PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Cam filmi tekrar yasaklandı.

Sayfa : 1 2 3 [4]

free-hifi
10-11-2017, 16:24
KONU başlığını değiştirebilir miyiz. teşekkürler. :D

darkmoon
10-11-2017, 16:27
incecik bir folyo kağıdı memleket devlet meselesi oldu haftalardır ülkenin gündemine oturdu..

Türkiyede sanki hiç bir sorunu sıkıntısı olmıyan bir yer böyle pasifikde bir ada ülkesiyiz deniz kumsal güneş ne derdimiz var ne tasamız ne düşmanımız mutlu huzurlu yaşıyoruzda tek derdimiz cam filmi denilen plastik folyo bir kağıt olmuş..

SekoLive
10-11-2017, 16:40
makara yaptgınız adamlar yüzünden cam fılmi cezası rafa kalktı gibi beyler özür dileyelm hep birlikte :D

johnie
10-11-2017, 16:58
Dün şileye kız arkadaş gitti, Ağır kusuru vermişler, yazık oldu :D Bugün de geçiş verilsin diyorlar. Çocuk eğlendiriyorlar sanki..

Revolution
10-11-2017, 17:13
Ülke film olmuş bunlar hala camlarda.

Kadyr
10-11-2017, 17:13
insta'da okudum, muayenede hafif kusur sayılıyormuş bugünden itibaren. Sökmeden gidip hafif kusurla geçenler var.

kesin bilgimi aralık 2 de muayene var bekliyorum bir şeyler olsun diye. yoksa sökeceğiz. tabi bu arada sökenler muayeneden kalanların günahı neydi orası ayrı

MCN21
10-11-2017, 17:15
makara yaptgınız adamlar yüzünden cam fılmi cezası rafa kalktı gibi beyler özür dileyelm hep birlikte :D

Onlar protesto ettikce benim icimde yasagi uygulayin demek geliyordu :D

SK10
10-11-2017, 17:31
Şimdi muayenede hafif kusur mu sayılıcak peki söktürenlere nolucak bi daha mı yaptıracaklar

SK10
10-11-2017, 17:32
Yarın öbürgün çıkıp cam filmi olmayan aracada ceza keserler artık

mikelazi
10-11-2017, 17:44
aracımda cam filmi 2 senedir var.
serbest dediler iyi dedim.muayneden sorunsuz geçtim.
yasak dediler.sökmem dedim.
şimdi gene serbest diyorlar.

direne direne kazandım. :D

darısı mazota

Grimlord
10-11-2017, 17:58
hocam sürekli yazdık burada sökmeyin cayacaklar diye.

Valla sorma abi, Kızılay'dan çok sık gidiyordum o ara, ceza yerim diye söktüm. :/

sword
10-11-2017, 18:37
muayenede hafıf kusura dönmüş galiba:)

barakuda26
10-11-2017, 18:41
%40lık vergi zammı gibi oldu olay, seçimlere kadar bakalım daha neler görecek bu millet

Gokberk611
10-11-2017, 18:47
İki gün sonra serbest olacağını bile bile söktürüyoruz bugün, Trabzonun her yerinde başlamış çevirmeler. Allah bildiği gibi yapsın sebep olanları.

Daha 2 hafta bile olmadı yazalı, işin böyle olacağı çok belliydi. hayır yaza doğru tekrar yaptırsak dedikleri kurallara göre, gene yıl sonuna doğru yan çizmeyeceklerine bile güvenemiyoruz ki. sökenlere, ceza yiyenlere geçmiş olsun artık denecek bişey yok :D

streetracer_nos
10-11-2017, 19:00
Bu seferde serbest oldu niye çektirmiyorsunuz diyip köstürmesinler

Anıl E.
10-11-2017, 19:04
Cam filmine gösterilen tepki akaryakıt fiyatlarına gösterilmiyor.

Ne değişik milletiz

Kadyr
10-11-2017, 20:12
arkadaşlar kesin bilgi veriyorum cam filmi hafif kusur olmuştur.

arda35
10-11-2017, 20:58
kesin bilgimi aralık 2 de muayene var bekliyorum bir şeyler olsun diye. yoksa sökeceğiz. tabi bu arada sökenler muayeneden kalanların günahı neydi orası ayrı

Yep. izmir'de çevirme diye bi sayfa var, orada gördüm. Bizzat gidip muayeneden geçenler yazmış. İsteyene foto-kanıt gönderirim yazmış bilgiyi veren.

Kadyr
10-11-2017, 21:07
Yep. izmir'de çevirme diye bi sayfa var, orada gördüm. Bizzat gidip muayeneden geçenler yazmış. İsteyene foto-kanıt gönderirim yazmış bilgiyi veren.

bende ne olur ne olmaz diye aralıktaki muayeneyi haftaya aldım :)

300E
11-11-2017, 00:42
Ulan geçen hafta perşembe söktüm muayene yüzünden, cuma sabahı muayenem vardı, hepsinin sülalesini ağız dolusu anıyorum, yedi sülalenizin kabrini yılanlar sarar inşallah, Allah belanızı versin, başka birşey demiyorum. Filme verdiğim paraya, söktüğüm emeği geçtim, arka cam rezistansları mahvoldu milletin bende dahil.

300E
11-11-2017, 00:45
az daha protesto ile film cam olmayan araçlar ağır kusur sayılıp tüvden geçmeyebilir,trafikte ceza yiyebilir :D
sonra da hem filmli hem de filmsiz cam olan araçlar ceza yer,arabalar bundan sonra camsız olacak,içerde herkes kask takacak diye
bir başka kanun da gelebilir :D

Protesto yüzünden mi kaldırdılar sanıyorsunuz, çok komiksiniz vallahi, adamlar yine iyi polis kötü polis oynadı, alkış tutun :) :) :)

jRMix
11-11-2017, 02:03
Konu başlığını nereden değiştiriyoruz ? :D

free-hifi
11-11-2017, 07:38
Çoğu kişiye rezistans girdi maalESEf. Cam değiştiren var tamir eden var . Üstüne bu çıktı.

CenKeR
11-11-2017, 08:23
ne cam filmi sever ülkeyiz bee mazot olmuş 5 benzin 5.60 ama olsun yakıt alamadığım arabamda film olsun dışlardan güzel gözüküyor .
şu filme yapılanlar kadar yakıta biraz önem verseler keşke 2.75 ti mazot dün gece 5.06 dan aldım

srknzfr
11-11-2017, 09:56
birileri mtv'ye yüzde 40 zam yapıyoruz der.. baştaki çıkar o öyle olmaz buna bi ayar çekin der yüzde 25 yapılır.

birileri cam filmi yasaklandı der, cezalar kesilir muayenede araçlar kalır.. baştaki çıkar o öyle olmaz buna bi ayar çekin der..

türk halkı da kendini kandırır protesto ettik ayar çekildi diye.

hayır kardeşim.

senin protestonu kimsenin salladığı falan yok

bunların hepsi

"tek adam rejimine alıştırma, rejimi sempatik gösterme" çabaları.

fthdrn
11-11-2017, 10:02
Anıl E. başkanıma zindan filmlerini sökmemesini talep ettim o da kırmadı beni sağolsun şimdi mutlu mesut arabasında her türlü gayrimeşru işi gerçekleştirebiliyor.

Anıl E.
11-11-2017, 10:38
Anıl E. başkanıma zindan filmlerini sökmemesini talep ettim o da kırmadı beni sağolsun şimdi mutlu mesut arabasında her türlü gayrimeşru işi gerçekleştirebiliyor.

muayeneden sonra ön cama da yaptıracam gardaşım

seref1
11-11-2017, 10:51
Muayeneye gidicek arkadaşlar varsa tüvü aradım filmi hafif kusura çevirmişler sabahta bir arkadaşım gitti geçmiş.net bilgidir

kalipson
11-11-2017, 10:56
Muayeneye 1 ay önceden gidilebilir mi?

jRMix
11-11-2017, 11:09
Muayeneye 1 ay önceden gidilebilir mi?

Evet, gidilebilir.

fthdrn
11-11-2017, 11:18
İstersen 6 ayda bir muayene yaptır. Onların işine gelir :D

GokhanRS
11-11-2017, 11:36
Muayeneye gidicek arkadaşlar varsa tüvü aradım filmi hafif kusura çevirmişler sabahta bir arkadaşım gitti geçmiş.net bilgidir

Tüvün bir poka yaramadığının kanıtı aslında bu, siyasilerin lafıyla neyin kusur neyin geçerli olduğu değişiyorsa. Demek ki uluslararası arası bir standart filan yok, anca yandaş para toplasın.

halili
11-11-2017, 11:59
şu listede tek AĞIR kusur camfilmi,silecekler görevini yapmıyor,lastikler eski,direksiyon arızalı vs cam filmi asıl kusur ama tamamen duygusal :heyoo:
http://fs1.directupload.net/images/171111/hy6674j2.jpg (http://www.directupload.net)

Quantum
11-11-2017, 12:08
Araç sahibinin müdahalesi ile düzenlenecek ayarlar bence ağır kusur sayılmalı..
Sürüş esnasında kendisinin ya da karşıdaki sürücünün canını tehlikeye atan konular da ağır kusur sayılmalı..
Far ayarları ile ilgili konu ağır kusur olmalı.. Karşıdan gelen insanları kimsenin kör etme hakkı yok..
Sis farları konusu.. Arkada tek taraf yanmalı.. Sis olmayan havalarda ön ya da arka sis farı açık gezen otomobil avına çıkmalı trafik.. Sis farı sevdalılarından tiksindim artık..
Cam sileceği ağır kusurdur.. Yağmur yağdığında silecek silmedi diye önündeki aracın üstüne çıkabilir ya da yayaya çarpması konusu..
Yangın söndürme tüpünün olmaması.. Çok ağır kusur!..
Plaka aydınlatma lambaları ağır kusur..
Reflektör olmaması ağır kusur
Yetkisiz yerlerde yapılan cam filimleri ağır kusur.. Sertifikalı yerlerde yapılan ön cam hariç 2 numaraya kadar yapılan cam filmlerinin serbest diğer merdivenaltı işlemlerin ağır kusur olması gerek bence..

onn_dear
11-11-2017, 12:37
Milletçe ayarımız yok. Cam filmi gidilir en açık veya orta ton kaliteli bir film yapılır binilir. Zindan spec filmi ne çok seviyoruz. Bir ürün alacağımızda ilk baktığımız kriter ucuz olması. Kaliteli olması en son kriter bizde. Hoş araba alırken de böyleyiz. Ilk sorumuz ne yakıyor? Ikıncı sorumuz vergisi gac para bunun? Güvenlik, konfor, performans, sağlamlık en son sırada. Cam filmine gelecek olursak, yasal olarak degismedikce bir anlamı yok. Yarın rte gider yerine gelecek adam yazın det yazılır. Lafla olmaz bu işler, kanuna kurala dökmek gerekir.

Quantum
11-11-2017, 13:15
Milletçe ayarımız yok. Cam filmi gidilir en açık veya orta ton kaliteli bir film yapılır binilir. Zindan spec filmi ne çok seviyoruz. Bir ürün alacağımızda ilk baktığımız kriter ucuz olması. Kaliteli olması en son kriter bizde. Hoş araba alırken de böyleyiz. Ilk sorumuz ne yakıyor? Ikıncı sorumuz vergisi gac para bunun? Güvenlik, konfor, performans, sağlamlık en son sırada. Cam filmine gelecek olursak, yasal olarak degismedikce bir anlamı yok. Yarın rte gider yerine gelecek adam yazın det yazılır. Lafla olmaz bu işler, kanuna kurala dökmek gerekir.

