Orijinalini görmek için tıklayınız : Logitech z506
CloudGrey
11-12-2019, 13:51
Bu lanet olası aleti 3 yıl önce aldım.
Alet film izlerken bişeyler dinlerken 2saat 1 pat uyku moduna geçiyor.(BI SPEAKERA NEDEN UYKU MODU KONUR LAN ^%*x&+^%^+% )
bende gidip düğmesine basıyorum ışığı komple kapanıyor ve alet kapanıyor , açınca ses geri geliyor.
3 yıldır sesi 2 saatte bir kalkıp koltuktan gidip aleti kapatıp açıyorum.
Geçen hafta kafam çalıştı dedimki ben buna uzaktan kumandalı priz alayım.(ZEHİRİM)
ona bağlarım alet uyku moduna geçince kumandadan prizi açıp kapatırım pat açılır :D
n.h açılır , alet uyku moduna geçince fişi ceksende nası oluyorsa ışığı yanık kalıyor ve hala uyku modunda duruyor.
fişi geri takıyorum gene uyku modunda..
haliyle uzaktan kumandalı prizde bi işe yaramadı...
tek çözüm yolu üzerinde düğmeden açıp kapamak.
BU NASIL OLUR ?
DELİRİCEM
bunun ana kartına bişeyler yapılmazmı ne bilim yada başka şeyler
alet bu
https://resmim.net/f/KL0zDA.jpg
prizde bu
https://resmim.net/f/hqAXdG.jpg
ses sistemi TV ye mi bağlı bilgisayaramı?
CloudGrey
11-12-2019, 14:20
ses sistemi TV ye mi bağlı bilgisayaramı?
burası biraz alengirli şimdi.
tvnin altında pc var hdmi'dan tvye bağlı.
ses kartı olarakta W10 içinden tvnin ses kartı ayarlanmış durumda.
alette 5+1i tek jak'a düşüren resimdeki kablo ile tvnin kulaklık çıkışına bağlı.
böylece pc' kullanırken digitürkü izlerkende ses geliyor.
ama bunun sorun olcağını zannetmiyorum zira aleti sadece 3.5luk jaktan sadece telefona bile bağladınızda belli bir süre sonra uyku moduna geçiyor.(test ettim bunu)
https://resmim.net/f/rexXvQ.jpg
Bağlantıyla ilgili birşey değil :) Z serisinin uyku modu olan modellerinde bu sorun mevcut.
başlığı ve içeriği değiştirip, ürünü övüp, letgodan satıp, muadil fiyatlara başka seri almak en sağlam çözüm sanırım :D
CloudGrey
11-12-2019, 14:31
Bağlantıyla ilgili birşey değil :) Z serisinin uyku modu olan modellerinde bu sorun mevcut.
çözümüde yok sanırım.
açma switch böyle basınca elektriği verip geri dışarı çıkandan , bir lastikle o switch'i sürekli basılı halde tutmayı deneyeceğim.
bakalım ne olacak ?,
böyle salak saçma çözümler deneyeceğim...
çarem kalmadı.
5+1 fiyatları kafayı yemiş çünkü
"Kendimce çözdüm sayılır. bilgisayarın sesi yüzde 20 nin altındaysa müzikte açık olsa videoda farketmiyor uyku moduna geçiyor yüzde 40'a gelene kadarda geri gelmiyor. her türlüsünü denedim tek çözüm yolu var şimdilik bilgisayarın sesini yüzde 60 lara getiriyorum. ana speaker'ın üstündende sesi kısıyorum. anca bu şekilde kullanırken uyku moduna geçmiyor. tam bir çözüm bulana kadar buda idare ediyor şimdilik"
yazmışlar.
Bir de prizden elektriği kesince 1-2 dk bekledin mi hiç? Kapasitörler boşalanana kadar hafızada son durum kalıyor olabilir.
Bende de LG soundbar var.
Bluetooth ile her bağlandığımda soundbar sesi 100 üzerinden 50'ye iniyor kaldığı ayara bakmazsızın.
TV'ye kablo ile bağlı, TV'yi kapatıp açınca sorun yok.
İlginç bu cihazlar valla.
CloudGrey
11-12-2019, 14:33
aslında deeperblack beyin bir fikri olabilir , zamanında bana g27'ye nasıl harici el freni yapılır o anlatmıştı :)
çözümüde yok sanırım.
açma switch böyle basınca elektriği verip geri dışarı çıkandan , bir lastikle o switch'i sürekli basılı halde tutmayı deneyeceğim.
bakalım ne olacak ?,
böyle salak saçma çözümler deneyeceğim...
