PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Köpeğinde dermatit olan var mı?

mertypeR
19-03-2020, 22:24
6 aylık french bulldog besliyorum. Doğduğunda kardeşlerinden uyuz kapmış demişti veteriner uyuz tedavisi bitti fakat dermatit oldu. Bacakları ve başında tüyler döküldü ve dökülen yerler kızardı. Veteriner uyuz için aşı yapıyor fakat dermatit için bişey yapmıyor tek bildiği yıkama yapmak. Açıkcası kendim çözüm bulmak istiyorum çünkü bir dış parazit hapının yarısını kırıp veriyor ona bile 80 lira alıyor yıkamalar 120 lira açıkcası bu şekilde biraz yoruyor. Daha önce köpeği dermatit olmuş olan varmı ne gibi ilaçlar veya şampuanlar kullanabilirim. Yardımcı olursanız sevinirim

ghibli06
19-03-2020, 22:49
kısa tüylü ve beyaz köpeklerde deri hastalıkları maalesef çok oluyor... kendi dogolarımda egzema yaşadım yaşıyorum, veterinerlerin uyuz dediği şeylerin çoğu aslında uyuz falan değil, yeme alışkanlıklarından kaynaklanan deri hastalıkları... öncelikle diyet ve deri sensitive mamaya geçin ben prochoise un prodermasını kullanıyorum, eğer açık yarası yoksa ufaklığın ilaçlı banyoda hangi şampuandan kullanıyorsa ondan alın, 1 sefer para verirsiniz en azından... fotosu var mı ufaklığın :)

mertypeR
20-03-2020, 07:55
Teşekkür ederim en kısa zamanda fotoğraf koyarım buraya dediğiniz gibi uygulayacağım

Grimlord
20-03-2020, 08:30
Bizim pugta da benzer sorun vardı, tavuklu mamayı balık ve pirinçli olanla değiştirdik, yüzde 80 oranında azaldı. Yazık hayvan kendi kendini kaşıya kaşıya kanatıyordu. Şuan rahat tamamen. Sindirim ile de alakalı olabilir.

ghibli06
20-03-2020, 08:31
Bizim pugta da benzer sorun vardı, tavuklu mamayı balık ve pirinçli olanla değiştirdik, yüzde 80 oranında azaldı. Yazık hayvan kendi kendini kaşıya kaşıya kanatıyordu. Şuan rahat tamamen. Sindirim ile de alakalı olabilir.

yok hocam çoğunlukla beslenme, tavukluyu bırakmakla iyi etmişsiniz çoğu köpekte direk deri hastalığı sebebi...

CloudGrey
20-03-2020, 08:43
yaptığım herşeyi unut , o veterineride bırak.

vakti zamanında 2 tane bull terrierim vardı.
***** beyaz ve kısa tüylüler..
egzemadan çok çektim , birgün parkta başka bir bull terier sahibi bana kutsal bilgiyi verdi.

batikon krem.
çok garip 5 liralık ilaç herşeyi çözdü.
sanıyorum şuan krem yok , solüsyonda iş görür
günde 1 pansuman yap.
2 haftaya kelleşen yerlerde tüylenme başlar.

ikinci olarak köpeğe tavuklu birşey ASLA vermeyin.
sadece kuru mama yesin.
tavsiyem yavru orta ırk için olan proplan kuzu etli.

haydi geçmiş olsun

Quantum
20-03-2020, 09:09

egzemadan çok çektim , birgün parkta başka bir bull terier sahibi bana kutsal bilgiyi verdi.

batikon krem.
günde 1 pansuman yap.

sadece kuru mama yesin.

haydi geçmiş olsun

Evet tavuk olayını ben de biliyorum. Tavuğa ilave olarak yumurtayı da ekliyorum. Tavuk, tavuklu mama, yumurta. Bunlar protein değeri çok yüksek yiyecekler. Direkt kesin bu yiyecekleri. Protein değeri yüksek yiyecekler verilmemeli köpeğe ki özellikle tavuğa bazı köpek cinslerinin vücudu anında tepki gösteriyor.
Fazla mama da vermeyin. Ev yemeği vermeyin. Özellikle kuzulu, yaşına ve kilosuna uygun mama sadece.
İlk başlarda yemeyebilir, sakın aç kalmasın vs kafasına girmeyin.
2-3 gün aç kalır, bakar sizde tık yok, aç kalınca yemeye başlar merak etmeyin.

maykee
20-03-2020, 09:21
furacin krem i dene.. batıcon ile temizledikten sonra sür..benim alman çoban köpeğimde zaman zaman deri dökülmesi ve kızarıklık oluyordu.. furacin antibiyotikli bir krem.. 3 haftadan fazla kullanma.. sürdüğün yeri yalama ihtimali var ise üzerini gazlı bez ile sarabilirsin..%100 etkili..

köpekler sık yıkanmamalı.. bir köpek hangi şampuanı kullanırsan kullan yılda 2 kereden fazla yıkanmaz..çok yıkayasın geliyorsa duru su ile derisini çok ovalamadan yıkaman lazım..köpeğin derisi köpek derisini koruyan ve besleyen bir yağ üretir.. sen yıkadıkça bu yağı yok ediyorsun.. köpeğin çamura bile girse duru su ile yıkaman lazım.. şampuan vb hiçbirşey kullanma mümkünse.. bu köpek şampuanı,köpek deodorantı parfümü vs tamamı cebindeki parayı almak için..

veterinerlerin çoğunun bilgisi yok..veterinerlik fakültesinde genel olarak büyükbaş hayvan eğitimi veriliyor.. yaşlı bir veteriner bulursan onu bir dene.. kedi köpek olayında bilgi tecrübeyle kazanılıyor..genç veterinerler malesef yeterli tecrübeye sahip olmadığından her hastalığı aynı sanıp kitaba uygun davranıyorlar..

tavuk ve tavuklu kuru mamalarda alerji sebebi tabiki.. etli veya balıklıları tercih et.... geçmiş olsun..

ghibli06
20-03-2020, 09:27
ben veteriner tavsiyesi ile bu mamaya geçtim:

Prochoice Pro Choice Pro Derma Proderma Kuzu Etli Yetişkin Kopek Maması 18 Kg Chefs Choice Hediye Fiyatı ve Ozellikleri - GittiGidiyor (https://www.gittigidiyor.com/kopek/kopek-mamasi/pro-choice-proderma-adult-kuzu-etli-ve-pirincli-18-kg_spp_65770?id=534781352)

hem hesaplı hem de faydalı ama köpeğiniz 6 aylıksa 6 ay daha puppy mamaya devam edin bu markanın puppy lerine bakın...

tavukda protein fazla vücuda aşırı enerji veriyor, kimsede çiftlik ortamı yok ki gün boyu yaksın o enerjiyi, atılamayan enerji de vücutta alerji yapıyor, köpek kaşındıkça da yara büyüyor, sıkıntı artıyor...

