Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni İşimiz (Led Xenon Far Ampulü) Hakkında Fikir
kiraccemal
28-11-2019, 16:04
Arkadaşlar Merhaba,
Arkadaşlarımız ile birlikte yeni bir şirket kurduk. Yurt dışından (çinden) kaliteli Led Xenon Far ampulü getirmeyi planlıyoruz. Araştırmalarım neticesinde 8000Lümen ve 6500Kelvin özelliklerinde ki ürünler piyasada oldukça tutuluyor. Ürünleri hem son kullanıcı hem de toptan olarak satmayı planlıyoruz. İlk etapta gümrük tarafındaki sorunları gözlemlemek, ürünün kalitesini test etmek ve piyasada ürünün tutulup tutulmayacağını görmek amaçlı 100 adet sipariş ettik. Çinde bulunan fabrika kaliteli led ampuller üreten sağlam bir şirket. Sizlerden bu konu hakkında görüşlerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum. Teşekkürler.
Mert Safa
28-11-2019, 16:32
Merhaba, ben daha önce merceksiz farlarımda piyasa malı bir led kullandım h7 göz almasın diye de sadece uzunlara taktım ama uzunlarda bile karanlık yolda kördü resmen. anca arabanın tamponuna girdiğimde sellektörde iş yapıyordu. diğer durumlarda uçağa sellektör atar gibiydi. Ama ankarada bir firma odak bozmayan, merceksiz farlarda da direk karsıya vuran led imal ettiğini söylüyor. Sizin bu konuda fikriniz nedir ? Eğer h7 de böyle bir iddaanız var ise alabilirim geldiğin de.
neden 3500K yada 4500K degil de
mavi spectrumdan verimsiz urunler
individual
28-11-2019, 16:36
ledlerde benim en buyuk dusuncem isinma sorunu.
bu isinma sorununu fanla cozenler varmis ama bence daha tehlikeli.
kullanilan fanlar pc fanlarina benziyor.arabada tozu var kiri var.fanin rulmani tozlansa calismasa led asiri isinir ne yangin cikartmazmi.
led farlarda suan ampul gibi sonradan takilanlardaki bence en buyuk risk bu.
diger konuda 4.600ustunde turkiyede kisin yolu gormeme sorunu ki normal bir durum.
ampul ne kadar beyaz a yakin olursa kis aylarinda gece yolu zor goruyoruz.
bize en uygun olan 4.600-4.800 bence
caadaass
28-11-2019, 17:04
benim de 2 arkadaşım merceksiz farlara şimşek çakar led denilen ampüllerden taktı ve kısa zaman sonra oem halojene döndüler. Aydınlatmaları gerçekten verimsiz.
Yanlış anlamayın beni yıllardır sektörün içinde olan biri olarak soruyorum (gümrük ve otomotiv ) bütçeniz nedir?
Çipset olarak nasıl bir ürün getiriyorsunuz?
vereceğiniz garanti nedir?
Toptan getirip toptanmı satılacak yoksa parakendeside sizmi olacaksınız?
Rakip firmaların fiyatlarını analiz ettinizmi ?
Güncel LED fiyatları nedir? (tr deki toptan)
Canbus her ürününüzde olacakmı?
Yardımcı olabileceğim birşey olursa ulaşabilirsiniz.
Led ampullerde tse var, umarim geçebilirsiniz. Hayirlisi olsun
kiraccemal
28-11-2019, 18:21
Merhaba, ben daha önce merceksiz farlarımda piyasa malı bir led kullandım h7 göz almasın diye de sadece uzunlara taktım ama uzunlarda bile karanlık yolda kördü resmen. anca arabanın tamponuna girdiğimde sellektörde iş yapıyordu. diğer durumlarda uçağa sellektör atar gibiydi. Ama ankarada bir firma odak bozmayan, merceksiz farlarda da direk karsıya vuran led imal ettiğini söylüyor. Sizin bu konuda fikriniz nedir ? Eğer h7 de böyle bir iddaanız var ise alabilirim geldiğin de.
