PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sosyal medya kullanımı ( WhatsApp Bip Telegram Signal )

bahadirhan2023
10-01-2021, 22:10
WhatsApp ın dünya genelindeki gizlilik ilkesini ihlal etmesi
Neticesinde akın akın diğer sosyal ağlara geçiş başladı.
Peki şimdi ne yapalım?

ruudvan
10-01-2021, 22:20
iptal oldu gibi bi haber var. birkaç gune cıkar kokusu

sweap07
10-01-2021, 22:24
Facebookta vs heryerde uzun satilir yazilar paylaşıyorlar sabahtir delirmemek elde deil covid-19 bitti whatsapp derdi başladı ne acayip bir toplumuz yahu.

YAS
10-01-2021, 22:28
Telegrami zengin etti millet emenike.
Boş beleş mevzu,mark bizi izliyormuş falan fistan.
İki günlük gündem,yarın öbür gün unutulur.

MertSerhanÖ.
10-01-2021, 22:35
Mevzu bizim bilgileri napcaklar etcekler hüsnü kuruntu falan değil aslında.

Açık açık bilgilerini herşeyini çerez vs paylaşabilicem diyor.Tamam göz görmeyince gönül katlanıyorda,bu kadarda açık açık yapmak,eh yani..

Benim mesela telegrama geçme sebebim şu yüzden oldu,ulan bi senmi varsın aw sokayım wp ına.telegramdanda bi *** olsun ondanda çıkarım.

CloudGrey
10-01-2021, 23:02
dünyada 8 milyar insan var ,
sayı bu kadar fazla iken kendizi bu kadar değerli görmek niye ?
ben size söylim ; kapitalizmin size enjekte ettiği siz teksiniz , uniqesiniz tribi.

şunu anlayın artık hiçbirimiz bi *** değiliz.
ve whatsaapptan yaptığımız dedikodularda bi *** değil.

https://www.youtube.com/watch?v=BHyqhWkbnfo

Can1993
10-01-2021, 23:06
Tamamı ile boş mevzular bence. Zaten bu olaylar başımızda mevcuttu. Konuşalan her hangi bir konu ile alakalı reklamlar geliyordu zaten direk önümüze. Bazı konuları cok buyutmemek lazım bence.

turboman
10-01-2021, 23:06
Ya arkadaş senin arkadaşına attığın komik resim veya mikili videodan veya sevgiline yazdığın güzel sözleri bir başkası veya watsap ne yapsın milleti bi korku aldı sanki vürüsten bu kadar korkmayan insanlar ne oldu size ;)

Met
10-01-2021, 23:11
Ben Mayıs ayından beri telegramı kullanıyordum zaten iş için.
2 gündür milletin akın eder gibi telegrama geçişini izliyorum sadece :D

ckrc
11-01-2021, 00:11
Gereksiz evham ve manuplasyondan başka bir şey değil.

Facebook ve google ile ortak olarak çalışıyoruz. Bütün bu data transferi vs vs. muhabbetleri tamamen kişiselleştirilmiş reklam için. GDPR'a aykırı olmaması için de böyle bir yol izleniyor.

Son kullanıcı olarak sizin tarafınızdan hiç bir şey değişmeyecek, sadece göreceğiniz reklamlar daha personalize olacak ve facebook pixel segmentleri daha accurate(doğru) olacak.

Bizim milletin kendisini kaf dağında görmesi dışında bir şey yok.

Telegram aynı dataları, aynı şekilde kullanıyor ama 3rd partylere vermiyor, whatsappdaki değişiklik sadece whatsappdaki 1st party datayı, facebook'a aktarmak için, boşuna düzeni değiştirmeyin.

_driver_
11-01-2021, 00:34
Ben Mayıs ayından beri telegramı kullanıyordum zaten iş için.
2 gündür milletin akın eder gibi telegrama geçişini izliyorum sadece :D

Yaklaşık 8-9 senedir kullanıyorum iki gündür kavimler göçü mübarek:)

2jz
11-01-2021, 00:47
İnsanlar ilginç şekilde çok büyük tepki verdi hiç bu kadarını beklemiyordum.

Alternatifli bir dünya her zaman iyidir. İnsanların birden fazla uygulama yüklemesini ve seçim yapmasını olumlu buluyorum. Şuan kullanılan tüm iletişim platformları tek bir ülkenin ve neredeyse tek bir şirkete ait.

Abd de geçen gün yaşanan olaylarda sosyal medyanın yüzünü 2 taraflı olarak gördük

1.si sarı pipinin lafıyla millet mal gibi sokağa döküldü.
2.si sosyal medya hesapları kilitlendi, adamın tüm iletişimi kesildi. Haklı yada haksız olduğuna kim karar verdide kesti?

İşin diğer tarafındaki biri olarak bilgilerinizi verin ki doğru düzgün reklam verip alışveriş dürtünüzü tetikleyelim :)

Bir platformda pasife düştüğünüzde adınızla verinizi eşleyip isminize özel kupon tanımlamamız hoşumuza gidiyorsa veya reklamı gözünüze sokmamızdan hoşlanıyorsanız verinizi verin.

Yok bundan endişeleniyorsanız veriyi korumak için çok güzel alternatifler var oralara yönelin

Unutmayın ki “if you don't pay the product you are the product“.

denizhandinc
11-01-2021, 07:19
CIA bu hesaplara bakıyomuş

punto_multijet
11-01-2021, 07:23
Gereksiz evham ve manuplasyondan başka bir şey değil.

Facebook ve google ile ortak olarak çalışıyoruz. Bütün bu data transferi vs vs. muhabbetleri tamamen kişiselleştirilmiş reklam için. GDPR'a aykırı olmaması için de böyle bir yol izleniyor.

Son kullanıcı olarak sizin tarafınızdan hiç bir şey değişmeyecek, sadece göreceğiniz reklamlar daha personalize olacak ve facebook pixel segmentleri daha accurate(doğru) olacak.

Bizim milletin kendisini kaf dağında görmesi dışında bir şey yok.

Telegram aynı dataları, aynı şekilde kullanıyor ama 3rd partylere vermiyor, whatsappdaki değişiklik sadece whatsappdaki 1st party datayı, facebook'a aktarmak için, boşuna düzeni değiştirmeyin.

zaten ücretsiz bir uygulama kullanılıyorsa asıl ürün kullanıcı oluyor. Kimse babasının hayrına yapmıyor bu işleri.

muratburunce
11-01-2021, 08:16
Bu olaydan hiçbir şekilde kaçış yok wp olsun telegram olsun bip olsun onlarda da bütün bilgileri paylaşıyoruz ister istemez çok pimpirikli olmamak lazım dijital çağ'da bu sistemden kaçış yok maalesef.
İlla benim bilgilerim bana kalsın kimse görmsesin diyen varsa tüm sosyal medya platformalarından çıkıp 3310'na geri dönmek zorunda bu iş böyle.

