PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mac Fit dolandırıcılığı hakkında uyarı

Eren G.
10-08-2019, 15:33
Dolandırıcılığı yapan başka bir şahış kurum v.s değil malesef MacFitin ta kendisi birebir. Nisan ayında kampanyaları vardı İş Bankası kartı olanlara ilk ay aylık 6.99 sadece diye meğersem tam bir oltalama yöntemiymiş. Yani o mailinize gelen ziraat veya iş bankası gibi bankalardanmış gibi gözüken ve kredi kartı dolandırıcılığı için yapılanlarla resmen aynı şey neredeyse, tek fark siz koskoca macfit ulan diyorsunuz ve ellerinizle teslim ediyorsunuz kart bilgilerinizi sonra eziyet başlıyor o saniyeden sonra. Nisanda bir kere gittim baktım salon leş zaten gitmedim bir daha asla. Mayıs haziranı da ödedim baktım böyle olmayacak zaten gitmiyorum haziran ayı sonunda iptal ettim üyeliğimi fakat iki aydır almışlar benim kartı sisteme her ayın 7'sinde çatur çutur çekiyorlar parayı. Müşteri hizmetleri zaten yok, salona gidince de şuraya buraya mail atın diye geçiştiriyorlar sorumluluk almıyorlar başlarından savıyorlar öyle de kek gibi kalıyorsunuz ortada rezillik çıkartmazsanız. Bu durumdan muzdarip kaç kişi var diye bir internete bakayım dedim zaten tüm salonların google yorumlar sayfaları ve sikayetvar.com bu tip adilikleri ile dolu bu şirketin. İkinci Jatomi olma yolunda gidiyor olabilir aman dikkat edin üyelik yaparken.

TolgaUs
10-08-2019, 15:45
Jatomi den çok çok uzak macfit kalitesi de oralara girmeyelim :)

İnternet alışverişlerinde her zaman sanal kart kullanılmalı.

Normal kredi kartınızı macfite verdiyseniz bankanızı arayıp otomatik ödeme talimatınızı iptal ettirebilirsiniz.
Otomatik ödeme talimatı yoksa kredi kartınızı internet alışverişine ve telefon posta alışverişine kapatırsanız çekemezler.
Boşuna MacFit ile iletişim kurmaya çalışıyorsunuz.

Kısacası : Tecrübedir bunlar. Üzülmeyin.

Eren G.
10-08-2019, 16:18
Otomatik ödeme talimatı da değil işte baya baya her ay sistemleri çekiyolar manuel olarak. Bİr ton ödeme v.s var otomatik talimatta da sırf bunlar yüzünden kartımı iptal edicem şimdi uğraş dur.

Valla 5 ayda 1 kere gittiğim spor salonuna 300tl fazladan hibe edecek kadar zengin değilim öyle bir tecrübe yok. O para kalmaz onlarda. :o

Oznsrl
10-08-2019, 16:27
Sitesinde üye giriş kısmı var ordan kart bilgilerini silerseniz çekemezler yani ben öyle yapmıştım

Kadyr
10-08-2019, 16:49
Sanal kart verilmeli her zaman. Normal kart ilede çekmeye devam ediyorsa önce kartı iptal ettirip yenisini gönderin demek lazım bankaya sonrada bilgim dışında çekim var diye şikayet etmek gerekli.

onn_dear
10-08-2019, 18:58
2013 yilindan beri duzenli olarak spor salonuna gidiyorum. Ben bile bugune kadar kredi kartı veya yıllık üyelik işine girmedim. Aylık öderim sürem bitince yeniden 1 aylık ücret yatırırım.
Birçok yer yıllık öderseniz aylık çok uygun gelir diye peşin aliyor. Zaten başlayanların yüzde 75 ı ilk 1 hafta 10 gün sonra bırakır bu işi tecrübeyle sabittir. O yüzden 1 aylık verin gitmezseniz en fazla 1 aylık kaybınız olur.
Yıllık ne kadara gelirse gelsin bence mantıklı değil.

Eren G.
10-08-2019, 19:16
Üyeliğimi sildikleri için bilgilerimi silemiyorum sistemden ve üyeliğim zaten aylık üyelikti. Bankayı bilgilendirdim, kart bilgileri ellerinde olduğu için tek yapabileceğiniz kartı iptal etmek diyor maalesef.

