Orijinalini görmek için tıklayınız : Bambi yatak tavsiyesi..?
Satanael
06-08-2019, 13:31
Merhabalar.
Yatak almayı düşünüyorum ve nerdeyse çoğu firmayı gezdim.
Bambi firmasindaki yataklar fiyat olarak ve kisisel zevkime gorede guzel geldiler fakat bu konuda bu yataklarda kulllan arkadaslar var ise fikir olmasi açısından yorumlarini belirtirlerse sevinirim...
Suan icin bamboo yada cotton master arasinda kaldim.
Türkiyenin en iyi markası ve ılk yaylı yatak uretıcısı Yatsan dır.
Butcene uygun olanı secebılırsın. Ama bambi yatagı tavsıye etmem.
Strich Acht
06-08-2019, 17:28
Marka kotulemek icin soylemiyorum ama buyuk markalardan mucize beklemeyin. Yataklarin %90 bileseni aynidir, hic bir farki yok tempur dahil.
Bursa’da yasiyorsaniz gelin fabrikamizin satis magazasini ziyaret edin, paraniz cebinizde kalir.
Speedy gonzales sarı evodan da tanıdığımız adem çetmen abimizin firması bambi.
Ben tavsiye ederim.Tavsiye etmeyenler de neden etmediğini yazarsa daha çok yardımcı olmuş olur.
Marka kotulemek icin soylemiyorum ama buyuk markalardan mucize beklemeyin. Yataklarin %90 bileseni aynidir, hic bir farki yok tempur dahil.
Bursa’da yasiyorsaniz gelin fabrikamizin satis magazasini ziyaret edin, paraniz cebinizde kalir.
Firmanızın ismi nedir?
Strich Acht
06-08-2019, 21:25
Firmanızın ismi nedir?
Maviay, cali tarafindayiz.
aposport
07-08-2019, 08:39
Son 6-7yıllık zaman diliminde sanırım 3-4 kere yatak değiştik. Mekan gibi bilindik eski markaları da kullandık. En iyisi 1 sene dayandı.
En son nalet ettim, paraya kıyıp YATAŞ tan bir yatak aldım. 3 yıldır aynı kondisyonda kullanıyorum.
Benim düşüncem, yatakta markadan markaya çok fark var.
KoramiraL
07-08-2019, 10:38
Merhabalar.
Yatak almayı düşünüyorum ve nerdeyse çoğu firmayı gezdim.
Bambi firmasindaki yataklar fiyat olarak ve kisisel zevkime gorede guzel geldiler fakat bu konuda bu yataklarda kulllan arkadaslar var ise fikir olmasi açısından yorumlarini belirtirlerse sevinirim...
Suan icin bamboo yada cotton master arasinda kaldim.
Ben kullanıyorum gayet güzel 1400 lira gibi bir rakama aldım 10 ay elden taksim mis gibi şu anda
Evlenirken bambi yatak almıştık 3 yıl dayandı. Gece te Yatağın bildiğiniz şekli bozuldu göçmeler oldu ki zayıf insanlarız çok yük binmedi. 2 sene evvel yataş dan yatak aldım gece terlemelerim geçti.Gerçekten marka çok fark ettiriyor.
Edit; Gece beni çok terletiyordu bambi. Yataş da bu problemim ortadan kalktı
Tayfun-E30
07-08-2019, 21:52
Ben yillardir yatak satiyorum Yatsan bayiisiyim.. Oturup burda pazarlama yapicak bir halim yok zaten cokta ustune dustugum bir is degil franchise magza calisiyor..
Yataklarin hicbiri aynida degildirde neyse..
Ama tempurla ayni ayniyi birakin yakin bir urun yok bence kimseyi yanlis yonlendirmeyelim..
Strich Acht
07-08-2019, 22:48
Yukaridaki mesajim biraz yanlis ifade olmus, sektorden birine konusur gibi olmus :)
Yatak markalarinin yataklari ayni degil tabii ki, ama misal kilifta kullanilan kumas belli basli ureticiler tarafindan uretilir. Onlarca farkli kalite ve ozelikte kumas var tabii bunlar ureticinin yarattigi modele gore degisir.
