Orijinalini görmek için tıklayınız : Corona Virüs Güncel!!!
Bkz:Üstünzeka
Ne mutlu bir kaç kişiyi daha bilinçlendirip dikkatleri hijyene,mesafeye vs. çekebildiysek. Eminim vaka görülen yerlere gitmeyi ne siz ne de yakın çevrenize önermezdiniz.
dostum sana birşey söylemiyorum ben ,
o güvenlik görevlisi içindi yorumum.
not:yazmayı unutmuşum istanbuldaki bir işbankası şubesinde idim.
8000 testte 98 ise
75milyon test yapsalar kabaca 600-700 bin. doğru orantı yoktur tabi ama demek ki genel tasıyıcı veya hasta durumu en az 50bin?
https://hizliresim.com/rcpBdA
https://i.hizliresim.com/rcpBdA.jpg (https://hizliresim.com/rcpBdA)
imprezaWRC
18-03-2020, 16:11
Az önce apar topar Pazar günü Almanya'dan gelen arkadaşımla görüştüm. Havaalanında ateş ölçüp kağıt izmalatmışlar ve hergün arayıp takip ediyorlarmış. Pazar gününden sonra gelenleri de direkt karantinaya almışlar.
Almanya'da da sanırım sokağa çıkma yasağı olacakmış ama içişlerinin akşamki toplantı sonrası açıklama yapılacakmış.
S.Özeren
18-03-2020, 16:12
8000 testte 98 ise
75milyon test yapsalar kabaca 600-700 bin. doğru orantı yoktur tabi ama demek ki genel tasıyıcı veya hasta durumu en az 50bin?
Tüm hastalar ölümcül seviyede ilerlemiyor
Ufak bir grip gibi atlatan sayisi
Agir hastalarinin 10 katı sayida.
O yuzden farketmeden atlatan cok var dunya uzerinde
Sayıyı asla dunya bilemicek
Avrupa kim ki dedik ,öyle süperiz böyle süperiz showumuzu yaptık sıra geldi gerçeklere.100 kişi civarı corona şüphelisi soğukta test sırası bekliyor,bu paylaşımı yapan hasta metrobüsle gelmiş hastaneye ,alo 184 ün yönlendirmesiyle.Tek doktor var ve saatte 2 kişi alıyor haliyle dayanamayıp evine dönmüş.
https://i.hizliresim.com/icuunC.jpg
Az önce apar topar Pazar günü Almanya'dan gelen arkadaşımla görüştüm. Havaalanında ateş ölçüp kağıt izmalatmışlar ve hergün arayıp takip ediyorlarmış. Pazar gününden sonra gelenleri de direkt karantinaya almışlar.
Almanya'da da sanırım sokağa çıkma yasağı olacakmış ama içişlerinin akşamki toplantı sonrası açıklama yapılacakmış.
2 gün önce almanyada ki üretici bir firmaya mail attım iş icabı ama ne oto mail ne okundu bilgisi hiç bi şekilde dönüş sağlamadılar, sanıyorum oralarda da firma bazlı önlemler devam ediyo
ghibli06
18-03-2020, 16:34
8000 testte 98 ise
formul lineer işlemiyor ne yazık ki, katlanarak gidiyor çünkü virüs yayılmaya devam ediyor...
Grıp vırusu yanı kus grıbı,domuz grıbı gıbı. Olenlerde oldu,hatırlarsınız.Bu da evrım gecırmıs halı. Onlelerımızı alıp,hayatı aksatmadan yasamak gerek.
Ama onlem ıste,adam maske takmıs ama ellerıyle kapı acıyor,ketcap sıkıyor,para oduyor,kart tutuyor. Ama maske var......
Emınım maske de 10 saattır agzında,onlarca bakterı uremıstır...
İstanbul maltepe salonda oturuyodum önce şimşek çaktı sonra kar yağmaya başladı dedim dünyanın sonu geliyo heralde 1-2 dk durdu ilginç bir olay değil mi bana garip geldi :)
İstanbul maltepe salonda oturuyodum önce şimşek çaktı sonra kar yağmaya başladı dedim dünyanın sonu geliyo heralde 1-2 dk durdu ilginç bir olay değil mi bana garip geldi :)
şişlide sağanak yağmur yağarken de nişantaşında güneş/bulut olması ve yağmur yağmaması da cok ilginç geldi bana.
töbe est. :D
SULTANOGLU
18-03-2020, 17:16
Almanyadayim burada sirketimiz sinirsiz home office verdi. Bugun sehir merkezindeki restoranlari barlari vs hepsini gecici olarak kapatacaklarini soylediler. Sadece supermarket vs acik olacakmis. Hatta Demin nurburgring de 16 nisana kadar kapatacagini acikladi. Hatta bmw ve mercedes te uretime ara vericeklermis.
Yani isin ozu italyaya bu kadar yakinken bence cok gec tedbir aldilar. Simdide bunun yayilmamasi icin ciddi caba sarf etmeye calisiyorlar.
bugün aile hekimim aradı.
kısa süre önce yurtdışından gelmişsiniz.
çalışıyor musunuz? evde misiniz dedi.
toplamda geleli 13 gün olmuş.
ben yine sizi yarında arayacağım dedi.
bende kendisine gittiğim ülkeden ayrılırken herhangi bir vaka haberi yoktu. ben ayrıldıktan sonra 1 kişide görüldü şuandada 35 kişide var. kendimi ve birlikte gittiğim insanları hergün kontrol ediyorum. herhangi bir semptom göstermedik dedim.
geldiğimiz ülkeden dolayı şanslı sayılırım belki ama ne yer ne hava çalışanlarının hiçbirinde önlem yoktu geldiğimde.
ne avrupada ne türkiyede.
açıkcası herkes geç kaldı ama ilk başarıya ulaşan ülke bence çin oldu. ardından iran geliyor.
italyanın iran seviyesine acilen gelmesi gerekli.
Yiğit G.
18-03-2020, 17:25
Reis boş konuşuyor. Napıcaz onu söyle, dünyayı biz biliyoruz zaten neler olduğunu, hayret birşey ya hala can kaybını geride bıraktık biz diyor , la bi dur yeni başlıyor daha
Bende Maltepedeyim. Şimşek çok fena çaktı ayrıca gök gürültüsü bildiğin evi titretti. Kar yağınca bende dedim noluyoruz :)
Reis boş konuşuyor. Napıcaz onu söyle, dünyayı biz biliyoruz zaten neler olduğunu, hayret birşey ya hala can kaybını geride bıraktık biz diyor , la bi dur yeni başlıyor daha
günümüze gelmesine daha 1 ay var :D
Yiğit G.
18-03-2020, 17:31
Politika yapıyor ya... şunu biz yaptık bunu yaptık. Bildiğimiz şeyleri geri anlatıyor... Neyse sabırlı olalım bakalım ne dicek...
ghibli06
18-03-2020, 17:32
henüz ocak ayında aldığımız muhteşem tedbirler kısmındayız...
henüz ocak ayında aldığımız muhteşem tedbirler kısmındayız...
Öğretmenlere de hayırlı olduğuna göre, geleceğiz gibi abi..
açıklayana kadar virüs ülkeyi terk edecek :D
Zaman kaybı
O yüzden piyasaların kapanmasını beklemişler
ghibli06
18-03-2020, 17:36
kültür sanat erteledik,italyaya roro seferlerini insan temassız gerçekleştirdik, fahiş fiyatları önledik???!!!???, alınabilecek çözümlerin hepsini değerlendirdik vakit kaybetmeden devreye soktuk!!!
Benim için değil de reisçiler için zor bir durum
Yıllarca taptıkları adam işte tam şu an karşılarında..
Neyse belli oldu, geçmişten günümüze diye 4 arabalık konu açacağız otomobiller kısmına
Neyse belli oldu, geçmişten günümüze diye 4 arabalık konu açacağız otomobiller kısmına
Yanlış tespit
Reis yeni dünya düzeninde biz de varız diyor sanırım :hehe:
özet olarak;
ellerinizi yıkayın, işe gidip gelenlerde ellerini yıkasın,
thy nin zararını karşılayacağız,
şahsım,
alooo 184,
bir gün bir sahabe,
eyyy ingiltere, eyyy italya yaşlıları yaşat!!!
snan1910
18-03-2020, 17:59
Ben kapattım.
Kandırıldık.
Eyy kılıcdarogluuuuu.
Beka meselesi
Birlik dirlik günü
Avrupa bizi kıskanıyo.
Fetocuuulerrrrr. Korona amarıga oyunu.
GokhanRS
18-03-2020, 18:00
Galiba belli oldu artık herşey. Fetöcülük out virus in oldu siyasete. Artık ekonomik krizden, pandaların soyunun tükenmesine kadar virüs yüzünden olacak gibi. Yani avucunuzu yalayın, yok kira ertelensin, yok vergi vermeyelim, yok başkan da Amerika gibi dolar olmasada halka biner lira dağıtsın filan boş yapmamıza gerek kalmadı. Hadi dağılalım evlere :)
GokhanRS
18-03-2020, 18:02
Hani amerika nin oyunu ya herşey? İşte o oyun bu otomatik klavyenin küçük harfle yazdığım amerika yi otomatik olarak Amerika diye büyütmesidir :)
Ilk defa Ataturk dedı galiba
ardicli2000
18-03-2020, 18:06
Bizim etkinlik organizasyon sektörüne 6 ay öteleme geldi. Patrona iyi gelir bizi de işsiz bırakmaz inş.
Ben Superturismo LM alıcaktım devlet bu işe el altsın, ateşlesin 10'ar bin tl kişi başı biz de yolumuza bakalım reis duy bizi.
denizhandinc
18-03-2020, 18:10
Acıklanan 100 milyarlık destek paketi insallah virus muhabbeti bitince bizim gtümüze girmez
ghibli06
18-03-2020, 18:13
Acıklanan 100 milyarlık destek paketi insallah virus muhabbeti bitince bizim gtümüze girmez
alt şartlarını görünce belli olacak, SGK ve vergi borcun olmayacak, 20 kişiden aşağı personel çalıştırmamış olacaksın, yapılandırmalarını aksatmamış olacaksın gibi şartlar var ise o paranın kime gideceği de belli olmuş olur...
Ötv ile ilgili birşey söyledi mi? Söyledi diyen var
Day Walker
18-03-2020, 18:21
Başka *** olmadığı için malesef kusura bakma diyeceğim sana
ghibli06
18-03-2020, 18:21
1- Perakende, AVM, Demir-Çelik, Otomotiv, Lojistik-Ulaşım, Sinema-Tiyatro, Konaklama, Yiyecek-İçecek, Tekstil-Konfeksiyon ve Etkinlik-Organizayon sektörleri için Muhtasar ve KDV tevkifatı ile SGK primlerinin Nisan, Mayıs ve Haziran ödemelerini 6’şar ay erteliyoruz.
2- Konaklama vergisini Kasım ayına kadar uygulamayacağız.
3- Otel kiralamalarına ilişkin irtifak hakkı bedelleri ve hasılat payı ödemelerini Nisan, Mayıs ve Haziran ayları için 6 ay süreyle erteledik.
4- İç havayolu taşımacılığında 3 ay süreyle KDV oranını yüzde 18’den yüzde 1’e indiriyoruz.
5- KOVİD-19 salgınıyla ilgili tedbirlerden etkilendiği için nakit akışı bozulan firmaların bankalara olan kredi anapara ve faiz ödemelerini asgari 3 ay öteleyecek ve gerektiğinde bunlara ilave finansman desteği sağlayacağız.
6- İhracattaki geçici yavaşlama sürecinde kapasite kullanım oranlarının korunması amacıyla ihracatçıya stok finansmanı desteği vereceğiz.
7- Bu dönemde işlerinin olumsuz etkilendiğini beyan ederek talepte bulunan esnaf ve sanatkârların Halkbank’a olan kredi borçlarının, Nisan, Mayıs ve Haziran anapara ve faiz ödemelerini 3 ay süreyle ve faizsiz olarak erteleyeceğiz.
8- Kredi Garanti Fonu limitini 25 milyar liradan 50 milyar liraya çıkartacak, kredilerde önceliği gelişmelerden olumsuz etkilendiği için likidite ihtiyacı oluşan ve teminat açığı bulunan firmalar ile KOBİ’lere vereceğiz.
9- Vatandaşlarımız için uygun ve avantajlı şartlarda sosyal amaçlı kredi paketleri devreye alınmasını teşvik edeceğiz.
10- 500 bin liranın altındaki konutlarda kredilendirilebilir miktarını yüzde 80’den yüzde 90’a çıkartacak, asgari peşinatı yüzde 10’a düşüreceğiz.
11- Virüsün yayılmasına karşı alınan tedbirlerin etkisiyle Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında temerrüde düşen firmaların kredi siciline “mücbir sebep” notu düşülmesini sağlayacağız.
12- Asgari ücret desteğini devam ettireceğiz.
13- Mevzuatımızdaki esnek ve uzaktan çalışma modellerinin daha etkin hale getirilmesini temin edeceğiz.
14- Kısa Çalışma Ödeneğini devreye alacak, bundan faydalanmak için gereken süreçleri kolaylaştırılacak ve hızlandırılacağız. Böylece faaliyetine ara veren işyerlerindeki işçilere geçici bir gelir desteği verirken, işverenlerin de maliyetini azaltmış olacağız.
15- En düşük emekli maaşını 1.500 liraya yükseltiyoruz.
16- Emeklilerin bayram ikramiyesini Nisan ayı başında ödüyoruz. Yine emeklilerimizin maaş promosyon ödemelerinin de, şubelere gitmelerine gerek kalmaksızın, doğrudan hesaplarına yatırılmasını sağlıyoruz.
17- Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın belirlediği kriterlere göre ihtiyaç sahibi ailelere yapılacak nakdi yardımlar için ilave 2 milyar liralık bir kaynak ayırıyoruz.
18- İstihdamdaki sürekliliği temin etmek amacıyla 2 aylık telafi çalışma süresini 4 aya çıkartıyoruz.
19- Küresel tedarik zincirlerindeki aksama ihtimaline karşı hem üretimde, hem de perakende de belirlediğimiz önceliklere göre alternatif kanallar geliştireceğiz.
20- Tek başına yaşayan 80 yaş üstü yaşlılarımız için, sosyal hizmet ve evde sağlık hizmetlerinden oluşan periyodik takip programını devreye alıyoruz.
Ötv ile ilgili birşey söyledi mi? Söyledi diyen var
ÖTV ile ilgili bir şey söylenmedi.
denizhandinc
18-03-2020, 18:29
THY personeli olarak beni özellikle ilgilendiren madde ic hat ucuslarının KDV sini %1 e düsürerek seyahate tesvik saglanması oldu. Anlasılan yakın zaman sokaga cıkma yasagı yada seyahat kısıtlaması gibi bir engel getirilmeyecek.
S.Özeren
18-03-2020, 18:35
Bir tane video dolasiyor ortada
Istanbul ve ankarada durum cok fena diye
Hemsireleri toplamislar brifing veriyorlar
Beyler hadi yine iyisiniz kolonyaları kaptık :)
100 milyar bu dönemde ciddi rakam
Sağlık Bakanı ve ekibi de şuana kadar bana kalırsa başarılı yönetti,alt birimlerde aynı hassasiyette olursa minimum zararla atlatılır diye düşünüyorum
Ama bana bişey olmaz kafasından artık çıkılması lazım
Eleştrmek için eleştirmemek lazım
ghibli06
18-03-2020, 18:49
Hayati İKİZOĞLU-Fatih Poyraz/ANKARA,(DHA) Haber Giriş: 18.03.2020 - 18:58,Son Güncelleme:18.03.2020 - 19:04
Ankara'da corona virüs etkisi
ANKARA'da, koronavirüs vakalarının tespit edilmesi ardından, kentin önemli meydanları olan Kızılay ve Ulus'ta yoğunluğun yarı yarıya düştüğü görüldü.
kim tespit etti??? ne zaman etti? açıkla Hürriyet sonra kıvırtma şehven oldu diye!!!
Emre-Dylan
18-03-2020, 18:50
Koyulmuş tanı 100 değil 10 katı olduğu söyleniyor. Bence artık sokağa çıkma yasağı getirilmeli ve çin gibi izole edilmeli. Yoksa bizim durumumuz italyadan daha beter hale bürünecek. Bu arada bankalar mücbir sebepten dolayı kredi kredi kartı v.b erteleme yapacak mı net bir cevap bulamadım. Eğer karantina altındaysanız yada tedavi görüyorsanız müşteri hizmetleriyle irtibata geçin demişler ama doğruluk payının düşük olduğunu düşünüyorum.
ghibli06
18-03-2020, 18:50
Ankara'da corona virus etkisi - Son Dakika Flaş Haberler (https://www.hurriyet.com.tr/gundem/ankarada-corona-virus-etkisi-41472205)
Emre-Dylan
18-03-2020, 18:53
Bu arada eğer bankalar faizsiz şekilde ödemeleri erteleme v.b gibi bir durum olursa iyi olur. Bende kiracımdan bu ay kira talep etmeme kararı aldım zor zamanlardan geçiyoruz...
RafetAraç
18-03-2020, 19:09
halimz italyadan beter olacak. adam sokağa çıkma yasağı ilan edeceğine çıkmış kolonyadan kredi faizinden bahsediyor hala para peşinde allah bunu bildği gibi yapsın bıktım artık yüzünü gormekten..........................
