PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ankara'da yaşamak ve şehirden bunalmak..

rebelh
20-06-2019, 14:12
Biraz muhabbet olsun diye açıyorum konuyu belki ileriye dönük fikirlerimiz pekişir

Yaz geldi yine oraya mı gitsek buraya mı gitsek planları yaparken, Ankara'da yaşayanların yüzüne tokat gibi çarpan gerçek; en yakın tatil amaçlı denizin 8 saat uzakta olması
20 yıldır bu şehirde yaşıyorum sayılır ama gün geçtikçe daha sıkıcı boş bir hale geliyor yaşantım
***** tabi ekonomik sebeplerde var işin içinde ama insan bazen "muğlada, izmirde yaşasam her hafta sonu bir yere gider gezerim çadırımı atarım kafamı dinlerim" diyor
Ankarada bunu yapamıyorsun ve elinde sosyal olarak 2 şey kalıyor; arkadaşlarınla buluşup evde çay içmek ve pubda takılmak ha birde halısaha maçları(*** gibi yaşıyoruz)
pek dünya başkenti gezdiğim söylenemez ama bu kadar kurak ve gri kaç başkent vardır merak ediyorum

Beni ankaraya bağlayan bir şey yok bazen ciddi ciddi taşınmayı düşünüyorum memur olmam sebebiyle 1 ay içerisinde taşınabilecek durumdayım ve ciddi ciddi ankaradan sıkılmış durumdayım
Muğla da İzmirde Antalyada yaşayanlar anlatsınlar, hafta sonları nasıl geçiyor, yaşadıkları şehirden keyif alıyorlar mı?

fussy
20-06-2019, 14:18
İstanbul'a meyil etme de dediğin yerleri değerlendirebilirsin :) Bu şehirden çıkmakta trafikte yoğunlukta zulüm.

individual
20-06-2019, 14:22
Ankarada bir iş sebebiyle 1 sene yaşadım.Nedense benimde hiç içim ısınmadı.Proje bitsede istanbul'a dönsem modundaydım.

(Bu arada ankaradan amasra inkum 4 saat gidilebilir.Bartın'da askerlik yapmıştım yazın ankaradan gelen çok oluyordu)

rebelh
20-06-2019, 14:23
İstanbul'a meyil etme de dediğin yerleri değerlendirebilirsin :) Bu şehirden çıkmakta trafikte yoğunlukta zulüm.

kafayı yerim istanbulda ben burda bile 10 dakika trafiğe denk geleyim bütün gün asabileşiyorum, bünyemiz alışık değil bizim
o yüzden ilk hep muğla merkezi düşündüm sakin küçük pratik ve her yere yakın illa deniz kenarı olsun demiyorum ama sosyal olarak da izmir ağır basıyor çocuğun eğitimi falan dersek
izmirdede gaziemir tarafı gözüme hoş geliyor ama şehri çok tanımıyorum yine yapı olarak ankaraya yakın muhitler olsun istiyorum :)

BARR
20-06-2019, 14:30
İzmire geldiğinde Ankaranın trafiğine dua edersin iş saatlerinde. Kaçısın alternatifin yok. Bayramda seyranda haftasonu tatil veya sayfiye yeri dönüşü küfür edersin yaptığın dinlenme boşa gider vs. Ben Ankaraya hafta sonu arkadaşlara gittiğimde trafik çok daha akıcı ve rahat geliyor yol kalitesi de daha yüksek.

speed_emre
20-06-2019, 14:31
Abi memursan şayet hiç düşünme gel :) Yoksa özel sökterde çalışıyorsan şayet maaşlar çok düşük. 100 tane firmada 10 tanesini geçmez iyi maaş veren.

Bende bulsam kurumsal düzgün bir iş yeri değiştireceğim. Onun dışında gündüz şehiriçi baya yoğun oluyor. Akşam 9 dan sonra sakinleşme gösteriyor.

Sahile inip rahat nefes alıp yürüyüş yapıp ve bisiklete binip güzel zamanlar geçirirsin. Alsancak içme ve yeme mekanları oldu artık :)

Onun dışında çok kalabalık yerlere gitmeyi düşünme daha sakin metro ile ulaşım olacak gibi yerler olursa daha iyi olur diye düşünüyorum.

Hayırlısı olsun abi. Bu arada arkadaşım muğla merkezde cafe açtı. Baya memnun yaşıyorlar. Kiralarıda yüksek değil.

300E
20-06-2019, 14:32
Valla bizimde arkadaşlar ile Ankara'da yapabildiğimiz tek şey alacaatlıda mangal yakıp rakı içmek, eymirde viski içmek, başka türlü vakit geçmiyor. :)

Bu arada Muğla Merkez sahil kenarına uzak, hem de kıyı şeridine göre çok serin oluyor, en yakın yer Akyaka desen, o Sakar geçidini inip çıkmak hem problem hem tehlikeli, senin yerinde olsam Fethiye taraflarına bakarım.

aqustic
20-06-2019, 14:36
Ben de Konyadayım şu an.Öncesinde 4 yıl Manisa Merkezde ,son 2 yıl da Manisa Turgutluda kaldım..
Bazı özel durumlardan dolayı 8 ay önce Konyaya tayin isteyerek eşimle geldim.Çocuk falan var.Anne babamız da konyada olunca torun sevsinler diye geldim.Gelmez olaydım...
Manisada 10 günde bir günü birlik İzmire gidiyorduk.Çeşme,Kuşadası,Urla,Sığacık,Seferihisar vs buralar cennet adeta.Hala daha içimde kalan gezip görmek istedigim çok yer var ki anlatamam.Yahu yeşille mavinin birleştigi yeri terkedip burada betonların arasına gömüldük geldik.Ona yanıyorum.Tvde Egede çekilmiş dizileri bile görünce kanal değiştiriyorum moralim bozuluyor.İlerleyen zamanda tekrar Ege bölgesine tayin isteme planım var.
O bölgeye taşınacaksınız orda işinizin falan hazır olması lazım.İzmirde kiralar da yüksek...İzmirde 3+1 sokak arasındaki eski evlerin fiyatına biz burda Konyada merkezi yerde kapalı otoparklı lüks sitede oturabiliyoruz.Böyle de bir dezavantajı var.Muğlayı bilmiyorum ama.
Ama ben kapalıotoparkından falan vazgeçtim...Konyaya geldigimden beri huzursuzum.Bir de bugun diger açtıgım konudaki evden taşınma sorunu çıktı.
Ve bazen arkadaşlarla laflarken bazen diyorum ki siyasetle uğraşan yaşı başı geçmiş ve hala hırs yapıp başkan ,bakan vs olmak isteyip de bankada milyonları olan insanlar neden Ankarada yaşıyor hala şaşırıyorum.Benım öyle bir imkanım olsa İzmirde veya Muğlada bir yazlık veya denize yakın normal bir ev alır kafamı dinler orda ölmeyi beklerim.Bu sanırım biraz da insanın kişiliğiyle burcuyla falan ilgili.
Umarım bir gün gider yerleşirsiniz oraya.

rebelh
20-06-2019, 14:38
İzmire geldiğinde Ankaranın trafiğine dua edersin iş saatlerinde. Kaçısın alternatifin yok. Bayramda seyranda haftasonu tatil veya sayfiye yeri dönüşü küfür edersin yaptığın dinlenme boşa gider vs. Ben Ankaraya hafta sonu arkadaşlara gittiğimde trafik çok daha akıcı ve rahat geliyor yol kalitesi de daha yüksek.
ankaranın tek güzel yanı trafiği bir çok zaman trafik sakin arada bir devtetlülerimiz bütün yolları kapatıp 2 saatimizi yiyorlar o kadar

Valla bizimde arkadaşlar ile Ankara'da yapabildiğimiz tek şey alacaatlıda mangal yakıp rakı içmek, eymirde viski içmek, başka türlü vakit geçmiyor. :)

Bu arada Muğla Merkez sahil kenarına uzak, hem de kıyı şeridine göre çok serin oluyor, en yakın yer Akyaka desen, o Sakar geçidini inip çıkmak hem problem hem tehlikeli, senin yerinde olsam Fethiye taraflarına bakarım.

karaciğer yağlanmam arttı artık eve gelen misafire içecek olarak çay kahve yerine vodka viski rakı soruyoruz :D

benim niyetim bitane çadırlı eski kasa jeep yapıp canımın istediği yere gitmek biraz akraba ilişkilerinden uzaklaşmakta iyi olacak gibi duruyor
sembolik jeep linki tacaktım da mumbar beğenmez diye vazgeçtim :D

therev
20-06-2019, 14:38
Ne zaman izmire gitsem buraya mı taşınsam acaba düşüncesi yerleşiyo içime. 1 saatlik mesafede yazlık bölge olması büyük +

CloudGrey
20-06-2019, 14:56
istanbul beşiktaşta oturuyorum.
hafta içi evimin 1km çapın içinde otoparklarda yer bulamıyorum.
sokağa park ederken bir kere çeyrek depo benzin yedim !

geçen yıl 1hafta izmirde ve ankarada bulundum.
oralara laf eden taş olur.
iki şehirde kesinlikle ve kesinlikle istanbula göre daha YEŞİL.
trafik ve park sorunu istanbula göre sıfır.
hele ankara kızılayda kendimi alice harikalarda diyarında zannettim...

Bence kıymetini bilin..

_opeth
20-06-2019, 14:59
Muğla olabilir mantıklı Balıkesir merkez harici yerleri de olabiliyorsa düşünülebilir.

said_
20-06-2019, 15:04
Son zamanlarda İzmir'in pahalandığını söylüyorlardı, özellikle İstanbul'dan İzmir'e gidenlerin sayıları artınca kiralarda artmış.

Daha küçük şehirlerde hayat daha ucuz, en önemliside kira masrafı ciddi düşüyor.

rebelh
20-06-2019, 15:05
muğlada kiralar çok yüksek izmirden aşağı değil hatta bugün biraz bakındım gaziemir tarafına göre muğla %10-15 daha pahalı kira konusunda

Ormanci
20-06-2019, 15:06
geçen yıl 1hafta izmirde ve ankarada bulundum.
oralara laf eden taş olur.
iki şehirde kesinlikle ve kesinlikle istanbula göre daha YEŞİL.
trafik ve park sorunu istanbula göre sıfır.
hele ankara kızılayda kendimi alice harikalarda diyarında zannettim...

Bence kıymetini bilin..