Ürün geldikten sonra gerekli testleri yaparak ortaya çıkabilecek sorunları birebir görüp önlem almayı düşünüyoruz. Bu ürünler bir nevi demo olacak bizim için. Kalite konusunda oldukça iddialı bir fabrika ile görüştük. Sonuçları ürün geldiğinde paylaşacağım.
kiraccemal
28-11-2019, 18:24
Üstadım foruma yazma sebebimde sizlerin engin bilgilerinden faydalanarak yolumuzu çizmek olduğundan dolayı önerilerinizi dikkate alarak hareket edeceğiz. Bir sonraki siparişimizde taleplere ve önerilere gçre 3500K ve 4500K ürünlerde getirebiliriz. Teşekkürler.
kiraccemal
28-11-2019, 18:26
kullanilan fanlar pc fanlarina benziyor.arabada tozu var kiri var.fanin rulmani tozlansa calismasa led asiri isinir ne yangin cikartmazmi.
diger konuda 4.600ustunde turkiyede kisin yolu gormeme sorunu ki normal bir durum.
Bizim ürünlerimizde ısınma sorununu fan ile çözümleyen ürünlerden. Araştırmalarımızı derinleştirerek ısınma ve Allah korusun yangın tarafında ne gibi önlemler alınabilir öğreneceğiz.
kiraccemal
28-11-2019, 18:27
benim de 2 arkadaşım merceksiz farlara şimşek çakar led denilen ampüllerden taktı ve kısa zaman sonra oem halojene döndüler. Aydınlatmaları gerçekten verimsiz.
Amacımız ürünlerin kalitesini yüksek tutarak verimsiz ayınlatmayı ortadan kaldırmak.
Facebook ta led merkezi diye bir sayfa var eleman ile tanışmıştım. Çok fazla zamanında çöp yaptım demişti. Ama şuan ki elindeki ledler her fara uyumlu şekilde göz almayan modelleri satıyor. Niken inwells falan diğerleri hikaye hepsi göz alıyor yol göstermiyor. Csp tip ledler birde xhp ler iyi idi sanırım
Leonardo
28-11-2019, 18:29
Fanlı ledler yangına sebep olmuyor. Fan durduğu anda led bozuluyor ve sönüyor eski kullandıkları soğutma sistemi daha uzun ömürlü ancak onunda bazı sorunları var kapağı kesmek zorunda kalıyorsunuz. Ancak 4 aydır kullanıyorum bir sorun yaşamadım.
kiraccemal
28-11-2019, 18:31
Yanlış anlamayın beni yıllardır sektörün içinde olan biri olarak soruyorum (gümrük ve otomotiv ) bütçeniz nedir?
Çipset olarak nasıl bir ürün getiriyorsunuz?
vereceğiniz garanti nedir?
Toptan getirip toptanmı satılacak yoksa parakendeside sizmi olacaksınız?
Rakip firmaların fiyatlarını analiz ettinizmi ?
Güncel LED fiyatları nedir? (tr deki toptan)
Canbus her ürününüzde olacakmı?
Yardımcı olabileceğim birşey olursa ulaşabilirsiniz.
Bütçe tarafında şimdilik ciddi rakamlar söz konusu değil fakat işin yapılabilirliğine ve tepkilere göre sermayemizi arttırabiriz. Chipset olarak detaylı bir döküman ister sizinle paylaşırım. Ürünlerde garanti 1 yıl. İlk ürünlerimizi gözlemleyerek toptancılara bırakacağız. Perakende olarak satışı ise üründen verim alırsak gerçekleştireceğiz. Fiyatlar internet ortamında çok değişken 10 tl’ye satanda var 300 tl’ ye saranda. Canbus fiyatları led ampullerden daha yüksek fiyat. Ürünlerin yanında bir kaç adet cambus getiriyoruz. Yardımlarınız için sizinle irtibata geçeceğim teşekkürler.
kiraccemal
28-11-2019, 18:34
Led ampullerde tse var, umarim geçebilirsiniz. Hayirlisi olsun
Gümrük şirketinde IT sorumlusu olarak çalışıyorum :) 5 adet gümrük müşaviri ile ürünü inceledik 8539 tarifesi ile getirilebileceğine karar verdik. Üründe CE yok Tareks var. Tareks TSE’ ye sevkederse maliyetimiz artar fakat şimdilik TSE’ lik bir durum olmadığı kanaatindeyiz. Ürün limana indiğinde süreci yaşayıp göreceğiz.
