Orijinalini görmek için tıklayınız : External Hard Disk Bilgi Kurtarma
MaslakWarehouse
17-10-2019, 13:25
Eskiden kalma bir Hard Disk imi buldum, çalışmıyor. İçinde eski resimler vs vardır.
En son herhalde 15 yıl önce falan bu tarz bir işlem yaptırmıştım, o zamanlar çok yüksek rakamlara yapılıyordu.
Halen öyle mi bilmiyorum ancak bir yeri aradım, önce inceliyoruz sonra fiyat veriyoruz size dediler. $100 + KDV de olabilir $300 + KDV de olabilir dediler
Mantığını çok fazla anlayamadım açıkçası. Sanki içindeki dosyaların önemine göre fiyat mı veriyorlar ki?
Bu işleri yapan tanıdık, uygun fiyatlı, baştan rakamını söyleyip yapabilecek birisi var mı? Bilenler var ise bana ister burdan ister ÖM den yazar ise sevinirim.
Eskiden kalma bir Hard Disk imi buldum, çalışmıyor. İçinde eski resimler vs vardır.
En son herhalde 15 yıl önce falan bu tarz bir işlem yaptırmıştım, o zamanlar çok yüksek rakamlara yapılıyordu.
Halen öyle mi bilmiyorum ancak bir yeri aradım, önce inceliyoruz sonra fiyat veriyoruz size dediler. $100 + KDV de olabilir $300 + KDV de olabilir dediler
Mantığını çok fazla anlayamadım açıkçası. Sanki içindeki dosyaların önemine göre fiyat mı veriyorlar ki?
Bu işleri yapan tanıdık, uygun fiyatlı, baştan rakamını söyleyip yapabilecek birisi var mı? Bilenler var ise bana ister burdan ister ÖM den yazar ise sevinirim.
Emniyet siber suçlar da tanıdığın bir polis memuru varsa 1 saatte ücretsiz açar onu.
Mekanik hard diskse, eliniz biraz yatkinsa ayni marka model baska bir hdd alip icindeki karti calismayana takarak calisir hale getirebilirsiniz.
HDD çalışmıyorsa aynı marka ve model 2.el hdd alınıp kartı değiştirilerek denenir. İçerisindeki verilere ulaşılamıyorsa da "EaseUS" programını tavsiye ederim. Sen nasıl arşiv oluşturduysan aynı şekilde kurtarıyor.
2.5 inch küçük mü yoksa 3.5 inch büyük mü. Elektrik gelince hiç ses gelmiyor mu? Kasayı açıp içinden diski soküp normal bilgisayara takmayı deneyebilirsin. Ayrıca kart değişimi yapmanında ufakta olsa bir riski vardır. Veri kurtarma işleri yaklaşık 500 TL den başlar. Ucu yok gibi. Olabilecek çok fazla arıza çeşidi var. Bu işi yapan kişilerin maalesef bir çoğu da kötü niyetli. Bende mesleğim gereği bazen bazı bu tarz firmalara disk götürüyorum. Ama ilkinde güzel iş yapan ikincide uyanıklığa kaçıyor. Misal kamera kayıt cihazı diskinden 5 sn görüntü alıp 5000 TL isteyen bile duydum.
MaslakWarehouse
17-10-2019, 23:09
Aynı modelden bulmaya çalışacağım.
2.5 inch küçük mü yoksa 3.5 inch büyük mü. Elektrik gelince hiç ses gelmiyor mu? Kasayı açıp içinden diski soküp normal bilgisayara takmayı deneyebilirsin. Ayrıca kart değişimi yapmanında ufakta olsa bir riski vardır. Veri kurtarma işleri yaklaşık 500 TL den başlar. Ucu yok gibi. Olabilecek çok fazla arıza çeşidi var. Bu işi yapan kişilerin maalesef bir çoğu da kötü niyetli. Bende mesleğim gereği bazen bazı bu tarz firmalara disk götürüyorum. Ama ilkinde güzel iş yapan ikincide uyanıklığa kaçıyor. Misal kamera kayıt cihazı diskinden 5 sn görüntü alıp 5000 TL isteyen bile duydum.
2.5 inch küçük olandan.
USB ye takınca içinden saniyede bir "tık tık tık" ses geliyor
Aynı modelden bulmaya çalışacağım.
2.5 inch küçük olandan.
USB ye takınca içinden saniyede bir "tık tık tık" ses geliyor
Kafa vuruyor. Kontrol kartından olmak ihtimali çok çok düşük. Olaki denemek istiyorsun kendi kartına keçeli kalem ile mutlaka işaret koy karıştırma kartı. Profesyonel bir yere vereceksen orjinal kartını vermen önemli. Ayrıca fiziksel temasda varsa her bir tık vurmada diski biraz daha çizebilir. O yüzden diskin açık kaldığı müddet diski daha okunmaz hale getirebilir.