çarem kalmadı.
Çözüm illaki bulunur ama baya bi uğraşmak lazım. Onun için değer mi tartışılır. Dışardan PIC programlamalı bir devre ile çözülebilir aslında. Bana göre uğraşmaya değmez (:
CloudGrey
11-12-2019, 14:35
"Kendimce çözdüm sayılır. bilgisayarın sesi yüzde 20 nin altındaysa müzikte açık olsa videoda farketmiyor uyku moduna geçiyor yüzde 40'a gelene kadarda geri gelmiyor. her türlüsünü denedim tek çözüm yolu var şimdilik bilgisayarın sesini yüzde 60 lara getiriyorum. ana speaker'ın üstündende sesi kısıyorum. anca bu şekilde kullanırken uyku moduna geçmiyor. tam bir çözüm bulana kadar buda idare ediyor şimdilik"
yazmışlar.
Bir de prizden elektriği kesince 1-2 dk bekledin mi hiç? Kapasitörler boşalanana kadar hafızada son durum kalıyor olabilir.
bu forumları (donanım haberdeydi bu yorum sanıyorum) yabancı forumları çok okudum , kimsede kesin bir çözüm yok.
Ses sistemi elektriği direk prizden alıyor. bu cihazlarda uyku modu olmaz diye biliyorum. aklıma gelen bağlı olduğu cihazdan kaynaklı bir durum olabilirmi. Sinyal gelmiyor. TV veya bilgisayar bir süre sonra sinyal göndermeyi bırakıyor, taki siz aç kapa veya komut verene kadar. ama telefon ile olmasıda anlamsız. acaba bağlantı şeklindenmi.
Abi selam, bende de buna benzer bir problem vardı. Harman Kardon'un bass'ını almıştım ve 2-3 saat dinlediğimde kendini korumaya alıyordu. Bende bu durumdan çok sıkıldım ve aldığım arkadaş geri iade ettim. O da içini açtırmış ve (bizimkilerin arkasında auto var tehlikeli bişey olduğunda vs kendini korumaya alıyor akım gibi) o switch içeriden kırılmış mı yamulmuş mu ne. Onu geri yaptırdı şimdi çalışıyormuş ama ben almadım daha da.
Geçenlerde bende ses sistemi bakıyordum bu modeli gördüm. Sesinden bassından memnun musunuz? Tv de ve laptopta kullanacağım almaya değer mi
CloudGrey
11-12-2019, 14:57
Ses sistemi elektriği direk prizden alıyor. bu cihazlarda uyku modu olmaz diye biliyorum. aklıma gelen bağlı olduğu cihazdan kaynaklı bir durum olabilirmi. Sinyal gelmiyor. TV veya bilgisayar bir süre sonra sinyal göndermeyi bırakıyor, taki siz aç kapa veya komut verene kadar. ama telefon ile olmasıda anlamsız. acaba bağlantı şeklindenmi.
denyonun biri koymuş işte özellik diye.
neler denedim, tek başına bir prize taktım , bağlantıları değiştirdim, pc'ye tek bağladım , tele bağladım yok.
ne olursa olsun 1 saat 1.5 saat sonra tak sesi kesililiyor gidiyom düğmesine basıom ışığı sönüyor bida basıyom yanıyor çalışıyor.
CloudGrey
11-12-2019, 14:58
Geçenlerde bende ses sistemi bakıyordum bu modeli gördüm. Sesinden bassından memnun musunuz? Tv de ve laptopta kullanacağım almaya değer mi
ALMA !
yukarda o kadar sövdüm hala model iyimi diyosun :D
sesi güzel ama allahı var
ALMA !
Ben zaten sesinden ve bassından memnun musunuz diye sordum ona da cevap vermişsiniz teşekkürler :)
ALMA !
Satalım hemen :D
CloudGrey
11-12-2019, 15:08
Mikado MD-856 5+1 Usb+SD+FM Destekli Multimedia Bluetooth Fiyatı (https://www.hepsiburada.com/mikado-md-856-5-1-usb-sd-fm-destekli-multimedia-bluetooth-speaker-p-HBV000002QTO5)
şunu kullanan varmı?? 3 yıldır kanser oldum
Aynı cihazdan bende odamdaki televizyonda turkcelltv ile birlikte kullanıyorum. Uyku modu olayı bende de var. Televizyonun sesini biraz açtığımda uyku modundan çıkıyor, sonra geri kısıyorum :D Aç kapa yapmadan, yerimden kalkmadan hallediyorum yani, aklınızda bulunsun :)
Diğer odadaki televizyonda da x530 var, onda böyle bişey başıma gelmedi hiç.