kiraccemal
28-11-2019, 18:35
Facebook ta led merkezi diye bir sayfa var eleman ile tanışmıştım. Çok fazla zamanında çöp yaptım demişti. Ama şuan ki elindeki ledler her fara uyumlu şekilde göz almayan modelleri satıyor. Niken inwells falan diğerleri hikaye hepsi göz alıyor yol göstermiyor. Csp tip ledler birde xhp ler iyi idi sanırım
Bilgilendirme için sağol hocam. Bizimde amacımız piyasadaki kalitesiz led ampullerin yerine kaliteli sorunsuz ürün temin etmek.
1 yıl garanti konusunu anlamadım, çok derin bilgiye sahip değilim ama ülkemizde sıfır olarak satılan ürünlerin 2 yıl garantisi olması gerekmiyor mu?
individual
28-11-2019, 18:44
Bizim ürünlerimizde ısınma sorununu fan ile çözümleyen ürünlerden. Araştırmalarımızı derinleştirerek ısınma ve Allah korusun yangın tarafında ne gibi önlemler alınabilir öğreneceğiz.
Fanlı ledler yangına sebep olmuyor. Fan durduğu anda led bozuluyor ve sönüyor eski kullandıkları soğutma sistemi daha uzun ömürlü ancak onunda bazı sorunları var kapağı kesmek zorunda kalıyorsunuz. Ancak 4 aydır kullanıyorum bir sorun yaşamadım.
Dediğim gibi bu fanlı ürünleri zamanında biz pc (mini pc) info bilgi ekranları için çok kullandık.Fanlı olanlarda belli bir süre sonra bozulma sonra ısınma kapanma oldu.
Fan iyi güzelde belli bir süre sonra ses yapmaya sonra bozulma illaki olucak.
İnşallah dediğiniz gibi güzel sorunsuz bir çözüm bulursunuz.onun haricinde led'de mercek olması bence gerekiyor.Işık çok dağınık yayılıyor.Aydınlanma etkisi düşük oluyor.Merce olunca'da bu sefer farın içinde ısınma olucaktır led'lerde aşırı bir ısınma sorunu var.
Inwells fanlı h7 hem uzun hem kısada 1 senedir kullanıyorum sorun olmadı
kiraccemal
28-11-2019, 18:48
1 yıl garanti konusunu anlamadım, çok derin bilgiye sahip değilim ama ülkemizde sıfır olarak satılan ürünlerin 2 yıl garantisi olması gerekmiyor mu?
Fabrika ürünlere 1 yıl garanti veriyor fakat biz ürünün kalitesini tespit edersek garanti süresini 2 yıla çıkartabiliriz.
blackday
28-11-2019, 18:55
hayırlı olsun inşallah tutturursunuz
Fabrika ürünlere 1 yıl garanti veriyor fakat biz ürünün kalitesini tespit edersek garanti süresini 2 yıla çıkartabiliriz.
Türkiye'de 2 yıl altı olmaz. 2 yıl garanti verirsiniz ama şikayetleri dürüstçe montaj hatası vb kusurlara bağlayabilirseniz garantiye girmez ürünler haliyle. Garanti belgesi matbu hazır maddeleri var zaten.
SSH satış sonrası hizmetler için Türkiye çapında kaç servisiniz olmalı bir bakın.
Çin 1 yıl garanti der ve ürünlerin üretim tarihinden itibaren 1 yıl der. Onların depoda dururken, yolda gelirken, burada depoda dururken zaman akar geçer 6 ay kalır. Dikkat edin.
PiscocuK
28-11-2019, 19:36
Hayirlisi olsun. Allah utandirmasin su donemlerde sifirdan is kurmak tutturmak cok zor
ardicli2000
28-11-2019, 22:38
Ülkemiz gerçeklerini iyi okumakta fayda var.
Önce pazarı ele alalım. Kimler LED alır/alıyor?
- Yolda LED takmış gezerken gördüğüm ve gözümü de aldığı için ana avrat küfrettiğim arabaların büyük bir yüzdesi düşük bütçeli araçlar.
