PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Plaka Alma İşlemi Hakkında

HondatugraL
02-06-2021, 13:39
İnternette bir kaç araştırma yaptım ancak bir çözüme de varamadım daha bilgili abilerimiz vardır ümidiyle TT ye sorayım dedim.

Aracıma plaka çıkartmak istiyorum. Ancak istediğim harf henüz 3 haneye geçmemiş bu plakayı sırasını beklemeden almam mümkün mü ?

Ayrıca sırası gelme veya bir şekilde almam durumunda bu plaka başka bir ilçeye ait olduğundan o ilçede mi ikamet etmem veya ikametimi oraya aldırmam mı gerekiyor ?

CloudGrey
02-06-2021, 14:00
istediğinize henüz sıra gelmemişse zaten olmaz.
ikamet işide bağışla çözülüyor illaki

Caner B.
02-06-2021, 14:02
İkametin ilçe ile ilgisi yok, ikametin aynı şehirde olması yeterli.

CloudGrey
02-06-2021, 14:21
İkametin ilçe ile ilgisi yok, ikametin aynı şehirde olması yeterli.

değil.

atıyorum 34 DVL XX plaka istiyorsunuz.
DVL plaka uyduruyorum kadıköy bölgesindeve o trafik şubeden veriliyor.
sizin ikametgahınız beşiktaşta.
alamazsınız.

filoda bizden özel plaka isteyen müşterimiz oluyordu.
sırf bu yüzden belirli bölgelerde ufak "sadece adres" için şubeler açtıkki o bölgeden plaka alabilelim.

drago
02-06-2021, 14:33
değil.

alamazsınız.

sırf bu yüzden belirli bölgelerde ufak "sadece adres" için şubeler açtıkki o bölgeden plaka alabilelim.

Kiralık arabaya da özel plaka isteyen insanlar mı var? Yoksa FİLO satış mı demek istediniz?

CloudGrey
02-06-2021, 14:37
Kiralık arabaya da özel plaka isteyen insanlar mı var? Yoksa FİLO satış mı demek istediniz?

kiralık arabaya özel plaka isteyen var evet.

daha doğrusu şirketler içerdeki yönetim takımı için böyle işler istebiliyor.

örneğin novartis ilaç firmasının üst yöneticilerinin hepsinin range porsche türevi jipleri vardı.
hepsinin plaka NVS

CloudGrey
02-06-2021, 14:48
bu arada şunuda belirteyim sağlam bir muameleci güzel ücretlere böyle angaryalar olmadan işinizi çözebilir.

Örneğin ben beşiktaştayım GK-KG plaka isterken muamelecimiz ikametgah gerekmezsizin bana 5bine çözebileceğini iletmişti.

başka bir örnek daha vereyim (buda muamelecisiz çözülen bir iş) ; arkadaşımın arabası vardı ESR plaka.
yeni araba aldık plakayı onun üzerine geçirmek istiyorduk.
ozaman bu plaka maltepedeydi.

maltepede kiralık boş bir evi olan bir arkadaşımın evine ikametgahımı aldırdım e-devletten.
arabayı ESR plakalıyı satarken adama plaka değişikliği istettik.

maltepede emniyette ekranda ESR plaka boşa düşünce hemen istedim ufak bir bağış karşılığı aldım.
yeni arabaya aynı plakayı taktım.

sonra arabayı noterde arkadaşıma geri sattım. kendi ikametgahımıda 20 gün sonra eski evime aldırdım.

bu iş için muameleci bizden o zamana 7 bin tl istedi.
biz bin tlye hallettik.

ACTPK
02-06-2021, 14:54
5 tane aracımın plaka harfleri aynı. Hiçbiri için ikametgah istemediler. En son aracı 2021 Ocak ayında aldım.

Sti_Ozan
02-06-2021, 15:30

Muameleciyle YOA 58 plakasını çok uçuk olmayan bi ücrete aldım. Plaka gaziosmanpaşa daydı. Benim ikamet pendik

CND
02-06-2021, 15:31
Sistem değişti muhtemelen çünkü bende son aldığım araca ikametgahımda olmayan bir plakayı sadece bağış yapıp aldım.

Proforma faturayı gönderdim. Sonrasında tahsis belgesi gönderdiler. Tescil yapılırken direkt o plaka proformadaki şasi numarasına eşlenmiş olarak geldi.

