PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : bayiden alinan 2. el arac icin tekrar ekspertize gerek var mi ?

enes_srb
21-10-2017, 09:26
oncelikle merhaba, dun renault mais te takastan gelen bmw ye kapora biraktik pazartesi alicaz kismetse baya aradilar arac icin ben ordayken kacirmak istemedim acikcasi.araci ekspertize kendileri sokup bakmislar hatasiz arac sizede kaseli imzali belge vericez dediler. acaba kendimde bi yere gostersem mi araci ? istinyede borusanin karsisinda olan yer bu arada .

Bugraaa
21-10-2017, 09:29
sende yaptır ekspertiz sıfır araçlarda bile hata oluyorken ikinci elde yüksek inanma sen aldıktan sonra sıkıntı olursa kaşeli imzalı aldın derler ;) burası tr :D

DOHC
21-10-2017, 09:35
Sıfır araçların bile boyalı satıldığı günümüzde, ben olsam sokarım expertize.
O belge araç bayiden çıkana kadar geçerli. ertesi gün götür "bu kazalıymışi boyalıymış" de bayi sana "dünden beri kaza yapıp tamir ettirmediğin ne *****" diyecektir.

enes_srb
21-10-2017, 09:37
O belge araç bayiden çıkana kadar geçerli. ertesi gün götür "bu kazalıymışi boyalıymış" de bayi sana "dünden beri kaza yapıp tamir ettirmediğin ne *****" diyecektir.

benimde aklima geldi o taraflarda nereye goturebilirim o konuda tavsiye verebilcek var mi peki ?

DOHC
21-10-2017, 09:43
En yakın maslak sanayi sanırım. Arkadaşlar öneride bulunacaktır.

fthdrn
21-10-2017, 09:51
Expertiz-motor ustandan onay almalısın.

AliDogukan
21-10-2017, 09:57
Babama 2011 model Vw marka sıfır araç aldık.Bu yaz satma durumu oldu,daha sonra satmaktan vazgeçtim ama sıfır araba boyasız olduğumdan emin olmama rağmen gittim baktırdım.İnsanlar belki yüzlerce binlerce km öteden benim lafıma itimat edip gelecek diye emin olmak istedim.Velhasıl dayıcım ben sıfır km arabaya yaptırdıysam sen kesin yaptırmalısın :)

enes_srb
21-10-2017, 10:01
Babama 2011 model Vw marka sıfır araç aldık.Bu yaz satma durumu oldu,daha sonra satmaktan vazgeçtim ama sıfır araba boyasız olduğumdan emin olmama rağmen gittim baktırdım.İnsanlar belki yüzlerce binlerce km öteden benim lafıma itimat edip gelecek diye emin olmak istedim.Velhasıl dayıcım ben sıfır km arabaya yaptırdıysam sen kesin yaptırmalısın :)
cevremdekiler buyuk yerlerde oyle sey olmaz vs dedilerde yinede icim rahat olmicak benim en iyisi yaptirmak :)tavsiye uzerine gezen adama yazdim bakalim cevap bekliyorum onlardan

tiMachine
21-10-2017, 10:19
Aga güvenme kesinlikle yaptır, hatta yüksek model araba alıyorsun 2 defa yaptır garanti olsun

Ferhat_V
21-10-2017, 10:26
en fazla 150 200 vericen yaptır expertizi için rahat olsun al bin.

Emre İlbi
21-10-2017, 10:34
cevremdekiler buyuk yerlerde oyle sey olmaz vs dedilerde yinede icim rahat olmicak benim en iyisi yaptirmak :)tavsiye uzerine gezen adama yazdim bakalim cevap bekliyorum onlardan

Öyle bir yapıyorlar ki, aklınız almıyor, kuzenim Toyota bayiisinden ikinci el bir araç aldı, arabadan anlamaz, yetkili servis diye güvenmiş, 3 parça boyalı diye almış, ben yaklaşık 3 ay sonra gördüm, araba önden kazalı, boyasız 2-3 parça var desem yeridir, araba macun manyağı, binmek için almıştı, ben gördükten sonra satma kararı almış, aldığı rakamın aşağısına satmış geçenlerde, bu sebeple asla güvenmeyin

enes_srb
21-10-2017, 10:37
simdi aradim bayiyle konustum araci disari cikartamicaklarini soylediler satisi olmadigi icin 1 sene garantili arac sorun olmaz vs dediler ne yapsam bilemedim