100 milyar TL'lik destek paketi=mültecilere 40 milyar dolar harcadık
Biri bana 100 milyar tlyi nasıl bulduklarını hesapların bende viopta ki aylık kazancımı ona vereceğim
S.Özeren
18-03-2020, 19:23
100 milyar TL'lik destek paketi=mültecilere 40 milyar dolar harcadık
Biri bana 100 milyar tlyi nasıl bulduklarını hesapların bende viopta ki aylık kazancımı ona vereceğim
2019 yılı vergi geliri hedefleri revize edildi (https://www.google.com/amp/s/m.haberturk.com/2019-yili-vergi-gelirleri-revize-edildi-2532679-amp)
Iban atiyorum
Almanyadayim burada sirketimiz sinirsiz home office verdi. Bugun sehir merkezindeki restoranlari barlari vs hepsini gecici olarak kapatacaklarini soylediler. Sadece supermarket vs acik olacakmis. Hatta Demin nurburgring de 16 nisana kadar kapatacagini acikladi. Hatta bmw ve mercedes te uretime ara vericeklermis.
Yani isin ozu italyaya bu kadar yakinken bence cok gec tedbir aldilar. Simdide bunun yayilmamasi icin ciddi caba sarf etmeye calisiyorlar.
İtalyanlardan farkı yok buranın abi. Parklara bahçelere gidiyolar yine. Hava güzeldi bugün millet hangi parka gidelim nerde toplanalım kafasında :)
Keşke sadece Sağlık Bakanı konuşsa .
O videoyu izledim , bir doktor arkadaşımda tablonun aşağı yukarı benzer olduğunu söyledi. Zaten çoğu kişinin resmi rakamlara inandığını düşünmüyorum.
denizhandinc
18-03-2020, 19:57
İtalyada baska bir dümen var sanki her allahın günü 400-500 kisi ölüyor. Yaslı tayfayı komple gözden mi cıkardılar naptılar bu sayılar normal degil. Bir gün 50 olur bir gün 500 anlarımda her gün banko 400-500 ölüsü var.
Herşey iyi güzelde ülkenin çoğu kısmı bankalara borçlu ,bu adam işe gidemeyince ,çalışamayınca borcunu nasıl ödeyecek .
Eşi hamile olan var , yatalak hastası olan var.
Tahmin ediyorum ki şu dakika itibari ile gıda ve medikal dışında ticarette durur. Esnaf me yapacak ?
Yukarıdakilerin bizi düşündüklerini sanmıyorum hepsinin tuzu kuru.
Rabbim sonumuzu hayır etsin,2020 yi ölmeden , vurulmadan bitirirsek karada ölüm yok bize.
Her paket zengine is verene memura. Bıkerede ıscıye bısey cıksa olmaz. Issızlık fonundakı parayı ısverene aktardıkları gıbı bu100mılyarıda dırek dagıtsınlar olup bıtsın. Bırılerı yatla gezsın vergısı ertelensın sılınsın ama asgarı ucretlı vatandasından vampır gıbı vergı almaya devam etsın.
beyler o kadarda karamsar bakmayın.
akşam 8.30da
bagdat caddesinde yemek yerleri hariç açık kafe vs yoktu.
kalamısta bir kafe açık sebebini bilmiyorum.kendilerini nigaraguada hissediyor olabilirler.
halk bence yavas yavas bilinçleniyor.
daha dogrusu yasak geldikce ınsanların gıdecek yerlerı olmadıgı ıcın dısarı cıkamıyorda olabılır.
yusufcan_k
18-03-2020, 20:50
YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=VHgnIXK3ejk)
bu sanırım bahsettiğin video eğer öyleyse cidden sıkıntı cidden büyükk
Arkadaşlar dezenfekte için dönüş yapmadınız
bulursan banada haber verir misin.
YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=VHgnIXK3ejk)
bu sanırım bahsettiğin video eğer öyleyse cidden sıkıntı cidden büyükk
saglık calısanı bır arkadasım var her aksam internet uzerınden gorusuyoruz.
mersınde devlet hastanesinde.
egıtımler gunleroncesınden verıldı dedi.
en ust katı karantına katı olarak ayırdık dedı
hergun hareketlılık var dedi.
henuz pozıtıf vaka cıkmadı dedi.
hatta 10 gün önce ben galiba korona oldum dedi.megersem önlem için yapılan koşuşturmayı o şekilde algılamış.
bu tarz videoların büyük bir kısmı bence anı değerlendirip popüler olmaya yönelik.
Emre-Dylan
18-03-2020, 20:56
beyler o kadarda karamsar bakmayın.
akşam 8.30da
bagdat caddesinde yemek yerleri hariç açık kafe vs yoktu.
kalamısta bir kafe açık sebebini bilmiyorum.kendilerini nigaraguada hissediyor olabilirler.
halk bence yavas yavas bilinçleniyor.
daha dogrusu yasak geldikce ınsanların gıdecek yerlerı olmadıgı ıcın dısarı cıkamıyorda olabılır.
Görürlerse direk cezai işlem uygulanıyor. Halk bilinçlenmiyor abi benim aptal arkadaşlarım bugun piknikte story atmış aynı firmadayız adamlar bize izin verdi bizimkiler şeyini sallayıp geziyor. Bilinçsiz düşüncesiz subjektif yaklaşan bir milletiz ne yazık ki. İtalyada yaşlıları gözden çıkardılar bizde ise herkesi çıkartacaklar, parası olan özele gidecektir gidemeyen bağışıklık sistemi güçsüz olan ise evinde hakkı rahmetine kavuşacaktır bu gidişle. Acilen sokağa çıkma yasağı getirilmeli ben atlatırım ama çevremizde bir sürü hasta insan var ailelerimiz var yasaksız geçen her bir dakika onlarca vaka ama hala neyi bekliyorlar anlamıyorum.
GokhanRS
18-03-2020, 21:00
Sokağa çıkma yasağı çok dillendiriliyor ama öyle bir yasak olursa biz niye ölmedikki demeyin sonra. Herkes önlem almalı ama sokağa çıkma yasağına ekonomimiz sizce kaç hafta dayanabilir?
BDDK tarafından karar alındı bugün ayrıca,
İhtarname süreleri 60 günden 140, kanuni takibe aktarım 91günden 181. güne alındı..
Bir çok kişinin belirttiği gibi önlem olarak açıklanan her bir madde ekonomi ile ilgili.
İnsan sağlığı....2..yok yok 3 yada 5.sırada heralde.
Doktorlar bu ülkede bir kez daha canla başla çalışıyolar, ama maalesef anlayan kişi sayısı çok az.
Yine karantinadan insanlar kaçmış,kaçmaya teşebbüs edenler olmuş, hiç bir gereği yokken evinden dışarı çıkmış, yok abi ben namazımı camii de kılarım diyip müezzinle tartışmış. Yine mi Aziz Nesin haklı?
ghibli06
18-03-2020, 21:05
8.000 test yapılmış bunun en az 4-5bin i hacılara yapılmıştır... yani şu an genel bir test taraması yapılmıyor, gerek görülmüyor sanırım...
8.000 test yapılmış bunun en az 4-5bin i hacılara yapılmıştır... yani şu an genel bir test taraması yapılmıyor, gerek görülmüyor sanırım...
Vefat eden vatandaşın testini oğlu yurtdışından kendi imkanlarıyla getirmiş.
Bu konuyla ilgili hiç bilgi verilmedi yada ben duymadım.
ghibli06
18-03-2020, 21:20
Vefat eden vatandaşın testini oğlu yurtdışından kendi imkanlarıyla getirmiş.
Bu konuyla ilgili hiç bilgi verilmedi yada ben duymadım.
hacılardan önce test sayısı 2.000 bile değildi biranda 8.000 oldu çok bariz bir şekilde hacılara yaptılar testleri... stokta kaç tane kiit var çok merak ediyorum... bu gün Enes Ünal'ın takımı corona kitini iade etmiş, bizden çok daha acil olanlar var diye...
R21TURBO 41
18-03-2020, 21:22
Yurt disindan nerden getirtmis. Amerika da test sonucunu 4 gun sonra aliyorsun.
Emre-Dylan
18-03-2020, 21:24
Sokağa çıkma yasağı çok dillendiriliyor ama öyle bir yasak olursa biz niye ölmedikki demeyin sonra. Herkes önlem almalı ama sokağa çıkma yasağına ekonomimiz sizce kaç hafta dayanabilir?
Abi sorun orada işte önlem alabilecek kapasiteye sahip bir milletimiz yok kimse kusura bakmasın ama toplumun yarısı aptal statüsünde. Bu durumu en aza ancak yasakla indirgeyebiliriz diye düşünüyorum kaldı ki yine dışarı çıkacaklardır ama rakam minimuma düşecektir. Ekonomi konusuna gelirsek zaten moku yemiş haldeyiz, bu durum bizi bir kaç ay geriye atacak farkındayım. Ama şu var küresel bir salgın ortada ve azımsanmayacak derecede hasar verici bir salgın. Bu durumda can mı mal mı sorusu geliyor önümüze? :)
coolvtec
18-03-2020, 21:29
https://i.hizliresim.com/PwFPM9.jpg (https://hizliresim.com/PwFPM9)
https://i.hizliresim.com/cZsAvA.jpg (https://hizliresim.com/cZsAvA)
ghibli06
18-03-2020, 21:32
https://i.hizliresim.com/PwFPM9.jpg (https://hizliresim.com/PwFPM9)
https://i.hizliresim.com/cZsAvA.jpg (https://hizliresim.com/cZsAvA)
bahsettiğim buydu, grafikler lineer değil, katlanarak curve şeklinde gidiyor yukarıya...
Muharrem C.80
Bugün yarım saatte dışarı da gördüklerim şöyle,
Bakkalda tipin biri aldığı ekmeği geri getirip bunu değiştiriyorum ben dedikten sonra 7-8 ekmeğe elledikten sonra birini seçti. Diyorum hayırdır ekmege baksana diyor diyorum konu o degil diyorki sen tedarikli ol benim umrumda değil.
- Carrefour çalışanları konuşuyor duyuyorum. Bu memleketin insanı hastaymış millet kafayı yemiş ne önlemiymiş koysunmuş biyerineymiş malı hergün onlar yerleştiriyormuş kendi turp gibiymiş onlara hiçbirsey olmazmış.
- Açık bir cafe vardı çarşıda şikayet etmişler polis gelmiş kapatacakmış heralde, içerde yan esnafla milletin hassasiyetini çekiştirip şöyle yapacaksın böyle yapacaksınlar uçuşuyordu bağıra çağıra.
- Tüm bunlar yetmiyormuş gibi manyak komsularim hastaneye gideceklermuş ordan notere ve ordanda savciliğa gideceklermiş dilekçe vereceklermiş.. Ben neden gitmiyormuşum onlarla pimpirikliymişim.. Diyorum oturun evinizde gezinmeyin, 55 yaş altında kimse yok aralarında ah şu menopoz-antropoz
Herzaman derim insana bir beyin gerince birde kullanımı ona bırakılınca hiç tadı olmuyor buraların.
coolvtec
%0 (mavi)
%25 (turuncu)
%50 (yeşil)
%75 (kırmızı)
evde kalma oranı ve yayılmaya ve ölümlere etkisi.
foto 2 kere olmuş. pardon.
Muharrem C.80
18-03-2020, 21:34
Bugün yarım saatte dışarı da gördüklerim şöyle,
Bakkalda tipin biri aldığı ekmeği geri getirip bunu değiştiriyorum ben dedikten sonra 7-8 ekmeğe elledikten sonra birini seçti. Diyorum hayırdır ekmege baksana diyor diyorum konu o degil diyorki sen tedarikli ol benim umrumda değil.
- Carrefour çalışanları konuşuyor duyuyorum. Bu memleketin insanı hastaymış millet kafayı yemiş ne önlemiymiş koysunmuş biyerineymiş malı hergün onlar yerleştiriyormuş kendi turp gibiymiş onlara hiçbirsey olmazmış.
- Açık bir cafe vardı çarşıda şikayet etmişler polis gelmiş kapatacakmış heralde, içerde yan esnafla milletin hassasiyetini çekiştirip şöyle yapacaksın böyle yapacaksınlar uçuşuyordu bağıra çağıra.
- Tüm bunlar yetmiyormuş gibi manyak komsularim hastaneye gideceklermuş ordan notere ve ordanda savciliğa gideceklermiş dilekçe vereceklermiş.. Ben neden gitmiyormuşum onlarla pimpirikliymişim.. Diyorum oturun evinizde gezinmeyin, 55 yaş altında kimse yok aralarında ah şu menopoz-antropoz
Herzaman derim insana bir beyin verilnce birde kullanımı ona bırakılınca hiç tadı olmuyor buraların.
coolvtec
18-03-2020, 21:34
Evde kalma %75 bile olsa çok ciddi oranda düşüyor risk.
https://i.hizliresim.com/F5lGLD.jpg (https://hizliresim.com/F5lGLD)
imprezaWRC
18-03-2020, 21:37
Erenköy Ruh Sinir Hastalıkları Hastanesi karşısında ışıklarda yan yana 2 tane eczane var soldakinde içeriye güvenli mesafe olsun diye güvenlik bandı çekmişler; çalışanlar eldiven ve maske takıyor. Sağdaki eczanede ise kimsede maske, eldiven yok hatta güvenlik bandı da yok. (fotoğraf çekmeye vaktim olmadı)
Haliyle gidip maske takan çalışanların olduğu eczaneden ilacı aldım. Dip dibe 2 eczane ama iki farklı zihniyet. Biri hem kendini hem başkasının sağlığına dikkat ediyor diğeri de hiçbirşeyi sallamıyor.
Emre-Dylan
18-03-2020, 21:53
Abi zaten çin bu şekilde kontrolü eline aldı aynı şekilde italyada bundan dolayı kontrolü kaybetti ve yüzlerce insanı ölüme terk ettiler.
Neyse, hangi duaları okuyorsunuz bakalım?
Sabır için de tesbih tavsiye edebilirim..
S.Özeren
18-03-2020, 21:57
https://i.hizliresim.com/F5lGLD.jpg (https://hizliresim.com/F5lGLD)
Çin kapilara kaynak yaparken cok hakliymis
1 ayda sonuc verdi.
Eldiven ve maske takan kişiye çok tuhaf bakıyor insanlar :)
Redfish16V
18-03-2020, 22:04
Çin kapilara kaynak yaparken cok hakliymis
1 ayda sonuc verdi.
adamların genel kitle yapısı bunu yapmaya elverişli abi o yüzden..bizim ülkede bunu dene bildiğin film tadında olaylar çıkar..
Vaka sayısı 193
Vefat eden 2 olmuş. Allah rahmet eylesin.
Sağlık bakanı twit atmış
cagalazade
18-03-2020, 22:11
siyaset konuşmak vs huyum değil zorunlu kalmadıkça, mantıksız gelen ve içime sinmeyen konularda da pek kelam etmem ama...,
cidden umutla bekledim toplantı sonrası açıklamaları, belki bu sefer olayın ciddiyeti den ne istinaden açılması muhtemel yaralara merhem olurlar koca koca adamlar diye ama evinizden çıkmayın evde kalın diye telkin verdikten sonra iç uçuşlarda KDV oranını 18 den 1 e indirdik denildi ya, afedersiniz bir zekamızı bafilemediğiniz kalmıştı, ona da el attınız arkadaş ya...
500bin TL altında alınacak evlerin kredi - peşinat denkleminden bahsetmiyorum bile... emlak danışmanıyım, millet makarna kovalıyor kolonya kovalıyor ev ne arkadaş ya!!!!
Toplam vaka 191 ,ölü sayısı 2 oldu.
Sağlık personeliyle toplantı yapan doktor ve kameraya alan sağlık görevlisi gözaltına alındı .
Allah yardımcımız olsun
İşverene SGK ödemelerinde 6 ay erteleme verdin ok de bu insanların evi ve dükkanının vs kiraları en büyük kalem, napsınlar %10 peşinatla eve girip onu mu kiraya versinler
Toplam vaka 191 ,ölü sayısı 2 oldu.
Sağlık personeliyle toplantı yapan doktor ve kameraya alan sağlık görevlisi gözaltına alındı .
Allah yardımcımız olsun
Şimdi okudum bende bi. Bu yeni vakalar dışarıdan mı? Yoksa ümreden gelen tayfadan mı?
Bir bilgi göremedim.
ghibli06
18-03-2020, 22:22
İşverene SGK ödemelerinde 6 ay erteleme verdin ok de bu insanların evi ve dükkanının vs kiraları en büyük kalem, napsınlar %10 peşinatla eve girip onu mu kiraya versinler
o araya sıkıştırılmış bir madde, ekonomik kurtarma paketine %10 peşinatla ev satışını nasıl sokuşturdular, PESS!!!
Emre-Dylan
18-03-2020, 22:22
Şimdi okudum bende bi. Bu yeni vakalar dışarıdan mı? Yoksa ümreden gelen tayfadan mı?
Bir bilgi göremedim.
Dışarıdan kaldı ki zaten önceden da vaka vardı, 50 milyar doları duyunca açıklama yaptılar sağolsunlar.