PiscocuK
02-06-2021, 15:46
İnternette bir kaç araştırma yaptım ancak bir çözüme de varamadım daha bilgili abilerimiz vardır ümidiyle TT ye sorayım dedim.

Aracıma plaka çıkartmak istiyorum. Ancak istediğim harf henüz 3 haneye geçmemiş bu plakayı sırasını beklemeden almam mümkün mü ?

Ayrıca sırası gelme veya bir şekilde almam durumunda bu plaka başka bir ilçeye ait olduğundan o ilçede mi ikamet etmem veya ikametimi oraya aldırmam mı gerekiyor ?

Yeni nesil 3 harf 3 rakam plakalar çıkmadıysa alamazsınız ama eski sistemde istediğin plakayı boştaysa parasını ödeyerek alabilirsin.İl ilçe farketmiyor

serkanOC
02-06-2021, 15:48
bir kaç sene kullanacağım diye 2019 da aldığım araç için hemen yürüme mesafesinde ki (o zaman) Cağaloğlu Trafiğe gittim.. GZD GMZ GOZ falan vardı.. EZG Maltepe de dedi.. bi koşu gittim bağışımı yaptım motor-şasi no ya tahsis edildi, bende aracı aldığım bayiye ilettim bir kaç gün sonra aracınız hazır dediklerinde plakam üstündeydi..

3 harf 3 rakam mı istiyorsunuz ? 3 harf 2 rakamın sırası yok çünkü..

Seneca
02-06-2021, 16:15
Ben de 34 veya 06 alp istiyorum. konuyu takipteyim.

06 alp 34 olursa tadından yenmez tabi :D

SekoLive
02-06-2021, 16:17
değil.

alamazsınız.

bilgi eski tarihli muhtemelen.

şuan il uygunsa ilçe tanımı önemsiz.

HondatugraL
02-06-2021, 17:16

Yani harf sırasının 3 haneye geçmesini bekleyeceğim.
Peki istediğim plaka JDM harf sırası 3 haneye geçtiğinde JD ye gelmesini beklemem gerekli mi yani JAA lar varken gidip JD ile başlayan 3 harflileri alabilir miyim ?

Enes-x
02-06-2021, 18:15
Yani harf sırasının 3 haneye geçmesini bekleyeceğim.
Peki istediğim plaka JDM harf sırası 3 haneye geçtiğinde JD ye gelmesini beklemem gerekli mi yani JAA lar varken gidip JD ile başlayan 3 harflileri alabilir miyim ?

Artık yeni 3 harf 3 rakamlılarda ilçe değil il ikametgahına göre sanırım sanırım.Farklı ilçelerde benzer plakalar çıkıyor çünkü.Bence iki harfli değil direk 3 harfle devam edecek.Sıkı takip edersen vakti gelince bedavaya alırsın :)

Sana tarih plaka ipucu veriyim

9 mayıs 34 EAY
21 mayıs 34 EBR
26 mayıs 34 ECC

fosgate
02-06-2021, 18:36
İstanbul'da durum farklı olaibilir fakat İzmir'de ikamet önem arz etmiyor. Bornova adresim Menemenden 3 Harf M plaka aldım

fosgate
02-06-2021, 18:37
değil.

alamazsınız.

İstanbul'da durum farklı olaibilir fakat İzmir'de ikamet önem arz etmiyor. Bornova adresim Menemenden 3 Harf M plaka aldım

220T
02-06-2021, 18:50
Ben de soru sorayım konu sahibinin müsaadesiyle.İkamet dışındaki bir ilden sıfır araç alınca prosedür nasıl işliyor?Plakayı kendi ilimden almak istiyorum.

HondatugraL
02-06-2021, 18:52
Artık yeni 3 harf 3 rakamlılarda ilçe değil il ikametgahına göre sanırım sanırım.Farklı ilçelerde benzer plakalar çıkıyor çünkü.Bence iki harfli değil direk 3 harfle devam edecek.Sıkı takip edersen vakti gelince bedavaya alırsın :)

9 mayıs 34 EAY
21 mayıs 34 EBR
26 mayıs 34 ECC

Bu tarihte bunlar mı çıkıyor yani tam anlayamadım

Enes-x
02-06-2021, 18:56
Bu tarihte bunlar mı çıkıyor yani tam anlayamadım

Evet o tarihlerde çıkarttığımız plakalar.Alfabetik ilerliyor.