Octane
10-08-2019, 19:23
Ben hep yillik gidiyorum. Hic bir yerle de sorun yasamadim. Fakat benim gittigim yerler oyle macfitmis mostmus gibi avm gymleri degil, daha ufak daha butik yerler. Mesela sportstaydim onceki sene, gecen sene ted, bu sene vamos. Nerede cokluk orada bokluk oluyor.

Grimlord
10-08-2019, 20:56
ben yaklaşık bir aydır gidiyorum macfite, daha 15 gün geçmeden 2. ay ücretini peşin kestiler. Saçma sapan bir üyelik sistemleri var, şikayet edeceğiniz hiç bir yer yok. 1-2 ay daha durup komple iptal etmeyi düşünüyorum.

Tunacan
10-08-2019, 21:11
Vur-kaç taktiği gibi geldi bana. Bi sabah gittiğinizde kapı- duvarsa şaşırmayın..

TolgaUs
10-08-2019, 21:12
ben yaklaşık bir aydır gidiyorum macfite, daha 15 gün geçmeden 2. ay ücretini peşin kestiler. Saçma sapan bir üyelik sistemleri var, şikayet edeceğiniz hiç bir yer yok. 1-2 ay daha durup komple iptal etmeyi düşünüyorum.

Macfite gittim geçen gün.

145 Lira aylık üyelik dedi.
45 TL ilk üyelik bedeli dedi.
8 TL de aktivasyon ücreti dedi.

Spor hocası desteği yok. Size ilk girişinizde 1 kereye mahsus hocalar aletleri tanıtır.
Cep telefonunuza uygulamamızı indirir ordan hareketlere baka baka yaparsınız dediler.
Dedim kardeş siz kafayı yemişsiniz.

Fitpark diye biyer var. 13 Aylık üyelikte aylık 110 Liraya geliyor.
Kocaman havuzu, Saunası, Hamam ı herşey dahil. Adamlar hizmet veriyor.

-Murat Özcan-
11-08-2019, 07:54
Sürekli 1 2 yıldır şikayet edilen bir firma şirketin hangi biriminde sorun var anlamadım ama çöküşe doğru gidiyorlar..

Killah
11-08-2019, 07:54
Macfite gittim geçen gün.

145 Lira aylık üyelik dedi.
45 TL ilk üyelik bedeli dedi.
8 TL de aktivasyon ücreti dedi.

Spor hocası desteği yok. Size ilk girişinizde 1 kereye mahsus hocalar aletleri tanıtır.
Cep telefonunuza uygulamamızı indirir ordan hareketlere baka baka yaparsınız dediler.
Dedim kardeş siz kafayı yemişsiniz.

Fitpark diye biyer var. 13 Aylık üyelikte aylık 110 Liraya geliyor.
Kocaman havuzu, Saunası, Hamam ı herşey dahil. Adamlar hizmet veriyor.

Ben Kanyon MAC'e gidiyorum ve oldukca memnunum. MAC olan salonlar oldukca guzel fakat MACFit'ler maalesef yukarida yazilanlar gibi ve hatta daha fazlasi.

SinanAdalı
11-08-2019, 09:23
Kaç yıl sorunsuz devam ettiğim Jatomi kapandıktan sonra 1 kere macfit maceram oldu.. 2 ay gidip bıraktım. O zamandan beri spor salonlarına karşı bağlanma problemi çekiyorum :) Merdiven altı bi yere gidip başlıcam en sonunda. Elden ver parayı mis.

Yigit-Y
11-08-2019, 09:30
Macfit 40 gun oldu baslayali

6+2 ay isbankasi ile basladim

Pismanim.

Bizim burda ıslak alan sauna buhar odası girtlak dolu otellerin spa merkezleri var. Surem bitsin transfer olacağım.

Macfit iftar çadırı diyim ben size saat 6 dan itibaren hepiniz kafanizda kurun.

Gereksiz gittim aylik 85 tl cazip geldi ama 100 tl ye oteller varmış.