CloudGrey
20-03-2020, 09:31
furacin krem i dene.. batıcon ile temizledikten sonra sür..benim alman çoban köpeğimde zaman zaman deri dökülmesi ve kızarıklık oluyordu.. furacin antibiyotikli bir krem.. 3 haftadan fazla kullanma.. sürdüğün yeri yalama ihtimali var ise üzerini gazlı bez ile sarabilirsin..%100 etkili..

köpekler sık yıkanmamalı.. bir köpek hangi şampuanı kullanırsan kullan yılda 2 kereden fazla yıkanmaz..çok yıkayasın geliyorsa duru su ile derisini çok ovalamadan yıkaman lazım..köpeğin derisi köpek derisini koruyan ve besleyen bir yağ üretir.. sen yıkadıkça bu yağı yok ediyorsun.. köpeğin çamura bile girse duru su ile yıkaman lazım.. şampuan vb hiçbirşey kullanma mümkünse.. bu köpek şampuanı,köpek deodorantı parfümü vs tamamı cebindeki parayı almak için..

veterinerlerin çoğunun bilgisi yok..veterinerlik fakültesinde genel olarak büyükbaş hayvan eğitimi veriliyor.. yaşlı bir veteriner bulursan onu bir dene.. kedi köpek olayında bilgi tecrübeyle kazanılıyor..genç veterinerler malesef yeterli tecrübeye sahip olmadığından her hastalığı aynı sanıp kitaba uygun davranıyorlar..

tavuk ve tavuklu kuru mamalarda alerji sebebi tabiki.. etli veya balıklıları tercih et.... geçmiş olsun..

+ köpeğinizi yıkamak isterseniz bunu arap sabunu yada hacı şakir ile yapın (şaka değil :) )

mertypeR
20-03-2020, 10:16

batikon krem.
günde 1 pansuman yap.

sadece kuru mama yesin.

haydi geçmiş olsun

teşekkür ederiz. Mamaya geçtiğinden beri Royal Canin french bulldog puppy kullanıyorum. Mamayı değiştireceğim :)

mertypeR
20-03-2020, 10:18
Evet tavuk olayını ben de biliyorum. Tavuğa ilave olarak yumurtayı da ekliyorum. Tavuk, tavuklu mama, yumurta. Bunlar protein değeri çok yüksek yiyecekler. Direkt kesin bu yiyecekleri. Protein değeri yüksek yiyecekler verilmemeli köpeğe ki özellikle tavuğa bazı köpek cinslerinin vücudu anında tepki gösteriyor.
Fazla mama da vermeyin. Ev yemeği vermeyin. Özellikle kuzulu, yaşına ve kilosuna uygun mama sadece.
İlk başlarda yemeyebilir, sakın aç kalmasın vs kafasına girmeyin.
2-3 gün aç kalır, bakar sizde tık yok, aç kalınca yemeye başlar merak etmeyin.

Ev yemeği ben hiç vermedim fakat annem babam dayanamıyor veriyor arada. çok kızıyorum fakat biz yemek yerken çok masum olduğu için kıyamıyorlar dün konuştum bir daha kesinlikle ev yemeği vermicekler. Teşekkür ederim cevabınız için :)

mertypeR
20-03-2020, 10:24

furacin merhemi aldım bugün itibariyle denemeye başlayacağım. yıkama konusu içinde doğduğundan beri henüz 1 kere yıkandı. onu da beyaz sabunla. önerilerinizi deneyeceğim. Çok teşekkür ederim cevabınız için. Veterineri kesinlikle değiştireceğim. Dediğiniz gibi yaşlı birisi bulmaya çalışacağım. Bunun tek derdi para olmuş çünkü. kontrole gidiyoruz bir sürü gereksiz iğne yapıyor köpeğe 200 250 hesap çıkarmak için gereksiz yükleme yapıyor köpeğime. en basitinden köpeğim 6 kiloyken dış parazit hapının yarısını verdi hapı internette araştırdım 10 kg üstü köpekler içinmiş ve kutusu 6 lira olan hapı bize yarısını verdi diye 80 lira istedi hekim olmak böyle bişey değil bence neyse olan oldu . tavsiylerinizi hepsini deneyeceğim :)

ghibli06
20-03-2020, 10:27
furacin merhemi aldım bugün itibariyle denemeye başlayacağım. yıkama konusu içinde doğduğundan beri henüz 1 kere yıkandı. onu da beyaz sabunla. önerilerinizi deneyeceğim. Çok teşekkür ederim cevabınız için. Veterineri kesinlikle değiştireceğim. Dediğiniz gibi yaşlı birisi bulmaya çalışacağım. Bunun tek derdi para olmuş çünkü. kontrole gidiyoruz bir sürü gereksiz iğne yapıyor köpeğe 200 250 hesap çıkarmak için gereksiz yükleme yapıyor köpeğime. en basitinden köpeğim 6 kiloyken dış parazit hapının yarısını verdi hapı internette araştırdım 10 kg üstü köpekler içinmiş ve kutusu 6 lira olan hapı bize yarısını verdi diye 80 lira istedi hekim olmak böyle bişey değil bence neyse olan oldu . tavsiylerinizi hepsini deneyeceğim :)

polemik olmasın ama ben 16 senedir köpek besliyorum, özellikle pitbulları çok gittiği veterinerler daha bilgili oluyor çünkü pitbullunu veterinere götüren kesim genelde billinçli ve de ya veterineri kendi yönlendiriyor ya da bilgili veteriner seçiyor...

mertypeR
20-03-2020, 10:27
ben veteriner tavsiyesi ile bu mamaya geçtim:

Prochoice Pro Choice Pro Derma Proderma Kuzu Etli Yetişkin Kopek Maması 18 Kg Chefs Choice Hediye Fiyatı ve Ozellikleri - GittiGidiyor (https://www.gittigidiyor.com/kopek/kopek-mamasi/pro-choice-proderma-adult-kuzu-etli-ve-pirincli-18-kg_spp_65770?id=534781352)

hem hesaplı hem de faydalı ama köpeğiniz 6 aylıksa 6 ay daha puppy mamaya devam edin bu markanın puppy lerine bakın...

tavukda protein fazla vücuda aşırı enerji veriyor, kimsede çiftlik ortamı yok ki gün boyu yaksın o enerjiyi, atılamayan enerji de vücutta alerji yapıyor, köpek kaşındıkça da yara büyüyor, sıkıntı artıyor...

abi size özellikle teşekkür ederim defalarca bilgi verdiniz :) şuan royal canin french bulldog puppy kullanıyorum. pro choice markasının puppy maması var fakat proderma yazmıyor bunu kullanabilir miyiz 1 yaşına kadar. bu mama oldukça hesaplı geldi. protein konusunda kesinlikle haklısınız köpek enerjisini atamıyor gece 1 2 lere kadar kuduruyor bende oyunlar oynamaya çalışıyorum onunla. pro choice deniyeceğim :) tekrar çok teşekkür ederim