Sunger konusu da oyle, yelpaze biraz daha genis, ithali var yerlisi var, farkli dansiteler visco, latex, soft vs.
Yay isi oldukca standart speclerde, yine yatakcinin tercihi onemli.
Kisacasi herhangi bir uretici bir digerinin ulastigi hammaddeye ulasmada sorun yasamaz, yani ortada bir sir yok ifade etmek istedigim. Mayis ayinda dunyanin konusunda en buyugu olan interzum fuarina katildik, orada da gordum sektor hem cok buyuk, hem de kucuk bir yandan. Henuz ulkemize gelmemis bazi yeni trendler var avrupada populer.
Farki yaratan ureticilerin receteleri ve kombinasyonlari ve tabii ki reklam.
Urun yaraticiligi ve ozgunluk konusunda ulkemizde taktir ettigim firma ise wellmatt.
Bambi bambu yatak aldım 5bin₺ ya tam bir çöp fiyasko.
ufuksaracci
08-08-2019, 01:09
Yatsan'ı tavsiye ederim, kaldığım otellerden birinde hayatımın en iyi uykusunu çektikten sonra kullandıkları yatakların Yatsan olduğunu öğrenmiştim ve haftasına kendime almıştım.
3 sene oldu evleneli Yataş athletic almıştım çökme falan olmadı şuana kadar
idaşın bi yatagı var yok öle bişey
Yataş almıştık evlenirken 12 yıl oldu hala aynı aynı formasyonda devam herhangi bir deforme olmadı.
Ben yillardir yatak satiyorum Yatsan bayiisiyim.. Oturup burda pazarlama yapicak bir halim yok zaten cokta ustune dustugum bir is degil franchise magza calisiyor..
Yataklarin hicbiri aynida degildirde neyse..
Ama tempurla ayni ayniyi birakin yakin bir urun yok bence kimseyi yanlis yonlendirmeyelim..
Tempurun diğer yataklardan farkı nedir?
Tayfun-E30
08-08-2019, 08:51
Ayni recetede bir yataga legett yay ile x marka yay koyunca hissiyati fark ediyor..
Bilinen dogru bir yatak yok.. vucudu yattgimiz zaman 7cm ve uzeri destekleyen butun yataklar ortapedik kabul ediliyor. Kullanicinin boyu, kilosu ve uyku aliskanligina gore degisicek bir durum. Mesela biz turkler genelde sert yatak seviyoruzki bu isin tabiyatina aykiri bence belkide gocebeyiz diye bilmiyorum.
Tempur tamamen sungerden yapilmis bir yatak aslinda ama nitelikli bir sunger.. Yogun hafizali bir sunger, nasa ilk mekikler uzaya cikarken g kuvvetini absorbe etsin diye gelistiriyor sonradan agir bir malzeme oldugu icin mekikte kullanilamiyor ve formulunu satiyor- devrediyor bilemiyorum o kismini yatalak hastalar icin ilk olarak tempur pedic diye cikan marka zamanla popilerlesiyor. Omurganin s pozisyonunu kaybetmemesi ve vucudun her yerine esit baski yaparak belli bir noktada kan akisini diger noktaya nazaran daha cok engellememesi bilinen onemli ozellikleri..
Simdi ben tempuru anlattim diye siz rahat ediceksiniz diye birsey yok.. hala deneyerek almak en mantiklisi..
Ayni recetede bir yataga legett yay ile x marka yay koyunca hissiyati fark ediyor..
Bilinen dogru bir yatak yok.. vucudu yattgimiz zaman 7cm ve uzeri destekleyen butun yataklar ortapedik kabul ediliyor. Kullanicinin boyu, kilosu ve uyku aliskanligina gore degisicek bir durum. Mesela biz turkler genelde sert yatak seviyoruzki bu isin tabiyatina aykiri bence belkide gocebeyiz diye bilmiyorum.