Rockford
11-01-2021, 08:33
eğet telefonla sadece mesajlasma yapıp, mesajlasmada da gerçekten bu derece mahremiyet ihtiyacı bulunan bir süreci olan insanlar için mesajlasma uygulamasını güvenli olana geçmek mantıklı olabilir de sen yanında instagramdır *** püsür 50tane ücretsiz tek para kazanma yöntemi senin dataların olan uygulamalar tutacaksan ne farkedecek whatsaptan toplamaz instagramdan toplar ordan toplamaz yarın x uygulamsaıyla toplar.
Gereksiz hassasiyet.

Bugün arkadasınla sohbet ederken abi tüketici kredileri düşmüş diyosun ertesi gün sağda solda google reklamlarında tüketici kredisi reklamları cıkıyo ekranın sagında solunda.
hangi whatsap arkadaslar :)

En fazla daha fazla para kazanmak için daha iyi naısl reklam yaparız diye kullanırlar datanızı onu da zaten whatsaptan ayrılsanızda yapıyolar.

opamp
11-01-2021, 08:37
uyuşturucu satmıyorsanız, kara para aklamıyorsanız, illegal örgüt üyesi değilseniz.. istediğiniz şeyi kullanabilirsiniz :D

uygarr
11-01-2021, 08:41
Yüzdeyüź haklısın

imprezaWRC
11-01-2021, 08:47
Herhangi biryerden birşey kazanmak için TC kimlik numarasına kadar yazip gönderenler niye bu kadar panik oldular ki.

34btr1907
11-01-2021, 08:54
İnsanlar ilginç şekilde çok büyük tepki verdi hiç bu kadarını beklemiyordum.

Alternatifli bir dünya her zaman iyidir. İnsanların birden fazla uygulama yüklemesini ve seçim yapmasını olumlu buluyorum. Şuan kullanılan tüm iletişim platformları tek bir ülkenin ve neredeyse tek bir şirkete ait.

Abd de geçen gün yaşanan olaylarda sosyal medyanın yüzünü 2 taraflı olarak gördük

1.si sarı pipinin lafıyla millet mal gibi sokağa döküldü.
2.si sosyal medya hesapları kilitlendi, adamın tüm iletişimi kesildi. Haklı yada haksız olduğuna kim karar verdide kesti?

İşin diğer tarafındaki biri olarak bilgilerinizi verin ki doğru düzgün reklam verip alışveriş dürtünüzü tetikleyelim :)

Bir platformda pasife düştüğünüzde adınızla verinizi eşleyip isminize özel kupon tanımlamamız hoşumuza gidiyorsa veya reklamı gözünüze sokmamızdan hoşlanıyorsanız verinizi verin.

Yok bundan endişeleniyorsanız veriyi korumak için çok güzel alternatifler var oralara yönelin

Unutmayın ki “if you don't pay the product you are the product“.

https://www.youtube.com/watch?v=bnU4vzTYB2M

Sosyal İkilem (The Social Dilemma) // Netflix Belgeseli 2020 - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=bnU4vzTYB2M)

izlenmesi gerekiyor,ya hıc interneti kullanma yada tantana yapma dıyorlar

Evrenoz
11-01-2021, 08:55
Toplum olarak bilgi kirliliğine, yönlendirilmeye, düşünmeden hareket etmeye çok meyilliyiz.

Önce mevzu ne?

Whatsapp sittin senedir kendisinde olan bilgileri kullanımak ve 3. kişilerle paylaşmak için zorunlu onay talep etti.
Nedir bu 3. kişiler? Big data ile çalışan firmalar.
Daha önce yapmıyor muydu? İllegal olarak yapıyordu, artık legal olarak yapacak.

Yoksa hiç mi duymadınız 3 kişi "bukelamun" hakkında konuşurken bir anda telefona gelen "bukelamuın" mesajlarını veya webde gezinirken sağda solda çıkmaya başlayan "bukelamun" reklamlarını?
Ne oldu beyninizi mi okudu telefon? tesadüf mü denk geldi "bukelamun"?
Aa? yoksa telefonlar ortamı dinliyor mu?

Size şirketimden 20 kişinin şahit olduğu bir olayı anlatayım;

Genel şirket toplantısınıda ramazan için iftar organizasyonu planlıyoruz. Her kafadan ses çıkıyor. Benim kafadan da "iftarı boğazda yapalım, anadolu yakasından ulaşımı da tekne ile yaparız" sesi çıktı.
Çok değil 5 dakika geçmeden telefonuma "boğazda iftar organizasyonu, tekne ile ulaşım" şeklinde sms geldi ve bunu ortamdaki herkese gösterdim. Tesadüf mü? he he tesadüf..

Devam edelim.

Whatsaapp'tan çıktınız bu politikaya itiraz edip. Hakkınızdır, çıkarsınız.
Ama bunu facebook ve instagram'dan duyurmayın mümkünse, insanlar arkanızdan aptal demesin.
Niye mi? Whatsapp, facebook, instagram aynı kişinin.

Son olarak, kendinizi dev aynasında görmeyi bırakın. Elalemle gönderileştiğiniz meme fotoğrafları, stajyer hatun fantezileri, çapkınlık mesajlarınız, kaçak et kesme yazışmalarınız, dünyayı yerinden oynatan borsa tüyoları gruplarınız s.kinde değil whatsapp'ın.
Ve unutmayın, Whatsapp sıkıntılı da diğerleri çok mu güvenli? İnternete kapalı ev PC'si dışındaki her şey güvensizdir. Veriniz nereden geçiyorsa, risk mevcuttur. whatsapp serverlarından geçen veri de risklidir, telegram serverlarından geçen veri de. O yüzden mal bulmuş mağribi gibi sağa sola çılgınlar gibi "aman burası çok güvenli" diyerek atlamayın. Sizin kontrolünüzde olmayan verilerin size ait olmadığının farkına varın, kime vereceğinizi seçin. Zira bu telefonları kullanıyorsanız, illa birine vereceksiniz.

Şahsen; BİP'e vereceğime 5 kere whatsapp'a veririm. Benim için daha güvenli.

muratburunce
11-01-2021, 09:01
en basitinden magnum çekilişi öreneği vardı dün netten gördüğüm; çekişil için açık ikematgah adresine kadar yazıp gönderiyoruz bence wp'den daha tehlikeli durumlar var

muratburunce
11-01-2021, 09:03
Toplum olarak bilgi kirliliğine, yönlendirmeye, düşünmeden hareket etmeye çok meyilliyiz.

Önce mevzu ne?

Whatsapp sittin senedir kendisinde olan bilgileri kullanımak ve 3. kişilerle paylaşmak için zorunlu onay talep etti.
Nedir bu 3. kişiler? Big data ile çalışan firmalar.
Daha önce yapmıyor muydu? İllegal olarak yapıyordu, artık legal olarak yapacak.