MaslakWarehouse
17-10-2019, 23:25
kafa vuruyor diye biri daha söylemişti
Bu durumda nasıl tamir edilebilir?
Benim yapabileceğim birşey varmı? Elim yatkındır sök tak işleri ise
Az önce mesajları okuyup kartı söktüm, gayet basitti
İçinde Toshiba HD vardı, kartın parça kodunu buldum, hatta karttan buldum bi yerde satılık
https://ikincielegel.com/media/catalog/product/cache/7/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/i/m/img_7543_1.jpg
Maxiboost
17-10-2019, 23:35
Elin yatkinsa calisan bi hdd nin disklerini swaplayabilirsin. Yuzeyde bozulma yoksa eskisi gibi kullanmaya devam
Edersin.
Elin yatkinsa calisan bi hdd nin disklerini swaplayabilirsin. Yuzeyde bozulma yoksa eskisi gibi kullanmaya devam
Edersin.
Öyle olmuyor abi maalesef. :( Kartın üzerindeki eproma fabrikada yazılmış bazı kalibrasyon bilgileri mevcut. Ayrıca harddiskin üzerindeki etiketteki üretim tarihi ve parti numarası ile disk aramalısın. Kartın üzerindeki numaralar ile değil. İçini açmanı tavsiye etmem. Normalde disklerin için açılırsa tozsuz ortama koyulup bone ve eldiven ile çalışılmalıdır.
RStudio programını indirip deneyin. Dışarıda 1000 500 tl ye yaparım ama bütün dosyaları alamam diyenler olmuş. Ben şirket için önemli olan projelerin hepsini kurtarmıştım. Sülalemde o günden sonra herkez beni beyaz şapkalılar gibi gördü :D
RStudio programını indirip deneyin. Dışarıda 1000 500 tl ye yaparım ama bütün dosyaları alamam diyenler olmuş. Ben şirket için önemli olan projelerin hepsini kurtarmıştım. Sülalemde o günden sonra herkez beni beyaz şapkalılar gibi gördü :D
Diskte mantıksal / yazılım hataları sebebiyle RAW olarak görme, boş görme, partition tanımama, formatlanma gibi olaylarda R Studio ve çeşitli veri kurtarma yazılımlar iş yapar. Ama bu diskin kafası vuruyor fiziksel arızalı. Gerçi nadiren tık tık yapan diskleri bilgisayarlar görebiliyor. İçinden çıkan toshiba diski bir masaüstü bilgisayara direk anakarttan sata kablosu ile bağlamayı denedin mi?
Diskte mantıksal / yazılım hataları sebebiyle RAW olarak görme, boş görme, partition tanımama, formatlanma gibi olaylarda R Studio ve çeşitli veri kurtarma yazılımlar iş yapar. Ama bu diskin kafası vuruyor fiziksel arızalı. Gerçi nadiren tık tık yapan diskleri bilgisayarlar görebiliyor. İçinden çıkan toshiba diski bir masaüstü bilgisayara direk anakarttan sata kablosu ile bağlamayı denedin mi?
Aynı sesler geliyordu. Hatta dosyaları aldım sonra sıfırladım. Disk düzeldi. Bu konu hakkında çok bilgim yok ama işime yaradığı için yazmak istedim.
Ama çok nadir ses geliyordu arada dokunuyordum içinde bi titreşim varmı diye çünkü bazende çok sessiz çalışıyordu. Çalışıp çalışmadığınıda hep öyle elleyerek anlamaya çalışmıştım
Diskler yoğun okuma ve yazmada ses ve titreşim yapabilir. Özellikle rastgele okuma yazmada. Seninki mantıksal hatalıydı bence. Çünkü fiziksel hatalı kafa vuran diskin sesi farklı, ve o sesi yazılımla düzeltemezsin. Ama antistatik poşette no frost dolabda soğutmayı deneyebilirsin. Sıkışan bilya felan varsa büzüşüp gevşeyebiliyor.
Maxiboost
18-10-2019, 00:29
Öyle olmuyor abi maalesef. :( Kartın üzerindeki eproma fabrikada yazılmış bazı kalibrasyon bilgileri mevcut. Ayrıca harddiskin üzerindeki etiketteki üretim tarihi ve parti numarası ile disk aramalısın. Kartın üzerindeki numaralar ile değil. İçini açmanı tavsiye etmem. Normalde disklerin için açılırsa tozsuz ortama koyulup bone ve eldiven ile çalışılmalıdır.