optimus_prime
21-10-2017, 11:14
biraz daha dandik bayi olsa götür derdim de ben aynı durumda olsam expertize gerek duymadan alırdım heralde çünkü biz oyak indirimnden çok araç aldık maisten

renaultun direk distribütörü sonuçta diğerleri gibi bayi kafasında değil

ozoozo
21-10-2017, 11:30
Büyük bir galeri olupta bayi vs olmasa gösterin derdim ancak çevrenizde illa ki vardır bir eş dost arabadan anlayan , boya makinesi falan varsa kendiniz yapın ekspertinizi. Motor için zaten belli başlı testler yapmadan anlamanız mümkün değil , bir çok yerde kaporta , yürüyen vs olarak ekspertiz yapıyor neticede motorun zaten garantisi yok saat gibi çalışır 3 gün sonra gider biraz şans işi. Ben mengerler'den aracı alırken kibar bir dille rica ettim aracı lifte kaldırabilir miyiz diye , yanlış anlama senin ile alakalı değil neticede para vereceğim içime sinsin dedim , haliyle danışman da haklı olarak tabi dedi aracı servise çektik kontrol lifte kaldırıp alt tarafa , yürüyene vs baktık. Sağolsun Oğuzcan kardeşimde boya makinesini almıştı her yerine baktık , helallik aldık aracın devrini aldık geldik.

Demem şu ki bu tarz servisler araçların dışarı çıkartılmasına pek müsade etmiyor bu araçta bir şey olduğu veya çıkacağından değil yasak, satış vs olmadığı için giderken bir yerde patlarsa araç kimse cevap veremez o yüzden kendiniz yapabilirsiniz , şaselere, direklere , kapı içlerine vs bakın. Birde boya makinesiyle kontrol edin zaten pekte yapacak bir şey kalmıyor. Aracı çalıştırın sesini dinleyin , turbo vırt zırt hortumlar falan kontrol edin bitti gitti :) Ben aracı alırken mengerlerden kaşeli , imzalı hatasız-boyasız- kusursuz vs diye imzalı evrak aldım , koca mengerler de zaten böyle 3 kağıt yapacaksa yaşamayalım daha iyi. Zaten kendimiz de kontrol etmiştik formaliteden aldım kilitledim kasada duruyor , inşallah çıkarmak nasip olmaz ama yinede kafam rahat etsin diye aldım.

yilmazcatalbas
21-10-2017, 11:32
Bence 150-250 TL'den kaçıp veya ne çıkabilir ki diyerek risk almayın, kesinlikle baktırın çünkü farklı bir durum çıktığında zarar en az 5000 TL'den başlıyor. Araca expertiz yapılmasını istediğini oradaki doğru kişiye söylediğinde ufak bir rica işi çözer diye düşünüyorum, hiç olmadı bir kaporta boya ustası götürüp kontrol ettirme imkanınız varsa içiniz çok daha rahat binersiniz. Eğer buna da problem çıkarırlarsa o garanti verdikleri imzalı kaşeli expertiz kağıdına 1-2 madde ekleyerek kendinizi garantiye alabilirsiniz.

ikuybu
21-10-2017, 11:37
Kolumandan arkadaşıma ithal araba sattılar,o kaşeli belgeler hiç bir işe yaramıyor uğraşır durursun,kimseye güvenmeyin kendi elinizle götürüp detaylı baktırın.

Ahmetfikri
21-10-2017, 11:42
2.el araçlarla ilgilenen danışmanlar bildiğin galerici gibi dikkatli olmak lazım :)

G.U.Z.
21-10-2017, 11:50
Teslim almadan hemen once yaninizda bir kaporta ustasiyla gidin.. Onceden expertiz yaptirip teslim oncesi parcasi degistirilen araclar da oluyor

mikelazi
21-10-2017, 11:51

her bayii aynı değil

tecrübeyle sabit :)

MBuğra
21-10-2017, 11:52
Gezenadamı arayın. Araç başına gidipte ekspertixi aracın olduğu yerde de yapıyorlar. Tabi araç başında yaptıkları sadece kaporta-boya-değişen kontrolu oluyor. Gerçi ekspertiz merkezlerinde yapılan dyno ölçümünden motor sağlığı fasa fiso bana göre.