Eski Angaralı olarak yazayım, İzmir'e de katılamayacağım, okurken Beşiktaş'a göre kıyasladığını düşündüm :D

Ankara için ne demişler "Ankara'nın en güzel yanı, İstanbul'a dönüşüdür" diye :)
Ben lise zamanında İstanbul'a geldim ailemle. Akrabalar falan çoğunluk orada. Her gidiş gelişte o boz şehri görünce içim sıkılıyor. Neresi yeşil yav :D Bitki örtüsü bile yeşil değil, adı üzerinde, bozkır :)

İzmir de bana yapmacık bi hava verdi. İzmir şöyle modern, şöyle bilmemne, insanı böyle medeni cart curt diyorlar. Hikaye. Trafikte İstanbul kesinlikle daha çok yardımcıdır herhalde. Yol vermemeye çalışmalar, bişeyler, saçma sapan hareketler... İzmirli arkadaşa takılıyorum, "köylüsü onlar" diyor :D Angara zaten öyle... :)

İşin komiği, Ankara'da 1-1.5 saatte Söğütözü - Küçükesat yapamayan akrabalar İstanbul'a gelip 40-50 km/s ile akan ama yoğun trafiği görünce burun kıvırıyor, amaaaaaaan bu nası trafik ya diye... Arkadaş sizdeki farklı mı? :)

Bayramda Fatsa'daydım. Ordulular da ayrı bi alem. Yolda rahat duramıyor adamlar, yav hepiniz mi mal gibi araba kullanıyorsunuz, zaten gideceğin en fazla 10km yol, taksici gibi hareketler falan. Bakıyorum plakaya, Ordu... Samsunlusu Trabzonlusu böyle değil ha :D

Ormanci
20-06-2019, 15:11

İki şehirde de yeterince araç kullandım, çok farklı değil hoca emin ol :D Ankara da İzmir gibi aslında, kaçış-alternatif yok. Kilitlenip kalıyorsun. Bir de yol vermezler etmezler, kilitli kavşağa girip diğer tarafı da kilitlerler, falan filan... Bir de Angaranın komik bi trafik işleyişi var. Dünyanın hiç bir yerinde olmayan teamüller şeklinde yürüyor :D
rebelh

Karadeniz tarafına doğru git bence, kafa daha rahat olabilir :)

TarikS
20-06-2019, 15:12
İstanbul Kavacık'ta oturuyorum, 2. köprünün de otobanın da dibi. İşim Küçükyalı'da, ne sabah ne akşam trafik çekmiyorum fıtı fıtı gidip geliyorum. Oturduğum site yeşil, sakin, havası temiz. Bir de kapalı garajım olsa tadından yenmez. :D Ama uzak, bu imkanlar da çok pahalı bir sitecik olmadığı sürece merkezi yerlerde yok, boş zamanımın çoğu Kozyatağı-Acıbadem arası bölgede, caddede falan geçtiği için trafik çekmesem de 20km yol gitmeye gelmeye üşeniyorum bazen ama merkezi yere taşınsam arabayı unutmam lazım, bir de full beton, gürültü falan. Ya da 1-2 milyonluk ev falan alıp orada rahat edicem. Yine de motosiklet şart ama sinirlerin yıpranmaması adına. :D

He bir de trafik çekmiyorum derken öyle kafana estiği gibi her yere gidemiyorsun, gitmek zorunda kalırsan bitersin, Aile falan kurunca zor o yüzden, kız arkadaşımla bile canı bişey çekti mi bazen eziyet haline dönüşebiliyor bir yerden bi yere gitmek. Zamanımı, rotalarımı artık otomatik ayarlıyorum yıllar içinde reflex olmuş.

3. köprü çok rahatlattı bizi yalan yok, otobüs kamyon hepsi oraya aktarılınca nefes aldık resmen. iki köprüde de akşamları avrupa yönü bomboş artık

CloudGrey
20-06-2019, 15:24
geçen yolda bir abimle karşılaştım.

abi dedim sen nerdesin ya kaç yıldır gözükmüyorsun ;
dur sana anlatayım dedi..
kendisi bir bankada yönetici idi.
beşiktaşta 3 evi vardı.
satmış.

güneyde bi yerde denize böyle 300-500 metre mesafede bir arazi almış.
araziye 5 tane prefabrik ev kondurmuş.
ortayada bide havuz açtırmış.

bir evde ailesi yaşıyor kalan 4ü butik otel tarzı.
evlerde 4 kişi rahat kalıyor günlük kelle başı 100 lira.
bir ev 400 lira bırakıyor günlük.
4 ev var 1600 lira günlük.
aylık 48bin tl para.
7 aylık sezonda 336 bin tl kazanıyor full çakılı sezon geçirirse.
yıla bölersek ayda 28bin kazanmış oluyor.

masraf ve sürekli müşteri olmadığını var sayalım kazancın %50sini kafadan silelim , olur aylık 14 bin tl...

hayata bak ya...

BARR
20-06-2019, 15:29
Bence çözüm Karadeniz...

rebelh
20-06-2019, 15:30

beşiktaşta 3 evi vardı.
satmış.

aylık 48bin tl para.

masraf ve sürekli müşteri olmadığını var sayalım kazancın %50sini kafadan silelim , olur aylık 14 bin tl...

hayata bak ya...

akılcı bir iş sermaye olsa yapılabilecek en temiz iş
yok çocuğun kolejiymiş yok sitenin aidatıymış ulan 1 kere hayata gelioz onu da yaşamaya çalışarak geçiriyoruz
yılda 1 hafta tatil yapınca mutlu oluyoruz :D

Gkn55
20-06-2019, 15:35
Samsun'u da düşünebilirsiniz. Karadeniz'in büyükşehri. Listedeki diğer şehirlerde olan tüm imkanların yanında iş trafiği haricinde trafik derdi olmaması, yeşil alan ve parkların fazlalığı, uzun sahil şeridi vs..

Özel sektörde iş imkanı kısıtlı, çoğunluk küçük işletmeler. Büyük kurumsal firma sayısı şehir nüfusuna kıyasla çok az. Devlet memuru için yaşanacak, çocuk büyütülecek şehir.

aslan
20-06-2019, 15:37
Eğer imkan varsa kendinize Ankaranın dışında fakat ankaraya yakın bir yerden arazi alıp toprakla uğraşın.Hafta sonu 2 gün bile uğraşsanız size 1 hafta yeter diğer hafta yeniden yenilenirsiniz.

Ahmetfikri
20-06-2019, 15:42
manisayı tavsiye ederim izmir kadar pahalı zor değil gitmek istediğin yere ortalama 1 saat içinde gidiyorsun kiralar makul şehir içinde araba kullanmaya gerek dahi yok

***** sezon açıldı benim çoluk çocuk çandarlıda akşam 6da manisada işten çıkıp 7 buçuk olmadan çandarlıda denize girebiliyorum :)

naci
20-06-2019, 15:42
Ben Ankara'da doğup büyümüş biri olarak (46 yıl) geçen sene Antalya'ya yerleştim. Memur olduğum için tayinim buraya istedim. Pişman değilim. Antalya her yönü ile güzel. Tabi bazı sıkıntılar da var mesela yaz aylarının aşırı sıcakları nem nedeni ile bunaltıyor. Kira ve giyim burada pahalı. Uygun fiyata kira bulabilirsiz. Konyaaltı'nda kiralar yüksek ama aile için nezih yer. Araban varsa burada hafta sonunu değerlendire bileceğin çok yer var. Benim arabam yok ama şehir içi ulaşım çok kolay. Buraya alışınca bir kaç günlüğüne Ankara'ya gidiyorum ve hemen sıkılıyorum. Antalya düz bir zemin bol bol yürüyüş yapabiliyorum, Ankara'nın yükseltileri ve havası buna pek imkan tanımıyor. Eşim ve çocuklarım da çok seviyorlar burayı. Konyaaltı plajı evime yürüme mesafesinde sabah 6-7 gibi gidip öğleye kalmadan geri dönüyoruz. Sebebi sıcak oluyor ve öğlen saatlerinden itibaren deniz dalgalanmaya başlıyor. Sarısu veya lara tarafında hem piknik hem deniz sefası çok güzel oluyor.

rebelh
20-06-2019, 15:45
Eğer imkan varsa kendinize Ankaranın dışında fakat ankaraya yakın bir yerden arazi alıp toprakla uğraşın.Hafta sonu 2 gün bile uğraşsanız size 1 hafta yeter diğer hafta yeniden yenilenirsiniz.

evim bahçeli ufaktan ekiyorum ztn ama sorun o değil ankara sosyal olarak 0 bi şehir tam emekli ve memur kenti, kafasında sürekli ev satın alma fikri olan bordrolu çalışanların şehri, başka bişi değil
bi tek trafiği güzel o da istanbulla kıyaslayınca

rebelh
20-06-2019, 15:49
Ben Ankara'da doğup büyümüş biri olarak (46 yıl) geçen sene Antalya'ya yerleştim. Memur olduğum için tayinim buraya istedim. Pişman değilim. Antalya her yönü ile güzel. Tabi bazı sıkıntılar da var mesela yaz aylarının aşırı sıcakları nem nedeni ile bunaltıyor. Kira ve giyim burada pahalı. Uygun fiyata kira bulabilirsiz. Konyaaltı'nda kiralar yüksek ama aile için nezih yer. Araban varsa burada hafta sonunu değerlendire bileceğin çok yer var. Benim arabam yok ama şehir içi ulaşım çok kolay. Buraya alışınca bir kaç günlüğüne Ankara'ya gidiyorum ve hemen sıkılıyorum. Antalya düz bir zemin bol bol yürüyüş yapabiliyorum, Ankara'nın yükseltileri ve havası buna pek imkan tanımıyor. Eşim ve çocuklarım da çok seviyorlar burayı. Konyaaltı plajı evime yürüme mesafesinde sabah 6-7 gibi gidip öğleye kalmadan geri dönüyoruz. Sebebi sıcak oluyor ve öğlen saatlerinden itibaren deniz dalgalanmaya başlıyor. Sarısu veya lara tarafında hem piknik hem deniz sefası çok güzel oluyor.

sanırım benim istediğim de bu
antalyayı da hep çok sevdim ama sıcaklık konusu kafamda soru işareti
ben bi kiralarına bakayım da :D

CloudGrey
20-06-2019, 15:50
evim bahçeli ufaktan ekiyorum ztn ama sorun o değil ankara sosyal olarak 0 bi şehir tam emekli ve memur kenti, kafasında sürekli ev satın alma fikri olan bordrolu çalışanların şehri, başka bişi değil
bi tek trafiği güzel o da istanbulla kıyaslayınca

geçen eve topraklı elektrik çektirek dedik sokakta bir avuç toprak yok :)
senin ekicek kapının önünde bahçen var hala ankara aaa ooo diyosun :D

bu arada istanbulular için unutulan bir yeri hatırlatmak isterim ; YALOVA
1-2 kere gittim.
sessiz sakin modern bir yer.

istanbula da max 2 saat mesafede ;)

r3dkit
20-06-2019, 16:12
Ankarayı köy olarak görün ya da küçük kasaba. öyle yerlerde insanlar akşam olunca ya kahveye oyuna giderler ya da belirlenen yerlere içmeye. Ankara tam olarak bu kavramın biraz gelişip lüksleşmişi. Bende ankaralıyım, evet insanı garip ortamı sıkıcı havası biraz garip ancak yaşanabilirlik olarak kesinlikle izmir ve istanbuldan iyi.

size tavsiyem deniz olarak bakmayın. çevre de çok güzel kamp yapılacak yerler var. çadırınız hep bagajınız da olsun. iki hafta da bir haftasonu çadıra kaçın, böylelikle bu buhrandan kurtulabilceğinizi düşünüyorum:)

EREN34
20-06-2019, 16:25
Şimdi Ankara’lılar bana kızacak ama,

Anıtkabir olmasa at Ankara’yı çöpe.

vtechno
20-06-2019, 16:33
Bir Ankaralı olarak. çok seviyorum nedense bu şehir. Ayrıca Ankaranın etrafında bir çok haftasonu kaçamağı yapılacak yer var. şelale olsun mağaralar olsun antik kentler olsun vs vs. Ayrıca Amasra ve Akçakoca hem deniz havası almak için yakın ve tabiatı güzel destinasyonlar. Hem Akçakocalı olmama rağmen her fırsatta Amasradan ev kiralayıp kaçamak yapmak çok keyifli oluyor ailecek.

