Orijinalini görmek için tıklayınız : Aile içi Sevgi ve Saygı hakkında
Merhaba,
Haftasonu bir duruma denk geldim ne yalan söyleleyim bir baba olarak çok etkilendim. Olayı sizinle paylaşmak belki dertleşmek belki de sizlere; hepimizin yanıldığı ya da yanlış yaptığı bir noktayı göstermek istedim.
Polo yolda çok gezme salınım yapıyordu amortisör vs işleri için Nam Amortisore gittik aracı teslim ettik bekliyoruz.
Bu esnada bi araç geldi dip basık 18 jantlar vs dikkat çekiyor. önce içinden 60 yaşlarında bi kadıncağız indi herhalde dedim oğluyla geldi.
Sonra araçtan 65 lerinde yaşlı bi adam indi ben kendimi tutamadım gülmeye başladım. Tablo gerçekten komik görünüyordu.
İçimden dedim amcaya bak sen.
Neyse adam dertli dertli ustaya anlatmaya başladı.
Oğluna arabasını vermiş araba geri bu şekilde gelmiş. Eşi ve kendisi boyun ve bel fıtığından ameliyat geçirmişler ikisi de emekli insanlar.
Emekliliklerinde gezmek için almışlar arabayı oğullarıda okula gidip geliyormuş aynı araçla.
fakat adam bu şekilde binemediği için tutmuşlar Nam'ın yolunu.
Adam neler anlattı (tabi tek taraflı dinledik) çok dertliydi üzüldüm ne yalan söyleyeyim.
İşleri bitti giderken kadın dedi ki evde şimdi harp çıkacak :(
Muhtemelen bu arkadaş burdan biri belki okur belki aynı durumda olanlarımız var.
Amacım sosyal mesaj falan vermek değil haddimde değil zaten.
Sadece üzüldüm ve belki de farketmediğimiz bir noktayı gördüm yazmak istedim.
Aracın sahibi değil öğrencisin baba parası ile iş yaptırıyorsun iki yaşlı insana eziyet ediyorsun. Dışardan biri olarak bu durumu üniversite öğrencisi gence yakıştıramadım.
Anne ve Baba kıymeti malesef kaybedince anlaşılıyor o nedenle yaşarken kıymetini bilmek ve daha çok şey paylaşmak gerek
Ailenin sağlığı ve mutululuğu sağdan soldan vay süper olmuş lafını duymaktan daha önemli olmalı
Ve genel olarak şu arabayı dip basma olayı gerçekten çok itici ve rahatsızlık verici gelecekte bu omurgalar size bunu fena ödetecek.
Baba arabasında asalakça hak iddia etmek gerçekten çok saçma.
İste bunlar hep babamin deg benim arabam gibi gosterme hevesleri.
Madem babanin arabasi birseyler de yapmak istiyorsun onlarin da faydasina olacak seyler yaptir. Mesela ops olan orj bi xenon yaptir amca aksamlari daha net gorsun gibi..
Konu biraz da anne,babanın yetiştirme tarzı ile alakalı bence , mesela maddiyat harici babamın aracını da geçtim kendi aracıma jant dahi alacak olsam babama sormadan hareket etmem .
Korku değil saygı önce gelmeli ki davranışlar bu yönde olsun.
_muhaRRem
30-10-2017, 11:34
Bu işler hep böyle olur , baba oğluna araba alır , çocuk egzost takar alçaltır baba gider sanayide söktürür. Baba araba alırken çocuktan söz alır hiçbiri tutulmaz .. baba belirli bi güç kotası koyar çocuk tamam der alır baba 200hp sanar araba 500hp olur :) olur da olur .. ama babanın arabası sadece yıkanır , cilalanır başkada birşey yapılmaz. Ayıptır yakışmaz. Babanın imkanı yoksa , çocuğunda seveceği araba almalı.
CelalMrz
30-10-2017, 11:36
Herkes semtte dillere düşmenin, "gardaş 7'ye girdim pıst pıst bi aşağı bi yukarı avratların dibi düştü hamuagoing" muhabbeti yapmanın peşinde. Ailesinden habersiz yaptırmasını geçtim onların rızası olsa bile oğlanın "bi dk ben napıyom evin tek arabası bu anam babamı bu arabayla mı gezdirecem mk" demesi lazım
GokhanRS
30-10-2017, 11:43
ilk iki yıl anne sütü çok önemli.
Ya kadın yazık ağladı ağlayacak çok üzüldüm hallerine
İnsanın içinden neler geçiyor.