- Bu araçlarda genel olarak LED yanında başka da modfikasyonlar var, yani modifiyeyi sevenler.
- Mercekli halojen yerine LED takanlar.
- Üst düzeyli orjinal LED araçlar. Bunlar sizin işiniz dışında kalıyor. O ledler özel üretim ve binlerce TL.
Bu sınıflara baktığımızda insanların %99 unun araçlarındaki farlarda yüksek bütçeli yeni araçların kullandığı XENON ya da LED farları örnek aldığını / özendiğini görüyoruz. Kısacası bu kitle fiyat/performans odağıyla bir üst klasmanda görünüm elde etmeyi hedefliyor.
Bu kitleye bilinçli ürün satmak çok zor. Adama önünü göremezsin desen de "ikisi de beyaz" der. Hatta beyazı beğenmez mavi alır. Yol sürüş güvenliği vs derdi değildir. Tek derdi "fiyaka, caka" satmaktır. Bu kitle için pazar şişmiş durumda bence bulaşmayın.
Bir diğer kitle mercekli farlarına pahalı geldiğinden XENON takmayıp LED takanlardır. Bu kişiler ufak bir bütçeyle sorunsuz, güzel ürün elde etmeyi hedefliyor. Bunu yaparken de güzel bir görsellik vazgeçilmez. İşte burada ne yapılabilir bakmak lazım..
Bir diğer ve bence önemli sayılabilecek ancak pek gündemde olmayan kitle de orjinalde XENON u olup yenilenecek farlar. Orjinal XENON lar balastydı ampulüydü, reflektörüydü lensiydi derken çok maliyetli. Saydıklarımdan ikisi değişse 1000 TL den başlıyor. Bu kişilere daha ucuz ama güzel sonuç veren ürün sunabilirseniz pazarda yeni bir yeriniz olur kanısındayım.
Bu çerçeveden baktığımızda;
- Düşük bütçeli alıcıları hedeflemeyin. Pazarda arandığında yok dememek için mal getirin.
- Mercekli halojen farlara uygulama deneyin. Bunu yaparken de CANBUS ı es geçmeyin. Bence olmazsa olmazı. Çünkü o adam sorunsuzu bırakıp sorunluya geçmez. O ışık yanmamalı.
- Ürünlerinize montaj hizmeti verin. Bu hizmeti yaparken oradan buradan saçma salak kablo çekilen bir işçilik yerine adam gibi kablosuyla, makaronuyla, lehimiyle rölesiyle iş yapın. Her şey fabrikasyon gözüksün. Farkınız burada ortaya çıksın. Benim lambam da kaliteli montajım da diyin.
- Orjinal XENON yerine LED çalışması yapın. Açıkçası ben daha muadlini nette youtube da göremedim. Bulsam gidip değiştireceğim emin olun. Sadece far mercek temizlemeye 300 TL istediler. Bir de değiştirsem ne kadar tutar siz düşünün. Alternatiflere bakınırken bir çok forumda insanların XENON yerine LED taksam nasıl olur diye sorduklarını gördüm....
Konu hakkındaki naçizane düşüncelerim bunlardır :)
Inwells marka fanlı model kullandım. Bozulmadılar ama o fan uğultusu rezaletti. Rölantide motordan daha çok ses yapıyorlardır neredeyse. Mümkünse fanı az ses yapan getirin. Diyebileceğim bu kadar bu konu hakkında.
Hayirli olsun, Allah utandirmasin. Allah askina led ve xenon ikisi ayri tip ampul oldugunu bildiginizi varsayarak led xenon diye bir tabir kullanmayin. Kendi aracima Led ararkende ilanlarda boyle insanlardan hep uzak durdum.
Öncelikle hayırlısı olsun.
Bir kullanıcı olarak ben 5000 kelvin aşağısı ürün arıyorum beyaz ve mavilerden nefret ediyorum hiç önümü aydınlatmıyor.
Birde LED ile XENON farklı şeyler satarken insanlarıda bilinçlendirirseniz daha güzel olur.
Light Emitting Diode (Türkçesi ışık yayan diyot)
XENON (Ksenon) lambalarda iki adet elektrot bulunuyor ve elektrik akımı xenon gazı ile elektrotlar arasında iletiliyor. Üzerinden akım geçen gaz ise ışıma yaparak lambaların yanmasını sağlıyor.