Kanuna dökülse ne olacak? Kanun değil anayası değiştiriyorlar.. Değiştirilemez maddeler değişecek, neyi kanuna dökeceksin? İnsanların zihniyetinin değişmesi gerek ki o da değişmez, değişmeyecek..

Ayrıca;
Diş doktoruna giderken bile dişlerini fırçalamayan,
Doktora giderken bari duş yapmayan, deodorant sürmeyen, bir zihniyet;
Tabiiki aracını muayeneye götürmeden önce sanayiye uğramaz..
"Yahu arabanın sağına soluna bakacaklar, şu farları ayarlattırayım, arabayı yıkattırayım, eksik gedik halledeyim de öyle gideyim demez,
Utanmadan sıkılmadan bodoslama muayeneye gider..

Bu kafayı hiç bir zaman anlamadım, anlamıyorum, anlamayacağım da.. Anlamak için çaba da sarfetmeyeceğim.. Bu tip kafalardan olmayacağım hiç bir zaman..

fthdrn
11-11-2017, 13:28
Arka sisi yanan arabanın arkasındaysam uzunları yakıp dibine kadar giriyorum :D

koraycano
11-11-2017, 13:28
şaka gibi arkadaş perşembe günü araç aldık muayenesi bitmiş , hemen silivri muayene istasyonuna gittik ağır kusur diye cam filmlerinden kaldı. Akabinde hemen orada elimizden geldiğince film camları söktük tekrar muayeneye soktuk geçti ama arabanın camları berbat halde. Sonra satışı aldık üzerimize falan bugünde cam fimleri hafif kusur olarak geçiyormuş muayeneden . Tek diyeceğim şudur ALLAH belanızı versin. İnsanlarla resmen dalga geçiyorlar.!!

ahmetakbayir
12-11-2017, 19:13
Off off ulan nelerle uğraşıyoruz geçen hafta cam filmlerimi söktürmüştüm fakat arka camda cam filmin kalıntıları olunca filmci arkadaş kalıntıları sökmek için arka camı baya bi çizik içinde bırakmış ince ince kılcak çizik halinde arkadan far ışığı vurunca hiç hoş bir görüntü değil bu ince kılcak çizikleri nasıl giderebilirim ?

atituti
12-11-2017, 19:35

bro dibine kadar girince işe yaramıyo 2-3 metre geride durunca tavşan modu : on oluyor :)

Kadyr
12-11-2017, 19:47

Dibine girersen tam aynaya vurmaz ışık az geri durucan:)

fthdrn
12-11-2017, 19:59
Ayarlıyoruz ya o kadar da tamponuna girip tozunu almıyoruz herhalde :D

uzk
12-11-2017, 20:56
Off off ulan nelerle uğraşıyoruz geçen hafta cam filmlerimi söktürmüştüm fakat arka camda cam filmin kalıntıları olunca filmci arkadaş kalıntıları sökmek için arka camı baya bi çizik içinde bırakmış ince ince kılcak çizik halinde arkadan far ışığı vurunca hiç hoş bir görüntü değil bu ince kılcak çizikleri nasıl giderebilirim ?

Çizik giderici cam cilaları var onlardan kullanmanı öneririm

ÜSTÜNERC
12-11-2017, 21:23
Filmleri sökmüştüm 3 hafta önce,dün gittim yine yaptırdım 1 numara şeklinde.5.ayda muayenem var ön cama %50 film yapsam yine kalırmıyım muayeneden.Şuanlık galiba yan camları sadece hafif kusurla geçiriyorlar diye duydum.

CVK
12-11-2017, 21:53
Far ayarları ne zaman ağır kusur olacak çok merak ediyorum.

Yigit-Y
12-11-2017, 22:35
Beyler YSK elden gitti
Hedef 2019 seçimleri

Siz ağır kusuru tartışa durun :)

Adam gang bang e hazırlanıyor

Ome_RS
13-11-2017, 09:23
Benzin olmus 5.7
Mazot 5.1
Hala cam filmi derdinde millet. Su hassasiyeti baska konularda gosterseler cok daha yasanacak bir yer olurdu Turkiye.
Yilbasndan sonra depoya cam filmi sokar gazlariz artik

kalipson
13-11-2017, 10:14
Benzin olmus 5.7
Mazot 5.1
Hala cam filmi derdinde millet. Su hassasiyeti baska konularda gosterseler cok daha yasanacak bir yer olurdu Turkiye.
Yilbasndan sonra depoya cam filmi sokar gazlariz artik

Cam filmi de zaten petro-kimya ürünlerinden üretiliyor. Bakarsın işe yarar mı yarar :D
Akşamdan sirkeye yatırıp yumuşattıktan sonra ertesi gün depoya basılıp belki güzel bi sonuç alınabilir :D

TaGo
13-11-2017, 10:31
Şimdi bol bol eksi alacağım bir yorum yapayım.

Sevgili arkadaşlar "Cam filmi tekrar yasaklandı" konusu altında maşallah 1000 defa "aynı hassasiyeti yakıtada gösterseydinizde bıdı bıdı" yazdınız. Yani şaka gibisiniz. Ha gelelim neden şaka gibi olduğunuza. Arkadaşın biri forumda geçen hafta "Akaryakıt artışlarına artık bir dur diyelim" adlı konu açtı. Aynı kişilere bakıyorum o konuda da açan arkadaşla tostos geçiyorlar. "yok birlikte nasıl hareket edilirmiş, yok DUR yazmalar, yok ne farkedecek demeler" .Abi işiniz muhalefet olmaksa (bu konuyu akp ye muhalefet olarak algılamayın, zaten bende anti yim) genel anlamda onu süper yapıyorsunuz. Bu forumda şu aralar yaşanılana halk dilinde NE EMMEYE NE GÖMMEYE DENİR. lÜTFEN FORUMCA BİRAZ KENDİMİZE ÇEKİ DÜZEN VERELİM.

AşkınS.
13-11-2017, 11:05

Sevgili arkadaşlar "Cam filmi tekrar yasaklandı" konusu altında maşallah 1000 defa "aynı hassasiyeti yakıtada gösterseydinizde bıdı bıdı" yazdınız. Yani şaka gibisiniz. Ha gelelim neden şaka gibi olduğunuza. Arkadaşın biri forumda geçen hafta "Akaryakıt artışlarına artık bir dur diyelim" adlı konu açtı. Aynı kişilere bakıyorum o konuda da açan arkadaşla tostos geçiyorlar. "yok birlikte nasıl hareket edilirmiş, yok DUR yazmalar, yok ne farkedecek demeler" .Abi işiniz muhalefet olmaksa (bu konuyu akp ye muhalefet olarak algılamayın, zaten bende anti yim) genel anlamda onu süper yapıyorsunuz. Bu forumda şu aralar yaşanılana halk dilinde NE EMMEYE NE GÖMMEYE DENİR. lÜTFEN FORUMCA BİRAZ KENDİMİZE ÇEKİ DÜZEN VERELİM.

Abi 3 5 tane beğen butonu olsa beğenirim valla :)
Lafa gelince mangalda kül yok ama icraat sıfır :)

Ome_RS
13-11-2017, 11:24

Abi benm soylemek istedigim ayni hassasiyet yakit konusuna degildi. Otomobil forumu oldugu icn ona vurgu yaptim ama anayasa degismesinden tutun ormanlarin yesil alanlarin korunmasina kadar bir suru sikintili durum var. Hic biri gundeme alinmazken cam filminin bu kadar sorun olmasi sence de tuhaf degilmi.
Diger turlu dedigine katiliyorum bizim halkin genelinde var hem ayranim dokulmesin hem g...m s...mesin durumu.

SkY
13-11-2017, 11:56
bugün şirkette kullandığımız vito aracı polis cam filmi için durdurdu..söktürün siye uyardılar..onca şeyden sonra hala çevirme oluyormuş şaşırdım açıkcası

CenKeR
13-11-2017, 13:56
100-150 araba toplanıp istanbuşun en işlek ana yolunda 10-15 araba şeklince yol kapatıcan ama marş yapmayacaksın ama işte o zaman istanbulda hayat dursun bakalım yakıt fiyatları ne olacak cam filmi ne değerliymiş ulan binemiyuorsun komple film olsa ne olur

imprezaWRC
13-11-2017, 14:05
100-150 araba toplanıp istanbuşun en işlek ana yolunda 10-15 araba şeklince yol kapatıcan ama marş yapmayacaksın ama işte o zaman istanbulda hayat dursun bakalım yakıt fiyatları ne olacak cam filmi ne değerliymiş ulan binemiyuorsun komple film olsa ne olur

Onun adı biraz eşkiyalık olur. Hastası olan adama sen yol vermezsen, çok affedersin ama şekli şemali adama orada gösterirler, bir daha hakikaten marş basamayacak kıvama getirirler, harbiden manşetlere de çıkarsın.

CenKeR
13-11-2017, 14:08
Onun adı biraz eşkiyalık olur. Hastası olan adama sen yol vermezsen, çok affedersin ama şekli şemali adama orada gösterirler, bir daha hakikaten marş basamayacak kıvama getirirler, harbiden manşetlere de çıkarsın.

cam filmine gösterilen isyani birliği göstermezlerse zaten marşa basamayacaklar kendi hallerine acıyacaklar .

MertSerhanÖ.
13-11-2017, 14:08
kavga dövüşten anlayan bir insana,şiir yazarak birşeyler anlatıp,düzeltemezsin.
bu devlet protestodan,orantısız zekadan,mizah dolu pankartlardan,burada yazılan çizilen hiçbir modern eylemden anlamaz.Yırtmayın krndinizi boşa.

imprezaWRC
13-11-2017, 14:22
cam filmine gösterilen isyani birliği göstermezlerse zaten marşa basamayacaklar kendi hallerine acıyacaklar .

O kısım artık beni zerre ilgilendirmiyor. İsterlerse litresini 100 TL yapsınlar. Yanlış işlere, çok elzem olmayan konulara kafa yoruluyor. Gönül rahatlığı ile yasağı delebilirsiniz deniliyor. İmam, cemaat ilşkisi baz alınırsa, bir bakan bunu söylediğinde kimbilir neler yapılır ve ihlal edilir veya onların gözünde ihlal edilebilir.

Ayrıca, kendini haklı bulduğun ama karşılığında kendini yanlış ifade edip, derdini anlatamadığın konuda ne zam koysalar bence az. Bugün protesto edersin yarın yine gider alırsın.
Cam filmi konusunun şikayetler ile de çözüldüğüne inanıyorsanız muhtemelen yine kendi adamları şikayet etmiştir. (zindan gibi dolaşan tuğralı ekip rahatsız olmuştur)

imprezaWRC
13-11-2017, 14:24
bugün şirkette kullandığımız vito aracı polis cam filmi için durdurdu..söktürün siye uyardılar..onca şeyden sonra hala çevirme oluyormuş şaşırdım açıkcası

İç işleri bakanı yasağı ihlal edebilirsiniz minvalinde konuşursa karşılığında da illaki o söylemi dikkate almayacak insanlar çıkacaktır. O yüzden nesine şaşırdınız diyesim geldi.

ahmetakbayir
13-11-2017, 14:26
Çizik giderici cam cilaları var onlardan kullanmanı öneririm

Kendim uygulayabilirmiyim ? Önerdiğiniz bir marka varmı?

G_TT_I
13-11-2017, 16:38
Basligi biri tekrar serbest yapsin, gordujce tesirgin oluyorum, tekrar mi yasak diye

Yigit-Y
13-11-2017, 20:54
Bütün köprüleri avrasya dahil gidiş dönüş kapatalım

Fox arayalım yapmadan

Reyissss ötv yi indir diyelim

Reyissss de yapsın

Konuda kapansın

:)

onn_dear
13-11-2017, 21:05
Bugün haberlerde izledim. Çiftçinin biri traktörünün deposunu doldurdu 880 tl yakıt aldı. Şimdi bu adam ne yapsın? Ektiği mal zaten para etmiyor. Yakında ne yapacak ekmeyecek, ekmeyince ne olacak? Dışarıdan ithal etmeye başlayacağız. Pamuk gibi buğday gibi et gibi.......