Eskişehir sınırlarında mihaliççık taraflarında Gürleğik şelalesi de serinlemek için efsane biyer.

A.Kepez
20-06-2019, 16:33
Antalya için konuşayım kiralar oturmak istediğiniz semte göre değişir hem denize yakın olsun hem huzurlu hem ucuz olsun tabi ki mümkün değil. Zaten memursunuz iş sıkıntınız da yok antalya da yaşanır ama sıcağa, neme ve yağmura alışmak mesele :) hafta sonu konyaaltı sahili,eski lara caddesi yalım park ışıklar gibi yerlerde rahat şekilde yürüyüş spor vs yaparsın ailenle. sebze meyve ucuzdur. sıkıldın mı kemer alanya kaş vs hepsine max 2-3 saate gidersin denize gir kamp yap. Ankara gibi gross market yok antalya da metro var yada yerel toptancılara gidersin. trafik biraz sıkıntılı antalya da sol şerit hep doludur sağ şerit daha hızlı akar burada. hele yaz olunca trafik iyice karışır tatilcilerden dolayı. eşim ankara lı oraya da gidiyorum sürekli ona göre karşılaştırma yapabilirim. bir kere ankara da yeşil yok çok meşhur parkları var dediler kuğulu park ve seymenler parkı galiba ismi(iran caddesi yada konsolosluğu yakınında vadi içerisinde iki tarafı cadde) tam bir hayal kırıklığı oldu benim için burada sıradan mahalle parkı ayarındalar.pikniğe gidelim diyoruz doğru dürüst yer yok. avm, alışveriş vs burada da çoğunu bulursun zaten. Ankaranın tek güzel yanı bana göre cadde ve trafiği onun haricinde şehirde bana göre çekici birşey yok.

A.Kepez
20-06-2019, 16:36
Antalya için konuşayım kiralar oturmak istediğiniz semte göre değişir hem denize yakın olsun hem huzurlu hem ucuz olsun tabi ki mümkün değil. Zaten memursunuz iş sıkıntınız da yok antalya da yaşanır ama sıcağa, neme ve yağmura alışmak mesele :) hafta sonu konyaaltı sahili,eski lara caddesi yalım park ışıklar gibi yerlerde rahat şekilde yürüyüş spor vs yaparsın ailenle. sebze meyve ucuzdur. sıkıldın mı kemer alanya kaş vs hepsine max 2-3 saate gidersin denize gir kamp yap. Ankara gibi gross market yok antalya da metro var yada yerel toptancılara gidersin. trafik biraz sıkıntılı antalya da sol şerit hep doludur sağ şerit daha hızlı akar burada. hele yaz olunca trafik iyice karışır tatilcilerden dolayı. eşim ankara lı oraya da gidiyorum sürekli ona göre karşılaştırma yapabilirim. bir kere ankara da yeşil yok çok meşhur parkları var dediler kuğulu park ve seymenler parkı galiba ismi(iran caddesi yada konsolosluğu yakınında vadi içerisinde iki tarafı cadde) tam bir hayal kırıklığı oldu benim için burada sıradan mahalle parkı ayarındalar.pikniğe gidelim diyoruz doğru dürüst yer yok. avm, alışveriş vs burada da çoğunu bulursun zaten. Ankaranın tek güzel yanı bana göre cadde ve trafiği onun haricinde şehirde bana göre çekici birşey yok.
Not: tramvay hattı eklendi şehrin kuzey taraflarına yakında açılır kiralar daha uygun olur o kısımlarda varsak, kuzeyyaka yeni emek gibi yaerlerde

CloudGrey
20-06-2019, 16:41
valla angaralılar niye bu kadar şikayetçi bilmiyorum :)

ankarada ulusta bir arkadaşımda kaldım cocuğun evinin altı BAŞKENT TOURISTIC NIGHT CLUB :)
ulan hayatımda böyle birşey görmedim. hahahah
adı pavyon ama bildiğim amsterdamda bir gece klubü :)

akşam evde 11e kdr tv izliyosun debeleniyorsun koltukta sonra asansöre biniyorsun 12 saniye miami vice :D

kimse kusura bakmasın böyle bir lüks dünyanın hiçbir yerinde yok

+soner
20-06-2019, 16:46
Ankaraya kaç kez gittiysem en çok sevdiğim yanı dönüş yolu oldu :)

İzmir'e bence meraklanmayın. Evet bir çok açıdan güzel bir yer ama iklimi adamı öldürür. Ne kışı kış, ne yazı yaz. Hele kışı hiç çekilmiyor. O yağmur damlaları sanki mermi oluyor soğukla birleşince. Antalyada aynı durumda. Sıcaktan insanın taşakları dize kadar sarkar. İstanbul'un konusunu açmıyorum.

Madem memurluk var gelin Kırklareli'ne. Hem Ege'ye hem Karadeniz'e yakın. Deniz desen deniz, orman desen orman. İnsanları medeni,keko yok. Çok mu bunaldın bas git Yunan'da rakı balık yap.

rebelh
20-06-2019, 18:18
Eyw arkadaşlar öneriler için
Ortaokuldayken 2 yıl Kıbrısa yaşadım senenin 6 ayı denize girme keyfi çok cezbedici
Tabiki Antalya ve İzmirde kıbrıstaki konforumu bulamam ama denizlw aram iyi dalarım avlanırım falan severim o yüzden daha güneyde sıcak iklimlerde keyifli yaşayabileceği bir yer arıyorum

AşkınS.
20-06-2019, 18:35
Sanırım ankarayı seven bi ben varım :) şuan istanbuldayım ama tayinin ankaraya çıktı hadi deseler sevinirim :D istanbuldan en kısa sürede kurtulacağım.
Memleketim olan zonguldak veya kastamonuya gideceğim muhtemelen,ikisinin de memur için şartları güzel. Amasra,akçakoca,cide,abana,sinop gibi yerlere yakın ikisi de. Mesele denize gitmekse tavsiye etmem ama ben yeşili daha çok seviyorum :)

dqn
20-06-2019, 19:12
Annemle babam 30 yıllık memuriyetten sonra 1 ay bile durmadılar Ankara’da. Balıkesir- Altınoluk’a taşındılar. Ben ise onların aksine nedensiz bir şekilde seviyorum Ankara’yı :) İyi yerlerde oturulur, çalışılırsa kötü bir şehir kesinlikle değil.

KÖROĞLU
20-06-2019, 19:29
ilacın Sakarya ( %65 i yok sayarsak)

1.000 TL ye sıfır evde oturursun, yiyecek içecek fiyatları ortalama her yer gibi market değişmez. Mekanlarda yemekler çok pahalı değil, çok tiki yerlere gitmezsen.

Trafik (kullanıcı kitlesi genel olarak iyi değil) ama çok yoğun olmaz 1-2 yer (serdivan kafeler caddesi, yenicami, çark caddesi harici) hariç trafik olmaz.

25 dk da göl kenarındasın. (Sapanca, poyrazlar) 45 - 60 dk da denizdesin, yazlığım 63 km mesafede tam merkezdeyim 10+ defa ölçtüm (bayram harici 55 dk yı geçmedi) Karasu - cebeci -kefken - kerpe güzel yerler. (karasu son tercih olabilir, ama daha yakın ve yol çok iyi)

Şehir içi (surileri görmezden gelirsen) parkları bahçeleri bol. Mangal severim dersen arifiye gölbaşı park var sakin güzel yerler.

Çok canın sıkıldı atla 1.5 saatte ist dasın, otobüsler gidiyor.

Çok canın sıkıldı izmite git, seka park, fethiye caddesi, tonla avm max. 40 dk.

Yine canın sıkıldı 1.5 saatte atla boluya git vs vs.

Madem memursun iş bulma derdin yok al sana alternatif. Yaz sıcağı antalya gibi öldürmez ama nem var arada üzüyor bizi.

Ama antalya da temmuz da nefes alamazken burada öyle bir durum yok.

Kar-kış çok olmaz, tepelik bir yerde (maltepe, kampüs civarı, hızırtepe de oturmuyorsan yolda kalmazsın)

Asfalt kalitesi yerlerdedir.

Canın sıkıldı ist park'a git. Mesela en son 41burada da otomobil festivali vardı gidemedim ben.

gibi gibi daha çok yazarım da çıkmam lazım sonra devam.

220T
20-06-2019, 19:59
Adı geçen yerler,bu gibi konularda herkesin aklına gelen yerler.Şu an iyi bir tercih gibi görünse de zamanla, kalıcı olmak isteyenlere dezavantajlarını gösterecek yerler.Kısacası ekmeği yenmiş yerler.Bence iyi bir araştırma yaparak tercihte bulunun,gün yüzüne çıkmamış ama güzel yerler de vardır.Gidip görmedim,bilmem de ama sadece teorik olarak bahsedecek olsak mesela Yalova gibi.