CloudGrey
11-12-2019, 16:01
Aynı cihazdan bende odamdaki televizyonda turkcelltv ile birlikte kullanıyorum. Uyku modu olayı bende de var. Televizyonun sesini biraz açtığımda uyku modundan çıkıyor, sonra geri kısıyorum :D Aç kapa yapmadan, yerimden kalkmadan hallediyorum yani, aklınızda bulunsun :)
Diğer odadaki televizyonda da x530 var, onda böyle bişey başıma gelmedi hiç.
bende işe yaramıyor :) çok denedim.
x530la takas edelim gel :D
bende işe yaramıyor :) çok denedim.
x530la takas edelim gel :D
bi tane 506 var zaten, hem 530 dan da çok memnunum abi ya :D
imkan olsa da temiz bi z5500 alsak, eskiden dükkanda vardı devrederken kaldı dükkanda :(
Monster Clarity Hd Model One Speakers, Gumuş - Vatan Bilgisayar (https://www.vatanbilgisayar.com/monster-clarity-hd-model-one-speakers-gumus.html)
Bulabiliyorsanız bundan bulun. Logitech z906 alacağım zaman bu da vardı sırada ikisini de denedim kararım monster oldu ve iyi ki de monster almışım ben böyle ses kalitesi beklemiyordum.
Logitech'den 1000 kat daha iyi. Bass tiz ve ses olarak.
Temiz z5500 isteyen varsa mesaj atsın :)
Takas kabul etmem ama..
CloudGrey
11-12-2019, 16:16
Monster Clarity Hd Model One Speakers, Gumuş - Vatan Bilgisayar (https://www.vatanbilgisayar.com/monster-clarity-hd-model-one-speakers-gumus.html)
Bulabiliyorsanız bundan bulun. Logitech z906 alacağım zaman bu da vardı sırada ikisini de denedim kararım monster oldu ve iyi ki de monster almışım ben böyle ses kalitesi beklemiyordum.
Logitech'den 1000 kat daha iyi. Bass tiz ve ses olarak.
cok para :D max 500 bütce
imkan olsa da temiz bi z5500 alsak, eskiden dükkanda vardı devrederken kaldı dükkanda :(
bende ikince el bi tane x530 bulayım bari.
z5000 - 5500dede sorun yaşayan çok ilanlarda hepsinde bir bozukluk var.
Temiz z5500 isteyen varsa mesaj atsın :)
Takas kabul etmem ama..
korkarak soruyorum, ne kadar :D
CloudGrey
11-12-2019, 16:28
bunu kullanan varmı buda uyumasın 2 saat çalınca ?
LOGITECH Z607 5+1 SURROUND SOUND SPEAKER 980-001316 Fiyatı ve Ozellikleri (https://www.teknosa.com/logitech-z607-51-surround-sound-speaker-980001316-p-125340914?gclid=EAIaIQobChMI4OmInuat5gIVA7TtCh2P9Q YnEAYYAiABEgJdc_D_BwE&gclsrc=aw.ds)
cok para :D max 500 bütce
Abi Küçük JBL hoparlörler var bluetooth o paraya anca o :D
korkarak soruyorum, ne kadar :D
Bedavadan biraz pahalı :)
O zaman aldım :D
Geçen cuma şu ürünü 300 TL ye aldı 2. el, baya temiz ürün. Kutu garanti yok haliyle. Ama kabloda ne bir eksik ne bir hata var.
Tek kötü tarafı spdıf yok ve ünite çok büyük, tv ünitesinin üstünde at kelebek ilişkisi doğuracak.
Ses başarılı.
ohannesburg linki unutmuşum sorry.
