normal vatandasa suc yuklemeden once biraz arastirin, bu tip durumlarin gercek sorumlulularini bulun ona gore yazin.
dunyanin hic bir yerinde bir devletin vatandasinin aldigi bir maldan aldigi vergi o mali uretenin toplam satis fiyatindan fazla olmasi gorulmus bir sey degildir, bunu normalleştirmeyin.
bundan 30 yil once fakirdik bu kadar araba mi vardi da simdi alamiyorsunuz sorgulamaniz gereken sey degil, sorgulamaniz gereken 20 senedir tum dunyada inanilmaz bir para bollugu varken ulkede katmadeger uretecek sektorlere neden yatirim yapilmadi, neden butun para hukumet tarafindan insaata gomuldu olmali.
sunu unutmayın, euronun 15 lira olmasinin sebebi de, o arabadan yuzde 100den fazla vergi alinmasinin sebebi de, benzinin 20 lirayi gecmesinin sebebi de ulkeyi yonetenlerdir, dolayisiyla bu sorunlari cozmesi gerekenler de yine bu sorunlari yaratanlardir.
calistiginiz isletmede bir sorun ciktiginda nasil musterilerden bunu duzeltmesini beklemiyor yoneticilerden duzeltmesini bekliyorsaniz hükümetten de ayni seyi bekleyeceksiniz.
Fiyatı uygun bulanlardan biride benim aynı aracın 6R modeline biniyorum.
Golf 6R yerine düzgün bir C serisi ya da 3 serisine binebilirim. Aynı şeyi 8R yerine yine C ve emsali bir araç alarak ta yapabilirim.
Görüntüsünün üzerinde güç veren (gavurlar sleeper diyor) Aynı zamanda Alman disiplini ve kalitesinin nirvanası olan bir hothatch yorumları okumak için girdiğim konuda,
Yine siyaset yine ekonomi yine para politikası okuyorum. İktisat mezunuyum. Benim işimde PARA. Arkadaşlar burası bir OTOMOBİL forumu kafa dağıtmak için sorunlardan uzaklaşmak için giriyorum burada aynı :)
Size 20 olan benzin bize 7 TL'den verilmiyor. :D Buraya paragraflarca yazı yazmak bişeyleri çözüyorsa hep birlikte yazalım.
Not: Herhangi bir siyasi görüşe ya da futbol takımına dahil değilim sonu "izm"le biten hiç bir görüşe de dahil değilim.
Eskisi gibi otomobilin ve modifiyesinin konuşulduğu bir forumda bulunmak dileğimle. Saygılarımla..
Zaten opf var çok ses beklememek lazım ama opf iptalli aktapovic egzozlunun sesinin harika olacağına eminim ����
Kardesım yanlıs anlama da 4 silindir bi tsi makineden ne kadar güzel ses cıkabilir ki :( Veya ne kadar farklı ses çıkabilir 1.0 , 1.2 lerine göre veyahut 1.4 :D
Arabayı alamıyoruz ki, alabilsek ne güzel yorumlar yaparız :)
Alamadıkça sinir yapıyor bünyede, konu bir şekilde siyasete geliyor mecburen. Ona zam buna zam buna şu fiyat derken araba sevdamız bitti maalesef.
30 larının başında panik atak geçirenler görüyorum çevremde gelecek kaygısı sebebiyle.
Bende çok isterim sadece ve sadece arabaları konuşalım ama bu şartlarda çok mümkün olmuyor.
Kardesım yanlıs anlama da 4 silindir bi tsi makineden ne kadar güzel ses cıkabilir ki :( Veya ne kadar farklı ses çıkabilir 1.0 , 1.2 lerine göre veyahut 1.4 :D
Kasa MQB Motor EA888 otomobil pazarındaki elektrikli araç dönüşümünden dolayı 7. nesil ile aynı üretildi. (VW genelde tek sayılı kasa değişikliğinde tamamen yeni yapı çift sayılı kasalarda makyaj mantığı kullanıyor)
Ben ses olarakta aynı motor koduna sahip olduğundan dolayı aynı çıkacağı düşüncesindeyim.
Milltek markasının egzoz speclerine bakıldığında MK7de kullandığı 76 MM boru çapı yerine 80 MM kullanma gereği duymuşlar. Farklı bir sesle karşılaşabiliriz.:D
Dediğin gibi 4 silindir ve turbolu olan bir makinadan bolca hışırtılı ses çıkacaktır. Çok bişey beklememek lazım. :)
eminkilic61
17-03-2022, 09:31
2.0TSI'ı 1.0/1.2 ve 1.4'le kıyaslamak bence yanlış
herhangi bir rocco'yla R'ı kıyaslamak :D
eminkilic61
17-03-2022, 09:35
herhangi X bir bayi youtuberlara test aracı verdi mi?
bilginiz var mıdır?
2.0TSI'ı 1.0/1.2 ve 1.4'le kıyaslamak bence yanlış
herhangi bir rocco'yla R'ı kıyaslamak :D
ses olarak kıyaslama yapabilirim diye düşünüyorum,çünkü gerçekten farkı yok gibi birşey (:
Yoksa bende ağır vagcı ve R cıyımdır :D Kötülemiyorum yanlıs anlasılmasın.
https://i.ibb.co/vhfsjP0/Ads-z.jpg (https://imgbb.com/)
https://i.ibb.co/vhfsjP0/Ads-z.jpg
https://i.ibb.co/vhfsjP0/Ads-z.jpg
MK7-MK8 R ile aynı yapıya sahip gibi duruyor. Üzerinde katalizör ve OPF sistemi olduğundan dolayı sadece bunların iptali ve yazılım ile güzel güçler geleceğini düşünüyorum.
OPF ve Katalizör varken 320 HP güç vaad etmenin yolu eskiye göre daha güçlü bir motordan geçiyor.
Sistemden görmen mümkünse üzerindeki turbo nedir? :)
PiscocuK
17-03-2022, 10:40
GolfR bulamadık boklayalım :)
7,5 sahipleri 2 senedir değişmemiş yine çektirdiler bana.
Yeni Type-R > golf8R :)
Mehmetmert
17-03-2022, 11:10
Aynen 1.2 tsi ile 2.0 TSI Makinenin sesleri aynı hatta akrapovic olanlada aynı
individual
17-03-2022, 11:13
https://scontent.fsaw1-14.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/275984832_10220540657282617_3990653951184910480_n. jpg?_nc_cat=102&ccb=1-5&_nc_sid=5cd70e&_nc_ohc=gy28FKKo1gcAX-NwqdQ&_nc_ht=scontent.fsaw1-14.fna&oh=00_AT9gTvhK9tzgUcXYQ8_qSJQ3c8Ak5J--kQVp78_f4cA-ZA&oe=6237BCDF
https://scontent.fsaw1-14.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/276056461_10220540657362619_1862421677363256423_n. jpg?_nc_cat=102&ccb=1-5&_nc_sid=5cd70e&_nc_ohc=3APqzqJHHoUAX8_3q-r&_nc_ht=scontent.fsaw1-14.fna&oh=00_AT8a-lAwojT_gqv2WDhlHRCSmKlLR0OVrMZm8rvigJOvLg&oe=623844A4
https://scontent.fsaw1-15.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/276071124_10220540657682627_221646473366741368_n.j pg?_nc_cat=105&ccb=1-5&_nc_sid=5cd70e&_nc_ohc=ytIYR4DWmagAX_M3iYq&_nc_ht=scontent.fsaw1-15.fna&oh=00_AT9PmPetA671X2uGJX1Fi92jS95SI2n417X0WlZiBdQU fw&oe=62379CAA
https://scontent.fsaw1-11.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/276025035_10220540657522623_5917746124746956510_n. jpg?_nc_cat=100&ccb=1-5&_nc_sid=5cd70e&_nc_ohc=7BF88EHroBMAX8H5Tk0&_nc_ht=scontent.fsaw1-11.fna&oh=00_AT_5ruoliXx1KqEaE-ooRYKUCQ14u1Y_rJVYbes70tBRsg&oe=6237BAAC
https://scontent.fsaw1-11.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/275834855_10220540657602625_8804615081812263201_n. jpg?_nc_cat=100&ccb=1-5&_nc_sid=5cd70e&_nc_ohc=aEw-oWUEMC4AX9HUodA&_nc_ht=scontent.fsaw1-11.fna&oh=00_AT-EBaBAlaq4S7b-vBciO1WUBXHlDNGoH9cBSnM72c7CbQ&oe=623854FD
Facebook : Dream Car Turkey alıntıdır.
eminkilic61
17-03-2022, 11:18
Aynen 1.2 tsi ile 2.0 TSI Makinenin sesleri aynı hatta akrapovic olanlada aynı
fazladan milyon vermeye gerek yok
PiscocuK
17-03-2022, 11:24
fazladan milyon vermeye gerek yok
harline 1,0 alalım o zaman.High ve R birleştirelim.700/800 civarı istiyordu en son onlarda.300 fazla verip R alınmaz :)
beyler abiler ben otomobili kıyaslamadım,sesi kıyasladım. Fındık motorlarla 2.0 tsı makineyi ayırt edebilecek kapasitedeyiz çok şükür.