Oznsrl
20-03-2020, 10:28
Kıyamam ya geçmiş olsun umarım kısa zamanda iyi olur. Fotosu var mı merak ettim bende bulldoglar çok sevimli oluyor :)

ghibli06
20-03-2020, 10:34
abi size özellikle teşekkür ederim defalarca bilgi verdiniz :) şuan royal canin french bulldog puppy kullanıyorum. pro choice markasının puppy maması var fakat proderma yazmıyor bunu kullanabilir miyiz 1 yaşına kadar. bu mama oldukça hesaplı geldi. protein konusunda kesinlikle haklısınız köpek enerjisini atamıyor gece 1 2 lere kadar kuduruyor bende oyunlar oynamaya çalışıyorum onunla. pro choice deniyeceğim :) tekrar çok teşekkür ederim

ne demek, bildiklerimizi paylaşmalıyız elbette ki,

Pro Choice Kuzulu Yavru Kopek Maması 12 KG - Markamama.com.tr (https://www.markamama.com.tr/prochoice-kuzu-etli-ve-pirincli-yavru-kopek-mamasi-12-kg?gclid=Cj0KCQjw09HzBRDrARIsAG60GP_1ps0XEo1fGtMKi kWlU5C_dAdE2UBQi551GdmAx1qnEyiTSQh_7G8aAoAgEALw_wc B)

bunu kullanabilirsiniz...

Kıyamam ya geçmiş olsun umarım kısa zamanda iyi olur. Fotosu var mı merak ettim bende bulldoglar çok sevimli oluyor :)

köpeksiz bir hayat düşünemiyorum, ben de bekliyorum fotosunu :)

Quantum
20-03-2020, 10:37
teşekkür ederiz. Mamaya geçtiğinden beri Royal Canin french bulldog puppy kullanıyorum. Mamayı değiştireceğim :)

Vasat altı bile olmayan mamalar yerine daha kaliteli mama kullanmanı öneririm. Bulabilirsen Orijen. Biraz pahalıdır ama bence en iyisidir.
Ayrıca koku olayını da (varsa) iyi mamayla çözersin.
Ben yaşadığın sorunun mama markasıyla alakalı olduğunu düşünüyorum. İlac kullanıp aynı marka mamaya devam edersen yanlış yaparsın.
Orijen köpeğin tüy parlaklığı, tüylerin dökülmemesi, koku, sağlığı, vs konularında çok fark ettirir.

Proplan, Royal ve Hills kullanmadım. Seçenek bile olmadı benim için bu markalar köpeğim çok kıymetli olduğu için (gayet anlaşılır sanırım bu yazdığım:) )

Bu markalardan daha kaliteli olan Acana, Advance, N&D ve bir kaç marka daha ve Orijen farkını, tecrübe ettim. Orijen olayın son noktası. Uzun tecrübelerim yazdırıyor bunları :) Biraz zor bulunur ve biraz pahalıdır. Ama köpeğinin sağlığı ile ilgili beslenme ve köpeğinin bünyesinin verdiği tepki ile alakalı sıfır sorun yaşarsın, aksine extra fark yaratır. ağız ve deri kokusu olmaması, tüylerinin parlaklığı vs

etc
20-03-2020, 10:38
Geçmiş olsun, fazla protein gerçekten deri hastalıklarına sebep oluyor. Biz de kedimizde benzer bir problem yaşadık. Baticon tedavisi, mama değişikliği ve ayrıca ciğeri de iyice azaltınca :) kurtulduk bu dertten.

mertypeR
20-03-2020, 10:47

fotoğraflarını atıcam birazdan boyutları nasıl yapıcağımı bakıyım atıcam

mertypeR
20-03-2020, 10:54
ne demek, bildiklerimizi paylaşmalıyız elbette ki,

Pro Choice Kuzulu Yavru Kopek Maması 12 KG - Markamama.com.tr (https://www.markamama.com.tr/prochoice-kuzu-etli-ve-pirincli-yavru-kopek-mamasi-12-kg?gclid=Cj0KCQjw09HzBRDrARIsAG60GP_1ps0XEo1fGtMKi kWlU5C_dAdE2UBQi551GdmAx1qnEyiTSQh_7G8aAoAgEALw_wc B)

bunu kullanabilirsiniz...

köpeksiz bir hayat düşünemiyorum, ben de bekliyorum fotosunu :)

abi bu mamanın proteini royal caninden biraz daha fazla. fakat royal caninde kümes hayvanları eti gibi diyor ben kuzuya döneceğim kesin olarak. pro choice deneyeceğim.

bende çocukluğumdan beri köpeklerle büyüdüm 14 sene pitbull besledim o vefat edince aynı maskeli olan french aldım şimdiki kızımı köpek gerçekten güzel bir dost

mertypeR
20-03-2020, 10:55
Geçmiş olsun, fazla protein gerçekten deri hastalıklarına sebep oluyor. Biz de kedimizde benzer bir problem yaşadık. Baticon tedavisi, mama değişikliği ve ayrıca ciğeri de iyice azaltınca :) kurtulduk bu dertten.

oysaki veterinerimiz batikon yasak demişti. halbuki batikon işe yarıyor.

mertypeR
20-03-2020, 10:59
Vasat altı bile olmayan mamalar yerine daha kaliteli mama kullanmanı öneririm. Bulabilirsen Orijen. Biraz pahalıdır ama bence en iyisidir.
Ayrıca koku olayını da (varsa) iyi mamayla çözersin.
Ben yaşadığın sorunun mama markasıyla alakalı olduğunu düşünüyorum. İlac kullanıp aynı marka mamaya devam edersen yanlış yaparsın.
Orijen köpeğin tüy parlaklığı, tüylerin dökülmemesi, koku, sağlığı, vs konularında çok fark ettirir.

Proplan, Royal ve Hills kullanmadım. Seçenek bile olmadı benim için bu markalar köpeğim çok kıymetli olduğu için (gayet anlaşılır sanırım bu yazdığım:) )

Bu markalardan daha kaliteli olan Acana, Advance, N&D ve bir kaç marka daha ve Orijen farkını, tecrübe ettim. Orijen olayın son noktası. Uzun tecrübelerim yazdırıyor bunları :) Biraz zor bulunur ve biraz pahalıdır. Ama köpeğinin sağlığı ile ilgili beslenme ve köpeğinin bünyesinin verdiği tepki ile alakalı sıfır sorun yaşarsın, aksine extra fark yaratır. ağız ve deri kokusu olmaması, tüylerinin parlaklığı vs

abi dermatitten sonra kokmaya başladı dermatit yokken mis gibi kokardı. mamayı değiştireceğim. orijenin fiyatı biraz pahalı geldi fakat prochoice ile olumlu sonuç elde edemezsem orijeni denerim. peki dökülen tüyleri geri çıkar mı veya çıkması için ne yapabilirim

-ER-
20-03-2020, 11:06
Selamlar geçmiş olsun;
İlk önce yemek, yani yediklerine dikkat etmelisiniz. Ekmek vb şeyler hep yapıyor bizim ite de dönem dönem özellikle yaz ayları çünkü tatil muhabbetine misafir yada biz misafirliğie gittiğimizde evin küçük çocuğu gibi her şey yediriliyor :D
2. şeyde yıkama Prozinc Salicade
https://www.prozinc.com.tr/files/urunlerimiz/asiri_kepek_kabuklanma_kizariklik_ve_kasinti/salicade_sampuan/prozinc_salicade_sampuan_1.jpg

Bu ürünü tavsiye ediyorum cilt yaralarına ve egzemaya çok iyi geliyor. Yaraları olduğu zaman 3 günde bir bununla yıkıyorum en az 3 gün daha fazla aralıkta yapabilirsiniz. Yaz ayları başımıza geldiği için kolay kuruyor diye biz 3 günde bir yapmıştık bir keresinde.

