PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Araç kasko bedeli ve satış fiyatı ilişkisi

Black_Eagle
04-10-2017, 11:27
Anlayamadigim bir konu var yardımcı olacaklara teşekkürler şimdiden. Bazı araçlarda satış bedeli kasko bedelinin çok üstünde mesela subaru gibi. Bazı araçlarda ise çok daha altında genellikle premiumlarda böyle oluyor. Örnek vermek gerekirse yazın cls 350 aldım 2011 model kasko bedeli 280k 'di aldığım fiyat 200k şu anda e 250 coupe kullaniyorum kasko bedeli 150k aldığım fiyat 107k ama eski bir sti ci olarak subarularida surekli takipteyim 2006 2007 sti kasko bedelleri 65k ama sitede 120k 130k diye fiyatlar var. Doluluk olayına falan girmeden boşlar bile 100k nın üstünde. Gerçi sti yda inanılmaz pazarlık payları oluyor 120k yazılan sti yin 85k ya satıldığını gördüm ama yinede merak ettigim atıyorum aracim çalındı pert oldu vs vs ben 120k ödediğim araçtan 60k mi alabilcem yoksa noterde ödediğim rakam falan gösterge olabiliyor mu.

altugkocer
04-10-2017, 11:43
Beterin beteri var :D

http://i63.tinypic.com/2v8k3kz.png

http://i63.tinypic.com/4g6p93.png

free-hifi
04-10-2017, 11:44
1001067 TOFAS-FIAT LINEA POP 1.3 MULTIJET 95 2015 52.478,00 ₺

43 e müşteri çıkmamıştı :)

Black_Eagle
04-10-2017, 11:48
Ee peki bu kasko bedeli neye göre kime göre belirleniyor. Hayır adam 150 ye aldığı 250 kasko bedeli olan aracıda pert ettiğinde 250 almasın ama 120 ye alıp 60 kasko bedeli olan araçtan da zarar etmesin. Benim derdim bu

MK8800
04-10-2017, 11:49
2 sene falan önce kasko değeri üzerinden milyonluk vurgun yapan arkadaşlar oldu Ankara'da , o zamanlar kasko değerinden pert ödeniyordu şuan sanırım piyasa değeri olması ama bilen daha net yorum yapar .

Kasko değerinin avantajı premium araçlarda kredi kısmında olabiliyor .

Örnek ; 2013 Porsche Panamera'nın ruhsatta Platinium Edition geçen paketini bulursanız , 750.000 TL kasko değeri bulunuyor .

Biraz işbilir bi bankacınız varsa zaten aracın piyasası 300.000 lira falan ; şahıs/şirket farketmeksizin taşır kredisi olarak( en avantajlısı bence) kullanıp 300.000'e değer kaybı olacağını zannetmiyorum araca binersiniz 350.000 lira da cebinizde en uygun faiz oranlarınızdan paranız kalır , gerisi size kalmış :D

Geçen sene bunun ticaretinden tabi biraz ekmek yemiştim ama fikir ve yönlendirme konusunda akıl hocam halilcakir görürse de yazabilir .

dqn
04-10-2017, 11:56
Geçen doğuş otoda kaporta boyada ki temsilci ile konuşmuştum arabamı verirken, artık ikinci el piyasa değerine göre kasko para ödüyor dedi.Yani kasko değerinin artık pek önemi kalmadı.

DOHC
04-10-2017, 12:25
Kasko firmaları reasürens kurumunun fiyatlarını baz alıyor.
Ama sanırım belli bir yüzde de bu rakamı artı veya eksi olarak değiştirbiliyorsunuz.
Örneğin BMW, Mercedes gibi arabaların tek kasko bedeli var ama donanım fiyatı etkiliyor.
İlave prim ödeyerek bu aksesuarları poliçeye yazdırıp, güvence altına alınabilir.
Fakat üzücü bir durum olduğu zaman süreç sanırım sinir harbine dönüyor.
Kasko reasürans fiyatını baz alıyor. Sen piyasadan eş donanım-kilometre araba fiyatlarını gösteriyorsun falan......

Octane
04-10-2017, 13:05
Audi ttler de öyle. 75bine aldığın ttnin kasko bedeli 119bin tl. Bi de renault vel satis. 20binlik aracın kasko bedeli 60bin tl.

Black_Eagle
04-10-2017, 13:19
Peki hiç tecrübe eden oldumu ben kasko bedeli düşük satış fiyatı yüksek bir araç aldiğimda herhangi bir olumsuz durumda satın aldığım fiyat mi kasko fiyatı mi geçerli.