Yoksa hiç mi duymadınız 3 kişi "bukelamun" hakkında konuşurken bir anda telefona gelen "bukelamuın" mesajlarını.

Devam edelim.

Whatsaapp'tan çıktınız bu politikaya itiraz edip. Hakkınızdır, çıkarsınız.
Ama bunu facebook ve instagram'dan duyurmayın mümkünse, insanlar arkanızdan aptal demesin.
Niye mi? Whatsapp, facebook, instagram aynı kişinin.

Son olarak, kendinizi dev aynasında görmeyi bırakın. Elalemle gönderileştiğiniz meme fotoğrafları, stajyer hatun fantezileri, çapkınlık mesajlarınız, kaçak et kesme yazışmalarınız, dünyayı yerinden oynatan borsa tüyoları gruplarınız s.kinde değil whatsapp'ın.
Ve unutmayın, Whatsapp sıkıntılı da diğerleri çok mu güvenli? İnternete kapalı ev PC'si dışındaki her şey güvensizdir. Veriniz nereden geçiyorsa, risk mevcuttur. whatsapp serverlarından geçen veri de risklidir, telegram serverlarından geçen veri de. O yüzden mal bulmuş mağribi gibi sağa sola çılgınlar gibi "aman burası çok güvenli" diyerek atlamayın.

tamamaen katılıyorum adamlar whatsapp'ı silip insatadan sitem ediyor lan sanki insta başkasının adam bunları görüp neresiyle gülüyodur acaba

Dragger
11-01-2021, 09:10
Arkadaşlar sizi tenzih ediyorum ama bu kadar cahil olmayın ya.

BİP dediğiniz uygulamaya mı güveneceğiz? 2 günde tüm datası patlatılabilecek bir sistem.

Telegram desen yine bir esprisi yok. Şunu hala anlamadınız mı ne kullanırsanız kullanın elinizdeki telefondan zaten herşeyinize ulaşılabiliyor.

Shadow_Dancer
11-01-2021, 09:13
https://www.youtube.com/watch?v=9SB1xEw-8zA

Shadow_Dancer
11-01-2021, 09:14
Sefil hayatlarımızı önemsemeye ne kadar da meraklıyız.

BARR
11-01-2021, 09:20
https://www.youtube.com/watch?v=82F1T3JYcsk

İşleyişi bilmeyenler için izlemelerini öneririm.

2jz
11-01-2021, 10:02
https://www.youtube.com/watch?v=bnU4vzTYB2M

Sosyal İkilem (The Social Dilemma) // Netflix Belgeseli 2020 - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=bnU4vzTYB2M)

izlenmesi gerekiyor,ya hıc interneti kullanma yada tantana yapma dıyorlar

Dünyada sadece siyah ve beyaz yok. Haliyle ya kullanma yada sesini çıkarma diye bir durum söz konusu değil. Bedava sunulduğu için sizi manüple etmesine göz yummanıza gerek yok Özellikle Abd tarafında regülasyonların eksikliği bu duruma yok açıyor. Birileri tekel gücünü kullanıyorsa alternatif yöntemler kullanılabilir bundada bir sakınca yok bence.

Bolca alternatif olan dünya her zaman iyidir. Tek bir firmanın ürünü tekil kişi olarak 3 milyar insanı kontrol ediyorsa bir sorun var demektir. Bu adamın size tüm bilginizi verirsiniz yoksa .iktirin gidin demesine insanların tepki göstermesi kadar doğal bir durum yok.

Avrupa Birliği dışında buna engel olan çıkmadı. Adamların iki seçeneği var. İstersem analiz ettirir konuşmalarıma uygun reklamlar görürüm, istersem etmem bir gün ayı uzaklaştırıcı diğer gün sütyen diğer gün masa lambası reklamı görürüm diyebiliyor. 2 senaryodada reklam görüp uygulamanın gelir modeline katkı sağlıyorsunuz.

“Ne konuşsak reklama maruz kalıyoruz” diye serzenişte bulunanlar, ama zaten böyle oluyor diyenler elinizdeki telefondaki uygulamalara sınırsız izin verdiğiniz için durumunuz böyle. Ben sadece instagram ve facebook suite business kullanıyorum. Bu uygulamaların mikrofon kamera rehber konum erisimleri kısıtlı. Günlük 3 saate yakın vakit geçirdiğim instagramda Şimdiye kadar bırakın konuştuğum şeye göre reklam çıkmasını alakalı reklam bile çıkmıyor neredeyse.

Telefonumda instagram uygulamasındaki 4 ayrı işletme hesabında, kendi şirketim ve çalıştığım bir firmanın global 3 hesabı toplam 11 milyona yakın takipçiyi ekranın başına kilitleyip satın alma tercihlerini yönlendirmeye çalışan biri olarak yazıyorum :)

Sürekli içerik birleştirme isteği yüzünden facebook uygulamalarını kısıtlayarak, googledaki etkinlik geçmişinizi sınırlayarak ÖZELİNİZİ büyük ölçüde koruyabilirsiniz.

Tüm uygulamalara sınırsız izin verip, magnum çekilişine ikametgah ve nufüs örneğini gönderen insanlar; sizin için değil bu yazdıklarım.

2jz
11-01-2021, 10:50
https://www.youtube.com/watch?v=82F1T3JYcsk

İşleyişi bilmeyenler için izlemelerini öneririm.

Giriş çok iyiydi :)

Zükerberkin Cambridge Analitica skandalı sonrası senatoda yediği ayara güzel gönderme olmuş.

Videoda bahsedilen Cambridge Analitica şirketinin web sitesinin referanslar&müşteriler kısmında Türkiye Cumhuriyetide vardı zamanında :)

5500
11-01-2021, 11:14
Datalarınız ile neler yapabildiklerini görmeniz için Netflixten The Great Hack'i (The Great Hack (2019) - IMDb (https://www.imdb.com/title/tt4736550/)) izlemenizi ve Facebook'tan reklam verirken kimleri hedefleyebileceğinize bir bakmanızı öneririm.

Dijital dünyada hiçbirşeyden kaçış yok. Whatsapp yazışmalarım gidiyor diyen adam parmak izi yada yüz tanımayla telefonunun ekran kilidini açıyor :)
Mesele datayı kime vereceğimizin seçimi. Whatsapp mı, Telegram mı vs vs. O data illaki birine gidecek.