S.Özeren
18-03-2020, 22:26
Oncelikle Allah korusun
Ivmeye bakinca
Yarin vaka 400 ölüm 4
Tabi bu aciklancak olan
Psikolojik manyak oldum aq
Dışarıdan kaldı ki zaten önceden da vaka vardı, 50 milyar doları duyunca açıklama yaptılar sağolsunlar.
Valla ben de S.Özeren arkdaş gibi kafayı sıyırdım tam uyucakken her gece şu haberi bekliyorum.
Ama sağolsun yetkililerimiz bi *** yokmuş gibi saçma sapan paketler çıkarttılar.
Yarın toplu taşımayla işe gidxektim vazgeçtim. Hanımı yeni havalimanına bırakıp ordan yeşilköye akşam üzeri yine havalimanı ordan da eve. Günlük 250 km den yol yapıcaz artık.
Eldiven ve maske takan kişiye çok tuhaf bakıyor insanlar :)
Evet. Dün dişçiye gitmek için mecburen evden çıktım.
İnsanlar sokakta maske takan ve mekanlarda oturanlara uzaylı gibi bakıyor. Sanırım bu alışma süresi uzun sürecek :)
Evet. Dün dişçiye gitmek için mecburen evden çıktım.
İnsanlar sokakta maske takan ve mekanlarda oturanlara uzaylı gibi bakıyor. Sanırım bu alışma süresi uzun sürecek :)
Alışana kadar italya oluruz zaten. Ondan sonra da uzaylılara gerek kalmaz .
%1'e indirilen KDV tamamen THY ve belki biraz da Pgs'nin işine gelir. Diğer havayollarının durumu zaten ortada.
Ee inşaat içinde %90 kredi çıkarttın, bu da elde patlayan yandaş şirketlere yaradı.
Ufak çaplı esnaf naapsın? İşten çıkartılan çalışan naapsın?
Bilal'e anlatır gibi gün be gün hastalığı anlattı. Ama hala bunlara bile yarabbi şükür diyenleri görüyorum, pes.
o araya sıkıştırılmış bir madde, ekonomik kurtarma paketine %10 peşinatla ev satışını nasıl sokuşturdular, PESS!!!
Abicim oda laz mütayitin işidir.
Tüm vergileri iptal et,ödeme süresini değil verilmesini iptal et. Ne olur şu vergilerden vazgeçsen ? İşe giriş ve çıkışları durdur,sokağa çıkma yasağını hayata sok.
Mükellef aramış , abi işe birini alacam hangi evraklar gerekiyorsa tamamlasın yanına gelsin . Gelmesin aq ya .
Herkes makaraya alıyor . Eve tıkılıp kalan da evde makaraya alıyor . İtalya özentisi gibi balkondan müzik çalma etkinlikleri falan , her şeyimiz özenti a..q cahilleri .
Okumuşu, okumamışı kendini kültürlü zannedeni,ya da cahili tepeden tırnağa psikolojik olarak tedaviye ihtiyacımız var . Deprem oluyor, yıkılmadım ama ayakta da değilim troll troll laflar ,her şeyi bu kadar gırgıra alan var mıdır bilmiyorum . Alın size gırgır.
coolvtec
18-03-2020, 22:48
Avrupa'da ülkelerin #yaşlı nüfus (65+ yaş) oranları (2019 yılı)
#İtalya: % 22,8
#Almanya: % 21,5
#Fransa: % 20,1
#Türkiye: % 8,8
Sevinsem mi üzülsem mi bilemedim. Diğer taraftan memlekette emeklilik yaşı 65 zaten. Kısaca emekliliğini görebilecek kişi oranı %8,8 . Görenlerin de %10'unu virüs salgınında kaybedeceğiz, yuvarlak hesap 100 kişiden sadece 8'i emekliliğini görebilecek...
siyaset konuşmak vs huyum değil zorunlu kalmadıkça, mantıksız gelen ve içime sinmeyen konularda da pek kelam etmem ama...,
cidden umutla bekledim toplantı sonrası açıklamaları, belki bu sefer olayın ciddiyeti den ne istinaden açılması muhtemel yaralara merhem olurlar koca koca adamlar diye ama evinizden çıkmayın evde kalın diye telkin verdikten sonra iç uçuşlarda KDV oranını 18 den 1 e indirdik denildi ya, afedersiniz bir zekamızı bafilemediğiniz kalmıştı, ona da el attınız arkadaş ya...
500bin TL altında alınacak evlerin kredi - peşinat denkleminden bahsetmiyorum bile... emlak danışmanıyım, millet makarna kovalıyor kolonya kovalıyor ev ne arkadaş ya!!!!
Alışana kadar italya oluruz zaten. Ondan sonra da uzaylılara gerek kalmaz .
ence bu krizde bile parası olan gidip bu bahaneyle ev alacak , dedi derseniz.
Amk ülkesinde hiçbirşeye şaşırmıyorum 30 yaşındayım daha neler görücez acaba?
Bireysel silahlanmaya sonuna kadar karşıyım ama evde bir silah bulundurmak şart gibi gözüküyor .
Yarının neler getireceği belirsiz.
Maxiboost
18-03-2020, 22:53
Siradan roportajlari izleyin lutfen :) hesapla hicbir alakam yok bu arada alt alta guzel toplamis insanlarin goruslerini.
https://mobile.twitter.com/NoContextSag
ardicli2000
18-03-2020, 23:01
Salgın ilk başladığında "Allah'tan Çin de görüldü. Avrupa da olsa böyle önlem alamazlar" diyordum. Netice de adamlar gak hukuk dinlemedi hem wuhan ı hem evleri kitledi. 2 ayda kontrole aldı. Bakalım biz dahil Batı ne yapacak?!?!?!
Maske meselesine gelince de hasta olmayanın takmasının esprisi yok. Gittiğiniz mekanda hasta biri sizden önce öksürse ve siz üzerine oraya gitseniz yine vulaşma ihtimali var. Elleri yüze götürmeme olayı da çok zor çünkü refleksif bir olay.
Tek çare dışarı çıkmamak çıkıldığında da erken saatlerde işini görüp bu sürede sağa sola mümkün olduğunca dokunmamak. Hep akılda elleri cepte tutmak olmalı. Refleksler engellenmeli. Eve gelir gelmez de yıkama ve kolonya işlemlerine girişilmeli.
Allah hepimizin yardımcısı olsun cidden zor bir dönem. Binlerce çocuk yolda göçte savaşta ac bi ac ölürken dünya izliyordu. Şimdi öyle bir hastalık geldi ki çocuklara dokunmuyor bile... paranın da hükmü yok neredeyse... insanlık bu kadar aciz maalesef.
Abdest ve namazla virüsten korunacağını zanneden cahil sürüsünden kurtulmadıkça 1 adım öteye gitmez bu millet.. Her boku biliyoruz, her boku..
Biri camiyi melekler yıkar der, öbürü avrupa'nın oyunu der, diğeri hani nerde virüs görmüyorum der..
Tükense şunlar da ortalama iq'su yükselse ülkenin..
Siradan roportajlari izleyin lutfen :) hesapla hicbir alakam yok bu arada alt alta guzel toplamis insanlarin goruslerini.
3tane arka arkaya ızleyınce bı gevseme bı rahatlama gelıyo.
coolvtec
18-03-2020, 23:11
Ropörtajdaki bu grup, hastalık kaptığında hastanede yer bulamayınca, "-nerde bu devlet, devlet bize bakmiyir" diyecek grup aynı zamanda. hatta allah korusun yağma yapmaya en meyilli grup.
Emre-Dylan
18-03-2020, 23:13
Çok zarara uğrayacağız çok can kaybı yaşayacağız ama çin gibi kontrol altına alamayacağız o donanıma sahip planlamaya sahip zeki insanlar yok iktidarda yönetenlerde. Her gün ikiye katlanıyor oda açıklanan birde açıklanmayanı vardır eminim. 1 ay sonra bu rakam almış başını gitmiş, İstanbul Ankara gibi büyük şehirlerin çoğu karantina bölgesi ilan edilecek. Hastaneler ve personeller yetersiz kalacak kronik hastalıkları olanları gözden çıkaracaklar, adım gibi eminim yoğun bakımda ölüme terk edecekler insanları halk o zaman uyanacak ama iş işten geçecek her bir saatte haberlere bakıyorum netten iyice sıyırdım...
Emre-Dylan
18-03-2020, 23:18
Harbi bunlar çıksın sokağa valla çıksın aq gebereceklerse bunlar gebersin. Oyunmuş anası sevildi dünyanın daha oyun diyorlar şaka gibi milletiz bizim koronaya ihtiyacımız yok bunlar olduğu sürece etmediğim küfür kalmadı gece gece
Harbi bunlar çıksın sokağa valla çıksın aq gebereceklerse bunlar gebersin. Oyunmuş anası sevildi dünyanın daha oyun diyorlar şaka gibi milletiz bizim koronaya ihtiyacımız yok bunlar olduğu sürece etmediğim küfür kalmadı gece gece
Hiç linke tıklamadım bile , izlemek ,duymak istemiyorum artık boş kafaları.
Tahmin ediyorum ki şuan Türkiye’nin her ilinde var bu illet. Belki Doğuda olmayabilir diye düşünüyorum
GokhanRS
18-03-2020, 23:38
Abdest ve namazla virüsten korunacağını zanneden cahil sürüsünden kurtulmadıkça 1 adım öteye gitmez bu millet.. Her boku biliyoruz, her boku..
Biri camiyi melekler yıkar der, öbürü avrupa'nın oyunu der, diğeri hani nerde virüs görmüyorum der..
Tükense şunlar da ortalama iq'su yükselse ülkenin..
İmamımız dahil hepimiz herbologuz.
GokhanRS
18-03-2020, 23:39
İmamımız dahil hepimiz herbologuz.
Herbokolog:)
zOnstyLe
19-03-2020, 00:43
https://i.hizliresim.com/xAyDWr.jpg (https://hizliresim.com/xAyDWr)
i-vtec07
19-03-2020, 00:45
ence bu krizde bile parası olan gidip bu bahaneyle ev alacak , dedi derseniz.
Amk ülkesinde hiçbirşeye şaşırmıyorum 30 yaşındayım daha neler görücez acaba?
Bireysel silahlanmaya sonuna kadar karşıyım ama evde bir silah bulundurmak şart gibi gözüküyor .
Yarının neler getireceği belirsiz.
Evimde 2 tane silah var otomatik 8 atar bildiğiniz av tüfeği ve yetersiz buluyorum, şu forumda güzel fikirli kültürlü insanlar var zaten az sayıdayız, silahlanın yazamam açıkca ama herşey olabilir ilerde bence. Önlem almak lazım diye düşünüyorum.
Adam vaaz verdı,sonra hutbeye bagladı. Neredeyse bızım allahımız var,bıze bırsey omaz dıyecektı....
Yazınca kızıyor ınsanlar ama ne dıyım,hak edıldıgımız sekılde yonetılıyoruz.
Ulkenın her zor durumunda oldugu gıbı,yıne ortadan kayboldu.
i-vtec07
19-03-2020, 01:00
Bu salgını kontrol altına alamassak ve olurda aylarca devam ederse filmlerdeki senaryolar uzak değil, neden derseniz; temel ihtiyaç ürünleri pahalınıcak, işten cıkarmalar başladi bile, kapanan dükkanlar vs yani gelirleri olmicak insanların cepten gidicek zaten çoğu insanın cebinde para yok, temel gıda ihtiyaçlarını karşılayamayan insanlar yağmalar çalar çırpar. İnsanlara nakit lazımken ev peşinatını düşürüp milleti harcama yapmaya teşvik etmek ise muhteşem bir fikir!
Abd salak demi tüm vatandaşlarına 1000 dolar vericek yardimlar vs yapıcak ..
Ulan hadi kafanız çalışmıyo hiç filmdemi izlemediniz!
Evimde 2 tane silah var otomatik 8 atar bildiğiniz av tüfeği ve yetersiz buluyorum, şu forumda güzel fikirli kültürlü insanlar var zaten az sayıdayız, silahlanın yazamam açıkca ama herşey olabilir ilerde bence. Önlem almak lazım diye düşünüyorum.
3 kutu fişek aldım bende dursun kenarda şişe kırıyoruz nasıl olsa sezon kapandı :)
Adam vaaz verdı,sonra hutbeye bagladı. Neredeyse bızım allahımız var,bıze bırsey omaz dıyecektı....
Yazınca kızıyor ınsanlar ama ne dıyım,hak edıldıgımız sekılde yonetılıyoruz.
Ulkenın her zor durumunda oldugu gıbı,yıne ortadan kayboldu.
Diyorum ya abi hiç şaşırmıyorum artık anlamadığım bu kriz,kaos ortamında amk evi kimin aklına geldi 1 , kim onayladı 2 ? :D
Bu salgını kontrol altına alamassak ve olurda aylarca devam ederse filmlerdeki senaryolar uzak değil, neden derseniz; temel ihtiyaç ürünleri pahalınıcak, işten cıkarmalar başladi bile, kapanan dükkanlar vs yani gelirleri olmicak insanların cepten gidicek zaten çoğu insanın cebinde para yok, temel gıda ihtiyaçlarını karşılayamayan insanlar yağmalar çalar çırpar. İnsanlara nakit lazımken ev peşinatını düşürüp milleti harcama yapmaya teşvik etmek ise muhteşem bir fikir!
Bütün dünyada birşey olmaz ama Türkiye'de bu dediklerin kesinlikle olur, hacdan dönen müslüman , cennetlik insan görevdeki memura tükürüyor.
Umuyorum aynı cennet ve cehenneme gitmeyiz.
Emre-Dylan
19-03-2020, 01:25
Zaten eğer büyük bir yaptırım olmazsa bu konuyla ilgili aylarca devam edecek bir sirkülasyona dönecek birileri iyileşecek birileri geri hastalanacak baş edilemeyecek duruma gelecek. Şuan önünü kesmemekte büyük hata yapıyorlar vakaların olduğu şehirleri karantina altına alacaksın 1 1.5 ay kadar sonra durum düzelir. İllaki halk maddi sıkıntı yaşayacaktır ama karantina altına alınmazsa bu iş devam edecek, kayıp sayısı onbinlere ulaşacak ekonomi 1 1.5 aylık karantinada ki zarara bakarak yüzlerce kat zarara uğrayacak sonra zaten ne devlet nede halk belini doğrultabilir.
Emre-Dylan
19-03-2020, 01:36
Şöyle bir habere denk geldim şimdi, dünde amerikanin bir aşı geliştirdiğini okudum. Bir sağlıklı gönüllüye ve hastalara farklı dozlarda enjekte edildiğini, ama doğru dozajı bulmak için 1 aylık bir sürecin daha olduğunu yazmışlardı umarım doğrudur.
Son dakika: Dunya Sağlık Orgutu: Koronaviruse karşı geliştirilen aşının ilk testlerine başlandı - Son Dakika Dunya (https://www.sondakika.com/haber/haber-dunya-saglik-orgutu-koronaviruse-karsi-asinin-13028555/)
turbo&quattro
19-03-2020, 02:48
Bugun ve yarinki shiftlerim iptal edildi, oteli kapatacagiz heralde ama kimse daha birsey soylemiyor. Galiba cuma yada pazartesi yapilacak olan Devlet. - Marriott toplantisi bekleniyor.
Otel kapansa bile devlet destekli maas alacagiz.
Nisan ve mayis olmak uzere iki kere odeme yapilacak devlet tarafindan. Her odemenin $1000 olacagi soyleniyor.
Bugun markete gittim hicbirsey alamadan geri dondum hersey tukenmis. 12 sise sarap aldim dondum ;)
Sehir bombos, sagda solda hic kimse yok.
Amerika - Kanada siniri kapatildi.
Trump bu gece guzel bir ekonomi paketi ile gelecekmis.
Las Vegas komple kapandi. Tum Amerikada sokaga cikma yasagi bekleniyor.
Hemen kiyida onLarca gemi var sehire gelmesine izin verilmeyen.
Acikcasi pek sallamiyordum ama bende tum onLemlerimi aldim.
Annemleri nihayet Canakkaleyeye yazliga gondermeye ikna edebildim.
Normale donmek istiyorum cok darlandim.
Ben bu aşı meselesinin fazla büyütüldüğünü düşünüyorum
. Şu an mevzu aşı değil .
O aşı Türkiye topraklarına girene kadar iş işten geçer , yaşanacak senaryolar çoktan yaşanmış olur .
orkuteren
19-03-2020, 07:05
Nasıl yani orkut abi ? :) sağlık çalışanları da mı terketsin çalıştıkları yerleri ?
kim müdahale edecek millete o zaman :D
Görevimizin başındayız kardeşim o konuda en ufak tereddütün olmasın terk etme filan yok biz namus üzerine yemin etmişiz bu görev için. Ama şöyle düşün şuan hastanede işler günlük rutin şekilde ilerlemiyor nerdeyse poliklinik hizmeti % 30 kapasite ile gidiyor. Sen % 30 kapasite için 2000 kişiyi neden riske atıp dönüşümlü mesaiye çevirmiyorsun. Olaki tam kadro bir şekilde sıkıntıya düştü ağır ilerliyor veya karantinadasın bu süreçte kriz ortamında nasıl yararlanacaksın.