Sadık Özyer
04-10-2017, 13:22
s2k cilar kaskoya fazla para veriyor diye biliyorum 170 bin ödesin diye..

halilcakir
05-10-2017, 09:22
2 sene falan önce kasko değeri üzerinden milyonluk vurgun yapan arkadaşlar oldu Ankara'da , o zamanlar kasko değerinden pert ödeniyordu şuan sanırım piyasa değeri olması ama bilen daha net yorum yapar .

Kasko değerinin avantajı premium araçlarda kredi kısmında olabiliyor .

Örnek ; 2013 Porsche Panamera'nın ruhsatta Platinium Edition geçen paketini bulursanız , 750.000 TL kasko değeri bulunuyor .

Biraz işbilir bi bankacınız varsa zaten aracın piyasası 300.000 lira falan ; şahıs/şirket farketmeksizin taşır kredisi olarak( en avantajlısı bence) kullanıp 300.000'e değer kaybı olacağını zannetmiyorum araca binersiniz 350.000 lira da cebinizde en uygun faiz oranlarınızdan paranız kalır , gerisi size kalmış :D

Geçen sene bunun ticaretinden tabi biraz ekmek yemiştim ama fikir ve yönlendirme konusunda akıl hocam halilcakir görürse de yazabilir .

Tövbe estağfurullahhhhh ne akıl hocası olm :) Sen soruyorsun bende yol gösteriyorum finansman konularında. Net varlıkta eksinin eksisinin eksisinde olup hala şekil peşinde koşan kekoları sen buluyorsun mesela :) Ama tr porsche satışlarına büyük doping yapmış olduğu doğrudur bahsi geçen konunun :)

chatlaxs
05-10-2017, 15:44
Kasko Poliçe Klozlarında veya bilgilendirme formunda yazar ordan okuyabilirsiniz. Teminatlar kısmında da araç değeri yazmaz RAYİÇ BEDEL olarak yazar

4.9 RAYİÇ DEĞER KLOZU
İşbu poliçede teminat altına alınan sigortalı araç, hasar tarihi itibariyle rayiç değerine kadar teminat altına alınmıştır. Sigorta tazminatının hesabında sigortalı aracın, riziko gerçekleşmesi anındaki rayiç
değerleri esas tutulur. Tazminat bedeli, poliçede belirtilen araç ve standart aksesuarlara göre
belirlenecek olup, aracın orijinalinde olmadığı halde sonradan araca taktırılan aksesuarlar poliçede
belirtilmiş olması kaydıyla teminatta olup, aracın orijinalinde olmayan kasa, radyo teyp vs.
aksesuarlar poliçede belirtilmemişse teminata dahil olmayıp poliçe kapsamında tazmin
edilmeyecektir. Sigortalı aracın orijinalinde bulunan aksesuarlarının tespit edilebilmesini teminen,
sigortacı tarafından talep edildiği durumda aracın ilk satış faturasını ibraz etmekle mükelleftir. Rayiç
değer tespiti için, araç satışı yapılan en az 3 adet internet sitesi, Sahibinden Satılık, Kiralık, Emlak, Oto, Alışveriş Urunleri (http://www.sahibinden.com.tr),
www.arabam.com.tr,www.araba.com.tr olmak üzere sigortalı aracın kilometresi, önceki hasar
durumları, mekanik, kaporta ve boya değişim/onarım durumları da göz önüne alınarak, rayiç değer
araştırması yapılır. Rayiç bedel tespiti bu yöntem ile hala belirlenemiyorsa , ilgili hasara ilişkin eksper
raporunda yer alan rayiç değer esas alınır. Sigorta yapılan aracın priminin hesabına esas teşkil eden
bir özelliğinin yanlış beyan edilmesi durumunda Beyana Aykırılık Klozu hükümleri uygulanacaktır.
Yeni değer klozu ile ilgili hükümler saklıdır.

edr55
05-10-2017, 15:59
ben şöyle bi anımı anlatayım
54 e qashqai aldık 15bin trameri vardı.1 yıl kullandık araba pert oldu.Nette kasko bedeli 65 yazıyordu.Exper 'kasko bedeli olayı kalktı, sigorta şirketi size aracın piyasa değerine göre fiyat verir' dedi.Expertiz aşamasında experim bana sordu kafanızda rakam var mı diye, 61-62 dedim.Harbiden de 61 çıktı.1-2 hafta içerisinde verecekler, keşke 70 deşeymişim dedim ama, 5 lirayla kimse zengin olmaz, arabanın zaten 3-4bin masrafı vardı ağır bakımı gelmişti :)

bu arada bir soru sorayım, sigorta şirketi benden plaka, ruhsat, yedek anahtar ve süresiz vekaletname istedi.Parayı almadan vekaleti vereyim mi? bir sorun çıkar mı?