HaKo
11-01-2021, 11:30
zaten yapıyorlardı şimdi yasal olarak anlaşma imzalatıp yapacaklar, bu kadar büyütecek bir şey yok :)

muratburunce
11-01-2021, 11:53
yani özetle önceden imam nikahlıydık resmi nikah yaptı sonuç aynı gene :D

|KaAn|
11-01-2021, 11:58
Dijital onay..
Öncesinde pek çok kişi de belirtmiş, bugün ona vermedin ama yarın birine verceksin o izni.. belki de öncesinde onlarcasına vermişsindir?
Bankalarda kredi,kredi kartı ve hatta hesap açmak için onlarca evrak imzalatılıyor, kim bu sözleşmeleri satır satır okuyor? Kvkk (Kişisel verilerin korunması kanunu) değiştikçe her kurum bu sözleşmelerini yeniliyor daha sonra başına iç açmamak için. Bu sözleşmelerde beni,bilgilerimi kullanmaya ve iştiraklerime paylaşmaya izin veriyor musun diye soruyorlar,kaç kişi hayır demiştir acaba?

Eğer 21.yyda kimse benim hiçbirşeyimi bilmesin istiyorsanız ancak ve ancak teknolojik herhangi bir alet kullanmamak,faturalı herhangi bir ürün almamanız gerekir. Bunu yapabilecek kişi sayısı 8milyarda %?

Sezgin
11-01-2021, 12:01
benim takıldığım nokta AB ülke vatandaşları sözleşmeyi reddetseler dahi 8 şubattan sonra kullanıma devam edebiliyorken, 3. Dünya ülkeleri arasında yer alan Türkiye ve buna bağlı kullanıcılara ya herro ya merro denmesi :) Sırf bu ayrım yuzunden signal' e geçeceğim galiba.

CloudGrey
11-01-2021, 12:12
Arkadaşlar sizi tenzih ediyorum ama bu kadar cahil olmayın ya.

BİP dediğiniz uygulamaya mı güveneceğiz? 2 günde tüm datası patlatılabilecek bir sistem.

Telegram desen yine bir esprisi yok. Şunu hala anlamadınız mı ne kullanırsanız kullanın elinizdeki telefondan zaten herşeyinize ulaşılabiliyor.

BİP SÖZDE YERLİ AMA SERVERLARI HOLLANDADA :D

sonra çıkıp portakal bıçaklama yüzünden kalmayalıma abiii :D

rebelh
11-01-2021, 12:35
eşime dostuma gönderdiğim bilgilerin facebook şirketlerine pazarlanabilecek olması beni rahatsız ediyor
ayrıca facebook şirketleri temiz şirketler değiller hem trumpın seçimine hem brexite müdahil oldular bunu da saklamıyorlar
koca internet reklam, alışveriş ve manipülasyon merkezi olmuş kimse 2000lerde bunu beklemiyordu
benim rızam yok ztn facebook kullanmıyordum instagramı da bir süre önce sildim wtspsızda yaşarım dert değil
çocuğumun fotoğrafının birilerine satılabilme/pazarlanabilme ihtimali beni rahatsız etti
ha ben çok önemli bir adam değilim farkındayım ama neden tüm özelimi bir şirkete vermekle dayatılayım ki?

johnie
11-01-2021, 14:03
Telegramı genelde kripto işi uğraşanlar kullanıyor.
Bip’i de turkcell liler cüzi ücret ödediğinden kullanıyor.
Sitenin çoğu apple kullanıyordur, adamlar her bilgiyi aldılar.
Yüz tarama, ses, parmak izi..
1.5 milyon kişi bırakmış diyorlar wapp ı :)
gittikleri gibi geri geleceklerdir.

TolgaEsentepe
11-01-2021, 14:08
hee ya hee zükerbeck bizi zükecek evet aynen silin silin, 10 15 yıldır kullandığınız türlü uygulamalar almadı sizin bilgileri. hadi iyisiniz kurtuldunuz

rebelh
11-01-2021, 14:15
forumda biri bi konuya mesaj atacaksa ondan önce hangi "popüler"lerin o konuda ne yazdığına bakıp ona göre saf aldığını düşünüyorum
bu da linç kültürünü besliyor, güçlünün tarafında olma güdüsü bu

absürt yorumlarınızı yazmadan önce "birini rencide eder miyim acaba?" diye düşünmek saygı gerektiriyor
kimse wtspı kullanmaya devam edene gerizekalı imasında bulunmadığı gibi, kullanmaya devam edece olanlar da silenlere bir imada bulunmasınlar

insanların değer yargıları ve rahatsızlıkları sizinle aynı değil. siz başka bir bireysiniz diğerleri başka bir birey bunu unutmayın böyle basit bir tercih meselesini de büyütmeyin. tabiki veri güvenliği sizin öncelikli konunuz olmak zorunda değil bunu umursamama hakkınız var ama umursayanlara *** atma hakkınız yok onu kendinize saklayın belirtmek zorunda değilsiniz.

bu konuda bunu yapanların çoğunun "muz cumhuriyeti" konusunda bit çok şeyden şikayetçi olan arkadaşlar olmaları çelişkili, toplumda saygı istiyorsanız önce siz başkalarına saygı göstererek başlayın.

ghibli06
11-01-2021, 15:13
telefon değiştirirken yedekleme yapıyoruz ya, sahi nerde o bilgiler?

muratburunce
11-01-2021, 15:23
telefon değiştirirken yedekleme yapıyoruz ya, sahi nerde o bilgiler?

daha çok kullanılan iphone kullanıcılarının en büyük yedekleme alanı "icloud" ne kdr resim video mahrem varsa telefonda yer kalmasın diye oraya taşınıyor

ghibli06
11-01-2021, 15:25
daha çok kullanılan iphone kullanıcılarının en büyük yedekleme alanı "icloud" ne kdr resim video mahrem varsa telefonda yer kalmasın diye oraya taşınıyor

ne güzel, yani eminiz sm lerin, telefon rehberinin, fotoların, şifrelerin güvende olduğundan :)

rebelh
11-01-2021, 15:42
Hiç biri güvende değil hepsi apple'ın yönetim kurulunun kararına bakar
Ama iphone size "verilerinizi, bilgilerinizi, fotoğraflarınızı apple şirketler grubuna pazarlayacağım" diye bildirim göndermedi, muhtemelen bunu gelişmiş ülkelerde de yapamazlar çünkü veri güvenliği ile ilgili yasalar engel olur
Wtsp ta bunu 2016dan beri yapamıyordu verilerin facebook şirketleri ile paylaşılmasını kapatıyordunuz ama şimdi Türkiyede bunu yapamayacaksınız ya verileriniz şirketlere satılmasını kabul edeceksiniz ya da uygulamayı sileceksiniz
Facebook wtsptan ciddi zarar yazdı 19 milyar usd ödedi ama şimdi 2-3 milyar usdye ancak satabilir çünkü ticari gelir olanağı kısıtlı
1 milyar usdye satın aldığı instagram ise şu an facebooktan daha değerli kabul ediliyor belki bu yüzden facebook wtspı daha ticari bir hale getirmek istiyor olabilir
Mesela artık şöyle bir ihtimal doğacak; çocuğunuzun fotoğrafını dedenize atacaksınız ve bir alıcı gelip o fotoyu facebooktan satın alıp reklamlarında kullanabilecek buna onay veriyorsunuz
Bu tabi pembe bir durum pek sakıncalı değil gibi görünüyor peki çocuğunuzun hangi sektörün reklamında oynayacağını seçebilecek misiniz? Hayır çünkü söz hakkınız yok
Veya eşiniz fotoğraf atacak bir bakmışsınız bir porno sitesinin giriş yüzü olmuş eşiniz. Bu konuda facebooku dava edebilecek misiniz? Hayır çünkü bunun pazarlanabilir olduğunu kabul ettiniz