Kesinlikle macfit uzatmayacagim

Ben toplu ödediğim için yukaridaki sorun oluşmadı

Avuc okutma kaldırıldı en son durum bu idi en son

Eren G.
11-08-2019, 10:52
Benim de zaten gitmeme sebebim size benziyor ana baba günü gibi içerisi, ipini koparan gelmiş modunda ve cidden asıl neden havasızlık. 50-60 kişinin cayır cayır kalori yaktığı ortamda bu kadar yetersiz havalandırma olamaz rezillik resmen. Üstüne çalışanlarının laçkalıkları da eklenince sadece bir kere gittiğim yere 600tl vermiş oldum ama o 300'ü bırakmıycam kesinlikle onlara 6 ayda sürse 1 sene de sürse alıcam inat ettim yaptıkları haksızlık.

ozoozo
11-08-2019, 13:08
Benim de zaten gitmeme sebebim size benziyor ana baba günü gibi içerisi, ipini koparan gelmiş modunda ve cidden asıl neden havasızlık. 50-60 kişinin cayır cayır kalori yaktığı ortamda bu kadar yetersiz havalandırma olamaz rezillik resmen. Üstüne çalışanlarının laçkalıkları da eklenince sadece bir kere gittiğim yere 600tl vermiş oldum ama o 300'ü bırakmıycam kesinlikle onlara 6 ayda sürse 1 sene de sürse alıcam inat ettim yaptıkları haksızlık.

Gerekçe olarak ne sunuluyor ? Yani siz gitmeseniz de mevcutta bir üyelik var, otomatik olarak alınır mı deniyor ?

Eren G.
11-08-2019, 15:02
Gerekçe olarak ne sunuluyor ? Yani siz gitmeseniz de mevcutta bir üyelik var, otomatik olarak alınır mı deniyor ?

Aynen bu şekilde cevapları. Kart bilgileri de ellerinde olduğu için bu kadar rahat davranabiliyorlar siz gidip tüm ödemenizi yapmadan da üyelik sonlandırmıyorlarmış, bu yüzden bir batağa dönüşebilir cidden takip etmeyen birisi için. Ben iki ay belki giderim gitmem diye iptal etmedim ama gitmedim. Sonra da iptal ettiğim halde iki aydır çekiyorlar hala parayı.

ozoozo
11-08-2019, 17:34
Aynen bu şekilde cevapları. Kart bilgileri de ellerinde olduğu için bu kadar rahat davranabiliyorlar siz gidip tüm ödemenizi yapmadan da üyelik sonlandırmıyorlarmış, bu yüzden bir batağa dönüşebilir cidden takip etmeyen birisi için. Ben iki ay belki giderim gitmem diye iptal etmedim ama gitmedim. Sonra da iptal ettiğim halde iki aydır çekiyorlar hala parayı.

İptal etmediğiniz sürece ödeme almaları bir ihtimal neyse de.. İptal ettiğiniz halde para almaları çok tuhaf. Bende aynı şekilde işbankasının maximum kart özelliğiyle 4+1 mi 5+1 mi ne yazılmıştım gitmemeye başlayınca iptal ettim ama ödeme falan almadılar. Üyeliğinizi iptal ettiğiniz halde ödeme alınmasını belgeli şekilde iptal ettiğiniz takdirde tüketici mahkemesi aracılığıyla kesinlikle geri alırsınız.

rx-7
12-08-2019, 17:24
Bu kurum benden üyeliğimi iptal ettiklerini söylemelerine rağmen yurtdışında olduğum 7 8 ay boyunca 1200 küsür liramı karttan çekmiş. Kendileriyle olayın saçmalığını, bana ben iptal etmek istediğimde "tamam iptal ettik" dendiğini, pasaportumda ülkeden çıkış giriş tarihlerimin damgalı ve belli olduğunu,spor salonuna bir kere bile gelmediğimin kendi giriş sistemlerinde belli olduğunu vb defalarca konuşmama rağmen maruz kaldığım muamele hmm demekki bi yanlışlık olmuş ama yapacak bişey yok geri veremeyiz olan olmuş şeklindeydi. Çileden çıkartırlar adamı resmen.Sonrasında tüketici hakem heyetine başvurup paramı kuruşu kuruşuna geri aldım. Olan sinirlerime ve zamanıma oldu. İnternette araştırınca bunu yaşayan yüzlerce insan olduğunu görebilirsiniz. Yanlışlık olmuş ayağına insanların kredi kartından kafalarına göre para çekip spor salonundan organize suç örgütü olma yoluna doğru gidiyorlar.