Onların koronası varsa bizim abdestimiz var grubuna mensup adamlar yüzünden salgın 2 günde 1 kat artsa 29 gün sonraki senaryo.
Teknik olarak bu kadar hızlı artması mümkün mü bilmiyorum ama rakam endişe verici duruyor.
1 98
3 196
5 392
7 784
9 1.568
11 3.136
13 6.272
15 12.544
17 25.088
19 50.176
21 100.352
23 200.704
25 401.408
27 802.816
29 1.605.632
Onların koronası varsa bizim abdestimiz var grubuna mensup adamlar yüzünden salgın 2 günde 1 kat artsa 29 gün sonraki senaryo.
Teknik olarak bu kadar hızlı artması mümkün mü bilmiyorum ama rakam endişe verici duruyor.
1 98
3 196
5 392
7 784
9 1.568
11 3.136
13 6.272
15 12.544
17 25.088
19 50.176
21 100.352
23 200.704
25 401.408
27 802.816
29 1.605.632
ben de tam olarak bunu anlatmaya çalışıyorum yakın çevreme de.
benim yakın çevrem de bile aklı selim sandığım, yüksek mevkiilerde çalışan insanlar bile durumu b.plemiyor.
artık kendi kendime ben mi çok abartıyorum demeye başladım abi? İnsanları neyi anlamıyor / anlamak istemiyor emin değilim.
Ama tabi birileri hala konut peşinde koşuyorsa, insanların da pek farkında olmamalarını tuhaf karşılamamak lazım dimi?
Yalnız şöyle bir şey var.Bu virüsün 14 gün kuluçka süresi var.Açıklanan rakamların hepsi bu kuluçka süresini geçirmiş insanlar.Bu 14 günlük kuluçka sürecinde bu insanlar kimlerle muhattap olduysa onlarda potansiyel hasta.Sayı bence onbinlerin üstünde.Allah yardımcımız olsun.
İtalya da ölü sayısı çok hızlı artıyor. Muhtemelen yarın Çin'i geçer ölüm sayısı. İnş. İtalya gibi olmayız..
Şuan için testler sadece Ankara'da yapılıyormuş sanırım kesin bir bilgi değil.
Yapılan test sayısı arttıkça aktif vaka sayısının artacağına dair öngörüleri var bazı sağlıkçıların.
GokhanRS
19-03-2020, 08:10
Neyse %10 peşinatla ev alın, korona dan korunmuş olursunuz.
Neyse %10 peşinatla ev alın, korona dan korunmuş olursunuz.
ucuz yollu krediyi unutmayalım abi ltf. :)
işsiz kalanlar korkmadan ucuz yollu kredi çeker heralde?
Açıklanan önlemler çelişkili, sokağa çıkma dediğin adama uçağa bin diye teşvik veriyorsun resmen, gerçekten manasız.
Dişe dokunur tek şey vergi ödemelerindeki ertelemeler. Ama yine vaz geçilen bir vergi yok, sadece ÖTELEME.
Corona krizi bir ekonomik ve sosyal krize dönüşecek gibi duruyor gelecek 6 ay içinde. Yazdı bazı arkadaşlar günlük kazandığıyla geçinen adam çok.
Hadi biz maaşlı çalışıyoruz ama gelecek 12 ayım benim sıfıra sıfır bağlı neredeyse, şimdi bir ücretsiz izin durumu zora sokacak beni mesela.
hadi ben idare etsem esnaf ne yapacak ? Açıklanan önlemler bu noktada yetersiz ve güdük kaldı.
Her durumda çıkıp saatlerce konuşanları şehit verdiğimizde / virüs krizinde göremiyoruz, sus pus oluyorlar.
Her şerde bir hayır vardır der büyükler, bakarsınız kör olanlar aydınlanır 6-12 ay sonra çok farklı bir ülkeye evriliriz. (Umarım)
ghibli06
19-03-2020, 08:41
Açıklanan önlemler çelişkili, sokağa çıkma dediğin adama uçağa bin diye teşvik veriyorsun resmen, gerçekten manasız.
Dişe dokunur tek şey vergi ödemelerindeki ertelemeler. Ama yine vaz geçilen bir vergi yok, sadece ÖTELEME.
Corona krizi bir ekonomik ve sosyal krize dönüşecek gibi duruyor gelecek 6 ay içinde. Yazdı bazı arkadaşlar günlük kazandığıyla geçinen adam çok.
Hadi biz maaşlı çalışıyoruz ama gelecek 12 ayım benim sıfıra sıfır bağlı neredeyse, şimdi bir ücretsiz izin durumu zora sokacak beni mesela.
hadi ben idare etsem esnaf ne yapacak ? Açıklanan önlemler bu noktada yetersiz ve güdük kaldı.
Her durumda çıkıp saatlerce konuşanları şehit verdiğimizde / virüs krizinde göremiyoruz, sus pus oluyorlar.
Her şerde bir hayır vardır der büyükler, bakarsınız kör olanlar aydınlanır 6-12 ay sonra çok farklı bir ülkeye evriliriz. (Umarım)
şimdi %10 peşinatla evi aldın, hemen kayınçoya satıyorsun evi, biraz da indirim yaparsın herhalde... %10 ver %90 al, nasıl, şaaaaak oldu mu senin elinde 250bin tl? taksidi ödeme ara bankayı de ki mağdurum şaaaaak 6 ay da ödemeleri öteledin mi? sonrasında ucuz bilet al açık tarihli nasılsa KDV tekrar %18 olduğunda %100 prim de ordan sağladın mı?eh aldın sattın kağıt üzerinde de olsa vergin çıktı mı, ertele onu da 6 ay... kardeşim ben anlamıyorum nasıl geçinemiyorsunuz? tek sorun o %10 peşinatta, onu bulan yolunu da bulur size diyeyim...
altugkocer
19-03-2020, 08:42
https://i.hizliresim.com/xAyDWr.jpg (https://hizliresim.com/xAyDWr)
Evden çıkmadan ev alacağız, büyük nimet bence
şimdi %10 peşinatla evi aldın, hemen kayınçoya satıyorsun evi, biraz da indirim yaparsın herhalde... %10 ver %90 al, nasıl, şaaaaak oldu mu senin elinde 250bin tl? taksidi ödeme ara bankayı de ki mağdurum şaaaaak 6 ay da ödemeleri öteledin mi? sonrasında ucuz bilet al açık tarihli nasılsa KDV tekrar %18 olduğunda %100 prim de ordan sağladın mı?eh aldın sattın kağıt üzerinde de olsa vergin çıktı mı, ertele onu da 6 ay... kardeşim ben anlamıyorum nasıl geçinemiyorsunuz? tek sorun o %10 peşinatta, onu bulan yolunu da bulur size diyeyim...
abi, kaçaklığa teşvikten alınırsın Allah korusun :)
Hesap hatalı maalesef,
1. si banka tapuya satılmaz koyuyor, 2. si %10 peşinatı verince kalan %90 kredili olduğundan kredi bakiyesini kapatmadan tapu tescili yapamazsınız,
Evi kayınçoya nakit de satsan gelecek olan paradan krediyi kapatman gerekeceği için yine elde kalan teorik olarak %10 olacak.
Bin de 40 tapu harcını / minimum 4-5 bin TL tutacak olan eksper / tapu tescil / diğer evrak masraflarını düşünürsek.
400 bin kredi çeksek cebimizde de 100 bin TL vardı diyelim, elde kalan
Cepteki para: 100.000
Tapu masrafı: -16.000
Eksper Banka vs. -5.000
Elde Kalan: 89.000
Zarar: %21
Emlakçıyı yazmadık vs işlerini, konut kredisi erken kapama cezasını yazmadık, eksper vs işlerini de düşük yazdık.
En iyi %21 diyelim kısacası :)
Bir de yazmıştım ama yine yazayım, sattığınız evin kredisi kapanacağı için ödeyecek bir taksidiniz olmayacak :D Bu yüzden bankayı arayıp şaaaak diye yapabileceğiniz bir görüşme de yok haliyle :)
Biraz yazmak için yazılmış bir mesaj gibi geldi bana, olsun en azından eğlendik :)
Maxiboost
19-03-2020, 09:26
1 98
3 196
5 392
7 784
9 1.568
11 3.136
13 6.272
15 12.544
17 25.088
19 50.176
21 100.352
23 200.704
25 401.408
27 802.816
29 1.605.632
Yanilmiyorsam 1 kisi ortalama 3 kisiye bulastiriyoru, yani rakam cok daha fazlasi olabilir. Engellemek icin bulastirilabilecek kisi sayisinin dusmesi lazim = karantina. Denklem cok basit, cin uyguladi ve sonuc ortada. Asiriya kacsalar bile mecburlardi.
O Toplantıda kararların böyle alındığına yemin edebilirim ama ispatlayamam..
ghibli06
19-03-2020, 09:27
Hesap hatalı maalesef,
1. si banka tapuya satılmaz koyuyor, 2. si %10 peşinatı verince kalan %90 kredili olduğundan kredi bakiyesini kapatmadan tapu tescili yapamazsınız,
Evi kayınçoya nakit de satsan gelecek olan paradan krediyi kapatman gerekeceği için yine elde kalan teorik olarak %10 olacak.
Bin de 40 tapu harcını / minimum 4-5 bin TL tutacak olan eksper / tapu tescil / diğer evrak masraflarını düşünürsek.
400 bin kredi çeksek cebimizde de 100 bin TL vardı diyelim, elde kalan
Cepteki para: 100.000
Tapu masrafı: -16.000
Eksper Banka vs. -5.000
Elde Kalan: 89.000
Zarar: %21
Emlakçıyı yazmadık vs işlerini, konut kredisi erken kapama cezasını yazmadık, eksper vs işlerini de düşük yazdık.
En iyi %21 diyelim kısacası :)
Bir de yazmıştım ama yine yazayım, sattığınız evin kredisi kapanacağı için ödeyecek bir taksidiniz olmayacak :D Bu yüzden bankayı arayıp şaaaak diye yapabileceğiniz bir görüşme de yok haliyle :)
Biraz yazmak için yazılmış bir mesaj gibi geldi bana, olsun en azından eğlendik :)
dur bak hesap hatalı, sana ne dedim? kayınçoya satacaksın, neden? 'yeaaaa tapuyu veririz bi ara kayınço sen parayı yolla önce!' demek için :) hep biz mi dolandırılacağız :D
dur bak hesap hatalı, sana ne dedim? kayınçoya satacaksın, neden? 'yeaaaa tapuyu veririz bi ara kayınço sen parayı yolla önce!' demek için :) hep biz mi dolandırılacağız :D
Abi bana bunlarla gel, şimdi oldu :D Kayınçoya saplama en sevdiğim :D Daha 4 aylık taze kayınço sahibi olarak buradan yüritim ben :D
Böyle böyle 100 milyar tlye ulaşabiliriz
Kimse farkında değil de 100 milyar tl kişi başık 1200 tl demek
Böyle bir paket yok sadece reklam yapmak için rakam var yarın seçim mitinginde dicekler ki "kriz için devletimiz anında 100 milyar tl destek verdi"
Reis 200, 300 desende kimse de sorgulayacak *** yok..
Ahahah kayınço senaryosu güzeldi :D
Yahu Cbaşkanı çıkmış açıklamasını yapmış, akşam CNNTürk'te hala yavşaklar çıkmış "efendim eve tıkılmaya gerek yok, AVM'ye hızlıca gidip gelebilirsiniz" diyor. Ulan ....... çocuğu, sen kimsin de millete tavsiye veriyorsun, nasıl veriyorsun, adam 3 hafta evden çıkmayın demiş.
İşte bu gerizekalı ........ çocuklarına meydan vermemek için sokağa çıkma yasağı gerekiyordu. Bu kodumun gerizekalılarının iradesine bırakmayacaksın hiç bişeyi... Bunlara uyacak olan beyinsiz de çok çünkü.
Hanımın babannesini ikna edemiyoruz, dışarı çıkma etme diye, pazara da mı gitmiyim diyor. Ulan zaten oraya gitmeyeceksin e be kadın... Kim söylese dinletemiyor. En azından dedik Reyiz söyledi, dinler şimdi... O anlamda konuşmasını tek bu noktada faydalı buldum, bi güruh gerçekten dinleyip evde durur :D
Bunun yanında; camileri de komple kapatacaklardı.
Arkadaşlar gönderiyor, imam zor durumda kalmış, bi grup at kafası gelmiş "biz namaz gılacaz" diye toplanmış. İmam ikna etmeye çalışıyor, yahu ben boş konuşmuyorum, kendi kendimize almadık bu kararı bilmemne diye, adamlar hala orada toplanmış.
Düşünsenize, yine ........ çocuğunun biri orada çıksa "ula sen fötöcü müsün, namaz gılmamızı engelliyosun" dese, onu orada linç eder öldürürler, üzerine namaz kılarlar. O kadar mallar yani.
Mal, zırcahil bi güruhla imamı niye başbaşa bırakıyorsun abi? Kapat komple işte...
coolvtec
19-03-2020, 09:38
1 98
3 196
5 392
7 784
9 1.568
11 3.136
13 6.272
15 12.544
17 25.088
19 50.176
21 100.352
23 200.704
25 401.408
27 802.816
29 1.605.632
Yok böyle devam etmiyor. Çok fazla yayılınca bir süre sonra düşüşe geçiyor, çünkü bulaşacak adam bulamıyor. İngiltere bu yolu deniyordu en son.
En büyük sıkıntı hastahanelerin kapasitelerini doldurması ve yer kalmaması.
Kısaca eğer yeteri kadar yoğum bakım ünitesi ve solunum cihazı olsaydı panik olacak bir şey yoktu.
Bu hastalıktan sonra umarım tüm devletler, kullanmadıkları savaş uçakları, tanklar, füzeler vb için o kadar para harcamazlar ve sadece salgın hastalıklar için kullanılmak üzere bekletilen full yoğun bakım üniteli hastahaneler kurarlar. Ve tabii ki tıp personelinin de sayısını 2-3 kat artırırlar.
coolvtec
19-03-2020, 09:45
Bu hastalıklardan gelecekte daha çok çıkar gibi görünüyor.
Bu salgın bize gösterdi ki paramızı öyle arabaya, karıya kıza, öyle modifik vb işlere :) telefona vb harcamamalıyız.
Ciddi bir B planı yapmalıyız.
Bir kriz durumunda en az 3 ay bize yetecek kadar nakitimiz, yiyeceğimiz, suyumuz, kendimizi koruyacak gerekli güvenlik tedbirleri(!) almalıyız. İşsiz kalma riski yüksek olanlar da en az 1 sene hayatımızı sürdürecek kadar da nakit.
imprezaWRC
19-03-2020, 09:46
1 98
3 196
5 392
7 784
9 1.568
11 3.136
13 6.272
15 12.544
17 25.088
19 50.176
21 100.352
23 200.704
25 401.408
27 802.816
29 1.605.632
Vaka sayısı Fibonacci sayı dizisi gibi ilerliyor. Sabah evden çıktım sokakta in cin top oynuyor. Fırında baktım içeride bir müşteri var bende dışarıda çıkmasını bekledim, kadın dışarı çıktığında ben 2 adım daha geri gidince cins cins bana baktı ben ondan daha cins cins baktım hatta zihin dalgaları ile o salak sensin bile dedim.
Manavdaki adama aman kardeşim sen dur yaklaşma ben kendim tartarım bunu dedim tamam abi dedi.
Salgında bile birlik olamıyoruz, bir kesim bana birşey olmaz diyor hatta hiç inanmıyor, bir kesim biraz bu işi sallıyor, bir kesim de tamamen ciddiye alıyor.
ardicli2000
19-03-2020, 09:54
Düşüşe geçmesinin sebebi karantina uygulaması. Teşhis etmek 5 ila 15 günü bulduğundan karantinadan sonra 14 gün kadar artıyor sonra yeni vaka sayısındaki artış azalıyor, daha sonra da toplam vaka sayısı düşüyor. Ancak, karantina yoksa inanılmaz hızla artıyor. Çünkü markete giden 1 hasta 500 kişiyi hasta yapabiliyor ve bunlar da binleri milyonları hasta yapıyor. Hasta olduğunuzu 2 günde anlasanız sayı bu derece artmaz ama 10 gün turp gibi gezebildiğinizden "ben hasta değilim" "bana bir şey olmaz" modu devam edebiliyor ve bulaşacak insana rahat ulaşabiliyorsunuz.
Hastalık bir bölgede hapsedilmediği sürece bulaşacaktır. Unutmayın bugünlere 1 kişiden gelindi.
Vaka sayısı Fibonacci sayı dizisi gibi ilerliyor. Sabah evden çıktım sokakta in cin top oynuyor. Fırında baktım içeride bir müşteri var bende dışarıda çıkmasını bekledim, kadın dışarı çıktığında ben 2 adım daha geri gidince cins cins bana baktı ben ondan daha cins cins baktım hatta zihin dalgaları ile o salak sensin bile dedim.
Manavdaki adama aman kardeşim sen dur yaklaşma ben kendim tartarım bunu dedim tamam abi dedi.
Salgında bile birlik olamıyoruz, bir kesim bana birşey olmaz diyor hatta hiç inanmıyor, bir kesim biraz bu işi sallıyor, bir kesim de tamamen ciddiye alıyor.