Çok basit bir çizgi var gelişmiş ülkelerin kabul etmediği, gelişmiş ülkelere dayatamadığı bir şeyi trye dayatabiliyor. Bu rahatsız edici bir durum benim için ve yukarıda örnek verdiğim ihtimalleri artık yasal olarak yapabilir, eskiden illegal olarak yapabilirdi ama bundan sorumluydu artık olmayacak çünkü onayladınız.
Yine de ne kullanacağınız, neyi sorgulayacağınız sizi ilgilendirir tabiki ama zaten verilerinizi vermiş olmakla, verilerinizin pazarlanmasını kabul etmek arasında fark var

ghibli06
11-01-2021, 16:03
Hiç biri güvende değil hepsi apple'ın yönetim kurulunun kararına bakar
Ama iphone size "verilerinizi, bilgilerinizi, fotoğraflarınızı apple şirketler grubuna pazarlayacağım" diye bildirim göndermedi, muhtemelen bunu gelişmiş ülkelerde de yapamazlar çünkü veri güvenliği ile ilgili yasalar engel olur
Wtsp ta bunu 2016dan beri yapamıyordu verilerin facebook şirketleri ile paylaşılmasını kapatıyordunuz ama şimdi Türkiyede bunu yapamayacaksınız ya verileriniz şirketlere satılmasını kabul edeceksiniz ya da uygulamayı sileceksiniz
Facebook wtsptan ciddi zarar yazdı 19 milyar usd ödedi ama şimdi 2-3 milyar usdye ancak satabilir çünkü ticari gelir olanağı kısıtlı
1 milyar usdye satın aldığı instagram ise şu an facebooktan daha değerli kabul ediliyor belki bu yüzden facebook wtspı daha ticari bir hale getirmek istiyor olabilir
Mesela artık şöyle bir ihtimal doğacak; çocuğunuzun fotoğrafını dedenize atacaksınız ve bir alıcı gelip o fotoyu facebooktan satın alıp reklamlarında kullanabilecek buna onay veriyorsunuz
Bu tabi pembe bir durum pek sakıncalı değil gibi görünüyor peki çocuğunuzun hangi sektörün reklamında oynayacağını seçebilecek misiniz? Hayır çünkü söz hakkınız yok
Veya eşiniz fotoğraf atacak bir bakmışsınız bir porno sitesinin giriş yüzü olmuş eşiniz. Bu konuda facebooku dava edebilecek misiniz? Hayır çünkü bunun pazarlanabilir olduğunu kabul ettiniz

Çok basit bir çizgi var gelişmiş ülkelerin kabul etmediği, gelişmiş ülkelere dayatamadığı bir şeyi trye dayatabiliyor. Bu rahatsız edici bir durum benim için ve yukarıda örnek verdiğim ihtimalleri artık yasal olarak yapabilir, eskiden illegal olarak yapabilirdi ama bundan sorumluydu artık olmayacak çünkü onayladınız.
Yine de ne kullanacağınız, neyi sorgulayacağınız sizi ilgilendirir tabiki ama zaten verilerinizi vermiş olmakla, verilerinizin pazarlanmasını kabul etmek arasında fark var

bence olayı tamamen farklı yorumluyorsun, adamlar senin fotolarını satalım demiyor, senin yazışmaların belki devamlı giydiğin mavi ceket üzerinden seni alışveriş yapmaya yönlendiriyor ya da senin siyasi eğilimini belirleyip partiye yönlendiriyor...

rebelh
11-01-2021, 16:15
bence olayı tamamen farklı yorumluyorsun, adamlar senin fotolarını satalım demiyor, senin yazışmaların belki devamlı giydiğin mavi ceket üzerinden seni alışveriş yapmaya yönlendiriyor ya da senin siyasi eğilimini belirleyip partiye yönlendiriyor...

evet bunlarda kötü: ilki beni gereksiz bir tüketime yönlendirmesi, 2.si beni yanlış bilgiyle manipüle etmesi anlamına geliyor
Ama benim verdiğim örneklerin gerçekleşmemesi için de bir sebep yok çünkü tüm verilerin facebook şirketleri tarafından kullanımına izin veriliyor
Buna çocuğun mama reklamında oynaması da eşinin porno sitesi yüzü olması da dahil. Nerede kullanacağını siz belirlemiyorsunuz ve itiraz hakkınız yok

Şimdi bazı arkadaşlar çıkıp "ha facebookta senin eşinin fotosunu porno sitesine satmak için yapıyor bunu sen çok önemli birisin" minvalinde savunma yapmasınlar
Hatta mümkünse hiç bir savunma yapmayım herkesin tercihine saygı duysunlar bu konuda bu standarta bir tartışma olacağını biliyordum zaten ama bazı yorumlar hoşuma gitmedi onu belirtmek için yazdım belirtmişken de sistemin sıkıntılarını da ekledim

Zaten soru çok basit aslında "AB'nin sakıncalı gördüğü ve ona dayatamadığın bir şeyi; nasıl bana dayatabiliyorsun?, ben nasıl bunu sakıncalı görmüyorum? ve ben neden bunu hemen basite indirgeyip kabul ediyorum?"
Bu da bana 3. sınıf insan muamelesi yapman demek. Ben bu dayatmayı birde bu açıdan kabul etmiyorum.

2jz
11-01-2021, 16:22
Şunu karıştırmayalım. Apple’ın veri analizi ve reklam ana gelir modeli değil. Bedavaya hizmet sunayım analizle reklam göstereyim derdi Facebook ve Google hizmetleriyle kıyaslanamayacak kadar az. O yüzden ücretsiz hizmeti yok denecek kadar az. İcloud’da dahil her şeyin bir bedeli var. Apple ekosistemini avantajlı hale getirip tüm cihazlarını öncelikli tercih haline getirmek. Apple bunu kullanıcı isterse açılıp kapatabilir seçeneğinin olmasını istiyor. Facebookla yaşadığı sorunların ve bu sözleşmenin sunulmasını rıza alınmasını direten o. Facebook bunu ya verin yada kullanmayın noktasına getiriyor.