_Emre_
02-06-2021, 20:14
Ben de soru sorayım konu sahibinin müsaadesiyle.İkamet dışındaki bir ilden sıfır araç alınca prosedür nasıl işliyor?Plakayı kendi ilimden almak istiyorum.

İkametiniz hangi şehirdeyse sistem sıradan şehrinizin plakasını veriyor, aracın nereden alındığı önemli değil.

BYET
02-06-2021, 20:35
Eski nesil boştaki herhangi bir plakayı (üç harf iki rakam) - (iki harf üç rakam) tahmini ne kadar bir ücrete alabiliriz tabiki özellerden bahsetmiyorum AGA gibi değil yani.

CloudGrey
02-06-2021, 20:39
bilgi eski tarihli muhtemelen.

şuan il uygunsa ilçe tanımı önemsiz.

evet bi arkadaşımla konuştum ilçe ikamet olayı nisan 2018den sonra (3harf 3Rakama) geçildikten sonra kalkmış.
fakat 3 harf 3 rakamda sıra gelmesi lazım istenilen almak isteniyorsa (JDM için konuşuyorum)
ama JDM XX şeklindede bulunabilir illak 3 harf 3 rakam şart değilse.

fiyatlar için bir örnek vereyim.

şu altı ay içinde 34 BJK için benden 20 bin tl , 34 TT XXXX için 5bin tl istendi.
bunlar muameleci fiyatları , şahsi gidip ağlarak daha ucuza çözülebilir.

Seneca
02-06-2021, 21:12
evet bi arkadaşımla konuştum ilçe ikamet olayı nisan 2018den sonra (3harf 3Rakama) geçildikten sonra kalkmış.
fakat 3 harf 3 rakamda sıra gelmesi lazım istenilen almak isteniyorsa (JDM için konuşuyorum)

şu altı ay içinde 34 BJK için benden 20 bin tl , 34 TT XXXX için 5bin tl istendi.

kral bi de alp'in fiyatları hakkında bilgin var mı? ben de araba alırken alp istiyorum olursa.

aybarsdnr
02-06-2021, 21:40
Eski nesil boştaki herhangi bir plakayı (üç harf iki rakam) - (iki harf üç rakam) tahmini ne kadar bir ücrete alabiliriz tabiki özellerden bahsetmiyorum AGA gibi değil yani.

Ben 34 DNR XX (soyisim) 3000 tl verdim. 10 bin tl isteyen muameleci de vardı. Hem en uygun hem de en ilgili olanı seçtim muameleciler arasında.

livaneli
02-06-2021, 21:52
Derdinizi sevsinler.

Seneca
02-06-2021, 22:24
Derdinizi sevsinler.

deme öyle abi plaka hastalığı var bende :D çok karizma oluyor özel plakalar

CloudGrey
02-06-2021, 22:30
kral bi de alp'in fiyatları hakkında bilgin var mı? ben de araba alırken alp istiyorum olursa.

abi alp cem can ali eda ece ahu bunlarda iyi fiyat çekerler.

istanbul içi tahminim oda 20K civarı,ankara biraz daha ucuz olabilir.
tabi olay tamamiyle tanıdık işi.

içerde adamın vardır sana bedavada çözer

ozan gülle
03-06-2021, 10:47
Madem konu açılmış bilgili arkadaşlarda var bende birşey sorayım 34 BAD olan suan ki aracımın üzerindeki plakayı 34 NET yapmak istiyorum ne çıkar acaba masrafı

barakuda26
03-06-2021, 11:00
Bende bildiklerimi aktarayım;

Plakada aynı ildeyseniz ilçe farkı artık yok. Eskiden evet vardı. Ama şuanda aynı il olması yeterli.

Serisi gelmemiş bir plaka alınamıyor bağış yapılsa bile.

Sıfır araçta ikametgah neresiyse ona plaka çıkar hangi ilden alırsanız alın aracı.

Örnek veriyorum 2. el araç alıyosunuz. Plakası sıradan bir 34 plaka ama siz bunu özel 34 xxx xx yapmak istiyosunuz. Önce başka il ikametgahlı birinin üzerine satış yapıp plaka değişmeniz gerek. Sonrasında eğer ikametgahınız istanbul ise geri üzerinize alırken özel plakanız sistemde tanımlı olarak üzerinize alabilirsiniz. Eğer istanbul ikametgah değilseniz tekrar istanbul ikametgahlı birinin üzerine özel plakanızı alıp sonrasında ordan kendinze satış yapıyosunuz. Yani 2 defa noter işlemi oluyor ekstradan.