GÖKTÜRK
20-06-2019, 21:05
ankara.. ne söylesem bilmiyorum doğduğumdan beri bu şehirdeyim çok yerlere gittim balkanlara kıbrısa doğu anadolu güneydoğu anadolu karadeniz ege akdeniz hepsi birbirinden güzel belkide ama 1 haftadan fazla kaldığım zaman ankarayı özlüyorum ama döndüğümün 2. 3. günü hayat tekrardan monotona dönüyor yapacak hiçbir şey yok gerçekten ankarada yapılacak şeyleri tüketmiş olduğumu düşünüyorum , 1-2 tane kaliteli park bahçe var ahlatlıbel vb kızılay falan eskisi gibi değil kafeler suriyeli dolmuş , ulus desen yürünmüyo öğlen vakti yaşlıdan ankara alkol kullanmıyorsanız çekilecek gibi değil ya hafta sonu pub/club vb takılırsın maks seymenlere gider oturur içersin nargile vb seviyosan 1-2 kafeye gidersin ama bahsi geçen aktivitelerin neredeyse tamamını 4 duvar arasında yapıyosun kesinlikle kafanı kaldırdığında gökyüzünü görebileceğin bir aktivite yapmak mümkün olmuyor ankarada

rebelh
20-06-2019, 21:08
Sanırım ankarayı seven bi ben varım :) şuan istanbuldayım ama tayinin ankaraya çıktı hadi deseler sevinirim :D istanbuldan en kısa sürede kurtulacağım.
Memleketim olan zonguldak veya kastamonuya gideceğim muhtemelen,ikisinin de memur için şartları güzel. Amasra,akçakoca,cide,abana,sinop gibi yerlere yakın ikisi de. Mesele denize gitmekse tavsiye etmem ama ben yeşili daha çok seviyorum :)

Ankara on memur için şartları çok iyi
Ben 4 yıllık herhangi bir tarım bölümü bitirince mühendis kadrosuna geçebiliyorum eşim hukuku bitirince dilekçeyle avukatlık kadrosuna geçebiliyor bunların hepsi merkez teşkilatta çalıştığımız için oluyor

rebelh
20-06-2019, 21:11
ankara.. ne söylesem bilmiyorum doğduğumdan beri bu şehirdeyim çok yerlere gittim balkanlara kıbrısa doğu anadolu güneydoğu anadolu karadeniz ege akdeniz hepsi birbirinden güzel belkide ama 1 haftadan fazla kaldığım zaman ankarayı özlüyorum ama döndüğümün 2. 3. günü hayat tekrardan monotona dönüyor yapacak hiçbir şey yok gerçekten ankarada yapılacak şeyleri tüketmiş olduğumu düşünüyorum , 1-2 tane kaliteli park bahçe var ahlatlıbel vb kızılay falan eskisi gibi değil kafeler suriyeli dolmuş , ulus desen yürünmüyo öğlen vakti yaşlıdan ankara alkol kullanmıyorsanız çekilecek gibi değil ya hafta sonu pub/club vb takılırsın maks seymenlere gider oturur içersin nargile vb seviyosan 1-2 kafeye gidersin ama bahsi geçen aktivitelerin neredeyse tamamını 4 duvar arasında yapıyosun kesinlikle kafanı kaldırdığında gökyüzünü görebileceğin bir aktivite yapmak mümkün olmuyor ankarada

Baba asker geste gidip 2 bira içip çocukları parka salıyorduk ağaçların arasında kafa dinliyorduk alkolü kaldırdı yeni gelen gavat paşa
Ne güzel balık restoranı vardı canlı müzik falan fiyatlar uygundu ama şimdi onda da alkolü kaldırdı insanın gidesi gelmiyor
Gün geçtikçe sosyal hayat sıfırlanıyor

ghibli06
20-06-2019, 21:12
Ankara'da yaşamak, bu şehirde doğup büyümeyen biri için hiçbir anlam ifade etmez... Çünkü biz anlamı hep başka şeylerde arıyoruz, mesela deniz olmalı!!! Allah'ın lütfu sahsimizi önemli hale getiriyor sanırım, boğaz olmalı evet hatta evimizin önünde olmalı, öyle olunca kendimizi çok şanslı hissediyoruz... Ya da saraylar yalılar olmalı, yoksa bir şehir neye benzer... Bu saydıklarımın hiçbiri Ankara'da olmaz, bu tarz şeyler arayan da zaten burda mutlu olamaz... Ankara'nın olayı farklıdır, 40 yaşında da olsan sokakta yürürken eski mahallende ilkokul arkadaşınla karsilasirsin mesela, anılar sizi mutlu eder, lisede gittiğin dürümcü hala açıktır, lise günlerini hatırlar gulumsersin, hatta ilk arabanı yikattigin yıkamacı el değiştirmiştir ama yine de ordadır, yol bulurken mavi açmadım, en kotu bir arkadaşını arar 'haa tamam onun yani, bildim!' der gidersin, hanımın sana hadi ASPAVA ya gidelim der az önce bana dediği gibi :D üniversiten ordadır her gün önünden geçer arada bir ugrarsin hocalar senin okul numaranı bile hatırlar, sanayiye gidersin ustan seni duduklemez, işini halleder çayını corbani yemeğini yedirmeden yollamaz, AVM ler kültürü bozsa da eski dostlarla hep 7. Cadde Tunalı Arjantin'de bulusulur, kimi arasan şehrin öbür ucunda olsa 20 dakkada gelir 'sbi şimdi köprü trafiği fenadir gelemem' demez, Anıtkabir hep ordadır, onu görmenin inanılmaz ferahligini yaşamayan bilmez, ulustaki cumhuriyet tarihi, o küçük hanlar, kale, eski meclis bize yeni cumhuriyetin nasıl kazanıldığını her gün anlatır, hadi mangal yakalık dememizle ilk etin atılması arasındaki süre yarım saati geçerse sıkıntı vardır :) Ankara küçüktür, köydür, ama samimidir, sicaktir... Ankara'ya sonradan gelenler deniz yok boğaz yok diye mutsuz olacaklarına, kendilerine güzel dostlar bularak Ankara'nın samimiyetiyle mutlu olmayı denesinler...

GÖKTÜRK
20-06-2019, 21:22
Baba asker geste gidip 2 bira içip çocukları parka salıyorduk ağaçların arasında kafa dinliyorduk alkolü kaldırdı yeni gelen gavat paşa
Ne güzel balık restoranı vardı canlı müzik falan fiyatlar uygundu ama şimdi onda da alkolü kaldırdı insanın gidesi gelmiyor
Gün geçtikçe sosyal hayat sıfırlanıyor

abi ankarada eğlenmek gerçekten bi çok sahil kentinden pahalı , tunalıda yahut çukurambarda alkollü gece kulubü veya publarda takılsan kişi başı en kötüsü bi yunus emre yersin dandik bi kafede otursan türk kahvesi içsen 15tlden aşağı değil nargile içsen sıradan ara sokakta bi yerde 30 tl yani ankara aldı gitti güya memur şehriydi falan valla burda doğduk büyüdük kopamıyoruz yoksa ankara dışardan gelen için üstü açık cezaevi gibi birşey

turbo&quattro
20-06-2019, 21:34
Ankarada askerlik yaptim bir daha omrum boyunca ugrayacagimi sanmiyorum Ankaraya.

Konuyu acan kisiye ozel degilde genel olarak forumda bu tarz farkli bir sehire tasinma fikri konularinda dikkatimi ceken tek sey farkli bir sehire yillarda gecse tasinilmadigi. Yahu ankaradan yada istanbuldan izmire yada antalyaya tasinmak ne kadar zor olabilir ki? Hadi cocugun var tamamda gidecegin yerde okul yokmu? Bekarlari hic soylemiyim, yanu tutan ne seni sevmedigin bir sehirde ? Istemedigin yerde mutsuz yasamak gereksiz. Hayat kisa, aklinzda varsa gidin sonuna kadar gerceklestirin onu.

Ben kendim bir basima ulke degistirdim yahu yol iz bilmeden. Gecen sene baska bir eyalete tasindim hic kimseyi tanimadan. Cok mutsuzdum adeta yeniden dogdum.

dahan
20-06-2019, 21:37
ben ezelden beri bu gudumsüz şehirde sıkılıyorum senelerdir keşke bu şehirden gitsem diye içimden söylenirim...trabzonda askerlik yaptım 20 yaşına kadar yaşamadıklarımı trabzonda yaşadım 3 tane sevgilim oldu cafeler gezmeler o büyük dalgaları seyretmek vs vs ... ankaraya geldim sap gibi kaldım hayat birden durdu moloton hayatıma bıraktıgım yerden başladım o küçük trabzonu arar oldum...istanbula gittim istanbula girişte o mavi denizi görünce yeniden dogmuş gibi oldum istanbulda hayat akıyor ankara öyle degil gittim deniz kenarına oturdum kadıköyü gezdim bilet aldım karşıya geçtim o teknede yellene yellene karşıya geçtim tabi o an yüzümde hafiften bir sırıtma ankaralı nerden görsün denizi çok görmeyin...antalya ve izmire hiç gitmedim ...yalnız küçük yerler büyükşehirliyi sıkabilir ankaradan kırıkkale istikametine adım atmayında naparsanız yapın....neyse bi şans oyunu oynayımda belki para çıkarsa giderim bu şehirden gerçi bu yaştan sonra giren girmiş geç kaldım gibi....

turbo&quattro
20-06-2019, 21:38
Edit geri gelsin...

Burada herkes surekli sehir degstiriyo yasam tarzlarina uygun olarak. Erken yaslarda daha bi fun, orta yaslarda daha bi sakin vs... Sizlerde yapin, varsa baska biryerde yasama fikrin git, bir sekilde tutunursun.

Aile evet cok onemli. Ailesiyle beraber yasamayanlar ayni sehirde yasasalar dahi ayda kac kere bir araya geliyorlar? Artik ucak yolculuklari ucuz, mesafe denilen sey kalmadi. Ist da yasayan arkadaslarim var karsida oturan ailesini bayramdan bayrama ziyaret ediyor. Ben ailemi daha fazla goruyorum dunyanin obur ucunda yasamama ragmen.

GÖKTÜRK
20-06-2019, 21:51
Edit geri gelsin...

Burada herkes surekli sehir degstiriyo yasam tarzlarina uygun olarak. Erken yaslarda daha bi fun, orta yaslarda daha bi sakin vs... Sizlerde yapin, varsa baska biryerde yasama fikrin git, bir sekilde tutunursun.

Aile evet cok onemli. Ailesiyle beraber yasamayanlar ayni sehirde yasasalar dahi ayda kac kere bir araya geliyorlar? Artik ucak yolculuklari ucuz, mesafe denilen sey kalmadi. Ist da yasayan arkadaslarim var karsida oturan ailesini bayramdan bayrama ziyaret ediyor. Ben ailemi daha fazla goruyorum dunyanin obur ucunda yasamama ragmen.

bir çoğumuz o kadar korkak yetiştirildik ki abi semt değiştiremiyoruz sen şehir değiştirmekten bahsediyorsun , en yakın arkadaşlarımdan bir tanesi yan apartmanımızda oturuyolardı 2-3 gün önce altındağın dandik bir semtinden etliğe taşındılar ailecek psikolojileri bozulmuş geri dönmek istiyolar daha 1 hafta olmadı :D

Eyüp
20-06-2019, 22:14
Ankara’da 5 sene öğrencilik yaptım..İlk senem çok kötüydü çevrem yoktu , sonradan İstanbul’dan çocukluk arkadaşım gelince işin rengi değişti.İstanbulda her gün gördüğüm denize girmiyordum,arkadaşlarımla istediğim zaman buluşamıyordum ama Ankara rahattı,huzurluydu.Şu an düzenli olarak Sakarya’da yaşıyorum eskiden burasıda güzeldi ama dışardan o kadar çok plansız göç aldıki son 10 senede yaşam kalitesi dibe vurdu..