Tabi yine yediklerine dikkat etmeli, Mayalı şeyler yememeli onlarda bozuyor, Kendi mamasını diyor diyorsanız sadece mama değiştirmenizi öneririm :) Çok tavuk yemesin yiyorsa da sıcaklarda yemesin

makif84
20-03-2020, 11:12
Geçmiş olsun .Benimde kedide (schotis fold)kulakta hafif tüy dökümü ve kızarıklık vardı. Teramisın sürdüm 3 gün şuan için herhangi bir sorun yok tüylerde gelmeye başladı bilginiz olsun.Mama konusunda Atakule veteriner kliniğinde Tolga hocaydı galiba yanlış hatırlamıyorsam. Royal canın için kedilerde safra kesesi taş üretiyor ve ölüme kadar yolu var demesinden sonra ND ringa balıklı hindistan cevizli kullanmaya başladım. Tüy dökümü biraz olsun azaldı.Bilginize

mertypeR
20-03-2020, 11:14
Selamlar geçmiş olsun;
İlk önce yemek, yani yediklerine dikkat etmelisiniz. Ekmek vb şeyler hep yapıyor bizim ite de dönem dönem özellikle yaz ayları çünkü tatil muhabbetine misafir yada biz misafirliğie gittiğimizde evin küçük çocuğu gibi her şey yediriliyor :D
2. şeyde yıkama Prozinc Salicade
https://www.prozinc.com.tr/files/urunlerimiz/asiri_kepek_kabuklanma_kizariklik_ve_kasinti/salicade_sampuan/prozinc_salicade_sampuan_1.jpg

Bu ürünü tavsiye ediyorum cilt yaralarına ve egzemaya çok iyi geliyor. Yaraları olduğu zaman 3 günde bir bununla yıkıyorum en az 3 gün daha fazla aralıkta yapabilirsiniz. Yaz ayları başımıza geldiği için kolay kuruyor diye biz 3 günde bir yapmıştık bir keresinde.

Tabi yine yediklerine dikkat etmeli, Mayalı şeyler yememeli onlarda bozuyor, Kendi mamasını diyor diyorsanız sadece mama değiştirmenizi öneririm :) Çok tavuk yemesin yiyorsa da sıcaklarda yemesin

çok teşekkür ederim :) deneyeceğim

mertypeR
20-03-2020, 11:15
Geçmiş olsun .Benimde kedide (schotis fold)kulakta hafif tüy dökümü ve kızarıklık vardı. Teramisın sürdüm 3 gün şuan için herhangi bir sorun yok tüylerde gelmeye başladı bilginiz olsun.Mama konusunda Atakule veteriner kliniğinde Tolga hocaydı galiba yanlış hatırlamıyorsam. Royal canın için kedilerde safra kesesi taş üretiyor ve ölüme kadar yolu var demesinden sonra ND ringa balıklı hindistan cevizli kullanmaya başladım. Tüy dökümü biraz olsun azaldı.Bilginize

çok teşekkür ederim size de geçmiş olsun

mertypeR
20-03-2020, 11:32
https://i.hizliresim.com/lUzl28.jpg (https://hizliresim.com/lUzl28)

https://i.hizliresim.com/IRbuL9.jpg (https://hizliresim.com/IRbuL9)

Kızımın fotolarını yüklemeye çalıştım inşallah olmuştur. :)

CloudGrey
20-03-2020, 11:42
oysaki veterinerimiz batikon yasak demişti. halbuki batikon işe yarıyor.

der tabi , 5 liralık ialç adamı ekmeğinden ediyor :)

prochoice sanıyorum türk malı , hiç girmeyin o işe.
alayı atık yemeklerden yapılıyor.

proplan iyidir biraz tuzlu gelebilir lakin yapacak birşey yok.
ben 2 bull terriere ayda 45 kilo proplan alıyordum.
o zaman 15 kilo kuzu proplan 130tl idi (2010)

bir anektod ; pitbull diye bir köpek yoktur.
onun adı amerikan staffordshire terrier'dir ;)

pitbull 4e 4 ringe bırakılan her köpeğe denir, bu husky bile olabilir.
bu terimi kullanmanızı bir hayvan sever olarak istemem.

mertypeR
20-03-2020, 11:48
der tabi , 5 liralık ialç adamı ekmeğinden ediyor :)

prochoice sanıyorum türk malı , hiç girmeyin o işe.
alayı atık yemeklerden yapılıyor.

proplan iyidir biraz tuzlu gelebilir lakin yapacak birşey yok.
ben 2 bull terriere ayda 45 kilo proplan alıyordum.
o zaman 15 kilo kuzu proplan 130tl idi (2010)

bir anektod ; pitbull diye bir köpek yoktur.
onun adı amerikan staffordshire terrier'dir ;)

pitbull 4e 4 ringe bırakılan her köpeğe denir, bu husky bile olabilir.
bu terimi kullanmanızı bir hayvan sever olarak istemem.

proplan aslında tuzlu değil şuan kullandıgım mama 2 kat pahalı öncelikle prochoice deneyeceğim. olumlu bir sonuç elde edemezsek proplana geçiş yaparım. sırayla deneceğiz hepsini

pitbull konusunda amerikan staffordshire terrier olduğunu biliyordum fakat daha anlaşılır olması için öyle yazdım kusura bakmayın :)

Quantum
20-03-2020, 16:03
abi dermatitten sonra kokmaya başladı dermatit yokken mis gibi kokardı. mamayı değiştireceğim. orijenin fiyatı biraz pahalı geldi fakat prochoice ile olumlu sonuç elde edemezsem orijeni denerim. peki dökülen tüyleri geri çıkar mı veya çıkması için ne yapabilirim

Deri üzerindeki hasarlı bölgeyi hallettiğinde kendiliğinden çıkar tüyler.
Önerilen ilaçlar hakkında bilgim yok ancak arkadaşlar tecrübe ettiyse geçmişte, vardır bir bildikleri. Tedaviyi hızlandırır.
Ama aynı mamayla bu ilaçları kullanırsan akıntıya karşı kürek çekersin. Mamada acilen iyileşmeye git.
En azından 2 yaşına gelene kadar çok iyi mama kullan. Erişkin hale gelsin tam olarak, ondan sonra devam edip etmemen senin kararın. Kemik yapısı sağlam olsun çocuğun büyürken.

Tüy dökülen bölgeler öyle kalmayacak merak etme :)
Bölgenin iyileşmeye başladığını tüylerin çıkıyor oluşundan anlayabilirsin.