Mevcut aracınız için sıradan bir 34 plakanız var. Bunu 34 xxx xx plaka yapmak istiyosunuz alım satım yapmadan. 2 plakamıda çaldılar veya düşürdüm diye trafik tescile gidiyosunuz. Sonra kendinize plakanızı seçiyosunuz bağış yatırıp. 34 ten 34 te bu şekilde oluyor. Bu yöntem her zaman yemiyor.Trafiktekilerde biliyorlar 2 plakanın da kolay kolay ortadan kaybolmayacağını..
Tanıdık olması daha iyi olur bu söylediğim olayda.

34'ü örnek olarak verdim. Yazdıklarım türkiye geneli için geçerli.

Eray
03-06-2021, 11:36
Şirkete sıfır focus alıyoruz. Bayiye 3 harf iki tane plaka sorduk. 7 bin tl fiyat verdiler. Başka birine sordum 10-15 arası fiyat çıkar dedi. ikametgah filan sormadı bayi hiç

EREN34
03-06-2021, 11:43
Peki bir ince soru da benden gelsin :)

34 ABC 001 plaka verildiği anda gidip 34 ABC 034 için tahsis yapabilir miyiz?

Yani harf olarak sıra gelmiş ama son 3 rakam olarak henüz sırası gelmemiş bir plaka bağış ile tahsis edilebilir mi?

yıldırımbyzt
03-06-2021, 12:26
Bende bildiklerimi aktarayım;

Plakada aynı ildeyseniz ilçe farkı artık yok. Eskiden evet vardı. Ama şuanda aynı il olması yeterli.

Serisi gelmemiş bir plaka alınamıyor bağış yapılsa bile.

Sıfır araçta ikametgah neresiyse ona plaka çıkar hangi ilden alırsanız alın aracı.

Örnek veriyorum 2. el araç alıyosunuz. Plakası sıradan bir 34 plaka ama siz bunu özel 34 xxx xx yapmak istiyosunuz. Önce başka il ikametgahlı birinin üzerine satış yapıp plaka değişmeniz gerek. Sonrasında eğer ikametgahınız istanbul ise geri üzerinize alırken özel plakanız sistemde tanımlı olarak üzerinize alabilirsiniz. Eğer istanbul ikametgah değilseniz tekrar istanbul ikametgahlı birinin üzerine özel plakanızı alıp sonrasında ordan kendinze satış yapıyosunuz. Yani 2 defa noter işlemi oluyor ekstradan.

Mevcut aracınız için sıradan bir 34 plakanız var. Bunu 34 xxx xx plaka yapmak istiyosunuz alım satım yapmadan. 2 plakamıda çaldılar veya düşürdüm diye trafik tescile gidiyosunuz. Sonra kendinize plakanızı seçiyosunuz bağış yatırıp. 34 ten 34 te bu şekilde oluyor. Bu yöntem her zaman yemiyor.Trafiktekilerde biliyorlar 2 plakanın da kolay kolay ortadan kaybolmayacağını..
Tanıdık olması daha iyi olur bu söylediğim olayda.

34'ü örnek olarak verdim. Yazdıklarım türkiye geneli için geçerli.

Plaka çalınma durumunda sadece sıradan plaka veriyorlar diye biliyordum peki bu durumda sigorta kasko poliçesi değişmek zorunda kalıyor değil mi

barakuda26
03-06-2021, 12:33
Plaka çalınma durumunda sadece sıradan plaka veriyorlar diye biliyordum peki bu durumda sigorta kasko poliçesi değişmek zorunda kalıyor değil mi

O durum şöyle, sıradan veriliyor normalde. Ama dediğim gibi arada tanıdık olur ise seçebilirsiniz bağış karşılığı.

İlden ilede değişiklik gösterebilir. Bazı tesciller sıkı denetim vs yapıp izinde vermeyebilirler.

Bu durum tek plakanın kaybolması veya düşmesi sonucu geçerli değil. Tek plakada yine aynı plakayı basım alabilirsiniz harcını yatırıp.

HondatugraL
03-06-2021, 14:17
Evet o tarihlerde çıkarttığımız plakalar.Alfabetik ilerliyor.

Ben Antalya 'dayım ama ile göre farklılık olmaz mı ?