Baba öğretmen adam; "herkesin çocuğunu yetiştirdim de kendiminkini yetiştiremedim" dedi.
Lastikçi jantcı dolaşmışlar orjinal jantları bulamamışlar.
Daha neler anlattılar da...
Evo varken babam sat şunu düzgün bir araba al, ailece binip gezelim dedi. Sattım BMW'yi aldım. 1 kere binebildi bi kaç defa da hastaneye götürebildim sadece. Rahmetlinin gezmeye ömrü yetmedi.
Şimdi Maybach getirsen hediye etsen bana anlamı yok.
Evo varken babam sat şunu düzgün bir araba al, ailece binip gezelim dedi. Sattım BMW'yi aldım. 1 kere binebildi bi kaç defa da hastaneye götürebildim sadece. Rahmetlinin gezmeye ömrü yetmedi.
Şimdi Maybach getirsen hediye etsen bana anlamı yok.
Benimde subaruyu satmam aynı sebepten sonuç anca mezarlık ziyareti
torunları dedemi özledim deyince içim bi kötü oluyor ama yapacak bişey yok işte
AliDogukan
30-10-2017, 11:57
Bizimkiler de bana bir şey olacak diye çok endişeleniyorlar.
Çok muhabbeti döndü evde bu çocuk bi kaza yapsın sorumlusu sensin vesaire.Bir iki kere de rolling mevzularından haberleri olunca hararet yükselmişti.
Babam da öğretmen ve 60 üzeri yaşta bu arada.Şükür bir şey olmadı inşallah olmaz.
Okumak cehaleti alır, eşşeklik baki kalır...
Sen anana babana acımıyorsan vay senin evlatlığına. Bırak arabayı evi bu yaşımdayım babam salondan içeri girince uzanıyorsam toparlanıyorum babaya ataya saygısı olmayan okusa nolur okumasa nolur..
AliDogukan
30-10-2017, 12:02
Okumak cehaleti alır, eşşeklik baki kalır...
Sen anana babana acımıyorsan vay senin evlatlığına. Bırak arabayı evi bu yaşımdayım babam salondan içeri girince uzanıyorsam toparlanıyorum babaya ataya saygısı olmayan okusa nolur okumasa nolur..
Katılmakla beraber biraz da otoriter olmamaktan kaynaklanıyor.Ben babamın arabasına habersiz ilk mesajdaki işlemi yaptırayım kan alır kan,ocağıma sıçar.Baba çok sevecek ama aradaki o korku olacak,enseye şaplak g.te parmak muhabbeti olmayacak,bence.
yilmazcatalbas
30-10-2017, 12:09
Akraba evliliği mi desemi ilk iki yıl anne sütü önemli mi desem bilemedim... Yada biz büyüklerimizin çok üstüne düşüp gönülleri kırılmasın diye uğraşıyoruz anlayamadım:beuj:
phoenixs
30-10-2017, 12:12
Yazılanlar çok güzel fakat ortada şöyle bi gerçek var ne ekersen onu biçersin hocam adam öğretmen kendi evladına vakit ayırmamış ne kadar üzücü ben eğer maddi imkanlar el veriyorsa çocuğun kararına saygı duyulması taraftarıyım örnek vermek gerekirse 50 bin tl ilk mi aracın var sat 2 araç al birini oğluna ver ne yapıyorsa yapsın o çocuk sizden yüz bulması aracı o hale getirebilir mi ?
Grimlord
30-10-2017, 12:16
Kesinlikle ebeveynlerin sağladığı otoriteden kaynaklanıyor bence. Kimi cocuk o kadar şımartılmış ki, anne babasını takmıyor, dalga geçiyor, hor görüyor vs.
Cocuga her imkanı sağladıklarında daha da yetinmez oluyor, bence biraz da birşeylerin eksikliğini hissetmek, hissettirmek lazım.
"Aman cocuk üzülmesin, aman cocuk başkalarını kıskanmasın" diye diye tepeye çıkartıyorlar :)
Babam film var diye arabama binmiyordu ayda yılda 1 belki biner diye sökmüştüm...