Tsk konusu olmasına gerek yok ((=
PiscocuK
17-03-2022, 11:30
beyler abiler ben otomobili kıyaslamadım,sesi kıyasladım. Fındık motorlarla 2.0 tsı makineyi ayırt edebilecek kapasitedeyiz çok şükür.
Tsk konusu olmasına gerek yok ((=
Ben muhabbet olsun diye takılıyorum.Farkındayım :)
O kadar nazımız geçiyordur bence :)
Ben muhabbet olsun diye takılıyorum.Farkındayım :)
O kadar nazımız geçiyordur bence :)
Yok abi seni biliyorum est. :) Geçiyor tabii
Araba guzel motor mekanik hersey harika
Yurtdisinda olsam almak icin kuyruga bile girerdim
Ama bi Golf e 1.5 milyon TL fikrine alisamiyorum galiba :)
Butcem olsa o kadar para verirmiydim verirdim ama muhtemelen hanim ilk is avukata talimat verirdi :D onun gozunde ne olursa olsun Golf iste S3 le o duvar yikilabilir
Alana hayirli olsun guzel secim derim.
7 den asıl farkı drift modu sanırım. 6R ve 7R sahipleri alınmasın ama biraz fazla mekanikti R lar bu zamana kadar. Eğlenceden biraz uzaktı demek istediğim.
Çok güzel gidiyor çok güzel dönüyor, çokta güzel duruyor ama keyif anlamında bir şeyler eksikti sanki.
8R la sürüş dinamiklerini ne kadar geliştirdiler acaba ben en çok bunu merak ediyorum. Forumdan biri alsa da yorumlarını dinlesek :)
eminkilic61
17-03-2022, 12:44
7 den asıl farkı drift modu sanırım. 6R ve 7R sahipleri alınmasın ama biraz fazla mekanikti R lar bu zamana kadar. Eğlenceden biraz uzaktı demek istediğim.
Çok güzel gidiyor çok güzel dönüyor, çokta güzel duruyor ama keyif anlamında bir şeyler eksikti sanki.
8R la sürüş dinamiklerini ne kadar geliştirdiler acaba ben en çok bunu merak ediyorum. Forumdan biri alsa da yorumlarını dinlesek :)
7R ve 7.5R arasında 4 çeker sistemi dünyalar kadar farklı.
aynı pistte dönen iki arabanın bile birinin ne kadar önden kaydığıını ve diğerinin arkadan açtığını çok deneyimledik.
söylediklerinizi çoğuna katılamıyorum..
rakamları vererek yazıyorum.. araştıran doğruyu bulur.. bankalarda kuzu kuzu yatan ŞAHIS döviz mevduatı 120milyar dolar.. ithalat ihracat ile uğraşan firmalarınkinden bahsetmiyorum.. sade vatandaşınkinden bahsediyorum.. paranı korumak yatırım yapmak başka ülke parası ile olmaz, olamaz, olmamalı.. zaten onlarca örneği var. bizim gibi GOU ülkelerinde sistem buna izin vermez.. bunu yapanı cezalandırır.. sebebi çok basit.. kendi ÖZ paranı EL parası ile değiştirtmez ki parası değer kaybetmesin.. TL TL olarak dolaşımda kalırsa değer kazanır.. TL yi başka para birimine çevirirsen değer kaybeder.. en basit örnek Turizm geliri... elalem gelir euro ile gbp ile TR de tatil yapar alışveriş yapar, euro yu gbp yi TL ye çevirir TL değer kazanır..
İngiltere gibi dünyaya hükmeden ülke bile yurt dışında yerleşik yaşayan emeklilerine bir dönem maaş kesintisi yaptı.. sebep ? sen benim ülkemin parasıyla başka ülkede yaşıyorsun ekonomime zarar veriyorsun, en azından bir kısmını kendi ülkende harcamalısın dedi.. bak bunu diyen ülke dünyanın en güçlü ülkelerinden birisi..
borsada batan borsaya kumar olarak girdiği için batıyodur.. bist100 endeksindeki hisseler hatta özellikle bist30 hisselerinden uzun vadeli yatırım olarak zarar edebilmek büyük başarıdır.. teknik analizcilerin çizdiği grafiğe bakıp temeli olmayan şirketin hissesini alırsan batarsın.. git kıbrısta rulet oyna şansın daha yüksek.. temel analize bakacaksın tekniğe değil.. borsa günlük kumar masası değil.. 120milyar doları bankada tutanlar her gün doların hareketine göre al sat mı yapıyor.. uzun vadeli parasını korumak için almış senin de dediğin gibi.. borsaya da aynı gözle bakacaksın..
temeli, üreteni belli olmayan, arkasında hiçbir ülke desteği olmayan, başvuracağın hiçbir adalet mercii olmayan Cripto paralara insanlar yüzmilyarlarca lira yatırıyor.. desemki git şişecam al koç holding al thy al.. almaz.. neden ? çünkü parası hemen 2ye 3 e katlasın istiyor.. işte son yıllardaki dolar müptezelleri de aynı şeyin peşinde.. dolar aliim 2 ye katlasın istiyor.. bu açık açık hainliktir. kendi para biriminin değer kaybetmesini bekleyene bundan çıkar sağlayana diyecek başka lafım yok.. isteyen istediği gibi anlayabilir.. ben anlattığım kadarım, anlattığımdan sorumluyum, sizin ne anladığınızdan ben sorumlu değilim..
devlet yanlış yönetiyor banane diyip sıyrılamayız.. devletin yanlışı 70 yıldır var.. bizler vatandaş olarak 70 yıldır ne yaptık.. bak bir kere sandığa sahip çıktık istanbulu 26 yıldır yönetenler değişti.. yeri gelecek sandıkta yeri gelecek ekonomide destek vereceğiz.. dolar al ma ya ca ğız.. bu gün param değer kaybetti diye üzüleceğiz ama yarını kurtaracağız.. bunun başka yolu yok arkadaşlar.. dolar çıkıyo diye dolar alınmaz.. dolar alındığı için dolar çıkar..
ithalatatın %16 sı otomotiv.. yani 36milyar dolar.. peki TR nin 2021 cari açığı ne kadar ? 15milyar dolar.. !! ben demiyorum ki kimse araba almasın.. ama bu TL yi euro ya çevirip saçmanın bir önüne geçilsin..cari açık olmazsa enflasyon düşer, bununla birlikte dolara da talep olmazsa çıkmaz - çıkamaz.. bilale anlatır gibi anlatımı budur..
ben ithalat ihracat ile uğraşıyorum.. devlet yerli üreticiyi korumak için antidamping uyguluyor.. örneğin kumaşı çin'den getiriyosan %100 e kadar ekstra vergi çıkartıyor sana.. diyor ki bu kumaşın emsali TR de var madem çinden getiriyosun al sana vergi.. çok güzel bir uygulama.. ama bunu arabada yapıyor olması saçma çünkü ben araba üretmiyorum.. bana emsal gösteremediği bir maldan ekstra vergi istiyor.. keza telefon bilgisayardaki gibi..
devlet yanlış yapıyor.. 70 yıldır üretmediği üretemediği ÜRETTİRMEDİĞİ maldan faiş vergi istiyor.. ama bunu yapmadığında olanı da dolar kurunu baskıladığı ve vergiyi düşük tuttuğu dönemdeki cari açıktan anlıyoruz.. 1 yılda 70milyar cari açık verdik..
devlet yanlış yapıyor biz de yanlış yapalım diyerek bi yere varamayız..
