PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hasarlı araç kaskodan yapılıp teslim edildikten sonra hasar dosyasının incelenmesi

Octane
30-03-2018, 21:16
Merhaba

Bir arkadaşım kaza yaptı. Kazadan sonra araç yetkili servise gitti. Eksper geldi parçalar geldi onay verildi araç yapıldı ve teslim alındı.

Fakat bugün telefona mesaj geldi, hasar dosyanız incelemeye alındı diye.

Neden?

hddsheriff
30-03-2018, 21:17
Genelde şüpheli kazalarda inceleme oluyor.

Octane
30-03-2018, 21:24
Genelde şüpheli kazalarda inceleme oluyor.

Ama öncesinde yapılması gerekmiyor mu? Araç yapılmış teslim edilmiş incelemeye alındı ne demek, parayı ödememe gibi bir sorun olur mu?

delyyy
30-03-2018, 22:41
Dosya kapandıktan sonra tüm şirketler ödemeden önce inceler. Kimisi 2 günde öder, kimisi atıyorum 2 haftada.
İnceleme ve araştırma farklı şeyler. En doğru bilgisi sigorta şirketinden alırsınız bu aşamada.
Buradan net cevap çıkamaz.

KemalHDH
30-03-2018, 22:50
Allianz mı?

KemalHDH
30-03-2018, 22:56
Bütün sigorta kasko firmaları hasar dosyası incelemesi yapar. Bu bazen bilgilendirme niteliğindedir. Hani bakın biz inceliyoruz değerlendirmesi bittikten sonra ödeme yapılacaktır bilginize şeklinde. Bazılarınde ise şaibeli bir durum varmı diye (kaza yada hasarda kastı varmı vs gibi) dosya incelemesi yapar. Bunlar ödeme süresini uzatmak için yapılan şeylerdir. Ellerindeki parayı hemen çıkarmak istemez sigorta şirketleri. Umarım Allianz değildir çok canı yanan var.

Octane
30-03-2018, 23:21
Bütün sigorta kasko firmaları hasar dosyası incelemesi yapar. Bu bazen bilgilendirme niteliğindedir. Hani bakın biz inceliyoruz değerlendirmesi bittikten sonra ödeme yapılacaktır bilginize şeklinde. Bazılarınde ise şaibeli bir durum varmı diye (kaza yada hasarda kastı varmı vs gibi) dosya incelemesi yapar. Bunlar ödeme süresini uzatmak için yapılan şeylerdir. Ellerindeki parayı hemen çıkarmak istemez sigorta şirketleri. Umarım Allianz değildir çok canı yanan var.

Detaylı anlatım için teşekkür ederim.
Şirket mapfre.
Şimdi bizim içimiz sıkıldı, yani araca eksper onay vermiş, onarım yetkili serviste yapılmış, araç teslim edilmiş üstünden 3 gün geçmiş.
Eğer kasko ödeme yapmayacaksa önceden bildirmeliydi, biz de yetkili serviste 17bin tl yerine özelde atıyorum 5bine yaptırırdık yani. Çünkü ufacık hasardı. Kaput ucuyla çamurluk bitane de far. Airbag yok bişey yok şanzımanda bieşy yok panelde radyatörde şaside hiç bişey yoktu.
Aracı teslim alırken herhangi bir senet falan da imzalanmadı. Sadece işte araç eksiksiz teslim alındı diye bişey imzalandı. Detayı minik yazıları falan yok.
Saçma salak işler.

KemalHDH
30-03-2018, 23:28
Rica ederim ha ne olur en fazla ödemenizi biraz geç alırsınız ama kesin alırsınız yani eksper onay vermiş ve yetkili serviste yapılmış zira. (ödeme süresi hakkında tahminde bulunamıyorum.)

hddsheriff
30-03-2018, 23:30
Şirket mapfre.
Şimdi bizim içimiz sıkıldı, yani araca eksper onay vermiş, onarım yetkili serviste yapılmış, araç teslim edilmiş üstünden 3 gün geçmiş.
Eğer kasko ödeme yapmayacaksa önceden bildirmeliydi, biz de yetkili serviste 17bin tl yerine özelde atıyorum 5bine yaptırırdık yani. Çünkü ufacık hasardı. Kaput ucuyla çamurluk bitane de far. Airbag yok bişey yok şanzımanda bieşy yok panelde radyatörde şaside hiç bişey yoktu.
Aracı teslim alırken herhangi bir senet falan da imzalanmadı. Sadece işte araç eksiksiz teslim alındı diye bişey imzalandı. Detayı minik yazıları falan yok.
Saçma salak işler.

Çok takılacak bir şey değil bırak servis düşünsün para ona yatacak nasılsa

EOZDAG
31-03-2018, 04:10
Abi bende gece vakti, iki şirket aracı kaza yapmıştım. Hastaneden alkolsüz raporu almak aklımıza gelmedi sadece polis gelince üflemiştik. Daha sonra bizimki de incelendi adamlara neden diye sorduğumda iki tarafında şirket aracı olması, olayın gece olması ve alkolsüz raporu almayışım yüzünden dediler ama 20-25 gün gibi bir sürede döndüler parayı.