Geçen bir bayan sıfır opel aracı için bayiye gezenadam ekspertizi çağırmıştı. Sizde de öyle yapabilirsiniz.

M3CSL
21-10-2017, 12:13
Dışardaki ekspertizinde/ustanında yüzde yüz bileceği bir şey değil,Marka kurumsalsa güvenmek gerek.

pirasa
21-10-2017, 12:50
Dışardaki ekspertizinde/ustanında yüzde yüz bileceği bir şey değil,Marka kurumsalsa güvenmek gerek.

marka kurumsalsa mı ? dod la ilgili açılmış şikayetlere bakarsan piyasanın ne durumda olduğunu anlarsın :D adamlar ne kumpaslarla milleti kandırıyor. zaten aracı verirken bi evrakda vermiyorlar burası orjinal burası boyalı diye. alıyorsun satarken ortaya çıkıyor :D

optimus_prime
21-10-2017, 14:22
Yahu dışarıdaki exper yapıyorum diyen ustalar çok mu iyi. Adamın elindeki boya makinası boktansa bazen boyalı yerleri bulamıyorlar bile. Benim kazasız boyasız bir arabama 3 parça boya var dedi bir Exper ondan sonra Alacak arkadaşa dedim başka sağlam bir yere götürelim yine boya çıkarsa ben vercem expertiz parasını dedim götürdük kız gibi çikti araba dyno falan hepsine baktı.

Yani demem o ki bu Exper ve güvenirlkl işi biraz satan firmaya ve tecrübelere göre değişiyor. Dod sonucta doğusun bayilerindeki işgüzar adamların hatalarıyla yapılan expertizi yazıyor. Ben dod dan da 2 kere araç aldım dediklerinin dışında bir şey çıkmadı satarken. Mais den şikayet eden varsa okuyun netten falan yoksa alın gitsin mais sonuçta ayrıca 2015 BMW için gidiyorsanız orijinal olma olasılığı normal yani

enes_srb
21-10-2017, 14:31
Yahu dışarıdaki exper yapıyorum diyen ustalar çok mu iyi. Adamın elindeki boya makinası boktansa bazen boyalı yerleri bulamıyorlar bile. Benim kazasız boyasız bir arabama 3 parça boya var dedi bir Exper ondan sonra Alacak arkadaşa dedim başka sağlam bir yere götürelim yine boya çıkarsa ben vercem expertiz parasını dedim götürdük kız gibi çikti araba dyno falan hepsine baktı.

Yani demem o ki bu Exper ve güvenirlkl işi biraz satan firmaya ve tecrübelere göre değişiyor. Dod sonucta doğusun bayilerindeki işgüzar adamların hatalarıyla yapılan expertizi yazıyor. Ben dod dan da 2 kere araç aldım dediklerinin dışında bir şey çıkmadı satarken. Mais den şikayet eden varsa okuyun netten falan yoksa alın gitsin mais sonuçta ayrıca 2015 BMW için gidiyorsanız orijinal olma olasılığı normal yani
Evet ben 2015 bmw yi dusunuyorum amcam anlar az cok bakti boya degiseni temiz dedi ama motor icin bisey diyemedi tabi. firmayla ilgili bi sikayet bulamadim boyle alicaz galiba hayirlisi olsun

Grimlord
21-10-2017, 14:32
Ben olsa kesin baktırırım tekrar. Bu ülkede sıfır araçlar tırdan düşürülüp boyanıp sıfır diye satıldı :D

optimus_prime
21-10-2017, 14:46
Evet ben 2015 bmw yi dusunuyorum amcam anlar az cok bakti boya degiseni temiz dedi ama motor icin bisey diyemedi tabi. firmayla ilgili bi sikayet bulamadim boyle alicaz galiba hayirlisi olsun

BMW servisi arayıp şasi no dan geçmişini de öğren bakım falan yapılmış mı diye o arada motor şanzıman konusunda garip değişen falan bişe olmuşsa belki o zaman şüphe çeker 100 kusur para verip BMW alan adam kasko yaptırmıştir heralde onu da sigorta geçmişinden öğren olsun bitsin

enes_srb
22-10-2017, 06:54
istediğiniz usta yı getirip baktırabilirsiniz dediler bayii de alıp öyle gidicem pazartesi kısmetse alıcaz , öneriler için teşekkürler

alper_pug
22-10-2017, 08:44
2012 de sıfır alınan Polo aracımın sol kapısının değişmiş olduğunu satarken öğrenmiştim :D Kimseye güven olmaz malesef.