Tempur tamamen sungerden yapilmis bir yatak aslinda ama nitelikli bir sunger.. Yogun hafizali bir sunger, nasa ilk mekikler uzaya cikarken g kuvvetini absorbe etsin diye gelistiriyor sonradan agir bir malzeme oldugu icin mekikte kullanilamiyor ve formulunu satiyor- devrediyor bilemiyorum o kismini yatalak hastalar icin ilk olarak tempur pedic diye cikan marka zamanla popilerlesiyor. Omurganin s pozisyonunu kaybetmemesi ve vucudun her yerine esit baski yaparak belli bir noktada kan akisini diger noktaya nazaran daha cok engellememesi bilinen onemli ozellikleri..
Simdi ben tempuru anlattim diye siz rahat ediceksiniz diye birsey yok.. hala deneyerek almak en mantiklisi..
Bahsettiğiniz özellik zaten visko süngerin özelliği.Bunu tempurda kullanıyor, diğer yatak firmalarıda.Aynı yoğunlukta süngerler ve aynı gramajda kumaşlar ile yapılan yatakların arasında ne fark olabilir?
Tempurdan alırsanız 20.000 TL, X firmasından alırsanız mağazada 3000 TL hatta toptanda 1500 TL.Aradaki fark sadece Tempurun marka değeri.
Tayfun-E30
08-08-2019, 13:44
Bir tempura birde x bir markaya yat ona gore degerlendirelim.. ben viskoda latexte yatak satiyorum, showroomumda hepsi yan yana var.. Tempurda babamin firmasi degil bursa satis yapmayada calismiyorum satsam marjlari daha dusuk..
Bu mercedeste araba x markada araba demek gibi oluyor birazda.. Tempur o marka degerine nasil ulasti?
Tuketici ayni sizin dediginiz sekilde magzaya geliyo x markasindaki yatak tempurun saha iyisiymis aynisiymis vs malesef piyasada boyle ucuz pazarlamacilar mevcut.. bende deneyin sadece diyorum ;)
Bir tempura birde x bir markaya yat ona gore degerlendirelim.. ben viskoda latexte yatak satiyorum, showroomumda hepsi yan yana var.. Tempurda babamin firmasi degil bursa satis yapmayada calismiyorum satsam marjlari daha dusuk..
Bu mercedeste araba x markada araba demek gibi oluyor birazda.. Tempur o marka degerine nasil ulasti?
Tuketici ayni sizin dediginiz sekilde magzaya geliyo x markasindaki yatak tempurun saha iyisiymis aynisiymis vs malesef piyasada boyle ucuz pazarlamacilar mevcut.. bende deneyin sadece diyorum ;)
Tempura yada X marka yatağa yatıp değerlendirme yapmama gerek yok.Yatsan'a visko yastık üretimi yapan bir firmanın sahibiyim.Konu hakkında senden çok bilgim var çünkü işin üretim kısmını biliyorum.
Sen diyorsunki "tempura yakın bir ürün yok bence"
Ben de aynı yoğunlukta sünger ve aynı gramajda/kalitede kumaş kullanarak üretim yapan firmalar var diyorum.Bu yatakların reçeteleri bire bir aynıyken nasıl olurda biri daha iyi diyebilirsin?
Visko sünger yerine yatağın en üst katmanına kuş tüyü sünger koyan yada içi elyaf dolgulu ped ile müşteriyi visko diye kandıran markalardan bahsetmiyorum bu arada.
Tempur o marka değerine tabiki kaliteli ürün ve iyi reklam yaparak ulaştı (özsermayesi yada yabancı bir firma olması dahi şu anki marka değerine sebep olan şeyler, biz markalaşma konusunda malesef çok gerideyiz) ama bu demek değilki aynı malı sadece tempur yapıyor.Daha uygun fiyata aynı kaliteyi satın almak mümkün.Mlily var mesela, tempur kadar bilinmiyor belki ama dünyada bu işi yapan en büyük firmadır.Bunun gibi örnekler çoğaltılabilir.Sana katıldığım tek nokta yatak alırken deneyerek alınması gerektiğidir.Yatağın boyutu, sertliği vs bunlar kişinin zevkine göre değişiklik gösteren özellikler.