TR müslüman değil de hristiyan bir ülke olsaydı süper güçtü şu an... 1. dünya savaşı TR nin işgalini ve sonuçlarını iyi analiz ederseniz bu ülke jeopolitik olarak neden bu kadar önemli bir ülke bunu anlarsınız.. ingiltere fransa italya rusya ermeni ve yunanlıların nasıl paylaşamadığı ve nasıl stratejik olarak birbirine bırakmak istemediği bir toprak olduğu bunun kanıtıdır.. ülkeyi parsel parsel paylaşırken bile kavga edenler istanbulu paylaşamamış ve birleşik toprak olarak anlaşmışlardır.. bu topraklar tek bir ülkeye bırakılamayacak kadar stratejik topraklar..
TR kafası çalışsa natonun kıçındaki donu alır.. incirlik üssünü amerikaya bedava kullandırdık.. incirlik üssünü açmasaydık amerika ırak savaşını o kadar kolay kazanamazdı, belki de hiç kazanamazdı..kaznasa bile maliyeti 50 katına çıkardı.. peki amerika ırak ın 30 yıllık petrolüne çökerken biz ne aldık ? ülke olarak delikli bir sent almadık ama acaba yönetenler arka planda ne aldı !!! bu gün natonun en büyük askeri gücü TR .. olası bir iran çin saldırısına karşı avrupayı koruyan tek kalkan TR de.. karşılığında aslansın kaplansından başka bir getirisi yok.. getiriyi bıraktım nato ülkeleri daha pkk yı terör örgütü olarak bile tanıyamadı.. bu yaptırımı bile yapamadık 30 yıldır..
golf r alacak arkadaşlar kusura bakmasın biraz kafa açtım....
Biz garip gureba olarak forumda 7 sayfadır tartışıyoruz
Alanlar binmeye başladı bile
Parası yetmeyen yazmasın şu konuya kasıyor.
2 tane 8 de buraya
Login • Instagram (https://www.instagram.com/p/CbNbDYwsc73/?utm_medium=copy_link)
2 tane 8 de buraya
Login • Instagram (https://www.instagram.com/p/CbNbDYwsc73/?utm_medium=copy_link)
Doğa ile Erbil aldı.
Bir tane Scirocco R vardı piste giren, bir ses çıkıyordu aklın durur :)
Abi çok ses çıkması ya da gürültülü olması değil ki konu, sesin tınısı karakteriği olmuyor 4 silindir turbo araçlarda.
Bende de n20 var 2.0 turbo, komple 76mm dizayn egzoz yapımı sistem var ses bana sorarsan eh işte çokta iyi değil.
V6 lazım V8 lazım yoksa vites geçişlerindeki fart ya da ufak cataralar fln çokta bi olay değil yani :)
Subjektif bir konu tabi ses olayı da. piyasadaki 4 silindir turboların sesi bana hep aynı geliyor. Malzeme belli sonuçta :)
Octavia RS
17-03-2022, 22:18
Stok turbolu bir golf r ın sesi çok tatmin etmeyebilir belki ama gtx setuplu 2 litre turboların sesi epey hırçındır aslında. bizim gtx30r octavia rs mesela baya yırta yırta gidiyor :D piste gelen big turbolu 2 litre turboları hatırlıyorum s/f den geçerken oldukça hırçın/yırtıcı sesleri.
Bu arada 8 R bayaa iyi. 100-200 de stok bir e92 m3 kadar hızlı! Ufak dokunuşlarla çok can yakar bu alet. Acaba pistte viraj kabiliyeti nasıl?
Fiyatlara söyleyecek çok bişe yok zaten herkes yazmış ama bende bir tık daha pahalı olmasını bekliyordum bu piyasaya göre. 2014 yılında 7R ilk çıktığında bize 64k euro fiyat vermişlerdi. O zaman euro 2.9 du sanırım 180k tl gibi bir fiyata geliyordu. Neredeeen nereye.. :)
zenginin malı züğürtün çenesini yorar adlı bir çalışmamızında sonuna gelmiş bulunuyoruz :D onlar aldı golf r nı biz geçelim kerevitine :D
davet edenimiz yokki gibi kanlı canlı görelim :bravo:
Şimdi 2.0 dan güzel ses çıkmaz deniliyorda
Porsche 718 de 2.0
Evo lar 2.0
STI ların eskileri 2.0
Bunlar bi kenara koyulabilir
PiscocuK
18-03-2022, 08:49
yeni nesil 4 silindir turboların sesini bende hiç beğenmiyorum.
Hatırlayanlar vardır belki FK2 typer çıkmaya yakın bir reklam filmi çekmişlerdi.Klavyede R tuşuna basıldığında senaryo değişiyordu.Orada resmen f1 sesi kullanılmış :)
Kendi sesi bildiğin elektrik süpürgesi.O dönem arabayı neden bokluyorum diye linç yemiştim typer sahibi arkadaşlardan.
Hatta bahsettiğim videoyu bulabilen olursa eskileri yad edelim
PiscocuK
18-03-2022, 08:56
Hala izlememiş olanlar için
http://embed.wirewax.com/8117237
Subarular boxer motor sesi tabi güzel çıkacak
GTX setupta döküm yerine krom manifold kullanılır. Wastegate çıkışı motor bölümünden yere verilir güzel ses çıkar.
Sıralı 4 silindir FK2 ve R dan güzel ses çıkarmanın yolu, elektronik WG yerine mekanik external takmak. Üst kapak yapısı uyuyorsa Tubular krom manifold takmak ve tek çıkışlı (single) egzoz takmaktır :) Egzantrik ile devir dönüldüğünde işler değişebilir.
Yinede sıralı 4 silindir motor hiç bir zaman boxer v6 v8 v10 hatta sıralı 3 ve 5 silindir gibi güzel ses çıkarmaz.
Şimdi ep3 k20 s2000 vs diyenler olacaktır. Turbo takınca onlarında sesi azalıyor ve netliği gidiyor.
Alan arkadaşlara hayırlı olsun :)
yasinakcay
18-03-2022, 10:15
Milltekli bir 6r in bence gayet kaliteli ve karakteristik bir sesi var siradan bir insan bile anlayabiliyor bunda farkli bişe var diye :)
OMTechJr.
18-03-2022, 10:15
Konu 4 silindir egsoz sesi konusu olmasa da benimde ilgimi cekti, 4 silindir ewg'li butun arabalarin sesi bence birbirinin aynisi. astra'dan impreza sesi ciktigini bile duydum. motor karakteristigi, metalurji kaynakli tini..vs gibi durumlari tamamen yok ediyor ewg. ille kullanilicaksa bazi riskleri goze alip iwg kullanmak bence keyfi arttiriyor. zevk meselesi tabi ama benim icin ise tek keyifli ses yuksek devir donen n/a sirali 6.
Golf icin ise (kafadan kayma ve hatali agirlik dagili konusunu cozseler) golf'un 1.0 1.2 1.4 kategorisinden ayrilip buda aha golf R denebilmesi icin ttrs I5'ini oturtup biraz ortaligi yirtmasi gerekli. ama egsoz sesi ile degil motor sesi ile. Turkiye sartlari icin de parasina o zaman degerdi bence.
Subarular boxer motor sesi tabi güzel çıkacak
GTX setupta döküm yerine krom manifold kullanılır. Wastegate çıkışı motor bölümünden yere verilir güzel ses çıkar.
Sıralı 4 silindir FK2 ve R dan güzel ses çıkarmanın yolu, elektronik WG yerine mekanik external takmak. Üst kapak yapısı uyuyorsa Tubular krom manifold takmak ve tek çıkışlı (single) egzoz takmaktır :) Egzantrik ile devir dönüldüğünde işler değişebilir.