Gko
13-11-2017, 21:14

işte işe bu kadar sığ bakarsak nerelere kadar uzar iş farkında değil misiniz?

cam filmine gösterdiğiniz hassasiyeti şehitlerimiz git gide artarken göstermediniz derler ne diceğinizi şaşırırsınız.

SK10
13-11-2017, 21:29
Bugün 330 liraya 520nin deposu doluyor aynı depo 5-6 ay öncesine kadar 280 gibi rakamlara dolduğunu hatırlıyorum artık 1.5 dizel araçlar bile ekonomik değil mazot 5.1 arabanın anca 3 lt yakması lazım ekonomik olması için ee 7 lt yakıyo şehir içinde megane 7x5.1=360krş Ekonomik sayılabilecek bir araç için çok bir tutar bence benzin için 6 tl mazot içinde 5.5 tl ye hazırlıklı olalım

Emrecan-R
13-11-2017, 23:27
araba almadan arabalardan soğudum

Kadyr
14-11-2017, 05:19
Aracim 1.3 dizel 26 krs yakiyor ayni yolda 122 lik golf 32 krs civarina denk geliyor. Ne anladim suan dizelden

McKrop
14-11-2017, 05:36
Bişey diyim mi isyan kozumuzu yanlış karta oynadık. Şimdi bundan sonraki homurdanmalarda devlet kılıç çeker. Der ki bunlarda iyi alıştı isyan çıkaralım istediğimizi yaptıralım yok öyle der çıkarır biber gazlarını. Akaryakıt zamlarına isyan edip cam filmini bedavaya getircektik. Artık o iş geçti elimizde cam filmi kaldı bari. Benzinde 10 artar 3 iner 15 artar 7 iner milletin gazını alır. Neyse araba yapıyoduk biz dünya markası o da satmayacağı için milli sporculara falan hediye edilir 500 tane resim çekilir vefakar devlet adamıyız diye boy gösterirler. Oyuna devam...

srdralc
14-11-2017, 08:43
bu benzin fiyatlarıyla cam filmli arabamızı kapının önünden kıpırtadabilirsek bineriz.

35AB
14-11-2017, 09:24
Şaka gibi gerçekten artık ortalama 1.4 1.6 dizeller şehir içinde 30 kuruşlu yakıt tüketimini görüyor.Eskiden 100 lira mazotla rahat rahat 400 km'yi geçerdim.Artık trafiğe ve kullanıma bağlı 350-370 kmden fazlasını göremiyorum.Devletin eskiden tavan fiyat tarzı uygulamaları gelirdi artık neden hiç buna başvurulmuyor acaba

34btr1907
14-11-2017, 09:27
cam fılmıne gelen tepkının % 20 si gelmedi mazota benzıne ,bu kadar mal bi ülke olamaz tam geri zekalı sürüsü

34btr1907
14-11-2017, 09:33
konu acalım mazot almayalımla olmaz o tepkı öncekı sayfada yazılmıs ama bunun medyası var , onlara raiting yaptırcak eylemler lazım,sabah ve aksam korna protestosu,4lü yada ne bılıyım her araca sticker vs baska turlu yazmakla benzın almamakla olmuyor ,4 yapıstıranlar haber oldu bu ulkede,bırlık olmak lazım yollarda sosyal medyada bılmem nerde , yukarda yazdıgım mal surusu bol oldugu ıcınde hayal olarak kalıyor,cacık olmaz

HaKo
14-11-2017, 09:37

aynı fikirdeyim burada özellikle bi kaç tane eleman var isimleri lazım değil , yaymışlar memleketlerinde popolarını bilgisayarın başında koltuğa , ona buna laf yetiştiriyorlar oturdukları yerde. bakıyorum karşıt yazsam mualefet , yandaş yazsam mualefet gidin parti kurun buralarda sürünmeyin canlarım çünkü yazdığını okumak dışında kimsenin bi tarafına salladığı yok kimseyi boşa kelime israfı ego fazlalığı.

Anıl E.
14-11-2017, 10:03
Forumun bazı abileri gereksiz giderler yapıyorlar . Tıpanızın yetmeyeceği işleri yapan gençler var tepki olarak. Artık bir adet tweet atmaya çekinen gençler var yanlış anlaşılıp işimizden oluruz korkusuyla . O zaman bu insanların yanlarında yer alın büyük olarak yer mi ?

Safi rüzgarlıktan başka bir şey değil.Sabahtan akşama kahvede oturup ''sevmiyorsan git parti kur la siyasete atıl.'' diyen eğitimsiz adam ile büyük abilerimizin söyledikleri kelamların birbirinden pek farkı yok .

Siz önderlik edin büyük olarak , ne yapılacağını söyleyin biz de arkanızdan gelelim .

MK8800
14-11-2017, 10:08
Ben lafımı söylemekten çekinmem buraya da yazayım .

Algı vs durumları idrak edenler neden ısrarla anlamak istemiyor?

Siz zannediyor musunuz evet halk tepki gösterdi cam filmini geri çektiler vs vs

Hayır okuyunca anlamıyorum da ve böyle cidden düşünüyorsanız memleketin durumu komikten de öte artık acı bir hal almış .

Konu cam filmi değil ya da bu tarz şeyler ekmeğin gramajı vs hiç olmadı ki .

Yurtdışındaki kendi kanallarından bizim haberleri gören arkadaşlarım bile şurada 'tepkiyle cam filminde R yaptırdık hadi akaryakıta da yapalım' diyenlerden daha çok memleketten haberdar ve bilgili .

Herkesin görüşüne , fikrine saygım sonsuz mantıklı çerçevede de tartışmak doğrudur .

Ama biraz gözü açıp isyan da çıksa kan da çıksa ne akaryakıt ne vergiler ya da devletin ana kalemlerini oluşturan temeller bırakın isyanı , ancak iç savaşta falan oynar o da kesinlikle halk lehine olmaz .

O devir çoktan geçti . Şimdi kalkar biri Akpden ekmek yiyorsun diye yazar ona da peşin cevap vereyim hükümet kimse ben kamu işlerini alıyorum evet onunla çalışırım . Ben nasıl hdp harici her partiye oy verene saygı duyuyorsam karşı taraftaki de kaale alınmak istiyorsa saygı duyacak.

Demem o ki ; Memlekette Tayyip'in haberi olmadan kuş uçurtmazlar bakanmış , parti sözcüsüymüş , reis müdahale etmiş olaylarını ya da bunlara bağlı bakın tepkimizle R yaptılar heheh hadi herşeye isyan yapalım bakış açıları hem iktidar yanlıları hem de karşıtları için benim görüşüm mantıksız , yarın kim gelse de memleketin başına zannetmiyorum ki devrim adamı olsun , siyasetçi olsun , memleket adamı olsun . Sadece Akp değil iş bilmez muhalefeti de iktidar yanlısı milliyetçileri de bu memlekete bu halk getirdi , yine halk çekiyor

kalipson
14-11-2017, 10:12
Bu gidişle yaza benzin 6 TL, motorin 5.5 TL.
Ahan da buraya yazıyorum. :/

brv
14-11-2017, 10:43
Konu benzin zammı değil.
Benzine gereksiz takılıyorsunuz.
Eşşek yüküyle vergi var benzinde.
Niye?
Çünkü en kolay para kazanma yolu?
Niye?
Çünkü devletin en büyük kazanç kapısı.
Vergi adaleti olmadığı sürece bu şekilde devam edecek.
Devlet kalıcı ek gelirler yaratamadığı sürece bu şekilde devam edecek.
Köprüler, havaalanları, hastaneler garanti altında olduğu sürece bu şekilde olacak.
3 tane köprüye taktı herkes, onlarca iş yapmayan havaalanı, kapasitesinin altında kalan hastahane var.
Hepsinde de kapı gibi sözleşmeler.
İstediğiniz kadar patlayın, çatlayın, isterseniz köprüde arabanızı yakın, ekonomi bu haldeyken benzin ucuzlamaz.
İstanbul'da haftasonu dahil trafikte bir azalma var mı?
Yok!
Akp'yi zerre sevmem, ama onların en çok beni sevmesi lazım, ötv ve kdv'nin her türlüsünü ödüyorum.
Alkol, sigara ve benzin başlıca. Onun dışında her alışverişimde kredi kartı kullanmaya çalışıyorum, bir şekilde para kayıt altına girsin diye.
Zaten maaşım bana gelmeden devletin kasasında.
Maaştan %35, alışverişten %1-%8-%18 , ötv'den boy boy...

Ömer Musaoğlu
15-11-2017, 12:59
Bilim ve Sanayi bakanının yeni yaptığı açıklama

Cam filminde iki seçenek var"

Bakan Özlü cam filmi ile ilgili çalışma hakkında da konuştu. Özlü şunları kaydetti: "Kamuoyunda şöyle bir anlayış hakim. Sanki serbestti yasak getiriyorduk. Biz bakanlık olarak bu yasağı kaldırmak istiyorduk. Geçen yıl yaptığımız görüşmelerde Emniyet, İçişleri, Karayolları ile konsensus sağlamıştık. Bu yasağı kaldıralım diye. Uygulamayı 26 Ekim 2017'de kaldıralım demiştik. Yasak halen devam ediyor. Fakat geçen yıl meydana gelen terör eylemlerinde emniyet görevlisi arkadaşların cam filmi nedeniyle bir takım sıkıntılar olduğunu ifade ettiler. Böyle bir endişe olunca yasağı kaldırmayalım dedik. Güvenlik sorunları oluşuyor. Emniyet ve İçişleri güvenlik noktasında sıkıntı olacağı için devamını istedi. Bu yasağın kaldırılmasıyla ilgili kararı öteledik. Şimdi Cumhurbaşkanımızın talimatları çerçevesinde cam filmi yasağıyla ilgili teknik bir çalışma yapıyoruz. Ne kadar esnetebiliriz. Kaldırılmasını da hedefleyen bir formül üzerinde çalışılıyor. İki yol var. Birincisi tamamen yasağın kalkması. İkinci yol güvenlik güçlerimizin tereddütlerini de dikkate alan kriter tanımlayıp o çerçevede cam filmi uygulamasının devam etmesi. İkisi arasında bir çalışma olacak. Bunları Sayın Başbakanımıza arz edeceğiz. O talimatlar doğrultusunda devam edeceğiz. "

Yiğit G.
15-11-2017, 13:51
Bence terör olayı saçma.. avrupada ve amerikada da belirli bir karartıya kadar izin var.Hele amerika bizden daha dikkatli terör konusunda.Cam filmini kaldırınca yakalanacak mı arananlar ? Yine durdurucan aracı ? Sanki herkesin yüzünü tanıyor da polisler , uzaktan görüp " işte bu terörirst iyi ki cam filmi yok hemen tanıdık " deyip yakalıcaklar mı ? E aranan biri ise motora bine o zaman kask takar ? Bomba için desen arkası panelvan araç çalar ? Yani cam filmi hiçbir şeyi önlemez.

Duyanda bugune kadar yasak dı cam filmi de sanki bütün terör eylemlerini engelledi bütün suçluları yakaladılar film yasağı kalkarsa ellerinden kaçıracaklar zanneder.. Ayrıca filme bu kadar takıyorsunuz benzine niye takmıyorsunuz diyen arkadaşlar yahu ciddi ciddi mi soruyorsunuz bunu ? Vergi bu devletin ana damarı.Adamlar damarı bulmuşlar bırakırlar mı ? Yahu Gezi eylemlerine 10 milyona yakın kişi katıldı 7 tane fidan gibi delikanlı öldü 10.000 yaralı , hükümetin umrunda olmadı.Benzine yapılan protestoya mı anlayış gösterecekler geri çekecekler ? Sadece gelişmiş ülkelerde devletler protestolara anlayış gösterir yaptıklarını geri alırlar yıllar evvel ingilterede ki benzin protestosu gibi hatırlarsanız devlet protestolarda geri çekmişti zammı.