DVD'li ev sinema sistemi HTS3357/12 | Philips (https://www.philips.com.tr/c-p/HTS3357_12/-)
rain man
11-12-2019, 18:15
abi logitech supporta yazdın mı bunu? garantisi bitmişse bile çok güzel hizmet veriyorlar. Değişim yapacaklarına eminim :)
CloudGrey
11-12-2019, 19:53
abi logitech supporta yazdın mı bunu? garantisi bitmişse bile çok güzel hizmet veriyorlar. Değişim yapacaklarına eminim :)
logitech supportunda allah bin belasını versin :D
yazıon 6 ay sonra mail atıyorlar sorunu buraya bida yaz diyolar yazıyon bi 6 daha bıktım ya.
her dilde yazdım bide hea ingilizcede / türkçede...
varsa bu aleti almak isteyen veririm çüzi bi rakama pcde falan kullanılır yanına alırsın 2de bi acıp kapatırsın filan ne bilim
sıkıntı için forumları kurcalıyım biraz dedim ama yurtdışı dahil okudum demişsin zaten :) Valla sorunun çözümünü bilmem ama logitech yapıyor bu işi ufacık bebeydim x540 aldım yıllardan beri taş gibi çalışıyor :D
CloudGrey
11-12-2019, 21:56
birinde x540 buldum , kelepir.
onu kullanıcam , bu z506nın 4 tane uydusunuda ona ekleyeceğim böylece 9+1 olacak :D
ama bana şu resimdeki kablonun aynı böyle tek giriş çift çıkışı lazım
nedir bu kablonun adı ?
https://resmim.net/f/F3Nmfy.jpg
deeperblack
11-12-2019, 23:09
Selamlar, bunca sene sonra unutmamanıza sevindim :)
Şimdi kolay olan yöntem cihazı satıp yenilemek. Ki bu hiç bana hitap etmiyor.
Diğer yöntem içinde şöyle bir çözüm önerebilirim. Eğer yerimden kalkmadan aç kapat yaparım bu benim işimi görür diyorsanız biraz elinizden geliyorsa elinizdeki akıllı prizi kullanarak bu dorunu çözebilirsiniz.
Ben birçok uygulamada akıllı prizlerin sadece rölelerini kullanıyorum. Burda en öncemli konu üzerindeki 220V u röle den ayırmak.
Satın aldığınız prizle uğraşmak istemiyorsanız daha basit çaplı bir ürün önerebilirim. Ben akıllı ev sistemlerinde
genelde şunları (https://www.powerplanetonline.com/cdnassets/sonoff_basic_switch_01_l.jpg) kullanıyorum.
Bu yönde ilerlemek isterseniz yardımcı olabilirim. Hatta bununla her saat başı açıp kapatabilirsiniz. :)
kablonun adı rca. female dişi y rca diye arat
Yiğit G.
12-12-2019, 00:13
3 yıldır çekilir mi bu çile ? Sat gitsin 3-5 lirasına bakmadan... Soundbar al kurtul...
CloudGrey
12-12-2019, 11:01
kablonun adı rca. female dişi y rca diye arat
çok teşekkürler :icon_tup:
Selamlar, bunca sene sonra unutmamanıza sevindim :)
Şimdi kolay olan yöntem cihazı satıp yenilemek. Ki bu hiç bana hitap etmiyor.
Diğer yöntem içinde şöyle bir çözüm önerebilirim. Eğer yerimden kalkmadan aç kapat yaparım bu benim işimi görür diyorsanız biraz elinizden geliyorsa elinizdeki akıllı prizi kullanarak bu dorunu çözebilirsiniz.
Ben birçok uygulamada akıllı prizlerin sadece rölelerini kullanıyorum. Burda en öncemli konu üzerindeki 220V u röle den ayırmak.
Satın aldığınız prizle uğraşmak istemiyorsanız daha basit çaplı bir ürün önerebilirim. Ben akıllı ev sistemlerinde
genelde şunları (https://www.powerplanetonline.com/cdnassets/sonoff_basic_switch_01_l.jpg) kullanıyorum.
Bu yönde ilerlemek isterseniz yardımcı olabilirim. Hatta bununla her saat başı açıp kapatabilirsiniz. :)
abi elimdeki kumandalı prizi kapattığım halde kapanmıyor aleti...
dün bir tane tane ucuza başka sistem buldum , hal böyle olunca pekte uğraşmaya değmez gibi.
o sisteme bunun uydularınıda bağlayayım 9+1 olsun işte :D
çok teşekkür ederim bu arada cevabın için , yanlız sistemi genede merak ettim , boş bi zamanında buraya ufak bir açıklama bırakırsan sevinirim :)
CloudGrey
14-12-2019, 15:50
evet birinden düşeşe bulduğum logitech x540 ile bendeki z506ın uyduarını birleştirmeyi düşünüyorum.
x540ın arkadaki rca çıkışlarını (4uydu 1 center) alltaki resimdeki çoklayıcıdan (sadece uydular için) 4 tane alıp topladamda 8 uydu 1 center ile sistemi kurmayı planlıyorum.
sanıyorum sese surround katmaktan başka bir işe yaramayacaktır sonuçta anfisinin gücü sabit.