HondatugraL
03-06-2021, 14:22

Abi son rakamın 3 ten ziyade 2 li olmasını daha çok istiyorum zaten hatta Artvinli olduğumuzdan plakanın direk 07 JDM 08 olmasını istiyorum :D

CloudGrey
03-06-2021, 15:09
Abi son rakamın 3 ten ziyade 2 li olmasını daha çok istiyorum zaten hatta Artvinli olduğumuzdan plakanın direk 07 JDM 08 olmasını istiyorum :D

bende Margot Robbie ile takılmak istiyorum ama , bazen insanın istedikleri olmuyor :D

HondatugraL
03-06-2021, 17:05
bende Margot Robbie ile takılmak istiyorum ama , bazen insanın istedikleri olmuyor :D

Bu işi ben trafiğe de sorayım belki 3 harfe geçmiştir haberimiz yoktur erken davranırsak denk geliriz diye düşünüyorum :D

CloudGrey
03-06-2021, 17:23
Bu işi ben trafiğe de sorayım belki 3 harfe geçmiştir haberimiz yoktur erken davranırsak denk geliriz diye düşünüyorum :D

sor canım tabi boştaysa verirler.
ama istediğin çok spesifik.

jdm XX kesin bulursunda 08 denk gelemiyebilir.

GKD
03-06-2021, 20:04
10 gün sonra sıfır motor alacağım uygun yollu plaka halledebilen varmı öyle çok özel lazım değil seçebilelim yeter :D

ruudvan
03-06-2021, 20:41
10 gün sonra sıfır motor alacağım uygun yollu plaka halledebilen varmı öyle çok özel lazım değil seçebilelim yeter :D

ıslatırız.

Berk007
03-06-2021, 21:44

motor için plaka alma bence çünkü motorda plakanı düşürünce komple baştan ruhsat çıkarıyorsun ve plakan yine değişiyor.
ya da orjinali takmayıp app takacaksın..
çünkü motorda düşünce plaka farketmiyorsun bile :)

addenemiz
04-06-2021, 11:58

9 mayıs 34 EAY
21 mayıs 34 EBR
26 mayıs 34 ECC

Müdür ortalama hesapla bugün itibari ile ECS xxx basılması lazım tutturabildik mi? :)

Bad-Fast
04-06-2021, 17:20
2 hafta önce araç alırken değiştirdim bende , ikamet etmediğim yerin harflerinden verdiler plakayı , 3 harfli olarak :)

GKD
04-06-2021, 22:33
ıslatırız.

her zman :D

GKD
04-06-2021, 22:34
motor için plaka alma bence çünkü motorda plakanı düşürünce komple baştan ruhsat çıkarıyorsun ve plakan yine değişiyor.
ya da orjinali takmayıp app takacaksın..
çünkü motorda düşünce plaka farketmiyorsun bile :)

teşekkürler aynen güzel plaka olursa app yaparız

anamur
21-06-2022, 12:40
app için önerebileceğiniz kimler var.*

_driver_
21-06-2022, 21:46
app için önerebileceğiniz kimler var.*
Melih-Ö
İnstagram: kokumerkezi

BaR1s
03-03-2024, 19:17
Sıfır araç alımında nasıl özel plaka tutucaz her seferinde özel plakaya parami vereceğiz yokmudur bunun bı yolu ?

fthdrn
03-03-2024, 19:18
Sıfır araç alımında nasıl özel plaka tutucaz her seferinde özel plakaya parami vereceğiz yokmudur bunun bı yolu ?

Malesef her seferinde para yedirmek gerekiyor.

EnesAksu
11-03-2024, 15:25
valla bende kaç aydır 34 ATL XX arıyorum. hep 34 ATL XXX olan var kendime ayırmak istiyorum. istenilen fiyatlar çok absürt

serkanOC
12-09-2024, 10:07
valla bende kaç aydır 34 ATL XX arıyorum. hep 34 ATL XXX olan var kendime ayırmak istiyorum. istenilen fiyatlar çok absürt

bana da ATL lazım ne kadar fiyat istiyorlar? Baktım ben Beşiktaş ta muhtemelen ATL aradım ama görüşemedim. kızımın adına plakam var. oğlumun adına da olsun istiyorum.

207_TR
12-09-2024, 10:53
bana da ATL lazım ne kadar fiyat istiyorlar? Baktım ben Beşiktaş ta muhtemelen ATL aradım ama görüşemedim. kızımın adına plakam var. oğlumun adına da olsun istiyorum.