Tayfun-E30
09-08-2019, 09:41
Yatak satmak benim tek isim degil. Benimde imalathanem var, sungerleri iyi taniyorum.. bende birseyler biliyorum yani tempura muadil hafizali sunger siz dokuyormusunuz? Bana numune gonderebilirmisiniz? Dokmuyorsaniz kimin sungerini muadil?
Hangi markanin hangi yatagi hangi tempura muadil? Gozumu baglayin her seferinde ben tempuru bulurum.. Tempurun kendine has bir hissiyati var..
Strich Acht
09-08-2019, 10:18
Tempurun kendine has cüzdanda bir hafifletme hissiyatı yarattığı doğru :)
Bu arada visco yatağı tamamen pazarlama başarısı olarak görüyorum, tam bir showroom malzemesi. Özel durumlar dışında insan bedeni için kanıtlanmış bir faydası yok.
Bu konuda 100 gün vs. iade garantisi veren firmalar tercih edilebilir.
Ayrıca yabancıların marka ve trend yaratma konusundaki başarılarına bir örnek olarak inceleyebilirsiniz;
Purple - The World's First Comfort Tech Company Backed by Science (https://purple.com/)
Yakında daha sık göreceğiz bu tip yatakları.
Tayfun-E30
09-08-2019, 10:23
Bu arada ben basindada yazdim tempur sunger bir yatak daha iyi vs demedimki kendine gore hissiyati var ve diger viskolardan farkli x kisisi tempur sever y kisisi visko sever digeri hibrit.. ben sizin urettiginiz yastigida satiyorum tempurun yastiginida nasil diyebilirimki bu bundan daha iyi degil zaten farkli hissiyatta bir urun..
Tayfun-E30
09-08-2019, 10:30
Tempurun kendine has cüzdanda bir hafifletme hissiyatı yarattığı doğru :)
Bu arada visco yatağı tamamen pazarlama başarısı olarak görüyorum, tam bir showroom malzemesi. Özel durumlar dışında insan bedeni için kanıtlanmış bir faydası yok.
Bu konuda 100 gün vs. iade garantisi veren firmalar tercih edilebilir.
Ayrıca yabancıların marka ve trend yaratma konusundaki başarılarına bir örnek olarak inceleyebilirsiniz;
Purple - The World's First Comfort Tech Company Backed by Science (https://purple.com/)
Yakında daha sık göreceğiz bu tip yatakları.
Burda soyle bir durum sozkonusu oluyor; yataklar ilac degilki bir faydasi olsun. Mesela x marka antialerjik urun satiyor ne yapiyo yatak alerji ilemi savasiyor?
Sleep tracker sonuclari yonlendirici olabilir..
Strich Acht
09-08-2019, 11:26
Bu arada ben basindada yazdim tempur sunger bir yatak daha iyi vs demedimki kendine gore hissiyati var ve diger viskolardan farkli x kisisi tempur sever y kisisi visko sever digeri hibrit.. ben sizin urettiginiz yastigida satiyorum tempurun yastiginida nasil diyebilirimki bu bundan daha iyi degil zaten farkli hissiyatta bir urun..
Siz haklısınız tabii müşterinin talep ettiği bir şeye hayır alma bu kötü denmez ama gerçekler biraz farklı.
Burda soyle bir durum sozkonusu oluyor; yataklar ilac degilki bir faydasi olsun. Mesela x marka antialerjik urun satiyor ne yapiyo yatak alerji ilemi savasiyor?
Sleep tracker sonuclari yonlendirici olabilir..
Bu görüşünüze katılmıyorum, yatak ilaç niyetine bile olur bence. Yatak hastalarım var benim; özensiz, özel olmayan yataklarda bakılsa bu hastalar anında bası yaraları meydana geliyor.
Sağlıklı bir insan bir gecede bile kaç kere hareket ediyor yatakta, en basitinden 24 saat hiç hareketsiz bir yatakta yatmayı hayal edin.
Mesela ticari yolcu uçaklarının pilot koltukları neden viscodan yapılmıyor da koyun postu kullanılıyor?