Ne evlatlar var,yazık...
kiraccemal
30-10-2017, 13:08
İlk arabamı babam almıştı. Ondan habersiz lastik bile değiştirmedim daha sonralarda kendime aldığım arabama elimden geldiği kadar bir şeyler yapmaya çalıştım ama hiçbir zaman gönlünü kırmadım. Ailemi bir araba için kıracak kadar cahil olmamalı insan. Her şey hevestir gelir geçer Aile özellikle de anne baba hiç bir şeye değişilmez
evlatlar anne baba yansımasıdır
şuçlu evlat değil kuyu ve kuyuya su dökenlerindir
bu çocuğu bu hale getiren bir diğer kişi ÜA yı bir kez daha kın kın kınadım ayrıca :)
Bu evlat olayını anne babaya yıkmayın çok fazla, kişinin kendinde bitiyor olay. Ben 2 kardeşim benimle kardeşimin alakası yok, ikimizi de aynı anne baba yetiştirdi.
Diğer taraftan ben çok sevdiğim arabamı iner binerken sıkıntı yaşıyorlar diye bi ton borca girip bindiklerinde rahat etsinler diye değiştirdim.
Allah ıslah etsin, evladı da hayırlı evlat etsin. Aileye de üzüldüm yazık :S
Çocuğa da arabayı Kıbrısta ezmiş muamelesi yapılmış.
Ben sanmıyorum, araba ailesinden kıymetli olsun, yine sanmıyorum ki babanın gözünde araba çocuğundan değerli olsun.
Altı üstü nazı geçtiği için bir şeyler yapmış araca; doğru mu yapmış? Hayır; ama hayırsız evlat noktasına getirilecek bir durum yok.
Çocuğa da arabayı Kıbrısta ezmiş muamelesi yapılmış.
Ben sanmıyorum, araba ailesinden kıymetli olsun, yine sanmıyorum ki babanın gözünde araba çocuğundan değerli olsun.
Altı üstü nazı geçtiği için bir şeyler yapmış araca; doğru mu yapmış? Hayır; ama hayırsız evlat noktasına getirilecek bir durum yok.
Araba yüzünden babasının üstüne yürümüş vs. büyük sıkıntıları var bildiğin gibi değil çocuk zıvanadan çıkmış
Muhtemel şımartılmış doğru ailenin tek çocuğu
Ama kardeşim şımarık olunur da bu kadarı da yapılmaz.
20 li yaşlarda delikanlı 50-60 yaşında adamın üsütne yürümek nedir hem de araba için pes
Allah vermesin
Allah adamı evladı ile terbiye etmesin
SekoLive
30-10-2017, 14:35
yeni çocukların aileden çok çevrenin yönettiğini gözlemliyorum.
komşu çocuklarına bakıyorm çoğu babasyla anasıyla farklı görüşte farklı görüntüde. bazı yeğenlerde de böylesi durumlar var.
eski zamandaymış bence ailenin tam olarak çocuğa etkisinini %90 olduğu dönemler.
bu olayda da çocuğunda illaki istekleri ihtiyaçları vardır illa bir sebep vardır böyle yapmasına ama insanın ailesinden önemli olmamalı diye düşünüyorum.ailesinde sağlık sorunu varken kendi zevkini arabayı basmayı v.s. düşünen çocuğu varsa ailenin başka derde kedere gerek yok çok uzun ve çok sağlıklı yaşamazlar. . .
Babasının üstüne yürüdüyse mevzu apayrı tabi.
leventrc
30-10-2017, 14:48
Bu birazda yetiştirmeyle alakalı bir durum.
Bırakın arabayı o hale getirmeyi babamın arabasında sigara bile içmem. Ki hiç denemedim ama '' Canın sağolsunda oğlum senin bu yaptığın!!!... ) diye başlayıp kıyameti koparırdı herhalde. Elimden geldiğince de kullanmam zaten. Senede 3 - 4 defa kullanıyorumdur herhalde. Tamamen yetiştirilmeyle alakalı.
onursumer
30-10-2017, 15:06
çok değişik insanlar var zaman zaman karşılaşıyorumda , ben kendi aracıma birşey alırken bile sorarım ki o hayatta karışmaz boyle şeylere
Benim baba da emekli öğretmen.15 sene önce emekli ikramiyesini 106 gti a bağlamıştı çocukları için.50 yaşında adam biraz garip duruyordu 5cmlık yayları bile kesilmiş 106 nın içinde(arabayı aldığımızda öyleydi).Ava falan gidiyordu,doblo gibi kullanıyorduk arabayı.Daha sonra ek civic aldık orta yolu bulalım dedik coilover taktırdık.Babam ava,bağ evine giderken yükseltiyordum aracı,bendeyken düşürüyordum.Kriko ile kardeş gibi olmuştuk.Civicten sonra 307 aldık o da 5cm yaylıydı aldığımızda.Onu da ailecek kullandık bi sıkıntı yaşamadık.Babam sayesinde bütün heveslerimi gerçekleştirmiş oldum hakkını ödeyemem.Şimdi evlendim stockoğlu stock focus kullanıyorum.Babam da kendine yayları kesilmemiş sağı soluyla oynanmamış temiz bir şahin aldı.Sonunda huzuru buldu.