Ankara’da kaliteli bir hayatınız varsa taşınmaya değmez bence :)

RafetAraç
20-06-2019, 22:42

beşiktaşta 3 evi vardı.
satmış.

aylık 48bin tl para.

hayata bak ya...

abinz yanlış yapmış. beşiktaşta sattığı 3 evin parasını faize yatırsa aylık geliri çok daha fazla olurdu :))

5500
20-06-2019, 23:41
İstanbuldan Ankaraya adım attığımda bi aglamadigim kalmıştı nereye düştüm ben diye. Ataşehir'de 1+0 a 1300 lira kira verip Ankarada 1400 e site içi, sıfır 4+1 tutunca yemişim dedim denizi, sahili :)

Biraz cevre biraz para ile asosyallik ortadan kalkabilir bence. Nispeten huzurlu bi şehir. Yarim saatte işime gidiyorum, abartılı trafik cilesi yok. Cok cok deniz görmek istesen sabah 6 da atla arabaya, kahvaltida istanbuldasin. En azından Egede isteginizi karsilayacak bakir bir kent bence kalmadı.

tiMachine
21-06-2019, 00:55
Biraz muhabbet olsun diye açıyorum konuyu belki ileriye dönük fikirlerimiz pekişir

Yaz geldi yine oraya mı gitsek buraya mı gitsek planları yaparken, Ankara'da yaşayanların yüzüne tokat gibi çarpan gerçek; en yakın tatil amaçlı denizin 8 saat uzakta olması
20 yıldır bu şehirde yaşıyorum sayılır ama gün geçtikçe daha sıkıcı boş bir hale geliyor yaşantım
***** tabi ekonomik sebeplerde var işin içinde ama insan bazen "muğlada, izmirde yaşasam her hafta sonu bir yere gider gezerim çadırımı atarım kafamı dinlerim" diyor
Ankarada bunu yapamıyorsun ve elinde sosyal olarak 2 şey kalıyor; arkadaşlarınla buluşup evde çay içmek ve pubda takılmak ha birde halısaha maçları(*** gibi yaşıyoruz)
pek dünya başkenti gezdiğim söylenemez ama bu kadar kurak ve gri kaç başkent vardır merak ediyorum

Beni ankaraya bağlayan bir şey yok bazen ciddi ciddi taşınmayı düşünüyorum memur olmam sebebiyle 1 ay içerisinde taşınabilecek durumdayım ve ciddi ciddi ankaradan sıkılmış durumdayım
Muğla da İzmirde Antalyada yaşayanlar anlatsınlar, hafta sonları nasıl geçiyor, yaşadıkları şehirden keyif alıyorlar mı?

Hocam bu sizin çalışma hayatınıza bağlı.
Freelance çalışan büyük kuzenim yıllar süren Amerika macerasından sonra Türkiye'ye, İstanbul Kağıthaneye baba ocağına döndü. 2 sene kadar kalabildi. Şimdi eşiyle beraber Didim'e taşındı ve yaz kış orada kalıyor. Bu adamın iş derdi, geçim sıkıntısı yok. Benim ailem gibi hayatı ve yatırımı bulunduğu şehre bağlı, eli kolu krediler ipotekler faizler tarafından sarılan insana gelmez.
Bu durumları halledebilirseniz Didim Altınkum'u öneririm.

naci
21-06-2019, 07:14
sanırım benim istediğim de bu
antalyayı da hep çok sevdim ama sıcaklık konusu kafamda soru işareti
ben bi kiralarına bakayım da :D

Alışana kadar çekersin ki zaten 3-4 ay onun dışında kışı sadece 1 hafta felan sürüyor onun dışında öyle aman aman bir soğuk yok. Uygun yerler var kira için ama evler çoğunlukla eski tip yenilerin kiraları yüksek, Muratpaşa ve Konyaaltı ilçeleri güzeldir.

naci
21-06-2019, 07:42
Ankara on memur için şartları çok iyi
Ben 4 yıllık herhangi bir tarım bölümü bitirince mühendis kadrosuna geçebiliyorum eşim hukuku bitirince dilekçeyle avukatlık kadrosuna geçebiliyor bunların hepsi merkez teşkilatta çalıştığımız için oluyor

Ben G.İ.H. den T.S ye geçtim tarım bölümünü bitirip. Genel Müdürlükte çalışıyordum, bizim kadrolar orada yoktu ama çok kişi bölümü bitirince açtılar, sonra sınav-mülakat. Kazanınca direk Antalya'yı seçtim geldim. Burada sıkılma şansın yok, kışın bile sahil kenarına gidip kafa dinleyebiliyorsun, balık tutmayı seviyorsan yağmur yoksa at oltayı denize, uzan sahilde aç biranı iç kimse karışmaz. Ha balık gelir mi oltaya orası biraz zor, ama verdiği huzur hiçbir şeyde yok. Ankara'da yılbaşında kıçımız donarken bura da sahilde gece eğlenceye katılıp eğleniyorsun. Bu yaşıma geldim ilk defa Ankara dışında yılbaşı kutladım ve ilk defa dışarıda donmadan eğlendim.

CloudGrey
21-06-2019, 07:43
abinz yanlış yapmış. beşiktaşta sattığı 3 evin parasını faize yatırsa aylık geliri çok daha fazla olurdu :))

abi dedim sen nerdesin ya kaç yıldır gözükmüyorsun ?

-adam bunu yaptığında sene 2015ti :)

kiraccemal
21-06-2019, 08:04
2-3 ayda bir işim gereği Ankaraya uçarım. Şehir bana o kadar soğuk ve kasvetli geliyor ki hemen işlerimi bitirip geri dönme isteği uyanıyor aklımda. Memur şehri olduğundan mıdır bilmem ama gerek insanları gerek yapısal özellikleri bana hep soğuk geliyor Ankaranın.

i-vtec07
21-06-2019, 09:09
Bir antalyalı olarak ankarayı hiç sevemedim, 2 kez gittim, sanki çok soğuk puslu,her insan orda mecburiyetten yaşıyo gibi. Yada ne biliyim şehirde bi hüzün var gibi yada ben atatürk sevgimden dolayı ve anıtkabirin ankarada olmasıyla ilgili kendi kendimi şartlamışta olabilirim. Geç kaldığım için giremedim ama önünden geçerken boğazım dügümlendi..

Esnafı bence çok iyi ama, çok güzel insanlar var gerçekten .

Anıl E.
21-06-2019, 09:19
Sivas'da yaşamayan denize uzağım diyor :) . Ankara'da Sivas'ın büyümüş hali pek bir esprisi yok. Daha çok avm var,daha çok yeme içme yerleri var vs.

emrhn28
21-06-2019, 09:27
Doğma büyüme İstanbulluyum, İstanbul'a alışan diğer yerlerde sıkılıyor ama ben çok yorulduğumu hissediyorum. İş konusunda çok şükür Trafikle pek işim yok, gezme tozma olarakta trafiğe göre rota belirliyoruz ama şehir çok kalabalık çok gürültülü havası kirli. Bir araba bozulsa trafik pert oluyor. İnsanlar tamamen mutsuz sıkılmış, bezmişler. Şuan değişiklik yapamam ama hedefi 45 e koydum, 45 yaşında gidicem buralardan. Memur olsam 1 dakika durmam bu arada.

bosporuss06
21-06-2019, 09:41
Ankara'da yaşamak, bu şehirde doğup büyümeyen biri için hiçbir anlam ifade etmez... Çünkü biz anlamı hep başka şeylerde arıyoruz, mesela deniz olmalı!!! Allah'ın lütfu sahsimizi önemli hale getiriyor sanırım, boğaz olmalı evet hatta evimizin önünde olmalı, öyle olunca kendimizi çok şanslı hissediyoruz... Ya da saraylar yalılar olmalı, yoksa bir şehir neye benzer... Bu saydıklarımın hiçbiri Ankara'da olmaz, bu tarz şeyler arayan da zaten burda mutlu olamaz... Ankara'nın olayı farklıdır, 40 yaşında da olsan sokakta yürürken eski mahallende ilkokul arkadaşınla karsilasirsin mesela, anılar sizi mutlu eder, lisede gittiğin dürümcü hala açıktır, lise günlerini hatırlar gulumsersin, hatta ilk arabanı yikattigin yıkamacı el değiştirmiştir ama yine de ordadır, yol bulurken mavi açmadım, en kotu bir arkadaşını arar 'haa tamam onun yani, bildim!' der gidersin, hanımın sana hadi ASPAVA ya gidelim der az önce bana dediği gibi :D üniversiten ordadır her gün önünden geçer arada bir ugrarsin hocalar senin okul numaranı bile hatırlar, sanayiye gidersin ustan seni duduklemez, işini halleder çayını corbani yemeğini yedirmeden yollamaz, AVM ler kültürü bozsa da eski dostlarla hep 7. Cadde Tunalı Arjantin'de bulusulur, kimi arasan şehrin öbür ucunda olsa 20 dakkada gelir 'sbi şimdi köprü trafiği fenadir gelemem' demez, Anıtkabir hep ordadır, onu görmenin inanılmaz ferahligini yaşamayan bilmez, ulustaki cumhuriyet tarihi, o küçük hanlar, kale, eski meclis bize yeni cumhuriyetin nasıl kazanıldığını her gün anlatır, hadi mangal yakalık dememizle ilk etin atılması arasındaki süre yarım saati geçerse sıkıntı vardır :) Ankara küçüktür, köydür, ama samimidir, sicaktir... Ankara'ya sonradan gelenler deniz yok boğaz yok diye mutsuz olacaklarına, kendilerine güzel dostlar bularak Ankara'nın samimiyetiyle mutlu olmayı denesinler...
Noktayı koymuşsun abi,yazmaya gerek yok...

rebelh
21-06-2019, 10:27
Ankaranın bana hiç yoksa 3000 tl artısı var aylık olarak(extra iş, kira vs..) arkadaşlar falan hep burada sık sık buluşuyoruz güzel dostlarımız var mevzu güzel dostlar değil güzel dostlarla sohbet etmek dışında bir sosyal hayatımız yok ztn mevzu da başka bir sosyal hayat yaratmaya çalışsan da yaratamıyorsun, ankarada zengin ya da fakir olmanın bir etkisi yok hayatına ne kadar zengin olursan ol gideceğin avm en fazla panora bunun dışında bir şey yok koca şehirde

bir arkadaş bir kaç yer yazmıştı ankaraya yakın oraları bir araştırıcam en azından çocuk biraz daha büyüyene kadar bir sosyal alan oluşturmaya çalışıcam sonra karolarımızı falan alınca bizde antalya, izmir falan tayin isteriz daha iyi bir gelirle daha iyi yaşarız..

makif84
21-06-2019, 10:38
Avm den kurtulmak istiyorsan hafta sonu için Kızılcahamam,Karagöl güzel yerler tavsiye ederim. Bazen yakın olsun istersen Eymir, Seğmenler, Keçiören evcil hayvan parkı aile için alternatif olabilir.