Orijen in bir alt kalitesinde olan ama royalden hills ten çok çok daha iyi olan mamalar kalite sırasına göre Acana, Advance, N&D. Acana ile Orijen aynı firmanın ürünleri. Beko/Arçelik gibi :)
Bunların yine kuzulu, sığır etli, vs olanlarından seçmelisin. Kırmızı etli yani. Onların içinde sadece sığır eti yok zaten. domuz eti de var, kuzu da var, at bile vardır :)
Tavuklu ördekli hindili, kısacası kanatlı olanları pas geç alma.
Hangi markanın olursa olsun Somonlu, balıklı olanlar hem mamanın kendisi çok kötü kokuyor çürümüş balık gibi hem de ağız kokusu yapıyor balıklı mamalar aklında olsun. Gerçi genelde köpekler de balıklılar için delirir.

Bir de pirinçli olanlar var etli mamalar içinde. Bol tahıllı vs demiyorum. Özellikle pirinçli olacak :)
Pirinçli+Kuzu/Sığır Etli olacak mama. Pirinç Tüyleri için etkili olur. İzmirdeyken kangal beslerdim evin içinde :) Her hafta sonu 1 kilo pirinçten koca bir tencere lapa yapardım. şu çinlilerin yediği.. yağsız tuzsuz prinç lapası. Pirincin tüylerdeki yarattığı farkı biliyorum.

Bol tahıllı vs yazan mamalardan alma, bir de veterinerini değiştir. :)
Eşşeği de kulağından ısır benim için :)

zOnstyLe
20-03-2020, 16:25
Arkadasların krem tavsiyelerine uy mutlaka sokakta baktıgımız bir cok kedi için kendi yaralarımızda kullandıgımız ilacları kullanıyoruz ve işe yarıyor. Diğer önemli tavsiyem ve bence ilk yapman gereken hayvan sever bir veteriner bulmak olsun. Karsıyaka tarafındaysan veterinerimizin telefon numarasını paylasabilirim. Kedimi ölümden döndürdü gercekten ilgililer ve genc olmalarına ragmen bilgililer.

immortalboss
20-03-2020, 17:22
Bir tavuk satıcısı olarak ben de tavuğu kısmanızı öneririm. Tavuk, özellikle de kemik yiyen hayvanlarda bu tür sorunları hep müşterilerim de söylüyor. Bir de bu tür ürünleri şu şekilde verin derim. Köpeğinizi gezmeye çıkarmadan önce haşlayıp, soğutup yanınıza alın. Ödül olarak çok küçük parçalar halinde verin. Sadece köpek için değişiklik olsun diye. Kuzenim de veteriner ve söylediği laf şu idi. İnsanlar ve hayvanların ilaçlarının içeriğinin çok benzediğini, sadece dozajlarının ve ufak tefek farklarının olduğunu söylüyor.

maykee
20-03-2020, 18:11
+ köpeğinizi yıkamak isterseniz bunu arap sabunu yada hacı şakir ile yapın (şaka değil :) )

ciddi anlamda tekrar yazıyorum.. 14 yaşımdan 45 yaşıma kadar köpek besledim, çok zorda mecbur kalınmadığı müddetçe köpek yı kan maz.. heleki arap sabunu hacı şakit vs aman diyim yapmayın.. hayvanı temizlermi temizler, arap sabunu herşeyi temizler.. ama. köpeğin temiz kokması vs mi yoksa sağlığımı..

arap sabununu geçtim hacı şakir sabun vs sabunlar PH değeri olarak zaten insan derisi için bile uygunluğu tartışılan temizlik ürünleri.. her deri bir değil..heleki hayvan derisi hiç değil..köpekler derilerinden terlemez, vücut ısısını ayak tabanı ve büyük ölçüde ağız yoluyla dengelerler.. derilerinin kendi doğal yağlama sistemi vardır..bu hayvanlar doğada doğal ortamında yaşayabilicek şekilde programlanmış. bunun orjinine müdahale edilmemesi gerekiyor.. sonra tüyde döker egzamada olur başka deri hastalıklarıda olur..

imkanınız varsa denize tuzlu suya sokun, deri ve temizlik için faydalıdır... sonrasında mutlaka duru su ile yıkayın ama kesinlikle ama kesinlikle sabun şampuan vs kullanmayın..

köpeklerin kokusu kendine has bir kokudur, her köpek kokar.. ekstra rutin kokusu dışında bir koku hissderseniz bu yediği mamadan yemekten olabilir..zaten ne kadar yıkarsanız yıkayın tekrar kokması gerektiği gibi kokmaya başlayacaktır..

köpeğinizin yattığı yatak yastık minder vs nin polyesterden olmamasına özen gösterin..

çoğu özel veteriner para kazandığı söylemez, mesela 8 sene üst üste kuduz aşısı olan köpeğe sonrasında kuduz aşısı yaptırmanız gerekmez.. doğal olarak kuduza bağışıklık kazanır..TR de istisnalar dışında özel olan her kurum insanları potansiyel nakit para olarak görüyor..

istanbulda olanlar için üsküdar selimiye de veterinerlik meslek okulu vardır..numune hastanesine giderken solda kalır.. orada abdullah hoca vardır.. bu işin sensei si master degree si dir kendisi... geçen seneye kadar veterinerlik hizmetide veriyordu bu okul ama sanırım artık vermiyor.. ama çözemediğiniz bir hayvan hastalığı ile ilgili sorununuz olursa abdullah hoca yı bulup sorabilirsiniz.. kimseyi kırmaz ve dediğim gibi konunun master degreesi..

mertypeR
20-03-2020, 19:37
Deri üzerindeki hasarlı bölgeyi hallettiğinde kendiliğinden çıkar tüyler.
Önerilen ilaçlar hakkında bilgim yok ancak arkadaşlar tecrübe ettiyse geçmişte, vardır bir bildikleri. Tedaviyi hızlandırır.
Ama aynı mamayla bu ilaçları kullanırsan akıntıya karşı kürek çekersin. Mamada acilen iyileşmeye git.
En azından 2 yaşına gelene kadar çok iyi mama kullan. Erişkin hale gelsin tam olarak, ondan sonra devam edip etmemen senin kararın. Kemik yapısı sağlam olsun çocuğun büyürken.

Tüy dökülen bölgeler öyle kalmayacak merak etme :)
Bölgenin iyileşmeye başladığını tüylerin çıkıyor oluşundan anlayabilirsin.

Orijen in bir alt kalitesinde olan ama royalden hills ten çok çok daha iyi olan mamalar kalite sırasına göre Acana, Advance, N&D. Acana ile Orijen aynı firmanın ürünleri. Beko/Arçelik gibi :)
Bunların yine kuzulu, sığır etli, vs olanlarından seçmelisin. Kırmızı etli yani. Onların içinde sadece sığır eti yok zaten. domuz eti de var, kuzu da var, at bile vardır :)
Tavuklu ördekli hindili, kısacası kanatlı olanları pas geç alma.
Hangi markanın olursa olsun Somonlu, balıklı olanlar hem mamanın kendisi çok kötü kokuyor çürümüş balık gibi hem de ağız kokusu yapıyor balıklı mamalar aklında olsun. Gerçi genelde köpekler de balıklılar için delirir.