Burak Mehmet
31-03-2018, 09:31
Selam,
Dert edecek bir durum yok normal ilerleme.. Sakın nedir ne değildir diye sigortayı aramayın. Çünkü bu şekilde arayanların hepsi şaibeli işler yaptığı için tedirgin olan insanlardı bu nedenle dosyaların üzerine daha çok eğilirdik.
eski eksper yamağından selamlar....

Burak Mehmet
31-03-2018, 09:33
Şirket mapfre.
Saçma salak işler.

Senet imsalamasanda teslim tesellüm taahhüt belgesi imzaladın... Yazanları okudun mu ? Ayrıca fatura araç sahibi adına açık kesildi ;)

barakuda26
31-03-2018, 11:28
Müşteri hizmetlerinden mesajla ilgili bilgi alınmalı bazen önceden gelmesi gereken mesaj sonradan geliyor. Ekspertiz firmasını öğrenip onlarla birebir iletişime de geçebilirsiniz hasar onarımına onay verenler onlar sonuç olarak daha detaylı bilgi verebilirler. Acenteniz de yazışabilir şirketle hasar ödemesiyle ilgili. Şaibeli bi durum yoksa hasar anında sıkıntı yapmayın ödenir her şekilde o hasar.

Y.Emre
31-03-2018, 12:07

Allianz diyip gözümü korkuttunuz.

1,5 ay önce bir kaza yaptım, incelemeye aldılar alkol raporu konusunda. Kaza tutanağı polis tarafından tutulmuş olmasına ve alkol yok şekilde yazmasına rağmen. İllaki cihaza üfleme sliplerini görmek istediler. 1 hafta uğraştırdılar ve ulaştırdım kendilerine. Yerel haber sitelerine çıkan haberleri vs gösterdim.

Araca pert kararı çıktı mutabakatı imzalayıp evrakları tamamladık, şimdi tekrar 'inceleme' yazıyor. :/ Ödeme işlemi uzun sürmez diye umuyorum ama böyle söylenince bi tedirgin olmadım değil.

G.U.Z.
31-03-2018, 12:10

1,5 ay önce bir kaza yaptım, incelemeye aldılar alkol raporu konusunda. Kaza tutanağı polis tarafından tutulmuş olmasına ve alkol yok şekilde yazmasına rağmen. İllaki cihaza üfleme sliplerini görmek istediler. 1 hafta uğraştırdılar ve ulaştırdım kendilerine. Yerel haber sitelerine çıkan haberleri vs gösterdim.

Araca pert kararı çıktı mutabakatı imzalayıp evrakları tamamladık, şimdi tekrar 'inceleme' yazıyor. :/ Ödeme işlemi uzun sürmez diye umuyorum ama böyle söylenince bi tedirgin olmadım değil.

Pertte sıkıntı olmaz, ihaleye çıkıp satılması bekleniyor olabilir, araç neydi pertborsasinda ihalede olabilir

Y.Emre
31-03-2018, 12:37
Pertte sıkıntı olmaz, ihaleye çıkıp satılması bekleniyor olabilir, araç neydi pertborsasinda ihalede olabilir

İhale süreci bitti, mutabakatname ibraname vs hepsi imzalanıp gönderildi. Cesar'da ihaleye çıkıp teklifi alınmış, ama kendileri belirtilen sürede (alkol araştırması vs yüzünden) yetiştiremediler evrakları. Bu durumda tekrar ihaleye mi çıkartıyorlar bilginiz varmı? Cesar'a da gerekli evrakları gönderdik bu arada, araçta rehin olduğu için yapamadılar henüz satışı :/ Rehinde allianzın krediyi kapatmasını bekliyor

KemalHDH
31-03-2018, 12:41

Pert kararı karşılıklı imzalandıysa bu saatten sonra o para ödenir rahat ol. Tabi süresine birşey diyemem. Allianzdan ödeme konusunda sıkıntı yaşayan müşteri sayısı çok. Kırk takla atıyorlar yok şunu getirin yok bunu getirin komşu dükkandanda şahidim o yüzden öyle yazdım. Üfleme sliplerini istemek nedir ya oha yani.

G.U.Z.
31-03-2018, 12:43
İhale süreci bitti, mutabakatname ibraname vs hepsi imzalanıp gönderildi. Cesar'da ihaleye çıkıp teklifi alınmış, ama kendileri belirtilen sürede (alkol araştırması vs yüzünden) yetiştiremediler evrakları. Bu durumda tekrar ihaleye mi çıkartıyorlar bilginiz varmı? Cesar'a da gerekli evrakları gönderdik bu arada, araçta rehin olduğu için yapamadılar henüz satışı :/ Rehinde allianzın krediyi kapatmasını bekliyor

Rehini bildiğim kadarıyla araç sahibi kapatıyor ama size Allianz kapatacak demislerse dogrudur, bu saatten sonra sıkıntı çıkmaz, alıcı için zaman aşımı dolmadigi sürece tekrar ihaleye çıkılmaz