İnsanın ortalama 8 saatini geçirdiği oldukça hareketsiz bir ortamdan bahsediyoruz, dolaşım, vücut ısısı, ter, alerjik etkenler, kimyasallar çok önemli sağlıklı ve vücudun gerçekten dinlendiren bir uyku için.
Antialerjik bir yatak alerji ile savaşmaz, alerjiye neden olmayan manasına gelir hakkı verilerek yapılırsa önemlidir.
bir yandan da yeni kumaş türleri olan, yok cooler, yok balık pullu, grafenli bilmemne tamamen anlatacak bir hikayesi olan fakat kanıtlanmış bir faydası olmayan trend ürünler.
Yatak satmak benim tek isim degil. Benimde imalathanem var, sungerleri iyi taniyorum.. bende birseyler biliyorum yani tempura muadil hafizali sunger siz dokuyormusunuz? Bana numune gonderebilirmisiniz? Dokmuyorsaniz kimin sungerini muadil?
Hangi markanin hangi yatagi hangi tempura muadil? Gozumu baglayin her seferinde ben tempuru bulurum.. Tempurun kendine has bir hissiyati var..
Tempura ait istediğiniz kapalı hücre visko süngerden bir parça gönderin bana muadilini döküp göndereyim.
Yukarıda Mlily örneği verdim onun yataklarını inceleyebilirsiniz.
Tempura yada X marka yatağa yatıp değerlendirme yapmama gerek yok.Yatsan'a visko yastık üretimi yapan bir firmanın sahibiyim.Konu hakkında senden çok bilgim var çünkü işin üretim kısmını biliyorum.
Sen diyorsunki "tempura yakın bir ürün yok bence"
Ben de aynı yoğunlukta sünger ve aynı gramajda/kalitede kumaş kullanarak üretim yapan firmalar var diyorum.Bu yatakların reçeteleri bire bir aynıyken nasıl olurda biri daha iyi diyebilirsin?
Visko sünger yerine yatağın en üst katmanına kuş tüyü sünger koyan yada içi elyaf dolgulu ped ile müşteriyi visko diye kandıran markalardan bahsetmiyorum bu arada.
Tempur o marka değerine tabiki kaliteli ürün ve iyi reklam yaparak ulaştı (özsermayesi yada yabancı bir firma olması dahi şu anki marka değerine sebep olan şeyler, biz markalaşma konusunda malesef çok gerideyiz) ama bu demek değilki aynı malı sadece tempur yapıyor.Daha uygun fiyata aynı kaliteyi satın almak mümkün.Mlily var mesela, tempur kadar bilinmiyor belki ama dünyada bu işi yapan en büyük firmadır.Bunun gibi örnekler çoğaltılabilir.Sana katıldığım tek nokta yatak alırken deneyerek alınması gerektiğidir.Yatağın boyutu, sertliği vs bunlar kişinin zevkine göre değişiklik gösteren özellikler.
yeni eşyalı bi eve çıkacagım evde yatak mevcut şuan ama yakın zamanda onuda degiştircem,şimdilik bana yorgan ve yastık markası veya bursada nereden kimden ucuz ve kalite bi ürün alacagımı söylermisiniz ?
Tayfun-E30
09-08-2019, 23:29
Anti alerjik kelime anlami: alerjiyi iyileştiren, alerjiye karşı, alerjiyi yok edeci özelliği bulunan (ilaç).
Hipoalerjenik demek daha dogru bu urunlere.
Mesela outlast urunler hakkinda ne dusunuyorsunuz?
Strich Acht
10-08-2019, 08:29
Anti alerjik kelime anlami: alerjiyi iyileştiren, alerjiye karşı, alerjiyi yok edeci özelliği bulunan (ilaç).
Hipoalerjenik demek daha dogru bu urunlere.
Mesela outlast urunler hakkinda ne dusunuyorsunuz?
TDK’dan alinti “(a'ntialerjik), Fransızca antiallergique
1. isim, tıp Alerjilerin önlenmesinde veya tedavisinde kullanılan ilaç.
2. sıfat Alerjiye neden olmayan:
Antialerjik yatak”
Hipoalerjenik kelimesi ile tam bir laf oyunu biz riski en aza indirdik alerji olursaniz da yapacak birsey yok manasina gelir. Ucu acik bir tanim.