Kendi annemi ikna edemiyorum, grip olduğunda bile 1 gün yatar mutlaka, bağışıklığı çok güçlü değil. Üstüne sigara kullanıyor, kamu kurumunda çalışıyor.
65 gün izin hakkı olmasına rağmen izin aldıramıyorum. Hakkın yahu diyorum, al iznini git yazlığa deniz kenarı, kimse yoktur oralarda. 15 gün kafa dinle. Bahçe içinde temiz havada takılın güzel güzel. Yok nafile gitmem de gitmem. Başımıza bir şey gelmez inşallah. İşimiz duaya kaldı.
Ben sabah arabaya biniyorum işe, akşam çıkıyorum eve. Markete de geç saatte gidiyorum, kalabalıkla karşılaşmamak için.
Şirkette dezenfektan kullanıyoruz, kişisel mesafeleri uzattık, tokalaşma sıfıra indi. Toplantılar çok azaldı. Ki bu gün yarın bekliyoruz min 14 günlük bir ara verilmesini.
Önce kendini koruyacaksın sonra sevdiklerini koruyabilmek için.
Psikolojim bozuldu gerçekten,sabah güne bununla başlıyoruz gece bununla uyuyoruz . Ben böyle 2020'ye tüküreyim,nasıl bir döneme denk geldik .
hemen bitecek bir şeye de benzemiyor,güneşli bir yazı'da böyle geçirirsek kafayı yer millet.
İlleri gösteren bir app var mı harita üzerinde WHO'ya bildirilen hastalar bazında?
imprezaWRC
19-03-2020, 09:58
Bu hastalıklardan gelecekte daha çok çıkar gibi görünüyor.
Bu salgın bize gösterdi ki paramızı öyle arabaya, karıya kıza, öyle modifik vb işlere :) telefona vb harcamamalıyız.
Ciddi bir B planı yapmalıyız.
Bir kriz durumunda en az 3 ay bize yetecek kadar nakitimiz, yiyeceğimiz, suyumuz, kendimizi koruyacak gerekli güvenlik tedbirleri(!) almalıyız. İşsiz kalma riski yüksek olanlar da en az 1 sene hayatımızı sürdürecek kadar da nakit.
Aynı eşkilde bunu tepedekilerin de yapması lazım. Bir makama 1000 tane otomobil almamaları, bir yere giderken 1000 tane otomobil ile gitmemeleri....vs vs vs gerekiyor.
Salgın sayesinden diğer ülkeler ile video konferans aracılığı ile görüşülebileceğini keşfettiler.
Bu salgın sayesinde sanırım özümüze olmamız gereken halimize döneceğiz. Tabi, dua ile virüsten kurtulabileceğini zanneden insanlara rağmen ayakta kalmayı başarabilirsek...
coolvtec
19-03-2020, 10:02
veeeee, komplo teoriler;
alıntı
Burnuma pis kokular geliyor
Hepimiz son 1 aydır Korona Virüsü ile uğraşırken, Amerika’dan 40 bin özel kuvvet askerleri AB ülkelerine gelmeye başladı. İlk Uçak Cumartesi günü Hamburg havalimanına sessiz sedasız indi.
Hepimiz virüs ile uğrasıyoruz ama ABD askerleri gecenin sessizliğinde Hamburg’a indi. Tam da tüm uçuşların iptal edildiği, sokakların boşaltıldığı bir anda…
Okullar kapandı, ülkeler birbiriyle sınırları kapatıyor ama ABD’den askerler „Tatbikat“ adı altında AB ülkelerine geliyor.
Toplam 37.000 ABD askeri ne amaçla geldi?
Herkese “virus var dışarı çıkmayın” diye çağrı yapılırken, ABD askerlerine virus işlemiyor ne hikmetse. Yada dünya virüsden ölürken bunlar virüse karşı bir ilaç mı buldular acaba?
Yaptığım araştırmalarda güya 10 yıl önce alınan bir kararla, Nisan ayında başlayıp Temmuz ayında sona ermesi planlanan "Avrupa 20" askeri tatbikatı için geldikleri söyleniyor ABD askerlerinin.
Biz cenazemizi bile Türkiye’ye götüremezken, 1 yıl önce yaptığımız tatil, iş, fuar, maç programlarımız iptal olurken, “Europe Defender 20” adlı bu tatbikat neden iptal olmuyor?
Bu tatbikat neden bu kadar önemli?
Bu neyin tatbikatı?
Acaba Çin’in en büyük müttefiki olan (Aynı zamanda Türkiye ile dost olan) Rusya‘ya karşı yapılan bir tatbikat mı?
Eğer öyleyse bile dünya Korona ile mücadele ederken, bu tatbikat neden iptal edilemiyor?
Kafamda müthiş sorular var ama aklım basmıyor bir türlü. Çözümünü bulamıyorum.
Bu tatbikat için 37.000 asker, 14.000 askeri araç (tank, helikopter vb.) hazırlanmış deniliyor. ABD'li subayların açıklamasına bakılırsa, bu askerler tamamen sağlıklı ve bu nedenle "korona virüsü"ne tamamen bağışıklığı var. Eğer böyleyse neden bu kadar insanı öldürüp, evlere ve karantinalara hapsediyor sununuz?
Acaba aşı bulundu da sadece belli kişilere mi veriliyor?
Tek noktadan yönetilen Medyanın büyük bir kısmı neden bu konuda sessiz?
Askerlerin koronavirüsüne bağışıklığı varsa virüs o kadar tehlikeli olmadığı anlamına mı geliyor, yoksa zaten bir aşı bulundu mu?
Trump, Amerikalıların AB'ye gitmesini yasaklarken, ABD askerleri virüs tehlikesine rağmen neden Avrupa’ya geldiler?
Bunun sadece bir virüs komplo teorisi olmadığına eminim. Bunun arkasında dünyayı yöneten Gladyatörlerin çok farklı planları olduğunu düşünüyorum. Çünkü bu virüs kısa zamanda bitirilmezse, tüm dünyanın sistemini ve ekonomisini çökertecek.
Burnuma çok kötü kokular geliyor ama bir türlü çözemiyorum. Alıntı
imprezaWRC
19-03-2020, 10:02
Psikolojim bozuldu gerçekten,sabah güne bununla başlıyoruz gece bununla uyuyoruz . Ben böyle 2020'ye tüküreyim,nasıl bir döneme denk geldik .
hemen bitecek bir şeye de benzemiyor,güneşli bir yazı'da böyle geçirirsek kafayı yer millet.
Çocuk evde çizgi film yerine bilimum haber kanallarını izliyor. Çocuk haklı dedik, çizgi film açtık; konu orada da salgın çıktı iyi mi. Artık isyan etti, yeter ya salgın, salgın ne bu ya dedi.
Aynı eşkilde bunu tepedekilerin de yapması lazım. Bir makama 1000 tane otomobil almamaları, bir yere giderken 1000 tane otomobil ile gitmemeleri....vs vs vs gerekiyor.
Salgın sayesinden diğer ülkeler ile video konferans aracılığı ile görüşülebileceğini keşfettiler.
Bu salgın sayesinde sanırım özümüze olmamız gereken halimize döneceğiz. Tabi, dua ile virüsten kurtulabileceğini zanneden insanlara rağmen ayakta kalmayı başarabilirsek...
Arabasını harcamalarını vs geçtim
Son 1 yılda kapattığın 30 kamu hastanesini hemen açman lazım
oralara yoğun bakım üniteleri kurman lazım
sağlık 3 5 müteaahhite peşkeş çekilecek bir şey değil bunu çok acı öğreneceğiz ve hala çok geç kalıyoruz
Bugün yazarlardan biri yazmıştı.
Dün Trump'ın yaptığı toplantıda gazetecinin biri "Salgın Birimi vardı, niye çalışmıyor, ne oldu" gibi bir soru sormuş.
Trump önce bi afalladı ne diyeceğini bilemedi, yardımcılarına baktı acıklı acıklı diyor. Sonrasında adamlar cevabı getirmişler, bu malasker Obama zamanında oluşturulan Salgın Hastalıklar Birimi'ni, "Obamanın yaptığı herşeyi gömecem" diye kapattığı, iptal ettiği bir sürü şey içerisinde kapatmış... Farkında bile değil mal...
Bunlara, bize, hepsine müstehak... Böyle istiyor bu mal milletler...
İtalya'da yaşlılar manyakça sosyal takılıyormuş, bu hastalık başladığında kimse sallamamış, adamlar dışarıda cafelerde orada burada takılmaya devam etmişler.
Bizde böyle olmaz, yaşlılar böyle sosyal değil diyorlar.
Ula teyzeler amcalar son günlere kadar paso trende otobüste cirit atıyodu, şimdi yeni yeni azaldı, Cbaşkanı konuşması ile anca eve girmişlerdir :D
Kahvehaneleri kapatıyorlar, adamlar parklarda buluşuyor. Onu geçtim, namazda pazarda buluşan başka güruh var. Ne fark kaldı arkadaş İtalya'dan... "Öyle" değil "böyle" olunca mı kurtuluyoruz? Öyle sanıyorlar, evet. Trajikomik...
Bu zombi filmlerinde, hastalık filmlerinde falan hani bi sahne olur, "vay amg salağı, öyle yapılır mı hiç" falan diyoruz ya, ve olay oradan kopup başlıyor mesela... Bu salaklıklar normalde yapılmaz falan diyorsun... Aha yapılıyor. Göz göre göre.
Sivas'da deprem oldu,çok fena şekilde sallandık.
Boris i kimse anlamadı
AB li Devletler 70+ dan kurtulduğu an fena rahatlıyorlar
İnsanlar doğar büyür ölür
Duygusallık ülkeyi büyütmez aksine topallaştırır görüşü var.
Olaylara nerden bakıldığına bağlı
Devletin 100 yıllık politikasında saçma sapan 70+ yaşlı yükü varsa
Bu yükten kurtulup kalan parayı üretim istihdam yeni genç nesil teşvik için kullanılsa
Ülkenin her konuda büyümesi sağlanacağından
Ben bu virüsün özellikle bazı ülkeler tarafından geç müdahale ettirildiğini düşünüyorum
Özellikle italya ve ispanya kasıtlı olarak yaptığını düşünüyorum
Mantıklı ama etik olmayan bir hadise
imprezaWRC
19-03-2020, 10:28
Bugün yazarlardan biri yazmıştı.
Dün Trump'ın yaptığı toplantıda gazetecinin biri "Salgın Birimi vardı, niye çalışmıyor, ne oldu" gibi bir soru sormuş.
Trump önce bi afalladı ne diyeceğini bilemedi, yardımcılarına baktı acıklı acıklı diyor. Sonrasında adamlar cevabı getirmişler, bu malasker Obama zamanında oluşturulan Salgın Hastalıklar Birimi'ni, "Obamanın yaptığı herşeyi gömecem" diye kapattığı, iptal ettiği bir sürü şey içerisinde kapatmış... Farkında bile değil mal...
Bunlara, bize, hepsine müstehak... Böyle istiyor bu mal milletler...
İtalya'da yaşlılar manyakça sosyal takılıyormuş, bu hastalık başladığında kimse sallamamış, adamlar dışarıda cafelerde orada burada takılmaya devam etmişler.
Bizde böyle olmaz, yaşlılar böyle sosyal değil diyorlar.
Ula teyzeler amcalar son günlere kadar paso trende otobüste cirit atıyodu, şimdi yeni yeni azaldı, Cbaşkanı konuşması ile anca eve girmişlerdir :D
Kahvehaneleri kapatıyorlar, adamlar parklarda buluşuyor. Onu geçtim, namazda pazarda buluşan başka güruh var. Ne fark kaldı arkadaş İtalya'dan... "Öyle" değil "böyle" olunca mı kurtuluyoruz? Öyle sanıyorlar, evet. Trajikomik...
Bu zombi filmlerinde, hastalık filmlerinde falan hani bi sahne olur, "vay amg salağı, öyle yapılır mı hiç" falan diyoruz ya, ve olay oradan kopup başlıyor mesela... Bu salaklıklar normalde yapılmaz falan diyorsun... Aha yapılıyor. Göz göre göre.
Dediğin doğru, salgın başlamadan önce yaşlı kesim otobüslerle gün içinde fıldır fıldır geziyordu. Hatta bazı otobüslerin içleri tamamen yaşlıdan ibaretti. Yahu tamam normal zamanda sakın çıkmayın evinizden, gezmeyin de diyemezsin ama şimdi de sıkılıyoruz bahanesi ile dışarı çıkmak ne demek. Otur evinde, aç dizi seyret, bulmaca çöz, kürdanları birleştir yelkenli yap, puzzle çöz...
Ben şu an 60 küsür yaşında emekli olsam evde resim çiziyor, maket yapıştırıyor, puzzle yapıyor, bulmaca çözüyor olurdum.
https://twitter.com/kacsaatolduson/status/1240557240379232256?s=20
bu kafa olduğu sürece,çin ve italya'yı 2'ye katlarız.
Şimdi bunlara ne diyecez? gitsinler de ülkenin seviyesi artsın mı? yazık insandır mı?
ErayCerit
19-03-2020, 10:42
Bir insan kendi ırkından,soyunda utanır mı ? Utanıyor işte :agbe: Nasıl bu kadar cahil vurdumduymaz kalabildik
Yeni nesil silah tükürük :) Bizim umrecilerin fikrini uçakta kullanmış sığır herif.
https://t24.com.tr/video/ucakta-cikan-tartismada-yolcu-ayirmak-isteyen-kabin-amirine-tukurdu,26852
Day Walker
19-03-2020, 10:44
Zaten tüm önlemler büyük şehirle için alınmış durumda anadolu da falan salgın bi çoğalırsa way hallerine
ardicli2000
19-03-2020, 10:50
Şimdi bunlara ne diyecez? gitsinler de ülkenin seviyesi artsın mı? yazık insandır mı?
İmzamda cevabı var.
evden çalışma :D:D:D
https://twitter.com/mohannadhussein/status/1239806832350302208
Goygoy kısmını bırakalım da yarın öbür gün zorunlu aşı muhabbeti çıkarsa kararınız ne olacak?
Goygoy kısmını bırakalım da yarın öbür gün zorunlu aşı muhabbeti çıkarsa kararınız ne olacak?
ben de bunu düşünüyordum Baran abi. Gerçekten ne yapacağız? güvenip teslim mi edeceğiz kendimizi..
ben de bunu düşünüyordum Baran abi. Gerçekten ne yapacağız? güvenip teslim mi edeceğiz kendimizi..
Abdullah Çiftçi ve Ertan'a göre yaptırmamalıyız :)
GokhanRS
19-03-2020, 11:22
bu seferde insanlık yırttı gibi geliyor bana. dünya yine kurtulamadı mikrobun büyüğünden.
Cimmeria
19-03-2020, 11:37
Ya suna ne diyorsunuz? https://twitter.com/erdemaksakal/status/1240484942506872832?s=19
Biter mi bu kafayla bu ulkede Corona falan :)
coolvtec
19-03-2020, 11:39
ALINTI
Sevgili veli, akraba ve tıp dışı gruplar... Doktor arkadaşlar ve sağlık personeli çok zor durumdalar.. Çok gergin ortamlarda ve zor şartlarda çalışıyorlar. Bir çoğunun risk grubunda olan annesi, babası, çocukları var. Virüs çok hızla yayılıyor. Lütfen çok acil durumlar dışında dışarı çıkmayın. Çok acil durumlar dışında hastanelere ve aile hekiminize gitmeyin. Fakat evde de sürekli sosyal medyanın yada grupların takibini yapmayın. Sadece moraliniz bozulur, kaygı düzeyiniz artar. Tüm bunlar psikolojik sorunlara yol açıyor ve artarak yol açacak.. Alacağımız yeni haberler ne yapacağımızı değiştirmeyecek, evin içinde aktif olmaya çalışmalıyız. Sağlık personeli çok zor durumda, bugün sivilce tedavisi için bile hastaneye başvurusu olmuş.. gruplarınızda acil durumlar dışında hastaneye ve aile sağlığı merkezlerine gitmeyin şeklinde paylaşımlar yapın lütfen..
coolvtec
19-03-2020, 11:40
Ellemeyin kendi çevrelerine yaysınlar, doğal seleksiyon. Zaten bunlara yapacak bir şey yok.
Ya suna ne diyorsunuz? https://twitter.com/erdemaksakal/status/1240484942506872832?s=19
Biter mi bu kafayla bu ulkede Corona falan :)
birde bangladeşte 25bin kişinin virüse karşı toplu namaz kıldığı haberi vardır
bu da abdden;https://twitter.com/QuickTake/status/1240562502301356032
insanoğlu eğer gerçekten sağlık örgütlerinin ve devlet başkanlarının(diğer) bahsettiği kadar büyük bir sınav veriyorsa kazanan tarafta olmamız lazım..
coolvtec
19-03-2020, 11:49
Öğrencilerimin de en büyük sıkıntısı bu. Her şeye yorum yapıyorlar. Yok ona ne gerek var yok böle.
Yav sen 16 yaşındasın, senin aklınla mı yönetecez sınıfı/okulu. Yorum yapma. Direk kurallara uy.