Yinede sıralı 4 silindir motor hiç bir zaman boxer v6 v8 v10 hatta sıralı 3 ve 5 silindir gibi güzel ses çıkarmaz.
Şimdi ep3 k20 s2000 vs diyenler olacaktır. Turbo takınca onlarında sesi azalıyor ve netliği gidiyor.
Alan arkadaşlara hayırlı olsun :)
yine de hiçbir bi manifoldlu şahin değil :hihih:
Şimdi bi Golf 5 R32 nin sesini açıp dinleyelim şöyle egzozlu falan
Yerim 4 silindirin egzoz sesini yahu :) tartışmaya açık bi konu bile değil
De kalmadı 5-6 silindirler artık pek.
Milltekli bir 6r in bence gayet kaliteli ve karakteristik bir sesi var siradan bir insan bile anlayabiliyor bunda farkli bişe var diye :)
2.0 olmasada Polo Gti aracımda da Mini Cooper Countryman S aracımda da komple Milltek vardı. Ses acayip tok ve güzeldi.
Evet hacim yoktu ama sistem iyiydi. 2.0 da N20 lerin sesini beğenmiyorum ama Tsi 2.0 larda ses güzel.
eminkilic61
18-03-2022, 11:07
Konu 4 silindir egsoz sesi konusu olmasa da benimde ilgimi cekti, 4 silindir ewg'li butun arabalarin sesi bence birbirinin aynisi. astra'dan impreza sesi ciktigini bile duydum. motor karakteristigi, metalurji kaynakli tini..vs gibi durumlari tamamen yok ediyor ewg. ille kullanilicaksa bazi riskleri goze alip iwg kullanmak bence keyfi arttiriyor. zevk meselesi tabi ama benim icin ise tek keyifli ses yuksek devir donen n/a sirali 6.
Golf icin ise (kafadan kayma ve hatali agirlik dagili konusunu cozseler) golf'un 1.0 1.2 1.4 kategorisinden ayrilip buda aha golf R denebilmesi icin ttrs I5'ini oturtup biraz ortaligi yirtmasi gerekli. ama egsoz sesi ile degil motor sesi ile. Turkiye sartlari icin de parasina o zaman degerdi bence.
2.5 TFSI motorlu konsepti zaten vardı GOLF 7 R400 ama Audi RS departmanı üretime izin vermedi RS3 ve TTRS satışları düşmesin diye.
kafadan kopma dediğiniz olay ise çok geçmişte kaldı makyajlı kasa 4 çeker S3 ve R'da bu sorun zaten yoktu. 8Y S3 ve 8R'da da yoktur.
Şimdi bi Golf 5 R32 nin sesini açıp dinleyelim şöyle egzozlu falan
Yerim 4 silindirin egzoz sesini yahu :) tartışmaya açık bi konu bile değil
De kalmadı 5-6 silindirler artık pek.
Tüm bunlara katılmakla beraber spor araba dediğin tek kapı olur diyerek yeni bir polemik başlatmak istiyorum :)
kalipson
18-03-2022, 11:58
Tüm bunlara katılmakla beraber spor araba dediğin tek kapı olur diyerek yeni bir polemik başlatmak istiyorum :)
Talebiniz uygun bulunmamıştır. :D
Şaka bi yana tek kapı olunca bence de sportif duruş standart opsiyon gibi oluyo.. Enteresan ama bence de öyle
r32 hiç kullanmadım ama zevkli olduğunu düşünüyorum. Teknik verilerinin günümüz beklentilerinin çok gerisinde kaldığı aşikar ama yine de tatmin edecektir... Gerçi kaç tane var ki TRde. Neyi tartışıyoruz :)
PiscocuK
18-03-2022, 12:32
ve manuel :)
Sırasıyla Ibiza Cupra 1.4 TSI 180 > Scirocco 1.4 TSI 160 > Scirocco R 2.0 > Golf 6 R 2.0 almış biri olaraktan şimdi de 46 M3 Manual ile gerçek araba deneyimini yaşamaya başlamış bulunmaktayım diyerek polemiği ilerletiyorum :D
Şaka bir yana alan arkadaşlara hayırlı olsun. Ülkemizde deli paralar ama güzel araba.
OMTechJr.
18-03-2022, 12:42
2.5 TFSI motorlu konsepti zaten vardı GOLF 7 R400 ama Audi RS departmanı üretime izin vermedi RS3 ve TTRS satışları düşmesin diye.
kafadan kopma dediğiniz olay ise çok geçmişte kaldı makyajlı kasa 4 çeker S3 ve R'da bu sorun zaten yoktu. 8Y S3 ve 8R'da da yoktur.
Acikcasi ilk kisim ile ilgili Audi uretim iznini boyle bir karara dayandiriyorsa bence mantiksiz. 2.0 R motoru golfte, leonda, S3'te, TT'de kullanilirken birbirini kanibalize etmiyor ama 2.5 tfsi kullanilinca endise ediyorlar ise; ya golf, 2.5 tfsi motor ile gercekten tatminkar bir pazara hitap edecektir, yada S3 ve TTRS istenilen verimde kullanilamayan araclardir diye dusunurum.
ikinci kisim ile ilgili gorusum ise kullanmamis biri olarak (sadece inceleme ve yurtdisi kullanici yorumlari ile) sorunun tam anlami ile cozulmedigidir. Ring surelerine bakar isek son kasa RS3'un TT RS ile arasında 8,5 saniye fark olması en azindan bana TT RS'te bu sorunun halen devam ettigini gosteriyor. Konumuz Audi ve Golf R oldugundan FK8 kiyaslamasina..vs girmiyorum.
Konu Bmw olsa idi belli bir noktada iddia edebilirdim ama belli ki siz kullanici ve takipcisiniz, oyle diyorsaniz oyledir demekten baska birsey diyemem :)
Benim bu konudaki butun yorumlarim ucuncu bir petrolhead gozu sadece :)
kalipson
18-03-2022, 13:04
"Bakalım yıllardır uykudan uyan(a)mamış Renault Sport departmanı nasıl bir hamle yapacak? Ya da yapacak bir yüreği var mıdır?? " diyerek kat çıkmak istiyorum ben de... :D
BU hothatch hikayesini en güncel (daha doğrusu modern diyelim) haliyle MRS2 ile ateşlemişlerdi 2004-2005te.. Daha öncesi de vardı ama bence bu bi milattı. Sonradan sunduklarıyla VW grubu her ne kadar süre bazında olmasa da modifiye manasında RS grubunu gömmüş olsa da RS departmanının yeni bi hamle yapmasını görmek isterdim. Açıkçası umudum var desem de yalan söylemiş olurum :/
ve manuel :)
Kesinlikle spor araba dediğin manuel ve tek kapı olmalı :D
PiscocuK
18-03-2022, 13:50
Kesinlikle spor araba dediğin manuel ve tek kapı olmalı :D
EP3 typer candır der daha da yazmam konuya :)
eminkilic61
18-03-2022, 14:11
hala binen eden teslim alan yok galiba 8R'ını
Spor araba dediğinin üstü açıktır.
RaTATATA yapar.
hala binen eden teslim alan yok galiba 8R'ını
İtköpek çekici üzerinde paylaşmış yakındır :)
Spor arac konusu cok genıs,ucu bucagı yok ve cok gorecelı kavram.
Porsche nın GT serılerı cok basarılı. Hot hatch de Reno hegomonyası Cupra,tayyar ve dıger araclar tarafından bıtırıldı.Hoş cevap da veremedıler.
GolfR ın amacı gunluk kullanılan spor araba,bu kadar. Sedan spor aracları gıbı. Hıc ılgımı cekmedı. Bunu alıcagıma gercek hothatch alırım,yanı fk8,cupra yada o tarz.
Gonul ıster Yarıs gr....
antuarri
18-03-2022, 15:43
Golf r'ın amacı biraz daha, sabah işe gideyim hafta sonu pistte gazlıyım. Arkaya çocuk koltuğu da koyabileyim vs.. olduğu için 4 kapı olması tamamen mantıklı.