Outlast urun diye ozellikle belirtilen birsey duymadim daha once, dayanlikli, uzun omurlu anlamina geliyor bahsettiginiz bu ise.
Satanael
19-08-2019, 02:37
Yatsan yataklari evet guzel olabilirler ama fiyatlar hakikaten cok ucuk. Bu sebeple listemde elenme sebebim oldu.
Sonrasında eşim isbir yatak ısrarı ile orasinida gezdik. Visco benim zevkime göre degil zaten. 4 yaşındaki kızımın ranza takımındaki yatağını baştan is bir latex yatak almistim. Gelisimi kemik yapisi vs vs diye ovduler eyvallah. Ama gel gelelim cocuk yatmak istemedi sert ya bu yatak diyor :) ***** bu yastaki cocuklar ebevenyleri ile uyumak istiyorlar bu sebeple bazen ben gidip yatiyorum o yatakta ama benim bile alismam 3-4 gün sürdü başta. Uzun sureli devamli yatmadigim icin orda kesin biside diyemiyorum suan.
Yataş five-z yataga bakmaya gittik magaza müdürü arkadasimiz çıktı tesadüf oda athletik modelini soyledi bundan daha memnun kalirsiniz diye. Sonra orda seven-z modeline takildim ben baktim ettim fena degil buda listeme girdi diyebilirim...
Bambi yataga açıkçası merakimdan girdim baştan. Cunki yola cikarken bu sefer cokta acimicam guzel bi yatak alicam demistim. Ama bambi yatağı gezince bambo yatagi tam benlik mesela ve emsalleri ile guzel fiyat farkı var... ama dedigim gibi iki yatakta ozellikle bambo olani benim hosuma gitti. O sebeple danisayim dedim sizlerede. Bu iki modelden birisini kullanan varmidir diye.
Gel gelelim nette bile marka yataklarin ovuleninden normaline bile ne sikayetler goruyorum kafa oldu allak bullak.
Durum bundan ibaret.
Yatsan yataklari evet guzel olabilirler ama fiyatlar hakikaten cok ucuk. Bu sebeple listemde elenme sebebim oldu.
Sonrasında eşim isbir yatak ısrarı ile orasinida gezdik. Visco benim zevkime göre degil zaten. 4 yaşındaki kızımın ranza takımındaki yatağını baştan is bir latex yatak almistim. Gelisimi kemik yapisi vs vs diye ovduler eyvallah. Ama gel gelelim cocuk yatmak istemedi sert ya bu yatak diyor :) ***** bu yastaki cocuklar ebevenyleri ile uyumak istiyorlar bu sebeple bazen ben gidip yatiyorum o yatakta ama benim bile alismam 3-4 gün sürdü başta. Uzun sureli devamli yatmadigim icin orda kesin biside diyemiyorum suan.
Yataş five-z yataga bakmaya gittik magaza müdürü arkadasimiz çıktı tesadüf oda athletik modelini soyledi bundan daha memnun kalirsiniz diye. Sonra orda seven-z modeline takildim ben baktim ettim fena degil buda listeme girdi diyebilirim...
Bambi yataga açıkçası merakimdan girdim baştan. Cunki yola cikarken bu sefer cokta acimicam guzel bi yatak alicam demistim. Ama bambi yatağı gezince bambo yatagi tam benlik mesela ve emsalleri ile guzel fiyat farkı var... ama dedigim gibi iki yatakta ozellikle bambo olani benim hosuma gitti. O sebeple danisayim dedim sizlerede. Bu iki modelden birisini kullanan varmidir diye.
Gel gelelim nette bile marka yataklarin ovuleninden normaline bile ne sikayetler goruyorum kafa oldu allak bullak.
Durum bundan ibaret.
Yataş Athletic kullanıyorum sırt ağrılarım önemli derecede azaldı,birde ben sıcak havalarda geceleri çok terliyordum. Bu problemim tamamen ortadan kalktı.Çoğu sabah gece yattığım gibi uyanıyorum.