Mesela motosikletimde ve arabamda fanlı modeller sığmıyor bende o yüzden telli model kullanmıştım.
- Yolda LED takmış gezerken gördüğüm ve gözümü de aldığı için ana avrat küfrettiğim arabaların büyük bir yüzdesi düşük bütçeli araçlar.
bu cumlene katılmakla bırlıkte. ben ureticisini , getireni , montajlayanı, kullananına ayrı ayrı kufrediyorum.eklemek istedim.
arka sis farı ithalatı led ampulden daha çok iş yapar kanaatindeyim.
orhansah
29-11-2019, 05:18
Gümrük şirketinde IT sorumlusu olarak çalışıyorum :) 5 adet gümrük müşaviri ile ürünü inceledik 8539 tarifesi ile getirilebileceğine karar verdik. Üründe CE yok Tareks var. Tareks TSE’ ye sevkederse maliyetimiz artar fakat şimdilik TSE’ lik bir durum olmadığı kanaatindeyiz. Ürün limana indiğinde süreci yaşayıp göreceğiz.
Motorlu kara taşıtlarında kullanılan Led Ampuller için Tareks'e başvurmanıza gerek yokki. Kapsamdışı referans numarasını yazacaksınız beyannameye o kadar.
aposport
29-11-2019, 07:02
Çin imkanınız varsa bu ara ben olsam şu yerde gezen temizlik robotlarından düşünürüm.
Bir firma bu şekilde Çin de yaptırdı getirdi. Migros lar da 500 - 600 - 700 TL den kapış kapış satıldı.
Piyasa bu rakamları kaldırıyor şuan.
Tek sıkıntı getiren firma ciddi bir firma olmadığından teknik destek sıkıntısı var. Kullanıcılar sarf malzemesini ve yedek parçasını Aliexpress ten temin etmeye çalışıyor.
Siz piyasaya uygun fiyat - performans ve teknik destekli, ciddi bir ürünle girerseniz, önünüz açık.
Bu işte doğru ledi bulmak gerçekten mesele. Ben mercekli farlarıma Türkiye de satılan cob ledlerden almıştım rezalet ötesiydi. Uzunlar zaten var mı yok mu belli değildi. Daha sonra baya araştırdım AliExpress te satılan p9 adında led vardı onu aldım.Geçen sene almıştım ve 300 tl idi çinde satılanlara göre fiyatı yüksek sayılırdı. şu an için mercekli farda gayet iyi iş görüyor. Mercek olmayan fara led ya da xenon takanların ise kulaklarını çok çınlatıyorum.
Oguzhan.Ozturk
29-11-2019, 08:12
Hocam Kelvin ile lümelimi karıştırmıyorsunuz demi kelvin ışığın rengini belirliyordu lümel şiddetini yani yoğunluğunu.
Oguzhan.Ozturk
29-11-2019, 08:17
Dikkatli olun geçenlerde aksesuarcım ile konuşurken toptancının elinde 300.000tl lik led zenonun patladığını duydum.. Ürünler arızalı çıkmış maks 1000 tane ürün değişim yapılabiliyormuş diye duydum iyi araştırın.
kiraccemal
29-11-2019, 08:42
Arkadaşlar hepinize önerileriniz ve değerli fikirleriniz için teşekkür ederim. Tüm uyarılarınızı dikkate alacağımdan şüpheniz olmasın.