bi sorun yaşarmıyım ?
bosuna 4 rca çoklayıcıya 50 lira vermeyeyim ?
https://resmim.net/f/L3SU4c.jpg
https://resmim.net/f/KW1Ixp.jpg
-Murat Özcan-
14-12-2019, 20:52
Hey gidi Z5500 sen ne güzeldin be seni sattığıma bin pişmanım :S
CloudGrey
16-12-2019, 08:11
[QUOTE=CloudGrey;8619838]evet birinden düşeşe bulduğum logitech x540 ile bendeki z506ın uyduarını birleştirmeyi düşünüyorum.
x540ın arkadaki rca çıkışlarını (4uydu 1 center) alltaki resimdeki çoklayıcıdan (sadece uydular için) 4 tane alıp topladamda 8 uydu 1 center ile sistemi kurmayı planlıyorum.
sanıyorum sese surround katmaktan başka bir işe yaramayacaktır sonuçta anfisinin gücü sabit.
bi sorun yaşarmıyım ?
bu aletlerden anlayanlar bi el atsın yav :D
muhtemelen ses kaliten düşecek ve aletin amfisini yakacaksın.
sebebi de bu aletlerin direnci ve amfinin besleyebileceği ohm değeri
muhtemelen sesini açtığında filan boğulmalar yada cızırtılar olacak.
dusuk seslerde bı nebze kurataracak.
Hey gidi Z5500 sen ne güzeldin be seni sattığıma bin pişmanım :S
Al benden de o kadar zorla aldı elimden arkadaşım, şimdi çok aratıyor kendini
Yiğit G.
17-12-2019, 02:06
evet birinden düşeşe bulduğum logitech x540 ile bendeki z506ın uyduarını birleştirmeyi düşünüyorum.
bi sorun yaşarmıyım ?
https://resmim.net/f/L3SU4c.jpg
https://resmim.net/f/KW1Ixp.jpg
olmaz. Zaten 2 gram güç veriyor bunlar performans alamazsın. Ya birini yada diğerini kullan
HalilMacit
17-12-2019, 08:57
Merhaba satıyorsanız şayet fiyat alabilir miyim?
ardicli2000
17-12-2019, 09:10
denyonun biri koymuş işte özellik diye.
neler denedim, tek başına bir prize taktım , bağlantıları değiştirdim, pc'ye tek bağladım , tele bağladım yok.
ne olursa olsun 1 saat 1.5 saat sonra tak sesi kesililiyor gidiyom düğmesine basıom ışığı sönüyor bida basıyom yanıyor çalışıyor.
Abi DH forumlarında biri PC ye bağlı kullanıyormuş. Ses düzeyi %40 ın altındaysa kapatıyor üstündeyse kapatmıyor. Ben de %60 a ayarladım o şekilde kullanıyorum diyor. TV sesleri genelde düşük düzeyde tutulur malumun. TV yi yükselt diğer kaynakları azalt bakalım uyku moduna girecek mi yine :)
Valla çok saçma bir özellikmiş çok geçmiş olsun.
Merhaba satıyorsanız şayet fiyat alabilir miyim?
Merhaba
Satılık kısmında ilanım mevcuttur.
CloudGrey
19-12-2019, 08:00
Abi DH forumlarında biri PC ye bağlı kullanıyormuş. Ses düzeyi %40 ın altındaysa kapatıyor üstündeyse kapatmıyor. Ben de %60 a ayarladım o şekilde kullanıyorum diyor. TV sesleri genelde düşük düzeyde tutulur malumun. TV yi yükselt diğer kaynakları azalt bakalım uyku moduna girecek mi yine :)
Valla çok saçma bir özellikmiş çok geçmiş olsun.
hepsini denedim , 3 yıldır aramadığım türk-yabancı forum kalmadı :)
muhtemelen ses kaliten düşecek ve aletin amfisini yakacaksın.
sebebi de bu aletlerin direnci ve amfinin besleyebileceği ohm değeri
muhtemelen sesini açtığında filan boğulmalar yada cızırtılar olacak.
dusuk seslerde bı nebze kurataracak.
olmaz. Zaten 2 gram güç veriyor bunlar performans alamazsın. Ya birini yada diğerini kullan
2 gündür çoğaltıcı ile kullanıyorum. toplamda 9+1 şeklide çalışıyor.
güzel bir surround yarattı..ses temiz.
zaten çok ses açamıyorum beşiktaşta evler hep göte göte olduğundan.