Ömer Musaoğlu
15-11-2017, 14:03
Benim tahminimce kasaya gelir kaynağı. Film çeken kişilere belirli yetkiler verilecek bunlar da bi maliyet ile. Onlar da belirli oranda sertifikalı bi uygulama yapacak. Ki yapılan herşey kasaya bonus olarak eklenecek.

Benzin zammı zaten hiç konuşulmuyor tepki gösterilmemesi çok saçma

CenKeR
15-11-2017, 15:30
arabada film olsun kapıda yatsada olur aaa film en önemlisi benzinsiz olur ama filmsiz olmaz kafasına devam

DOHC
15-11-2017, 17:24
Bence terör olayı saçma.. avrupada ve amerikada da belirli bir karartıya kadar izin var.Hele amerika bizden daha dikkatli terör konusunda.Cam filmini kaldırınca yakalanacak mı arananlar ? Yine durdurucan aracı ? Sanki herkesin yüzünü tanıyor da polisler , uzaktan görüp " işte bu terörirst iyi ki cam filmi yok hemen tanıdık " deyip yakalıcaklar mı ? E aranan biri ise motora bine o zaman kask takar ? Bomba için desen arkası panelvan araç çalar ? Yani cam filmi hiçbir şeyi önlemez.

Duyanda bugune kadar yasak dı cam filmi de sanki bütün terör eylemlerini engelledi bütün suçluları yakaladılar film yasağı kalkarsa ellerinden kaçıracaklar zanneder.. Ayrıca filme bu kadar takıyorsunuz benzine niye takmıyorsunuz diyen arkadaşlar yahu ciddi ciddi mi soruyorsunuz bunu ? Vergi bu devletin ana damarı.Adamlar damarı bulmuşlar bırakırlar mı ? Yahu Gezi eylemlerine 10 milyona yakın kişi katıldı 7 tane fidan gibi delikanlı öldü 10.000 yaralı , hükümetin umrunda olmadı.Benzine yapılan protestoya mı anlayış gösterecekler geri çekecekler ? Sadece gelişmiş ülkelerde devletler protestolara anlayış gösterir yaptıklarını geri alırlar yıllar evvel ingilterede ki benzin protestosu gibi hatırlarsanız devlet protestolarda geri çekmişti zammı.

Araç içi görünmeme ise temel dayanakları, camsız minibüsler-minivanlar, tenteli kamyonetlere de ceza kesilsin. İçinde hırsız mı var, terörist mi var belli değil.

emir91
15-11-2017, 20:28
Benzin zammı cam filmi kadar gündem olmadı diyenler ne yapalım benzin zammına ses çıkartamıyoruz diye hiçbir konuda eleştiri getirmeyelim mi ? yazık değil mi sadece yıl sonu kota dolsun diye 400 lira ceza sökmesi etmesi yaptırma parası nerden baksan 800 lira zarar.
Artık türkiye öyle bir batak oldu ki ölümü gösteriyorlar sıtmaya seviniyoruz artık bu ülkede ne benzin ne mazot ne et hiç bir şey ucuzlamayacak arkadaşlar bunu kabul edin. Siz ister alın ister almayın farketmez bu durum. Üretime tarıma hayvancılığa gram yatırım yapılmayan sağdan soldan ithal ederek günü kurtarmaya çalışan bir ülke haline getirildik şuan vergilerle ayakta durmaya çalışan bir ayağı çukurda bir ülke türkiye. Kimse kendini almanya bizi kıskanıyor yok oraya buraya borç veriyoruz diye kandırmasın 3.sınıf bir Ortadoğu ülkesinde yaşıyorsunuz bu gerçeği kabullenin...

Leonardo
15-11-2017, 21:46
Olan bize oldu saçma bi olay ne kadar büyüdü gitti herkesin dilinde cam filmi yasağı cezayı yedik arabayı bağlattık ondan sonrada serbest oldu dediler böyle bir saçmalık yok ya

KARALOM
16-11-2017, 11:58
https://galeri3.uludagsozluk.com/149/mazot-1-ytl-olacak_194571.jpg

zx6r
16-11-2017, 12:01
Arkadaşlar dün arkadaşım ön cam dahil muayeneden hafif kusur olarak geçti , ön cam ağır kusur sayılıyor diye biliyordum
öğrenmiş oldum aklına takılan varsa rahat olabilir :)

Anıl E.
16-11-2017, 12:55
Arkadaşlar dün arkadaşım ön cam dahil muayeneden hafif kusur olarak geçti , ön cam ağır kusur sayılıyor diye biliyordum
öğrenmiş oldum aklına takılan varsa rahat olabilir :)

zannetmem muayene istasyonundan ,diğer istasyona değişiyordur o .

Ewren
16-11-2017, 13:13
Twitterdan bu artışlara karşı bi hashtag çalışması yapsak ya. #YakıtZammınaDurDe falan tarzı bir şey. daha önce denendiyse bu olay bilemiyorum tabi.

SK10
16-11-2017, 15:08
ön cam da geçiyosa ne anladım bu işten niye yasak oldu niye geri çekildi

jRMix
16-11-2017, 15:22
Bu konuda mazot/benzine yapılmayan tepkiye laf atmak ne bileyim saçma değil mi?

Biz bu artışları en başından eleştirirken ben hep 50 liralık alıyorum zihniyetinden sonra artık eleştirmiyorum. O tiplere müstahak.

soch-vtec
17-11-2017, 07:30

kardeşimin aracında led xenon var şimşek gibi çakanlardan, sisler xenon, açık hava filitresi bir de coil var bunların hepsinin sökülmesi mi gerekiyor muayeneden geçmek için?

Sezgin
17-11-2017, 07:38

Yok yok değişmiyor Anıl. TUVTURK ' e artık istediğin soruyu telefon açıp soruyorsun,çağrı merkezi kaydını alıyor ve bir gün sonra arayıp soruna yanıt veriyor. Haliyle açıklama telefonla yapıldığından ve kayıt altına alındıgından tüm istasyonlarda geçerli bir yanıt almış oluyoruz. Arayıp sormak lazım, çağrı merkezi evet geçiyor ön cam dahil derse sıkıntı yok demektir.

GuneyOnur
17-11-2017, 07:44
Perşembe günü bende ön cam dahil geçtim. Pendik TUVTURK

B-Devi
17-11-2017, 07:49
kardeşimin aracında led xenon var şimşek gibi çakanlardan, sisler xenon, açık hava filitresi bir de coil var bunların hepsinin sökülmesi mi gerekiyor muayeneden geçmek için?

Sislerdeki zenonların balastlarını sök, sorarsa çalışmıyor de. Gerisi önemli değil, geçersin. Ama muayeneye girmeden önce Coil'i kaldırmayı unutma. Basık araçla geçemezsin :)

Dayı
17-11-2017, 08:08
sis yanmaması hafif mi ağır kusur mu?

Sislerdeki zenonların balastlarını sök, sorarsa çalışmıyor de. Gerisi önemli değil, geçersin. Ama muayeneye girmeden önce Coil'i kaldırmayı unutma. Basık araçla geçemezsin :)

ES353
17-11-2017, 08:25

sisleri bilmiyorum, led zenon geçiyor diye biliyorum. coil'e gelince benim araçta coil var ilk muayenede en yukarıya aldım ''araç yere çok yakın(önden)'' yazıp hafif kusur vermişlerdi. aynı jant lastikle 2 sene sonra başka bi istasyonda aynı yükseklikte muayeneye gittim. çocuk gitti rampaya çıkardı sol ön ve sağ arka tekere rampa koydu, çıkardı indirdi sonra ''lastikler çamurluklara değiyor'' diye ağır kusur verdi. gittim coilin yaylarını değiştirdim başka bi istasyona gittim adam hiç rampaya falan sokmadı elleriyle kontrol etti değiyor mu diye sonra hiçbişey yazmadan onayladı.

yani coili yukarı alsanda istasyondan istasyona değişiyor. bana kalırsa sisleri normale çevirip arabayı yükseltip gitsin. kalırsa kaldığı yerleri yaptırıp tekrar girer.

denizhandinc
17-11-2017, 08:25
dün silivri kavaklı tuvturk deydim. cam filmleri hafif kusur olarak geciyor bilginize.

Anıl E.
17-11-2017, 08:38

Yok yok değişmiyor Anıl. TUVTURK ' e artık istediğin soruyu telefon açıp soruyorsun,çağrı merkezi kaydını alıyor ve bir gün sonra arayıp soruna yanıt veriyor. Haliyle açıklama telefonla yapıldığından ve kayıt altına alındıgından tüm istasyonlarda geçerli bir yanıt almış oluyoruz. Arayıp sormak lazım, çağrı merkezi evet geçiyor ön cam dahil derse sıkıntı yok demektir.

soch-vtec coil'i yükseltip gidin abi ,xenonların balanslarını sök .
Sezgin birkaç ay önce sadece ön cam'dan ceza yemiştim . Boşa söktürdük desene ,Llumar markaydı bir sürü para verdim ,yanları sökmedim Allahtan.

B-Devi
17-11-2017, 08:59

Ben balastları söküp gittim. Sisler yanmıyor mu diye sordu, yanmıyor dedim. Hafif kusur diye biliyordum ama sanırım artık hiç kusur değil çünkü kusur listesinde onunla ilgili hiçbirşey yazmıyor.

kalipson
17-11-2017, 09:06
Ben balastları söküp gittim. Sisler yanmıyor mu diye sordu, yanmıyor dedim. Hafif kusur diye biliyordum ama sanırım artık hiç kusur değil çünkü kusur listesinde onunla ilgili hiçbirşey yazmıyor.

Çoğu arabanın birkaç versiyonu var. Sislisi var sissizi var. Bence de kusur olmaktan çıkması iyi olmuş

KÖROĞLU
17-11-2017, 09:34

Ben geçen sene sisleri çalışmayan clio ile hafif kusur ile geçtim. Sonradan bir değişiklik olmadı ise "hafif kusur" diyebiliriz.

Sezgin
17-11-2017, 10:03
soch-vtec coil'i yükseltip gidin abi ,xenonların balanslarını sök .
Sezgin birkaç ay önce sadece ön cam'dan ceza yemiştim . Boşa söktürdük desene ,Llumar markaydı bir sürü para verdim ,yanları sökmedim Allahtan.

farkeden birşey yok yeni düzenleme de cam filmi tamamen serbest oldu demedikleri sürece yapacakları düzenlemede yine en ön cam serbest olmayacak. Yani her halükarda söktürecektik zaten. Senin sadece süreç öne alınmış oldu :)

CenkB
17-11-2017, 12:16
dün silivri kavaklı tuvturk deydim. cam filmleri hafif kusur olarak geciyor bilginize.

4ü Cumartesi günü oradaydım. Bagaj camı dahil ağır kusur demişlerdi. 1 hafta muayenede yasak oldu cam filmi. O ara muayeneye girdik ya.