TarikS
21-06-2019, 10:53
Ben 12 yaşımdayken Ankara'dan İstanbul'a taşındım, liseyi üniyi falan burada okuyup çevreyi yaptıktan sonra Ankara'da da artık bir çevrem olmasına rağmen burası kadar cezbedici gelmiyor. Ama durumlar eşitlendiği için, önemli olan nerede olduğun değil de kiminle olduğunmuş. Denedim gördüm ben, herkese de denemek için tavsiye ediyorum, bu aynı mahallede farklı apartman değişikliği de olur ülke değişikliği de, yapmadığınız için aklınızda kalacağına yaptığınız için pişman olun, hayat kısa :)

2,5 Amerika'da yaşadım Jersey'de, Manhattan 10dk mesafedeydi, haftanın 3 günü New York'ta takılarak geçerdi vs. 2. senede sıkılmaya başladım buradaki çevremi özledim, sosyal ortamımı. Sonra saldım geldim :) Mevzu para pul, park bahçe gökdelen hatta araba bile değilmiş, kiminle mutluysan orasıymış senin için ideal mekan.

Bekarken kriter bu, evli olsam ve çevremdeki çoğunluk da artık evlenip ailesine odaklanmış olsa, benim de çok sevdiğim eşim falan olsa onunla Amerika çok güzel olabilirdi belki. Ama halen bekarken ve bekar arkadaşlarım sayıca çok ve çeşitliyken, evde oturmadan dışarıda keyifli aktiviteler yapabiliyorken, İstanbul'dan güzeli yok bana :)

rebelh
21-06-2019, 10:55
Avm den kurtulmak istiyorsan hafta sonu için Kızılcahamam,Karagöl güzel yerler tavsiye ederim. Bazen yakın olsun istersen Eymir, Seğmenler, Keçiören evcil hayvan parkı aile için alternatif olabilir.

hepsine gittim özellikle eymir ve seğmenler kadar anlamsız yerler yok
hele seğmenleri aklım almıyor ya istanbuldan gelen bir misafirimi götürdüm burasıda bizim meşhurumuz diye çocuk acıdı bize :D

rebelh
21-06-2019, 11:04
ya bu tam olarak şehirden sıkılmak da değil aslında şehirdeki çevremden de sıkıldım
15 yıllık arkadaşlarımla oturduğumuz zaman hep aynı futbol, araba vs konularını konuluyoruz siyaset bilmiyorlar tarih bilmiyorlar kitap okumuyorlar sosyoloji hakkında bir fikirleri yok tamam olmak zorunda değil ama işte 2. dubleden sonra "ne konuşuoz biz amk" oluyorum kuru kalabalığın içinde gibi hissediyorum kendimi o yüzden taşınsam sıkılmam kimsenin eksikliğini hissetmem gibi geliyor eşimle oğlumla kaliteli vakit geçiriyorum yarım saat yürüyüş yapsak 3ümüz daha dolu muhabbetimiz oluyor
forumu arkadaşlarımdan daha çok seviyorum walla :) çok kalabalık ve mutlaka bir konuda bizden daha iyisini bilen birisi çıkıyor bir şeyler öğreniyoruz muhabbetimiz oluyor

makif84
21-06-2019, 11:16
hele seğmenleri aklım almıyor ya istanbuldan gelen bir misafirimi götürdüm burasıda bizim meşhurumuz diye çocuk acıdı bize :D

İşte herkesin keyif aldığı ortam farklıdır.Mesela ben akşamları ailemle bazen giderim.Gençlik orada müziğini yapar,kızım parkta oynunu oynar bende kamp sandalyemde ufak ufak biramı yudumlarım.
Mavi göl,kurtuluş parkındaki tipler yok,herkes rahat,özgür.Mal gibi kadına bakan tipler az gibi...

Tunacan
21-06-2019, 11:33
Bu konu senin benim konum değil. Bu ülkece belirli bir kesimin içinde bulunduğu bir durum.
Kimse halinden memnun değil, herkes bir yere kaçmanın derdinde. Ama toplum psikolojisi bozuk. Nereye gidersen git, herkes mutsuz..

Bende bir kaç ay önce Marmarise yerleşmek için fikir olsun diye konu açtım. Sonuç hala bu Ankara'nın pisini çekiyorum.

gokhankenar
21-06-2019, 15:47
Ömrün uzasın istiyorsan ve mutlu yaşamak istiyorsan Çanakkaleye yerleş hocam. Benim orada iş imkanım olsa ben bile düşünüyorum.

onre
21-06-2019, 18:06

3 yıldır bende üniversite için Ankara'da yaşıyorum. Daha öncesinde nasıldı bilmiyorum fakat 3 yıldır canlı canlı gözlemliyorum artık Seğmenlerinde bi espirisi kalmadı hafta içi hafta sonu fark etmiyor ne kadar değişik tip varsa hepsi oraya doluyor insan huzurla oturamıyor. Koca şehirde kendimi cezaevinde gibi hissediyorum ve hiç mutlu değilim sanki hayatımın en güzel yıllarını orada heba ediyormuşum geliyor. İnsan bi yerden sonra sürekli aynı şeyleri tekrar etmek zorunda kalıyor.

-Murat Özcan-
21-06-2019, 19:08

Şahsen seni en iyi anlayalardan biri benimdir. Çünkü biraderim 5 sene orada okudu ve kabus dolu 5 sene geçirdi çocuk. Biz Tekirdağ da doğduk büyüdük deniz çocuğuyuz. Orası çocuğa o kadar tuaf geldi ki sizin gibi oda yapacak hiç bir şey bulamıyordu. En fazla çıkıyordu Bahçelievler tarafımı ne vardı orada dolaşıyorlardı. 5 Sene zor durdu ve şimdi İstanbulda iş hayatına başladı 3 senedir çocuk nefes alıyor. Sıkılınca atlıyor geliyor Tekirdağa aramız 1.5 saat.

Şahsen bahsettiğiniz illerden birinde yaşamıyorum ama onlar gibi denize kıyımız olduğu için şanslı görüyorum kendimizi. Şu an mesela her gün denize gidebiliyoruz. Yakın bölgelerde kamp alanları var deniz ve kamp yapıyoruz. Sıkılırsak İstanbula gidiyoruz. Bir çok sosyal faaliyet yapabiliyoruz. Umarım kısa sürede bahsettiğiniz illerden birinde hayatınıza devam edersiniz çünkü orada hayat geçmeyecek bize geçmemişti.

bhb
21-06-2019, 20:48
İnsan memleketini niye sever?
başka çaresi yoktur da ondan...
ama biz biliriz ki bir yerde mutlu mesut olmanın ilk şartı orayı sevmektir.
burayı seversen, burası dünyanın en güzel yeridir.
ama dünyanın en güzel yerini sevmezsen, orası dünyanın en güzel yeri değildir...

Nazmi başgan

Octane
22-06-2019, 00:05
Su anda canli canli yazayim. Bestekar balcon'dayim, tum gun sehirdisindan gelen akrabalarimla ugrastim, gunun sonunda en yakinlarimdan iki dostumu cagirdim geldim bi nargile iki bira iciyorduk. Kisa sure sonra butun mekani polis basti. Kimlik kontrolu, tabi bu sirada muzik kesildi servis sekteye ugradi. Polis polise carpiyor iceride oyle polis var. Bi ters ters konusmalar, millete tavirlar yukaridan bakmalar, yan masadakine gidip 'kimligi ver hazirlasana ne bekletiyosun' gibi sacma sapan cikismalar. Mekanda yabanci turistler vardi, burayi bilen bilir suruyle. Hepsi rahatsiz oldu kalkip gitti. Simdi diyorlar ki mekani kapatin herkesin hesabini toplayin yol verin. Birazdan sokaga atilacagiz.
Simdi buna ne gerek var. Adam gibi insan gibi bak kimliklere cik git 2 saattir napiyosunuz mekanda. Hic bir sorunumuz yok sukur, ama benim cuma gecesi tunaliya gelip iki dakika rahatlama aktivitemi neden bozuyorsun.
Tam kennedy ile bestekarin kesisiminde trafikte kavga cikti, polis yanimda diyor ki bosver izleyelim. Gelip bizi burada rahatsiz ediyor.
Ben iki universite mezunu, uste yuksek lisans yapmis, sayisiz ilerici projede yer almis, devlet kurumlarina danismanlik yapan adamim.
Ugradigimiz muameleye bak. Niye bira iciyoruz gece diye.
Amaaaan.

dqn
22-06-2019, 07:04
Su anda canli canli yazayim. Bestekar balcon'dayim, tum gun sehirdisindan gelen akrabalarimla ugrastim, gunun sonunda en yakinlarimdan iki dostumu cagirdim geldim bi nargile iki bira iciyorduk. Kisa sure sonra butun mekani polis basti. Kimlik kontrolu, tabi bu sirada muzik kesildi servis sekteye ugradi. Polis polise carpiyor iceride oyle polis var. Bi ters ters konusmalar, millete tavirlar yukaridan bakmalar, yan masadakine gidip 'kimligi ver hazirlasana ne bekletiyosun' gibi sacma sapan cikismalar. Mekanda yabanci turistler vardi, burayi bilen bilir suruyle. Hepsi rahatsiz oldu kalkip gitti. Simdi diyorlar ki mekani kapatin herkesin hesabini toplayin yol verin. Birazdan sokaga atilacagiz.
Simdi buna ne gerek var. Adam gibi insan gibi bak kimliklere cik git 2 saattir napiyosunuz mekanda. Hic bir sorunumuz yok sukur, ama benim cuma gecesi tunaliya gelip iki dakika rahatlama aktivitemi neden bozuyorsun.
Tam kennedy ile bestekarin kesisiminde trafikte kavga cikti, polis yanimda diyor ki bosver izleyelim. Gelip bizi burada rahatsiz ediyor.
Ben iki universite mezunu, uste yuksek lisans yapmis, sayisiz ilerici projede yer almis, devlet kurumlarina danismanlik yapan adamim.
Ugradigimiz muameleye bak. Niye bira iciyoruz gece diye.
Amaaaan.

Bahceli ve tunali polis ve bekciden cektigini kimseden cekmedi valla. Sonuna kadar haklisiniz. İnsan kiz arkadasiyla gbt ye girmekten korkuyor, aksamina instadan ekliyorlar.

Kartal3urak
28-06-2019, 09:34
Destan Yazdım Geri Sildim.. :) ANKARA'da Sıkılıyorum Bunalıyorum diyosan Sana Ankara'yı Gezdirecek Kimsen Yok Etrafında Demektir.. Ankara'da İstediğin her An İstediğin Herşeye Kolayca Ulaşabilir, Anlık Pskolojine Göre Kafa Dagıtmalık Mekan Bulabilirsin..