Bizim vatandaş da aynı kafada. Çocuklara kızmamak lazım demek ki. Her şeye kişisel bir yorum. Yav uzman mısın? Yorum yapma. Söylenene uy. Bu kadar basit.
kelalper
19-03-2020, 11:53
Öğrencilerimin de en büyük sıkıntısı bu. Her şeye yorum yapıyorlar. Yok ona ne gerek var yok böle.
Yav sen 16 yaşındasın, senin aklınla mı yönetecez sınıfı/okulu. Yorum yapma. Direk kurallara uy.
Bizim vatandaş da aynı kafada. Çocuklara kızmamak lazım demek ki. Her şeye kişisel bir yorum. Yav uzman mısın? Yorum yapma. Söylenene uy. Bu kadar basit.
16 yaşında neden herşeye uymak zorunda. Bizim sıkıntımız bu. Genç nesilin tecrübesiz diye dinlenmemesi. Dinleyin belki doğru ve mantıklı şeyler söylüyordur. Yanlış bir savı varsa da yanlışlığını gösterin. Doğru öğretmenlik bu şekilde olur. Sus sen konuşma söyleneni yap demek değildir.
Purmol35
19-03-2020, 12:02
16 yaşında neden herşeye uymak zorunda. Bizim sıkıntımız bu. Genç nesilin tecrübesiz diye dinlenmemesi. Dinleyin belki doğru ve mantıklı şeyler söylüyordur. Yanlış bir savı varsa da yanlışlığını gösterin. Doğru öğretmenlik bu şekilde olur. Sus sen konuşma söyleneni yap demek değildir.
Bu ülke malesef böyle abi işte . Biat şekli yönetim sistemi , tam da devletimizin sevdiği şekil . Büyükler her zaman daha iyisini bilir. Mevkisi yüksek olan her zaman daha iyisini bilir .
ghibli06
19-03-2020, 12:03
tamam da onlar eğitimi henüz bitmemiş bireyler, BMW fabrikasında temel eğitimi bitirmeden 'yoh yavvv iki çekiçle hallederiz çektirme de neymiş?' diyen ustaya benzer sonunda... 7-22 15 sene eğiteleceksin şurda geri kalan hayatında ne karar verirsen ver...
baskan96
19-03-2020, 12:07
tamam da onlar eğitimi henüz bitmemiş bireyler, BMW fabrikasında temel eğitimi bitirmeden 'yoh yavvv iki çekiçle hallederiz çektirme de neymiş?' diyen ustaya benzer sonunda... 7-22 15 sene eğiteleceksin şurda geri kalan hayatında ne karar verirsen ver...
Bülent abi haklısın ama eğitimin şekli yanlış olunca bitmesi de fayda etmiyor ki. Sanat-meslek okulları hariç okulunu bitirdiğinde kaç kişi hakikaten belli kararlar verebilecek tecrübede oluyor? Yalnızca teoride, o da yarım yamalak eğitim verildiğinde hayatın formüllerle işleyeceğini zanneden bireyler hayata atılıp zemheride dışarı açılan kapıdan vuran rüzgar gibi sille yiyorlar hayattan.
Hiç yanlış yapmayan kişi hiçbir konuda fikir belirtmeyen, ottan farksız bir birey olarak yetişiyor bence..
ghibli06
19-03-2020, 12:12
Bülent abi haklısın ama eğitimin şekli yanlış olunca bitmesi de fayda etmiyor ki. Sanat-meslek okulları hariç okulunu bitirdiğinde kaç kişi hakikaten belli kararlar verebilecek tecrübede oluyor? Yalnızca teoride, o da yarım yamalak eğitim verildiğinde hayatın formüllerle işleyeceğini zanneden bireyler hayata atılıp zemheride dışarı açılan kapıdan vuran rüzgar gibi sille yiyorlar hayattan.
Hiç yanlış yapmayan kişi hiçbir konuda fikir belirtmeyen, ottan farksız bir birey olarak yetişiyor bence..
şu anki eğitim sistemi tamamen hatalı onu kabul ediyorum ama öğrencilerin de belli bir disiplin içinde eğitimlerini tamamlamaları gerektiğine inanıyorum, coolvtec hocamın bahsettiği, bilmeseler de çok bilmişlik taslamaları, işlerine gelmeyen şeyleri de sorguluyormuş gibi yaparak aslında kaçmaları... ben univesitede aldığım konuları bile saçma bulurdum ama ileriki yaşamımda fluid mechanics den tut thermodynamiğe kadar aldığım her ders işime yaradı...
https://www.youtube.com/watch?v=yVdkSvJWyWQ
demirkolu severim bilgili bir yorumcudur şu cümleleri bile kalitesini anlatıyor
eğitim özelleştirilemez ve hükümetlerin eline bırakılamaz bu ülkeden bir Hasan Ali YÜCEL geçti ne öğrendiysek onun sayesinde..
Bence şu an ki küresel krizin yaşla alakası yok. Bırak 16 yaşındaki çocuğu yaşını başını almış insanın bile çoğu şeyi dinlemesi lazım. Olay bilgi, birikim ve tecrübe gerektiren olağanüstü bir durum. Deneme yanılma yoluyla, sağdan soldan bir şey duyarak işi şansa bırakarak atlatılacak bir durum değil.
Bu işin uzmanı kimse o ne diyorsa o yapılır. Gençlere tabii ki çok önem vereceğiz, ondan daha fazla yaşımız var diye tabii ki çok şey bilmiş olmuyoruz, fikirlerine her zaman destek olucaz her zaman arkasında olacağız onlar bizim geleceğimiz ama şu an sırası değil.
Genci, yaşlısı, manavı, araba ustası, kurumsal firmada çalışanı kim olursa olsun bu konuda uzmanlar ne öneriyorsa(mantık çerçevesinde) bence onları uygulamalıyız.
Elbette düşünen herkesin bu konu hakkında bir fikri vardır ama ben kendi düşündüğüme değil uzmanların görüşüne ve fikrine güvenip uymaya çalışıyorum.
Bu durumu ciddi bir hassasiyetle çözmemiz gerekiyor..
baskan96
19-03-2020, 12:27
https://www.youtube.com/watch?v=yVdkSvJWyWQ
demirkolu severim bilgili bir yorumcudur şu cümleleri bile kalitesini anlatıyor
eğitim özelleştirilemez ve hükümetlerin eline bırakılamaz bu ülkeden bir Hasan Ali YÜCEL geçti ne öğrendiysek onun sayesinde..
Özelleştirilmiş eğitimin olduğu yerde öğrencilerin eşit olmayan şartlarda farklı şekilde eğitim görüp aynı sınava girmeleri zaten eğitim çemberinin ilk basamakta hatasını ortaya çıkarıyor..
şu anki eğitim sistemi tamamen hatalı onu kabul ediyorum ama öğrencilerin de belli bir disiplin içinde eğitimlerini tamamlamaları gerektiğine inanıyorum, coolvtec hocamın bahsettiği, bilmeseler de çok bilmişlik taslamaları, işlerine gelmeyen şeyleri de sorguluyormuş gibi yaparak aslında kaçmaları... ben univesitede aldığım konuları bile saçma bulurdum ama ileriki yaşamımda fluid mechanics den tut thermodynamiğe kadar aldığım her ders işime yaradı...
Abi fazlasıyla haklısın. Belirli bir disiplin muhakkak olmalı ancak disiplin çerçevesi içerisinde öğrencileri felsefi ve mantıksal düşünceye yönelten bir eğitim olmalı. Bu kadar sınav stresi ve geçim derdi içinde öğrencilerin felsefi düşünmeye ne kadar vakit ayırabileceği de tartışılır ama..
coolvtec
19-03-2020, 12:30
Ah öğle zeki sorgulayan sorular olsa öp de başına koy. Mantıklı her yorumu dinleyen ve uygulayan bir hocayım ben.
Sen gel de benimle bir gün derse gir, o zaman anlayacak ve hocam allah sabır versin diyeceksin. ;)
Örnek-1: Çoçuğum camları aç sınıfı havalandır. Hocam ne gerek var, hastalık vb yokmuş. Çocum inanma sen aç camı. Hocam ama ben üşüyorum. Evladım, öğle arasındasın, çık hareket et, dolaş, ısınırsın, camın kenarında oturma. Ama hocam....
Örnek-2: Çocuum kitap devter ve sözlüğün nerde. Çalındı hocam. Nerde çalındı. Sınıfta, dıranın altına koymuştum çalmışlar. Eee evledım burada bırakırsan çalınır tabii, eve götüreceksin. Ama hocam çok ağırlarrr. Çocumm incecik bir kitap 1 defter bida minnak sözlük, neresi ağır. Hocammm ......
Örnek-3: Hocam tuvalete gidebilir miyim? Tabi ki gidemezsin. Daha yeni girdik derse. Ama hocam gitmem lazım. Niye? Çok sıkıştım. Çocuum sen ilkokul öğrencisi misin? Tenefüste niye gitmedim. Hocam kantine çay almaya gittim. Çoccum o kadar sıkışıntın da önce wc ye sonra kantine niye gitmedin. Hocam çok sıra oluyooooo.
Bilmem anlatabildim mi? ;)
baskan96
19-03-2020, 12:33
Ankara Armada AVM eczane ve Migros harici kapattı tamamen
coolvtec
19-03-2020, 12:35
Doğru öğretmenlik nasıl olur konusunda yardımlar için de teşekkür ederim. Keşke daha önce bunu biri söyleselerdi, okulda falan öğretselerdi, ben gençken büyük öğretmenlerim önerseydi. 23 yıllık öğretmenlik hayatımda biliyor olsaydım böyle şeyleri. :)
kelalper
19-03-2020, 12:48
arkadaşlar söylediklerimde anlamadınız nokta şu, ben çocukların söylediklerini dinleyin ve yapın demiyorum. Onlara fikirlerine değer veriyorum dinliyorum haklı olduğun yerlerde var ama hatalı olduğun noktalarda şunlar şunlar denilmeli. Adama sen sus konuşma dediğin zaman adamın fikir üretme mekanizmasını kapatıyorsunuz. 100 tane çocuktan bir tanesinden illa ki doğru yorumlar ve fikirler çıkacaktır. Sen çocuksun sus denileni yap dediğin zaman adamı bitiriyorsun. Atatürk mesela hep aykırı adammış, Sergen yalçın aynı şekilde aykırı adam, Bu adamlar söylenileni yapmayıp başarılı olan adamlar. Şimdi Sergenle Atatürkü mü kıyaslıyorsun gibi saçma yorumlar yapmayın. Bunlar alanlarında örnek olan adamlar. Sergen antremandan sonra çalışmayı sevmeyen adam ama herif oturur kalecilerin defans oyuncularının hareketlerini izlermiş kasetlerden. Ben mesela otomobil manyağıydım çocukken de oturur onno ustanın yorumlarını falan okurdum anlamasamda okurdum sonra babama sorardım o parçaları araba başında göstermesi için. Bi gün derslerine çalışmazsan seni tamirciye veririm çıraklık yaparsın dedi gerçekten mi dedim sevinerek tokadı bastı dalga geçiyorum sanarak. Sonra kendisi bana yazlıkta çıraklık yaptırdı. Bi gün bizim Sierra nın fren hidrolik lambası yanıyordu ikide bir . Çözemediler ustayla bende balatalara bakın dedim. Vaay sen misin bize karışan çocuk aklınla nereden biliosun dediler korktum sustum nedenini söyleyemedim. Sonra babam iki gün sonra çekti beni neden balata dedin lan diye sordu dedim balata bitikse hidrolik seviyesi düşer o nedenle ışık yakabilir dedim. Daha lise 2 öğrencisiydim. Aferim doğru biliyormuşsun özür dilerim dedi.
Yani arada sırada o çocuklarıdan da mantıklı cevaplar gelebilir çünkü heriflerin beyin taze, herşeyi almaya açık hayat derdi yok ve bizden fazla bilgiye ulaşma şansları var . Herif bi yerden bişey okumuştur öğrenmiştir ve dediğide doğrudur. Size yol gösterir.
ardicli2000
19-03-2020, 12:48
Sınıfa 50 kişi koyarsın özel takip istersin....
Koy 24 maks yap eğitimi 9-15 arası. Geri kalan 3 saatte de hoca takip işlerini yapsın rapor hazırlasın..
Sabah 7 de vaşlar akşam 6 da biter öğlenci akşamcı sabahçı olur. Müfredat yılda 5 kez değişir. Sınav sistemi 20 kere değişir. Velinin umrunda olmaz öğrencinin durumu.... sonra öğretmen suçlu...
kelalper
19-03-2020, 12:51
bir işi 23 yapıyor olmak illa ki doğru yapıyor olmak anlamına gelmiyor hocam. bu sözlerimden sizi tenzih ederim. Öğretmenlere her zaman saygı duyarım ama söylediklerim için yanlış diyemezsiniz.
Forum çok ilginç ya,corono'dan eğitim sistemini tartışmaya geçtik :) .
Benzindeki etanol de gitti bence bu da tartışılmalı!!!1!!!!!
ErayCerit
19-03-2020, 13:02
Arifin manchestera attığı golü arıyordum nerelere geldim
rahmitanir
19-03-2020, 13:03
Zorlu grubu, üretim personeli gibi fabrikada olması gerekmeyen tüm çalışanları için önümüzdeki hafta itibari ile 1 gün gel, 1 gün gelme sistemine geçiyor.
Hem işler durmasın, hem de kalabalığı azaltıp riski düşürmek amaçlı (sadece Vestel'de 15K kişi var).
Ama önümüzdeki süreçte bu karar da değişebilir.
GokhanRS
19-03-2020, 13:04
HEALTH
2,794,665 Communicable disease deaths this year
104,625 Seasonal flu deaths this year
1,636,332 Deaths of children under 5 this year
9,149,503 Abortions this year
66,540 Deaths of mothers during birth this year
41,646,770 HIV/AIDS infected people
361,894 Deaths caused by HIV/AIDS this year
1,768,054 Deaths caused by cancer this year
211,162 Deaths caused by malaria this year
8,874,062,433 Cigarettes smoked today
1,076,177 Deaths caused by smoking this year
538,428 Deaths caused by alcohol this year
230,852 Suicides this year
$ 86,121,321,231 Money spent on illegal drugs this year
290,602 Road traffic accident fatalities this year
Şu ölüm oranlarına bakınca korona morona korkum geçip gidiyor bu sefer sigaradan korkmaya başlıyorum, daha sonra yakıyorum bir dal. arada sizde bakın bence.
Zorlu grubu, üretim personeli gibi fabrikada olması gerekmeyen tüm çalışanları için önümüzdeki hafta itibari ile 1 gün gel, 1 gün gelme sistemine geçiyor.
Hem işler durmasın, hem de kalabalığı azaltıp riski düşürmek amaçlı (sadece Vestel'de 15K kişi var).
Herkes baktı ki hükümet tatil etme konusunda "korkak" ve birilerine "aman sizin işleriniz bozulmasın" diye "hizmet etme" yönünde tavır alıyor, firmalar kendi tedbirlerini kendileri almaya başladı.
Biz bomboş gidip geliyoruz, bişey ürettiğimiz yok, acil bişey yok, "basiretsiz" yöneticilerimiz "gelme" diyemiyorlar. O kadar personel bütün hafta toplu taşıma araçlarıyla gidiyor geliyor öyle mal mal.
rahmitanir
19-03-2020, 13:10
Herkes baktı ki hükümet tatil etme konusunda "korkak" ve birilerine "aman sizin işleriniz bozulmasın" diye "hizmet etme" yönünde tavır alıyor, firmalar kendi tedbirlerini kendileri almaya başladı.
Biz bomboş gidip geliyoruz, bişey ürettiğimiz yok, acil bişey yok, "basiretsiz" yöneticilerimiz "gelme" diyemiyorlar. O kadar personel bütün hafta toplu taşıma araçlarıyla gidiyor geliyor öyle mal mal.
benim gördüğüm kadarı ile firmalar da iki türlü korkuyor:
Hem batmaktan korkuyorlar, hem de (özellikle büyükler) firma içinde corona çıkarsa hem sağlık açısından hem de itibar açısından ezilmekten.
Biz evdeyiz üretim devam bro :D Manisa yolu sana emanet :hehe:
emresener
19-03-2020, 13:12
Ankara Armada AVM eczane ve Migros harici kapattı tamamen
Akbatı ve akasya avm kapanmış istanbulda da
coolvtec
19-03-2020, 13:13
Corona sipeyşıl :)
Techno & Chill on Instagram: “Ibiza 2020 be Like 😂 [ TAG 1 ]
Follow @technoandchill Hansahola” (https://www.instagram.com/p/B92XpDhn7kM/?igshid=c23u4ax56jb0)
Sağlık Bakanı 1 Mart itibariyle yurtdışından 372 bin kişinin geldiğini, test yapılan kişi sayısının 10 bin civarı olduğunu ama abd'ye 500 bin yerli tanı kiti satıldığını açıklıyor
meclistekiler de alkışlıyor 372 bin kişiye test yapmak yerine o kitler satmışlar ve biz şu ana kadar 6 ilde sadece 10bin test yapabilmişiz..