C!N
17-11-2017, 12:44
Dün (16,11,17) 16.30 itibariyle ön cam dahil aracımla hafif kusurlu şekilde muayeneden geçtim, 2 yıl önceki muayene sonucunda da cam filmi hafif kusur görünüyordu.

denizhandinc
17-11-2017, 13:09
4ü Cumartesi günü oradaydım. Bagaj camı dahil ağır kusur demişlerdi. 1 hafta muayenede yasak oldu cam filmi. O ara muayeneye girdik ya.

biliyosun reiz ne derse o:))

CenkB
17-11-2017, 13:34
biliyosun reiz ne derse o:))

Ne diyim ki. :)

997TT
17-11-2017, 14:23
Sislere neden zenon yada led takarsiniz arkadaslar? Karsidan gelenin gozune yazik degil mi?
Acmiyorum demeyin malesef hep acik geziyorsunuz.
Sisleri acinca guzel gorunuyor deyip baska insanlari rahatsiz etmek gunah degil mi?
Arka sisleri acanlar ayri skandal zaten...

B-Devi
17-11-2017, 15:28
Sislere neden zenon yada led takarsiniz arkadaslar? Karsidan gelenin gozune yazik degil mi?
Sisleri acinca guzel gorunuyor deyip baska insanlari rahatsiz etmek gunah degil mi?

Merceklileri bu posttan soyutluyoruz di mi :D

MCN21
17-11-2017, 15:49
Yok be abi takanlar sadece fotograf cektirirken aciyorlarmis :D Yoksa normalde siste bile kapali geziyorlarmis.

soch-vtec
17-11-2017, 15:56

Aracı aldığımızda vardı. Ben açmıyorum ama kardeşim açıyodur kesin :) Sıkıntılı bir dönem geçiriyoruz ailece yoksa araba orjinaline dönecekte...

Tunacan
17-11-2017, 15:57
O sisi yakanlara ampulüyle monte edesim geliyor. Nereye diye sormayın söylemem..

soch-vtec
17-11-2017, 16:02

Aracı aldığımızda vardı. Ben açmıyorum ama kardeşim açıyodur kesin :) Sıkıntılı bir dönem geçiriyoruz ailece yoksa araba orjinaline dönecekte...

Agent
17-11-2017, 16:08
Sırf bu arka sislerini açanlara inat countryman a driving lights alıp led ampul taktım :) Gördüm mü veriyorum coşkuyu..

altugkocer
17-11-2017, 16:14
Arka sis farı açanlara çok küfür ediyorum

O an hep keşke şöyle bir aracım olsa da saatlerce peşinden gelsem diyorum :D

http://i68.tinypic.com/riw3ue.jpg

997TT
17-11-2017, 17:34
Bende gencken aciyordum vs,hos o zamanlar zenon vs yoktu.
H7 olan arabaya vay be diyorduk ama zaten goz almasi eminim azdi ama aliyordu.
Ana farlarimiz yeterli,sis ekstra guvenlik yada aydinlatma saglamiyor.
Isin daha garip tarafi avrupa yada gelismis ulkelerde sis fari acan cok az,onlar neyi yanlis yapiyor?
Buradan sosyal mesaj vs vermek istemiyorum sadece biraz "saygi"...

997TT
17-11-2017, 17:38
Arka sis farı açanlara çok küfür ediyorum

O an hep keşke şöyle bir aracım olsa da saatlerce peşinden gelsem diyorum :D

http://i68.tinypic.com/riw3ue.jpg
Benim arka sisleri acanlarla muhabbetim hic degismez...
Uzunlari aciyorum,bu maymun dortluleri yakiyor yada sag cekip arkama gecmeye calisiyor. Amaci bana aynisini yapmak. Sag cektigi zaman bende cami aciyorum. "Abi uzunlari acmissin,gozumu deldin" diyor. Bende "sis var,oyuzden actim" diyorum.
Once afalliyor ve "abi sis yok,neyapin sen yaa" diyor. Cevap olarak "sen arka sislerini acinca bende sis var diye uzunlari actim" diyorum. Cevap "haaa" oluyor genelde....

coolvtec
17-11-2017, 18:28
Bu yeni audiler başta olmak üzere özellikle alamanların stop lambaları aşılı güçlü. Gece sıkışık trafikte veya lambalarda bir audinin arkasındaysan ayvayı yedin. 3 metre ötedeki ışık gözü geçip beyne kadar gidiyor sanki.
Tamam yüksek hızlarda fren lambalarının güçlü olması arkadan çarpma riskini azaltıyor olabilir ama ne bileyim 50km üstü falan güçlü olsun. 50km altı gözümüze tecavüz etmesin yani. Günümüzde o kadar alengirli teknoloji varken bunu da kolayca ayarlayabilirler sanırım.

DOHC
27-11-2017, 10:32
Son dakika... Bakan Bozdağ flaş cam filmi acıklaması! - Haberler (http://www.milliyet.com.tr/bakan-bozdag-verilmis-olan-siyaset-2562137/)

ghibli06
27-11-2017, 10:36
kesilen kesilmiştir geçmiş olsun diyor kısaca

AşkınS.
27-11-2017, 10:36
Sokucam filmine de yasağına da
Başka işleri yok bunların filmde film.

SekoLive
27-11-2017, 10:41
kesilen kesilmiştir geçmiş olsun diyor kısaca

devletın kestiği film acımaz diyor bakanımız.

CenkB
27-11-2017, 10:54
Sokucam filmine de yasağına da
Başka işleri yok bunların filmde film.

Sokan soktu zaten bişeyler. Ucu bana da dokundu.
1 hafta ağır kusur oldu o hafta muayeneye girdim.
Hayırlısı.

kalipson
27-11-2017, 11:08
Peder bey 2 ayda bir arabayı bi dolaştırır. Garajda çok yatmasın tribi... Tam da o yasak dönemine denk geldi. Dedim dur elleme. Brandayı bile kaldırma dedim. İyi yırttık. Gidecekti güzelim Llumar'lar. Cezası ıvırı zıvırı da cabası :D

Gülüyorum ağlanacak halimize :/

JANJ@N
27-11-2017, 11:12
zaytung gibi ülkeyiz, cam filmiyle abdnin ypgye silah yardımı konusundan daha çok ilgiliyiz :)

KoramiraL
27-11-2017, 11:15
Bu yeni audiler başta olmak üzere özellikle alamanların stop lambaları aşılı güçlü. Gece sıkışık trafikte veya lambalarda bir audinin arkasındaysan ayvayı yedin. 3 metre ötedeki ışık gözü geçip beyne kadar gidiyor sanki.
Tamam yüksek hızlarda fren lambalarının güçlü olması arkadan çarpma riskini azaltıyor olabilir ama ne bileyim 50km üstü falan güçlü olsun. 50km altı gözümüze tecavüz etmesin yani. Günümüzde o kadar alengirli teknoloji varken bunu da kolayca ayarlayabilirler sanırım.

A6 Quattro yeni nesil Led farlılardan var bende fren basılı halde beklemem artık trafikte'de stop ederim :) ben çok göz aldığını düşünmüyordum fakat sen söyleyince bir kez daha düşündüm haklısın en azından kendi adıma özür dilerim :)

DOHC
27-11-2017, 12:34
Reise 1 gollük orta daha.
Şimdi çıkar "geri ödenmesi bence daha uygun" der, puanları kapar.

coolvtec
27-11-2017, 12:38
A6 Quattro yeni nesil Led farlılardan var bende fren basılı halde beklemem artık trafikte'de stop ederim :) ben çok göz aldığını düşünmüyordum fakat sen söyleyince bir kez daha düşündüm haklısın en azından kendi adıma özür dilerim :)

Yok estafrullah. Tamam araç üreticisi ile ilgili bir durum. Ayrıca hassasiyetin için teşekkürler.

Yigit-Y
27-11-2017, 12:44
Reyis güneş gözlüğü takın derse şaşırmayın

mechanic
27-11-2017, 12:54
konu basligi degissin , onerim: `cam filmi muammasi`

Boost Up
27-11-2017, 14:10
Ön sise bi nebze alıştımda, arka sisi açanı bıçaklayasım geliyor cidden. Arkasına geçip uzun sis bulduğumu yakıyorum. Sonra arkama geçip aynısını yapmaya çalışıyo ama hiç bi işe yaramıyor:) film üstüne perde üstüne karartmalı ayna var:D sadece küçük bi ışık hüzmesi, hepsi o:D

KoramiraL
27-11-2017, 14:29
Sürekli göktürk yolunda seyahat ediyorum gece arka sisi yakanlar oluyor uzunları açmaya ben utanıyorum açtığımda kimse bir şey görmüyor ki araçta patronum oluyor ondan dolayıda pek karışmıyorum kimseye ama yanlız yakaladığım zaman affetmiyorum o ayrı bir konu led in gücü adına diyorum uzunları bir açıyorum göz bebeğine kadar aydınlatıyorum daha ne yapayım radarlı yolda sıkıştıranları saymıyorum bile :)

B-Devi
27-11-2017, 14:57
Bursa-Yalova yolu (Eski Yol) Yalova mevkiindeki sabit çevirme yapılan yerde, durdurdukları araçların egzozlarına bakmaya başlamışlar. Cam filmiyle alakalı değil ama bu konunun takipçisi çok olduğundan mümkün olduğunca çok kişiye duyurmak istedim. Aracı çalıştırıp gaza yüklen dedi, bi tanesi de eğilip vana vs arıyordu. Muayene için warexi söktüğümden ucuz yırttık çok şükür :)

ahmetakbayir
27-11-2017, 16:55
yıl sonuna kadar sıkı kontrol başladı sanırım benim arabada hiç bir şey bulamadı en son alkometreyi üfllettiler :) onda da birşey bulamadı morali bozuldu gönderdi :)

Berkan
28-11-2017, 04:41

Buna kesinlikle dahil olan baska model,
bir onceki kasa E sersinin hem makyajlisi hemde makyajsizinin arkasina dur kalk trafikte dusurmesin adami

OnurJDM
28-11-2017, 19:33
Tgrt haberde 2 numara cam filmi limit seçildi diye bi haber yayınlandı şimdi televizyonda , kesinleştimi acaba bi bilgisi olan varmı ?

golgeoyunu03
28-11-2017, 19:43
Tgrt haberde 2 numara cam filmi limit seçildi diye bi haber yayınlandı şimdi televizyonda , kesinleştimi acaba bi bilgisi olan varmı ?

Takiptakip

Oznsrl
28-11-2017, 22:01
Ön sise bi nebze alıştımda, arka sisi açanı bıçaklayasım geliyor cidden. Arkasına geçip uzun sis bulduğumu yakıyorum. Sonra arkama geçip aynısını yapmaya çalışıyo ama hiç bi işe yaramıyor:) film üstüne perde üstüne karartmalı ayna var:D sadece küçük bi ışık hüzmesi, hepsi o:D

Bende mesela hayatımda hiç ıphone kullanmadım elime alıp incelemedim bile ıphone kullanan çevremde kim varsa ekran kilidi vardı ıphone falan değişik bi telefon ya diyodum heralde orjinali öyle olmadan olmuyor :D sonra bi tanıdıkta şifresiz görünce sorup öğrenmiştim öyle bişey olmadığını ahaha :D

Arabadan anlamayan biri olsaydım ford ford connectlerde arka sis farının otomatik olduğunu falan zannederdim heralde :D genci yaşlısı herkes arka sis açık geziyor satarken mi öğretiyolar napıyolarsa artık cidden merak konusu :D hatta biraz daha zorlasam doblolarda osmanlı tuğrasının fabrika çıkış olduğunu bile düşünebilirdim :D

darkmoon
28-11-2017, 22:24
Bende mesela hayatımda hiç ıphone kullanmadım elime alıp incelemedim bile ıphone kullanan çevremde kim varsa ekran kilidi vardı ıphone falan değişik bi telefon ya diyodum heralde orjinali öyle olmadan olmuyor :D sonra bi tanıdıkta şifresiz görünce sorup öğrenmiştim öyle bişey olmadığını ahaha :D

Arabadan anlamayan biri olsaydım ford ford connectlerde arka sis farının otomatik olduğunu falan zannederdim heralde :D genci yaşlısı herkes arka sis açık geziyor satarken mi öğretiyolar napıyolarsa artık cidden merak konusu :D hatta biraz daha zorlasam doblolarda osmanlı tuğrasının fabrika çıkış olduğunu bile düşünebilirdim :D

Yıllar önce görül görül diye trafikde bir kampanya başlatılmışdı iett otobüslerinin üstünde bile reklamlar vardı gör görül falan diye o zamanlar daha böyle araçlarda drl gündüz farı falan yok.. farlar açık gündüz 5 gün gezmişdim gör görül kampayasına destek için kim varsa abi farların yanıyor diye uyardı yolda bile yanımdaki arabadaki adam farların açık falan diyordu.. o anda anladımki bu toplum henüz beni görmeye hazır değil kapattım farları..