MeRtCaN
28-06-2019, 09:39
Ankara bi 15 sene önce çok güzeldi...

Ama şimdi her köşede çevirme
her yerde kimlik kontrolu

pek yaşanacak hali kalmadı
bizde kendi halimizde takılıyoruz

Akşam eve gelince oh bugun de çevirmeye girmedik diye seviniyoruz.

rebelh
28-06-2019, 09:41
Destan Yazdım Geri Sildim.. :) ANKARA'da Sıkılıyorum Bunalıyorum diyosan Sana Ankara'yı Gezdirecek Kimsen Yok Etrafında Demektir.. Ankara'da İstediğin her An İstediğin Herşeye Kolayca Ulaşabilir, Anlık Pskolojine Göre Kafa Dagıtmalık Mekan Bulabilirsin..

hocam ben misafirim geldiğinde gezdirecek yer bulamıyorum
sen nereleri öneriyorsun?

Kartal3urak
28-06-2019, 09:55
Arabamın Bagajında Sandalye Masa'm Sabit Benim.. Pazar Sabahı Uyanıp 4 Nolu Kapıdan ODTÜ Ormanına Giriyorum Kahvaltı Fastlı Bittikten Sonra Açıyorum İçeceğimi Akşama Kadar Sessiz Sedasız Kuş Seslerinde Takılıyorum..

Herkesin Takıldığı Su Kenarı Mevzusunu Eymir'de, Göksu'da, Kurtboğazında, Gölbaşında Giderebilirsin..

Mekan Takıntın Varsa GOP'dan aşaalara İnme Kaliteli Müzik Kaliteli Ortamlarda Daha Düşük Bütçelere Eğlenebilirsin..

Sessizlik Severim Diyosan Altında Araban Varsa Çevreyolu'nun Etrafındaki Köylere Gir Çık, Yeni Yerler Keşfet Lezzetli Yemekler Tad..

Gösteriş Severim Diyosan Ona Göre Bütün Herkesin Story Attığı Telelerin Takıldığı Mekanlar Belli..

Arkadaş Ortamıyla Takılırım Bizbize Oluyoruz Diyosan Çayyolu'ndaki Piknik Alanları ( Kemerkapı) Vazgeçilmezin Olur..

Sana Daha Sayarım da Yapını Bilmeden Yanlış Yönlendirmeyim :)

onursumer
28-06-2019, 10:15
her şehir eskiden çok güzeldi , heryerde şartlar zorlaştı nufus arttı tadı tuzu kalmadı

2006-2007 de bakırkoyden bebek tarafına 30dk da iner park yeri bulur abbasa uğrar yürüyüş yapardık

akşam yemeğinden sonra kalkar gene bebek starbucks a gidelim dediğimzide kimse o trafiğe giricek demezdi yani park sorunu bile yaşanmadığı zamanlardı

şimdi bana deseniz 100 kere düşünürüm :D

eskiden bodruma yerleşirim diye düşünüyordum ordada son 15 senede oyle bi nufus arttıki istanbuldan farkı yok yazın :)

rebelh
28-06-2019, 10:35
Arabamın Bagajında Sandalye Masa'm Sabit Benim.. Pazar Sabahı Uyanıp 4 Nolu Kapıdan ODTÜ Ormanına Giriyorum Kahvaltı Fastlı Bittikten Sonra Açıyorum İçeceğimi Akşama Kadar Sessiz Sedasız Kuş Seslerinde Takılıyorum..

Herkesin Takıldığı Su Kenarı Mevzusunu Eymir'de, Göksu'da, Kurtboğazında, Gölbaşında Giderebilirsin..

Mekan Takıntın Varsa GOP'dan aşaalara İnme Kaliteli Müzik Kaliteli Ortamlarda Daha Düşük Bütçelere Eğlenebilirsin..

Sessizlik Severim Diyosan Altında Araban Varsa Çevreyolu'nun Etrafındaki Köylere Gir Çık, Yeni Yerler Keşfet Lezzetli Yemekler Tad..

Gösteriş Severim Diyosan Ona Göre Bütün Herkesin Story Attığı Telelerin Takıldığı Mekanlar Belli..

Arkadaş Ortamıyla Takılırım Bizbize Oluyoruz Diyosan Çayyolu'ndaki Piknik Alanları ( Kemerkapı) Vazgeçilmezin Olur..

Sana Daha Sayarım da Yapını Bilmeden Yanlış Yönlendirmeyim :)

şahsen bunlardan herhangi biri yerine evimde bahçemde takılmak daha mantıklı geliyor :)

neyse bi hafta sonu sorguna kampa gidicez kamp işini oturtursak belki bir karavan toplarım ya da çadırla güneye inerim sıkılana kadar gezerim..

phoenixs
28-06-2019, 11:24
Bi doğma büyüme Ankara lı olarak bazı yorumlarımı katmak istiyorum

***** sitelerden araba vs bakacak olsak Ankara cennet seçenek çok
Hafta sonu motorla bi gazlayalım ekipçe desek +50 motor
Ya bu motor bozuldu yaptırayım desen bi sürü tamirci
Kendime şu şu markadan ürün almak istiyorum dersen bir sürü seçenek
Bu akşam paris de bi çay içip geleyim desem buna imkan

Demeye çalıştığım şey şu Türkiye de imkanları güzel genel anlamda 2 şehir var Ankara İstanbul bunun dışındakiler imkan anlamında düşük şehirler

Aslında hayat senin bu imkanları nasıl değerlendirdiğinle de alakalı

Gece 12 karnım acıktı desen Ankara da tonla güzel yer var

YOLLARIN DENİZE ÇIKMASA DA SEVİYORUZ SENİ ANKARA

Eş dost bozulan arabalarını çekici ile Ankara ya getiriyor

.::EmrE::.
28-06-2019, 12:07
Sadece 6 ay Antalyada yaşadım , normalde İstanbuldayım. Giderken Allah kahretsin sıcaga gidiyoruz nerden cıktı şimdi Antalya dedim. İndikten 2 gün sonra Antalya'ya yerleşmeliyim dedim kendi kendime. Arkadaş piskolojik olarak sürekli tatil yapıyorsun. İşten geliyorsun, yürüyerek deniz. 20 dakka git Konyaaltı, biraz daha git Olimpos, Kaş, Kemer, Fethiye.... İstanbula dönünce piskolojim bozuldu cidden, 30 yıldır yaşadığım şehirden soğudum, her gün artık zulüm geliyor İstanbul, ki ben sürekli havadayım, işe servisle gidiyorum, sadece boş günlerde kahrını çekiyorum.. En büyük planım şu an bir şekilde İstanbuldan uzaklaşıp, Antalya, İzmir, Edremit, Bodrum gibi bir yerde yaşamak..

lnd_samet
28-06-2019, 12:31
ankarada doğdum ankarada büyüdüm. tam bir ankara bebesiyim yani:D
2010 sonlarında hatta burada da paylaşmıştım ankaradan kaçtım resmen.
mafyamatik adamlar. iti çakalı çekilmez olmuştu.
sırt çantamı aldım geldim izmire. işimi gücümü oturttum,evet parasızdım eşekler gibi çalıştım, ideal seviyeye geldim.
hani sordun yaa haftasonu napıyorsunuz diye.
dünden beridir düşünüyorum pazar günü foçamı-urlamı-karaburunmu-çeşmemi nereye gitsem bu hafta diye düşünüyorum :) yaa yerim ankarayı abi. her yer yakın. yok trafikmiş yok sıcakmış. evden çıkıp 1-1.5 saat sonra denize girebiliyorum daha ne olsun...

rebelh
28-06-2019, 12:38
bizde yarın sabah eşşek gibi para bayılacağımız bir yere kahvaltıya gideceğiz
akşama gölbaşında düğün var
pazar günü de şu çayyolundaki meşhur piknikçilerden birinde götgöte duman altında piknik yapıp içkili resotorandan daha fazla para verip geliriz
mis gibi haftasonu işte oh
bir şehirde çay bahçesi olmaz mı ya?
batıkente çay bahçesi açıcam sırf kendi keyfim için..

EOZDAG
28-06-2019, 12:44
Doğma büyüme Samsunluyum, son 5 senedir Ankara'dayım. Samsun'la kıyasladığım zaman her yer çok daha yakın geliyor bana. Max. 5-6 saat mesafede istediğiniz bütün şehirlere gidebilirsiniz. Samsun'da olsanız anca karadeniz sahil şeridi + Batum. Ki bu sahil şeridindeki şehirlerin çoğuna da bir sefer gitseniz yeter. Önümüzdeki haftasonuna planınız yoksa, cumartesi sabaha doğru atlayın arabaya Çanakkaleye gidin, olmadı İzmire gidin yada kapadokyaya gidin pazar gece dönersiniz. Onun dışında kafe, gece kulübü, restorant, meyhane, park bahçe vs. anlamında zaten şehrin her yerinde istemediğiniz kadar seçenek mevcut ve güzel yanı çayyolunda rakı içip Tunalıya gelmek isterseniz taksi 80-100tl arası tutuyor yani buna taksi parası olarak değilde Ankara'nın bir ucundan bir ucuna alkollü olarak direksiyona geçmeden mekan değiştirmek olarak bakarsanız bence gayet düşük bir bedel veya gecenin başında çayyolundaki arkadaşlarınızın yanına gitmek istediğinizde arabayla max 30dk sürecek, İstanbul'da olsanız beşiktaşın içinde harcarsınız 30dk'yı. Veya diyelim ki Sakarya'ya gittiniz, yeni şehrin hevesiydi, keşfiydi cart curt derken max. 6 ay içinde çevre illerde ve Sakarya içinde yapılabilecek her şeyi yapmış olacaksınız. 2 şehrin sunabileceklerini kıyaslamaya gerek yok bence. Bu mantıkla bakınca Berlin'i bitirmek için 1 sene çok bile. Bence Ankara; İstanbul'un sunduğunu çok daha konforlu bir şekilde sunabilen bir şehir(uç örnekler hariç veya en azından benim için geçerli.). Polis vs. olayıda ben tüm büyük şehirlerde durumun aynı olduğunu düşünüyorum.