50.000 - 100.000 TL arası diye düşünüyorum.

brv
12-09-2024, 10:57
Daha önce para verdiğiniz plakayı başka araca geçirmek için bile para alıyorlar, şehir dışı satış alış vb işlemlerde kaymağı oluyor.

Schumi
12-09-2024, 22:00
Bazı yabancı ülkelerdeki gibi plaka işini standarta bağlayıp çözmeleri gerekiyor artık. Ama nerdeeeee. Neyimiz düzgünki. Halbuki koy e-Devlet'e plaka tahsis değişim zımbırtısı. Al sabit ücretlerini devam et gitsin.

painkller
13-09-2024, 07:53
Bazı yabancı ülkelerdeki gibi plaka işini standarta bağlayıp çözmeleri gerekiyor artık. Ama nerdeeeee. Neyimiz düzgünki. Halbuki koy e-Devlet'e plaka tahsis değişim zımbırtısı. Al sabit ücretlerini devam et gitsin.

hepimizin yeri yurdu belli, dediğiniz gibi e devletten tahsis et plakayı, kişi istediği plakayı kontrol edebilsin, ücretini görebilsin, otomatik olarak bir c kodu oluştur bununla alakalı harcı yatırsın. Merkez basım noktaları belirle plakada herkesin evine gelsin. Bu süreç zarfında da gerekirse noterlere geçici plaka verilsin 10-20-50 tane, satıştan itibaren araca tanımlansın araç sahibi plakası geldiğinde notere teslim edip araç üzerinden düşürtsün geçici plakayı.

AliGizda
13-09-2024, 08:25
hepimizin yeri yurdu belli, dediğiniz gibi e devletten tahsis et plakayı, kişi istediği plakayı kontrol edebilsin, ücretini görebilsin, otomatik olarak bir c kodu oluştur bununla alakalı harcı yatırsın. Merkez basım noktaları belirle plakada herkesin evine gelsin. Bu süreç zarfında da gerekirse noterlere geçici plaka verilsin 10-20-50 tane, satıştan itibaren araca tanımlansın araç sahibi plakası geldiğinde notere teslim edip araç üzerinden düşürtsün geçici plakayı.

Bizde onu online yap hemen kaparlar plakaları, 3-5 üstüne yine satarlar.

Adamlar sağlık-vize randevusunu alıp, parayla satıyor.

Geçen eşimin kuzeni Polonya' ya okumaya gidicekti, vize için randevu bulamadı çocuk. Geçen sene okul kaydı yanmasın diye 5.000 TL gibi bir ücret ödeyip randevu satın almıştı, bu sene tanıdık vs bi şekilde halletiler.

DOHC
13-09-2024, 09:04

Yaw bu millet MB online satış sistemini hackleyip, sisteme düşen arabaları 1 dk'da alan robot sistemi geliştirmiş bir millet.
Plakaları da alır, kar koyup satarlar :9.

Y.Emre
13-09-2024, 09:42

Burada neredeyse tam olarak hayal ettiğiniz gibi,
online sistemden istediğin plakayı sorguluyorsun ama Tr'deki gibi çakallık yapmasınlar diye ayırtamıyorsun.
Plaka boşsa evraklarını hazırlıyorsun (basit ikamet, kimlik sigorta vs), Trafik Şubeye gidip istediğin plakayı söylüyorsun. Evraklarını o plakaya göre ayarlıyorlar. Postayla gelmesini istersen sana geçici bi plaka veriyorlar (sadece rakamlardan oluşan farklı renkte), kendin gidip almak istersen 1gün kadar aracını kullanamıyorsun ama ertesi gün direkt kendi plakan hazır oluyor.

Özel plaka istemişsen yıllık küçük bir miktar ödemesi var, onu ödüyorsun bitiyor.
Aracını satsan bile plakaya kira ödediğin için aracı alan plakayı değiştirmek zorunda kalıyor. Sende yeni aracına aktarıyorsun plakayı.

Ucuz ve kolay olduğu için neredeyse herkes özel plaka kullanıyor. Şirket araçları bile hep özel plaka örneğin

serkanOC
13-09-2024, 09:57
süperiz valla keske aklımız başka şeylere de çalışsa.

Beyler yoğunlukta nası uğraşıcam diye düşünürken bi irtibat buldum.. ATL 82 istiyorum boş değilmiş ATL 982 oldu 17 + 3 bin e hallettim bilginiz olsun

serkanOC
13-09-2024, 10:01

halletmişsindir muhtemelen ama bilgi olsun diye yazayım. ATL 35 boştu fiyatı 40 bin dedi

painkller
13-09-2024, 21:21
Bizde onu online yap hemen kaparlar plakaları, 3-5 üstüne yine satarlar.