B-Devi
29-11-2017, 08:16
Yıllar önce görül görül diye trafikde bir kampanya başlatılmışdı iett otobüslerinin üstünde bile reklamlar vardı gör görül falan diye o zamanlar daha böyle araçlarda drl gündüz farı falan yok.. farlar açık gündüz 5 gün gezmişdim gör görül kampayasına destek için kim varsa abi farların yanıyor diye uyardı yolda bile yanımdaki arabadaki adam farların açık falan diyordu.. o anda anladımki bu toplum henüz beni görmeye hazır değil kapattım farları..

Farım da hep açık, yolum da... :)

fthdrn
30-11-2017, 10:39
İçerenköy carrefour önünde çevirme var. Filmli araçları almışlar dikkat. Genelde hep oluyo orda polis

Serci07
01-12-2017, 15:30
20 gün önce araçlar filmlerden dolayı tüvden Ağır kusur sayılıp geçmiyordu. Bü gün ön cam dahil 3m filmli aracımı götürdüm. Muayeneden geçti. Sadece Hafif kusur yazdılar.

omco
01-12-2017, 16:16
İçerenköy carrefour önünde çevirme var. Filmli araçları almışlar dikkat. Genelde hep oluyo orda polis

Tam olarak nerede duruyorlar? Oradan çok sık geçiyorum ama bugüne kadar hiç denk gelmedim, daha dikkatli olayım bundan sonra

fthdrn
01-12-2017, 16:45
Tam olarak nerede duruyorlar? Oradan çok sık geçiyorum ama bugüne kadar hiç denk gelmedim, daha dikkatli olayım bundan sonra

Metro istasyonunun dibinde hemen carrefour otoparkının önündeki durakların dibinde oluyorlar genelde.

mert_can 41
01-12-2017, 17:31
43R Den konuya selamlar 'Renkli camlılar derneği' :D:D

BüLenT GöReN
01-12-2017, 17:44
benim aracımda renkli cam yok sadece ön camda orjinalinden bir film var araç 2001 clio 2 rxt tüm camlarda da 43 r yazıyo kelebek camına kadar camlar renkli değil nasıl olcak bu iş ama 3 numarada film var gece gündüz içersi görünmüyor 43r dan yutturabilirmiyiz polis amcalara :)

.::EmrE::.
01-12-2017, 20:10
Son durum nedir bu konuda ne oldu ne bitti :) Muayenede ağır kusur mu hala?

gökberk
01-12-2017, 20:25
Son durum nedir bu konuda ne oldu ne bitti :) Muayenede ağır kusur mu hala?

Bir önceki sayfada şöyle bir şey var:

20 gün önce araçlar filmlerden dolayı tüvden Ağır kusur sayılıp geçmiyordu. Bügün ön cam dahil 3m filmli aracımı götürdüm. Muayeneden geçti. Sadece Hafif kusur yazdılar.

0M42
02-12-2017, 18:05
Geçen ay aracımı muayeneden geçirdim camlar filmli ve koyuydu hafif kusur ile geçtim.

Ömer Musaoğlu
08-12-2017, 13:57
Son zamanlarda film ile ilgili konular da sessizlik var. Yeniden film çektirmeyi düşünüyorum ne yapsam beklesem mi biraz daha

ahmetakbayir
08-12-2017, 14:01
Son zamanlarda film ile ilgili konular da sessizlik var. Yeniden film çektirmeyi düşünüyorum ne yapsam beklesem mi biraz daha

yılbaşından sonra ortalık durulur iyice iraz daha bekleyin

jRMix
08-12-2017, 15:23
Bence de bekleyin derim. Standartlar belli olsun hem ona göre çektirirsiniz.

ÜSTÜNERC
08-12-2017, 17:58
aracın içi görünür şekilde filme serbestlik gelecek bilginiz olsun.Yani öyle zindan film ve içi görünmeyecek filmler yine yasak.Polis baktı içi görünmüyor yaslar geçer cezayı.Ben tekrar yaptırdım en arka cam 2 numara yanlar 1 numara en ön cam llumar 50 görüşü bozmayan ve içini gösteren film ile değişti.Şuanlık çok rahatım polislerlede sorun yaşamıyorum içi görünüyor ama hafiftende böyle koyuluk var.

Kadyr
08-12-2017, 18:39
Zindanın yasak olması lazım zaten. Özellikle de en öne koyu yapanlara ceza yazsınlar. Bu işi gerçekten güneş ten korunmak için rahatlık için yapan zindan yapmaz. Herkes gibi 2-1 no yapar keyfine bakar. Misal benimki orta ve filmsiz araçla güneşe çıkınca yakıyor beni rahatsız oluyorum

hndcrx
08-12-2017, 21:33
gece en açık film camda da içersi gözükmez bence polis yazar cezayı.
en iyisi belli 2-3 firmaya verecekler bu işi.onlardan da böyle bi kağıt falan alacaksın kaşeli imzalı,yapılan işlem fatura vs..
onu trafiğe vereceksin sorun çözülecek.

evet çok şey istiyorum :D

DOHC
19-12-2017, 08:00
Cam filminde flaş karar! Yuzde 70 şartı - Ekonomi Haberleri (http://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/cam-filminde-flas-karar-yuzde-70-sarti-2137857/)

Birşeyler netleşiyor gibi

hndcrx
19-12-2017, 10:06
Ellerinde olcum cihazi olmasi lazim herhalde.Gerci bu ulkede ''yok yok bu %70 degil diyip''ceza da yazilabilir:)

HaKo
19-12-2017, 10:10
muayene soranlar bir sıkıntı yok ben dün geçtim hafif kusur olarak. herkes geçiyor.

dkaya87
19-12-2017, 10:14
ön cam dahil film var bende, hafif kusur bile yazmadılar geçtim gittim 3 gün önce muayeneden.

Orhan
19-12-2017, 10:26
%70 geçirgen dediği 1 numara film işte bence isabetli olmuş
Zindan karanlık sıkıntılı gerçekten nasıl görüyorsunuz gerçekten anlamıyorum hele gece
Ön camda bence de film olmamalı

atituti
19-12-2017, 10:45
camlari ve içi dar olan araclarda cam filmi olmasa bile ici gozukmuyor z4 miata gibi fln , bunlar 1 numara yaptirsa bile polis kac numara oldugunu anlamaz basar cezayi , resmi evrak fatura bisey lazim

SekoLive
19-12-2017, 10:51
eğitimli polis olmadığı sürece

usulüne uygun cam filmi kullanmayan polisi kandırır usulüne uygun cam filmi kullananada polis ceza yazar

böyle insiyatife dayalı durumlarda hep kasa kazanmıştır.

Ömer Musaoğlu
19-12-2017, 13:21
İyice çocuk oyuncağına döndü 2 gün önce gittim çektirdim 2 numara anamız bacımız biniyor katil olmaktan daha iyi

Eyüp
19-12-2017, 13:30
İyice çocuk oyuncağına döndü 2 gün önce gittim çektirdim 2 numara anamız bacımız biniyor katil olmaktan daha iyi

En ön cam dahil film ile 2 kere bu açıklamayı yaparak çevirmeden cezasız , sıkıntısız geçtim..

Ömer Musaoğlu
19-12-2017, 14:31
En ön cam dahil film ile 2 kere bu açıklamayı yaparak çevirmeden cezasız , sıkıntısız geçtim..

Onu hiç sorma ERM de ön cam dahil film yaptırmıştım bu furya çıkınca ilk kurbanlardan biride bendim hepsini sökmek zorunda kaldık

hndcrx
19-12-2017, 14:35
2 numara filmler(ziebart) gecer sanırım

https://i.hizliresim.com/XEA4ZR.jpg (https://hizliresim.com/XEA4ZR)

https://i.hizliresim.com/bL3bPd.jpg (https://hizliresim.com/bL3bPd)

https://i.hizliresim.com/d7pb9V.jpg (https://hizliresim.com/d7pb9V)

içersi gayet iyi bir şekilde gözüküyor.

ha gece 1 numara bile gözükmez orası ayrı :D

gokhankenar
19-12-2017, 23:44
Yeter ki yazmak istesinler...

neothenew
27-12-2017, 16:52
Konudaki 48 ve 49'uncu sayfalar bende açılmıyor. İki ayrı cihazdan girdim,ikisinde de aynı sorun. Cam filminde son durum ne oldu arkadaşlar. Ön yan camlarda en açık ton filmlere izin var mı artık tüvtürkte ve trafik polislerinde?

Slipshod
27-12-2017, 16:58
Konudaki 48 ve 49'uncu sayfalar bende açılmıyor. İki ayrı cihazdan girdim,ikisinde de aynı sorun. Cam filminde son durum ne oldu arkadaşlar. Ön yan camlarda en açık ton filmlere izin var mı artık tüvtürkte ve trafik polislerinde?

aynı şekilde 48 49 bende de yok. sadece bu konuda değil bir kaç konuda daha karşılaşıyorum bu sorunla.

Aranel Ciryatan
03-02-2018, 18:03
Hala net birşey yok dimi arkadaşlar?

onursumer
03-02-2018, 18:12
Hala net birşey yok dimi arkadaşlar?

tam anlamıyla netleşen bi durum yok

daha beklicez gibi duruyor

arabasızadam
03-02-2018, 18:42
Bu konuda son durum nedir beyler ,şirketin kamyonetin yan camlarına çekmeyi düşünüyorum, mayısta muayene var geçermi ?

safaks
03-02-2018, 19:40
2 hafta once gectim hafif kusur yazip gectiler.

Yigit-Y
03-02-2018, 19:47
Ya istanbul ikitelli sanayi bölgesinde

Cam filmci lazım kelepir kaliteli işçilik

Transporter araca film yaptırmam gerekli

Varmı tanıdık yabancıya gitmiyelim

gökberk
03-02-2018, 23:57
Şu an için muayenede sorun teşkil etmiyor ön cam da dahil.

oKsEAt
22-02-2018, 12:23
Arka kapılar ve arka cam 3 numara, ön kapılar 2 numara olacak şekilde film yaptırsam sorun yaşar mıyım son durum nedir acaba ?

TaGo
22-02-2018, 12:27
Şuan 2 numara ön cam filmi olan aracım dahi vizeden sıkıntısız geçmekte. 2 numarada neyse işte %35 diyeyim.

Ön 2 kapı camını %35 diğerlerini isterseniz kömür karası yapabilirsiniz

jRMix
22-02-2018, 12:53
Zaten şuan 49.sayfadayız yani en azından bende öyle gösteriyor.

Ön cam yine yasak yanlara'da %30 uygulanabiliyor. Sanırım oda 2 numara diye geçiyor.

Muayene'ye %35 cam filmli girdim ölçme vs. yapılmadı direk hafif kusur olarak geçti.

jRMix
22-02-2018, 12:54

aynı şekilde 48 49 bende de yok. sadece bu konuda değil bir kaç konuda daha karşılaşıyorum bu sorunla.

Ön cam yine yasak yanlara'da %30 uygulanabiliyor. Sanırım oda 2 numara diye geçiyor.