Ancak böyle bir araç yapıyorsun, en azından tek kapı opsiyon olmalıydı. Bir ara polo blue gt'de böyle bir seçenek vardı.
Normal golf'ü şu an tamemen golf r 'a benzetebilirsin. Tek kapı olsa öyle olmayacak ama. Bu da bana saçma geliyor.
eminkilic61
18-03-2022, 15:49
Spor arac konusu cok genıs,ucu bucagı yok ve cok gorecelı kavram.
Porsche nın GT serılerı cok basarılı. Hot hatch de Reno hegomonyası Cupra,tayyar ve dıger araclar tarafından bıtırıldı.Hoş cevap da veremedıler.
GolfR ın amacı gunluk kullanılan spor araba,bu kadar. Sedan spor aracları gıbı. Hıc ılgımı cekmedı. Bunu alıcagıma gercek hothatch alırım,yanı fk8,cupra yada o tarz.
Gonul ıster Yarıs gr....
gerçek hot hacth kavramına typeR ya da cupra girerken Golf R ve S3'ün girmesi de lazım diye düşünüyorum.
siz piste yaptığınız sürelere göre önyargılı olabilirsiniz ama tüm dünyada rakipleri kadar pistte de kendilerini kanıtlamış arabalar.
dağ yolunda gazlar, karda gazlar, pistte gazlar, otobanda gazlar, sabah akşam işe gider gelir
kalipson
18-03-2022, 16:27
Abi kesinlikle katılıyorum. Ama drift kabiliyeti farklı kılacağı aşikar.
Bi de dışardan bakınca çok bi farklılık göremedim ben. Ne bileyim, kıçını şişir, önüne saçma sapan ama her önüne gelenin de 3-5bin liraya Tayvan malı çakmasını koyamıyacağı pahalı bi tampon koy falan
Hothatch.in kanayan yarası.. en baz modelden motor hariç pek de ayrıştırılmamaları
1 adet sipariş vermiş bulunuyorum ,gelince yazarım.
koraycano
18-03-2022, 16:53
Çok yakın tanıdığımda bugün aldı.
sky clio
18-03-2022, 16:58
Teslim alanların yorumunu ve ilk izlenimlerini bekliyorum.
Daha önce Hothatch adı altında;
106 GTI
EP3 TypeR
FK2 TypeR
Mini CooperS R53-56 GP2
Polo 6R GTI
MK5 Golf GTI
MK6 Golf GTI
MK6 Golf R
MK7 Golf R
MK2 Golf R32 Swap
B5 Audi RS4
Limitlerini zorlayarak kullanmış biri olarak,
Bir otomobili günlük/spor olarak teraziye koyarsak, VAG grubunun sportiften ziyade günlük kullanım yönü daha ağır basar.
En sert coilover ve bushing kitleri taksanız dahi ben konforlu bir otomobilim diye ısrar eder.
Sadece spor yaylı FK2'de mekanik dif kilidini iliklerinize kadar hissederseniz fakat karadeniz turu yapayım derseniz sertlikten içiniz dışınıza çıkar.
VAG grubuna sahipseniz eve hiç bir zaman 2. otomobil lazım olmaz. Her işinizi görür :D
Bence burada Golf R pistte yumuşak kalıyor yerine Golf R hangi amaca hizmet ediyor onu anlamak lazım :)
eminkilic61
18-03-2022, 17:31
başka bir araçla piste çıkmadım ama
tamamen track spec hazırlanmış arabaların 2-3 saniye arkasında olan bir 7.5R'a pistte başarısız diyemem
8R ön-arka yürüyen sistemle çok daha başarılı olacaktır
Octavia RS
18-03-2022, 18:08
Golf 7 R400 2.5 değil 2.0 TSI idi. EA888 Golf R da kullanılan 280ps lik makinanın aynısı. Şaka değil bize 118k euro fiyat vermişlerdi o zaman R400 için hatta daha üretimi belli olmayan otomobil için nası fiyat veriyorsunuz falan demiştik :D Hatta o zaman yazdığım postlarda olması lazım sanırım. 118k euro o zaman için iyi paraydı ve r400 aşırı gereksiz bir arabaydı çünkü gücü dışında bi numarası yoktu. O motora merhaba diyince zaten 400hp oluyor.
Vag keyifsiz veya sportif değil kısmına katılmam. Keyif veya sportifliğin tanımını kim yapıyor? Bana göre farklı olabilir. Doğru dokunuşlarla vag pistlerde güzel süreler yapıyor. 2007 model bir fwd golf ile 2.15 dönen var parkı. dolu fk8 typer süreleri bunlar.
Kim ne derse desin abi bence golf r güzel araç özellikle son 2 jenerasyondur iyi tuttu. Bir tane mavi 7r vardı tte535 setuplu idi sanırım, avansı falanda açık bir araçtı st2 997tt ile denemelerine canlı şahit olmuştum golf fersah fersah daha hızlı idi aça aça gidiyodu resmen 200den sonra falanda yakalayamıyordu turbo. bi acayip yürüyordu. Adam günlük kullanıyordu zaten aracını. O zaman anlamıştım aslında golf r ın ne kadar mantıklı bir araba olduğunu.
Stok 8R düzde epey hızlı. Dokunuşlarla çok hızlı olur bu araç. Acaba pistte neler yapabilir.
Tamam en iyi araba golf r
Bi 106 gti değil fthdrn
Bi 106 gti değil fthdrn
Bence egea
eminkilic61
18-03-2022, 20:27
Golf R400 (RS 2.5TFSI) icin buraya link birakiyorum:
La Volkswagen GOLF VII R420 de nouveau de sortie sur le Nurburgring ? - Vag-Perf (https://www.vag-perf.fr/news-nouveautes/volkswagen-golf-vii-r420-de-nouveau-de-sortie-nurburgring/)
VW Wanted New Golf R With 5-Cylinder Engine, But Audi Said No: Report (https://www.motor1.com/news/404973/vw-golf-5-cylinder-denied/)
eminkilic61
18-03-2022, 20:29
La Volkswagen GOLF VII R420 de nouveau de sortie sur le Nurburgring ? - Vag-Perf (https://www.vag-perf.fr/news-nouveautes/volkswagen-golf-vii-r420-de-nouveau-de-sortie-nurburgring/)
VW Wanted New Golf R With 5-Cylinder Engine, But Audi Said No: Report (https://www.motor1.com/news/404973/vw-golf-5-cylinder-denied/)
ilk linkteki araca detayli bakarsaniz, Fren-jant-egzozun birebir RS departmanindan aldigini gorebilirsiniz
Octavia RS
18-03-2022, 20:33
Ne diyosun hemşerim anlamadım
Octavia RS
18-03-2022, 20:34
Bu r420 2017 yılında audi çok uğraştı bunla fakat benim dediğim bu değil 2014 yılında ilk planlanan r400 den bahsediyodum karıştı sanırım
https://karikaturistan.files.wordpress.com/2011/11/umut-sarikaya-youtube.jpg
Konu tam bir TR mozaiği olmuş, ekonomi var, siyaset var, araba var, makara var her şey var.
Swj’lik de bana kalmış, eksikliklerini aratmamak için ben üstleniyorum: “Spor olmayan arabalara karşı kullandığınız ayrımcı dili şiddetle kınıyorum1!!1!1!!!!” #sporsuzarabalaryalnızdeğil
eminkilic61
18-03-2022, 21:33
Bu r420 2017 yılında audi çok uğraştı bunla fakat benim dediğim bu değil 2014 yılında ilk planlanan r400 den bahsediyodum karıştı sanırım
Benim bahsetmek istedigim buydu, isim benzerliginden karisiklik oldu
Sonuc olarak 2.5Tfsi soz konusuydu yani Golf icin
Maalesef gercek olmadi
Gercek olsa da güzel ülkemin vergileriyle bize zor :D
alper_pug
18-03-2022, 21:51
Login • Instagram (https://www.instagram.com/p/CbQaBpEqEo8/)
Login • Instagram (https://www.instagram.com/p/CbQaBpEqEo8/)
Hahahah cok iyiymis bu :)
Ülke olarak genel sorunumuz bu zaten hiç bir tecrübesi ve bilgisi olmayan insanların bodoslama konulara girip ukalalık yapması. Forumun geldiği seviyeye üzülüyorum. Çağrı söyler misin hayatında kaç takım lastik eskittin bir otomobille yaptığın en yüksek sürat girdiğin viraj neredeydi? Kimse yanlış anlamasın yapmamış olabilirsin saygı duyarım. Ama böyle kestirme ve ukala cevaplarla konulardaki kalite dediğimiz şeyin sonunu getirdiniz. :)
2 tane 8R satıldı bile geçen hafta 1 6R el değiştirdi bu hafta 1 tane daha aracı olup satıyorum. Demek ki insanlar bişeyler alıp satıyor. Siz burada ekonomistlik yaparken.