Sezgin
05-10-2017, 16:04
ben şöyle bi anımı anlatayım
54 e qashqai aldık 15bin trameri vardı.1 yıl kullandık araba pert oldu.Nette kasko bedeli 65 yazıyordu.Exper 'kasko bedeli olayı kalktı, sigorta şirketi size aracın piyasa değerine göre fiyat verir' dedi.Expertiz aşamasında experim bana sordu kafanızda rakam var mı diye, 61-62 dedim.Harbiden de 61 çıktı.1-2 hafta içerisinde verecekler, keşke 70 deşeymişim dedim ama, 5 lirayla kimse zengin olmaz, arabanın zaten 3-4bin masrafı vardı ağır bakımı gelmişti :)

bu arada bir soru sorayım, sigorta şirketi benden plaka, ruhsat, yedek anahtar ve süresiz vekaletname istedi.Parayı almadan vekaleti vereyim mi? bir sorun çıkar mı?

parayı aldıktan sonra dahi olsa süresiz vekaletin mantığı nedir ?

ikuybu
05-10-2017, 16:19
Sigortacıma sormuştum aracın güncel 2.el piyasa değeri araştırılıp o rakam ödeniyor,yani sigorta şirketiyle bir nevi pazarlık yapıyorsunuz.
Noterde yazdırdığınız bedel pert durumunda birşey ifade etmiyor.

edr55
05-10-2017, 18:45
vermeyeyim mi yani? mantığını ben de bilmiyorum ama mail ile sorduğumda 'Vekaleti alıp satış yapmadan zaten ödeme onayı veremiyoruz bu işlemler bütün pert olan araçlar da yapıyoruz herhangi bir sıkıntı yaşamazsınız.' diye geri dönüt aldım. bu arada kasko şirketim bilindik, isim olarak güvenilir yani.

ham
05-10-2017, 19:01
noterde çıkan bedelden ziyade kasko sigorta poliçesinde yazan bedel esas alınır. kasko priminiz kasko bedeline göre hesaplandığından poliçede yer alan bedelden fazlasını alamazsınız.

Dayı
05-10-2017, 19:33
Bu vekalet işi geçtiğimiz aylarda 15-20 gün ara ile başıma 2 kere geldi. 1i pert diğeri çalıntı motorsikletle ilgili. İlkinde araştırdığım için 2ncide direk verdim vekaleti. Adamlar evrak tamamlamak ve prosedürü yerine geçirmek için istiyorlar. Çalıntıda motor bir gün bulunursa satmak için istiyorlar, pert araçta da adamlar satacak aracı o yüzden istiyorlar.
Yukarı da arkadaşlar yazdı gerçi ama bende yazayım; çalıntı ve pert de emsal değer önemli. Km si bile önemli.
Mesela ben verilen parayı beğenmemiştim ve eyvellah kardeş ben para istemiyorum sahibinden.com da ki şu motoru istiyorum. Benim adıma satın alın demiştim.

vermeyeyim mi yani? mantığını ben de bilmiyorum ama mail ile sorduğumda 'Vekaleti alıp satış yapmadan zaten ödeme onayı veremiyoruz bu işlemler bütün pert olan araçlar da yapıyoruz herhangi bir sıkıntı yaşamazsınız.' diye geri dönüt aldım. bu arada kasko şirketim bilindik, isim olarak güvenilir yani.

Dayı
05-10-2017, 19:34
Kasko poliçesinde yazan değer gösterebilir misiniz.

noterde çıkan bedelden ziyade kasko sigorta poliçesinde yazan bedel esas alınır. kasko priminiz kasko bedeline göre hesaplandığından poliçede yer alan bedelden fazlasını alamazsınız.

Dayı
05-10-2017, 19:36
Bakın yukarı da bir arkadaş poliçe örneği paylaşmış, poliçeler de uzun süredir tam hasar ve çalıntı değeri yazmaz. piyasa değeri yazar.

edr55
05-10-2017, 20:24
Bu vekalet işi geçtiğimiz aylarda 15-20 gün ara ile başıma 2 kere geldi. 1i pert diğeri çalıntı motorsikletle ilgili. İlkinde araştırdığım için 2ncide direk verdim vekaleti. Adamlar evrak tamamlamak ve prosedürü yerine geçirmek için istiyorlar. Çalıntıda motor bir gün bulunursa satmak için istiyorlar, pert araçta da adamlar satacak aracı o yüzden istiyorlar.
Yukarı da arkadaşlar yazdı gerçi ama bende yazayım; çalıntı ve pert de emsal değer önemli. Km si bile önemli.
Mesela ben verilen parayı beğenmemiştim ve eyvellah kardeş ben para istemiyorum sahibinden.com da ki şu motoru istiyorum. Benim adıma satın alın demiştim.

teşekkürler, direk veriyorum o halde.

ham
05-10-2017, 21:31
Bakın yukarı da bir arkadaş poliçe örneği paylaşmış, poliçeler de uzun süredir tam hasar ve çalıntı değeri yazmaz. piyasa değeri yazar.