Adamlar sağlık-vize randevusunu alıp, parayla satıyor.

Geçen eşimin kuzeni Polonya' ya okumaya gidicekti, vize için randevu bulamadı çocuk. Geçen sene okul kaydı yanmasın diye 5.000 TL gibi bir ücret ödeyip randevu satın almıştı, bu sene tanıdık vs bi şekilde halletiler.

Vallaha burası üreten ve gelişen Türkiye olduğundan dolayı bu şekildeki yeni iş kollarına adapte olacağız. Allah sonumuzu hayretsin.

Aslında mantık basit, noterde satıştan sonra plaka havuzu açılacak. Senede şahıs 3 araba al sat yapabiliyorsa plakada aynı şekilde olacak. Galericiler içinde aynı şekilde 3 sınırı getirilebilir.
Öte yandan kişi arabasını satmadığı sürece plaka düşmediğinden ve plaka atıyorum 77 xx 777 olsun. 77XX777 Ahmet YILMAZ adına kayıtlıysa, Ahmet aracı satıp plakayı kendi arabasında kullanabilecek, başka bir şahısa plakayı satmak amaçlı araçtan boşa düşürmesine tedbir amaçlı, boşa düşen plaka 1 yıl boyunca bu havuzda gözükmeyecek, beklemede kalacak gibi gibi tedbirler alınabilir. Burada da plaka için arabayı alırlar sistemi devreye giriyor. Ona yapabilecek bir şey yok.

eminkilic61
16-09-2024, 08:59
Trafik Vakfı, özel plaka işinden çok ciddi gelirler elde ediyor.
ben bunu normal buluyorum ama sorun şurada başlıyor:

06ABC01 plakayı istedin sen. 'Vakıf'a 20.000tl yatır' diyorlar, 'abi ya yapma çok pahalı vs' dediğinde de, 'tamam, elden 5.000 ver, Vakıf'a 5.000 ver' gibi çözümler üretiyorlar. (birebir yakın zamanda yaşanmış bir durumdur, tüm ücret vakıf'a yatırılıp plaka alınmıştır)

başka bir sorun:
arkadaşım geçen hafta Özel Plakalı arabasını sattı, plakasını da muameleci ayırttı. 1 sene kafam rahat dedi.
Vatandaş kendi plakasını ayırtamazken, muameleci nasıl ayırtıyor acaba?

başka bir sorun:
önden plaka ayırtma hizmeti gelirse, bu çok ciddi ranta çevirecekler var maalesef bu ülkede.

başka bir sorun daha:
ben 06ABC01 plaka istiyorum parasıyla ama bana yok diyorlar. kendi tanıdıklarına var diyorlar.

şimdilik aklıma gelen sorunlar bunlar, bu iş bu güzel ülkede zor çözülür...

darkred
17-09-2024, 12:15
Eskişehir'de de durum benzer. Zaten 26 XX 026 ve 26 XX 222 leri sıradan hiç vermiyor emniyet direk ayırıyor. 222 eskişehir alan kodu olduğu için oda 026 kadar kıymetli.

En son bir tanıdık için İsim Soyisim başharfleri 26 AB 026 gibi bir plaka için 6 haneye çok yakın bir rakam talep edildi.

Zaten plaka aynı kişinin aracındaydı daha öncede para verip almıştı. Arabayı değiştirdiği için yeni arabaya takmak istedik.

Birkan61
17-09-2024, 13:51
İstanbulda güncel 34 xxx 61 fiyatları 15 - 20 arası şuan

Benim anlamadığım birşey var 2 yıl önce eşimle kendi adım 34 sb 9061 direk beylikdüzü şubeye gittik yalvar yakar 7000 düştüler

Muameleci 4000e aldı bana enteresan

arda35
17-09-2024, 16:17
Devlet bu işe nasıl el atmıyor, hayret ediyorum. Korkunç bir kayıp kaçak var vergi geliri açısından. Trafik vakfı devletin imkanlarıyla kendine gelir sağlıyor. Kötü yanı, standart bir tarife de yok. Nüfuzunuz varsa hiç para ödemiyorsunuz, doğru kişileri tanıyorsanız az parayla kurtuluyorsunuz. Diğer hallerde tamamen oradaki memurun insafına kalmış durumdasınız.