Apple’ın cihazdan, sattığı içeriklerden (müzik, film), uygulama komisyonlarından (uygulama içi alışveriş, ücretli uygulama)... bir çok büyük ana gelir kalemi var.

Bedava peynir fare kapanında bulunur. Mükemmel ve sorunsuz hizmeti ücretsiz alıyorsanız açık kaynak değilse bir anda reklam verenler için ürün haline geliyorsunuz.

ghibli06
11-01-2021, 16:23
evet bunlarda kötü: ilki beni gereksiz bir tüketime yönlendirmesi, 2.si beni yanlış bilgiyle manipüle etmesi anlamına geliyor
Ama benim verdiğim örneklerin gerçekleşmemesi için de bir sebep yok çünkü tüm verilerin facebook şirketleri tarafından kullanımına izin veriliyor
Buna çocuğun mama reklamında oynaması da eşinin porno sitesi yüzü olması da dahil. Nerede kullanacağını siz belirlemiyorsunuz ve itiraz hakkınız yok

Şimdi bazı arkadaşlar çıkıp "ha facebookta senin eşinin fotosunu porno sitesine satmak için yapıyor bunu sen çok önemli birisin" minvalinde savunma yapmasınlar
Hatta mümkünse hiç bir savunma yapmayım herkesin tercihine saygı duysunlar bu konuda bu standarta bir tartışma olacağını biliyordum zaten ama bazı yorumlar hoşuma gitmedi onu belirtmek için yazdım belirtmişken de sistemin sıkıntılarını da ekledim

Zaten soru çok basit aslında "AB'nin sakıncalı gördüğü ve ona dayatamadığın bir şeyi; nasıl bana dayatabiliyorsun?, ben nasıl bunu sakıncalı görmüyorum? ve ben neden bunu hemen basite indirgeyip kabul ediyorum?"
Bu da bana 3. sınıf insan muamelesi yapman demek. Ben bu dayatmayı birde bu açıdan kabul etmiyorum.

valla hocam benim de demek istediğim, paranoya yaptığın şeylerde zaten çizgi aşılalı çok oldu... bu ülkede 20 milyon kişinin kimlik bilgileri çalındı, ona bile bu kadar tepki koyulmadı...

said_
11-01-2021, 16:31
Çok yoğun bir bilgi kirliliği var. Whatsappın datanızı kullanmasından daha tehlikeli bir duruma sürüklüyor bu insanları. bilmedikleri uygulamalara yönleniyorlar ve bu bilmedikleri uygulamaları Whatsappdan daha güvenli sanmaları gibi.

Bir kere gizliliğinize önem veriyorsanız akıllı telefonu kullanmayacaksınız online alışveriş yapmayacaksınız. Yoksa whatsapp bu işin %0,0001 i felan.

he diyebilirsiniz ki ben kendimi %100 açmak istemiyorum ve önlem almak istiyorum. o zaman yapılacak bazı önlemler var.

Signal şuan open source olması ve kar amacı gütmeyen kurum statüsünde olduğu için diğerlerine göre daha önde. bu demek değilki yarın değiştiremezler. Whatsapp da facebook a satılmadan önce bu noktada değildi .

standart kullanıcının asıl düşünmesi gereken, kimlik hırsızlığı, ve kredi kartı bilgilerinizin güvenliği. bunun önüne geçmek içinde, kişisel bilgilerinizi mümkün olduğunca sosyal medya platformlarına yazmamanız. bu işi yapanlar, doğum gününüzde paylaştığınız fotodan doğum tarihinizi ve dayınıza yazdığınız yorumdan anne kızlık soyadınızı alıp bir sürü kuruma sizin adınız ile işlem yapabiliyor.

bu işin önünü almak veya tamamen dışında durmak modern dünyada mümkün değil.

said_
11-01-2021, 16:49
Ayrıca. ilkokuldan itibaren güvenli internet ve sosyal medya kullanımı diye müfredat olması gerekli. üniversiteye kadar sonrasında da iş güvenliği eğitimleri gibi belli aralıklarla güncellenmesi gerek.

Çocuklar bu sanal dünyada çok daha korumasız. internet dünyasına doğmuş birisi olarak bile bu hızlı değişimlerle başa çıkmakta zorlanıyorum. bugün bildiğim yarın tarihi eser oluyor.

CloudGrey
11-01-2021, 16:59
beyler yapabilcek çok birşey yok , artık olaylar böyle işler fazla takılmayın.
bir iki tavsiye vereyim ;

1.) internetten alışverişte mümkünse sanal kart kullanın.
2.) nude yollamayın :D

|KaAn|
11-01-2021, 17:03
rebelh evet haklısın, içimizden kimse "özelini",özelin içindeki ailesini,dostlarını,fotoğraflarını, yazışmalarını paylaşmayı istemiyor,istemez ama biz bu onayları dün de veriyorduk, yarın farklı uygulamalarla yine vereceğiz belkide.
Eski bankacı,5seneye yakındır iş analisti olarak bankalar arasında cloud yapısına geçmeyi hedefleyen ve ufak ufak geçen bankalar var. Bunlar şu an senin benim harcamalarıma göre öneriler sunuyor. Farklı bankaların datalarına da erişim sağlanabiliyor, bende sadece vadelisi var ama X,Y bankadan kredi çekiyor benden niye almıyor diyip satışçılarını,smslerini yönlendiriyor sana.
İlerde belki mobil bankacılıkta tuşlayacağınız gözünüzden kaçacak bir onayla, kredi kartı tesliminde imzalayacağınız bir sözleşme ile örnek:her ayın 10-15inde daha çok giyim harcaması mı yapıyosunuz,anlaşmalı mağazalara bilgi vererek onların size ulaşmasını sağlayacak.
Bu sene içerisinde 3 farklı bankanın kvkk sözleşmeleri ile ilgilendim, 3'er kez değişti !! Bunun sebebi sizin verilerinizi kullanmak istiyoruz, biz öne geçtikçe kanunda yapılan değişiklikle elindeki bu verilerimizi kullanmayı kaybetmemek.