SekoLive
28-06-2019, 13:49
bizde yarın sabah eşşek gibi para bayılacağımız bir yere kahvaltıya gideceğiz
akşama gölbaşında düğün var
pazar günü de şu çayyolundaki meşhur piknikçilerden birinde götgöte duman altında piknik yapıp içkili resotorandan daha fazla para verip geliriz
mis gibi haftasonu işte oh
bir şehirde çay bahçesi olmaz mı ya?
batıkente çay bahçesi açıcam sırf kendi keyfim için..

kardeşim sanırım izmire gitsen bu nasıl belediye,
muğlaya gitsen dağını bayırını seveyım
istanbula gelsen boğaz köprünede trafğinede diyecek gibi duruyorsun :)

yukarda saydıklarını hayal edemeyecek ınsanlar var ama sen nefret edıyosun :) senıde anlıyorum bunlar senı mutlu etmıyor ama yarın gıttgın yerde bugun hayal ettıklerınde mutlu etmeyeblir.
bence yaşadığın sıkıntıların bir adım dışına çıkıp bi nefes alıp bakman iyi gelecek.

bunun dışında,

Ankarada yaşayan bence her yerde yaşar, işim gereği senede 4-5 kez gidiyorum. eş dosta gittiklerimle 10u buluyordur.

başkent olmasa köy kalırmış cidden sanırım gittiğim en sevimsiz şehir :)

izmirde 2-3 gün sonra sıkmaya başlayacaktır. bursa fena değil gibi heryere 3 saat ankaraya izmire istanbula rahat gider gelirsin. doğası güzel. bi düşün derim. kalabalık ama istediğin zaman kalabalıktan bir adım dışarı çıkabiliyorsun.

rebelh
28-06-2019, 14:13
kardeşim sanırım izmire gitsen bu nasıl belediye,
muğlaya gitsen dağını bayırını seveyım
istanbula gelsen boğaz köprünede trafğinede diyecek gibi duruyorsun :)

yukarda saydıklarını hayal edemeyecek ınsanlar var ama sen nefret edıyosun :) senıde anlıyorum bunlar senı mutlu etmıyor ama yarın gıttgın yerde bugun hayal ettıklerınde mutlu etmeyeblir.
bence yaşadığın sıkıntıların bir adım dışına çıkıp bi nefes alıp bakman iyi gelecek.

bunun dışında,

Ankarada yaşayan bence her yerde yaşar, işim gereği senede 4-5 kez gidiyorum. eş dosta gittiklerimle 10u buluyordur.

başkent olmasa köy kalırmış cidden sanırım gittiğim en sevimsiz şehir :)

izmirde 2-3 gün sonra sıkmaya başlayacaktır. bursa fena değil gibi heryere 3 saat ankaraya izmire istanbula rahat gider gelirsin. doğası güzel. bi düşün derim. kalabalık ama istediğin zaman kalabalıktan bir adım dışarı çıkabiliyorsun.

yok yaw öyle her şeyden sıkılan bir insan değilim
ama son 10 senede şehrin yapısı öyle bir değişti ki saçma sapan şeyler prim yapar oldu
eymirmiş seğmenlermiş alacaatlıymış sırf popüler diye gidilen ama boşa vakit harcanan yerler
30 m2 alana 4 tane bank atmış adam üstünü kapatmış piknik için kiralıyor
bazı yerlerde kişi başı bi ödüon çardağa bi ödüon mangala ayrı ateşe ayrı ödüon :D
melih başkan ankaranın mına kodu
insanları saçma salak yerlere mecbur etti oralarıda etrafına peşkeş çekti

xILuciferIx
28-06-2019, 14:46
Başka çaresi yoktur da ondan... Ama biz biliriz ki bir yerde mutlu mesut olmanın ilk şartı orayı sevmektir. Burayı seversen, burası Dünya'nın en güzel yeridir. Ama Dünya'nın en güzel yerini sevmezsen, orası Dünya'nın en güzel yeri değildir... "Vizontele" işi özü bu tam olarak

ghibli06
28-06-2019, 15:19
biraz espri katayım :) akşam eve geldiğimde köpeğimle özgürce denizde yüzebildiğim şehri neden sevmeyim :D

https://resmim.net/f/uDcO2H.jpeg

Mert-
28-06-2019, 16:28
Hocam gelin İzmire, eskisi kadar sakin değil çok göç aldı ama yine de bence en yaşanabilir yerlerden. yazları canınız sıkılmaz her hafta sonu gidip gezecek, piknik-deniz vs yerler rahatlıkla bulursunuz. kışın daha sakin geçirirsiniz ama illaki insan gidecek bir yerler, yapılacak bir şeyler vs. kendini oyalıyor. bir süre sonra o sakinliğe de alışırsınız zaten.

İnsanı da güzeldir, kendinizi daha özgür hissedersiniz.

istanbul... ankara.. gerçekten yaşaması zor şehirler. imkan bulursanız mutlaka burayı düşünün

Anu
28-06-2019, 16:31
8 yıl kadar önce eşim Alanyaya atandı. Lan ne yapacaz sıcak memleket, büyük şehire alışmışız, sanayi küçük, tanıdık kimse yok vs... 6 yıldır yerleşik Alanyada ikamet ediyorum. Bir sürü çevre edindim. Akşamları plaj voleybolu, bisiklet ve motosiklet turu, havuz, deniz, maddiyat varsa her türlü aksiyon (jetski, paraşüt, atv, dalma vs) 10 dk mesafede yaylalar ormanlar, bol bol turist :D Trafik desen ışığı iki kez beklemek sinirlendiriyor beni öyle deyim. Ev-iş motorla 3 dakika, yürüyerek 10-15 dakika. Kışın hortumu çıkar, yıldırımı düşer, deli gibi yağmur yağar, yaşaması çok zevkli. Saysam daha çok var. Tek sıkıntı tatile gidecek yer bulamıyoruz zaten içindeyiz :D Sonuç olarak büyük şehirlerde yaşayamam artık. Küçük yerlerde insan hem hayattan daha fazla zevk alıyor hem de kendine daha çok zaman ayırabiliyor.

_opeth
28-06-2019, 16:33
Alanya zaten 06 plakalı araçların en çok bulunduğu yer :D

rebelh
28-06-2019, 16:39
konuyu açtığımdan beri tarttım bir çok şeyi ve kararımı verdim sayılır
hem ben hem eşim 3-4 seneye istediğimiz kadroyu alırız ankarada
bu süre zarfında hem ekonomimi daha iyi toparlarım hem çocuk büyümüş olur daha rahat ederim
sonrasında ver elini antalya tarafı birde yeşil pasaport
ama şu an gitmem maddi açıdan manasız ve aceleci bir karar olacak doğru işi doğru zamanda yapmak en mantıklı olanı
genel olarak yorumlardan anladığım kadarıyla yerleşmeyi düşündüğüm yerde yaşayanlar istediğim hayatı yaşıyor

makif84
28-06-2019, 17:01
Bazen Arkadaşlar ve aileleri ile şu mekana gidiyoruz mangal çardak parası verip yiyeceğimizi içeçeğimizi götürüp güzel zaman geçiriyoruz.Çok bilinmediğinden kalabalıkta olmuyor.
Lele Gardens | Kır Duğunu - Piknik Alanı - Canlı Alabalık (http://www.lelegardens.com/index)

naci
01-07-2019, 09:16
konuyu açtığımdan beri tarttım bir çok şeyi ve kararımı verdim sayılır
hem ben hem eşim 3-4 seneye istediğimiz kadroyu alırız ankarada
bu süre zarfında hem ekonomimi daha iyi toparlarım hem çocuk büyümüş olur daha rahat ederim
sonrasında ver elini antalya tarafı birde yeşil pasaport
ama şu an gitmem maddi açıdan manasız ve aceleci bir karar olacak doğru işi doğru zamanda yapmak en mantıklı olanı
genel olarak yorumlardan anladığım kadarıyla yerleşmeyi düşündüğüm yerde yaşayanlar istediğim hayatı yaşıyor

Yeşil pasaport için 3. dereceye kadar beklemeniz gerekir, ya da diplomatik önceliğiniz olmalı.

rebelh
01-07-2019, 09:23
Yeşil pasaport için 3. dereceye kadar beklemeniz gerekir, ya da diplomatik önceliğiniz olmalı.

biliyorum en geç 4 seneye alıyoruz eşim 5/2 :)

naci
01-07-2019, 11:04
biliyorum en geç 4 seneye alıyoruz eşim 5/2 :)

Benim alma hakkım var ama almadım daha :) 1-2 derece kademem :)

rebelh
01-07-2019, 11:51
Benim alma hakkım var ama almadım daha :) 1-2 derece kademem :)

yeşil iyi bir imkan abi ya vize her türlü alıyoruz da hem maddi açıdan hemde zaman açısından çok rahatlatıcı bir şey
çeşme atina arası arabalı vapur da başlamış :D

MeRtCaN
01-07-2019, 11:59
Şimdi Ankara ya gelecek olan varsa
Modıfıyelı eksozlu yaylı fılımlı arabası var ıse kesınlıkle gelmesın

36 yıldır Ankara dayım 2001 den bu yana araç kullanıyorum

geçen hafta sonu gördüğüm cevirmeyi uygulamayı ve bir çok polisi bir arada hıc gormedım

Çankaya da her kosede her sokak basında cevırme ve polıs vardı.

Inanın aracımda sadece coıl jant var yere basık benı durduracaklar dıye korkar oldum

Ankara cıdden yasanmaz hale geldı :)

varı yogu satıp ayvalık a yerlesecem :D

rebelh
01-07-2019, 12:02

geçen hafta sonu gördüğüm cevirmeyi uygulamayı ve bir çok polisi bir arada hıc gormedım

Inanın aracımda sadece coıl jant var yere basık benı durduracaklar dıye korkar oldum

abi onu muhalif semtlerde bilerek yapıyorlar bence
ben batıkentteyim geçen hafta batıkenti bir görsen sanki gezi zamanı taksim meydanı gibiydi
her köşede toma, tomalar arası grup grup yunus, her sokak başında çevirme, cafelerde 20şer polisle gbt..
yani bunu sincanda falan yapsalar bir sürü kaçak suçlu falan yakalarlar ama muhalif yerlerde biraz taciz amaçlı yapıyorlar diye düşünüyorum

gökan
01-07-2019, 12:02
öğretmenim 8 yıldır doğuda yaşıyorum ev izmirde ailem ben eşimle ığdır iran ermenistan sınırındayım bende dıyorum türkiyenin bir ucu izmirde muğlada yaşıyayım ama olmuyor işte hayat şartları vs ama şunuda demeden geçmeyeceğim doğuda kalmaya artık alıştım gidesim de gelmiyor .. insanlara ığdır diyorum köy sanıyor gelecek olursa gezdiririm sosyal hayat fena :)

gökan
01-07-2019, 12:04

kanka dün ankaradaydım kayısı getirdim mileltvekiline beni çankayada durdurdular akp genel merkezi önü arama yapıcaklar mileltvekili bekliyorum dedim baktı bana beğenmedi sanırım tipimi adam bi geldi korumalarıyla beni durduran şok oldu ahaha

tequila818
01-07-2019, 12:04
İzmir tabi ki inanılmaz iyi ancak burada iş bulmak diğer büyük şehirlere göre daha zor ve maaşlar düşük. İyi bir iş bulunursa tereddüt edecek bir şey yok. 3 yıl önce İstanbul'dan taşındım, keşke daha önce taşınsaydım.