Muayene'ye %35 cam filmli girdim ölçme vs. yapılmadı direk hafif kusur olarak geçti.

burak_2885
22-02-2018, 13:13

Bende önümüzde ki hafta film yaptırmayı düşünüyorum tekrardan. Ön cam hariç 2 numara yapıcam sorun olmaz sanırım ?

brs852
22-02-2018, 13:32
Bende önümüzde ki hafta film yaptırmayı düşünüyorum tekrardan. Ön cam hariç 2 numara yapıcam sorun olmaz sanırım ?

Bu sorunun cevabı cam filmi her zaman polislerin keyfine bağlı olucağını düşünüyorum.

SK10
22-02-2018, 13:39
filmsiz araba çirkinliği diye birşey var o yüzden 3 numara ön cam da dahil devam ;)

Bugraaa
22-02-2018, 13:41

sorun olmaz ön camdakini fark etmiyorlar bile :)

jRMix
22-02-2018, 21:46

Yasal olarak ön hariç yanlar %30 dereceye kadar karartılabiliyor buda 2 numara denk gelmesi lazım. Yani herhangi bir problem olmaz. Ancak ben hiçbir uygulamada ölçüm cihazına rastlamadım muayenede de bakmadılar.

Sonuç olarak tavsiye ederim filmin çok faydasını gördüm yaz/kış olarak. Marka seçimine dikkat edin yeter yoksa film renginde bulanıklık veya içerden de karanlık gösterme gibi olabiliyor.

Arkadaşımda test ettik kapıları açıp aynı ışıkta görüntüyü karşılaştırdık ve kaliteli film içerden daha net ve aydınlık görünüyordu.

Ormanci
23-02-2018, 12:39
Cam filmi hakkında halen çıkan bir kanun yok, haliyle ceza yazamazlar, iptal ettirebilirsiniz mahkeme ile. Hala 31/b üzerinden mi ne yazmaya çalışıyorlardı son dönemde yasaklandığında.

Anca şu anda muayenede ağır kusur muhabbeti olursa geçmez. Düzenleme sonrasında kanunu da değiştirmeleri gerekiyor.

Ceza kesmeye çalıştıkları kanun maddesi "görüşü kapatacak-engelleyecek nesne vb olması" şeklinde. Yani atıyorum, aynayı, arkayı falan görmeyi engelleyecek şekilde kocaman bir parça taşıyorsunuz, bunun için kesiyor. Cam filmi görüşü engelleyen bişey değil. Adamlar bunu "dışarıdan görünmeyi engelliyor" diye yorumluyor aptalca bir şekilde.

Aynen bu gerekçeyle açılmış ve iptal edilmiş trafik cezası var. Emsal karar yani...

Sezgin
23-02-2018, 14:14
Şuan 2 numara ön cam filmi olan aracım dahi vizeden sıkıntısız geçmekte. 2 numarada neyse işte %35 diyeyim.

Ön 2 kapı camını %35 diğerlerini isterseniz kömür karası yapabilirsiniz

Ön cam 2 yanlar ve arkalar 3. Ocak 19 da muayeneden geçtim. Ölçümü bırak bu ne diyen dahi olmadı. Hafif kusur devam.

said_
23-02-2018, 14:29
bugün sabah polis 1. köprü yolunda çevirme yapıyordu gördüğüm kadarı ile durdurulan arabaların ortak özelliği cam filmi olması.

sanırım filme ceza kesiyorlar.

fthdrn
23-02-2018, 17:14
komple 3 arka cam 4 şeklinde geçen gece çevirmeye girince sormadı bile

MBuğra
23-02-2018, 18:42
Ya istanbul ikitelli sanayi bölgesinde

Cam filmci lazım kelepir kaliteli işçilik

Transporter araca film yaptırmam gerekli

Varmı tanıdık yabancıya gitmiyelim

Bundan bana da lazim abi. Sen nereye gittin? :)

forever_eg6
01-03-2018, 12:42
Şimdi bu cam filmi yasak mı değil mi ? :)

CelalMrz
01-06-2021, 17:49
İstanbul yolu ankara istikametinde iveco ve bmc bayileri arasında bulunan rutin çevirmede ön cam filmi cezası yazıyolar harıl harıl. Dün beni men ettiler bugün bir kaç arabaya daha yazmışlar dikkat edelim.

ckrc
01-06-2021, 19:23
Yaşadığım yerde her arabada ön cam dahil zindan film var, uber, taksi vs. dahil. Polis'in dönüp baktığı, ilgilendiği bile yok.

Aracın içinin dışarıdan görünmemesi güvenlik tehlikesi oluşturur diyecekler için; Polis burada şüpheli araç görünce durdurup, kontrol yapıyor zaten.

Bana bir kişi asayiş / trafik güvenliği açısından cam filminin zararlarını açıklayabilir mi gerçekten. Mantığını anlamak istiyorum.

.::EmrE::.
01-06-2021, 21:24
İstanbul yolu ankara istikametinde iveco ve bmc bayileri arasında bulunan rutin çevirmede ön cam filmi cezası yazıyolar harıl harıl. Dün beni men ettiler bugün bir kaç arabaya daha yazmışlar dikkat edelim.

Ön cam filmi muayeneden de geçmiyor bildiğim kadarıyla.

OnurG
01-06-2021, 21:28
Ön cam filmi muayeneden de geçmiyor bildiğim kadarıyla.

2 muayenedir geçiyorum, çevremdede ön cam filminden kalan görmedim

turboman
01-06-2021, 21:32
Polisin keyfine kalmış,yani o gün canı neye ceza kesmek isterse ona kesiyor kimi yerde yasak kimi yerde haberi yok polisin...

CelalMrz
01-06-2021, 21:39
Polisin keyfine kalmış,yani o gün canı neye ceza kesmek isterse ona kesiyor kimi yerde yasak kimi yerde haberi yok polisin...

Öyle. Aynı yerden egzozlu arabayla gür gür geçtiğim de oldu ceza yemedim

ahmetakbayir
01-06-2021, 21:52
ön cam filmiyle muayaneden geçtim zindan şeklinde

muratburunce
02-06-2021, 08:45

o gün kota dolmamıştır demişlerdir şuna yazalım bari

Ormanci
02-06-2021, 09:47
"Tam karşınızdaki" ön cam için bir uygulaması var mı bilmiyorum ama cam filmi için halen cezai bir işlem yok. Kanun yok.

Ceza yediğiniz maddeye bakın, "görüşü engelleme bıdı bıdı" şeklinde ise çakma madde, rahatça iptal ettirebilirsiniz.

Ha hukuki düzenlemesi varsa, ön camda sıkıntı ise yapacak bir şey yok. Ama bildiğim ön cam - yan cam gibi bir ayrım halen yok, cam filmi cezası yok :)

B-Devi
02-06-2021, 10:14
Yaşadığım yerde her arabada ön cam dahil zindan film var, uber, taksi vs. dahil. Polis'in dönüp baktığı, ilgilendiği bile yok.

Aracın içinin dışarıdan görünmemesi güvenlik tehlikesi oluşturur diyecekler için; Polis burada şüpheli araç görünce durdurup, kontrol yapıyor zaten.

Bana bir kişi asayiş / trafik güvenliği açısından cam filminin zararlarını açıklayabilir mi gerçekten. Mantığını anlamak istiyorum.

Yüksek hızda ön camın patlaması halinde ölümcül yaralanma yada panikleyip kontrolü kaybetme durumlarının önüne geçmek için ön cam ufak parçalara ayrılarak tuzla buz olur. Ön cama cam filmi yapıştırıldığında ise bu cam parçalanamayacak ve en iyi ihtimalle görüşünüzü tamamen kapatacak. Daha kötüsü ise o hızdaki rüzgarın basıncı ile yerinden kurtulup araç içindekilere çarpacak. Bunun sonucunda neler olabileceğini düşünmek bile istemiyorum.

CüneytIşıkkent
02-06-2021, 10:26
Uzunca süredir ve halen bir çok aracım ön camda film kullanıyorum ama tabi bu 0,50 tonu geçmiyor o bile yağmur vs..yağdığında dışarıdan hiç görülmemesine yetiyor benim asıl amacım güneşten korumak ve karşıdan gelen ayarsız saçma farların önüne geçmek ki bu konuda gayet başarılı :) nazar değdirmeyeyim fakat bu zamana kadar herhangi bir çevirmede sıkıntı yaşamadım

burcinkarabacak
02-06-2021, 11:17
arabamda ön cam AIR80 yanlar tamamında ATR05 kullanıyorum. polis yan camlar cok koyu diyor camı açıp bebeği gösterince geç diyorlar :) bebek büyüyünce ne olur bilmem

saygılarımla

Ormanci
02-06-2021, 11:23
arabamda ön cam AIR80 yanlar tamamında ATR05 kullanıyorum. polis yan camlar cok koyu diyor camı açıp bebeği gösterince geç diyorlar :) bebek büyüyünce ne olur bilmem

saygılarımla

Eğer "yerse" veya bi ortamı olursa "sanane" de diyebilirsin bence :)

Filme dair düzenleme halen yok. Ceza yerseniz iptal edebilirsiniz.

Boost Up
02-06-2021, 11:35
Yüksek hızda ön camın patlaması halinde ölümcül yaralanma yada panikleyip kontrolü kaybetme durumlarının önüne geçmek için ön cam ufak parçalara ayrılarak tuzla buz olur. Ön cama cam filmi yapıştırıldığında ise bu cam parçalanamayacak ve en iyi ihtimalle görüşünüzü tamamen kapatacak. Daha kötüsü ise o hızdaki rüzgarın basıncı ile yerinden kurtulup araç içindekilere çarpacak. Bunun sonucunda neler olabileceğini düşünmek bile istemiyorum.

Cam patladığında film olsun, olmasın her halükarda tuz buz olacak. Film ile yapışık kalacak zaten, tam aksine süre kazandırır.

Film olmadığı ve cam patladığı zaman, şöför panik yapmayacak mı? Yada yine film olmadığı zaman, patlayan cam araç içindekilere gelmeyecek mi? Benim pek aklıma yatmadı dediğiniz:)

mikelazi
02-06-2021, 12:14
sadece arka yanlarda ve bagaj camında var.birde ön camda güneşlik şeklinde var.

bu zamanki tüm araçlarım bu şekildedir,hiç sıkıntı yasamadım

MECOO
02-06-2021, 12:39
dün yiğenime ceza yazmışlar cam filmi var diye, açıklaması ( görüşü engelleyecek süs, aksesuar, eşya ve çıkıntıları olan araçları kullanmak) bunu iptal ettirmemiz mümkünmü. mümkünse nasıl ?

MECOO
02-06-2021, 12:42
dün yiğenime ceza yazmışlar cam filmi var diye, açıklaması ( görüşü engelleyecek süs, aksesuar, eşya ve çıkıntıları olan araçları kullanmak) bunu iptal ettirmemiz mümkünmü. mümkünse nasıl ?

sanırım yazı karakter hatası olmuş,

dün yigenime ceza yazmış cam filmi var diye, ceza açıklaması (görüşü engelliyecek süs, aksesurar, eşya ve çıkıntıları olan araçları kullanmak) u ceza iptal edilebilirmi.

Sti_Ozan
02-06-2021, 12:43
Vallahi bendede yanlar ırx15 ön cam air80, yasaklarda uzun yol da yaptı ama ses eden olmadı. Zaten air80 bi değişik,yağmurlu kapalı havalarda ön cam koyu mavi oluyor güneşli havalarda hafif puslu ve renkli oluyor vs. lati50 yaptıracaktım uğraşırız diye air80 yaptırdım ama takan buna da takar sanırım. Şimdilik ses eden yok

Ormanci
02-06-2021, 13:11
sanırım yazı karakter hatası olmuş,

dün yigenime ceza yazmış cam filmi var diye, ceza açıklaması (görüşü engelliyecek süs, aksesurar, eşya ve çıkıntıları olan araçları kullanmak) u ceza iptal edilebilirmi.