34btr1907
11-01-2021, 17:21
Yarın tüm fotoğraflarınızın izinsiz kullanabileceği yeni facebook kuralı yürürlüğe girecek... Bugünün son teslim tarihi olduğunu unutmayın!!! Paylaşımlarınız mahkemede, size karşı kullanılabilir. Paylaştığınız her şey bugünden itibaren herkese açık hale geliyor, mesajların veya fotoğrafların silinmesine izin verilmiyor. Basit bir kopyala ve yapıştırmanın maliyeti yok, üzgün olmaktansa güvende olmak daha iyidir. Facebook 'a veya facebook ile ilişkili herhangi tüm şirket, marka ve uygulamalara hiçbir fotoğraf, bilgi, mesaj veya gönderimlerimi kullanma izni vermiyorum. Bu açıklama aracılığıyla, Facebook 'a bu profilin içeriğini bana karşı kullanma, kopyalama, dağıtma izni vermediğimi beyan ederim. Bu profilin içeriği özel ve gizlidir. Mahremiyet ihlali suçtur. Facebook artık halka açık bir şirkettir. Tüm üyeler böyle bir not göndermeli. Isterseniz bu sürümü kopyalayıp yapıştırabilirsiniz. Bir açıklama yayınlamazsanız, fotoğraflarınızın yanı sıra profil durumu güncellemelerinde yer alan bilgilerin de kullanılmasına izin vermiş olacaksınız. Bu yazıyı paylaşmayın. Kopyala ve yapıştırla kandi sayfanızda yayınlayın. Parmağınızı bu gönderinin herhangi bir yerinde tutun ve "kopyala" yazısına tıklayın. sonra sayfanıza gidin, yeni bir gönderi oluşturarak parmağınızı boş alanda herhangi bir yere koyun. "Yapıştır" ortaya çıkacak ve yapıştır 'a tıklayarak yayınlayın. Bu sisteme geçecek. Facebook 'a sitesine koyduğum hiçbir şeyi paylaşma izni vermiyorum. Resimler, güncel veya geçmiş gönderiler, telefon numaraları veya e-postalar.. Benden yazılı izin almadan bu profeldeki içeriği kesinlikle istediğiniz şekilde kullanamazsınız..

bu gerızekalıca şeyi paylaşınca muaf oluyormuyuz ? kaçırdığım bısey varsa dıye soruyorum . tey allahım.

Mutlu Değerli
11-01-2021, 17:21
Arkadaşlar ben telegram kullanmaya başladım. Sizede öneriЯ предлагаÑ. Ğ¸Ğ½Ñ‚ĞµÑ€Ñ„ĞµĞ¹Ñ Ğ½ĞµĞ²ĞµÑ€Ğ¾Ñтно проÑÑ‚. Избегайте группы, которые размещаÑÑ‚ порно ÑÑылку. твой дом развалитÑÑ

34btr1907
11-01-2021, 17:25
T.C. Başbakanlık Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğünün 16.02.2016 tarih ve 69471265-010-06/1955 sayılı Milli Güvenliği tehdit eden örgüt ve yapılarla irtibatlı kamu çalışanları hakkındaki Genelge (2016/4) Resmi Gazetede yayınlanmıştır. Ayrıca MİT Müsteşarlığı Sosyal Ağ Bildirgesi doğrultusunda Facebook'un güvenlik açığından ötürü hesabım üzerinde bulunan tüm verilerimin (IP, fotoğraflarım, paylaşımlarım vs.) çarpıtma yolu ve yasa dışı bir şekilde sahte kişilerce kullanılmasından ve doğabilecek tüm zararlardan ilgili Türk Ceza Kanunu maddeleri gereğince Facebook sorumludur. Bu hesabımdan başka bir hesabım olmadığını bildirir ve gereğinin buna göre yapılmasını tarafınıza arz ederim.
10.01.2021

arz önemli yoksa ırzımıza gececekler ,amk mazot olmus bılmem kac $ olmus bılmem kac oyuncak buldu mıllet kendine ,sıklenen bı toplum olsak zaten bunla gelmezdı adamlar karsımıza.

Mutlu Değerli
11-01-2021, 17:29
https://www.youtube.com/watch?v=dgHyhq7ZWv8

WhatsApp’a kotu haber! - Devlet olaya el koydu, Rekabet Kurulu soruşturma actı! - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=dgHyhq7ZWv8)

CloudGrey
11-01-2021, 17:31
Arkadaşlar ben telegram kullanmaya başladım. Sizede öneriЯ Ğ¿Ñ€ĞµĞ´Ğ»Ğ°Ğ³Ğ°ÑŽ. интерфейс невероятно прост. Избегайте группы, которые Ñ€Ğ°Ğ·Ğ¼ĞµÑ‰Ğ°ÑŽÑ‚ порно ссылку. твой дом развалится

aha çocuğu KGB vurdu :D

imprezaWRC
11-01-2021, 18:06
Ayrıca. ilkokuldan itibaren güvenli internet ve sosyal medya kullanımı diye müfredat olması gerekli. üniversiteye kadar sonrasında da iş güvenliği eğitimleri gibi belli aralıklarla güncellenmesi gerek.

Çocuklar bu sanal dünyada çok daha korumasız. internet dünyasına doğmuş birisi olarak bile bu hızlı değişimlerle başa çıkmakta zorlanıyorum. bugün bildiğim yarın tarihi eser oluyor.

İlkokul 2.sınıfta olan çocuğun eline kredi kartı vermişler. Çocuk roblox, roblux mu ne haltsa o oyuna 2.000 TL kaptırmış, tabi bu meblağı söyleyen de annesi oldu. Belki rakam daha fazladır millet oov diye tepki vermesin diye rakamı bu kadar söylemiş de olabilir. Her neyse, çocukların en az 3 tanesi bu zıkkım oyunu oynuyor. Tabletten, bilgisayardan ayrılamıyorlar.
Ha bu arada, aynı çocuk trendyolu cep telefonuna yüklemiş, bir gün online ders esnasında sesler duyduk. Bu ne diye kulak kesildik, o esnada evdeki biri çocuğa bu sesler ne diye sordu. Çocuk cevabı yapıştırdı, trendyolda indirimler var onu takip ediyorum dedi.

7-8 yaşındaki çocuğun eline kredi kartı ver, oyunlara para kaptırsın (belki mesaj attı biri ona para kaptırdı, nedir ne değildir annesine sormadık o da detaylı anlatmadı), trendyol'u takip etsin. Kim bilir daha neler yapıyor da bunlardan haberimiz oldu.

ghibli06
11-01-2021, 18:12
İlkokul 2.sınıfta olan çocuğun eline kredi kartı vermişler. Çocuk roblox, roblux mu ne haltsa o oyuna 2.000 TL kaptırmış, tabi bu meblağı söyleyen de annesi oldu. Belki rakam daha fazladır millet oov diye tepki vermesin diye rakamı bu kadar söylemiş de olabilir. Her neyse, çocukların en az 3 tanesi bu zıkkım oyunu oynuyor. Tabletten, bilgisayardan ayrılamıyorlar.
Ha bu arada, aynı çocuk trendyolu cep telefonuna yüklemiş, bir gün online ders esnasında sesler duyduk. Bu ne diye kulak kesildik, o esnada evdeki biri çocuğa bu sesler ne diye sordu. Çocuk cevabı yapıştırdı, trendyolda indirimler var onu takip ediyorum dedi.