Bir de pirinçli olanlar var etli mamalar içinde. Bol tahıllı vs demiyorum. Özellikle pirinçli olacak :)
Pirinçli+Kuzu/Sığır Etli olacak mama. Pirinç Tüyleri için etkili olur. İzmirdeyken kangal beslerdim evin içinde :) Her hafta sonu 1 kilo pirinçten koca bir tencere lapa yapardım. şu çinlilerin yediği.. yağsız tuzsuz prinç lapası. Pirincin tüylerdeki yarattığı farkı biliyorum.

Bol tahıllı vs yazan mamalardan alma, bir de veterinerini değiştir. :)
Eşşeği de kulağından ısır benim için :)

Abi verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Önerilerinizi deneyeceğim veterineri zaten değiştireceğim daha düzgün bir yer bulacağım en kısa zamanda. İnternette ilaçlar merhemler için neredeyse hiç bilgi bulamamıştım herkese çok teşekkür ederim yardımcı oldunuz :)

mertypeR
20-03-2020, 19:38
Arkadasların krem tavsiyelerine uy mutlaka sokakta baktıgımız bir cok kedi için kendi yaralarımızda kullandıgımız ilacları kullanıyoruz ve işe yarıyor. Diğer önemli tavsiyem ve bence ilk yapman gereken hayvan sever bir veteriner bulmak olsun. Karsıyaka tarafındaysan veterinerimizin telefon numarasını paylasabilirim. Kedimi ölümden döndürdü gercekten ilgililer ve genc olmalarına ragmen bilgililer.

Ben bornovada oturuyorum ama sorun değil karşıyakaya gelebiliriz aşı için 15 dklık mesafe. İlaç konusunda burda tavsiye edilen merhemi aldım batikonla birlikte sabah öğle akşam sürüyoruz. İnşallah daha iyi olucak teşekkürler :)

mertypeR
20-03-2020, 19:44
Bir tavuk satıcısı olarak ben de tavuğu kısmanızı öneririm. Tavuk, özellikle de kemik yiyen hayvanlarda bu tür sorunları hep müşterilerim de söylüyor. Bir de bu tür ürünleri şu şekilde verin derim. Köpeğinizi gezmeye çıkarmadan önce haşlayıp, soğutup yanınıza alın. Ödül olarak çok küçük parçalar halinde verin. Sadece köpek için değişiklik olsun diye. Kuzenim de veteriner ve söylediği laf şu idi. İnsanlar ve hayvanların ilaçlarının içeriğinin çok benzediğini, sadece dozajlarının ve ufak tefek farklarının olduğunu söylüyor.

Tavuk zaten hiç vermiyorum fakat royal canin içeriğinde tavuk var bugün itibariyle royal canini bıraktık onları sokaktaki dostlarımıza veriyorum. Teşekkürler

serhadocak
20-03-2020, 20:02
Protein ağırlıklı beslenme, tek tip beslenme zaten yazılmış...
Baticon zararlı evet açık yaraya sürmeyin etrafına kullanın...

mertypeR
20-03-2020, 20:09
Protein ağırlıklı beslenme, tek tip beslenme zaten yazılmış...
Baticon zararlı evet açık yaraya sürmeyin etrafına kullanın...

Açık yara denemez kanamıyor. Başında ve kollarında tüyler döküldü dökülen kısımlar kızardı

CloudGrey
21-03-2020, 00:22
ciddi anlamda tekrar yazıyorum.. 14 yaşımdan 45 yaşıma kadar köpek besledim, çok zorda mecbur kalınmadığı müddetçe köpek yı kan maz.. heleki arap sabunu hacı şakit vs aman diyim yapmayın.. .

vallahi ne köpek besledin bilmiyorum ama abi, ben 2 bull terrierim varken bu işte level atladım :)
doğduğumdan beri evimizde cins cins köpekler oldu ; alman kurdu ,labrador , golden ..

ama bull terier sabır testiydi .
evim bahçeliydi o zamanlar bunların 2si akşama kadar koşup oynardı , akşam bir gelirdim bembeyaz köpekler simsiyah...
kendi işemeLerinde debelenirler , kakalarında oynarlardı..

bahçede büyük öyle küçük değil 2 köpeğe göre, 100 metrekare falan.

ee işler böyle olunca her akşam bunları eve alırken banyoda üstlerine su tutuyordum.
ayda birde hacı şakirle ile yıkıyordum.
Ayrıca hacı şakir ve arap sabunu bütün diğer insan-hayvan temizlik ürünlerine göre daha düşük phlı ve doğal.
banada bunu veterinerim öğretti.

garip bilgi daha saç dökülmesi şikayeti ile gittiğim doktorun hacı şakir kullan tavsiyesi ile başladı.
yaklaşık 10 yıldır bildiğiniz beyaz hacı şakir kullanarak saç dökülmesinin baya baya önene geçtim..

terörist no 1 : sanchez

http://flashresim.com/upload/MTVlNzU0MTM0NjA4MTE.jpg (http://flashresim.com/upload/MTVlNzU0MTM0NjA4MTE.jpg)

terörist no 2 : diaz

http://flashresim.com/upload/MTVlNzU0MTZiMzU4ZTU.jpg (http://flashresim.com/upload/MTVlNzU0MTZiMzU4ZTU.jpg)

Quantum
21-03-2020, 12:12
Köpekler insanların kullandığı sabun, şampuan vs gibi kimyasallarla asla yıkanmaz. Köpeklerin cilt sağlığı ve tüy kalitesi için zararlıdır.
Köpeklerin tüy altında yıkanmadan önce de yıkandıktan sonra da olması gereken bir yağ tabakası vardır. Bu yağ tabakasına köpek şampuanlarının bir etkisi yok.
Ancak insanların kullandığı sabun/şampuanlarındaki ph oranının yüksek olması bu yağ tabakasını çözer.

Aşağı bir yazı bırakayım, okumak isteyen okur. Google da küçük bir araştırmayla normal şampuanın sabunun köpeklere uygulanmaması gerektiği ile ilgili tonla makale bulabilirsiniz.

----

Eğer kirli bir köpeğiniz varsa ve evde hiç köpek şampuanı kalmamışsa bir sefere mahsus olarak hassas ciltlere özel bebek şampuanı kullanmanızda sakınca yok.

İnsan şampuanının köpeklerde;

Birkaç seferden fazla ve sık kullanımı deri hassasiyetine/alerjilerine ve tüy kaybına sebep olabilmektedir.

Peki insan şampuanları neden köpeklerde kullanılmamalıdır ve köpek şampuanlarının faydaları nelerdir?

* Ciltlerimizin pH değeri aynı değildir. İnsan derisi 5.5 , köpek derisi 7.5 pH değerine sahiptir. (Örneğin limonun pH değeri 2.3, suyun pH değeri 7’dir. Yani insan cildi köpek cildinden daha asidiktir.)