Siz vermişsiniz örneği işte rayiç bedel yazıyorsa kasko bedeli rayiç bedeldir.

sanctuary35
05-10-2017, 22:42
piyasa fiyatı ödemesi çok saçma değilmi? kasko parasını hesaplarke kurumun belirlediği fiyattan hesaplasın, pert öderke piyasa fiyatından.

barakuda26
05-10-2017, 22:51
Kasko değeri 89bin tl olan bi passat bugun 16bin tl'lik hasarı var diye(yetkili servis rakamı) perte çıktı ve şirket 90bin tl ödeme yapıcak. Piyasada toplam maliyeti maksimum yarı yarıya yapılabilcek bi hasar yüzünden 90 bin liralık aracı perte çıkartıyor şirket, aracı hasarlı olarak piyasadan alıcıya sattığı rakam 74 bin tl. Siz gerisini hesaplayın.

Black_Eagle
06-10-2017, 08:48
Yani şimdi sti gibi özel araçlar almak ciddi riskli yazılanlardan anladığım. 2006-2007 alsak kasko değerleri 60k o paraya sti yok. Aynı şekilde 2011 lere falan baksak durum daha karışık 140k kasko değeri var ama 140 a da satan var 195k ya da. Hangisini emsal alacak zaten o modelde satılan 3 4 araç var.

halilcakir
06-10-2017, 08:59
Yani şimdi sti gibi özel araçlar almak ciddi riskli yazılanlardan anladığım. 2006-2007 alsak kasko değerleri 60k o paraya sti yok. Aynı şekilde 2011 lere falan baksak durum daha karışık 140k kasko değeri var ama 140 a da satan var 195k ya da. Hangisini emsal alacak zaten o modelde satılan 3 4 araç var.

Bu tarz arabalarda bu nedenle zaten çok farklı kasko fiyatı çıkar yada bazı firmalar teklif bile vermek istemez.

kasko değeri 60 varsayıp öyle sana fiyat teklifi verse çok ucuz olacak kaza yaptığında sen 60ı kabul etmeyeceksin

150 den değerlendirip verse sana çok pahalı gelecek yaptırmak istemeyeceksin

zaten yaş şehir araç tipi vb konulardan genelde daha riskli bir grup yani biraz karmaşık bir konu

G.U.Z.
06-10-2017, 09:11
Kasko değeri 89bin tl olan bi passat bugun 16bin tl'lik hasarı var diye(yetkili servis rakamı) perte çıktı ve şirket 90bin tl ödeme yapıcak. Piyasada toplam maliyeti maksimum yarı yarıya yapılabilcek bi hasar yüzünden 90 bin liralık aracı perte çıkartıyor şirket, aracı hasarlı olarak piyasadan alıcıya sattığı rakam 74 bin tl. Siz gerisini hesaplayın.

74ten daha fazlaya satacağını söyleyebilirim, mesela; 2007 model accent era 1.4 26 bin tllik expertiz hasar tutarıyla 16.600e satıldı kapalı ihalede, yıl ve kmsine göre sahibinden.comdaki en pahalısı 25.500..

Dayı
06-10-2017, 09:18
Benim 2008 sti için %60 hasarsızlık indirimi ile 1592.67 tl kasko primi ödemişim.
Rayiç değer tarifi ise ; sigortalı aracın hasara uğraması halinde rayiç tesbitinde tüm Türkiye deki araçları kapsayan ve 2nci el satışı yapılan web sitelerinden alınan bilgiler ile 2nci el araç alım satımı yapan kişi ve kuruluşlardan alınan bilgiler, sigortalı aracın özelliklerine en yakın olan araç değeri esas alınır. yazıyor

Yani bu tesbitte aracın km si, daha önce bir hasarı var mı yok mu vs vs bir sürü etken var.

Dayı
06-10-2017, 09:22
Kasko değeri 89bin olan bir aracı 16bin tl hasar için perte çıkartmaları enteresan.

snan1910
06-10-2017, 09:28
Kasko değer listesi ile piyasa fiyatı arasında fark varsa acenteniz ile görüşüp ek prim ödeyerek araç bedelini arttırabilirsiniz.