Ne değişik evlatlar var ya. Yazık, günah..
Ben babamın arabasını kullandığım zaman sırf baba cebinden yemeyeyim diye yakıtını doldurup öyle teslim ediyorum.
Birde anne baba dan habersiz aile aracına keyfe keder değişiklikler yapılıyorsa vay o evladın haline...
vay arkadaş babamın arabasını dip basmak mı varya 3. dünya savaşı çıkar öyle bir şey yapmayı düşünsem bile onuda geçtim her seferinde onların arabasını aldığımda ya yaktığım benzinden fazlasını koymaya veya depoyu doldurmaya çalışıyorum, ne evlatlar var be üstüne yürümek nedir babanın...
Gökhan Bilgin
30-10-2017, 17:28
Poloyu aldığımda evde dizel symbol vardı ona biniyoduk belli bir süre sonra rahatsız olmaya başladım ben babama göre lüks araba biniyorum diye ikisinide sattım tiguan aldık çocuk gibi mutlu oldular :) hiç bir şey aileden değerli değil yazık o arkadaşta farkına varır umarım
mikelazi
30-10-2017, 17:45
ehliyeti 93 te aldım.
kendime ait aracım 97 de oldu.
kapıda 2 araba olurdu.kendi aracını vermezdi.ama benimkine binerdi.
sonra arkadaşlar arardı babanı caddede gördüm gazlıyordu diye :D :D
3 sene önce doktoru araç kullandırmayın artık,çok tehlikeli dedi.bu 3 sene zarfında yanıma 2 veya 3 kere oturmuştur.artık arabaya binmekte istemiyor.kendim kullanmadıkça anlamı yok der hep...zevkim 1 arabalar,2 sigaraydı onuda doktorlar aldı der.
Allah tüm anne,babalara uzun ömür versin,başımızdan eksik etmesin.
buristyle
30-10-2017, 18:29
Bunlari okuyunca icim okadar kötü oluyor ki, eskiden ne b*k yediklerim aklima geliyor. Sigara icmeyen babam benim yüzümden sigaraya basladi.
Hic rahat durmazdim illa ya okuldan veya karakoldan ararlardi babami. Hala gencim fakat bu yaptiklarima okadar pismanim ki anlatamam.
Allahtan ailemle suan aramiz cok iyi, evliyim is sahibiyim Allaha sükür hersey yolunda..
Bende baba/anne kızmasa da aradaki çizginin korunması taraftarıyım. Film, amerikan park veya herhangi değişik bir şey babam istemez, doğru bulmaz hem kendi aracında hemde benim aracımda yada annemin aracında bende yaptırmam, Ankaradayım yaptırsam muhtemelen 6 ay ruhu duymaz ama yaptırmam veya sigara kullanmıyor bıraktı. Arabalarda sigara içilmesi yasaktır, içmiyorum kokarsa vs. diye, keza liseden beri bilir ama bir kere bile karşısında yakmışlığım yoktur yada Samsundaki evin hiç bir yerinde içmişliğimde yoktur. Görse bişey demez ama canı sıkılır, ne gerek var kırgınlık olmasına.
Bu durumu çevreye bağlayanlar olmuş ama ben hala olayın evde bittiğini düşünüyorum olay illa bacaklarını kırmak yada kulaklarından tavana asmak değil ,bunun yanlış olduğunu gösterebilmek. Babamda amcalarımda dedemin yanında süt dökmüş kedi gibilerdir. Ben babam bana böyle yapmamı söylediği için böyle davranmıyorum, kendisi de böyle davrandığı için bunlara göre hareket ettiği için böyle yapıyorum aksi bir davranışın doğru olabilme ihtimalini hiç görmedim yetiştiğim evde.
Şimdi ilk mesajdaki aile olayına gelecek olursak çocuk bu hareketlerin doğru olabileceğini yada babaya anaya böyle davranılabileceğini görmüş bir şekilde ki şuan bununla alakalı vicdani bir sıkıntı yaşamadan böyle davranabiliyor. Bence işin özü yine ailedeki yanlışlıklarda.
