Orijinalini görmek için tıklayınız : Kasko Hasarsızlık Aktarımı
Kasko ile alakalı tuhaf bir durumum var. Geçen sene Temmuz ayında yaklaşık 9 aydır kullanmadığım 8 yıllık aracımın kasko yenilemesine yaklaşık 1 ay zaman varken Sigortam.net bana 7inci basamak hasarsızlığım olmasına rağmen ilk kez bir önceki seneden fazla fiyat çıkardı. Bende itiraz ettim. Yenileme zamanı tekrar bakalım o zaman fiyat düşer dediler.
Bu olaydan yaklaşık 15-20 gün sonrada 1 tane sıfır araç aldım. Bunun sigortası ve kaskosunu yaparken önceki poliçemi gördü. Hasarsızlık aktarılacak mı dedi. Dedim satılmadı araç duruyor durmaya devam edicek. Kaskosunu aktarabiliriz dedi. Hayır kalsın ona da kasko yapacam diyerek sıfır aracın sigortası ve kaskosunu 1000+1000= 2000 TL şeklinde yaptım. 20-30 TL küsüratları olabilir.
Sonra eski aracımın kasko yenileme zamanı gelince fiyatı iyice abarttılar. Önceki sene fiyatının yaklaşık 2 katı istediler. Araç 10 yaşı geçmiş 11 yaş olmuş diye. Bende sinirlendim bağırdım çağırdım yaptırmıyorum kasko dedim. Zaten kullanmıyorum diye.
Bu olaydan yaklaşık 8 ay sonra bir sigorta eksperi tanıdık hasarsızlık indirimleri 6 ay içinde aktarılabilinir dedi. Ama tabi süre kaçtı. Eski poliçemdeki 7inci basamak aktarılamadı. Ama başka poliçeye bir kaç sene daha aktarılır dedi.
Şimdi senesi geldi kasko ve sigortanın. Denilen şu. Öbür araç satılmadığı için hasarsızlık aktarılamaz. Eğer satarsam o zaman o hasarsızlığı istediğim araca aktarabilirmişim.
Bu saçma uygulama doğru mu? Aracı neden satmak zorundayım. Poliçe zaten bitmiş. Ben neden hasarsızlığımı kazanmak için aracı elden çıkartmam gerekiyor.
Kendi üzerine 2. araçtan itibaren sanki sıfır araç alıyormuş gibi tekrar sigorta ve kasko fiyatları veriliyor diye biliyorum.
Eski aracın satışını eşinizin üzerine vererek hasarsızlık indirimi alınabilir
onursumer
08-08-2017, 13:13
ben forumda sigortak onusunda sormuştum aktarmam için satışı vermem gerektiğini soylemişlerdi geçen hafta aracımın birinin satışını verip o şekilde yeni aracıma aktarım yaptırabildim
10 yaşı geçince artması saçmaymış bu sene 10 yaşı dolcak benim arabanın 500 liralık kaskom 1000 liramı olcak acaba
Kendi üzerine 2. araçtan itibaren sanki sıfır araç alıyormuş gibi tekrar sigorta ve kasko fiyatları veriliyor diye biliyorum.
Eski aracın satışını eşinizin üzerine vererek hasarsızlık indirimi alınabilir
Araç sahıs firmamın üzerine kayıtlı. Satarken %1 KDV ile fatura kesmem lazım. Aracın 2inci sahibiyim ve göstermelikte olsa satış yapmak istemiyorum. Sistemin bu şekilde olması çok saçma.
Abi araç modeli nedir anlattığına göre temiz araba satarsam ven talibim garajda dursun :)
Abi araç modeli nedir anlattığına göre temiz araba satarsam ven talibim garajda dursun :)
206 RC olması lazım.
Aracı görmeden talip olan koca yürekli adam :D
NOT: Aracın temiz olduğunu bende düşünüyorum.