bomberr
22-10-2017, 09:05
Sıkıntı şu ki; böyle büyük bayilerin 2. elini de alsanız ekspertiz için dışarı çıkarttırmıyorlar. Bu durumda kendiniz orada boyasına falan bakmaktan başka çare kalmıyor. Elinizde onaylı ekspertiz raporu olacak en kötü aldıktan sonra yaptırırsınız ekspertizi, farklı bi durum olursa önce bayiye gidip söylersiniz. Olmadı tüketici hakem heyeti vs. uğraştırır biraz.

Octane
22-10-2017, 10:53
Herkesin peşinden koştuğu bir firmadan satılan sıfır km araçta boya çıktığı, yine herkesin peşinden koştuğu farklı bir firmadan satılan aracın yüksek donanım sipariş edilip içinden donanım sökülüp alt donanım diye satıldığı bir ortamda ben hayatta güvenmem. Dışarı çıkaramıyorlarsa kendileri bilirler, alacağınız araç ae86 falan da değil, her yerde olan normal araba. Başkasını alın.

Shadow_Dancer
22-10-2017, 10:56
Babamdan alsam kendim expertize sokarım

kiraccemal
23-10-2017, 15:46
kayınpederime derindere otomotiv bayisinden 2. el ford focus aldım ekspertiz garantili olduğu için tekrar yaptırmaya gerek duymadım ama siz içinizin rahat etmesi açısından tekrar yaptırın bence

drago
23-10-2017, 16:51
Aracı alın, öyle yaptırın ekspertizi.

Bir şey çıkarsa hemen satışın iptali yaparsınız.

MatraX_07
23-10-2017, 17:06
Eski Renault 2.el satıs sorumlusu yeni Oto ekspertiz Yetkilisi olarak yorum yapmak gerekirse ''ekspertiz yaptır''
Yanlıs anlasılma olmasın sadece Bayıler Kaporta,Boya ve Motor kontrolü yapar
Ekspertiz gibi detaylı inceleme,dyno,şanzıman vs kontrolü yapılmaz

Berkan
23-10-2017, 22:01
Sasiyi al karşısındaki istinye borusanada gidiver. Herhangibi rica edecegin satisci aracta birsey varsa iki saniyede gorebilir zaten

corrado
23-10-2017, 22:17
bazen yaşadığımız ülkeyi unutuyoruz
maalesef kurumsal firmaların her yeri kurum bağlamış durumda

aşağıdaki gibi onlarca örnek bulabilirsiniz.

mengerler ve mercedes ile yaşadığım kotu tecrube - ekşi sozluk (https://eksisozluk.com/mengerler-ve-mercedes-ile-yasadigim-kotu-tecrube--5434020)

GuNeS
24-10-2017, 10:22
Hasar kayıtsız lokal boyalı araç diye yazıp telefondada yeminler edip istanbuldan izmire gidersin. Aracın 3 hasar kaydı ve 3 parça boyası çıkar ve bu yetmezmiş gibide ilandaki araçla senin baktığın aracın farklı olduğu ortaya çıkar. Almıyorum dediğin zamanda '' Aracı iki gündür bekletiyorum sen gelip alıcaksın diye çok uzadı bu iş'' diyede cevap alırsın :) Bunu yapanda japon bir markanın yetkili bayisi olunca da , artık babamdan dahi alsam expertize sokarım. Tabikide pire için yprgan yakmaya gerek yok ama durum böyle :) Tavsiyem her daim expertize sokun aracın nerden alındığı kimden alındığı önemli değil.

Tunacan
24-10-2017, 10:44
2010 yılında sahibinden kayınpedere toyota corolla aldık. araç ful toyan bakımlıydı. almadan önce yine oraya götürdük expertiz yaptıralım diye. Söylediklerine güvendik aldık aracı.
Aradan 1 yıl geçmeden bakım için başka bir servise gitttik. Aracın alttan hasarlı olduğunu öğrendik. Bunu da yetkili servis toyan bizden gizlemiş.
Demem o ki, bu ülkede hiçbir kuruma, şahsa expertiz için güvenmem...