Şehir hastaneleri yapılmasına rağmen de 100 bin kişiye düşen yatak sayımız oecd verilerinin oldukça altındaymış
Ben mi kapattım hasta garantisi için 30 tane kamu hastanesini?
ghibli06
19-03-2020, 13:55
Sağlık Bakanı 1 Mart itibariyle yurtdışından 372 bin kişinin geldiğini, test yapılan kişi sayısının 10 bin civarı olduğunu ama abd'ye 500 bin yerli tanı kiti satıldığını açıklıyor
meclistekiler de alkışlıyor 372 bin kişiye test yapmak yerine o kitler satmışlar ve biz şu ana kadar 6 ilde sadece 10bin test yapabilmişiz..
Şehir hastaneleri yapılmasına rağmen de 100 bin kişiye düşen yatak sayımız oecd verilerinin oldukça altındaymış
Ben mi kapattım hasta garantisi için 30 tane kamu hastanesini?
Numune hastanesi ve Yüksek ihtisas der susarım!!!
sekizsilindir
19-03-2020, 14:00
https://youtu.be/6wSRr90E7YA
https://youtu.be/4dzmEX0EM-M
Başhekimlik’ten yapılan açıklamaya göre “Eski kara kuvvetleri komutanı Aytaç Yalman korona virüs nedeniyle hayatını kaybetti, eşi de korona virüs nedeniyle tedavi altında…” denildi.
Eski Kara Kuvvetleri Komutanlarından Aytaç Yalman, 80 yaşında hayatını kaybetmişti. Alınan bilgiye göre Yalman, koronavirüs nedeniyle Sağlık Bilimleri Üniversitesi Sultan Abdülhamid Han Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Yalman, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen aynı gün hayatını kaybetti.
Başhekimlik’ten yapılan açıklamaya göre “Eski kara kuvvetleri komutanı Aytaç Yalman korona virüs nedeniyle hayatını kaybetti, eşi de korona virüs nedeniyle tedavi altında…” denildi.
Eski Kara Kuvvetleri Komutanlarından Aytaç Yalman, 80 yaşında hayatını kaybetmişti. Alınan bilgiye göre Yalman, koronavirüs nedeniyle Sağlık Bilimleri Üniversitesi Sultan Abdülhamid Han Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Yalman, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen aynı gün hayatını kaybetti.
Etrafında kim vardı nereden aldı, nasıl kaptı, bunları araştıracaklar mı acaba...
Etrafında kim vardı nereden aldı, nasıl kaptı, bunları araştıracaklar mı acaba...
Vefat tarihi 16 Mart..
16 Mart ta yapılan bakanlık açıklamasında bu bildirilmedi.. şimdi nasıl inanalım biz bu rakamlara?
ghibli06
19-03-2020, 14:40
Vefat tarihi 16 Mart..
16 Mart ta yapılan bakanlık açıklamasında bu bildirilmedi.. şimdi nasıl inanalım biz bu rakamlara?
yahu bakan nereden bilsin coronadan öldüğünü, öncesinde test yapılmış mı? hayır, tedavide test yapılmış mı? hayır... demek ki istatistik dışı, dur bi şu aradan kaçan hacı mı???
Kimse rakamlara inanıp "ya hepi topu 200-300 kişi" modunda değildir artık diye umuyorum
Etrafımızdaki herkes coronalıymış ya da taşıyıcısıymış gibi hareket etmek en önemlisi
Özellikle biz taşıyormuşuz gibi yaşlı insanlarla aramıza mesafe koymalıyız
Aklıma gelmişken yazayım etrafınızda yalnız yaşayan yaşlı komşularınız varsa onların alışverişlerini yapmak falan da yaşı genç olan bize düşer onlarında dışarı çıkmamalarını sağlayalım yardımcı olalım..
Vefat tarihi 16 Mart..
Bilindik birisi ve gün yüzüne çıktı geçte olsa. Ya bu süreçte vefat eden, rapora "ECEL" yazılanlar.
Tüh be Corona kandırdı bizi.
coolvtec
19-03-2020, 15:03
Kimse rakamlara inanıp "ya hepi topu 200-300 kişi" modunda değildir artık diye umuyorum
Etrafımızdaki herkes coronalıymış ya da taşıyıcısıymış gibi hareket etmek en önemlisi
Aklıma gelmişken yazayım etrafınızda yalnız yaşayan yaşlı komşularınız varsa onların alışverişlerini yapmak falan da yaşı genç olan bize düşer onlarında dışarı çıkmamalarını sağlayalım yardımcı olalım..
Bu Avrupa, umre vb yurt dışı girişlerine kadar bence gayet iyi gidiyorlardı. B girişlerden sonra ip koptu, ok yaydan çıktı. Şu an ben de herkese taşıyıcıymış gözüyle bakıyorum. Önlemlerimi ona göre alıyorum.
Aynen çok iyi söyledin, en azından yakın çevreyi kontrol edin. Faturalarını, alışverişlerini halledin. Yaşlılar internetten yatırmıyor, hala ptt'de fatura sırası var. Hatta evde sağlık hizmetinin kapsamı genişletildi. Onuda anlatın hastaneye gitmesinler, dışarı çıkmasınlar.
Sokak hayvanlarına bir şeyler koyun, bakıyorum şu ara kaplar boş kaldı.
Eğer ölürsem kimseye 1 kuruş borcum yok, banka hesabımdaki parayla sokaktaki kedilere mama alınsın sevinsin garipler. Vasiyetimide buraya bırakayım :D
bu olay başladığından beri babaannem ve dedem evden dışarı cıkmıyorlar,kimseyide eve almıyorlar.
anneannem de keza aynı şekilde. evlatları uyarması gerek,bıraksak cıkarlar.
https://twitter.com/i/status/1240544922383548418
izlensin diye böyle bir şey denedim ama olmazsa diye link de atayım : https://twitter.com/i/status/1240544922383548418
neden izole olmamız gerektiğinin en doğru şekilde anlatıldığı video bence
turbo&quattro
19-03-2020, 15:25
Kendi annemi ikna edemiyorum, grip olduğunda bile 1 gün yatar mutlaka, bağışıklığı çok güçlü değil. Üstüne sigara kullanıyor, kamu kurumunda çalışıyor.
65 gün izin hakkı olmasına rağmen izin aldıramıyorum. Hakkın yahu diyorum, al iznini git yazlığa deniz kenarı, kimse yoktur oralarda. 15 gün kafa dinle. Bahçe içinde temiz havada takılın güzel güzel. Yok nafile gitmem de gitmem. Başımıza bir şey gelmez inşallah. İşimiz duaya kaldı.
Ben sabah arabaya biniyorum işe, akşam çıkıyorum eve. Markete de geç saatte gidiyorum, kalabalıkla karşılaşmamak için.
Şirkette dezenfektan kullanıyoruz, kişisel mesafeleri uzattık, tokalaşma sıfıra indi. Toplantılar çok azaldı. Ki bu gün yarın bekliyoruz min 14 günlük bir ara verilmesini.
Babam emekli annemde calismiyor. Torun vs sorumluluklari yok. Babamin emekli maasinin yaninda bende maas gibi birsey veriyorum aman rahat olsunlar diye. Canakkale - Biga da huzurun dibi diye tabir edilen biryerde evimiz var ama yok arkadas gitmemek icin direniyorlar. Hadi babam tamamda annem gitmemde gitmem. Ne varsa ist da anlamadim. Hani biz genciz koy, kasaba hayati *****i olabiliyorda 60+ yas ustusun huzur gerek huzur. Bugun nihayetinde gideceklerdi bakalim gitmislermi ariyim simdi.
YouTube (https://youtu.be/qgylp3Td1Bw)
Canlı takip edebilirsiniz
YouTube (https://youtu.be/qgylp3Td1Bw)
Canlı takip edebilirsiniz
Borsa gibi ,lot'lar alınıp satılıyor sanki
İzmir optimum avm bugün akşam itibariyle kapanıyormuş, diğer illerde falan son durum ne acaba
Devlet bir miktar erteleme yaptı ama, iş yerleri için en büyük sıkıntılardan biri kira. Mülk sahipleri corona morona dinlemez ay sonu dayanır kapıya.
Sokağa çıkma yasağı diyorsunuz. Hadi dijital iş yapanlara uyguladınız (mesela bende evden çıkmıyorum neredeyse tüm işim bilgisayarda) ama fiziken orada bulunmasını gerektirip tek geliri maaşı, yevmiyesi olanlara ne olacak? Bu insanlar kirayı, faturayı, yiyecekleri öpücükle halletmiyorlar. Hayat kıbrıs kumarhanesi değil. Öpücük at viski gelsin, öpücük at sigaran gelsin.
İstanbulda Akbatı ve Akasya kapanıyor, Nişantaşı Citys kapandı zaten.
Bence sıradan hepsi kapanır, mantıklı olan da o zaten.
Restoranlara da bir sınırlama getirilmeli. Atıyorum starbucks kapalı yanında aslı börek açık insanlar oturuyor. Saçmalık başka birşey değil.
Devlet bir miktar erteleme yaptı ama, iş yerleri için en büyük sıkıntılardan biri kira. Mülk sahipleri corona morona dinlemez ay sonu dayanır kapıya.
Sokağa çıkma yasağı diyorsunuz. Hadi dijital iş yapanlara uyguladınız (mesela bende evden çıkmıyorum neredeyse tüm işim bilgisayarda) ama fiziken orada bulunmasını gerektirip tek geliri maaşı, yevmiyesi olanlara ne olacak? Bu insanlar kirayı, faturayı, yiyecekleri öpücükle halletmiyorlar. Hayat kıbrıs kumarhanesi değil. Öpücük at viski gelsin, öpücük at sigaran gelsin.
insanoğlu devlet mekanizmasını bugünler için geliştirdi ve emeğinin bir kısmını vergi adı altında ödedi
ırmağının akışına ölmek için oluşmadı bu sistem
tüm dünya "sokağa çıkmayın 3 ay ödemelerinizi erteliyoruz" derken bizimkiler "sokağa çıkmayın, ev alın, yut içi uçun, tatile gidin" dediler
bunun altından onlarda kalkamayacak tabi farkında değiller
GokhanRS
19-03-2020, 16:05
insanoğlu devlet mekanizmasını bugünler için geliştirdi ve emeğinin bir kısmını vergi adı altında ödedi
ırmağının akışına ölmek için oluşmadı bu sistem
tüm dünya "sokağa çıkmayın 3 ay ödemelerinizi erteliyoruz" derken bizimkiler "sokağa çıkmayın, ev alın, yut içi uçun, tatile gidin" dediler
bunun altından onlarda kalkamayacak tabi farkında değiller
inşaat sektörü batmasında gerisinin koy dötüne gitsin. inşaat çok önemli çooookkk, betonsuz geçen 1 ay bile düşünemiyorum. düşünsene siyasi akraban var ona rağmen inşaat şirketinin battığını, olacak iş değil. katliam sebebi.
Kıçımızın üstüne oturur beton yeriz :)
Ligler de eretelendi geç olsada
Allah göstermesin kimseye ama ben 65'indeki annemi evde tutmakta hiç zorlanmıyorsam sebebi onun da benim de geçmişte kanser tedavisi geçirmiş olmamız, sağlığın şakasının olmadığını iyi biliyoruz :D Babam ikimizin sürecine de şahitlik etti ama yerinde zor oturur, hala "alışverişe ben gideyim sen gitme" diye atlıyor, emretmek zorunda kalıyorum da öyle ben hallediyorum alışverişi. :D
Daha önce hiç hastaneye düştüler mi bilmem ama yolları düştüyse o günlerini hatırlatın onlara, insanoğlu unutkan.
Allah kimseyi gördüğünden geri koymasın. :)
veeeee, komplo teoriler;
alıntı
Burnuma pis kokular geliyor
Hepimiz son 1 aydır Korona Virüsü ile uğraşırken, Amerika’dan 40 bin özel kuvvet askerleri AB ülkelerine gelmeye başladı. İlk Uçak Cumartesi günü Hamburg havalimanına sessiz sedasız indi.
Hepimiz virüs ile uğrasıyoruz ama ABD askerleri gecenin sessizliğinde Hamburg’a indi. Tam da tüm uçuşların iptal edildiği, sokakların boşaltıldığı bir anda…
Okullar kapandı, ülkeler birbiriyle sınırları kapatıyor ama ABD’den askerler „Tatbikat“ adı altında AB ülkelerine geliyor.
Toplam 37.000 ABD askeri ne amaçla geldi?
.....
Dikkat çekmek için yazmış kim yazmışsa, 25 yıldır yapılan tatbikat, bu yıl da iptal edilmiş zaten, hiçbir şey sağlıktan önemli değil diyorlar
Exercise Defender-Europe 20 UPDATE > U.S. Army Europe > Press Releases Article View (https://www.eur.army.mil/Newsroom/Releases-Advisories/Press-Releases-Article-View/Article/2113178/exercise-defender-europe-20-update/)
Liglerin ertelendiğini açıklarken bile açıklamaya Avrupa ülkeleriyle sidik yarıştırarak başlıyorlar... Onlar hastalık başladığında seyircili oynattılar biz seyircisiz kararı verdik diye...
Bu arada Federasyon başkanı Nihat Özdemir öyle bir kukla ki neyi savunsa 2 gün sonra aksi karar açıklanıyor sanki daha önce tersini söylememiş gibi alınan kararı savunmaya başlıyor...
TarikS yanlış tanı yüzünden 7 ay felç yattı, sağlığın kıymetini bilmesi gerek ama çok enteresan davranıyor.
Bu sene zaten emekli ol diye pres yapıyordum, md'ü aklını çelmiş 1 sene daha çalış diye, çok meyilli çalışmaya.
Kendimden çok onları düşünüyorum, onlar kendilerini ben kadar düşünmüyorlar, çok canım sıkılıyor duruma.
Daha önce hiç hastaneye düştüler mi bilmem ama yolları düştüyse o günlerini hatırlatın onlara, insanoğlu unutkan.
orkuteren
19-03-2020, 16:18
Sakarya'da serdivan avm kapatma kararı aldı sırasıyla diğer 2 avm de kapatır herhalde.
emresener
19-03-2020, 16:19
Ya açıklama yapıyorlar.
Fiziksel mesafeyi koruyalım diyor
50cm yok aralarında.
Sırayla konuşma yapıyorlar. Herkes elliyor mikrofonları :) bir o yana bir bu tarafa taşıyorlar
Tam komediler ya.
Eğer haber doğruysa ki şu ana kadar yalanlama gelmedi kara kuvvetleri eski komutanı aytaç yalman pazar günü vefat ediyor, fenerbahçe ordu evi karantina altına alınıyor ve hiçbir askeri tören vs. yapılmadan sessizce cenaze işlemi yapılıyor. ailesi de şuan karantina altında.
emresener
19-03-2020, 16:21
Eğer haber doğruysa ki şu ana kadar yalanlama gelmedi kara kuvvetleri eski komutanı aytaç yalman pazar günü vefat ediyor, fenerbahçe ordu evi karantina altına alınıyor ve hiçbir askeri tören vs. yapılmadan sessizce cenaze işlemi yapılıyor. ailesi de şuan karantina altında.
Sağlık bakanı onayladı.
Sayı 3 oldu
Sağlık bakanı onayladı.
Sayı 3 oldu
O zaman bakan bey ilk kaybımız diye tv ye çıkmadan önce bu olay yaşanıp gizleniyor yanlış mıyım ?
emresener
19-03-2020, 16:27
O zaman bakan bey ilk kaybımız diye tv ye çıkmadan önce bu olay yaşanıp gizleniyor yanlış mıyım ?
Yanlış olmasın tarihsel olarak bişey söylemedi. Bugün vefat etti siye geçiyor haberlerde ama yine sosyal medyada dediğiniz gibi gatada ölüm var diye haftasonu söylenti geziyordu.
İlla var bir çarpaşıklık bu konularda
Allah göstermesin kimseye ama ben 65'indeki annemi evde tutmakta hiç zorlanmıyorsam sebebi onun da benim de geçmişte kanser tedavisi geçirmiş olmamız, sağlığın şakasının olmadığını iyi biliyoruz :D Babam ikimizin sürecine de şahitlik etti ama yerinde zor oturur, hala "alışverişe ben gideyim sen gitme" diye atlıyor, emretmek zorunda kalıyorum da öyle ben hallediyorum alışverişi. :D
Allah kimseyi gördüğünden geri koymasın. :)
Geçmiş olsun öncelikle ben hiç yatmadım hastaneye ama kız arkadaşım ocak ayında 3. beyin ameliyatını oldu hala iyileşme sürecinde bu sefer ek tedaviye gerek kalmadı ama hastanede olduğu süreçte full yanındaydım çok iyi anlıyorum sizi o yüzden, biz de görüşmüyoruz şuan hiç bi şekilde o evden çıkmıyor hiç bi şekilde ama ben işe gidip geliyorum dışardayım risk olur diye sokağına girmiyorum, o yüzden kimse tedbiri elden bırakmamalı bence ailesindekileride mutlaka evde tutmalı bir şekilde
coolvtec
19-03-2020, 16:29
Güzel bir açıklama;
Öncelikle şunu belirtmekte fayda var. Bu virüsten kaçış yok arkadaşlar. İstisnasız hepimiz yakalanacağız. Ama ne kadar geç yakalanırsak o kadar iyi, bunu en sonda açacağım. Aynen grip virüsünde olduğu gibi önümüzdeki yıllar, on yıllar boyunca bu virüsle yaşamayı öğreneceğiz. Emin olun bu kesin. Şu an alınan karantina, tatil, izin vb önlemlerinin tamamı virüsün yayılma hızını yavaşlatıp, sağlık sektörünün çökmemesini sağlamak üzere alınıyor.