NOT2: Ölücüler lütfen mesaj atmasın :D
free-hifi
08-08-2017, 20:03
Aynı olay trafik sigortasında başıma geldi ama aracı sattim sigorta düzeltti ama kasko düzeltmedi firmadan firmaya değişiyor
gokhankenar
08-08-2017, 22:07
Şu an benim üzerime kayıtlı 2 tane araç var. düzenli olarak bindiğim aracıma 7. basamak ve hasarsızlık indirimi düzenli olarak uygulanıyorken, diğer aracıma sigorta yaptırırken epey yüksek bir fiyata yaptırmıştım. Buda onun gibi birşey heralde
Sigortam.net uzak durulması gereken bir yer.
kendilerine göre bir sistem geliştirmişler herhalde. uzun süre hasar yapmayan araçlara kasko yaptı gösterip ama gerçekte kaskolamıyorlar.
1990 yılından beri olan kasko poliçesi bir şekilde sigortam net ten yenileniyor araç değişiklikleri falan sene 2005 e geliyor. hasarsızlık indirimi en üst basamakta. bu tarihte kredi ile alınan bir araca kasko devrolacak kredi olmasa veya krediyi veren banka uçuk kasko fiyatı çıkartmasa o da fark edilmeyecek. o zaman yıllarca eski poliçeleri yapmadıkları ama varmış gibi işlem yaptıkları ortaya çıkıyor. koç sigorta bütün zararı falan üstleniyor ama son kasko olayı benim için artık son oluyor. eğer elinizde bir poliçe varsa hele sigortam net kesmişse önerim sigorta şirketinden poliçe teyidi yaptırmanız.
turkerrr
09-08-2017, 12:32
tc ve iki aracında plakalarını msj atarsanız durumu izah edebilirim.
turkerrr
09-08-2017, 12:33
ben forumda sigortak onusunda sormuştum aktarmam için satışı vermem gerektiğini soylemişlerdi geçen hafta aracımın birinin satışını verip o şekilde yeni aracıma aktarım yaptırabildim
kaskoda satış şartı yok, trafik sigortasında var.
Sadece trafik sigortası araç satılmadan iptal edilemez ve eski araç satılmadan yeni araca hasarsızlık aktarılamaz.
Kasko öyle değil.
Kasko yu kullanıcı isteğiyle iptal edebilir. Dondurabilir. Yeni bir araca araç değişikliği yapabilirsiniz.
Ama eski kasko dururken onu devre dışı bırakmadan 2. Bir kaskoya hasarsızlık aktarılmaz.
1 hasarsızlık indirimi 2 kaskoda kullanılamaz.
chatlaxs
11-08-2017, 00:28
Kasko için aracı satmak zorunda değilsiniz,araç değişiklik zeyili ile yeni aracı poliçeye ekleyebilirsiniz.Hatta şuan trafik sigortasında satılan aracın poliçesini iptal ettirmemiş olsanız bile günü geçince yeni aldığınız araca referans olarak gösterip indiriminden faydalanabilirsiniz.
ozgurluk
11-08-2017, 11:42
sanırım, trafik ve kaskoda ki hasarsızlık aktarım durumlarını karıştırmışsınız veya size yanlış anlatılmış.
anladığım kadarıyla, kaskoda 8-9 ay gibi bir süre geçmiş, bu süre geçtiyse kaskodaki hasarsızlığınızın aktarılması çok zor.
trafik sigortasındaki hasarsızlığınız bakidir, aktarılabilir ki sistemler artık otomatik olarak görerek çekiyor zaten.
10 yaşını geçen araçlarda fiyat 2 katına çıkar diye bir şey yok ayrıca, yalnızca bazı şirketler, 10 yaşını geçen araçlarda eskime payı düşüyor hasarlarda (bazıları 15 yaş üzerinde uyguluyor),
sizin kasko fiyatınızı etkileyecek tek bir etmen var o da araç bedeli. aynı şirketten değilde piyasa da yer alan başka şirketlerden de araştırın, her yiğidin kendine göre bir yoğurt yiyişi var.