Ülkemize bende üzülüyorum. Ama yeri burası değil :)
Sadece c segmenti hothatchin marka son susturucu "90bin" opsiyon hea. Vay arkadaş vay. Biz bitmişiz be.
Dün canlı kanlı 8r gördüm, inceledim biraz ön jantlara dokumdum falan, bu araba yol tutmaz ve kafadanda kayar. 10 sayfa ne diye konuşulmuş anlamadım, zaten bu paraya kimse almaz :D
20 adet golf R satıldı,yenılerde satılacaktır.
Hatta eskı Porsche turbosunu satıp(2007) golf r alan bıle var. Gunluk kullanımda keyıflı,satısı artırmak ıcın drıft moduda oyle.
Karsılastırılan golf r yada gtı lar pıst ıcın bır cok sey degıstırılmıs.
Ancak fk8 tarzı hothatch lere lastık koy devam et.
Burada tercıh onemlı,artık safkan hothhatc malesef cıkmıyor. Ornek Gp2 vs Gp3. Ne kadar daha gunluge uygun....
Hersey satıs yapabılmek ıcın.
Kımse hot hatch aracının karda gıtsın dıye almaz ama orada yurumesı de keyıflı olur.
Oncekı mesajımda yazdıgım gıbı,burada ıhtıyaclar ve zevkler devreye gırdıgı ıcın,konu cok uzun ve gorecelı hale gelıyor.
Gonul ıster GT3 pıstte olsun,gunluk S coupe,daga cıkarken Cayenne yada Gls,aılece tatıle cıkarken S hybrid,ava gıerken Land cruıser
individual
20-03-2022, 18:35
cupra 1.375.000 TL
golfR 1.443,75 TL
Audi S3 sedan fiyatı açıklanmış sanırım.
S3 Sedan 2.0 Turbo FSI quattro 310 hp S tronic 1.664.147 ₺
golf r ile arasında %15 fark var.cupra ile golfr arasında fark yüzde %5.
Cupra nın önden çekiş olması biraz geride bırakıyor Golf R ve S3 ten
S3 Sedan 1.771.232 ₺
S3 Sportback 1.703.382 ₺
Su an sitelerindeki resmi fiyatlari boyle bayideki fiyat durumlarini bilemem indirimleri var mi opsiyonlu fiyatlari ne alemde..
kalipson
20-03-2022, 21:05
S3'te de drift mode var mı peki?
Stock GOLF R, isinde gucunde, duzenini kuran birisi icin asiri mantikli bir arac. Bekar halimde, ben bile ciddi ciddi almayi dusunuyordum.
Gosteristen uzak, gundelik kullanir, kayak, balik malzeleri vs icin bagaji var, uzun yola gidilir, kar yagdiginda kullanilir, uygun yurutme maliyetleri ile, tam olarak, mutevazi ama hayat kalitesini yuksek tutan insan arabasi.
Kimisi cikip, o paraya golf alacagima, 2. el ferrari alirim, porshe alirim daha ss gibi gozukur der, tercih meselesi, saygi duymak lazim. Bana gelmez ama mesela.
emekli ve hızlı arabası ,ama parası 4 emeklilik parası :D
PiscocuK
21-03-2022, 08:19
Stock GOLF R, isinde gucunde, duzenini kuran birisi icin asiri mantikli bir arac. Bekar halimde, ben bile ciddi ciddi almayi dusunuyordum.
Gosteristen uzak, gundelik kullanir, kayak, balik malzeleri vs icin bagaji var, uzun yola gidilir, kar yagdiginda kullanilir, uygun yurutme maliyetleri ile, tam olarak, mutevazi ama hayat kalitesini yuksek tutan insan arabasi.
Kimisi cikip, o paraya golf alacagima, 2. el ferrari alirim, porshe alirim daha ss gibi gozukur der, tercih meselesi, saygi duymak lazim. Bana gelmez ama mesela.
O paraya alınan ss insanı intahara sürükler
eminkilic61
21-03-2022, 09:37
üstüne de biraz para harcanıp pist günlerine de çıkılır
tadından yenmez :D
O paraya alınan ss insanı intahara sürükler
Cafe önü valeye vermelik :D
Setup Listesi:
İnce Bıyık
İnce Kaş
Dar Paça
Babet Ayakkabı
Dar gömlek üste kürk mont
Tavuk şinitzel İce tea nargile
İnstagram (buralara gelmek kolay olmadı memati şarkısı)
CloudGrey
21-03-2022, 09:58
beyaz olsa leventte plazalar bölgesinde kiralık araçlar arasında kaybolur :)
has bunu almayıp napıcan 1.5 milyona artık adam sadece ortadan kaynaklı s2000 veriyolar
araba konusuna da nft atmazsın ya
Abi çok ses çıkması ya da gürültülü olması değil ki konu, sesin tınısı karakteriği olmuyor 4 silindir turbo araçlarda.
Bende de n20 var 2.0 turbo, komple 76mm dizayn egzoz yapımı sistem var ses bana sorarsan eh işte çokta iyi değil.
V6 lazım V8 lazım yoksa vites geçişlerindeki fart ya da ufak cataralar fln çokta bi olay değil yani :)
Subjektif bir konu tabi ses olayı da. piyasadaki 4 silindir turboların sesi bana hep aynı geliyor. Malzeme belli sonuçta :)
Yok çok ses çıkması falan değil olay, cidden o aracın sesi inanılmaz iyiydi. Ne parçalar vardı tam bilmiyorum ama harika ses çıkıyordu.
Golf 7 veya 7.5 alsam kesinlikle tek kapı alırdım +1
8de daha göremedik tek kapıyı.
PiscocuK
21-03-2022, 14:08
Ne güzel hayaller :) ben kaporasını verip alamıyorum öyle bir baht mevcut bu golf R konusunda
Sen ayran gönüllüsün, aylarca bekleyip alırsın sonra 2 gün sonra ilana koyarsın ondan sevmiyo golfler seni :)
Doğa aldı bakalım, garaja getirirse bi inceler bakarız biz de :)
kalipson
21-03-2022, 14:22
Ne güzel hayaller :) ben kaporasını verip alamıyorum öyle bir baht mevcut bu golf R konusunda
Abi herşeyin hayırlısı olsun da.. ; araba mı yok ya da vardı da senden önce mi kaptılar? Orayı anlayamadım ben :/
eminkilic61
21-03-2022, 14:27
3 kapısı maalesef üretilmedi 8. jenerasyonda
7 ve 7.5 konusunda katılıyorum ama sayıları çok az
PiscocuK
21-03-2022, 14:29
Abi herşeyin hayırlısı olsun da.. ; araba mı yok ya da vardı da senden önce mi kaptılar? Orayı anlayamadım ben :/
Sıfırını 2/3 yere sordum yok dediler zaten şu durumda alamazdımda.Ama pazarlık yaptığım anlaştığım hatta kapora verdiğim araçlar oldu.Sahipler R yaptı :)
3 kapısı maalesef üretilmedi 8. jenerasyonda
7 ve 7.5 konusunda katılıyorum ama sayıları çok az
Aynen hoş renderlara bakınca da çok güzel durmayacak gibiydi zaten üretilse de.
7.5 çok yakışıklı duruyor ama dediğin gibi bir elin parmaklarını geçmiyor ve fiyatlar uzay olmuş iyice.