Eren G.
13-08-2019, 09:55
Bu kurum benden üyeliğimi iptal ettiklerini söylemelerine rağmen yurtdışında olduğum 7 8 ay boyunca 1200 küsür liramı karttan çekmiş. Kendileriyle olayın saçmalığını, bana ben iptal etmek istediğimde "tamam iptal ettik" dendiğini, pasaportumda ülkeden çıkış giriş tarihlerimin damgalı ve belli olduğunu,spor salonuna bir kere bile gelmediğimin kendi giriş sistemlerinde belli olduğunu vb defalarca konuşmama rağmen maruz kaldığım muamele hmm demekki bi yanlışlık olmuş ama yapacak bişey yok geri veremeyiz olan olmuş şeklindeydi. Çileden çıkartırlar adamı resmen.Sonrasında tüketici hakem heyetine başvurup paramı kuruşu kuruşuna geri aldım. Olan sinirlerime ve zamanıma oldu. İnternette araştırınca bunu yaşayan yüzlerce insan olduğunu görebilirsiniz. Yanlışlık olmuş ayağına insanların kredi kartından kafalarına göre para çekip spor salonundan organize suç örgütü olma yoluna doğru gidiyorlar.

İşte tam bu yüzden açtım bu konuyu. Macfit yerine herhangi bir mahalle salonuna gitsem ve ilk gün beğenmesem büyük ihtimal vazgeçtim ben diyip kapıdan çıkıp gidecektim. Fakat konu macfit olunca 600tlmden oldum şu an için eylül ayında da çekeceklerine adım gibi eminim.

Emre-Dylan
13-08-2019, 12:08
Mac'e gidenler kadın kız için gidiyor özellikle kavaklıdere şubesinde hocalarını çok iyi tanırım eskilerde dahil hepsi pt'yim diye ortada aylak aylak gezerler. Firmanın xfitten hiç bir farkı yok sabah saatleri cazip sadece, hafta içi akşam 6'dan sonra kıyamet alameti gibi içerisi :)

Burak-Akın
13-08-2019, 13:36
bende vaktinde bu salonla ilgili bir kaç sıkıntı çekmiştim, zaten aylık üyelik alan salonlar özellikle mac fit en gereksiz kitleye sahip. nerede çingene nerede apaçi var burada

ercan26esk
13-08-2019, 20:48
çoğu spor salonunda destek çok az hocalar zaten özele derse çekmek için teşvik ediyorlar sürekli üye olduktan sonra kala kala tek başınasın mantıklı şekilde sistemli programlı çalışmak sana kalmış...

SekoLive
13-08-2019, 21:17
Beyler mac fite gideceginize sokakta koşun kaliteli kalori yakarsınız.

Zamanında gitmis birisi olarak söylüyorum gercekten pişmanlık.

2 ay iptal olan uyelikten para çektikler karta kayıp diyip yeni kart istedik öylece kapandı mevzu.

sahnnn
15-08-2019, 08:37
bundan bi kaç sene önce trump towerdaki şubelerine bilgi almak için gitmiştim.İçeri girmemle çıkmam bir olmuştu kredi kartı muhabbetinden dolayı.Evimin yakınında belediye havuz ve spor salonu açtı aylık 70 lira gündüz gidebilirsen 2 aylık 15 lira hocalar işini bilen insanlar özel ders verri gibi herkesle ilgilenmeye çalışıyorlar varsa evinizin yakınında tavsiye ederim.

Kekuti*
15-08-2019, 09:07
buna benzer bir konu geçen hafta google tarafından aranmam ile başladı :D

DİKKAT !

GOOGLE Ads diye şirketi aradılar. Artık aile şirketinde çalışıyorum bende. Yetkili kimse yok diye telefona bakan kız bana bağladı.
Anlattıda anlattılar GOOGLE ADS'den arıyoruz. İşte 6 yılda bir arıyoruz , üyelik sistemi bu şekilde.
"Şirket adı bu mu , web sayfası şu mu google maps'de ki adresler doğru mu " gibi sorular sordu bende keko gibi evet doğru dedim..

Tamam şimdi bu bilgiler doğru ise, Google ad tarafında da üst sıralarda çıkmak istiyorsanız vb gibi bir kaç söz söyleyim, yıllığı 300, 6 yıllığı 600 gibi garip rakamlar söyledi.
Yenilemek istiyor musunuz falan dedim yapın..