Tam da aynı muhabbet.

Hala bundan ceza kesmeye çalışan mal polis var demek ki... Film buna girmiyor, görüşü engellemiyor. Böyle bi ceza yok film için...

Emsal dava var. Çok rahat iptal edilir.

Bu maddede kasıt, atıyorum arabaya merdiven koydunuz, tahta koydunuz boydan boya, sağ aynayı, dikiz aynasını falan göremiyorsunuz. Böyle kullanmak yasak. Ceza buna ait.

Ayrıca film yüzünden ceza kesen polisin, "gardeşim bu film coh goyu" diyerek kesme yetkisi yok. Kime göre neye göre, tutanak tutması ve derecesini belirtmesi de gerekiyor.

Hem madde uymuyor, hem de "geçerli" bir tespit yapamadığı için iptal ediliyor.

Ormanci
02-06-2021, 13:13
Hatta bu son dediğim tespit mevzusu egzoz için de geçerli.

Polis durdurup "bunda abart egzoz var" diyerek ceza yazamıyor. Yazsa da iptal ediliyor. Bunun da emsal davası vardı yanılmıyorsam. "Tespit yapacaksın, kaç desibel, kime göre neye göre sesli" diye... Adamın kestiği cezada tespit mespit yok.

Bu davaları alan avukatlar çok güzel akıllılık edip, mevzuyu tam anlayıp, yılların mallıklarını kırdılar bu sayede.

Ormanci
02-06-2021, 13:16

Polis durdurup "bunda abart egzoz var" diyerek ceza yazamıyor. Yazsa da iptal ediliyor. Bunun da emsal davası vardı yanılmıyorsam. "Tespit yapacaksın, kaç desibel, kime göre neye göre sesli" diye... Adamın kestiği cezada tespit mespit yok.

Bu davaları alan avukatlar çok güzel akıllılık edip, mevzuyu tam anlayıp, yılların mallıklarını kırdılar bu sayede.

Bölük pörçük yazdım ama sonradan aklıma geldi.

Cam filmi mevzusunu da kopartan bu davalar oldu.

Davayı alan ve açan avukat dedi ki ceza kesilen madde yanlış. Oysa polisler yıllarca bunun üzerinden gittiler. Çünkü aslında filme yönelik olarak mevzuatta bir ceza yoktu. Tamamen "keyfi" kesilmiş cezalardı.

Bu davalar haber falan olup emsal de teşkil edince, haber ve düzenleme haberleri tarihlerine bakın, çok yakındır, hemen mevzuat hazırlama işine giriştiler. Millet dükkanını açtı hazırladı, yatırım yaptı etti. Sonra bi ara iptal ettiler, hala da daha çıkaramadılar yanılmıyorsam. Yönetmelikleri, dereceleri şunları bunları her şeyi hazırdı.

Ondan beridir de cam filmi ceza konusu değil.

Polisleri ikna edebilirseniz edin, ama çoğunluğu ben yazarım sen yiyorsa iptal et modunda. Ama öğrenecekler... Keşke daha fazla uğraşan olsa bu davalarla, veya daha hızlı sonuçlansa. O zaman "seve seve" umursayacaklar.

MECOO
02-06-2021, 13:19
Detaylı cevaplarınız için teşekkür ederim. Peki nasıl iptal ettiriyoruz ? yani emsal olan durumla alakalı nerden bilgi edinebiliriz.

Ormanci
02-06-2021, 13:29
Detaylı cevaplarınız için teşekkür ederim. Peki nasıl iptal ettiriyoruz ? yani emsal olan durumla alakalı nerden bilgi edinebiliriz.

Rica ederim..

Müracaat: Avukat :)

Emsal dava ve kararı ile ilgili sanıyorum bi sorgulama ekranı falan olsa gerek Adalet Bakanlığı veya benzer bir yerlerin sayfasında, millet öyle bulup koyuyor çünkü ama hiç kullanmadığım için bilmiyorum.

Ancak o dönem haberlere falan da çok konu oldu, belki öyle de bulunabilir. Ancak iptal için zaten dava açılması gerek. Avukat da bu emsal davayı gösteriyor, orada verilmiş kararı içtihat olarak uygulanmasını istiyor yanlış bilmiyorsam.

misery1903
02-06-2021, 13:31
Ön cam yan camlar gibi darbe alınca tuzla buz olmaz. Cam filmi kaza anında ön camı içeriden kırarak arabadan çıkmanızı zorlaştırabilir/engelleyebilir sadece.

Grimlord
02-06-2021, 13:37

Öyle güzel yazıyolar ki, özellikle Ankara'da... Üstüne çevre ve şehircilik bakanlığından ceza geliyor. Yazılan 100 kişiyse iptal ettiren 5tir muhtemelen. :)

İstediğiniz kadar itiraz edin, adam "ben keserim, sen itiraz edersin" diyor. "Çevreyi rahatsız edici derecede gürültülü araç" maddesinden yazıyorlar. Egzoz patlak olsa da düz borulu olsa da farketmiyor. Egzoz ucundan bile ceza yazdılar bir ara.
Sonuçta paşa paşa ödeniyor. Normalde desibel ölçerle yapılması gerekiyor ama nerdeeeeeeee...

Arkadaşım 2 sene önce egzozdan ceza yedi, üstüne 3 bin lira mıydı tam hatırlamıyorum, yüklü miktarda ceza geldi. Ödeyip itiraz etti, hiç birşey çıkmadı. Geriye Yaşanan stres, arabanın otoparka çekilmesi, vs vs maceralar kaldı :D

Otoparka çektikten sonra yaşananlar tam komedi, sanayiden usta çağırıp jet taşıyla egzozu kestiler. Git yaptır gel dediler, egzozu da vermediler. (düz boru + hks susturucu vardı)
Susturucusuz gezdi tüm Ankara'yı, üstüne bir polis daha çevirdi, yine ceza yazmaya kalktı. :D Ceza kağıdını görünce ikna olmuştu.
Trajikomik gerçekten.

Ormanci
02-06-2021, 14:38
İstediğiniz kadar itiraz edin, adam "ben keserim, sen itiraz edersin" diyor. "

Olayın saçmalığı burada başlıyor zaten, aynen öyle maalesef.

İşte o noktada ya polise bi şekilde bi destekle atar gider ayar vermek lazım, ya da bi şekilde muhabbetle falan yazdırmamak :D

Ülke ülke, adalet de adalet olmadığı için, dallamalarla uğraş dur işte. "Normali" bu ama işte... Dediğin gibi bir de işin "itiraz edilme" boyutu var, uğraşmıyor kimse.

MECOO
02-06-2021, 15:40
Rica ederim..

Müracaat: Avukat :)

Emsal dava ve kararı ile ilgili sanıyorum bi sorgulama ekranı falan olsa gerek Adalet Bakanlığı veya benzer bir yerlerin sayfasında, millet öyle bulup koyuyor çünkü ama hiç kullanmadığım için bilmiyorum.

Ancak o dönem haberlere falan da çok konu oldu, belki öyle de bulunabilir. Ancak iptal için zaten dava açılması gerek. Avukat da bu emsal davayı gösteriyor, orada verilmiş kararı içtihat olarak uygulanmasını istiyor yanlış bilmiyorsam.

Tekrar ilginize teşekkür ederim, yiğenime ileticem inşallah halleder.

B-Devi
02-06-2021, 19:46
Cam patladığında film olsun, olmasın her halükarda tuz buz olacak. Film ile yapışık kalacak zaten, tam aksine süre kazandırır.

Film olmadığı ve cam patladığı zaman, şöför panik yapmayacak mı? Yada yine film olmadığı zaman, patlayan cam araç içindekilere gelmeyecek mi? Benim pek aklıma yatmadı dediğiniz:)

Mevzuyu bilmediğiniz veya canlı olarak yaşamadığınız için hayal edemiyor olmanız normal. Cam parçalanıyor derken evinizdeki camın kırılıp parçalanmasından bahsetmiyoruz :) Otomobil camları özel havalı cam olarak üretiliyor. 300km hızla da gitseniz cam patladığında 5-6 mm parçalar halinde ufalanarak sağa sola saçılıyor. illa ki üzerinize de geliyor ama ne zarar veriyor, ne de canınızı yakıyor. Hatta size şöyle izah edeyim; o havalı cam parçalarını avucunuza alıp tüm gücünüzle sıksanız bile elinizi kesmez. O kadar zararsız hale geliyor. Ama siz o ön cama film takarsanız camın ufalanarak dağılmasına engel olacaksınız. Otobüs/kamyon camı gibi kırıldığı halde önünüzde durmaya devam edecek. Allah korusun o esnada hızınız çok yüksek ise o anki basınç ile o cam olanca ağırlığıyla üzerinize abanacak. İnanın bana bu hiç hoş olmayacaktır :)

grkan55
02-06-2021, 20:07
kozyatağı metronun orda çevirme vardı arabayı ben kullanıyordum babam yolcu koltuğunda telefon ile konuşuyordu zaten benim telefonum şarja bağlıydı polis ben seni gördüm diye bana ceza yazdı git itiraz et dedi büyük ihtimal daha yeni polis olmuş benim yaşlarımdaydı ego tatmini yaptı galiba

gespenster
02-06-2021, 23:52
Öyle güzel yazıyolar ki, özellikle Ankara'da... Üstüne çevre ve şehircilik bakanlığından ceza geliyor. Yazılan 100 kişiyse iptal ettiren 5tir muhtemelen. :)

İstediğiniz kadar itiraz edin, adam "ben keserim, sen itiraz edersin" diyor. "Çevreyi rahatsız edici derecede gürültülü araç" maddesinden yazıyorlar. Egzoz patlak olsa da düz borulu olsa da farketmiyor. Egzoz ucundan bile ceza yazdılar bir ara.
Sonuçta paşa paşa ödeniyor. Normalde desibel ölçerle yapılması gerekiyor ama nerdeeeeeeee...

Arkadaşım 2 sene önce egzozdan ceza yedi, üstüne 3 bin lira mıydı tam hatırlamıyorum, yüklü miktarda ceza geldi. Ödeyip itiraz etti, hiç birşey çıkmadı. Geriye Yaşanan stres, arabanın otoparka çekilmesi, vs vs maceralar kaldı :D

Otoparka çektikten sonra yaşananlar tam komedi, sanayiden usta çağırıp jet taşıyla egzozu kestiler. Git yaptır gel dediler, egzozu da vermediler. (düz boru + hks susturucu vardı)
Susturucusuz gezdi tüm Ankara'yı, üstüne bir polis daha çevirdi, yine ceza yazmaya kalktı. :D Ceza kağıdını görünce ikna olmuştu.
Trajikomik gerçekten.

çoğu yerde söylediğin gibi, egzoz lu araç kalmadı zaten doğru düzgün :) kafaya taktıktan sonra istediği şekilde yazıyorlar, itiraz vs de sonuc alan çok az kişi var cevremde.
efendide konussan atarlıda konussan hiç bişeyin değiştiği yok

CelalMrz
03-06-2021, 06:50
Dün cezamı ödedim meni kaldırmaya gittim memur arkadaş daha yandaki filmlere de laflanıyodu karartılmış cam falan dedim yemedi tırnakladı mırnakladı biraz uğraştı bunları da sök öyle gel dese bölge trafiğin önünde yakacaktım arabayı kaldırdı sonra meni. Araba da stoklar stoğu beyaz renk 308 pejo imzamda yazan alfa falan değil öyle jant yay dikkat çeken bir araba değil app bile yok.