Birkan61
30-10-2017, 19:01
Benzeri bir durumdayım
Bende bmw 5 serisi var, 19 jantlı ve yayları orjinale göre 9.5cm basılmış. Lastik çamurluğun içinde modeli yani :D
Yeri geliyor babamın aracında o an yakıt olmuyor ya da garajdan çıkarmasa daha iyi durumda oluyor yer bulamayacağından ötürü o sebepten benim arabayla gitmesi icap ediyor. Bende hafta içi olmadığım için zaten iki araçta boşta gibi oluyor
Bir kez muğlaya tatile gidip döndüler, ağrılar mı dersiniz altını sürtmesimi dersiniz daha dikkatli olması için ayrı bi göz yorgunluğu veya kasılmalarımı dersiniz
Arabaya binerken bile rahat binemiyorlar oturma pozisyonu alçaklığından :)
Bundan bile bayağı rahatsız oldum. Aracımı satılığa çıkarttım aynısının orjinal hali olandan almak sebebiyle. O da olmadı biraz para harcayıp orjinale çevireceğim
2007 den 2012ye kadar ortak kullandik sonra kendisine araba alip banada kendi kullandığıni verdi.
Onlada 2.hafta perte cikardim tam 1sene arabanin a sini gostermedi. 2013de bana araba aldi.
Kendine aldigi arabanin sürücü koltugna 5senedir oturtmadi halada gecerli bu 5senede 20km kullanmisimdir enfazla :)
Bizde Pederin alkolle çok sorunları oldu, çokda borç harç ödedik , yeri gelir cinnet geçirirdim ( evin dışında tabi) şu an pekçok hayalim gerçek olabilirdi vs bazen iç geçirdiğim olur.. Ama eve geliyorum bakıyorum sağlığı keyfi yerinde açmış Fb maçını izliyor ( içki sigara yok 5 senedir çok şükür) Annemle gır gır şamata ).. Allah sağlık sıhhat versin başımızdan eksik etmesin diyorum. Aile huzuru keyfi gibi yokmuş , Mutlu bir aile herseye değer. Babama gelince tam bir hardcore LAZ )) değil yanında sigara içmek bacak bacak üstüne bile atamazsın.( kimine göre çok çağ dışı çok demode davranışlar filan ). Araba konusunda nasıl kullandığına karışmaz ancak dışardan biri gelip de şikayet ederse o zaman kaçacan )))
Yeğenlere gelince onlar tabi babalarıyla dedelerinin ilişkisini garipselerde kendileride birşekilde o çapa giriyorlar. Çoğu arkadaşın dediği gibi çoçuklar ne görürlerse onu yapıyorlar ona göre davranış geliştiriyorlar ...
O anne babaya Allah kolaylık versin.. O velettende bu hayatta kanımca bi *** olmaz ama Allah tan umut kesilmez..
Babam yok... Dedem büyüttü ama babadan ötedir. Dedem, dayım ben araba içinde araba sevgisi ile büyüdük. Dayımın 205 gti ve 306 gti ile büyüdüm. Dedem ile hep jant egzoz kavgası ederlerdi... Ehliyet almadan araba vermedi, ehliyet aldım yine vermedi... Arabayı vermeye başladı modifiye ettirmedi. Arabasını vermeye başladı 40.000 km'de çiçek gibi jettasını pert ettim, canın saolsun oğlum dedi... Aldık yerine yenisini çok şükür. Ne kavgalar ettik ne küslükler yaşadık. Çocukluk gençlik işte. Hep malını korudum ama polomuz vardı her gün yıkardım. Tüm arabalarını kullandığımda hep depoyu fullerim, ellerimle yıkarım cilasını atarım öyle koyarım kapısına. Vergisini bakımlarını kuaförünü ben karşılıyorum. O pert ettiğimde canın saolsun dedi ya benimde canım ona kurban olsun. Orjinal olmayan hiç bir şey sürmem arabasına... Bu arada kendi corsama taktırdığım yayları memleketten bile sök sök diye başımı yedi orası ayrı:D Yayları söktüm yüzündeki o mutluluğu anlatamam :D SAygı ve sevgi herkes de yok, kıymet bilmek lazım...