7-8 yaşındaki çocuğun eline kredi kartı ver, oyunlara para kaptırsın (belki mesaj attı biri ona para kaptırdı, nedir ne değildir annesine sormadık o da detaylı anlatmadı), trendyol'u takip etsin. Kim bilir daha neler yapıyor da bunlardan haberimiz oldu.

artık trendyolda oyun kodu vs satılıyor, ben anlamam da adı başka bir şey olabilir...

imprezaWRC
11-01-2021, 18:21
artık trendyolda oyun kodu vs satılıyor, ben anlamam da adı başka bir şey olabilir...

Abi yok bildiğin çocuğa kargo geliyor. Bir sefer duydum, öğretmenim kargom geldi 1dk'ya geliyorum dedi :D Oyun kodu değil bildiğin kendine oyuncak...vs alıyor. Birde bir güzel hepsini gösteriyor.
Hasbamın oyunlarını babası yurt dışından getirdi.Nereden biliyorum 2 hafta boyunca her gün kafa açtı. Bizim oğlan artık yeter ben bunu mu dinleyeceğim diye bilgisayarın sesini kapattı. Az kaldı dersten de çıkacaktı da güç bela ikna ettik.

rebelh
11-01-2021, 18:23

Abi senin çevrenden süper dizi olur ya
Bunu gainle konuşmalıyız :D

imprezaWRC
11-01-2021, 18:27
Abi senin çevrenden süper dizi olur ya
Bunu gainle konuşmalıyız :D

Olmaz, önce kitap yazmam lazım :D Sonra egzotikler apartmanı diye dizi yapar parayı birkaç tur da öyle gömerim. :D Sinirimden ölmez sağ kalırsam bu sürecin sonunda kitap yazarım. (onu da bir ben alırım ya :D :D)

2jz
11-01-2021, 18:38
Olmaz, önce kitap yazmam lazım :D Sonra egzotikler apartmanı diye dizi yapar parayı birkaç tur da öyle gömerim. :D Sinirimden ölmez sağ kalırsam bu sürecin sonunda kitap yazarım. (onu da bir ben alırım ya :D :D)

İstanbul trafik konusunda uzun uzun yazıyordun eskiden, çok keyifle okuyorduk. Tespitlerinde harika abi. Bu kadar düşünen insanlar olarak fazla yaşamayız uyarayım. En erken sürede yaz şu kitabı :D

kado
11-01-2021, 19:01
imprezaWRC abi sen şu Kanada işine bir bak :D

imprezaWRC
11-01-2021, 19:54
imprezaWRC abi sen şu Kanada işine bir bak :D

Oraya giderim o uydurma hikayedeki geyik gelir beni bulur :D

imprezaWRC
11-01-2021, 19:56
İstanbul trafik konusunda uzun uzun yazıyordun eskiden, çok keyifle okuyorduk. Tespitlerinde harika abi. Bu kadar düşünen insanlar olarak fazla yaşamayız uyarayım. En erken sürede yaz şu kitabı :D

İki kelimeyi bir araya getiremeyenler bile kitap yazdı benim neyim eksik ki. Başlıyorum yazmaya :)

ckrc
11-01-2021, 21:27
Kafa karışıklığı çok var sanırım, o yüzden tekrar yazmak biraz daha açmak istedim.

Herkes facebook sizin mesajlarınızı okuyacak gibi zannetmiş, hayır arkadaşlar mesajlarınız, fotolarınız işlenmiyor. Kimsenin de umurunda değil, facebook zaten bütün geliri reklamdan kazanıyor, sizin 3 kuruşluk hesabınıza girse ne olacak, nudenizi görse ne olacak. Zaten o okudu datayı anlayıp, anlamlı hale getirecek bir yazılım, makine öğrenmesi daha yok.

Herkese uygulanabilecek kurallar ile track eidliyorsunuz mesela mesajlaşma sıklığınızdan, app kullanma sıklığınıza, telefon versionunuzdan, konuştuğunuz bussiness accountların kim olduğuna.(ne konuştuğun değil) mesela, a firması, b firması ile whatsappda görüşenleri facebook üzerinden targetlayabilecek yeni değişiklik ile. Eskiden bunu yapamıyorlardı, GDPR'a aykırı idi.

Olay mevcut olarak track edilen dataların, facebook ile paylaşılması oldu başka bir şey değil. Eskiden yapılıyordu, crypted data olarak satılabiliyordunuz şimdi cross device identy yaptılar. Şu bizim milletin 3 kuruşluk esnaf aklıyla, big-data, advertisement, silicon vadisi trendlerini yorumlamasına bitiyorum. Bunu diyen gerizekalı oğlu gerizekalının da bütün bilgileri zaten facebookda, instagramda, twitterda herkese açık şekilde paylaşmış.

Zaten facebook'un whatsappı almasının tek sebebi buydu, cross channel identy yaratıp, segmented add yapmak. Yoksa whatsappın giderlerini hayal bile edemezsiniz.

Bak bu işin direk içerisindeyim, bütün banka hesaplarım, görüşmelerim, belgelerim whatsappda, slackde veya driveda, gram facebook, whatsapp vs. tarafından bir çekincem yok.

.::EmrE::.
12-01-2021, 00:42
Bence işin en kötü boyutu bağımlılık yaratan uygulamalar haline gelmeleri. Bir birey bugün günün ortalama 3 saatini telefonda sosyal medyada harcıyor. Senden topladığı verilerle seni ekrana kitlenmek için elinden geleni yapan uygulamalar. Bu zincirlerden kurtulmak lazım aslında, instagramda reele video izlemek yerine yapılabilecek çok daha güzel şeyler var dünyada.

muratburunce
12-01-2021, 08:53
Bence işin en kötü boyutu bağımlılık yaratan uygulamalar haline gelmeleri. Bir birey bugün günün ortalama 3 saatini telefonda sosyal medyada harcıyor. Senden topladığı verilerle seni ekrana kitlenmek için elinden geleni yapan uygulamalar. Bu zincirlerden kurtulmak lazım aslında, instagramda reele video izlemek yerine yapılabilecek çok daha güzel şeyler var dünyada.

bu zincirden şu dönemde kurtulmak maalesef imkansız gibi birşey anca teknolojik bir kıyamet olacak orta çağ şartlarına dönmemiz lazım herşeyin kağıt üzerinde yapldığı döneme yani. en basititinden bugün eğitim bile bu platformda haberleşme tamamen bu platforma taşındı instada reel'de video izlemesen netflixten video açıyorsun yada youtube'da videolara takılıyorsun bu zincir böyle gidiyor birde artık alışkanlık olmuş boş duruken veya otobüste yada bankada sıra beklerken istemsiz telefonu çıkarıp kendimizi instada yada wp'da bişeylerle uğraşırken buluyoruz.

2jz
12-01-2021, 11:49
Çalıyorlar ama çalışıyorlar. Tercihim Facebook. Yetmez ama evet :D

https://static.latribune.fr/full_width/628461/mark-zuckerberg-pdg-et-fondateur-de-facebook-va-t-il-se-lancer-en-politique.jpg