8.000rpm
21-03-2022, 15:08
Her ne kadar "turşu bidonu" misali olabilecek her güzel ve özel unsurla tıka basa ağzına kadar doldurulmuş ve hatta taşırılmış da olsa
sonuçta bir golf , yani halk arabası , yani düz halkın alabilmesi ve yaşayabilmesi için tasarlanmış bir araç olması sebebiyle insanın kafası karışmıyor değil...
bu paraya başka ne alınır?
bu paraya başka ne (dert) alınır?
kafamda deli sorular..
ama zaten istesek de araç yok
:):):)
kalipson
21-03-2022, 15:42
Sıfırını 2/3 yere sordum yok dediler zaten şu durumda alamazdımda.Ama pazarlık yaptığım anlaştığım hatta kapora verdiğim araçlar oldu.Sahipler R yaptı :)
Hayırlısı olsun.. Bizzat yakınlarımın başına gelmişti. Haber salıp pusuda beklemek güzel ekmek çıkartabiliyor. Tabii paranın da pusuda kalması elzem :/
Haklısınız ama vag grubunda dsg faktörü işin rengini bence diğer markalara göre bir iki tık işin rengini değiştiriyor. Bakınız DSG Fart. Hem vites yükseltmede hem de düşüşte egsoz da varsa değişik güzel çatırtı patırtı çıkıyor : )
Haklısınız ama vag grubunda dsg faktörü işin rengini bence diğer markalara göre bir iki tık işin rengini değiştiriyor. Bakınız DSG Fart. Hem vites yükseltmede hem de düşüşte egsoz da varsa değişik güzel çatırtı patırtı çıkıyor : )
Mesajınızı tam okumamışım fart olayını çok sevmiyormuşsunuz. Bence 2.0 Lt de güzel. Tabi zevkler ve renkler :)
eminkilic61
22-03-2022, 09:26
aracın hala yollarda resmini göremedik. bir aracı bugun galataport vw'de resimlemişler
KenBlock
22-03-2022, 10:18
aracın hala yollarda resmini göremedik. bir aracı bugun galataport vw'de resimlemişler
akşam daha detaylı fotolayacağım :)
eminkilic61
22-03-2022, 12:21
VW'nin TR sitesinde konfigürasyon açılmış
merak ediyorsanız
Volkswagen Binek Arac Oluşturucu | Konfigurator (https://binekarac.vw.com.tr/tr/modeller-fiyatlar/arac-olusturucu.html/__app/yeni-golf-r/yeni-golf-r.app?category-app=private&carlineId-app=30320&exteriorId-app=F14+0Q0Q&interiorId-app=F56+++++OB&modelId-app=CD1RMT%24GPDDPDD%24GPXDPXD%24GRCARCA%24GWPAWPA %24GWW1WW1&modelVersion-app=1&modelYear-app=2022&salesGroupId-app=33208&trimName-app=R&buildabilityStatus-app=buildable)
eminkilic61
22-03-2022, 12:29
VW'nin TR sitesinde konfigürasyon açılmış
merak ediyorsanız
Volkswagen Binek Arac Oluşturucu | Konfigurator (https://binekarac.vw.com.tr/tr/modeller-fiyatlar/arac-olusturucu.html/__app/yeni-golf-r/yeni-golf-r.app?category-app=private&carlineId-app=30320&exteriorId-app=F14+0Q0Q&interiorId-app=F56+++++OB&modelId-app=CD1RMT%24GPDDPDD%24GPXDPXD%24GRCARCA%24GWPAWPA %24GWW1WW1&modelVersion-app=1&modelYear-app=2022&salesGroupId-app=33208&trimName-app=R&buildabilityStatus-app=buildable)
opsiyonlar arasında Akrapovic olmaması üzdü :(
ya çok özürdilerim de bu nedir spor gazetesi ?!?!
ÖTV(%150)
₺758.608
KDV(%18)
₺227.582
opsiyon olarak alabiliyorsun zaten akrapovicli arac geldi Tr ye…
eminkilic61
22-03-2022, 14:47
opsiyon olarak alabiliyorsun zaten akrapovicli arac geldi Tr ye…
tek bir araç öyle geldi, o da büyük ihtimal ya showroom arabası olur yada test/basın arabası
büyük ihtimal sonraki siparişlerde o opsiyon olmayacak (sitesinde yok diye böyle bir çıkarım yaptım)
neden diye sorarsanız ötv ve kdv olmadan 52.000tl
yasinakcay
22-03-2022, 15:35
Kendimce biraz ekleme yaptim aracin fiyati 1.850 oldu :))
PiscocuK
22-03-2022, 15:40
Ya arabayı alalımda ona bi yılanoviç hekzost birde şaşıran coyil.offff
Kendimce biraz ekleme yaptim aracin fiyati 1.850 oldu :))
6R ile aynı donanımları ekleyince bendede aynısı oldu :D
servisten yedek parca olarak da alabılıyorsunuz su an,cok daha ucuza gelıyor sıfır arac alırken sıparıse eklemekten:)(ötv binmedıgı ıcın fıyatın ustune)
kalipson
22-03-2022, 17:11
servisten yedek parca olarak da alabılıyorsunuz su an,cok daha ucuza gelıyor sıfır arac alırken sıparıse eklemekten:)(ötv binmedıgı ıcın fıyatın ustune)
Çok mantıklı valla
Aslında var ama yok :) Üretici ekleyebiliyor
Bu arada sornada akrop. yapılırsa tüv e gitmesi gerekecek
PiscocuK
23-03-2022, 08:23
Şimdi sipariş verebiliyormuyuz bu 8R nedir durum.Gelenler bitti geleceklerin tarihi belli mi?
eminkilic61
23-03-2022, 08:30
Şimdi sipariş verebiliyormuyuz bu 8R nedir durum.Gelenler bitti geleceklerin tarihi belli mi?
tam bunu sormaya gelmiştim :D
Ne arabaymış arkadaş. Verin da işte almak isteyenler alsın. :)
Biriside çıkıp aldım emenike vadetmiyorum ......yorum demiyor hala. :D
Ben anlamadım gidin bayiye konuşun neden buradan soruyorsunuz ki :) Fiziken gidemiyorsanız da telefonla gayet yardımcı oluyorlar ben T-roc u öle aldım telefonla aradım hangi arabalar var bunlar var, bunları da sip verebiliyoruz vs dediler ok geliyorum dedim 20dk sonra gittim aldım. Yani öğrenmesi ve alması kolay.
PiscocuK
23-03-2022, 09:03
Ben anlamadım gidin bayiye konuşun neden buradan soruyorsunuz ki :) Fiziken gidemiyorsanız da telefonla gayet yardımcı oluyorlar ben T-roc u öle aldım telefonla aradım hangi arabalar var bunlar var, bunları da sip verebiliyoruz vs dediler ok geliyorum dedim 20dk sonra gittim aldım. Yani öğrenmesi ve alması kolay.
Müsaitsen biz çöz be kardeşim.Diyarbakıra kadar aradık çözemedik.En azından ben şahsen çözemedim biraz beceriksizim
PiscocuK
23-03-2022, 09:04
Ayrıca konuyu açan arkadaş bile net cevap veremiyor.Onunlada konuştuk olmadı
Müsaitsen biz çöz be kardeşim.Diyarbakıra kadar aradık çözemedik.En azından ben şahsen çözemedim biraz beceriksizim
vayyy be hale bak nerelere geldik .paranla rezil oluyon :D ehh sizi be zenginler
eminkilic61
23-03-2022, 09:05
gidip konuşan tüm arkadaşlarıma, istanbuldaki bayiiler 'haberimiz yok' çekiyormuş
doğuş'u aradığımda 'biz sizi arayacağız' dedi, on gün oldu aramadılar
ben gidip ankara'da konuştuğumda da 'şu an sipariş alamıyoruz, stoktaki tüm araçlar satıldı' dediler
yani dediğiniz gibi bir çözüm yoluyla çözüm bulamadım
belki burada yetkili arkadaşlar yardımcı olur diye soruyoruz
burası bir forum ya, bilgi paylaşma platformu
Çözemediğiniz nedir ki?
Aradınız, arabalar satılmış sanırım ok.