Asit değeri yüksek insan şampuanları köpek cildini tahriş edebilir. Köpek şampuanlarının pH değeri 6.5 – 7.5 civarında olmalıdır.

Aksi takdirde köpek cildindeki çok değerli nem, yağ ve canlılık kaybolur. Deri nefes alamaz, cansız tüyler, kaşıntılı bir cilt oluşur. Köpeğinizin kaşınmayı abartması da durumu kötüleştirebilir.

* Köpeklerin cildi çok hassastır. İnsan cildinde yaklaşık 15 hücre katman kalınlığı varken, köpeklerde yaklaşık 5 hücre katman kalınlığı bulunmaktadır. ( Yani insan derisi köpek derisinden 3 kat kalındır.)

Bu nedenle zararlı kimyasallar içeren, yüksek asitli insan şampuanları köpeklerin derisinde tahribat yaratabilir. İnsanlara özel hassas ciltler için hazırlanmış şampuanlarda fayda etmez.

* Köpek şampuanlarının içeriğinde “köpeklere faydalı” bir çok madde bulunmaktadır. Örnekleyecek olursak;

- Piretrin ve piretroid gibi pire/kene öldürücü ilaçlar içerebilirler.

- Salisilik asit, mentol, koloidal yulaf, aloe vera gibi kaşıntı azaltıcı/önleyici antipruritik maddeler içerebilirler.

- Gliserin ve laktik asit gibi cilde kaybettiği suyu kazandıracak maddeler içerirler.

- Hindistan cevizi yağı ve ya badem yağı gibi cilde faydalı nemlendirici yağlar bulundurabilirler.

İnsan şampuanları bu doğru maddeleri içermez, köpek cildine fayda etmez hatta köpeklere asitli gelen yapısı sebebiyle yakıcı özellik taşıyabilir.

Yiğit G.
21-03-2020, 15:17
10 yıldır rottweiler besliyorum. 2. köpeğim. Köpek yıkanmaz arkadaşlar :) hani çamurlara girmiştir gerçekten pislenmiştir , üstüne zift kir yapışmıştır onun harici evinizde beslediğiniz bir köpek ise yıkamaya gerek yok. Yıkamak derken şampuanlamaktan bahsediyorum yoksa yazın istediğiniz kadar tutun hortumu bir şey olmaz. Mesela benim oğlan en son geçen yaz ıslandı. Aşağı yukarı 1 yıl olacak hiç yıkanmadı. Ama mis gibi tertemiz. Kendilerini zaten yalayarak temizlerler. Hele hele arap sabunu , beyaz sabun vs sakın sakın. İnsanlara göre olan sabunlar hayvanlara olmaz. Köpek şampuanı kullanacaksınız oda 10 liraya satılan değil , greenfields gibi iyi markalardan kullanacaksınız 100-150 tl falan şişesi ama 1 şişe 5 yıl gider size. Dediğim gibi en iyi senede 1 kere şampuanlayın yeter , oda mesela çok koşup oynuyorsa yaz sonu yapın, onun haricinde gerek duymadıkça hayvanınızı köpürtmeyin.

Son olarak x sabun kullanıyorum köpeğime birşey olmadı sizde kullanın muhabbeti yanlış. Sizin köpeğinize zarar vermemiş olabilir ama başka bir köpekte ömür boyu uğraştıracak egzamalar çıkarabilir.

xILuciferIx
21-03-2020, 16:24
https://i.hizliresim.com/lUzl28.jpg (https://hizliresim.com/lUzl28)

https://i.hizliresim.com/IRbuL9.jpg (https://hizliresim.com/IRbuL9)

Kızımın fotolarını yüklemeye çalıştım inşallah olmuştur. :)

Kız arkadaşım veteriner fotoğrafları gösterdim şimdi Biraz uğraşıcak gibi gözüküyor dedi önlem olarak da veteriner yıkamalarına devam etsin (çünkü ilaç ile yıkıyor) ivermektin enjeksiyonu yaptırsın mama olarak hypoallergenic mama (vetlife) tüm bunlara rağmen biraz uzun sürebilir tedavi deri hastalıkları biraz sıkıntılı diye ekledi umarım işine yarar

mertypeR
21-03-2020, 20:20
Kız arkadaşım veteriner fotoğrafları gösterdim şimdi Biraz uğraşıcak gibi gözüküyor dedi önlem olarak da veteriner yıkamalarına devam etsin (çünkü ilaç ile yıkıyor) ivermektin enjeksiyonu yaptırsın mama olarak hypoallergenic mama (vetlife) tüm bunlara rağmen biraz uzun sürebilir tedavi deri hastalıkları biraz sıkıntılı diye ekledi umarım işine yarar

Merhabalar fotoğraflarda hiç birşey yok aslında dermatitten önce çekmiştim bunları. Şuan başında ve kollarında tüy kalmadı. Ve kızardı dökülen kısımlar. Şuan merhem ve batikon sürüyorum mamayı da değiştirdim. Veteriner yıkamayı uyuz için önermişti şuan uyuzdan çıktı sanırım dermatit olduğunu zannediyorum. Mama değişimi ve kremlerle geçer denmişti burda. Yıkatmama gerek varmıdır halen. Varsa onu da deneyelim. Sormak istediğim dermatit için de yıkama öneriliyor mu?

xILuciferIx
23-03-2020, 20:28
Merhabalar fotoğraflarda hiç birşey yok aslında dermatitten önce çekmiştim bunları. Şuan başında ve kollarında tüy kalmadı. Ve kızardı dökülen kısımlar. Şuan merhem ve batikon sürüyorum mamayı da değiştirdim. Veteriner yıkamayı uyuz için önermişti şuan uyuzdan çıktı sanırım dermatit olduğunu zannediyorum. Mama değişimi ve kremlerle geçer denmişti burda. Yıkatmama gerek varmıdır halen. Varsa onu da deneyelim. Sormak istediğim dermatit için de yıkama öneriliyor mu?

Eğer uyuzun geçti ise bunu veteriner söylüyorsa yıkamaya gerek mümkün mertebe kuru tutmaya çalış. Batikon ve merheme devam et mama değiştirdim demişsin umarım yazdıgım mamayı almışsındır bir de burada hayvanı görmeden farazi konuşuyoruz gittiğin veteriner net olarak ne dedi

mertypeR
24-03-2020, 10:08
Eğer uyuzun geçti ise bunu veteriner söylüyorsa yıkamaya gerek mümkün mertebe kuru tutmaya çalış. Batikon ve merheme devam et mama değiştirdim demişsin umarım yazdıgım mamayı almışsındır bir de burada hayvanı görmeden farazi konuşuyoruz gittiğin veteriner net olarak ne dedi