kiraccemal
31-10-2017, 10:16
Ailemle o kadar huzurlu ve mutlu geçiniyorum ki zaman zaman babamla ters düştüğümüz noktalar olsa bile 5-10 dk sürmeden ikimizden biri mutlaka alttan alır ve sorun ortadan kalkar. Bu zamana kadar ne aldığım arabaya, ne aldığım eve hiçbir şeyime karışmadı karşı çıkmadı muhalefet etmedi. Tam tersi alacağı eve kadar ben ilgilenirim koştururum. Şükürler olsun ki tek kötü huyu sigara kullanması. Benim ve kardeşimin öyle bir alışkanlığı yok. 2013 yılında kardeşimle birlikte babamın eski arabasından sıkıldığını düşünerek ona daha oturaklı ağır olsun diye bir jeep aldık sürpriz yaptık çok mutlu olmuştu. Aslında Babamın bizler için yaptıklarının yanında bizim ona bir araç almış olmamız o kadar küçük bir şeydi ki. Bizlerden beklentisi olmayan babam gurur duyduğunu ifade ettiğinde çok sevinmiştik. Allah annemizi babamızı başımızdan eksik etmesin.
Bende baba/anne kızmasa da aradaki çizginin korunması taraftarıyım. Film, amerikan park veya herhangi değişik bir şey babam istemez, doğru bulmaz hem kendi aracında hemde benim aracımda yada annemin aracında bende yaptırmam, Ankaradayım yaptırsam muhtemelen 6 ay ruhu duymaz ama yaptırmam veya sigara kullanmıyor bıraktı. Arabalarda sigara içilmesi yasaktır, içmiyorum kokarsa vs. diye, keza liseden beri bilir ama bir kere bile karşısında yakmışlığım yoktur yada Samsundaki evin hiç bir yerinde içmişliğimde yoktur. Görse bişey demez ama canı sıkılır, ne gerek var kırgınlık olmasına.
Bu durumu çevreye bağlayanlar olmuş ama ben hala olayın evde bittiğini düşünüyorum olay illa bacaklarını kırmak yada kulaklarından tavana asmak değil ,bunun yanlış olduğunu gösterebilmek. Babamda amcalarımda dedemin yanında süt dökmüş kedi gibilerdir. Ben babam bana böyle yapmamı söylediği için böyle davranmıyorum, kendisi de böyle davrandığı için bunlara göre hareket ettiği için böyle yapıyorum aksi bir davranışın doğru olabilme ihtimalini hiç görmedim yetiştiğim evde.
Şimdi ilk mesajdaki aile olayına gelecek olursak çocuk bu hareketlerin doğru olabileceğini yada babaya anaya böyle davranılabileceğini görmüş bir şekilde ki şuan bununla alakalı vicdani bir sıkıntı yaşamadan böyle davranabiliyor. Bence işin özü yine ailedeki yanlışlıklarda.
sonuna kadar katılıyorum davranışından ötürü tebrik ederim
Drive Fast
31-10-2017, 12:54
Evimizde çok şükür herzaman iki tane araba olmuştur, babam arabaya ilgimin olduğunu bildigi icin hep bana araba kullandirdi kendiside mükemmel şofördür sagolsun banada soforlugu ogretti ehliyeyimi aldım arabayı vermedi çok nadir alabiliyordum aile icinde sıkıntılar yaşadık bi süre araba kullanmadım kavgalar ettik onumu kesip arabayı altimdan aldi vs. Şimdi hastalığından dolayı iki arabayida kullanamiyor ablam sehir dışında annem haftada bir kere kullanıyor iki arabada bana kaldı istediğim herşeyi yapabilirim ikisinede ama yapmayı bırakın disari cikarken bile ben arabayi aliyorum cikiyorum baba bir sey istiyormusun demeden çıkmam çünkü fark ettimki bu adam senelerce çalıştı alin teriyle arabaları aldı isterse verir isterse vermez buna kimse karisamaz kullanmasa bile o arabayı benim kendi zevkime göre alcaltmaya cam filmi yaptırmaya vs. yapmaya hakkım yok lastik patlasa ona soruyorum nerde yaptirayim diye çünkü o arabasini kullanamasa bile araba istediği sekilde otoparkta durursa mutlu olur o mutlu olmadiktan sonra benim istediğim sekilde dursa ne anlami olacak ki
imprezaWRC
31-10-2017, 13:20
Yeri/konusu gelmişken fotoğrafı buraya ekleyeyim de arada bakar bakar anafikri hatırlarsınız :)
https://pbs.twimg.com/media/DFsXslSXgAE7x0b.jpg
babam araba alacak;
baba: oğlum para ver araba alacağız.
pirasa: jetta alırsak veririm.
baba: ben caddy istiyorum caddy alacağız.
pirasa: bende caddye verilecek para yok.
babam arabasını aldı, ben kendime leon aldım. zaten tamam jetta alıyoruz deseydi de almazdım. babamla ortak tavuk kesilmez.