Çok hızlı yayılımda hastanelerin yoğun bakım üniteleri çıkmaza giriyor ve bilamecbur İtalya örneğinde olduğu gibi hangi hastanın yaşayacağına, hangisinin öleceğine karar verilmesi gereken berbat bir durum ortaya çıkıyor.
Virüs dediğimiz şeyler aslında öldürücü, şeytani birer düşman değiller. Onlar da aynen bizim gibi üzerinde konuşlandıkları alan sayesinde yaşayan canlılar. Zaten genelde hayvanlardan bize geçiyorlar ve evet, hayvanları genelde öldürmüyorlar. Çünkü kendileri de yaşamak için üzerinde yaşadıkları canlılara muhtaçlar. Yüzyıllardır hayvanlarla beraber yaşamaya alışmışlar.
E peki biz neden ölüyoruz? Çünkü birbirimizi tanımıyoruz. Virüs kendini hala hayvan vücudunda zannediyor. Yeni yerleştiği konağın şartlarını henüz bilmiyor. Belli bir süre geçtikten sonra hem bizler onlara bağışıklık kazanacağız hem de onlar kendi sonsuz yaşamları için mutasyona uğrayacaklar. Böylece beraber yaşamaya alışacağız.
Mesela aranızda herpes labialis adlı virüsü duyan oldu mu hiç? Duymadınız ama kendisi dünyanın en yaygın virüslerinden birisi ve bir kere vücudumuza girdikten sonra biz ölene kadar vücuttan atılamıyorlar. Peki ne yapıyor bu virüs? Dudağınızda uçuk çıkarıyor. O kadar işte. Bizi öldürmüyor çünkü biz ölürsek kendisi de yaşayamıyor.
Grip virüsü de hemen hemen öyle. Öldürücülük oranı %0.1 civarı ve genelde zaten vücudunda kronik sorun olanları öldürüyor. Her sene ve her sene dünyada yarım milyar insan grip virüsüne yakalanıyor. Bu şekilde birlikte yaşamaya alıştığımız tonla virüs var. Corona virüsler (sars, mers vb) ile de yaşamaya alışacağız (tabii mers ile belki 1000 yıl sonra).
Sadede gelirsem, dediğim gibi hepimiz bu virüse yakalanacağız. Hatta belki birçoğumuz yakalandı bile ama fark etmedi. Ve hatta hastalığı da atlattı. Vücudu virüsle yaşamaya çoktan alıştı ya da virüs o vücutta yaşayamadı ve başka konaklara geçti. Bu konuda en güzel örnek Diamond Princess gemisi. Gemideki 3700 kişinin 700'ünde test pozitif çıkmış. Ama bu 700 kişinin 350'si hastalığı hissetmemiş bile. Ve hala da çok sağlıklılar. Yatak döşek yatmıyorlar. Ki yaş ortalamaları da baya yüksek.
Peki neden böyle? Çünkü o 350 kişinin bağışıklık sistemi çok güçlü. Yani bu hastalıkta en önemli şey bağışıklık sistemi. Aramızda bağışıklığı iyi olanlar, spor yapanlar, doğru besinleri alanlar, sigara içmeyenler vb. bu hastalığı belki hissetmeyecek bile. Belki hafif bir grip gibi atlatıp hayatlarına devam edecekler.
Ne yapmak gerekiyor? Öncelik vücut direnci. Spor ve hareket. Sonrası beslenme. Özellikle meyve sebzeler ile daha spesifik şeyler, mesela sarımsak, yoğurt, kefir, yeşil çay vb. Sonrası ise besin takviyeleri. Özellikle c vitamini, çinko, beta glukanlar (1.3 ve 1.6) ve kara mürver ekstresi. Meyve sebzeler ve takviyeler eğer kendinize de dikkat ederseniz bu kışı atlatmanızı sağlayabilir. Çünkü bağışıklık sistemini çok dirençli hale getiriyorlar.
Dediğim gibi, bu virüsle yaşamaya alışın. Önümüzdeki yıllarda, hatta belki aylar ya da haftalarda mutasyona da uğrayacak, ya daha ölümcül olacak, ki kendi de kaybeder, bu yüzden bunu düşük olasılık görüyorum, ya da o da bizimle yaşamayı öğrenecek. Aşısı bulunsa bile mutasyona her uğradığında aşı işlevini kaybedecek. Grip aşıları da öyledir. Sizi sadece geçmiş senelerin grip virüslerinden korur. Yenilerinden değil. Yani tam koruma sağlamaz. Tam koruma her zaman için bağışıklık sisteminizdir.
Fakat dediğim gibi virüsün canlılığını devam ettirebilmesi için bulunduğu konağı öldürmemesi ve başka konaklara geçebilmesi gerekiyor. Bunun için de mecburen mutasyona uğramak zorunda. Mutasyon dediğimiz şey ise nesille alakalı ve virüsler çok hızlı üreyip öldükleri için bizlerde yıllar alan nesil değişimi onlarda saatler alabiliyor. Bu sayede çok hızlı mutasyon geçiriyorlar. Ve büyük bir olasılık süre geçtikçe virüs bulaştığı kişiyi öldürmeyecek şekilde mutasyon geçirecek. Yani bu virüsü ne kadar geç kaparsanız tehlikesi o kadar az olacak.
Evet, hepimize uğrayacak bu virüs ama ne kadar geç uğrarsa o denli şanslı olacağız. Bu yüzden olabildiğince evden çıkmamak, hijyene dikkat etmek, gerekli şekilde beslenmek, hareket etmek ve gerekli takviyeleri almak gerekiyor. Bunları yapanlar emin olun hepimizden uzun yaşayacak.
Özet
1- Kendinizi karantinaya alın. Virüsle en geç temas edenler en şanslıları olacak
2- Hijyen. Olabildiğince temizliğe dikkat edin.
3- Meyve sebze yiyin.
4- Bağışıklığa iyi gelen sarımsak, kefir, yoğurt gibi besinler tüketin.
5- Bağışıklığa çok iyi gelen besin takviyeleri ve vitaminler alın. Örnek: beta glukanlar, c vitamini, çinko, kara mürver ekstresi vb.
6- Hareket edin ve evinizde spor yapın.
7- Sigarayı bırakın.
8- Bol su için.
Yanlış olmasın tarihsel olarak bişey söylemedi. Bugün vefat etti siye geçiyor haberlerde ama yine sosyal medyada dediğiniz gibi gatada ölüm var diye haftasonu söylenti geziyordu.
İlla var bir çarpaşıklık bu konularda
16 Mart Vefat tarihi.
Bakan rahmetlinin KOAH tanısı ile hastaneye yatırıldığını test yapılıp negatif çıktığını fakat eşinin testi pozitif çıktıktan sonra bu kanıya varıldığını söyledi..
Artık ne kadar doğruysa..
free-hifi
19-03-2020, 16:45
bulursan banada haber verir misin.
http://www.bio-zymes.com/page.asp?ic=3
Bura ile anlaşacagız gibi
Aytaç Yalman bugün vefrat etmedi. 3 gün önce vefat etti.
17 Martta haberi geldi yakın çevresine
Dün de basında başladı konuşmalar.
yıldırımbyzt
19-03-2020, 18:02
Aynen çok iyi söyledin, en azından yakın çevreyi kontrol edin. Faturalarını, alışverişlerini halledin. Yaşlılar internetten yatırmıyor, hala ptt'de fatura sırası var. Hatta evde sağlık hizmetinin kapsamı genişletildi. Onuda anlatın hastaneye gitmesinler, dışarı çıkmasınlar.
Sokak hayvanlarına bir şeyler koyun, bakıyorum şu ara kaplar boş kaldı.
Eğer ölürsem kimseye 1 kuruş borcum yok, banka hesabımdaki parayla sokaktaki kedilere mama alınsın sevinsin garipler. Vasiyetimide buraya bırakayım :D
Evde sağlık sistemi genişlememiş abi 88 yaşında babanem var pazartesi günü için devam kontrolü var alo 184 ü aradım dedim durum böyle böyle kronik hastalıklar falan var sadece yatalak hastalar için bu durum geçerli gerekli önlemleri alıp kendiniz gitmelisiniz diyor
zOnstyLe
19-03-2020, 18:02
Cuma ve Kandillerde camiler kapatılacakmıs artık. Bizim insanımıza herseyi zorla yaptıracaksın işte boyle.
Vallahi hayret sokağa çıkma yasağı konusu nereye bağlanmış.
Arifin manchester a attığı golü arıyorduk halbuki
Son dakika… Bakan Soylu’dan ‘sokağa cıkma yasağı’ acıklaması - Guncel haberler (https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-bakan-soylu-acikladi-iste-karantina-altinda-olanlarin-sayisi-5689679/)
Vallahi hayret sokağa çıkma yasağı konusu nereye bağlanmış.
Arifin manchester a attığı golü arıyorduk halbuki
Son dakika… Bakan Soylu’dan ‘sokağa cıkma yasağı’ acıklaması - Guncel haberler (https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-bakan-soylu-acikladi-iste-karantina-altinda-olanlarin-sayisi-5689679/)
Bu acıklama yeni bir acıklama mı?
Alınan ekonomik önlemler ve en son liglerin de ertelenmesi gidişatın yasağa dogru gittigini gösteriyor biraz
Cuma ve Kandillerde camiler kapatılacakmıs artık. Bizim insanımıza herseyi zorla yaptıracaksın işte boyle.
Yaa sen git yıllarca yalan yanlış Chp camileri kapattı de, sonra gel camileri kapat .Allah'ın sopası yok.
Yaa sen git yıllarca yalan yanlış Chp camileri kapattı de, sonra gel camileri kapat .Allah'ın sopası yok.
şu illet ten kurtulduğumuz gün eyy cehape diye ortaya çıkarlar hiç merak etmeyin :)
zOnstyLe
19-03-2020, 18:47
Valla ben camiye gidicem kapatamazsınız hop şiiişştt biz burda namaz kılıyoruz, burayı melekler yıkıyor temizliyor falan diyenlerin gitmesini ve toplu olarak hastalanmasını bekliyorduk. Bu haber olmadı ama yapacak bişey yok..
Ohal sokaga cıkma yasagı olacak haberlerını fetoculer batılılar ve cehapelıler cıkarıyomus ıtıbar etmeyın. 2gun sonra cb ohal ılan ederse ne dıcek bakalım
Bu acıklama yeni bir acıklama mı?
Alınan ekonomik önlemler ve en son liglerin de ertelenmesi gidişatın yasağa dogru gittigini gösteriyor biraz
Aynen yeni açıklama 19:05 te yayınlanmış sitede
Birde işsiz kalanlar, evini nasıl geçindirecek. Elektrik su vb. Nasıl ödeyecek ? Borçları, kredileri ne olacak ona el atsalar. Sosyal devlet o da yersen... Evlerde oturun ama iç hat uçuş kdvsini yüzde 1 e düşürdük. Ha evlerde oturun diye de 500 bine kadar ev kredisini yüzde 90 a peşinatı da yüzde 10 a indirdik.hadi iyisiniz. Corona tedbir paketine bak. Maşallah.
Birde işsiz kalanlar, evini nasıl geçindirecek. Elektrik su vb. Nasıl ödeyecek ? Borçları, kredileri ne olacak ona el atsalar. Sosyal devlet o da yersen... Evlerde oturun ama iç hat uçuş kdvsini yüzde 1 e düşürdük. Ha evlerde oturun diye de 500 bine kadar ev kredisini yüzde 90 a peşinatı da yüzde 10 a indirdik.hadi iyisiniz. Corona tedbir paketine bak. Maşallah.
Sosyal devletle hiç alakası yok, öyle olsaydı işsiz olup sigortasız kaldığım günlerde felaket hastayken hastaneye gitsem mi, gitmesem mi diye kıvrandırtmazdı beni evde.. Bu konuda da hiç bişey yapacaklarını sanmıyorum..
Vatandas ne demıstı. Ulkede hard kapıtalızm var lesci csn alıcı. Ozel sektor calısanının amacı patronuna daha fazla para kazandırıp onu zengın ederken evıne ekmek goturup karnını doyurmasıdır. Hızmet edemıyosan degerın yoktur.bız dua edelım kolonya dagıtalım gavurun ası ılac bulmasını bekleyelım. Devletın baska ısı yok zor durumdakı vatandasına yardım etcek. Okadar yatı katı olan adamın vergısını sılmek varken sade vatandasınamı acıcak. Su ulkede calısan ınsanın hıc bır degerı yok. Sosyalızmı tatmadan anlasılmaz
GokhanRS
19-03-2020, 20:10
Vatandas ne demıstı. Ulkede hard kapıtalızm var lesci csn alıcı. Ozel sektor calısanının amacı patronuna daha fazla para kazandırıp onu zengın ederken evıne ekmek goturup karnını doyurmasıdır. Hızmet edemıyosan degerın yoktur.bız dua edelım kolonya dagıtalım gavurun ası ılac bulmasını bekleyelım. Devletın baska ısı yok zor durumdakı vatandasına yardım etcek. Okadar yatı katı olan adamın vergısını sılmek varken sade vatandasınamı acıcak. Su ulkede calısan ınsanın hıc bır degerı yok. Sosyalızmı tatmadan anlasılmaz
Hak ettiğimiz değeri alıyoruz, bizim fabrikada mavi yaka tüm gün ebesi mikilen adam deli gibi savunuyordu bunları, şimdi bu aydan itibaren maaş alamasın göreceğiz bakalım. Muhtemelen bizim patronu puştluk ile suçlar, reisine yine toz kondurmaz.
ghibli06
19-03-2020, 20:18
Hak ettiğimiz değeri alıyoruz, bizim fabrikada mavi yaka tüm gün ebesi mikilen adam deli gibi savunuyordu bunları, şimdi bu aydan itibaren maaş alamasın göreceğiz bakalım. Muhtemelen bizim patronu puştluk ile suçlar, reisine yine toz kondurmaz.
dün açıklanan paket zaten fiilli ertelemeleri içeriyor, şu ortamda 3 ay vergi kdv stopaj ödemezsin kimse sana dokunmaz, devlet de tahsil edemez yani göstermelik bir erteleme, kredi diyorlar eğer şirketin durumu iyiyse zaten alırsın o krediyi yok borç harç varsa devletten torpilin yoksa 3ün1ini alırsın ancak, hvayolu şirketi zaten 2 tane domestic uçan biri devletin mecburen aldı kararı, eee başka? kapanan iş yerlerinin kirası, personel ödemesi? iptal olan ya da başlayamayan işlerin ekonomik zararı? şirketin kredi borcu varsa onların ödemesi?? 20 maddeyi doldurmak için baya uğraşmışlar ama olmamış, eskiden yazılı sınavlarda bilmeyince madde madde doldururduk kel alaka şeyleri biri tutar belki diye ama aslında gevelediğimizi kendimiz de bilirdik, ona benziyor...
koskoca firmalar büyük önlemler alıyor
ben anasını bılmem naptıgımın imza sirküleri muhabbetine hergün dışardayım, söylediklerim umurunda değil kimsenin , maskeyle eldıven koruyor sanıyolar. yarın perpaya gidecegim ito ya, mecbur kılıyorlar.. itiraz etmeyi tekrar denicem ama önlem sıfır .. o elıne sıktıkları sıvı koruyor sanıyorlar yazık.. bizi düşünen yok herkes ofiste tek ben geziniyorum..
sizce bu zihinler oldukça önüne geçilebilir mi virüsün ??
Bu virus rusyada nasıl yok :D
Russia
Confirmed: 199
Deaths: 1
Recovered: 9
Active: 189
Birleşik Arap Emirlikleri nde de yok :)
ghibli06
19-03-2020, 22:51
Bu virus rusyada nasıl yok :D
Russia
Confirmed: 199
Deaths: 1
Recovered: 9
Active: 189
Putinden henüz test izni alamamışlar, grip olana basıyorlar votkayı sonra da alkol komasından öldü diyorlar, Rusya'daki yaygın ölüm sebeplerinden biri nasıl olsa :)
United Arab Emirates
Confirmed: 140
Deaths: 0
Recovered: 31
Active: 109
Putinden henüz test izni alamamışlar, grip olana basıyorlar votkayı sonra da alkol komasından öldü diyorlar, Rusya'daki yaygın ölüm sebeplerinden biri nasıl olsa :)
United Arab Emirates
Confirmed: 140
Deaths: 0
Recovered: 31
Active: 109
şaşırtıcı bu işte kesin parmak var amk yarasayla olcak iş değil bu :D
Vaka sayısı 359 hayatını kaybeden vatandaş sayımız 4' yükseldi. Hala ciddiye almayan kendi kafasının dikine giden bir topluluk var.
Uzmanlar ne diyorsa onu en iyi şekilde yapmaya çalışmazsak işimiz zor gibi gözüküyor. Bazı konularda asla taviz verilmemeli artık.
Gerekli hassasiyeti göstermedikçe işimiz zor gözüküyor... Hakkımızda hayırlısı olsun.