IbizaFR150
19-09-2024, 17:17
Yeni konu açmamak için burda sorayım. Satışta plaka değişimi istemedim vakit olmadığı için, araç plakası 35, benim ikamet İstanbul diye sonradan değiştirebiliyor muyuz? İlla al-sat mı yapılmalı?

_driver_
20-09-2024, 02:43
Bir ay sonra tek sefere mahsus olacak şekilde yapabiliyorsunuz diye biliyorum

CenkB
20-09-2024, 10:43
Yeni konu açmamak için burda sorayım. Satışta plaka değişimi istemedim vakit olmadığı için, araç plakası 35, benim ikamet İstanbul diye sonradan değiştirebiliyor muyuz? İlla al-sat mı yapılmalı?

Ben de son araçta değiştiremedim. Notere farklı bir iş için gittiğimde sordum al sat yapman lazım demişti.

Sti_Ozan
20-09-2024, 11:02
Trafik Vakfı, özel plaka işinden çok ciddi gelirler elde ediyor.
ben bunu normal buluyorum ama sorun şurada başlıyor:

06ABC01 plakayı istedin sen. 'Vakıf'a 20.000tl yatır' diyorlar, 'abi ya yapma çok pahalı vs' dediğinde de, 'tamam, elden 5.000 ver, Vakıf'a 5.000 ver' gibi çözümler üretiyorlar. (birebir yakın zamanda yaşanmış bir durumdur, tüm ücret vakıf'a yatırılıp plaka alınmıştır)

başka bir sorun:
arkadaşım geçen hafta Özel Plakalı arabasını sattı, plakasını da muameleci ayırttı. 1 sene kafam rahat dedi.
Vatandaş kendi plakasını ayırtamazken, muameleci nasıl ayırtıyor acaba?

başka bir sorun:
önden plaka ayırtma hizmeti gelirse, bu çok ciddi ranta çevirecekler var maalesef bu ülkede.

başka bir sorun daha:
ben 06ABC01 plaka istiyorum parasıyla ama bana yok diyorlar. kendi tanıdıklarına var diyorlar.

şimdilik aklıma gelen sorunlar bunlar, bu iş bu güzel ülkede zor çözülür...

İlk işlem devlet bankalarından MTV kontrolü, ordan olmazsa tanıdık bir polis ya da sigortacı ile tekrar plaka kontrolü.
Bu işlemler sonrası plaka boşta gözüküyorsa internetten ilgili plakanın bağlı olduğu emniyete gidip plakaya ücreti ödeyip alabilirsiniz.

Hoş yok diyen adam üstüne gelince hatırı sayılır bir para ister herhalde.

2-3 Tane tanıdık muameleci var, full bu adamlarla işi hallediyorum hangisi daha iyi rakam verirse.

eminkilic61
01-10-2024, 15:07
güvenli ödeme yöntemi sebebiyle, aynı şehirden aldığınız arabanın plaka değişimi için nasıl bir yol izlenecek acaba?

Krupp
28-10-2024, 22:24
güvenli ödeme yöntemi sebebiyle, aynı şehirden aldığınız arabanın plaka değişimi için nasıl bir yol izlenecek acaba?

Senetle sattım yazdırdığınızdan nakiti sormuyor noterler

KoramiraL
29-10-2024, 18:56
Ben filoda da özel de o ilçede ikamet etmeden plaka alıyorum öyle bir şey yok, bağış yapıldığın da yada yüksek mertebe tanıdık olunca sorunsuz çözülüyor.

jRMix
23-12-2024, 19:47
İstanbulda güncel 34 xxx 61 fiyatları 15 - 20 arası şuan

Benim anlamadığım birşey var 2 yıl önce eşimle kendi adım 34 sb 9061 direk beylikdüzü şubeye gittik yalvar yakar 7000 düştüler

Muameleci 4000e aldı bana enteresan

muamelecinin iletişim var mı? Plaka soracağımda

Birkan61
25-12-2024, 09:01
muamelecinin iletişim var mı? Plaka soracağımda

Özelden iletiyorum

mhmtlii
13-01-2025, 10:29
Özelden iletiyorum

Bende muamelecinin numarasını alabilirmiyim

207_TR
13-01-2025, 13:54
İstanbul Nur Trafik - Beşiktaş
İstanbulda her işi çözer plaka ile ilgili.