Veteriner uyuz aşısı ver yıkama yapıcaz demişti. Başka yapmam gereken birşey söylemedi

mertypeR
24-03-2020, 10:10
Köpeğim gün geçtikçe daha iyi olmaya devam ediyor. Bilgi veren herkese çok çok teşekkür ederim. Sayenizde kızım iyileşti :) Çok sağolun vakit ayırdığınız için

ulu_cupra
24-03-2020, 10:26
4 yıldır French Bulldog besliyorum.
İlk geldiğinde yaklaşık 2 aylıktı.Mantar ve türevlerinin hepsiyle savaştık.
Hatta en son kısırlaştırıldıktan sonra daha farklı hastalıklar yaşadık.
Mamasını hiç değiştirmedik.Hep somonlu ProPlan kullanıyoruz.
AloaVera mı desem,baticon mu desem,sirkeli sular,kara merhemler neler neler kullandık.
Her hayvan kendi tedavi yöntemini kabul ediyor.
Baticon biz de her türlü hastalığında resmen körükleyici oldu.
Biz mümkün olduğu kadar ilk etapta kendi haline bırakıp ilerlemesini takip ettik.Stabil ya da azalma olursa kendi kendine iyileşmesini bekledik.
Ama ilerleme gördüğümüz zaman veteriner eşliğinde ilaç tedavisi uyguladık.
French Bulldog tarzı beyaz tüylü köpeklerde sabırlı olmayı öğrendik.
Tek tavsiyem sabırlı olup yanlış tedavi uygulamamak.
Sağlıklı günlerde büyüsün

mertypeR
24-03-2020, 10:47
4 yıldır French Bulldog besliyorum.
İlk geldiğinde yaklaşık 2 aylıktı.Mantar ve türevlerinin hepsiyle savaştık.
Hatta en son kısırlaştırıldıktan sonra daha farklı hastalıklar yaşadık.
Mamasını hiç değiştirmedik.Hep somonlu ProPlan kullanıyoruz.
AloaVera mı desem,baticon mu desem,sirkeli sular,kara merhemler neler neler kullandık.
Her hayvan kendi tedavi yöntemini kabul ediyor.
Baticon biz de her türlü hastalığında resmen körükleyici oldu.
Biz mümkün olduğu kadar ilk etapta kendi haline bırakıp ilerlemesini takip ettik.Stabil ya da azalma olursa kendi kendine iyileşmesini bekledik.
Ama ilerleme gördüğümüz zaman veteriner eşliğinde ilaç tedavisi uyguladık.
French Bulldog tarzı beyaz tüylü köpeklerde sabırlı olmayı öğrendik.
Tek tavsiyem sabırlı olup yanlış tedavi uygulamamak.
Sağlıklı günlerde büyüsün

Teşekkür ederim size de geçmiş olsun inşallah sağlıkla büyür ufaklık :)

mertypeR
02-04-2020, 01:13
Tekrardan bir sorum daha olucak sizlere

Kızımın dökülen tüyleri çıkmıyor tekrar. 6 aylık kendisi. Tüy çıkarıcı bir ürün öneriniz varmıdır? Şimdiden teşekkür ederim :)

ghibli06
02-04-2020, 07:17
Tekrardan bir sorum daha olucak sizlere

Kızımın dökülen tüyleri çıkmıyor tekrar. 6 aylık kendisi. Tüy çıkarıcı bir ürün öneriniz varmıdır? Şimdiden teşekkür ederim :)

çıkar çıkar, sabır lazım ona...

mertypeR
02-04-2020, 12:27
çıkar çıkar, sabır lazım ona...

Peki abi o zaman bisey sürmüyorum :)

ghibli06
02-04-2020, 12:33
Peki abi o zaman bisey sürmüyorum :)

2005 senesinde ilk dogomu sahiplendiğimden 3-4 ay sonra vücudunda kırmızılıklar çıkmaya başladı, oralar uslu yaralara döndü ve tüyleri döküldü, tüyleri resmen delik deşik oldu... bu süreç o kadar kısa sürede oldu ki tahmini 1-2 hafta... kazıntı testleri kan testleri falan, biri diyor uyuz başkası diyor alerji üniversite diyor kan değerleri anormal vs vs... ben taa Arjantin'den bir adam buldum, o yıllarda MSN var, orda saatlerce konuştuk, soru tavuk ve tavuk etli mamada çıktı ama yavrumun iyileşmesi 3-4 ayı buldu, sonrasında hiç kellik kalmadı tüyleri çıktı, o yıllarda tüy için breaveryeast kullanmıştım...

Bayrampaşalı
02-04-2020, 12:56
Ayni sorun ile yigenim aylarca ugrasti sonunda guzel bir veteriner buldu o halletti herseyi ama istanbulda malesef istersen ozelden mesaj at numarasini veriyim gorusun kullandigi ilaclari soyler

zOnstyLe
02-04-2020, 18:25
Yaralar tam olarak iyilecek, deri kendine gelecek sonrasında tuyleri cıkacak. Biraz zaman alır ama sabret. Bu arada yukarıda paylastıgın bebeklik fotografına delirdik Massallah :D

mertypeR
02-04-2020, 18:27
2005 senesinde ilk dogomu sahiplendiğimden 3-4 ay sonra vücudunda kırmızılıklar çıkmaya başladı, oralar uslu yaralara döndü ve tüyleri döküldü, tüyleri resmen delik deşik oldu... bu süreç o kadar kısa sürede oldu ki tahmini 1-2 hafta... kazıntı testleri kan testleri falan, biri diyor uyuz başkası diyor alerji üniversite diyor kan değerleri anormal vs vs... ben taa Arjantin'den bir adam buldum, o yıllarda MSN var, orda saatlerce konuştuk, soru tavuk ve tavuk etli mamada çıktı ama yavrumun iyileşmesi 3-4 ayı buldu, sonrasında hiç kellik kalmadı tüyleri çıktı, o yıllarda tüy için breaveryeast kullanmıştım...

Ayni sorun ile yigenim aylarca ugrasti sonunda guzel bir veteriner buldu o halletti herseyi ama istanbulda malesef istersen ozelden mesaj at numarasini veriyim gorusun kullandigi ilaclari soyler

Yaralar tam olarak iyilecek, deri kendine gelecek sonrasında tuyleri cıkacak. Biraz zaman alır ama sabret. Bu arada yukarıda paylastıgın bebeklik fotografına delirdik Massallah :D

Teşekkür ederim beklemedeyim iyilesmezse biseyler kullanırız :) evet yavruyken pek tatlıydı :)

Ozgu_Akcan
03-04-2020, 16:53
istanbulda Vetland veteriner kliniğinin ürettirdiği (biz üretiyoruz) dermatit ile ilgili DERMOVET Şampuan ları vaar. veteriner hekim Ali bey ile kontak kurabilirseniz size yardımcı olucaktır.
Vetland Veteriner Kliniği (https://vet.com.tr/)

mertypeR
03-04-2020, 16:54
istanbulda Vetland veteriner kliniğinin ürettirdiği (biz üretiyoruz) dermatit ile ilgili DERMOVET Şampuan ları vaar. veteriner hekim Ali bey ile kontak kurabilirseniz size yardımcı olucaktır.
Vetland Veteriner Kliniği (https://vet.com.tr/)

Teşekkürler :)

Yiğit G.
04-04-2020, 03:51
Tedavi şampuanın da Bayerin ürettiği Dermaleen den şaşmam. Yıllarca kullandım çok memnunum.