"Tamam kargo gönderiyoruz, bu kargoyla ödersiniz" diyince noluyoz amq dedim :D

Neyse ertesi gün hemen kargo geldi, ödemeli diye..
Adres belli değil, alıcı benim :)

O esnada patrona sordum, dedim google'dan böyle bir hizmet aldık mı yıllar önce falan.. dedi yok öyle bir şey geri gönder.. :)

Sonuç olarak almadık ama sonrasında google'ın böyle insanları arayıpta para istemediğini, hatta 10 milyar dolarlık şirketin hizmet vereceği zaman peşin çalıştığı vb konular olduğunu okudum web'de. :) baya da utandım..
Geri gönderince de zaten bir daha aradılar.. Ama sanki ben ödememişim de kargo geri gitmiş gibi değil, aynı şekilde aradılar "hizmet satıyoruz" vs dediler :)

Bende dedim sağol, benim kendi dolandırıcım var kapat diye.. daha da ses seda yok..

Siz de Kekuti gibi SAZANLAmayın diye yazıyorum :D baya utanç verici ama bilginiz olsun istedim, selamlar...

cagalazade
17-08-2019, 10:25
eski bir macfit kulüp müdürü olarak yazıyorum, tüketici hakem heyetine verilecek bir dilekçe dışında tüm yöntemler sonuçtan uzak kalacaktır. kredi kartınızın sisteme girmesi yeterli, iptal ettirseniz dahi mutlaka her ay mükerrer çekimler ve hatalı çekimler olurdu, satış personeline onları ayıklatırdık tek tek iade prosedürü işlesin diye.

bu arada ufak bir tüyo, iptal ettirmek için gitmediniz ama kartınızı iptal ettirdiniz, bilgilerini değiştirdiniz vs, kartınızdan para çekemedikleri 3. ay sistem üyeliğinizi iptal eder, sizden herhangi bir ücret ( takip, icra vs vs) talep edilmez... silinmiş üyelik statüsünde kalırsınız, bazen kulüpten ararlar borcunuz var derler klasik tahsilat hareketleridir, kanmayın ödemeyin he deyip geçin :)

marka değerinin artık yerlerde olması, ego zehirlenmesi yaşayan yöneticileri, karı kız peşinde olan antrenörleri, akşam saatlerinde aletlerde ve derslerde yer bulunamaması eğer sorun değilse elbette gidilebilecek bir spor salonu...

dirk
17-08-2019, 13:32
Bankanı ara charge back et Sonra onlar uğraşssın buna karşılık cekiyoruz şuna karşılık cekiyoruz diye bide mail order'a kartınızı kapatın bu gibi durumlarda sanal kart vermenizi tavsiye ederim.

Yiğit G.
17-08-2019, 15:52
3 yıldır macfit e gidiyorum henüz bir sorun yaşamadım. 5 ay önce iptal ettim sorunsuz. Ben çok memnunum , tekrar başlıyacam.

johnie
17-08-2019, 18:44
Şöyle kısa bir bilgilendirme yapayım eski Mac çalışanı olarak.

Mac ve MAcfitler ayrı kutuluşlar.
Mac havuzlu macfit havuzsuz sistem.

Kanyon Mac ve Macfit ler merkeze kaldı. Sadece, Backyard bebeköy Mac eski sahipleri olan " Muazzaffer ve Menderes" beyler aldı.

Macfit asla dolandırıcılık işine girmez, öyle bir şeyde yapmaz. Şu an elle gösterilen tek spor salonu.

Evet, fiyat olarak hiç ama hiç makul değil fakat sabaha alıştırırsanız kendinizi, spordan keyif alıyorsunuz.

Ben akşamları sadece spinning e gidiyorum, sabahları da body işini halledip gidiyorum.

Eren G.
19-08-2019, 10:45
Evet son gelişmeleri yazayım. Spor salonuna gidip durumu anlattığımda da hemen ilgilenicez aman şöyle hata böyle hata denildi fakat değişen bir şey yok. İki haftadır 3 kere bize ulaşın kısmından form doldurdum hala geri dönüş olmadı. Iki haftadan fazla geçmesine rağmen para iadesi v.s yok şu an. Kısacası mağduriyetim giderilmediği gibi bugün üyeliğimi iptal ettiğim kulübün müdürü aradı beni ve sosyal medyada yaptığım yorumların hesabını sormaya kalktı tabi cevabını alınca hesap sorma faaliyeti teoride kaldı sadece. Sadece kendi rezillikleri hanesine bir yenisini katmış oldular. Gerçekten ben bu kadar kötü yönetilen bir işletme görmedim spor salonu konusunda.