Ben ayni seri birebir calisan harddiske swapladim (1.500tl demislerdi o zmn) :D verilerimi kurtarip cope attim, tikir tikir calisiyordu ama. Bala gte denk geldi o zaman benim ki:)
MaslakWarehouse
18-10-2019, 01:12
USB. bağlayınca görmüyor bilgisayar. Sadece o kafa vurma sesi geliyor.
Yani bu kafa vurma sorunu var ise anladığım kadarı ile kart değiştirsem de çok zor ihtimal düzelir. Bu durumda veri kurtarma yerine mi vermek lazım?
Tanıdığı yer olan biri var mı? En azından mantık çerçevesinde bir rakama yapacak olan?
slowmotion
18-10-2019, 05:15
Aynı sorun benim 3,5 external philips 320gb hard diskimde oldu. Kafa vuruyordu. İstanbulda pits veri kurtarmaya gönderdim. Donör ayni hdd den bulamadilar, ebaydan satin aldilar abd den geldi. Kart olmadi, havasiz ortamda açıldı swap yapildi parcalari. Sonuç geçmişim silindi... pits veri kurtarmayı deneyin. İlgililer, yapamazlarsa cikmiyorlar. Not: kriminalde tanidik buldum. İcini acmadan yapamadi, verilere ulasilmadi.
Bence fazla kurcalamadan isi uzmanina birakin. Pits ile baglantim yoktur
EnesAksu
18-10-2019, 07:32
işim gereği ilgili olduğum için söylüyorum. Ses geliyorsa hiç açmayı denemeyin. Veri kurtarma işini hep koçsisteme yaptırdım. biraz fiyatları pahalı olmasına rağmen kurtaramadıkları data olmadı.
MaslakWarehouse
18-10-2019, 10:02
fiyatlar pahalı derken mesela nasıl pahalı?
yani, $100+KDV den başlıyor diyorlar, tamam $100+KDV ise verelim de, ya önümüze $500 fatura çıkarırlarsa?
Harddiskiniz 2.5 inç IDE. Kimi zaman, USB dönüştürücünün güç kaynağından yeterli güç çekilemediği arızalarda da, harddiskten kafa vurmaya benzer sesler gelebilir. Benim tavsiyem, bulabilirseniz üzerinde IDE HDD bağlantısı olan eski bir bilgisayara doğrudan bağlamanız ya da IDE to USB converter kullanarak herhangi bir bilgisayara USB üzerinden bağlamanız. Bu en temel deneme işe yaramazsa o zaman veri kurtarma çözümlerini denersiniz. Uzun lafın kısası, önce sorunun harddikkin kendinde mi yoksa harici kutusunda mı olduğunu belirleyin. Ümit vermeyeyim ama, bazen tık tık öten bir harddiskin aynı kutuda sadece farklı bir mini USB kablosuyla bile sorunsuz çalıştığı olur.
Aslında ben de eskiden kalan bir ide hdd kutusu vardı ama konuyu görünce aradım bulamadım, sanırım atmışım, bulabilseydim, Çekmeköy'e yolunuz düşüyorsa buyurun gelin, beraber deneyelim diyecektim.
Aynı sorun benim 3,5 external philips 320gb hard diskimde oldu. Kafa vuruyordu. İstanbulda pits veri kurtarmaya gönderdim. Donör ayni hdd den bulamadilar, ebaydan satin aldilar abd den geldi. Kart olmadi, havasiz ortamda açıldı swap yapildi parcalari. Sonuç geçmişim silindi... pits veri kurtarmayı deneyin. İlgililer, yapamazlarsa cikmiyorlar. Not: kriminalde tanidik buldum. İcini acmadan yapamadi, verilere ulasilmadi.
Bence fazla kurcalamadan isi uzmanina birakin. Pits ile baglantim yoktur
Pits'e bende iş yaptırdım. Gayet profesyoneller. PC-3000 adı verilen sektörün en önde veri kurtarma cihazı zaten Rus menşeli. Pits'in ortaklarıda Azerbaycan kökenli ve Rusça biliyorlar. PC-3000 üreticileri ile ilişkileride iyi. Bu arada Philips marka harddisk neymiş yahu. İçinden ne çıktı acaba ?
slowmotion
19-10-2019, 10:38
Pits'e bende iş yaptırdım. Gayet profesyoneller. PC-3000 adı verilen sektörün en önde veri kurtarma cihazı zaten Rus menşeli. Pits'in ortaklarıda Azerbaycan kökenli ve Rusça biliyorlar. PC-3000 üreticileri ile ilişkileride iyi. Bu arada Philips marka harddisk neymiş yahu. İçinden ne çıktı acaba ?
Doğrudur, ama dediğim gibi kurtarılmayacak pozisyondaymış.içinde Hithachi marka 320gb hdd vardı, eski bir modeldi.