turboman
29-11-2019, 08:52
Bu sektörde olan biri olarak fikirlerimi vereyim. Led ampul işi çok çeşitli bir sektör yani takıp 3 ay sonra bozulanda var ertesi gün gelende ama bazı araçlarda kronik ampul patlatma var. Bu araçlar; ford focus 2, fiat grubu ,wolksvagen crafter minibüs bu araçlar en çok led ampul yani zenon dedikleri ampulleri sıklıkla patlatıyor. Bunlar kronik olanlar ama bide led ampullerin arızasından bahsedecek olursak başlıca sorunları aşırı ısınmadan içindeki lehimlerin atması ve tam yanmaması bide içindeki fanın bozulup ısınmasıyla yangın çıkarma riski yoktur yanacak kadar ısıya ulaşırsa ulaşmaz ama ulaştığını varsayarsak içindeki lehimler atıp zaten sönecektir veya led o ısıya ulaşmadan bozulur zaten yani korkacak bi durum yok okadar yüksek watlı bi led olmadıkları için yanacak kadar ısı vermezler. Emin olun normal xenon ampulleri daha çok ısınıyor. bizede sektöre yeni giren yatırım yapan toptancılar geliyor fiyatlar 50 tl den başlıyor 150 tl ye kadar çıkıyor sonuçta çin yapımı olduğu için adamlar garanti vermede çekiniyor garantiyi kendleri veriyor bozulursa değiştiririm diyor demezse malı satılmaz 1000 tane mal sattıysa ona 900 gözüyle bakarım diyor öyle satış yapıyor. Yani diyceğim şu bu sektör biraz riskli çok talep var çok para yatıran var dikkatli adım atmak lazım...
Motorlu kara taşıtlarında kullanılan Led Ampuller için Tareks'e başvurmanıza gerek yokki. Kapsamdışı referans numarasını yazacaksınız beyannameye o kadar.
Evet katılıyorum, mevzuat motorlu kara taşıtlarında kullanılanlar hariç olmak üzere CE denetimi gösteriyor 853950.. için. Zaten btb ile desteklenmiş tarife konusunda tereddüt yok.
Ancak vergileri iyi düşündünüz mü, gözetim, igv, ve 3.7 gümrük vergisi gözüküyor? Bence iyi maliyet analizi yapılmazsa 100 için bile sorun çıkabilir.
benim bildiğim xenon ampüller, led ampüllere göre daha yüksek ısı ile çalışıyor..
benim de tavsiyem 3500K - 4500K olması yönünde..
Ayrıca ürünün üzerindeki ledlerin ufak olmasına dikkat edin, büyük ledler sadece ışık dağıtıyor. küçük ledler olduğunda odak noktası çok daha iyi tutmaktadır.
Atölye Semih kendi markasıyla ithal ediyor mesela, ürünleri bence piyasadaki diğer ürünlere göre fazlasıyla iyi..
Ben de LED işine çok soğuk bakan biriydim, "çok göz alıyor, ayar tutmuyor, ne takana ne çevreye hiçbir faydası yok" yorumlarından ötürü de ısınamıyordum
2012'de Polo 6R aracım vardı halojenlerinden memnundum ne xenon ne led hiç düşünmedim, bu sene Polo 6C aldım artık ayarsızlıktan mı ne aydınlatma çok zayıf göründü. Bir gün Bostancı sanayide yıllardır ampul ıvır zıvır ihtiyaç oldukça aldığım Starklips'e uğramıştım. 120 liradan mı ne LED verebileceğini, kendisi ürettirdiğini falan söyledi, sorun olursa getir dedi 2 yıl garantisi var değiştiririm dedi ki güvendiğim esnaftı
Söktük taktık ince ayarlarıyla da uğraştım, sonuç; aşırı memnunum. :) Hiç kimseden selektör yemedim 7 aydır, üzerine de gece olsun gündüz olsun ayarları düzgün olmasına rağmen parlaklığı sayesinde daha az selektör ihtiyacı doğuruyor fark edilirliğinin yüksek olmasından sebep. Zaman zaman ihtiyaç olunca uzunların sönük kalmasından ötürü uzunlara da aynı yerden led taktım, onu da ayarladım, lazım olunca çat-çat şekli çok işlevsel şekilde kullanıyorum
Müşteri algısından bahsetmeye çalıştım size burada. Ürünü tanımam ben ama LPG işindeki gibi satan esnafa güvendim geçtim, muhatabım odur :) Doğru montajla beraber kullanım deneyimim de olumlu olunca ben herkese tavsiye ediyorum ama biz ne yaparsak yapalım piyasada abuk subuk takıp gezen önünü görmeyip etraftakilerin gözlerine kasteden binlerce sürücü yollarda dolaşmaya devam edecek
yok kelvin diyorum, insan gözü sarı tonlarda iyi görür (çünkü gözlerim güneş ışığı için evrilmiş).
Lümen ise ışık şiddeti işte.