Sipariş verip veremeyeceğinizi öğrenmek için merkezdeki Doğuş Oto maslağa gider gerekirse müdürle konuşursunuz sonuçta niş bir araba. Verebiliyorsa verirsiniz sipariş. Veremiyorsanız beklersiniz forumdan asıl çözeceksiniz o garip geldi bana. Forumda en fazla X bir bayide çalışan satış görevlisi arkadaş var.
PiscocuK
23-03-2022, 09:07
vayyy be hale bak nerelere geldik .paranla rezil oluyon :D ehh sizi be zenginler
Abi adama diyorum ki öğrendim elinizde varmış.Çocuk belli bizden biri abi kanallarla ayarlı GM izni olmadan araba çıkmıyor sistemde de görünmüyor girsenizde göremezsiniz diyor açık açık.Dedim iki arkadaşım aldılar.Daha fazla bilgi yok açıklama yok ***** şirket hattından konuşuluyor.
Genel olarak bakarsak gerçekten geldiğimiz duruma bak.Öncelikli tercihim mantıklı fiyatlı stok 7,5R artık olmazsa mayıstamı gelecek ne olacak bekleyeceğim.Tabi o tarihte kesin 2m+
PiscocuK
23-03-2022, 09:08
Çözemediğiniz nedir ki?
Aradınız, arabalar satılmış sanırım ok.
Sipariş verip veremeyeceğinizi öğrenmek için merkezdeki Doğuş Oto maslağa gider gerekirse müdürle konuşursunuz sonuçta niş bir araba. Verebiliyorsa verirsiniz sipariş. Veremiyorsanız beklersiniz forumdan asıl çözeceksiniz o garip geldi bana. Forumda en fazla X bir bayide çalışan satış görevlisi arkadaş var.
Sen yetkili bir abimize benziyorsun.Yaparsan sen yaparsın bu işi :)
Abi adama diyorum ki öğrendim elinizde varmış.Çocuk belli bizden biri abi kanallarla ayarlı GM izni olmadan araba çıkmıyor sistemde de görünmüyor girsenizde göremezsiniz diyor açık açık.Dedim iki arkadaşım aldılar.Daha fazla bilgi yok açıklama yok ***** şirket hattından konuşuluyor.
Genel olarak bakarsak gerçekten geldiğimiz duruma bak.Öncelikli tercihim mantıklı fiyatlı stok 7,5R artık olmazsa mayıstamı gelecek ne olacak bekleyeceğim.Tabi o tarihte kesin 2m+
anlıyorum m sizin işinizde zor ,paran olsa bi deert olmasa iki dert :D
eminkilic61
23-03-2022, 09:09
Stok 7.5R bulalım abi hemen :D
PiscocuK
23-03-2022, 09:10
Stok 7.5R bulalım abi hemen :D
1 tane var 1/2 saate dönüş olacak.Ama olumsuz olursa valla bulalım :)
Sen yetkili bir abimize benziyorsun.Yaparsan sen yaparsın bu işi :)
Valla t.şak geçemeye gerek yok ama gayet mantıksız geldi.Forumda sürekli var mı haberi olan ık bık yazmak bu kadar basit.
Herkesin yetkileri farklı alanlar da boşverin siz.
PiscocuK
23-03-2022, 09:15
Valla t.şak geçemeye gerek yok ama gayet mantıksız geldi.Forumda sürekli var mı haberi olan ık bık yazmak bu kadar basit.
Herkesin yetkileri farklı alanlar da boşverin siz.
Ne yazalım kardeşim.Senin gibi dümdüz yazınca ne sert yapıyorsun diyorlar.kimse kırılmasın diye ortalama şakayla karışık yazıncada t.şak oluyor.Ciddi ciddi yazayım ozaman.Madem çok bilmişlik yaptın burası yer değil gidin yerinde arayın şansınızı deneyin dedin.Denedik olmadı.Madem bu kadar basit bu iş sen çöz.
MK yerinde neyi nasıl yazacağımız şaşırdık
Yahu ben çözerim ya da bak böle yapmıyorsun ondan çözülmüyor dedim mi? Dedim ki olmuyorsa olmuyor, yoksa yok. Sip verilmiyorsa da verilmiyor forumdan nasıl çözülecek dedim.
İnşallah bulursunuz o ayrı konu.
PiscocuK
23-03-2022, 09:19
Yahu ben çözerim ya da bak böle yapmıyorsun ondan çözülmüyor dedim mi? Dedim ki olmuyorsa olmuyor, yoksa yok. Sip verilmiyorsa da verilmiyor forumdan nasıl çözülecek dedim.
İnşallah bulursunuz o ayrı konu.
Konuyu açan arkadaşın hatası o zaman ne diyim.Kendisi burada açıklık getirsin ilk ağızdan o halde.
İyi günler herkese
ArkadaÅŸlar sakin :)
Az önce TR taraması yaptı arkadaşım. Ekranda otomobiller görünmüyor. Bölge müdüründen bilgi almaya çalışacağım dedi.
Arkadaşlar sakin :)
Az önce TR taraması yaptı arkadaşım. Ekranda otomobiller görünmüyor. Bölge müdüründen bilgi almaya çalışacağım dedi.
karakterler kötü çıktı tekrar yazdım. :)
İlk parti Golf R tamamı satıldı. Yeni parti Mayıs 2022'de gelecek. Bilgisi geldi.
Almaya niyetli arkadaşlar sarı siteyi kontrol etsin. Ben max 1 ay içinde ilanlar girilmeye başlar diye düşünüyorum.
Ne arabaymış yahu :D mübarek zamanında zorla satmaya kalkıyorlardı R ları şimdi isteyene bile yok
Sonunda yolda canlı canlı gördüm bugün mavi siyah jantlı
Mavi güzel ama jantlar siyah olmasa daha iyi seçim olur gibi
ahmet3425
23-03-2022, 16:40
İlk parti Golf R tamamı satıldı. Yeni parti Mayıs 2022'de gelecek. Bilgisi geldi.
Almaya niyetli arkadaşlar sarı siteyi kontrol etsin. Ben max 1 ay içinde ilanlar girilmeye başlar diye düşünüyorum.
asıl soru daha cekicilerin üzerine binmemiş arabaları kimler aldı. ya da kimler kimlere bu aracları özel olarak sattı. 2. satıstan pay alacak... acınası haldeyiz yazık bize...
Ben mevcut hükümetin yerinde olsam kesinlikle ÖTV , KDV ve yakıt indirimi yapmazdım, ki şuan yapmayarak iyi yapıyor diyorum. Gerçekten 622 bin TL vergisiz /opsiyonlu fiyatı olan bir aracı bu kadar hızlı şekilde satın alan bir topluluk varken neden indireyim ki? Ya da yakıt fiyatlarını neden düşüreyim ki ? Herkes alıyor, trafik bile bunaltıcı seviyede. Almak zorunda kalanlar bir şekilde var, ama insanımız fazla keyfine düşkün. Buna ben de dahilim.
Biz akıllanmayız, bize herşey müstehak :)
Ben mevcut hükümetin yerinde olsam kesinlikle ÖTV , KDV ve yakıt indirimi yapmazdım, ki şuan yapmayarak iyi yapıyor diyorum. Gerçekten 622 bin TL vergisiz /opsiyonlu fiyatı olan bir aracı bu kadar hızlı şekilde satın alan bir topluluk varken neden indireyim ki? Ya da yakıt fiyatlarını neden düşüreyim ki ? Herkes alıyor, trafik bile bunaltıcı seviyede. Almak zorunda kalanlar bir şekilde var, ama insanımız fazla keyfine düşkün. Buna ben de dahilim.
Dahası vergili 1.5 milyonu kazanmak için de 1 milyon vergi vermek :)
ZortMotors’tan TR’de tek 8R ilanı açmak için alıyor binicileri harici. Haftaya sarı sitede 2M den selamın aleyküm diye başlarlar :) aylar sonra da satışı durunca sayılı misali arttırmaya devam. Döviz/Altın alsan bu kısa sürede o kadar kazanılmayabilirsin :D Model bazlı verdim örneği ama genele vurabiliriz maalesef